Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

ALOE ACYLPYRIN ALPA

OBSAH

Detoxikací rozumíme proces, jímž se tělo zbavuje jedovatých látek. Samotná detoxikace má pomoci organismu zbavit se toxických látek dříve než začnou v organizmu narušovat probíhající fyziologické procesy. Centrum dění tohoto procesu je náš trávicí systém, jehož správné fungování je pro organizmus zásadní.

Zdroj: Detoxikace organismu a imunita

Diskuze

V diskuzi MAZÁNÍ NA KLOUBY ALPA ACYLPYRIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Elena.

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda toto mazání mouhou používat i těhotné ženy na bolest zad?
Děkuji za odpověď Elena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Na klouby je dobrý Wobenzym.

Zdroj: diskuze Mazání na klouby alpa acylpyrin

Účinky

Aloe, alpaacylpyrin jsou vhodné ingredience na výrobu obkladu, který má blahodárné účinky na kloubní potíže, jako jsou záněty, výrony, karpální tunely. A co přesně na výrobu léčivého mazání budete potřebovat? Tak to se dozvíte níže.

Zdroj: Aloe, Alpa, Acylpyrin - mazání

Diskuze

V diskuzi ACYLPYRIN A FRANCOVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Doubravova věra.

Prosím o radu-v receptech na směs francovka+acylpyrin /aspyrin/ se uvádí 10 tablet ale množství francovky ne chci to použít na bplaví klouby ,kolena. Děkuji za info

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milena.

Používá se lahvička Alpa Francovka 160ml.

Zdroj: diskuze Acylpyrin a francovka

Ingredience

Na tento lektvar budete potřebovat: 1 x 160ml skleničku Francovky LESANA, 10 tablet acylpyrinů, 4 hřebíčky, 5 velkých listů aloe stromovité nebo 1 větší list aloe vera (cca 10 dkg).

Zdroj: Aloe, Alpa, Acylpyrin - mazání

Poradna

V naší poradně s názvem MAZÁNÍ NA KLOUBY ALPA ACYLPYRIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Elena.

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda toto mazání mouhou používat i těhotné ženy na bolest zad?
Děkuji za odpověď Elena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bolest zad v těhotenství můžete zmírnit vhodným cvičením podle Mojžíšové. Co se týče mazání, tak jedině po konzultaci se svým gynekologem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mazání na klouby alpa acylpyrin

Postup

A jak na to? Zcela jednoduše: Alpu vlijeme do zavařovací sklenice, do které nasypeme 10 acylpyrinů a pokrájené listy aloe a rozmixujeme vše tyčovým mixérem. Sklenici uzavřeme a postavíme na 3 dny do chladné tmavé spíže a občas protřepeme. Po 3 dnech je obklad připraven posloužit bolavým kloubům.

Zdroj: Aloe, Alpa, Acylpyrin - mazání

Dávkování

A jak připravenou směs používat? To je snadné: Na mul nebo plátýnko dáme kaši z aloe, kterou přiložíme na bolavé místo, přikryjeme mikrotenovým sáčkem a převážeme. Obklad je vhodný na noc – je dost silný, až ostrý. Kdo má choulostivější pokožku, měl by si před obkladem místo namazat kostivalovým krémem.

Zdroj: Aloe, Alpa, Acylpyrin - mazání

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ RECEPT Z ALOE VERA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milča.

Na záněty a bolesti pohybového aparátu dobře zabírá domácí tintktura z aloe vera. Domácí tinkturu z Aloe Vera připravíme z Francovky, Acylpyrinu a tří listů aloe vera. Budeme potřebovat dvě lahvičky Alpy, 20 Acylpyrinů, a tři větší listy aloe vera. Do sklenice nalijeme Alpu, ve které rozpustíme rozpustíme Acylpyrin a přidáme do ní na malé kostičky nakrájené listy čerstvé Aloe vera. Celé to uzavřeme a necháme týden ve stínu louhovat. Pak se vzniklou tekutinou promazáváme bolestivé klouby a svaly. Tinktura z aloe vera zabírá skvěle a dá se s ní zmírnit jak altróza, tak i revma.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí recept z aloe vera

Účinky

Alpa dohromady s acylpyrinem prý zabírá na bolavá ouška. Doporučuje se také jako obklad na karpální tunely, na záněty, výrony nebo na popraskané paty či kuří oka.

Zdroj: Alpa a acylpyrin

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ VÝROBKY Z ALOE VERA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milča.

Jako jeden z receptů na domácí výrobek z aloe vera je domácí tinktura na záněty a bolesti pohybového aparátu. Domácí tinkturu z Aloe Vera připravíme z Francovky, Acylpyrinu a tří listů aloe vera. Budeme potřebovat dvě lahvičky Alpy, 20 Acylpyrinů, a tři větší listy aloe vera. Do sklenice nalijeme Alpu, ve které rozpustíme Acylpyrin a přidáme do ní na malé kostičky nakrájené listy čerstvé Aloe vera. Celé to uzavřeme a necháme týden ve stínu luhovat. Pak se vzniklou tekutinou promazáváme bolestivé klouby a svaly. Zabírá to skvěle.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí výrobky z aloe vera

Dávkování

Dávkování je dle potřeby.

Zdroj: Alpa a acylpyrin

Diskuze

V diskuzi ALOE LÉKAŘSKÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Dobrý den.

Je každá ALOE léčivá?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamil.

Bohužel ne každá aloe vera je léčivá. Nejvíce rozšířeným druhem léčivé aloe je aloe vera barbadensis. Tady jsou fotky, na kterých je aloe vera barbadensis vidět: www.google.com/searc…

Zdroj: diskuze Aloe lékařská

Recept

Na uši

Ingredience: 10 tablet acylpyrinu, 1 lahvička francovka ALPA 160ml.

Postup: Tablety naložíme do tradiční francovky, roztok nakapeme na vatu a přiložíme na bolavé ucho.

Na karpální tunely

Ingredience: 5 velkých listů aloe stromovité nebo 1 větší list aloe vera (cca 10 dkg), 10 tablet acylpyrinu, 4 hřebíčky, francovka Alpa (160 ml)

Alpu vlijeme do zavařovací sklenice, do které nasypeme 10 acylpyrinů, pokrájené listy aloe a rozmixujeme (nejlépe tyčovým mixerem). Sklenici uzavřeme a postavíme na 3 dny do chladu, občas protřepeme. Po 3 dnech je obklad připraven posloužit bolavým kloubům. Na plátýnko rozprostřeme kaši z aloe, kterou přiložíme na bolavé místo, přikryjeme igelitem a převážeme. Obklad je vhodný na noc. Kdo má citlivější pokožku, může si před obkladem místo namazat kostivalovým krémem. Ještě lepší je bolavé místo promazat a nedělat obklady. Vyhnete se tak podráždění kůže.

Zdroj: Acylpyrin a francovka

Recept

Na bolavé ucho

Ingredience: 10 tablet paralenu nebo acylpyrinu, francovka ALPA

Postup: Tablety naložíme do tradiční francovky, roztok nakapeme na vatu a položíme za bolavé ucho.

Obklad při kloubních potížích, zánětech, výronech a podobných problémech

Ingredience: 5 velkých listů aloe stromovité nebo 1 větší list aloe vera (cca 10 dkg), 10 tablet acylpyrinu, 4 hřebíčky, Alpa

Postup: Alpu vlijeme do zavařovací sklenice, do které nasypeme 10 acylpyrinů, pokrájené listy aloe a rozmixujeme (nejlépe tyčovým mixérem). Sklenici uzavřeme a dáme na 3 dny do chladu, občas protřepeme. Po 3 dnech je obklad připraven posloužit bolavým kloubům. Na plátýnko dáme kaši z aloe, kterou přiložíme na bolavé místo, přikryjeme igelitem a převážeme. Obklad je vhodný na noc. Kdo má citlivější pokožku, měl by si před obkladem místo namazat kostivalovým krémem.

Na kuří oka a popraskané paty

Ingredience: 10 tablet acylpyrinu, 250 ml Alpy

Postup: Tablety acylpyrinu rozdrtíme, nasypeme do uzavíratelné skleněné nádoby a zalijeme Alpou. Zavíčkujeme a necháme 2 dny při pokojové teplotě uležet, aby se acylpyrin dobře rozpustil. Poté si každý večer touto směsí pomocí navlhčeného tamponu potíráme postižené místo. Následně necháme navlhčený tampon na postiženém místě, zakryjeme jej potravinovou fólií a oblečeme si ponožku. Necháme působit přes noc. Ráno nohy opláchneme, důkladně osušíme a natřeme krémem.

Zdroj: Alpa a acylpyrin

Bonus na karpální tunel

Ptáte se, co že je to ten karpální tunel a jak se projevuje? Jedná se o nejčastější onemocnění horních končetin vůbec. Vzniká dlouhodobým stlačením středového nervu (nervus medianus) v oblasti zápěstí právě v prostoru nazývaném karpální tunel. Útlak nervu má za následek postupně narůstající bolesti, brnění, nemožnost udržet předmět v ruce, což podstatně zhoršuje kvalitu života. Onemocnění postihuje častěji ženy než muže a jeho výskyt narůstá. Ale my zde naštěstí máme recept, jak si ulevit od těchto bolestí.

Ingredience

Budete potřebovat: 20 tablet acylpyrinu, 5 listů aloe stromkové nebo cca 10 dkg aloe vera, 0,5 l alpy.

Postup

Jak na to: V půllitru alpy nechte vyluhovat 20 tablet acylpyrinu. Rozmixujte listy aloe a přidejte je ke směsi. Občas protřepte, po necelém týdnu sceďte a můžete použít.

Dávkování

Je zcela jednoduché: Bolavé ruce si mažte před spaním nebo mějte svou medicínu po ruce i v noci.

Pokud jste nevěřící Tomášové, tak není nic jednoduššího než tyto recepty vyzkoušet a zhodnotit jejich účinnost na vlastní kůži.

Zdroj: Aloe, Alpa, Acylpyrin - mazání

Diskuze

V diskuzi PRESAZOVANÍ ALOE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivča.

Dobrý den mám dotaz zda je potřeba při sázeni aloe zalít děkuji za odpověd p. Chotašová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Presazovaní aloe

Na co si dát pozor

Vězte, že se jedná o lidovou tvořivost a žádný z receptů nebyl odborně ověřen, ať už ohledně účinnosti na popisované potíže, nebo z hlediska škodlivosti vůči lidskému zdraví. A protože zaručené recepty lidé posílají také přímo výrobcům francovky, ti se na jejich základě rozhodli vyrábět například francovku s extraktem kaštanu a hřebíčku.

A jaké jsou vaše zkušenosti s acylpyrinem a Alpou?

Zdroj: Alpa a acylpyrin

Kdy se užívá Acylpyrin preventivně

Acylpyrin může protektivně působit například v prevenci demence nebo karcinomu tlustého střeva. Jde však o závěry zatížené značnou nejistotou, proto nelze tato zjištění pokládat za dostatečně silná pro doporučení paušálního užívání.

Zdroj: K čemu je dobrý acylpyrin

Je lepší Acylpyrin, nebo Paralen?

Paralen a Acylpyrin má v lékárničce snad každý. Který je lepší, se říci nedá. Rozdíly a specifika užívání ale u nich jsou. Paralen a Acylpyrin jsou českou klasikou v boji proti virózám a chřipkám. Oba léky neřeší příčinu onemocnění, ale pomáhají s jeho symptomy (především horečkou a bolestí).

Zdroj: K čemu je dobrý acylpyrin

Nebezpečí

Mějte na paměti, že acylpyrin je kyselina a má exfoliační efekt. Mazat možná ano, ale nedělat kašičky a nedávat žádný Priessnitzův obklad.

Zdroj: Acylpyrin a francovka

Acylpyrin ředí krev

Protisrážlivého účinku se využívá při ischemické chorobě ke snížení rizika vzniku infarktu myokardu. Používá se i při akutním infarktu myokardu.

Zdroj: K čemu je dobrý acylpyrin


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP