Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

ANTIBIOTICKÁ MAST NA AKNÉ

OBSAH

Bactroban bez receptu

Tato antibiotická mast určená k ošetření kůže je vyráběna firmou Zentiva. V Česku je dostupná v každé lékárně na lékařský předpis.

Zdroj: Bactroban

Poradna

V naší poradně s názvem BACTROBAN DOSTUPNOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka Veselá.

mám od lékaře recept na tuto mast,bohužel jí nikde nemají,kde ji mohu sehnat? děkuju za odpověď Z.Veselá

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bactroban je běžně dostupná antibiotická mast. Pokud ji nemůžete sehnat ve svém regionu, tak si ji nechte v některé lékárně objednat a nebo si ji vyzvedněte v lékárně v Nemocnici v Ústí nad Labem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bactroban dostupnost

Jde použít Bactroban na akné?

Bactroban se dá použít takřka na všechny kožní problémy – akné, hnisavé pupínky, po bodnutí hmyzem, spáleniny a podobně. Hlavní léčivou látkou je mupirocinum, kterého je ve výrobku přítomno 0,3 g. Postačí jen namazat a za 1–3 dny je akné pryč! Sice je mast docela dost drahá, ale vydrží dlouho a pomáhá na sto procent, takže se investice určitě vyplatí.

Zdroj: Bactroban

Poradna

V naší poradně s názvem NOURIFUSION AKNE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Dobrý den.Dcera má patnáct let a tří roky se trápí s akné.Chodíme na kožní ale bouhžel bez výsleku.Prosím o přesnější radu kosmetiky jakou mám koupit.Moc děkuji s pozdravem Mirka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na akné není třeba zvláštní kosmetiky. Co akné nemá rádo, je čístota pleti, takže tudy je třeba jít. Druhá část úspěšného boje proti akné je vnitřní harmonie, které se dá dosáhnout správnou dietou proti akné. Zde je podrobně popsána taková dieta při akné: www.ceskenemoci.cz/a…

Zdroj: diskuze Nourifusion akne

Kalciová mast na akné

Kalciová mast při akné se používá jako podpůrný prostředek na regeneraci zaléčené aknózní pokožky.

Zdroj: Kalciová mast

Diskuze

V diskuzi JAK ZNIČIT AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Chudák z Veselí.

Hm tak teda díky za radu, ale moc jsi mi nepomohl.Nevím co se ti zdá normálního na tom,mít obličej jak struhadlo,je to nepříjemné a trápí to spoustu lidí.Věřím že spoustu lidí je na tom hůř než já a vůbec to neřeší,ale já proosila o radu.Ingrid

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Ahoj, na akné můžu doporučit kosmetiku Christina,mám osobní zkušenost a jsem moc spokojená,není to jen na akné,ale na všecny druhy pletí. Doporučuji

Zdroj: diskuze Jak zničit akné

Kalciová mast na akné

Kalciová mast urychluje hojení a zklidňuje podrážděnou kůži, proto je vhodná při léčbě akné.

Zdroj: Na léčbu pokožky zkuste kalciovou mast

Diskuze

V diskuzi AKNE DISKUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Ahoj, Normaderm jsou vyhozené peníze. Nic od Vichy neobsahuje žádnou účinnou látku na akné, Jediné co tam najdeš je zinek a ten si můžeš užívat vnitřne, což sej mnohem lepší než si ho patlat na obličej. POkud ti pomohl tak to opravdu závidím. Mně jediné co pomáhá je vitamín B5 500mg na akné, je třeba brát vysoké dávky - ale funguje to. Na červené skvrny a pod makepu používám kalciovou mast, což je vlastně také forma B5 ale v masti, nebo i jojobový olej. Červené skrvrny a sjednotit plet pomáhá frakční laser CO2, je to drahé ale kdo na to má at to zkusí.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Akne diskuse

Kaštany proti akné

Kaštanová tinktura, která je základní ingrediencí kaštanové masti má svíravé účinky a může tak blahodárně ovlivnit léčení akné. Kaštanová tinktura se může nanášet na postiženou část pleti, kde je akné, kde zmírňuje zánět a uzavírá zanícené póry. Použití kaštanů na akné je možné i jako kaštanová mast.

Zdroj: Kaštanová mast

Diskuze

V diskuzi AKNÉ - TŘEZALKA TEČKOVANÁ- ČAJ -SUPER LÉK NA AKNÉ - LIST 1MALÁ LŽIČKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Verika.

trezaka tečkovaná----list---čaj---na akné je nejlepší

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Akné - třezalka tečkovaná- čaj -super lék na akné - list 1malá lžička

Konopná mast na akné

Konopná mast spojuje přednosti tradičního masťového základu, tedy vepřového sádla, a konopného oleje. Je připravená šetrným způsobem, aby hodnotné složky surovin byly zachovány. Konopný olej podporuje hojení kůže, pomáhá v obraně proti procesu stárnutí. V tenké vrstvě se mast hodí i k ošetření pokožky při akné.

Zdroj: Konopná mast

Poradna

V naší poradně s názvem KVASNICE NA AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adéla.

Chtěla jsem se zeptat, jestli jsou skutečně účinné kvasnice na akné? Slyšela jsem od několika kamarádek, že ho jedí a mají prý po tom lepší pokožku. Poradíte mi prosím jak to ve skutečnosti je s kvasnicemi na akné nebo droždím na akné? Děkuji, Áďa.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pro léčbu akné, respektive pro komplexní léčbu při nedostatku vitamínů skupiny B, jsou kvasnice skutečně prospěšné, Pivovarské kvasnice, droždí nebo jejich sušená léková forma - Pangamin, jsou přirozeným zdrojem bílkovin a jiných biologicky cenných látek. Mají bohatý obsah dobře stravitelných bílkovin (kolem 40 procent), cukrů a zejména komplexu vitamínu B, což platí zvláště pro pivovarské kvasinky v lékové formě Pangamin. Ta se obecně využívá při léčbě nervových onemocnění, při zánětlivých kožních chorobách (tedy i léčba uhrů), při poruchách zažívacího traktu a jaterních chorobách (játra souvisí s výskytem akné). Je nutné ale mít na paměti, že ne všechny vitamíny skupiny B jsou v boji proti akné prospěšné. Vitaminy skupiny B Vitamin B2 a vitamin B5 projevy akné prokazatelně vylepšují, ale vitaminy B6 a B12 je mohou naopak zhoršovat, nebo dokonce i vyvolat. Všechny tyto čtyři vitaminy jsou obsaženy v droždí. A jaké je celkové výživové složení droždí nebo pivovarnickcých kvasnic?
Zde je souhrn aktivních látek, které můžou tělu kvasnice dodat:

- Biologicky cenné látky dusíkaté
(proteiny, cerevisin, zymokasein, nukleoproteidy, glutathion, esenciální aminokyseliny).

- Glycidy
(zvláště glykogen, ribosa a desoxyribosa)

- Lipidy
(nenasycené mastné kyseliny, zvláště pak kyselina linolová a linoleová, označovaná jako vitamin F).

- Fosfatidy a steroly
(lecitin, kefalin, ergosterol - provitamín D, a steroly podobné pohlavním hormonům).

- Minerální látky
(Ca - vápník, P - fosfor, K - draslík, Mg - hořčík, Na - sodík)

- Stopové prvky
(Fe - železo, J - jód, Cu - měď, Zn - zinek, Mn - mangan atd.)

- Vitaminy
(Thiamin – B1, riboflavin – B2, niacin – B3, kyselina listová, kyselina pantotenová – B5, pyridoxin – B6, kyselina p-aminobenzoová, cholin, kobalamin – B12, kyselina pangamová – B15, kalciferol – D).

- Enzymy jak ze skupiny hydrolýz, tak desmolaz.

- Ostatní biologicky účinné látky
(biotin - H, inozitol, protianemický faktor, glykokininy, cytochrom, melaninové pigmenty atd).

Zdroj: diskuze Kvasnice na akné

Použití

Černá mast se používá na kůži k léčbě infekčních a hnisavých kožních onemocnění, při drobných infikovaných poraněních a plísňových onemocněních, u omrzlin, proleženin, u počínajícího nežitu a při trudovině (akné).

Zdroj: Ichtyolová mast

Diskuze

V diskuzi WWW CO POMAHA NA AKNE CZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina .

dobrí den to video co tam mate tomu vubec nerozumím a ai nato moc nevidím nebo tam jsou ty pismena a nechpu jak tu mast mam udelat nebo co ani utoho nemlví nic a toje asi tak vše dekuji naschledanou

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Www co pomaha na akne cz

Černá mast na akné

Většina mladistvých bojuje s problémem akné. Řešením je Ichtoxyl. Aplikujte jej 2x denně na vyčištěnou pleť v průběhu dvou týdnů a budete spokojeni. Zahojí se i podkožní boláky a opravdu vše skvěle léčí, problém je pouze v tom, že trochu páchne po asfaltu. Jde však opravdu o bezvadný prostředek na léčbu akné, a navíc jej v lékárně seženete za 30 Kč.

Zdroj: Černá mast na záněty

Poradna

V naší poradně s názvem JIZVIČKY PO AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta Drápelová.

Dobrý den, chtěla sem se zeptat co mám používat na jizvičky po akné.Na obličeji mám takový jakoby dírky po akné..myslíte že se dá toho zbavit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jizvy po akné na obličeji se dají odstranit jen z části. Jizva je trvalá změna v pokožce. U akné je typické, že tvoří na kůži krátery, které pak změní kožní reliéf. Mírně to jde narovnat pomocí lejzru a pomocí kolagenových injekcí, kterými se vyplní prohlubně. Tyto zákroky se provádějí na klinikách estetické medicíny ve větších městech. Pacient si tyto zákroky hradí sám a cena je úměrná rozsahu ošetřené plochy. V maximálních částkách to bývá až 30 000 Kč, obvykle tak 10 000 Kč.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jizvičky po akné

Černá mast na záněty

Na rozsáhlé hnisavé otevřené rány není vhodné používat černou mast. Černá mast je vhodná pouze k léčbě mírnějších infekčních a hnisavých kožních onemocnění, při drobných infikovaných poraněních a plísňových onemocněních, u omrzlin, proleženin, u počínajícího nežitu a při trudovině (akné).

Mast je možné nanést na gázu, přiložit na postiženou plochu a opatřit obvazem.

Zdroj: Ichtyolová mast

Diskuze

V diskuzi AKNÉ A ČERNÉ TEČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Mám velký problém s pletí, trápí mne na čele, nose a bradě černé tečky a pupínky (nejvíce jich mám na čele). Chtěla bych poradit co mám udělat, aby akné a černé tečky zmizely. Nejlépe, pokud by to nebylo moc drahé. A jak akné a černé tečky správně zamaskovat? Vyzkoušela jsem mnoho přípravku od vichy, garnier, loreal a La-roche. Ale žádné pozitivní výsledky nevidím. Děkuji předem, I.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Red..

Dobrý den, Ivano,

Je vidět, že své pleti se snažíte dopřát kvalitní péči, avšak ani výrobky z lékárny nemusí být vždy tou nejlepší volbou. Je důležité vyzkoušet víc typů kosmetiky a najit tu, která vám bude opravdu vyhovovat. Bohužel otázka ceny je vždy až ta poslední, protože pleti zkrátka nevysvětlíte, aby jí stačila i levnější péče z běžných drogerií.
Ve vašem případě se jedná o klasickou T-zonu, kterou je potřeba pravidelně čistit. Čištění pleti je základ a pokud je tento úkon proveden špatně, pleť se během dne uzavře včetně nečistot, které jsou na ní usazené. Proto vznikají černé tečky a pupínky. Zaměřte se tedy na pravidelné čištění – nejlépe pleťovým mlékem smývatelným vodou, poté aplikujte tonikum na uzavření pórů a čistící krém. Osobně máme velmi dobré zkušenosti s přírodní kosmetikou Dr. Hauschka anebo Nouri Fusion. Jak správně pleť čistit, kdy a jak často Vám poradí kosmetická poradkyně Zuzana Hájková, zhajkova@seznam.cz , obraťte se prosím přímo na ní...

Zdroj: diskuze Akné a černé tečky

Co znamená akné na bradě

Akné na bradě se velmi často objevuje při praktikování orálního sexu a rimmingu (lízání konečníku). Při těchto praktikách dochází ke kontaktu pokožky na bradě s genitáliemi a konečníkem a díky tomu vzniká zánětlivé onemocnění zvané folikulitida. Vhodná léčba folikulitidy je mast, ve které jsou antibiotika.

Zdroj: Akné, jak na něj?

Diskuze

V diskuzi PO MIN 40 LETECH MARNÉ LÉČBY AKNÉ JSEM OBJEVILA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Seniorka a junioři.

Za socialismu, když se ještě o akné moc nevědělo, mně lékařka doporučila droždí, později Pangamin. Oboje mé akné zapouzdřilo, jakoby pod kůží ztvrdlo, zůstaly velké tvrdé méně bolestivé bouličky, a to byl konec. Vůbec se akné neléčilo. Takže je jistě pravdou, jak zde někde je uvedeno, že vit. B6 a B12 v droždí podporuje akné. Pozor, B6+B12 je mnoha potravinách. Musíme číst etikety na potravinách.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Po min 40 letech marné léčby akné jsem objevila

Černá mast

Pod tímto názvem se skrývají dvě masti. Buď se jako černá mast prodává ichtoxyl mast anebo druhá je pod názvem mast s peruvianským balsámem. Ichtoxyl mast je hotový výrobek v tubě a jeho léčivou látkou je ichthammolum, což je dehet podobný ichtyolu. Mast s peruvianským balsámem je lepší na zanícená místa a používají ji i lékaři na chirurgických ambulancích. Obě masti jsou volně prodejné, bez receptu. Jen mast s peruvianským balsámem se v lékárně míchá na objednávku, takže je třeba nejdříve s lekárníkem domluvit její přípravu. Proto je lepší nechat si ji udělat ve velké lékárně někde u polikliniky nebo nemocnice, protože v běžné lékárně nebudou mít suroviny na přípravu. V některých lékarnách mají již mast s peruvianským balsámem do zásoby namíchanou. Černá mast se používá na kožní záněty. Černá mast také působí na akné, zmírňuje červené skvrny po akné.

Zdroj: Dehty v péči o tělo

Černá mast na akné

Ichtoxyl mast je možno používat bez porady s lékařem na trudovinu (akné) a na drobná infikovaná poranění.

U dospělých se mast nanáší v tenké vrstvě 2–3krát denně na postižená místa. Děti starší než 1 rok a těhotné nebo kojící ženy mohou používat mast pouze na doporučení lékaře. O způsobu použití Ichtoxylu u dětí se poraďte s lékařem.

Délka léčby je různá, v závislosti na druhu, rozsahu a rychlosti hojení onemocnění. Nedojde-li při léčbě Ichtoxylem k ústupu obtíží během 3 dnů nebo dojde-li naopak k jejich zhoršení, poraďte se o dalším užívání přípravku s lékařem. Přípravek nepoužívejte bez vědomí lékaře déle než 2 týdny.

Místa ošetřená Ichtoxylem není vhodné vystavovat slunečnímu záření.

Při nanášení přípravku na nechráněnou pokožku může dojít k zašpinění prádla.

Zdroj: Ichtyolová mast

Domácí recept na antibiotickou mast

Ingredience:

  • 1 lžička strouhaného včelího vosku (2 lžičky v případě, že je kokosový olej kapalný, nebo když nepoužijete žádný kokosový olej)
  • 2 lžičky kokosového oleje
  • 3 lžičky mandlového oleje
  • 1 lžička oleje ze semen šípku
  • 8 až 10 kapek tea tree esenciálního oleje
  • 5 kapek levandulové silice
  • 5 kapek esenciálního oleje z libavky polehlé (Wintergreen)
  • 1 kapsle vitamínu E

Postup:

Přidat všechny přísady do kastrůlku ve vodní lázni a počkat, než se roztaví včelí vosk a kokosový olej, následně vše důkladně promíchat. Nalít do sterilizované nádoby a nechat úplně vychladnout.

Zdroj: Antibiotická mast bez předpisu

Co je to kalciová mast

Kalciová mast je multifunkční mast určená na problematickou suchou pleť. Kalciová mast se používá na drobná poranění pokožky, na nehnisavá zranění, praskliny, popáleniny a jejich ošetření. Výborně pokožku promašťuje a regeneruje a má hojivé účinky.

Zdroj: Kalciová mast

Černá mast na záněty

Ichtoxyl má protizánětlivé a dezinfekční účinky. Zamezuje nadměrné tvorbě kožního mazu. Protože působí protisvědivě, zabraňuje tomu, aby si člověk zanášel do rány infekci škrábáním. Dalším účinkem ichtoxylu v černé masti je stahování a prokrvování pokožky, a tím i lepší schopnost hojení.

Černá mast se používá při zhnisání kožních oděrek, menších řezných ran (kuchyňská zranění), při tvorbě akné a trudoviny, při hnisání puchýřů (například na patách – otlaky z malých bot), při vytvoření vřídku (urychlí „dozrání“ a vytečení hnisavého ložiska), při léčbě plísní (na nohách, nehtech, v tříslech a podobně), u drobných omrzlin a podobně.

Zdroj: Černá mast na záněty

Název přípravku

Ophthalmo-Septonex 1 mg/g oční mast. Často se setkáváme s chybným označením Optalmoseptonex mast.

Zdroj: Ophthalmo-Septonex mast recenze


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP