Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

ASCORUTIN NA RŮŽOVKU

OBSAH

Ascorutin a alkohol

Může se pít alkohol na Ascorutin? To je častá otázka, kterou slýcháváme v ordinacích a v lékárnách při výdeji tohoto léku. Alkohol nijak neovlivňuje účinky Ascorutinu.

Ascorutin obsahuje vitamín C a mít zdravou dávku vitamínu C v těle před a po pití může zabránit nebo snížit závažnost kocoviny tím, že urychlí metabolismus alkoholu v játrech. Alkoholici mohou také těžit z udržování příjmu vitamínu C, protože může snížit touhu po alkoholu.

Zdroj: Prasklé žilky a jejich léčba Ascorutinem

Poradna

V naší poradně s názvem ŽILNÍ SYSTÉM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maja.

Dobrý den, mám problém s pejskem, bohužel chodíme na chemoterapie a protože začala mít problém s praskáním žil, hledám něco co by potpořilo elasticitu žilních stěn ? pomůže mi někdo ? Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste dávat Ascorutin. Ascorutin je složený přípravek, jehož obě léčiva - rutosid a kyselina askorbová upravují zvýšenou lámavost a propustnost krevních vlásečnic. Ascorutin je k dostání bez lékařského předpisu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Účinky pupálky lékařské

Co je Ascorutin

Ascorutin (špatně Askorutín nebo askorutýn nebo askorutejn) je volně prodejný v lékárně.

Ascorutin obsahuje dvě účinné látky:

  1. Rutosidum (rutin - flavonolový glykosid nalezený v mnoha rostlinách, včetně pohanky, tabáku, zlatice, hortenzie, violy atd.),
  2. Acidum ascorbicum (vitamín C).

Farmakoterapeutická skupina: látky stabilizující kapiláry, flavonoidy.
Přípravek se používá k léčbě zvýšené lámavosti a propustnosti krevních vlásečnic různého původu, hlavně při nedostatku vitaminu C (kyseliny askorbové) v organismu, při chorobné krvácivosti na cévním podkladě, k ovlivnění místních příznaků krvácení při diabetické retinopatii (změny na sítnici při cukrovce), při zvýšeném počtu červených krvinek, při zánětu střeva s tvorbou vředů.
Ascorutin je složený přípravek, jehož obě účinné látky - rutosid a kyselina askorbová - upravují zvýšenou lámavost a propustnost krevních vlásečnic.

Zdroj: Prasklé žilky a jejich léčba Ascorutinem

Poradna

V naší poradně s názvem KRVAVÉ SKVRNY POD KŮŽÍ NA PAŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Hrstková.

Dobrý večer, prosím o radu. V současné době užívám léky medrol a 1x týdně methotrexat na revmatickou artritidu. Krvavé skvrny mám na paži (předloktí) neustále, jedny zmizí, další se objeví. Paní doktorka mě sdělila, "..že s tím nic neudělá." Opravdu se s tím nedá nic dělat? Děkuji za odpověď. Eva Hrstková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Zkuste užívat Ascorutin, který je volně k dostání v lékárně. Ascorutin zpevní stěnu kapilár, ty pak přestanou propouštět krev a přestanou se tvořit skvrny. Když to do měsíce nepomůže, tak běžte na kožní a tam se poraďte jak dál.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Krvavé skvrny pod kůží na paži

Léky na praskání žilek

Lék ascorutin v sobě přináší společné působení vitamínu C a rutinu. Obě tyto látky blahodárně působí na cévy a omezují jejich prosakování. Ascorutin má přímý vliv na metličkové žilky, které po jeho užívání sníží svoji viditelnost. Lék ascorutin je volně k dostání v lékárnách. Nejlevnější cena ascorutinu je tady: Ascorutin cena.
 

Zdroj: Jak na červenání tváří a praskání žilek

Poradna

V naší poradně s názvem DOMACI LECBA PRASKLE ZILKY NA NOSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karla.

Bohužel nesmim kombinovat Ascorutin s hormonálními léky v menopause.Je jiná možnost?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud, Karlo, nemůžete vysadit hormonální léčbu v menopauze, tak zkuste alespoň užívat samotný vitamín C 300 mg s pozvolným uvolňováním a berte ho 1 tabletu ráno a večer s posledním jídlem. K tomu se postarejte, abyste dobře spala. Dobrý spánek umožní očím si odpočinout a pomůže Vám i na prasklé žilky ve vnitřním koutku oka. Karlo, napište mi sem prosím skladbu Vaší hormonální léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Domaci lecba praskle zilky na nose

Rutin, jako doplněk ztravy.

Nejlepším přípravkem na pohodlné doplnění rutinu a zároveň i potřebného vitamínu C je preparát Ascorutin. Aktuální nejlevnější nabídka léku Ascorutin a jeho cena je zde.

Zdroj: Rutin v potravinách

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA ŽILEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola.

Pod pravým okem mám prasklou žilku, když jsem byla malá chodila jsem na leasery a mamku to stálo docela hodně. Zhruba po 10 letech se mi žilka objevila na tom stejném místě. Mám jít znova na leasery nebo funguje i něco účinnějšího??Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Nikolo, pokud Ti na prasklé žilky pod okem laser pomohl před deseti lety, tak Ti pomůže i teď. Takže, chceš-li se toho zase zbavit, běž zase na laser. Za uplynulých deset let ceny laserových zákroků klesly a kvalita laserů naopak stoupla, takže žádný strach. Klidně můžeš ještě zařadit mezi své doplňky stravy Ascorutin, který preventivně brání vzniku nových prasklých žilek. Ascorutin užívej podle přibaleného návodu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba žilek

ASCORUTIN

Ascorutin je lék, který patří mezi kombinované preparáty užívané k terapii cévních onemocnění. Obsahuje dvě účinné látky – rutosid a kyselinu askorbovou (což je chemický název pro vitamín C).

Rutosid a vitamín C mají účinek na drobné krevní cévy. Pomáhají zpevňovat jejich stěnu, zvyšují jejich pružnost a brání jejich praskání.

Ascorutin užívají lidé trpící praskáním drobných cév (problémy s odběry krve kvůli praskání cév, tvorba kožních petechií, časté krvácení z nosu a podobně), u kterých je jedním z pravděpodobných příčin lehký nedostatek vitamínu C. Ascorutin lze užívat i při žilní nedostatečnosti a hemoroidech.

Ascorutin se vyrábí v podobě tablet a běžná dávka je 1 až 3 tablety denně. Tři tablety denně bývá zahajovací dávka, která se postupně snižuje.

Ascorutin nemá žádné výrazné nežádoucí účinky. Při jeho užití se teoreticky může vyskytnout alergická reakce a neurčité trávicí obtíže, ale to platí prakticky pro každý lék. Kromě toho byla při užívání Ascorutinu popisována zvýšená tvorba močových kamenů, a proto by měli být s užíváním opatrní lidé, kteří s těmito kameny již obtíže měli.

ASCORUTIN 50 POTAHOVANÝCH TABLET je registrovaný léčivý přípravek, jehož cena se pohybuje kolem 52 Kč.

Zdroj: Náhrada za Detralex

Diskuze

V diskuzi OMEGA MARINE FORTE A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Hrbkova.

Dobrý den , mám dotaz manžel užívá warfarin. Může užívat OmegaMarineForte+.. Děkuji za odpověď Hrbková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivana Martinčková.

Prosím vás můj syn 9 let asi měsíc bere omegu a začal silnè a často krvácet z nosu ? Myslíte, že může tu být nějaká souvislost? Bere na to ascorutin. Tato kombinace je v pořádku? Děkuji

Zdroj: diskuze Omega marine forte a Warfarin

Jak se Ascorutin užívá

Vždy užívejte Ascorutin přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý/á, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.
Nedoporučí-li lékař jinak, užívají:

  • dospělí 1 - 2 tablety 3-krát denně,
  • děti od 3 let 1 - 2 tablety denně.

Jestliže jste užil(a) více Ascorutinu, než jste měl(a)

Při masivním předávkování (několik gramů) kyselinou askorbovou se může vyskytnout přechodný průjem. Při opakovaném podání velkých dávek a při současném poškození ledvin dochází k zvýšenému vylučování šťavelanů do moči s následnou tvorbou ledvinných kamenů.

Zdroj: Prasklé žilky a jejich léčba Ascorutinem

Diskuze

V diskuzi DOMACI LECBA PRASKLE ZILKY NA NOSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karla.

Je Ascorutin dostupný bez receptu?Kdy není vhodný?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamila.

Ascorutin je voleně prodejný v lékérně. Tady je popis Ascorutinu včetně výčtu situací, kdy by jeho užívání mohlo činit problémy:

ASCORUTIN
(Rutosidum / acidum ascorbicum)

Přečtete si pozorně tuto příbalovou informaci, protože obsahuje pro vás důležité údaje.
Tento přípravek je dostupný bez lékařského předpisu. Přesto však Ascorutin musíte užívat pečlivě podle návodu, aby Vám co nejvíce prospěl.
Ponechte si příbalovou informaci pro případ, že si ji budete potřebovat přečíst znovu.
Požádejte svého lékárníka, pokud potřebujete další informace nebo radu.
Pokud se vaše příznaky zhorší nebo se nezlepší do 7 dnů, musíte se poradit s lékařem.
Pokud se kterýkoli z nežádoucích účinků vyskytne v závažné míře, nebo pokud si všimnete jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci, prosím, sdělte to svému lékaře nebo lékárníkovi.

1.CO JE ASCORUTIN A K ČEMU SE POUŽÍVÁ
Farmakoterapeutická skupina: látky stabilizující kapiláry, flavonoidy
Přípravek se používá k léčbě zvýšené lámavosti a propustnosti krevních vlásečnic různého původu, hlavně při nedostatku vitaminu C (kyseliny askorbové) v organismu, při chorobné krvácivosti na cévním podkladě, k ovlivnění místních příznaků krvácení při diabetické retinopatii (změny na sítnici při cukrovce), při zvýšeném počtu červených krvinek, při zánětu střeva s tvorbou vředů.
Ascorutin je složený přípravek, jehož obě účinné látky - rutosid a kyselina askorbová - upravují zvýšenou lámavost a propustnost krevních vlásečnic.
2.ČEMU MUSÍTE VĚNOVAT POZORNOST, NEŽ ZAČNETE ASCORUTIN UŽÍVAT
Neužívejte Ascorutin pokud:
- jste alergický/á (přecitlivělý/á) na léčivé látky nebo na kteroukoli další složku Ascorutinu;
- jste těhotná nebo kojíte.
Pokud si nejste jisti, zda začít Ascorutin užívat, poraďte se se svým lékařem.

Zvláštní opatrnosti při použití Ascorutinu je zapotřebí
Při dlouhodobém podávání vysokých dávek se mohou tvořit ledvinové kameny, hlavně u pacientů se zvýšenou hladinou šťavelanů v krvi.
U pacientů s deficitem glukóza-6-fosfát-dehydrogenázy (vada metabolismu cukrů) může v ojedinělých případech dojít k hemolýze (rozpadu krevních buněk), i velmi závažné.

Vzájemné působení s dalšími léčivými přípravky
Prosím, informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte nebo jste užíval(a) v nedávné době, a to i o lécích, které jsou dostupné bez lékařského předpisu. Kyselina askorbová zvyšuje vstřebávání penicilinu, železa a hormonu ethinylestradiolu z trávicího traktu. Při vysokých dávkách může ovlivnit účinnost antikoagulační terapie, ovlivňuje resorpci vitamínu B12. Opatrnosti je třeba při současném užívání s kyselinou salicylovou, sulfonamidy a kotrimoxazolem (léky užívané při některých bakteriálních infekcích).

Užívání Ascorutinu s jídlem a pitím
Ascorutin můžete užívat s jídlem či nalačno.

Těhotenství a kojení
Přípravek se v těhotenství nesmí užívat.
Přípravek není určen k léčbě kojících žen.
Poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete užívat jakýkoliv lék.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů
Přípravek neovlivňuje pozornost.

Důležité informace o některých složkách Ascorutinu
Přípravek obsahuje laktózu. Pokud Vám lékař sdělil, že trpíte nesnášenlivostí některých cukrů, domluvte se se svým ošetřujícím lékařem dříve než začnete užívat tento přípravek.
3.JAK SE ASCORUTIN UŽÍVÁ
Vždy užívejte Ascorutin přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý/á, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.
Nedoporučí-li lékař jinak, užívají dospělí 1 - 2 tablety 3-krát denně, děti od 3 let 1 - 2 tablety denně.

Jestliže jste užil(a) více Ascorutinu, než jste měl(a)
Při masivním předávkování (několik gramů) kyselinou askorbovou se může vyskytnout přechodný průjem. Při opakovaném podání velkých dávek a při současném poškození ledvin dochází k zvýšenému vylučování šťavelanů do moči s následnou tvorbou ledvinných kamenů.

Zdroj: diskuze Domaci lecba praskle zilky na nose

Venofarmaka volně prodejná

Zdroj: Venofarmaka volně prodejná

Diskuze

V diskuzi PRASKANI ZILEK NA BRADE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladan pivoda.

Prosim o zaslani nejake rady na praskani zilek na brade Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Olda.

Užívat doplněk stravy Ascorutin, který zpevňuje žilní stěny a bradu nechat zarůst vousy. Udržovaný plnovous je dnes v módě a plně zakryje případné již vzniklé fialové metličky.

Zdroj: diskuze Praskani zilek na brade

Ascorutin nebezpečí

Neužívejte Ascorutin pokud:

  • jste alergický/á (přecitlivělý/á) na léčivé látky nebo na kteroukoli další složku Ascorutinu;
  • jste těhotná nebo kojíte.
Pokud si nejste jisti, zda začít Ascorutin užívat, poraďte se se svým lékařem.

Zvláštní opatrnosti při použití Ascorutinu je zapotřebí

Při dlouhodobém podávání vysokých dávek se mohou tvořit ledvinové kameny, hlavně u pacientů se zvýšenou hladinou šťavelanů v krvi.
U pacientů s deficitem glukóza-6-fosfát-dehydrogenázy (vada metabolismu cukrů) může v ojedinělých případech dojít k hemolýze (rozpadu krevních buněk), i velmi závažné.

Vzájemné působení s dalšími léčivými přípravky

Prosím, informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte nebo jste užíval(a) v nedávné době, a to i o lécích, které jsou dostupné bez lékařského předpisu. Kyselina askorbová zvyšuje vstřebávání penicilinu, železa a hormonu ethinylestradiolu z trávicího traktu. Při vysokých dávkách může ovlivnit účinnost antikoagulační terapie, ovlivňuje resorpci vitamínu B12. Opatrnosti je třeba při současném užívání s kyselinou salicylovou, sulfonamidy a kotrimoxazolem (léky užívané při některých bakteriálních infekcích).

Užívání Ascorutinu s jídlem a pitím

Ascorutin můžete užívat s jídlem či nalačno.

Těhotenství a kojení

Přípravek se v těhotenství nesmí užívat.
Přípravek není určen k léčbě kojících žen.
Poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete užívat jakýkoliv lék.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

Přípravek neovlivňuje pozornost.

Důležité informace o některých složkách Ascorutinu

Přípravek obsahuje laktózu. Pokud Vám lékař sdělil, že trpíte nesnášenlivostí některých cukrů, domluvte se se svým ošetřujícím lékařem dříve než začnete užívat tento přípravek.

Zdroj: Prasklé žilky a jejich léčba Ascorutinem

Diskuze

V diskuzi FUNGUJÍCÍ LÉK NA RŮŽOVKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel Fojtík.

Chci se zeptat,jestli někdo již tuto nrmoc vyléčil a pokud ano jak?Nebo jestli někdo byl k vůli této nemoci na plastice a popř. jak mu to dopadlo.Díky moc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lubomíra.

prosím o napsání(jestli se to někomu podařilo)
jak vyléčit růžovku, moc děkuji L.

Zdroj: diskuze Fungující lék na růžovku

Co s tím

Účinná prevence je velmi obtížná. Nemoc lze tlumit vyvarováním se pití horkých nápojů, destilátů a omezením slunění. Jsme individuality a každému pomůže něco jiného, níže si tedy můžete vybrat z několika tipů, jak s tímto problémem bojovat.

Na růžovku je vhodná Kittlova mast (mast na červený nos). Dermatology je doporučovaná i mast Rozex.

Také můžete vyzkoušet tři různé oleje: mandlový na celý obličej (hydratuje, sjednocuje) a levandulový a růžový na tváře, kde se růžovka projevuje (působí protizánětlivě a zklidňují, mohou však vysušovat, proto ten mandlový olej). K odlíčení použijte na vatový tampon bio růžovou vodu bez alkoholu a pár kapek mandlového oleje a místo make-upu BB Cream BIO Nuxe. Báječně kryje, hydratuje a především zklidňuje.

Vhodné je extra panenské olivové mýdlo a organické ghanské bambusové máslo.

Zkuste mast s chytrou houbou v kombinaci s laserem.

Růžovku a kuperózu můžete tlumit a zabránit jejich rozšiřování s řadou HillVital na růžovku a kuperózu. Jde o pomoc založenou na přítomnosti aktivních látek a cenných bylinných extraktů.

Zdroj: Babské rady na červený nos

Poradna

V naší poradně s názvem PRASKANI ŽILEK NEBO CÉV NA RUKOU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina.

Od určite doby mi praskaji asi žilky na rukou. Krev se mi rozlije pod kůží. Trvá dobu než to zmizí. Je mi 62, beru antidepresiva, obcas leky od bolesti a Metypred 1/2 mg ob den na artritidu. Krev mam vyšetřenou. Dekuji za laskavou odpověď, co na to užívat. Jiřina
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste volně prodejný Ascorutin. Ten zesiluje žilní stěnu a omezuje prosakování krve z vlásečnic. Rovněž i pravidelný intenzívní pohyb, při kterém se spotíte a zadýcháte, posílí vaše cévy a ty pak nebudou tolik propouštět krev do podkoží.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Modre skvrny na tele

Srovnání cen

  • DETRALEX 500MG TBL FLM 120: cena 707,17 Kč; doplatek 524,95 Kč - stav v roce 2017.
  • CYCLO 3 FORT 150MG/150MG/100MG CPS DUR 30 II: cena cca 165 Kč - stav v roce 2017.
  • GLYVENOL 400MG 60 TOBOLEK (registrovaný léčivý přípravek): aktuální cena.
  • CILKANOL 30X300MG TOBOLKY (registrovaný léčivý přípravek): aktuální cena.
  • GINKOR FORT 14MG/300MG/300MG CPS DUR 30 l: cena cca 184 Kč - stav v roce 2017.
  • ASCORUTIN 50 POTAHOVANÝCH TABLET (registrovaný léčivý přípravek): aktuální cena.
  • VENORUTON FORTE 60X500MG TABLETY (registrovaný léčivý přípravek): aktuální cena.
  • VENORUTON 300 50X300MG TOBOLKY (registrovaný léčivý přípravek): aktuální cena.
  • MOBIVENAL MICRO 120 TBL. (volně prodejný lék): aktuální cena.
  • ZENTIVA DIOZEN 60X500MG TBL. (volně prodejný lék): aktuální cena.

Zdroj: Náhrada za Detralex

Diskuze

V diskuzi FUNGUJÍCÍ LÉK NA RŮŽOVKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel Fojtík.

Chci se zeptat,jestli někdo již tuto nrmoc vyléčil a pokud ano jak?Nebo jestli někdo byl k vůli této nemoci na plastice a popř. jak mu to dopadlo.Díky moc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lubomíra.

Prosím o radu, jak vyléčit růžovku.děluji L.

Zdroj: diskuze Fungující lék na růžovku

Co se s tím dá dělat

Není-li porušená kůže, nemusíme přikládat náplast ani obvaz. Zhojení modřin může urychlit držení postižené oblasti ve zvýšené poloze a v klidu. Přikládejte několikrát denně ledové nebo studené obklady v průběhu jednoho až dvou dnů po vzniku poranění. Jako ledový obklad dobře poslouží například sáček mražené zeleniny zabalený do utěrky (nikdy nepřikládejte přímo na kůži, hrozí její poškození). Obklady často vyměňujte. Pohyb a přímá námaha místa s modřinou narušují hojení. Ani masážemi ústup modřiny neurychlíte.

Cévní stěnu lze posílit pestrou stravou s dostatkem vitamínu C. Z preparátů funguje osvědčený Ascorutin, jehož účinnými látkami jsou kyselina askorbová (jiný název pro vitamín C) a rutin, které se zabudují do cévní stěny a tím ji zpevní. Efekt se dostaví už po měsíci užívání v denní dávce 3x 1 nebo 2 tablety. Ascorutin také slouží lékařům jako jednoduchý a pacienta nijak nezatěžující test k odlišení poruch cévní stěny od poruch srážlivosti. Samozřejmě jen tam, kde je sklon ke zvýšené lomivosti cévní stěny zjevný a nejsou přítomny známky závažnějšího zdravotního problému.

Mezi přírodní zdroje rutinu patří pohanka, otruby, ovesné vločky, luštěniny, chřest, ořechy, slupky jablek a rajčat, citrusy, listová zelenina, květenství bezu černého nebo zelený čaj.

Pokud se tvoří modřiny bez příčiny, neprodleně navštivte ošetřujícího lékaře. A to zejména v těchto případech:

  • máte rozsáhlejší modřiny v oblasti očí, zvláště máte-li poruchu vidění;
  • máte neobvykle rozsáhlé nebo bolestivé modřiny, zvláště pokud se tvoří zdánlivě bez příčiny;
  • modřiny se vám tvoří velmi snadno a zároveň míváte i jiné známky krvácení (z nosu, z dásní, krev ve stolici nebo v moči);
  • dříve se vám modřiny netvořily, náhle však vznikají i po malém násilí.

Zdroj: Modřiny bez příčiny

Co je rosacea

Růžovka je chronické kožní onemocnění, jehož příčina není přesně známa. Předpokládá se, že růžovku způsobuje přemnožení baterií uvnitř těla. Tyto bakterie se normálně v člověku vyskytují, ale jen v malém – bezpečném množství. Rosacea nejčastěji postihuje lidi ve věku 30 až 50 let, přičemž ženy jsou postiženy častěji než muži. Typické příznaky této nemoci jsou otoky obličeje – erytém, které doprovázejí papuly a pustuly. Rosacea představuje vážný problém, neboť hrozí při dlouhodobém onemocnění znetvoření kůže a tím i vznik druhotných psychických problémů.

Zdroj: Rosacea a moderní metody léčby

Babské rady

Večer si umyjte obličej, vezměte si sírové mýdlo, které trochu pokropte vodou, a namažte si jím tváře, čelo a nos, nechte působit přes noc a ráno si obličej omyjte teplou vodou a pak použijte krém na růžovku Rozex.

Růžovka souvisí i se životním stylem. Změňte stravovací návyky, omezte sůl a koření. Doporučuje se pít čaje na pročištění a úplně vyřadit bílou mouku v jakékoli podobě i sladkosti.

Dále zkuste:

  • gel z aloe vera;
  • čaje roibos s citronem;
  • mýdla se sírou;
  • masti s ichtamolem.

Zdroj: Babské rady na červený nos

Mast na popraskané žilky

Preventivně lze na čištění použít pleťové mléko Arnika od Ryoru, aplikovat třezalkovou masku a jako konečné ošetření regenerační krém na rozšířené žilky. Kosmetičky také doporučují užívat olej Althea nebo krém Diroseal od Avéne.

Na zimní období se doporučují hutnější krémy, jako je například Sensibio AR ve verzi Riche, které ve velkých mrazech poslouží i jako ochranné krémy. Na nos a na problémová místa se používá korektor, který zakryje zčervenání. Korektor rovněž chrání. Je dobré konzultovat problém s lékařem, ten pacientům doporučí doplňující péči na posílení cévní stěny kapilárek, jako je Ascorutin. Lékař také vysvětlí, čeho se vyvarovat, aby se problém omezil. Jedná se především o extrémní změny teplot, konzumaci alkoholu a kávy.

Na popraskané žilky v obličeji je účinná měsíčková mast, kterou 3 až 5krát denně vetřete do pokožky ošetřovaného místa.

Antižilka ošetřuje a pomáhá vstřebávat rozšířené a popraskané žilky, drobné jizvy, strie a jiné kožní defekty při ztrátě elasticity pokožky. Antižilka obsahuje účinné látky z jírovce a jinanu, které zvyšují pevnost a pružnost cévních stěn a eliminují účinky volných radikálů. Dále Antižilka obsahuje výtažky z arniky, levandule a čajovníku, které pomáhají vstřebávat již popraskané kapiláry a zabraňují jejich dalšímu praskání. Antižilka se používá tak, že se s ní několikrát denně masíruje postižené místo. Antižilka je slovenský výrobek a můžete ho objednat jen na Slovensku za 12 €, zde je odkaz: Antižilka cena.

Zdroj: Rady babiček na popraskané žilky na nose

Proč je problém s barvením vlasů u seborey

Citlivá, poškozená nebo zanícená pokožka může velmi bolestivě reagovat na chemické látky v barvě na vlasy. Jestliže je pokožka porušená, mohou tyto chemikálie štípat a způsobit reakci, která vede ke svědění, zánětu a dalšímu poškození pokožky hlavy. Barvení vlasů může na pokožce vytvořit cyklus opakovaného svědění - poškrábání, který lze jen těžko léčit.

Ať už máte seboroickou dermatitidu, ekzém, psoriázu nebo růžovku, každý reaguje odlišně na různé látky, takže není možné říci, jaká kombinace chemikálií v barvě na vlasy vás osobně ovlivní. Naštěstí ale existují věci, které vám to usnadní.

Zdroj: Seborea a barvení vlasů

Přírodní léčba růžovky

Rosacea se obvykle léčí zevním nanášením gelu z aloe vera, nebo čaje roibos s citronem, popřípadě mýdla se sírou nebo masti s ichtamolem. Na růžovku také pomáhá volně prodejná Kittlova mast a Jarischova voda. Předpokládá se, že růžovka souvisí se špatnou funkcní střev, takže v léčbě je důležitá také dieta a přísná životospráva, jako například: hodně ovoce a zeleniny, bílé maso (drůbeží, ryby apod.), ale ne často, jen jednou za týden. Dále čaje na pročištění a úplné vyřazení bílé mouky v jakékoli podobě, to znamená žádné sladké (oplatky, koláče, buchty, knedlíky, těstoviny, omáčky zahuštěné moukou) Co se týče pečiva, tak se může jen žitný chleba.

Zdroj: Rosacea a moderní metody léčby


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP