Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

BABSKÉ RADY NA VRASKY A VYPNUTÍ PLETI

OBSAH

Jak a proč vznikají vrásky?

Všeobecně ženy stárnou rychleji, takže se u nich vrásky objevují mnohem dříve než u mužů. Nejdříve se dají rozpoznat vrásky kolem očí a vrásky pod očima. Pak se začnou objevovat vrásky kolem úst a vrásky na čele a vrásky mezi obočím. Nejpozději se pak objevují vrásky na krku. Vrásky způsobuje především ztráta kolagenu a elastinu v kůži a k tomu dopomůže naše mimika zejména při častém smíchu se prohlubují vrásky kolem očí. Kolageny jsou skupiny proteinů, které spojují jednotlivé vrstvy tkání v pokožce a jsou zodpovědné i za sílu pleti. V mládí vyrábí lidský organismus dostatek kolagenu, a tak je pleť napnutá a bez vrásek, ale s přibývajícím věkem produkce kolagenu prudce klesá a tím se pleť stává méně pružnou a napnutou a objevují se první vrásky. V podstatě lze říci, že stárnutí nemůžeme zastavit, protože naše tělo již nedokáže produkovat kolagen a elastin v takové míře, aby pokrylo potřeby pokožky. Tento proces lze pozorovat už od 25 roku života, kdy jsou již patrné vrásky okolo očí. Je to nezvratný fyziologický jev ale .... Stárnutí pokožky dnes můžeme hodně zmírnit a s pomocí plastické chirurgie lze viditelné vrásky úplně odstranit. Než ale sáhneme po skalpelu nebo botoxu zkusme to jinak...

Zdroj: Rady proti vráskám

Diskuze

V diskuzi DOMACI PLETOVA MASKA PRO OKAMZITE VYPNUTI PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Kdo mi poradí pleťovou masku doma vyrobenou pro vypnutí pleti . Díky za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

Já používám na okamžité vypnutí pleti a vyhlazení vrásek masku z vaječného bílku, citrónu a špetky soli. Připravuju si ji tak, že oddělím vaječný bílek z jednoho vajíčka do misky, k němu přes sítko naleju lžičku citrónové šťávy, přidám špetku soli a dobře rozmíchám. Pak si to prsty nanesu na obličej a nechám působit. Tím, jak to postupně působí, tak to schne a na kůži se z toho tvoří stahující se tenký film, který kůži dokonale vypne a vyhladí.

Zdroj: diskuze Domaci pletova maska pro okamzite vypnuti pleti

Vaječný bílek proti vráskám

Všimli jste si, že po vyklepnutí vajíčka zůstává na dnu skořápky hustý zbytek bílku? Naneste jej na partie kolem očí, kde je typická oblast tvorby vrásek známá jako vrásky kolem očí.

Ricínový olej na vrásky

Aplikujte čistý ricínový olej na řečiště vrásek (vrásky okolo očí anebo vrásky pod očima) anebo na vrásky na krku a na dekolt.

Zdroj: Přírodní receptury proti vráskám

Proč se dělají vrásky

V mládí dokáže tělo vyrobit dostatek potřebných proteinů, proto je pleť napnutá, hladká a bez vrásek. Tvorba kolagenu a elastinu se začíná prudce zpomalovat ve věku 25 až 30 let a začínají se tak objevovat první vrásky. Kromě správné životosprávy a pravidelné péče o pleť je nutné pro zabránění tvorby vrásek dodávat pleti tyto proteiny prostřednictvím krémů, gelů proti vráskám a různých doplňků stravy. Zabránit tvorbě vrásek můžeme i různými omlazovacími kúrami.

Zdroj: Vrásky

Diskuze

V diskuzi KRÉM NA HLUBOKÉ VRÁSKY HNED se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Albrechtová.


Dobrý den,

sháním dárek, ale opravdu dobrou kosmetiku pro paní 60. let s pletí smíšenou a hlubokýmí vrásky kolem očí, úst a čela.

Je Vámi možné doporučit?



Děkuji Albrechtová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krém na hluboké vrásky hned

Babské rady pro krásné vlasy

Zde je několik rad od našich chytrých a zkušených babiček pro krásné vlasy s velkým objemem:

  • Pokud chcete větší objem vlasů, fénujte vlasy v předklonu, tedy opačně, než jste zvyklí.
  • Používejte přípravky pro větší objem vlasů.
  • Používejte natáčky nebo vlasy tupírujte.
  • Další „vychytávkou“ je spaní s vlhkými vlasy, to je pak opravdu „afro“.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem CO JE EXFOLIACE PLETI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Terka.

Můžete mi prosím někdo popsat co je exfoliace pleti a jestli si to můžu udělat sama doma? Slyšela jsem, že se s tím prý vyrovnávají vrásky na obličeji. Je topravda? Předem děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Co je exfoliace pleti? Exfoliace pleti je chemický pleťový peeling. Jeho působení spočívá v nanášení kyseliny glykolové na ošetřovanou pokožku. Tím, jak kyselina glykolová působí, dochází k tak zvané exfoliaci pleti - odstraní se povrchové buňky kůže a to téměř až na živou tkáň!!! Pak následuje proces hojení, kdy se odstraněné buňky přirozeně nahradí novými. Proces přestavby pleti se na venek projevuje zčervenáním, které vybledne do 2 dnů po aplikaci kyseliny glykolové. Během této doby se mohou na ošetřených místech objevit také drobné puchýřky, stroupky, šupinatění nebo jemné olupování pokožky. Všechny tyto projevy většinou vymizí do 5 dnů. Pleť má po zhojení viditelně lepší srukturu a dochází k postupnému vyhlazení vrásek. Pleť je vyrovnaná, jemnější, hydratovaná a odstraňují se i předchozí projevy akné a některých pigmentových skvrn. Domácí exfoliace pleti kyselinou glykolovou nebo i kyselinou mandlovou nemohu doporučit, protože při nesprávné aplikaci může dojít k neodstranitelnému popálení pokožky a vzniku rozsáhlých svráštělých jizev. Určitě chymický peeling svěřte do rukou odborníků v některém z kosmetických salonů. Obvykle se chemický peeling provádí pět krát po sobě. Mezi jednotlivými aplikacemi je přestávka jeden týden na zhojení pleti. Celá pětinásobná procedura v dnešních cenách vyjde na 5000 Kč. Obvykle bývá exfoliace pleti doplněna ještě injekcemi botulotoxinu, aby se prodloužil efekt vyrovnané pleti. Je-li exfoliace pleti provedena správně a dostatečně intenzivně, tak pak výsledky v některých případech bývají skutečně překvapivé. Lze zde dosáhnout vizuálního omlazení pleti až o několik let.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co je exfoliace pleti?

Jak předcházet vráskám a nebo jak zmírnit projevy stárnutí?

Vráskám lze velmi dobře předcházet zdravou životosprávou, pravidelnou a kvalitní péčí o pleť. Je potřeba si uvědomit, že s péčí o pleť by se nemělo otálet a ideální je začít již s nastupující pubertou, kdy se začínají objevovat první příznaky problémů s pletí (vřídky, akné). V tomhle období již dermatolog popř. kosmetička dokáže určit typ pleti (suchá, mastná, smíšená, problematická, citlivá) a doporučí vhodné kosmetické přípravky. Pro každý věk a každý typ pleti jsou speciálně určené kosmetické řady. Většina výrobců se zaměřuje na péči o vrásky od 25-30 roku věku. To je období, kdy prudce klesá v pokožce kolagen a elastin a je nezbytné ho tělu dodávat ať už vnější formou (krémy, gely, séra...) nebo vnitřně (doplňky stravy). A nezapomeňte, jestliže si chcete uchovat pleť dlouho mladou vyhýbejte se známým „nepřátelům“ krásné pleti. Mezi ně patří zejména stres, kouření, alkohol a nedostatek spánku, avšak za zmínku stojí i časté opalování. Dobronzova opálená pleť se může zdát sexy, ale následkem toho pleť zničená sluncem s hlubokými vráskami, to není nic erotického.

Zdroj: Rady proti vráskám

Poradna

V naší poradně s názvem VIDEO ČIŠTĚNÍ SUCHÉ PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

chci se zeptat,jaká masáž obličeje,je nejlepší púro zralou plet.A jaký je vhodný pletový krém na zralou,suchou plet.Děkuji .Maruška.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den Marie. Na zralou suchou pleť je nejlepší krém s obsahem Koenzymu Q10, který zbržďuje další stárnutí pleti a omezuje prohlubující se vrásky. Krém naneste na pleť a krouživými pohyby prstů ho rozmasírujte od nosu směrem k okrajům obličeje. Pro domácí čištění suché pleti je vhodné postupovat podle návodu, který popisujeme v tomto článku: www.zdravi-lecba.cz/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Video čištění suché pleti

Vrásky pod očima

Křehká pokožka pod očima je náchylná ke tvorbě vrásek. Kůže pod očima ztrácí kolagen a elastin a rychle ochabuje. Neustálým svrašťováním pokožky při smíchu, mračení či mhouření se vytvářejí drobné linky v blízkosti očí. Jemnou pokožku kolem očí je třeba jak hydratovat, tak i posilovat. Důležitá je cílená noční péče s krémem, který obsahuje retinol.

Vrásky pod očima foto

Zde můžete vidět, jak vypadají vrásky pod očima.

Zdroj: Vrásky

Diskuze

V diskuzi VITAMÍNOVÝ A VYPÍNACÍ KRÉM NA HLUBOKÝ VRÁSKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Albrechtová.

Dobrý den,

chtěla bych poradit, zda níže uvedený krém by byl vhodný pro ženu 60. let s hlubokými vrásky kolem očí, úst, čela s pletí smíšenou, popřípadě, co by jste doporučovali.
K tomu masku, čistící krém.

Děkuji Albrechtová.

Loreal Paris Denní hydratační péče proti ochabování a skvrnám Age Perfect 50 ml

Kód výrobku: kLO001
Obvyklá cena: 499 Kč
Ušetříte: 64 Kč
Dodání: pozítří u vás

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vitamínový a vypínací krém na hluboký vrásky

Babské rady na lesklé vlasy

Aby se vám vlasy leskly, použijte k oplachování 1 šálek piva a 3 šálky vody, nechte působit cca 5 minut a poté opláchněte znovu čistou vodou.

Další možností pro zesílení a lesk vlasů je pít odvar z ovsa alespoň 1 měsíc: 1/4 hrnku zrní ovsa zalijte hrnkem vroucí vody a nechte odstát 12 hodin. Poté odvar slijte a vypijte. Můžete dosladit medem.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi DOMACI PLETOVA MASKA PRO OKAMZITE VYPNUTI PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Kdo mi poradí pleťovou masku doma vyrobenou pro vypnutí pleti . Díky za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Linda.

Dobré je také mužské sperma. Funguje ještě silněji než vaječný bílek. Musíš ale svého milence hodně vzrušit, aby ho měl hodně a pěkně husté a bílé. Nejlepší je na to masáž penisu a až se udělá, tak pak proveď odběr semene, které si rozetři po obličeji. Ale pozor, nesmíš si sperma dát do očí. Mužské semeno v očích způsobuje silnou reakci a oko po něm zčervená. Na spermatem zasažené oko je jediná pomoc vydržet to. Tady je nějaké video, kde je vidět masáž penisu: www.pornhub.com/view…

Zdroj: diskuze Domaci pletova maska pro okamzite vypnuti pleti

Kvalitní kosmetika

Péče, kterou pokožce dopřejeme, má významný podíl na jejím vzhledu. Správnou kosmetikou můžeme zahladit nechtěné skvrny, kruhy po očima, žilky, odstranit pnutí a podráždění pokožky anebo zmenšit póry u mastné pleti. Volba kosmetiky by měla odpovídat typu pleti. Na jaře můžeme volit i péči s obsahem ovocných kyselin, které mají jemný peelingový efekt, dále s obsahem vitaminů (C, E, A), kolagenem, kyseliny hyaluronové. Výborným pomocníkem je koenzym Q10 v krémech.

Zdroj: Proč jsou vrásky na jaře hlubší a pleť méně hezká?

Diskuze

V diskuzi OŠETŘENÍ PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ola.

Prosím poraďte jaké je další ošetření pleti po sloupnutí gelové masky z obličeje, krku a dekoltu. Aplikovala jsem si masku s čajovníkem a okurkou.
Dále prosím o radu, jaké cviky mám cvičit na zpevnění břišních svalů, zádových a prsních svalů, zadečku a stehen... Na zádech se mi tvoří "visací" kožní záhyby, na břiše mám vrstvu tuku a na stehnech při chůzi v kr. kalhotech nebo sukni pozoruji "vlnění" kůže do ošklivých vrásek. Zadeček mám povislý a při chůzi se mi také vlní. Stáhnu-li na něm svaly, utvoží se mi na něm povadlé vrásky...
Děkuji za radu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ošetření pleti

Chemický peeling na vrásky

Chemický peeling je neinvazivní metoda vnější vrstvy pokožky, která se požívá k projasnění, pročištění, omlazení pleti, vyhlazení jemných vrásek, zjemnění hlubokých vrásek, k redukci a zmenšení rozšířených pórů, k regeneraci pokožky poškozené sluncem, zesvětlení až odstranění zpigmentovaných jizviček, k podpoře hydratace kůže. Aplikuje se za účelem zlepšení stavu pleti. Celá aplikace trvá cca 45 minut včetně masky a používá se při ní peelingová směs různých chemických látek, nejčastěji ovocných kyselin – glycolic, lactic, mandelic, salicylic, různé koncentrace 15%, 30%, 45% a 50%. Při ošetření chemickým peelingem se nanese směs pomocí štětečku na obličej. Samotná regenerace pleti je pozorovatelná bezprostředně po zákroku. Chemický peeling pozitivně působí i na akné a mastnou pokožku. Chemický peeling je vhodný pro všechny, kteří očekávají rychlé zlepšení vzhledu pleti. Po ošetření chemickým peelingem je nezbytné se vyvarovat slunečnímu záření a použití krému s vysokým faktorem ochrany. Chemický peeling není vhodný aplikovat v těhotenství, těsně po operaci, v horečnatých stavech, při akutním herpesu, při vysoce podrážděné či zanícené pokožce, při popálené pleti, u řezné rány a u osob s rakovinou kůže.

Zdroj: Vrásky

Diskuze

V diskuzi VRASKY PRI SMICHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

jak se usmeju mam strasne vrasky pod ocima ale nekteri tam maji takove pytle a ne vrasky cim to je ?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vrasky pri smichu

Sport a pohyb ovlivňují mládí

Na první pohled jedinou souvislost mezi pohybem a krásou vidíme přes štíhlé kontury. Pohyb prokrvuje, posiluje stěny cév a zlepšuje výživu pleti, je skvělým prostředkem pro její zpevnění a pružnost. Sportovci mají také rychlejší regeneraci organizmu po zranění, snadněji se hojí.

Autor: redakce Zdraví-léčba.cz

Zdroj: Proč jsou vrásky na jaře hlubší a pleť méně hezká?

Diskuze

V diskuzi VRÁSKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaruška.

Zkoušel někdo tu meduňku nebo klíčky na vrásky? funguje z toho něco? Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel FP.

Já o klíčcích slyším poprvé, spíš mi nejvíc pomáhá sérum prověřené :) meduňka nevím

Zdroj: diskuze Vrásky

Ultrazvuková špachtle

Ultrazvuková špachtle na vrásky představuje ultrazvukový přístroj pro dokonale krásnou pokožku. Tento jedinečný přístroj spojuje funkce hloubkového čištění, odstranění odumřelých a ztvrdlých částí pokožky, ale i face-liftingu. Ultrazvuková špachtle je určená pro všechny typy pleti. Tyto špachtle jsou v některých státech tak běžné, jako jsou u nás odličovací tampony. Čepelí je nerezový nůž, který osciluje a jemně tak klouže po povrchu kůže, čímž bezbolestně odstraňuje odumřelé kožní buňky. Díky vibraci přístroj uvolňuje v pokožce přebytečné tuky, oleje, špínu a veškerý buněčný odpad z pórů. Pokožka se tak stává jasnější a zdravější, a to bez zarudnutí či podráždění. Ultrazvuková špachtle je velmi dobrým pomocníkem nejen při hloubkovém čištění pleti, ale i při podpoře metabolismu pokožky. Mnohé zákaznice si nemohou vynachválit její schopnost vmasírovat do pokožky různé krémy, séra nebo gely, čímž se jejich účinek několikanásobně zvyšuje. Zde jsou tedy hlavní funkce ultrazvukové špachtle:

  • vyčistí do hloubky ztvrdlou a zrohovatělou kůži;
  • sníží melanin a tím vybělí pokožku;
  • vyhladí malé vrásky a pleti dodá mladistvý vzhled;
  • zlepší krevní oběh v pokožce a zvýší lymfatický metabolismus;
  • dodá pleti svěžest a navrací jí její přirozenou barvu;
  • urychlí vstřebávání výživy.

Zdroj: Jak na vrásky

Kokosový olej na hluboké vrásky

Protivrásková péče z kokosového oleje – naneste kokosový olej na ty části obličeje, kde máte nejhlubší vrásky, a jemně vmasírujte každý večer před spaním.

Zdroj: Přírodní receptury proti vráskám

Vrásky kolem úst

Vrásky kolem úst jsou malé rýhy či záhyby, které se vytvářejí v průběhu let našeho života. Často k nim přispívá i životní styl. Vráskám, které vznikají kolem horního rtu, se také říká kuřácké vrásky. Neznamená to ale, že jimi musí trpět pouze aktivní kuřáci, mívají je i zatvrzelé nekuřačky. Za osmdesát procent vrásek v obličeji může UV záření.

V boji proti vráskám pomohou tučné ryby. Losos nebo makrela totiž obsahují velké množství vitamínu A, který chrání pokožku. Doporučuje se věnovat se i vytrvalostním sportům, které odbourávají stres a působí pozitivně na hormonální hladinu. Nejdůležitější však je čistit si pleť, pokud tak neučiníte, ani nejskvělejší a nejdražší pleťový krém proti vráskám nebude působit, protože působení přípravků budou bránit zanesené póry. Používejte správnou péči přiměřenou věku a krémy obsahující účinné složky proti vráskám. Masírujte si obličej. Lehká masáž obličeje probudí lymfatický systém, povzbudí krevní oběh a uvolní svaly. Postupujte opatrně, netlačte a příliš pleť nenapínejte. Používejte tónovaný denní krém, který sjednotí tón pleti a jemné linky a vrásky skryje.

Vrásky kolem úst foto

Zde můžete vidět, jak vypadají vrásky kolem úst.

Zdroj: Vrásky

Vrásky na čele

Vrásky na čele vznikají z více důvodů. Pokožka na čele se obnovuje méně často, a to pouze jednou za čtyři až šest týdnů. Důvodem může být i špatná péče o pleť. V těle neustále probíhají různé chemické reakce, které vyvolávají tvorbu vrásek. Pokud se vám vrásky udělaly, neděste se. I vrásky již vzniklé se dají odstranit, pokud tomu věnujete tu správnou péči a tou správnou kosmetikou. Pokud máte z vrásek strach a bojíte se, že se jich už nikdy nezbavíte, tak se nebojte. Stres totiž vrásky taky může přivolat. Výbornou obranou je například gymnastika tváře. Pitvořte se na sebe často a pravidelně v zrcadle. Nejen že si zlepšíte náladu, ale také si pomůžete od vrásek.

Vrásky na čele foto

Zde můžete vidět, jak vypadají vrásky na čele.

Zdroj: Vrásky

Závěr k exfoliaci pleti

Celá pětinásobná procedura v dnešních cenách vyjde na 5000 Kč. Obvykle bývá exfoliace pleti doplněna ještě injekcemi botulotoxinu, aby se prodloužil efekt vyrovnané pleti. Je-li exfoliace pleti provedena správně a dostatečně intenzivně, tak pak výsledky v některých případech bývají skutečně překvapivé. Lze zde dosáhnout vizuálního omlazení pleti až o několik let.

Zdroj: Co je exfoliace pleti?

Ledování

Led aplikujte přímo na bolavé místo po dobu 10–20 minut třikrát denně, čímž pomůžete snížit otok. Jako alternativu můžete použít zmrazený studený obklad nebo sáček mražené zeleniny (hrášek a podobně).

Zdroj: Bolesti kolene babské rady


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Gabriela Štummerová

Mgr. Marie Svobodová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP