Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

BACTROBAN NA KONEČNÍK

OBSAH

Bactroban bez receptu

Tato antibiotická mast určená k ošetření kůže je vyráběna firmou Zentiva. V Česku je dostupná v každé lékárně na lékařský předpis.

Zdroj: Bactroban

Diskuze

V diskuzi BACTROBAN BEZ RECEPTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír Václavek.

Dobrý den.
Nějak jsem nepochopil článek "Bactroban bez receptu", kde se dočtu, že mast
je pouze na lékařský předpis.
Co tím chtěl básník říci?
Václavek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jindra.

No a cos čekal? Dozvěděl ses, že Bactroban bez receptu sehnat legálně nejde. A nelegální nabídky na prodej léku bez receptu nemůžeš od seriózních webů očekávat. Obchodování s léky mimo síť lékáren je v ČR zakázané a porušení zákazu se považuje za trestný čin.

Zdroj: diskuze Bactroban bez receptu

Jde použít Bactroban na akné?

Bactroban se dá použít takřka na všechny kožní problémy – akné, hnisavé pupínky, po bodnutí hmyzem, spáleniny a podobně. Hlavní léčivou látkou je mupirocinum, kterého je ve výrobku přítomno 0,3 g. Postačí jen namazat a za 1–3 dny je akné pryč! Sice je mast docela dost drahá, ale vydrží dlouho a pomáhá na sto procent, takže se investice určitě vyplatí.

Zdroj: Bactroban

Cena Bactrobanu

BACTROBAN DRM UNG 1 X 15 GM – maximální úhrada zdravotní pojišťovny je 115,13 Kč, nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept je 110,46 Kč; tato forma bývá bez doplatku.

BACTROBAN NASAL NAS UNG 3 GM – maximální úhrada zdravotní pojišťovny je 140,25 Kč, nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept je 159,85 Kč, nejvyšší možný doplatek pacienta činí 19,60 Kč.

Zdroj: Bactroban

Poradna

V naší poradně s názvem BACTROBAN DOSTUPNOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka Veselá.

mám od lékaře recept na tuto mast,bohužel jí nikde nemají,kde ji mohu sehnat? děkuju za odpověď Z.Veselá

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bactroban je běžně dostupná antibiotická mast. Pokud ji nemůžete sehnat ve svém regionu, tak si ji nechte v některé lékárně objednat a nebo si ji vyzvedněte v lékárně v Nemocnici v Ústí nad Labem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bactroban dostupnost

Bactroban

Bactroban je místně působící antibakteriální přípravek účinný v boji proti mikroorganismům, které způsobují většinu kožních infekcí. Bactroban se používá u dospělých, dětí od novorozeneckého věku i kojících žen k místní léčbě bakteriálních kožních infekcí (jako jsou impetigo, hnisavý zánět vlasových a vousových míšků, nežity a podobně) a různých menších infikovaných poranění (rány, spáleniny, kousnutí hmyzem a jiné).

Výrobce: Glaxo Wellcome Operations, Barnard Castle, Durham, Velká Británie.

Složení (účinné látky v 15 g masti): mupirocinum – 0,3 g. Pomocnou látkou je masťový základ makrogol 400 a 3350.

Zdroj: Léčba podkožní akné

Poradna

V naší poradně s názvem ZAPARENY ZAREZ V PODBRISKU- PREVISLE BRICHO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka.

Prosim, poradte uz si nevim rady. Mela jsem malinko zapareni v podbrisku namazala jsem to gencianovou vodickou, ale tim ze mam previsle brisko, tak se to potilo, tak jsem dala polstarek a prelepila naplasti. kdyz jsme tu naplast odlepili, tak se mi udelala dalsi zaparka a uz nevim cim ji lecit. V lekarne mi poradili imazol,ale nepomohlo, tak jsem umyla hermankem a susila, jenze kdyz chodim, tak se to stale zaparuje, nevim si rady cim mazat, nepomohlo by noviko. Dekuji za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na opruzeniny pod prsy a také mezi stehny je nejlepší krém Bactroban. Bactroban Cream je na lékařský předpis a vydrží hodně dlouho. Stačí namazat dvakrát denně po dobu tří dní a opruzenina je pryč. Požádejte svého praktického lékaře o předpis. Mast obsahuje mimo antibiotik také kortikoidy a proto není vhodná k dlouhodobému používání. Vždy jen několik dní a dost.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zapařeniny v tříslech u dospělých

Volný prodej

Dostupnost Bactrobanu je pouze na lékařský předpis. Volný prodej není možný, takže produkt nelze zakoupit na českém trhu ani online.

Zdroj: Bactroban bez receptu

Diskuze

V diskuzi VYHŘEZLÝ KONEČNÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila.

Dobrý den mám vyhřezlí konečník a velké bolesti. Lékař mi oznámil že operace u mne není možná protože mám CHOPN 4 stupně. Mám naději na jiný zlepšení. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vyhřezlý konečník

Bactroban na opary

Pokud se vám vytvořil při výskytu oparu již stroupek, je lépe jej mazat, ale hlavně nestrhávat, nechte ho samovolně odloučit. Při strhávání dochází k poškození kůže a vzniká nový strup. Používají se masti s antibiotiky, například Framykoin nebo právě Bactroban. Opakující se opary se léčí dlouhodobě antivirotiky, to znamená, že minimálně 6 měsíců se bere Herpesin nebo Zovirax 1–2x denně. Doporučuje se odběr na hladinu protilátek proti těmto virům a nasazení dlouhodobé terapie. Tyto viry mají schopnost zůstávat v organismu po celou dobu života a při jeho oslabení (stres, únava, zákrok, operace, sluníčko a podobně) se může opar vyskytnout znovu. Antivirotikové masti jsou vhodné před výsevem puchýřků, jinak nepomáhají. Používá se nejlépe Zovirax nebo Herpesin mast.

Zdroj: Bactroban

Diskuze

V diskuzi LEDVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dobrý den, bojim se ze mam zánět ledvin občas mi boli konečník hodně trpím na záněty. Muže to byt od ledvin ten konečník? Děkuji Janoušková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milca milena.

Mela jsem.zanet mocoveho měchýře ten sem si vilecila ale zacali me dost bolet ledviny hrozne bolesti zasla jsem si k doktorovi a byl mi predepsan furolin ale nevim jestli tento lek je na zanet ledvin nezda se mi zanet mocoveho mechyre uz nemam ale bolesti neustoupili

Zdroj: diskuze Ledviny

Konečník anatomicky

Název konečník, latinsky rectum, počeštěně rektum pochází z latinského intestinum rectum „rovné střevo“. Konečník je poslední část trávicí trubice, zakončená řitním otvorem, jímž se vyměšují nestrávené zbytky potravy ven z organismu. Z druhé strany na konečník navazuje sestupný tračník tlustého střeva.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy

Poradna

V naší poradně s názvem BOLÁKY V NOSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislac.

Mužu nahradit místo framykoinu mastičku Fucicort? na boláky v nose?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Antibiotickou mast Framykoin lze nahradit mastí Bactroban nebo Fucidin. Mast Fucicort obsahuje krom antibiotik také kortikosteroid a ten může mít výrazné nežádoucí účinky. Fucicort by něměl být bez předchozí porady s lékařem vůbec používán.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

Vyhřezlý konečník – foto

Zde jsou fotografie, na kterých je vidět, jak vypadá vyhřezlý konečník.

Zdroj: Vyhřezlý konečník

Poradna

V naší poradně s názvem VYRÁŽKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina Davidova.

Dobry den dceři se před 10 ti dny objevil pupinek na stehně ktery si strhla a ted tam ma velky bolak ktery ma kolem sebe spoustu mensich bolacku ktery se zvětšuji.Nevime si s tim rady jsme na dovolene a potřebovaly bychom aspon vědět co to je a jak ji lečit děkuji Davidová
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě to bude impetigo. Impetigo je bakteriální infekce a léčí se antibiotickou mastí Bactroban nebo Framykoin. Určitě bude vhodné vyhledat nejbližšího lékaře, který to bude moci prohlédnout a upřesnit diagnózu. Zároveň od lékaře získáte i recept na mast.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kožní vyrážka foto

Náhrada za Bactroban

Mupiroban FCO je možnou náhradou za Bactroban, ovšem tento produkt není na našem trhu registrován.

Další alternativou je Framykoin, mast, která se používá u dospělých i dětí od novorozeneckého věku k místní léčbě kožních infekcí způsobených bakteriemi, jako je impetigo (hnisavé puchýřky, zejména na obličeji u dětí), hnisavý zánět vlasových a vousových míšků, nežity, infikované vředy, různá menší infikovaná poranění (škrábnutí, odření kůže, drobné rány a spáleniny), infikované ekzémy a proleženiny. Tento lék je však také vázán na předpis.

Lékárny nabízejí připravenou magistraliter náhradu za kožní mast Bactroban. Jedná se o 2% koncentraci antibiotika mupirocinu v makrogolovém základu, připravují tedy velmi obdobný přípravek (stejná léčivá látka ve stejné koncentraci ve stejném základu). V případě, že by lékař požadoval větší množství, stačí jej uvést na recept, jinak se vydává 15 g (velikost jako u Bactrobanu). Pokud by lékař požadoval jiný základ (například bílou vazelínu, která je obsažena v přípravku Bactroban nasal), opět je možno uvést to v předpisu. Ovšem i tato varianta je na recept, takže výdej makrogolové masti s 2% mupirocionem (15 g) je vázán na lékařský předpis a přípravek je hrazen zdravotní pojišťovnou.

Vyzkoušet můžete jodové masti, například Betadine, ale ty nemusí být na daný problém vhodné. Nebo jiná lokální antibiotika, která vám mohou namíchat v lékárně, ale znovu půjde o přípravek, který váš problém nemusí vyřešit.

Zdroj: Bactroban bez receptu

Diskuze

V diskuzi LÉČITEL OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie vitovjáková.

Dobrý den,
prodělala jsem zánět žil na pravé noze a hrozí mi operace ( metodou parvacross ). Existuje nějaká možnost, že bych se mohla operaci vyhnout ? Mám totiž strach z anestezie, přece jen už nejsem nejmladší ( 66).
Prosím o radu.
mvit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Dobrý den prosím o radu na svědící konečnik. Děkuji

Zdroj: diskuze Léčitel otec pleskač

Co je to Bactroban

Bactroban je antibiotikum. Používá se k prevenci nebo léčbě kožních infekcí způsobených bakteriemi.

Jako u jiných antibakteriálních látek může dlouhodobé používání vyústit v přerůstání odolných mikroorganismů. Přípravek Bactroban může způsobovat podráždění kůže a alergické reakce. Není vhodný pro oční použití; na nosní sliznici (existuje jiná forma přípravku Bactroban, určená pro nosní podání); na kůži v blízkosti kanyl (trubiček zavedených do těla za účelem dodání nebo odstranění tekutin).

Použití Bactrobanu:

  • Terapeutické indikace: Mupirocin ve formě masti je indikován k lokální léčbě primárních a sekundárních bakteriálních kožních infekcí.
  • Primární kožní infekce: Impetigo, folikulitida, furunkulóza a ekthyma.
  • Sekundární infekce: Infikované dermatózy jako například infikovaný ekzém. Infikované traumatické léze, například odřeniny, bodnutí hmyzem drobná poranění a popálení (nevyžadující hospitalizaci).
  • Profylaxe: Mupirocin může být použit k zabránění bakteriální kontaminace malých ran, incizí a jiných čistých lézí a k prevenci infekcí odřenin, malých řezných a jiných ran.

Upozornění: Před použitím přípravku Bactroban se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem. Vyvarujte se kontaktu masti s očima. Při náhodném vniknutí masti do oka oko důkladně vymyjte vodou. Ve vzácných případech mohou léky, jako je tento přípravek, způsobit zánět tlustého střeva způsobující průjem, obvykle s příměsí krve a hlenu, bolest břicha a horečku (pseudomembranózní kolitida). Přípravek Bactroban obsahuje makrogol 400 a 3350 (polyethylenglykolový masťový základ), který může ve větším množství poškozovat ledviny. Vyvarujte se nanášení přípravku Bactroban na větší plochy poškozené pokožky nebo na otevřené rány, obzvláště máte-li problémy s ledvinami.

Dávkování: Používejte přípravek Bactroban 2krát nebo 3krát denně nejvýše po dobu 10 dní.

Vždy používejte tento přípravek přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem. Před aplikací přípravku Bactroban si umyjte ruce. Kouskem čisté vaty nebo tamponem naneste malé množství přípravku Bactroban na postižené místo. Po aplikaci masti můžete léčené místo překrýt sterilním obvazem nebo gázou, pokud vám lékař neřekl, že máte ponechat pokožku odkrytou. Nekombinujte přípravek Bactroban s jinými tělovými mléky, krémy nebo mastmi. To by mohlo naředit přípravek Bactroban a ovlivnit léčbu.

Problémy v důsledku předávkování tímto léčivým přípravkem jsou nepravděpodobné. U 1 z 10 000 pacientů se mohou objevit alergické reakce.

Uchovávejte tento přípravek mimo dohled a dosah dětí. Uchovávejte při teplotě do 25 °C. Nepoužívejte Bactroban po uplynutí doby použitelnosti uvedené na obalu za zkratkou EXP. Doba použitelnosti se vztahuje k poslednímu dni uvedeného měsíce. Po ukončení léčby veškerou zbylou mast zlikvidujte. Nevyhazujte žádné léčivé přípravky do odpadních vod nebo domácího odpadu. Zeptejte se svého lékárníka, jak naložit s přípravky, které již nepoužíváte.

Držitel rozhodnutí o registraci: SmithKline Beecham Limited, 980 Great West Road, Brentford, Middlesex, Velká Británie.

Zdroj: Bactroban

Diskuze

V diskuzi VYHŘEZLÝ KONEČNÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Jak vyléčit vyhřezlý konečníku a jak je dlouhá hospitalizace prosím poraďte Hana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Prosi o radu asi tri mesice u me stridani zacpy a prujmu nekdy neudrzeni stolice krev hlen ve stolici nekdy tuzkovite stolice pri tlaceni na stolici cervena boule i pri pohledu do zrcatka pri zatlaceni cervena boule.muze se jednat o vyhrez konecniku?dekuji moc za odpoved.ls

Zdroj: diskuze Vyhřezlý konečník

Použití

Bactroban je místně působící antibakteriální přípravek účinný proti mikroorganismům způsobujícím většinu kožních infekcí. Bactroban se používá u dospělých, dětí od novorozeneckého věku i kojících žen k místní léčbě kožních infekcí způsobených bakteriemi, jako je impetigo, hnisavý zánět vlasových a vousových míšků, nežity, různá menší infikovaná poranění (rány, spáleniny, kousnutí hmyzem a jiné).

Není vhodné nanášet Bactroban současně s jinými přípravky pro místní používání, aby nedošlo k rozředění masti, které by vedlo ke snížení antibakteriálního účinku. Proto bez porady s lékařem nepoužívejte současně s touto mastí žádné volně prodejné léky pro místní používání.

Vždy používejte přípravek Bactroban přesně podle pokynů lékaře. Pokud si nejste jistí, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem. Bactroban se nanáší u dospělých i dětí v tenké vrstvě na postižené místo 2–3x denně po dobu nejvýše 10 dní. Postižené místo je možno překrýt obvazem. Pokud do 10 dní nedojde ke zlepšení kožní nemoci, vyhledejte lékaře, který stanoví další postup léčby. Před prvním použitím propíchněte krycí fólii v tubě horní stranou uzávěru.

Podobně jako všechny léky, může mít i přípravek Bactroban nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého. Během léčby se mohou objevit mírné nežádoucí účinky v místě nanesení masti, jako je pálení, píchání nebo svědění. Během léčby může velmi ojediněle dojít k přecitlivělosti na některou složku přípravku. Příznaky přecitlivělosti zahrnují svědění, zčervenání, zduření kůže, pocity pálení, někdy i výsevy drobných pupínků. Výjimečně byly zaznamenány případy celkové alergické reakce. V případě výskytu těchto nežádoucích účinků nebo jiných neobvyklých reakcí pokožku ošetřenou Bactrobanem dobře omyjte vodou, v léčbě dále nepokračujte a poraďte se s lékařem. Pokud se kterýkoli z nežádoucích účinků vyskytne v závažné míře, nebo pokud si všimnete jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci, sdělte to prosím svému lékaři nebo lékárníkovi. Při náhodném požití většího množství masti malým dítětem může dojít k nevolnosti až zvracení.

Bactroban uchovávejte při teplotě 10 až 25 °C. Uchovávejte mimo dosah a dohled dětí.

Přípravek Bactroban nepoužívejte po uplynutí doby použitelnosti uvedené na obalu. Doba použitelnosti se vztahuje k poslednímu dni uvedeného měsíce.

Léčivé přípravky se nesmí vyhazovat do odpadních vod nebo domácího odpadu. Zeptejte se svého lékárníka, jak máte likvidovat přípravky, které již nepotřebujete. Tato opatření pomáhají chránit životní prostředí.

Zdroj: Bactroban bez receptu

Mast Betadine

Mast Betadine je antiseptický dezinfekční přípravek se širokým spektrem účinku proti bakteriím, virům, plísním a prvokům. Používá se na popáleniny, řezné a tržné rány, odřeniny, vředová onemocnění kůže a různá kožní onemocnění spojená s infekcí.

Složení

V 1 gramu masti Betadine je obsaženo 100 mg léčivé látky povidonum iodinatum (jodovaný povidon), což odpovídá 10 mg aktivního jodu.

Pomocné látky: hydrogenuhličitan sodný, makrogol 400, makrogol 1000, makrogol 1500, makrogol 4000, čištěná voda.

Použití

Přípravek se používá na popáleniny, řezné a tržné rány, odřeniny, vředová onemocnění kůže způsobená špatnou výživou tkáně (například proleženiny, bércový vřed) a různá kožní onemocnění spojená s infekcí.

Mast nanášejte v tenké vrstvě na očištěnou suchou kůži postižené oblasti 3–4krát denně. V případě silně zaníceného nebo hnisajícího poranění lze mast nanášet častěji, tedy 4–6krát denně, přičemž interval mezi jednotlivým nanášením masti musí být nejméně 4 hodiny. V případě potřeby je možné překrýt ránu obvazem v závislosti na rozsahu a závažnosti poranění.

Mast je určena k zevnímu použití. Nesmí se používat v okolí očí.

Léčba obvykle trvá několik dní. Pokud nejsou výsledky uspokojivé, obraťte se na svého lékaře a poraďte se s ním.

Upozornění

Pokud jde o řízení motorových vozidel a obsluhu strojů v průběhu léčby, mast Betadine neovlivňuje vaši pozornost.

Uchování

Uchovávejte při teplotě do 25 stupňů Celsia, a to v původním vnitřním obalu, aby byl přípravek chráněn před světlem. Neuchovávejte v chladu, chraňte před mrazem.

Varování

Přípravek Betadine nepoužívejte po uplynutí doby použitelnosti uvedené na krabičce. Doba použitelnosti se vztahuje k poslednímu dni uvedeného měsíce. Uchovávejte mimo dosah a dohled dětí!

Tento produkt je volně dostupný v lékárnách bez lékařského předpisu.

Cena Bactrobanu

Koupit Bactroban bez receptu v lékárně nelze.

Cena je:

BACTROBAN 20MG/G UNG 15G

  • Maximální úhrada zdravotní pojišťovny je 69,59 Kč.
  • Nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept je 110,46 Kč.
  • Nejvyšší možný doplatek pacienta činí 40,87 Kč.
BACTROBAN NASAL 20MG/G NAS UNG 3G
  • Maximální úhrada zdravotní pojišťovny je 140,25 Kč.
  • Nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept je 159,85 Kč.
  • Nejvyšší možný doplatek pacienta činí 19,60 Kč.

Zdroj: Bactroban bez receptu

Vyhřezlý konečník – léčba

Rektální výhřez může být buď částečný, což zahrnuje jen sliznici, nebo může být kompletní, což zahrnuje celou stěnu konečníku. Tento problém může nastat u dětí, ale je mnohem častější u starých lidí. K léčbě rektálního prolapsu je vhodná operace. Většina operací rektálního výhřezu se provádí pod celkovou anestezií. U starších pacientů se používá epidurální nebo spinální anestezie. Existují tři typy operací rektální prolapsu.

  • U zdravých dospělých se provádí operace břicha. Tato operace se provádí v celkové anestezii, kdy lékař vede chirurgický řez břichem a poté odstraní část tlustého střeva.
  • Někdy může dojít k tomu, že se objeví měkký kus tkáně kolem konečníku. Tento problém se pak řeší pomocí laparoskopické operace.
  • U starších osob nebo osob s jinými zdravotními problémy se provádí operace přes konečník.

Prolaps konečníku nebo tlustého střeva lze léčit z pánevního dna, kdy lékař odstraní část tlustého střeva a konečník spojí s okolní tkání.

U dětí s rektálním prolapsem nemusí dojít k operaci.

Rizika léčby

Rizika spojená s anestezií:

  • dýchací potíže, pneumonie;
  • problémy se srdcem;
  • reakce na léky.

Rizika spojená s operací:

  • krvácení;
  • infekce.

Další rizika:

  • velmi častá zácpa;
  • inkontinence;
  • znovuobjevení prolapsu.

Zdroj: Vyhřezlý konečník

Rektální prolaps a hemoroidy

Některé symptomy mohou být stejné, zejména krvácení z tkáně, která vyčnívá z konečníku. Rektální prolaps však zahrnuje segmentaci střev, která se nacházejí výše v těle, zatímco hemoroidy se rozvíjejí u análního otvoru.

Zdroj: Vyhřezlý konečník

Domácí léčba vyhřezlého konečníku

Léčba základních příčin rektální výhřezu obvykle léčí konkrétní problém. U jinak zdravých starších pacientů, kteří mají opakovaný rektální prolaps, je nezbytná chirurgická operace. Operace může způsobit jizvy a srůsty, které mohou zúžit rektální kanál a zasahovat do konečníku a svalů pánevního dna. Nebo mohou být příčinou potíží při pohybu střev, způsobit hemoroidy nebo rektální či anální fisury (trhliny) z opakovaného namáhání.

Bolestivá rektální oblast: Po výhřezu může pacient pociťovat bolest ve svalech kolem konečníku – řitního svěrače. Existuje celá řada technik, které můžete použít ke snížení nebo odstranění bolesti v této oblasti.

Námaha se vyprázdnit nebo nesprávná pozice defekace: Nesprávné sezení na záchodě zabraňuje konečníku se otevřít, což má za následek zácpu, hemoroidy nebo fisury. Zácpa hraje důležitou roli při rektálním výhřezu.

Oslabenost, protažení a traumatizace svalů pánevního dna: Pokud použijete jemný protitlak na svaly nejblíže k oblasti, kde konečník vyčnívá, v době, kdy cítíte pohyb střev, můžete být schopni držet konečník uvnitř a vyhnout se tak úniku stolice.

Terapie: Anorektální kanál je tvořen ze svalů a vazů. Po operaci, porodu, po neustálém napětí nebo po jakémkoli traumatu může dojít k poškození. Toto poškození může vést k rektálnímu výhřezu. Proto je vždy nejúčinnější ta terapie, která se zaměřuje na léčbu základní příčiny.

Zdroj: Vyhřezlý konečník

Výtok z konečníku v těhotenství

Při výtoku z konečníku v těhotenství je vhodné navštívit gynekologa, který provede výtěr z konečníku na mikrobiologické vyšetření, zda se nejedná o zánět bakteriálního původu. Konečník je možné mazat krémem Bepanthen sensiderm a dodržovat zvýšenou hygienu. Možné je i proktologické vyšetření konečníku.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP