Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

BATRAFEN ROZTOK RECENZE

OBSAH

Jarischova voda se skládá z borové vody, která hojí, a glycerinu, který pokožku zvláčňuje. Jarischova voda je určena na mastnou, problematickou a citlivou pleť se sklonem k akné. Prodává se v balení 0,5l nebo 1l. Do dvou měsíců po otevření se musí obsah roztoku spotřebovat. Jarischova voda může působit zklidňujícím účinkem na většinu populace, ale přibližně u 5 % populace jsou známy opačné příznaky, například hnisavé a bolestivé vyrážky. Proto před prvním užitím vždy otestujte aplikaci Jarischovy vody jen na malém kousku pleti.

Zdroj: Na co se používá Jarischova voda

Poradna

V naší poradně s názvem KOLIK STOJÍ ROZTOK BATRAFEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Šárová.

Je v současné době koupit na recept v lékárnách Batrafen roztok na nehtovou plíseň?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Výdej léčivého přípravku Batrafen je v současné době možný. Jeho výdej je vázán na lékařský předpis a je běžné k dispozici v celé síti lékáren.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kolik stojí roztok batrafen

Batrafen v těhotenství a při kojení

Jako každá medikamentosní terapie, má být i Batrafen podáván během těhotenství a kojení, pouze v naléhavých indikacích. Riziko poškození plodu krémem Batrafen je velmi nízké. Pokud se Batrafen nenamaže přímo na prsa a na bradavky, tak se při kojení do mléka dostane jen ve stopovém množství.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

Poradna

V naší poradně s názvem KOLIK STOJÍ ROZTOK BATRAFEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel BrezikovaPatricie@seznam.cz.

Dobrý den, můj syn má placaté nehty ale nejsou zažloutlé vypadá to jako by mu chyběl nějaký vitamín .Pomohl by roztok batrafen?A kolik stojí děkuji Březíková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vážená paní Březíková, Batrafen je v tomto případě neúčinný. Zkuste stav synovo nehtů zkonzultovat s dětským lékařem. Pro správné stanovení diagnózy je nezbytné projevy na jeho nehtech vidět.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kolik stojí roztok batrafen

Co je batrafen

Batrafen je téměř bílý jemný vaginální krém. Batrafen se skládá z účinné látky ciclopiroxum olaminum, které je v jednom gramu krému obsaženo 10 mg. Batrafen se používá na léčení vaginální mykózy. ATC skupina pro lék Batrafen vaginální krém je gynekologiím a antimykotikum. Složení vaginálního krému Btrafen: Benzylalkohol, oktyldodekanol, lehký tekutý parafin, stearylalkohol, cetylalkohol, myristylalkohol, polysorbát 60, sorbitan-stearát, kyselina mléčná S a čištěná voda. Vaginální krém Batrafen se distribuje jak hliníková tuba s potiskem a s plastikovým šroubovacím uzávěrem. V balení je také 6 jednorázových aplikátorů vaginálního krému.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

Batrafen vaginální krém pro děti

U novorozenců a dětí do 6 let smí být Batrafen vaginální krém podán pouze v naléhavých indikacích a pouze pod dohledem lékaře.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

Batrafen vaginální krém a vyrážka

Ve vzácných případech se při podávání přípravku Batrafen vaginální krém mohou objevit přechodné, lokální reakce, jako je vyrážka a lehké pálení, které se projeví jako kontaktní dermatitida. V takovém případě se léčba nepřerušuje. Kontaktní dermatitida se zahojí po ukončení léčby vaginálním krémem do jednoho měsíce.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dietmar.

Dobrý den, před několika měsíci se mi udelalo na nehtu viz.foto
Prosím o radu
moc děkuji

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Udělala se vám plíseň pod nehtem. Léčba nehtové plísně bude dlouhá. Můžete si koupit v lékárně Lamisil a nebo Loceryl a postupovat podle přiložených pokynů. Nebo můžete navštívit kožního lékaře, od kterého můžete dostat předpis na léčivý roztok Batrafen, který může být rychlejší. Pokud to nebudete léčit, bude se to dále rozšiřovat a může to infikovat další nehty, buď vaše a nebo členú vaší rodiny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Batrafen a sex

Během probíhající nákazy vaginální mykózou není vhodné provozovat pohlavní styk do pochvy. Pokud i přesto ke styku dojde, tak je zde velké riziko protržení kondomu. Batrafen vaginální krém totiž obsahuje tekutý parafín, který rozleptává latexové kondomy. Kondomy při styku s Batrafenem praskají anebo prosakují! Při sexu může dojít k nákaze partnera, kdy se projeví tak zvaný „ping-pong efekt“. Aby se zabránilo reinfekci, měl by partner rovněž navštívit lékaře.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

Diskuze

V diskuzi TINNITUS STOP RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Havel.

Lidi nebuďte tak důvěřiví a přečtěte si recenze podvedených tímto přípravkem!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří Václavíček.

Jsem skálopevně přesvědčen, že tinitus je neléčitelný a proto veškeré kladné recenze na přípravek Tebokan považuji slušně řečeno za nepravdivé. Lékařská věda zatím nenašla způsob, jak tuto vadu léčit. Lituji všechny postižené tou horší formou a nedivím se jim, že hledají spásu i v nepravdivých nabídkách.

Zdroj: diskuze Tinnitus stop recenze

Jarischův roztok na akné

Jarischův roztok se používá k léčbě akné a jizev po akné. Jarischův roztok má antibakteriální vlastnosti, takže pomáhá se snížením baktérií nacházejících se na kůži a uvnitř akné. Jarischův roztok snižuje množství jizevnaté tkáně.

Zdroj: Jarischův roztok a jeho účinky na pleť

Diskuze

V diskuzi ROSUMOP 20MG RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal.

Dobrý den, prosím o recenze na lék rosumop a jestli ho můžu brát společně s lékem Lokrén.. je lepší ho brát ráno nebo na noc? děkují.. zdravím

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana Venglová.

Dobrý den, je možné, aby mi po tomto léku otékaly dole nohy a docela hodně, četla jsem o reakcích, ale týkají se obličeje-otékání-v únoru mi bude 79 let. Anebo to může být od bolestí páteře a okolí, děkuje Venglová.

Zdroj: diskuze Rosumop 20mg recenze

Jak Batrafen vaginální krém léčí?

Studie zabývající se mechanismem účinku ukázaly, že fungicidní (protiplísňové) působení cyklopiroxolaminu je dáno snížením buněčného příjmu životně důležitých stavebních kamenů mykózní buňky. Vedle toho ještě cyklopiroxolamin zvyšuje vylučování jiných nezbytných buněčných součástí. Cyklopiroxolamin se silně hromadí uvnitř mykotických buněk, přičemž se ireversibilně váže k určitým strukturám a organelám, jako je buněčná stěna, buněčná membrána, mitochondrie, ribozomy a mikrozomy. Těmito svými schopnostmi je Batrafen vaginální krém šetrnou a přesto účinnou zbraní proti vaginální mykóze.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

Diskuze

V diskuzi CO JE HYPERMANGAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Fojtová.

Dobrý den,chěla bych se zeptat,jaký je rozdíl mezi červeným a zelenomodrým hypermangánem? Já jsem totiž dostala v lékárně zelenomodrý.Děkuji a s pozdravem.Fojtová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika.

hypermangan-:
- dezinficiens, krystalky, které se rozpouští na VODNÝ slabě růžový roztok (fialový už je míc silný)

zelené barvivo-chirurgická zeleň=briliantová zeleň:
- dezinficiens (roztok vodný nebo s lihem)
- nebo to může být Novikův roztok, který obsahuje toto barvivo a zároveň kolodium, které zasychá v takový film+ další složky, často se tím potírá čerstvá řezná rána, odřenina, apod.

Zdroj: diskuze Co je hypermangan

Co je vaginální mykóza?

Vaginální mykóza je zachvácení sliznice pochvy mykotickými buňkami, které se zde přemnožily a začaly budovat kolonie. Hlavním příznakem poševní mykózy je urputné svědění a viditelné začervenalé, většinou jasně ohraničené, červené fleky, které právě svědí. Mykózní buňky, které způsobují vaginální mykózu, jsou velmi odolné! Nejrychlejší cesta, jak se zbavit vaginální mykózy, je aplikovat silný a účinný lék. Takovým lékem je vaginální krém Batrafen, který je vázán na lékařský předpis. Pro rychlé řešení tohoto nepříjemného problému, bude třeba navštívit lékaře. Batrafen dokáže vaginální mykózu vyléčit za 6 dní.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

Diskuze

V diskuzi RÝHOVÁNÍ NA NEHTECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina Návesníková.

taky mám problém s rýhováním nehtů na rukou, byla jsem na kožním a dostala jsem mast Batrafen krém, používám měsíc a půl, ale nevidím zlepšení, co mi doporučujete??, děkuji za radu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rýhování na nehtech

Roztok hypermanganu

Slabý roztok hypermanganu se používá na omývání či výplachy při kondylomatech (lékař by měl poradit, jak koncentrovaný by měl roztok být).

Zdroj: Léčba kondylomat

Diskuze

V diskuzi JE MOŽNÉ TENTO ROZTOK POUŽÍVAT DLOUHODOBĚ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Baboubart.

Je možné při vysoce citlivé pleti tento roztok používat dlouhodobě jako čistící pleťovou vodu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Majka.

Já jaryše používám už pátý rok, jinou pleťovou vodu si nekupuju. Pleť mám zdravou. A ušetřila jsem spoustu peněz.

Zdroj: diskuze Je možné tento roztok používat dlouhodobě?

Roztok podofylinu

Jde o 20–25% roztok podofylinu. Ošetření provádí lékař 1–2x týdně (názory se liší). Roztok podofylinu je méně účinný než krém, roztok obsahuje podofylotoxin – účinnou látku podofylinu (Wartec). Navíc podofylin obsahuje kromě účinné látky podofylotoxinu také mutagenní sloučeniny.

Zdroj: Léčba kondylomat

Neocapil na vlasy recenze

Neocapil je kožní roztok k lokální léčbě hormonálně podmíněného vypadávání vlasů u dospělých mužů a žen. Jeho účinná látka minoxidil při pravidelném používání redukuje nadměrné vypadávání vlasů. Neocapil je produktem švýcarské společnosti Galderma, světového lídra na poli dermatologických přípravků.

Neocapil je vhodný i na androgenní typ alopecie, stimuluje růstovou fázi vlasů, mohou ho používat osoby starší 18 let, aplikuje se dlouhodobě po dobu 6–12 měsíců 2x denně na suchou a neporušenou vlasovou pokožku v maximálním počtu 10 dávek (1 ml). Po aplikaci je nutné důkladně si umýt ruce!

Zdroj: Neocapil

Batrafen dávkování

Normálně se jednou denně zavádí 5 g přípravku Batrafen vaginální krém (= 1 plný aplikátor) hluboko do pochvy, pomocí přiloženého aplikátoru. Aplikátor vaginálního krému je jen na jedno použití a to proto, aby se zabránilo přenosu mykózy z minulých použití aplikátoru. Důsledné dodržování této jednorázové funkce aplikátoru je velmi důležité pro úspěšnou léčbu! Aplikace vaginálního krému se nejlépe provádí v poloze vleže s lehce pokrčenými koleny. Optimální je vaginální krém Batrafen aplikovat před spaním. Nezapomeňte, že ke každé aplikaci vaginálního krému má být použit nový aplikátor.

Jako prevence před návratem nebo rozšířením infekce se doporučuje aplikovat Batrafen vaginální krém podle instrukcí lékaře i na kožní oblasti kolem pochvy, což jsou zevní genitálie, až do anální oblasti. K tomu se již nepoužívá aplikátor, ale vatový tampon, kterým se rozetře trocha vaginálního krému v těchto oblastech.

Doba léčby přípravkem Batrafen vaginální krém je dána dobou nezbytnou k vyléčení poševní mykózy. Obvykle stačí aplikace po dobu 6 po sobě jdoucích dnů, nicméně lékař může v případě potřeby rozhodnout o pokračování léčby až do 14 dnů. V tomto případě vyléčení poševní mykózy neznamená také okamžité zbavení se zevních příznaků, především začervenání sliznice pochvy anebo pokožky na zevních genitáliích. Podaří-li se mykózu zahubit, tak se tyto červené fleky zahojí, jako každé jiné poranění pokožky, které je u každého člověka individuální, ale obvykle je to doba 3 až 4 týdny.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

Boraxglycerin roztok

Boraxglycerin roztok se používá při léčbě zánětu spojivek, při bolesti ucha a při ušních infekcích. Také je vhodný antiseptický krém, který se používá v oftalmologii a při záškrtu.

Zde můžete koupit Boraxglycerin roztok.

Zdroj: Boraxglycerin

Jarischův roztok – recept na výrobu

Potírací roztok předepisují na kožní potíže i lékaři. Bezbarvá vodička zklidní pokožku lépe než kterákoliv pleťová voda. Působí protizánětlivě a poslouží především těm, kteří špatně snášejí obyčejnou vodu (vysušuje). Díky své všestrannosti je vhodný pro všechny typy pleti.

Potřebujeme:

  • Acidi borici 20 ml
  • Glycerini 40 ml
  • Aqua destilati 1 000 ml

Jarischův roztok se používá 2x denně.

Zdroj: Jarischův roztok a jeho účinky na pleť


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP