Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

BRADAVICE ODSTRANĚNÍ ČESNEK

OBSAH

Česnek na bradavice

Česnek je účinným prostředkem na posílení imunity, což je při výskytu bradavic nezbytné. Proto česnek nejen pokládejte na bradavice, ale rovněž jej užívejte vnitřně (nejlépe čerstvý).

Zdroj: Bradavice

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ LÉK NA BRADAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Mohl bych se zeptat kolik nocí je tak zhuba potřeba tento česnek přikládat? Po první noci se bradavice zvětšila 5x více než byla před touto léčbou tak nevím... děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Česnek se přikládá na bradavice obden do doby, než bradavice zmizí.

Zdroj: diskuze Domácí lék na bradavice

Úspěšnost

Odstranění bradavic pomocí česneku je metoda zdlouhavá, ale funkční. Pokud dodržíte veškerá pravidla bezpečné terapie, postižené místo se vám odvděčí zdravou kůží. Také se vyhnete zdlouhavému čekání před ordinací.

Zdroj: Česnek na bradavice

Diskuze

V diskuzi BRADAVICE ODSTRANĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina Spáčilová.

Nemohu se zbavit bradavice na chodidle.
Byla jsem i na chirurgickým odstranění a mám ji opět.
I na vypálení dusíkem a potírání Kolodiem forte.
A není možný se ji zbavit.
Děkuji za radu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bradavice odstranění

Bradavice foto

Fotky, na kterých jsou vidět bradavice ve svých různých projevech na kůži a sliznicích, jsou zde: bradavice foto.

Zdroj: Odstranění bradavic

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVICE NA ZÁDECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Dobrý večer potřebovala bych poradit na zádech mám bradavici.Můj syn mi d o ní rejpl nechtem a začala mi bolet .Když ležím tak mě překáží a bolí.Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Normálně zajděte na kožní. Tam vám bolestivý útvar vyšetří a poví vám postup k odstranění. Když to překáží a bolí, tak vám odstranění uhradí vaše zdravotní pojišťovna.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bradavice na zádech

Bradavice a domácí léčba

Česnek s citrónem nebo octem na bradavice

Česnek a ocet je účinný domácí lék na odstranění bradavice. Místo octa je možné použít i šťávu z citrónu. Léčba bradavic česnekem s citronem nebo octem se provádí tak, že česnek nakrájíme na tenké plátky a zalijeme octem nebo šťávou z citrónu. Tuto směs necháme uležet 7 dní v uzavřené lahvičce někde v temnu. Samotné ošetření pak provádíme tak, že vezmeme plátek macerovaného česneku a přiložíme ho na bradavici. Přes plátek česneku přiložíme vatičku namočenou v maceračním roztoku a zabalíme, aby z bradavice česnek nespadl. Takto ošetřenou bradavici necháme zrát přes noc do rána, kdy zábal na bradavici sundáme.

Na bradavice ocet s cibulí

Podobně funguje při odstraňování bradavice i cibule a ocet. Cibule se nechá namočit v octu zhruba 24 hodin. Pak se macerovaná cibule na noc přiloží na bradavici a obváže třeba fáčem. Za 10 dnů je po bradavicích.

Banánová slupka na bradavice

S oblibou se také na léčbu bradavic používá slupka od banánů. A jak se s banány léčí bradavice? Vždy po večerní koupeli nohou přiložte na bradavice vnitřek z banánové slupky a zafixujte obynadlem. Banán nechte na bradavici působit přes noc. Po týdnu bude bradavice měkčí a zmizí bolest, po dvou týdnech se bradavice viditelně scvrkne. Po šesti týdnech banánové kůry na bradavice bradavice zcela zmizí.

Cibulová mast

Cibulová mast změkčuje zrohovatělý povrch bradavic, napomáhá jejich olupování a také zpomaluje jejich růst.

Zdroj: Odstranění bradavic

Poradna

V naší poradně s názvem 1 -PSÍ BRADAVICE; 2- BRADAVIČKY V PODPAŽÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jirka.

1) Jak ostranit bradavice asi psí. Náš Chodský pes má bradavice velké jako nasáté klíště (bílé). Klíště to ale není. Jak nejlépe tomuto výskytu zamezit? Pro odstranění jsme dostali přípravek který se ale nesmí aplikovat na kůži (jen na bradavici). Je to podmínka neuskutečnitelná, zvláště u psa který se drbe olizuje atd. a při aplikaci nepostojí.
2) V podpaží mám stále malinké bradavičky. Rostou spíše do délky než šířky. Moc to zatím nevadí ale stále se množí.Jak je odstranit?
Děkuji a přeji pěkný den Jirka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tyto útvary nejsou virové bradavice, ale fibromy. To jsou kožní útvary, které jsou popsány včetně jejich odstranění zde: www.ceskenemoci.cz/f…
Vyskytují se na kůži u všech živočichů, takže jak u lidí tak i u psů a odstraňování je u všech podobné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze 1 -psí bradavice; 2- bradavičky v podpaží

Bradavice a chirurgická léčba

Někdy, vzhledem k rozsahu bradavic, není možné provést jejich odstranění vypálením dusíkem nebo kyselinou mléčnou a musí se přikročit k chirurgickému odstranění bradavic ostrou lžičkou při lokální anestézii. Po tomto zákroku jsou pro doléčení velice prospěšné koupele operované části v manganistanu draselném. Manganistan draselný, neboli hypermangán, pomůže vyškrábnuté bradavice totálně zacelit a zabránit jejich opakované recidivě.

Zdroj: Odstranění bradavic

Bradavice na jazyku

Někdy se setkáváme s otázkami, jak odstranit bradavice na jazyku. V těchto místech, na sliznicích jazyka, se bradavice objevují jen velmi zřídka. Pokud se zde objeví, tak se nevypalují, ale odstraní se vyříznutím. Vždy tento zákrok musí odborně provést lékař. Lidé si často pletou bradavice na jazyku s afty. Afty jsou naopak na jazyku velmi časté a způsobují je alergické reakce, popřípadě také často předávkování vitamíny řady B a nebo naopak jejich nedostatek.


Zdroj: Odstranění bradavic

Poradna

V naší poradně s názvem GENITALNI BRADAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den, byl jsem na abrasy (odstranění bradavic) a používal jsem krém wartec. Krém mi vůbec nepomohl, bez jakékoliv změny a bradavice se mi postupně vracejí. Prosím o pomoc a případně o kontakt na někoho kdo se tímto problémem specializovaně zabývá. Děkuji mockrát.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na bradavice je nejlepší dusík aplikovaný několikrát po sobě. S touto léčbou bradavic dusíkem má nejlepší výsledky MUDr. Sonja Lacinová.
Kontakt:
Kochova 1185, 43001 Chomutov
Poliklinika, 5. podlaží
Telefon +420 474 447 733
Ordinační hodiny:
Pondělí 07:30 - 11:00 12:30 - 14:30
Úterý 08:00 - 12:00 13:00 - 15:00
Středa 07:30 - 12:00 13:00 - 15:00
Čtvrtek 08:00 - 12:00 13:00 - 15:00
Pátek 07:30 - 11:00

Zdroj: diskuze Genitalni bradavice

Nebezpečí

Jediné nebezpečí, které může při této terapii vzniknout, je to, že si při špatné manipulaci můžete bradavice roznést na více míst. Proto pečlivě dodržujte bezpečnost a hygienu při odstraňovaní bradavic pomocí česneku.

Zdroj: Česnek na bradavice

Co způsobuje bradavice u psa

Bradavice u psa jsou způsobeny papilomaviry. Papilomy v oblasti ústní se vyskytují u zvířat do 2 let stáří a předpokládá se, že se vůči papilomaviru postupně objevuje odolnost.

Zdroj: Bradavice u psa

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ LÉK NA BRADAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Česnek a ocet je účinný domácí lék proti bradavicím. Místo octa je možné použít i šťávu z citrónu. Léčba bradavic česnekem s citronem nebo octem se provádí tak, že česnek nakrájíme na tenké plátky a zalijeme octem nebo šťávou z citrónu. Tuto směs necháme uležet 7 dní v uzavřené lahvičce někde v temnu. Samotné ošetření pak provádíme tak, že vezmeme plátek macerovaného česneku, přiložíme ho na bradavici. Přes plátek česneku přiložíme vatičku namočenou v maceračním roztoku a zabalíme, aby z bradavice česnek nespadl. Takto ošetřenou bradavici necháme zrát přes noc do rána, kdy zábal na bradavici sundáme. Mám to odzkoušené a funguje to na 100%.

Je to opravdu 100 procentní.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena;.

Já používám na bradavice slupku od banánů. A jak se s banány léčí bradavice? Vždy po večerní koupeli svých nohou přiložte na bradavice vnitřek z banánové slupky a zafixujte obynadlem. Banán nechte na bradavici působit přes noc. Po týdnu bude bradavice měkčí a zmizí bolest, po dvou týdnech se bradavice viditelně scvrkne. Po šesti týdnech banánové kůry proti bradavicím bradavice zcela zmizí.

Zdroj: diskuze Domácí lék na bradavice

Co jsou plantární bradavice

Plantární bradavice jsou poddruhem pravých bradavic. Objevují se na ploskách nohou. Zde je velmi silná vrstva kůže, proto se jejich klinický obraz mírně liší. Vlivem tělesné hmotnosti nerostou bradavice na povrch, nýbrž se zanořují do hloubky zrohovatělé kůže. Tyto bradavice pak mohou být při chůzi velmi bolestivé.

Zdroj: Bradavice

Poradna

V naší poradně s názvem SEBORRHOICKÉ BRADAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květa.

Dobrý den, mám těchto bradavic dost. Zajímalo by mě, jestli neexistuje nějaký krém k odstranění těchto bradavic.
Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Krém bohužel žádný takový není. Seboroické bradavice jdou odstranit chirurgicky, lejzrem a malé jdou vypálit tekutým dusíkem.

Zdroj: diskuze Seborrhoické bradavice

Odstranění kožních výrůstků na očních víčkách

Pokud má bradavička hluboký kořen, tak je potřeba ji odstranit vyříznutím. Jinak ji lze ošetřit upálením a vypálením kořene. Ale jen ty na povrchu kůže. U hlubších bohužel hrozí jejich opakovaný výskyt, protože se nevypálí zcela. Tento výkon zdravotní pojišťovna nehradí a stojí 1 000 Kč.

Zdroj: Bradavice na očním víčku

Budete potřebovat paličky českého česneku, obinadlo, plátěné hadříky a trpělivost. Před použitím česneku, je třeba dezinfikovat a osušit plochu pokožky s bradavicí. Umyjte si ruce a poté omyjte bradavice. Použijte teplou vodou a mýdlo. Vysušte místo bavlněným hadříkem. Použité textilie vyperte. Na bradavici naneste očištěný rozdrcený česnek, zakryjte obvazem nebo kouskem lepicí pásky. Pokud máte na rukou otevřené rány, chraňte ruce gumovými rukavicemi. Gumové rukavice složí k ochraně proti dalšímu rozsevu bradavic i proti pálení česneku při kontaktu s otevřenou ránou. Léčba nefunguje přes noc. Musíte proces opakovat každý den. To znamená sejmout obvaz nebo pásku, ránu otřít a vysušit, nanést česnek a znovu zakrýt. Kúru aplikujte denně po dobu 3–4 týdnů. První výsledky uvidíte za 6–7 dní, kdy se pomalu začne odlupovat zrohovatělá kůže. Tu opatrně odstraňte a vyhoďte a povrch dezinfikujte. Jinak by došlo k rozmnožení bradavic. K odstranění zrohovatělé kůže můžete použít i pilníček, který také během kúry dezinfikujte a po léčbě vyhoďte.

Zdroj: Česnek na bradavice

Příznaky bradavic

Bradavice mají širokou škálu tvarů a velikostí. Mohou se objevit s hrubým povrchem, nebo mohou být rovné a hladké. Vzhled ovlivňují i malé krevní cévy rostoucí do bradavice. U plantárních bradavic tyto cévy vypadají jako tmavé tečky objevující se uprostřed bradavice. Většina bradavic má deformovaný tvar a nezpůsobuje bolest. Naopak bradavice vyskytující se na spodní části nohy nebo mezi prsty bolest způsobovat mohou.

Zdroj: Bradavice

Jak se zbavit kondylomat

Neexistuje žádný lék na HPV, ale příznaky mohou být léčeny. Promluvte si se svým lékařem o tom, jak byste měli zacházet s viditelnými genitálními bradavicemi. Tyto bradavice obvykle mizí bez léčby, ale mohou se také rozšířit. Většina lidí se rozhodne pro léčbu, ať už kvůli nepříjemným příznakům, nebo kvůli vzhledu bradavic. Ale pokud nemáte příznaky a nevadí vám, jak bradavice vypadají, můžete počkat, zda bradavice samy nezmizí. Pokud se rozhodnete k léčbě genitálních bradavic, poraďte se se svým lékařem o nejvhodnějším typu léčby. Může vám předepsat konkrétní léky, nebo vám může doporučit odstranění bradavic laserem, chirurgickým zákrokem nebo zmrazením. Infekce HPV zůstává v tělesných buňkách nejen v případě, že máte viditelné bradavice, ale i tehdy, když bradavice zmizí bez léčby. Je tedy možné, že dojde k rozšíření genitálních bradavic na partnera, i když nemáte žádné zjevné příznaky.

Zdroj: Kondylomata aneb genitální bradavičky

Šíření bradavic

Bradavice se šíří přímým kontaktem s lidským papilomavirem. K nákaze bradavic může dojít opětovně. Můžete se nakazit od jiné osoby, sdílením ručníku, holicího strojku nebo jiných osobních věcí. Po kontaktu s lidským papilomavirem trvá i několik měsíců, než se bradavice objeví.

Zdroj: Bradavice

Odstřižení bradavice

Bradavice na víčkách lze velice dobře a bezpečně odstranit pomocí přístroje Plexr. Po znecitlivění anestetickým krémem je možné malým paprskem přesně bradavičku nebo jiný nežádoucí útvar lehce odstranit. Stroupek se vyloupne asi za týden. Jizva po tomto zákroku není. Řasy jsou mimo zásah a nejsou poškozeny.

Zdroj: Bradavice na očním víčku

Genitální bradavice – Condylomata accuminata

Condylomata accuminata jsou virové bradavice přenosné pohlavním kontaktem. Vnímavost k HPV infekci je velmi individuální, výskyt v populaci je vysoký, jen u někoho se ale objeví kondylomata. Kondylomata patří do péče dermatovenerologa.

Zdroj: Pozor na genitální bradavice


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP