Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

ČERVENÉ SKVRNY NA OBLIČEJI

OBSAH

Co způsobuje červené fleky v obličeji

Poruchy barvy kůže s projevem nachové nebo červené barvy jsou nejčastěji Névus flammeus nebo angiom. Někdy nazývané jako oheň v tváři, červerné fleky v obličeji nebo červené tváře.

  • Névus flammeus je cévní malformace patologicky charakterizována rozšířením povrchové dermální kapiláry.
  • Angioma arteriale racemosum (cirsoideum) cévní nezhoubný nádor tvořený konvolutem tepének, který připomíná klubko červů.

Zdroj: Červené fleky v obličeji

Poradna

V naší poradně s názvem SKVRNY NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan pešta.

DOBRY DEN MAM SKVRNY NA OBLIČEJI VEDLE OČI A NEVIM JAK SE TOHO ZBAVIT

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zajděte na kožní. Tam Vám skvrny vyšetří a řeknou Vám co je to za typ kožního projevu. Podle toho Vám také doporučí možné způsoby odstranění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze SKVRNY NA OBLIČEJI

Žloutenka

Žluté skvrny v obličeji neboli žloutenka kůže poukazuje na těžší nemoci jater, slinivky ale i nemoci žlučníku a žlučových cest. Nejmarkantněji se to projevuje u infekční žloutenky, kdy žluč nemůže volně odtékat do dvanáctníku a přechází do krevního oběhu. Obvykle jsou nažloutlá zároveň i bělma očí. Při jakémkoliv náznaku zažloutnutí pokožky byste se měli vyhýbat masu a nadměrnému solení a spíše konzumovat zeleninu. Vhodné je také zahájit efektivní detoxikaci - odjedování těla například užíváním zelené bio řasy chlorella -> www.zdravi-lecba.cz/ch...

Zdroj: Žluté skvrny v obličeji

Poradna

V naší poradně s názvem PIGMENTOVÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Dobrý den ,mám na obličeji jaterni skvrny.Jak je mám odstranit a jak se mám stravovat.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Můžete je vybělit a nebo se opálit. S vybělením vám pomůže kosmetička, protože bělící sérum se musí aplikovat přesně, aby výsledek byl uspokojivý. Druhá možnost je opálit se. Když je okolní kůže hnědá opálením, tak jaterní skvrny nejsou viditelné. Třetí možnost je smířit se s tím a vnímat to jako svou jedinečnost, která je krásná.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pigmentové skvrny

Stařecké skvrny

Tzv. stařecké skvrny (někdy lidé hovoří o jaterních skvrnách, odborně jde o aktinickou pigmentaci) jsou světlejší či sytě hnědé nepravidelné skvrny, nejčastěji v obličeji, na rukou a v dekoltu, také ale na krku a později i jinde po těle. Posouzení toho, zda jde o stařeckou skvrnu, ale nemusí být vždy jednoduché. Pokud máte tedy nějaké pochybnosti, je dobré se svěřit do rukou lékařů. Domácí či neodborné odstraňování projevů, u nichž si nositel není jistý jejich charakterem, není na místě.

Zdroj: Domácí triky na jaterní skvrny v obličeji

Diskuze

V diskuzi PIGMENTOVÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta.

Dobrý den mužete mi poradit mám na obličeji pigmentové skvrny a připadá mi že jich mám každý rok víc a víc poradte mi jak na ně.Vlasta

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pigmentové skvrny

Jak zakrýt světlé skvrny

Světlé skvrny lze překrýt make-upem, díky kterému se zjemní kontrast mezi zdravou a postiženou pokožkou. Vhodné výrobky najdete v lékárně, jsou hustší, voděodolné, se speciálním korekčním systémem a dlouhotrvajícím efektem. Na závěr je můžete jemně přepudrovat, čímž se make-up zafixuje.

Sáhnout můžete i po samoopalovacích krémech, které pokožku obarví.

Zdroj: Bílé skvrny na obličeji

Jsou skvrny na penisu běžné?

Skvrny na penisu jsou časté a většinou nemají závažnější příčinu. Skvrny však mohou signalizovat určité zdravotní problémy, proto pokud máte obavy, raději vyhledejte lékařskou pomoc.

Zdroj: Skvrny na penisu

Diskuze

V diskuzi PIGMENTOVÉ SKVRNY NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Julie Bukovská.

Mám o koutků očí dvě pigmentové skvrny ve velikosti nehtu. Kamarádka byla v Barceloně na kosmetice a tam jí dělali nějaký hloubkový peeling s krémem White Urban. Přijela úplně jiná holka. menší póry, hladší pleť a vybělené skvrny. Ona tam studuje a má babičku a tak mluví skvěle španělsky a kosmetička jí říkala, že to je naprostá novinka určená právě na odstanění pigmentových skvrn. Tady jsem se o tom nikde nedozvěděla. Víte někdo o co jde a kde to dělají? Dík Julča

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hanka.

Nevím to určitě ,ale domnívám se,že tyto pigmentové skvrny odstraňují v laserstudiu Šumperk,mají inter.stránky.

Zdroj: diskuze Pigmentové skvrny na obličeji

3. Kryoterapie na pigmentové skvrny

Promluvte si se svým lékařem o kryoterapii. Kryoterapie je postup zchlazení kůže, který umožňuje zlepšit vzhled stařeckých skvrn. Při kryoterapii se aplikuje na pigmentové skvrny tekutý dusík, který zde může účinně zničit melanin, který způsobuje hnědé skvrny na kůži.
 

Zdroj: Jak dostat pigmentové skvrny z obličeje

Diskuze

V diskuzi PIGMENTOVÉ SKVRNY NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel LENKA 75.

Dobrý den, mám posldních pár let problém s pigmentovými skvrnami hnědé barvy na obličeji a opravdu to záleží na délce opalování.
Jednou mi kamarád doporučil 7% pantenol krém od firmy OMEGA a kapsle a opravdu musím říci, že mi to pomohlo a to jsem vyzkoušela snad skoro všechno od krémů k tomuto určených drahých i levných a nic, vyhozené peníze. Doporučuji každému kdo má tyto problémy určitě vyzkoušet a cena je také v pohodě.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Katka.

Já mám tytéž problémy.Letos v létě u moře mi to udělalo poprvé.Velké skvrny-mapy na celém obličeji nejvíce pod nosem a celé čelo,jinak na těle nic.Píšete tady o krému-dá se koupit klasicky v lékárně?a nejaké kapsle-ty jsou k vnitřnímu užití?a jak se presně jmenují?děkuji za odpověď.Katka.

Zdroj: diskuze Pigmentové skvrny na obličeji

Make up na červené fleky

Levnější řešení s okamžitým výsledkem je použití krycího make-up. Tento způsob vám váš problém sice trvale neodstraní, ale pomůže vám zamaskovat vaše nedostatky. Například přípravek COVERDERM CLASSIC. Je to tuhý make-up balený v 30ml kelímku s uzávěrem zabraňujícím jeho vysychání. Poslouží vám bezvadně k zakrývání nedostatků pleti a to nejen projevů červených fleků v obličeji, ale schová se s ním pigmentová skvrna, také jizvy po akné, sluneční skvrny, stařecké skvrny a pigmentové skvrny, jizvy i tetování a můžete ho použít i proti pihám. Má perfektně přilnavý, dlouhotrvající efekt maskování a vydrží na pokožce i více než 24 hodin. K dostání je v 9 odstínech. Nedráždí, je vhodný pro všechny typy pleti a je vhodný na celodenní použití a neodolá před ním ani stařecká skvrna. Odstíny si vyberete podle stávajícího tónu své pleti. Je lepší mít dva pro střídání. Vaše pleť má totiž jiné zabarvení v létě a jiné v zimě. Odstín Classic 0 - bílý se používá jako podklad v případě výrazných barevných odstínů modré nebo černé barvy například již nechtěné tetování. Odstín Classic 8 - šedozelený se používá jako podklad v případě výrazných barevných odstínů červené, což je právě angioma a nebo také akné. Všechny tyto produkty lze dostat u vizážistů sdružení PEI, ve vybraných lékárnách a na internetu na adrese www.vizazista.cz.

Držíme vám palce a přejeme, ať se vám podaří býti ještě krásnějšími.

Zdroj: Červené fleky v obličeji

Diskuze

V diskuzi JAK ODSTRANIT ČERVENÉ SKVRNY PO AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Carrie.

Ahoj, nevíte jak na červené skvrnky po mírném akné, vždycky jsem si sloupla stroupek a teď tam mám flek, protože jsem si vymačkávala pupínky hodně drasticky a ted mě to mrzí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Ano, jsem stejný případ. Mám prostě zlozvyk, když vidím nějaký ošklivý pupínek na svém obličeji, tak ho prostě vymáčknu. Vím, že bych to neměla, ale je těžké ho tam "jen tak nechat". Pak toho vždycky lituji, protože mi tam zůstávají ty zmiňované červené jizvičky po strupech, které se odloupnou. Bohužel se obávám, že s tím nejde příliš nic moc dělat...možná ten laser by to trochu sjednotil, ale to je moc drahá záležitost...opravdu si taky nevím rady a mrzí mě to...

Zdroj: diskuze Jak odstranit červené skvrny po akné

Petechie foto

Zde je několik fotografií, na nichž lze petechie vidět: petechie foto.

Zdroj: Petechie – červené skvrny na kůži

Diskuze

V diskuzi OTÉKÁNÍ NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Máchová.

Dobý den,
mé vnučce, která má 16 let, občas otékají kotníky na obou nohou. Také se jí někdy objeví na nohou červené větší skvrny Prosím o radu.
Děkuji
Máchová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Veronika.

Uz dlouho mam utekly kotnik a dnes se me objevily červené fleky.Děkuji za radu co delat.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Otékání nohou

Červené skvrnky na kůži

Červené skvrnky na naší pokožce, též nazývány petechie, purpura, exantém, jsou drobným výlevem krve z malých cév v kůži. Mohou se objevit při úderu či tlaku na danou část pokožky, ale také bez předchozího pohmoždění, a to vlivem onemocnění. Červené skvrny na kůži samozřejmě mohou signalizovat i neškodné podráždění kůže vyššími teplotami, kdy se jedná se o normální reakci kůže a nedá se s tím dělat nic.

Zdroj: Flíčky na kůži

Diskuze

V diskuzi PIGMENTOVÉ SKVRNY NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Ahojky, vyborne pry pomaha krem MELADERM. Tady v USA stoji $49,99 a je to podle hodnoceni zakazniku zatim nejucinnejsi krem , ktery jsem nasla. Kdo ho vyzkousel rika, ze po nem mizi nejen hnede flicky od opalovani, ktere se tvori zenam po hysterectomy, ale take ruzna znaminka, pigmentove skvrnky a jizvy. Takze ja ho nejdriv vyzkousim a po mesici se sem vratim (dneska je 23. dubna) a napisu vam jestli to opravdu funguje tak, jak vsichni rikaji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martol.

Milá Mirko, děkuji za Tvůj příspěvek do diskuze a prosím, mohla bys mi tento krém dovézt? Už jsem moc hledala pomoc jak na pigment v obličeji a zdá se, že opravdu tento výrobek má nejlepší výsledky. Děkuji. Email: martol@tiscali.cz

Zdroj: diskuze Pigmentové skvrny na obličeji

Ekzém

Ekzém je další příčinou zarudnutí kůže a svědění, zanechává pokožku suchou, hrubou, šupinatou. Obvykle signalizuje onemocnění imunitního systému. Červené skvrny způsobené ekzémem se mohou časem zbarvit do hněda. Pokud ekzém neléčíte, může dojít k většímu poškození kůže, k otevřeným rankám, což je velmi přívětivé prostředí pro vznik infekce. Ekzém může být také způsoben alergiemi nebo astmatem. U dětí bývá často vyvolán některými potravinami. Nejčastěji jsou postiženy paže a nohy, ale i na hrudi se může objevit ekzém.

Zdroj: Červené skvrny na hrudi

Poradna

V naší poradně s názvem MASKA NA ČERVENÉ SKVRNY PO AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Natálie.

Lze nahradit olivový olej slunečnicovým?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Jiný olej = jiné účinky. Nemusí to být vždy špatně, vyzkoušejte a uvidíte.

Zdroj: diskuze Maska na červené skvrny po akné

Bílé skvrny na rtu

Bílé skvrny na rtech jsou znamením, že se v zažívacím traktu vytvářejí hlenové nebo tukové usazeniny.

Bílé skvrny na rtech mohou predikovat zažívací potíže. V tomto případě je dobré provést očistu těla, a to konzumací salátů, čerstvé zeleniny a pitím zeleného čaje.

Dále mohou bílé skvrny vznikat jako virové onemocnění nebo z nachlazení. Takové pupínky by se neměly mačkat. Zde by měla následovat léčba pomocí D-panthenolu. Je nutné zvolit zdravý životní styl, přehodnotit svůj jídelníček, odstranit z jídelníčku alergeny, solené a uzené potraviny.

Někdy se bílé skvrny objeví v důsledku chloazmatu během těhotenství či po narození dítěte a obvykle odezní samy od sebe. Objeví-li se jindy než v těchto obdobích, pak je třeba dávat pozor na stav jater, vaječníků a nadledvinek. A lékař by vás měl také otestovat na přítomnost červů.

Zdroj: Bílé skvrny na obličeji

Příčiny jaterních skvrn

Stařecké skvrny (Lentigo senilis) patří podobně jako mateřská znaménka a pihy k pigmentovým skvrnám na kůži. Vznikají tehdy, když je v kůži dlouhou dobu vlivem UV záření přítomno příliš mnoho volných radikálů. Pak dochází k nahromadění voskovitého hnědého pigmentu lipofuscinu, kterému se často říká i pigment stáří nebo opotřebení. Jinými důvody vzniku stařeckých skvrn může být například nadměrná konzumace alkoholu nebo tabáku, používání některých léků nebo nadbytek nitrátů v potravě. Nahnědlé skvrny mohou být velké až několik centimetrů. Světlá pokožka a úžehy, ale i časté opalování napomáhají rovněž vzniku stařeckých skvrn. Změny nejsou zhoubné, pro postižené však většinou představují kosmetický, a tím i psychický problém. Stařecké skvrny vznikají zejména na místech, která jsou vystavena slunečnímu záření. Podle míry pobytu na slunci se mohou vyskytnout už po čtyřicítce; v Česku je jimi postiženo více než 90 % lidí starších šedesáti let. Na rozdíl od klasických letních pih jsou stařecké skvrny viditelné trvale. Nejčastěji se vyskytují na hřbetech rukou, předloktích, v obličeji a dekoltu.

Zdroj: Domácí triky na jaterní skvrny v obličeji

Proč to svědí

Citlivá pokožka se vyznačuje přecitlivělostí především na kosmetické prostředky s obsahem chemických látek. Pokud se jedná o náhlý problém a na pokožce se objeví červené flíčky nebo svědění, zkuste se nejdříve zamyslet a sami zapátrat po příčině. Zhoršení stavu pokožky může způsobit i stres či velké vypětí, změna kosmetiky, návštěva kosmetického studia, sauny, ale i chlorovaná voda v bazénu či solárium. Alergenem může být například i jídlo nebo hormonální změna (antikoncepce).

Červené loupající se fleky na obličeji – foto.

Zdroj: Svědivé červené loupající se fleky na obličeji

Krvavé tečky na kůži

Petechie, červené, až fialové krvavé tečky na kůži, mohou mít řadu příčin. Objevují se náhle a rozhodně nemusí znamenat žádnou smrtelnou chorobu. Nejčastěji se ukážou na předloktí a na nohou, ale objevit se mohou i na sliznicích, případně na jiných místech těla. To, že vypadají krvavě, není samo sebou, jde totiž o drobné výronky krve z těch nejmenších cév.

Zdroj: Červené skvrny na kůži

Červené flíčky na kůži u dětí

Červené flíčky na kůži u dětí se projevují jako různě růžově až červeně zbarvené skvrny nebo pupínky na kůži, které se mohou objevit jen na některém místě těla, ale mohou také pokrývat celé tělo. Příčin je spousta – od alergií z nejrůznějších příčin až po projevy různých infekčních onemocnění. Pozor na svědivá kožní onemocnění (ekzémy, kopřivky, opruzeniny, svrab a podobně) a také na drobná poranění, protože nedostatečnou hygienou se narušená kůže může snadno infikovat stejnými bakteriemi. Léčení pak bývá mnohdy zdlouhavé.

Zdroj: Flíčky na kůži

Použití jemných přípravků na kůži

Pří zkoumání příčin červených skvrn by se mělo dbát také na regeneraci kůže.

  • Nejčastěji se používá Aloe vera. Tato rostlina má celou řadu pozitivních kosmetických vlastností. Aloe vera zmírňuje červené skvrny, protože obsahuje celou řadu enzymů, minerálních látek a stopových prvků. Kromě toho má cenné antibiotické vlastnosti.
  • Velmi vhodné je využití některých výrobků pro péči o pleť. Mohou být použity i produkty s různými esencemi vůní a olejů. Pokud však dojde k tvorbě červených skvrn, je nezbytné vyvarovat se používání takovýchto přípravků. Zároveň je důležité používat prací a čisticí prostředky, které nezpůsobují podráždění pokožky.
  • Při výběru určitých parfémů je vhodné informovat prodavače či prodavačku o tom, že trpíte na červené skvrny (citlivá pokožka). Měl by vám být doporučen vhodný produkt pro vaši pokožku.

Dbejte pozornosti při výskytu červených skvrn na kůži, ať už se objevují po jídle, kosmetických přípravcích, chladu nebo teplu. Teprve po zjištění příčin mohou být zahájena potřebná protiopatření.

Zdroj: Červené skvrny na kůži


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP