Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

ČESNEK A CITRON

OBSAH

Pro přípravu tinktury citron - česnek budete potřebovat:

  • 30 stroužků česneku,
  • 5 středních citrónů,
  • 100 ml 60% vodky.

Zdroj: Česnek a citrón, k čemu to slouží

Diskuze

V diskuzi ČESNEK CITRON ZÁZVOR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Honza.

Dobrý den.
Využívat v několika fázích celou vyrobenou várku a přerušit.Nebo dvě fáze a opakovat 2x ročně. Jaký je prosím rozdíl v receptu:4 citrony, 4 stroužky česneku,kousek zázvoru. Vše rozmixovat,přidat 2L studené vody, přivést do varu a odstavit.Scedit přes plátno. Užívat malou skleničku denně na lačno. Tento recept byl také na internetu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Josef.

Nevarit, česnek citron zázvor med každé ráno s teplou vodou jako elixír života jasné,!

Zdroj: diskuze Česnek citron zázvor

Na zvápenatělé věnčité tepny

Česnek a citron se s úspěchem používá proti zvápenatění věnčitých tepen srdce a k vyčištění kloubů od solí a vápenatých usazenin. K těmto účelům se užívá tinktura z česneku a citrónu. Zde je návod na její přípravu.

Zdroj: Česnek a citrón, k čemu to slouží

Diskuze

V diskuzi ČESNEK A CITRON ČISTIČ CÉV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ema.

jak uchovat, no mně se vyplatilo - česnek oloupat, omýt, usušit a dát v zazipovacím sáčku do mražálu. V těxh zazipovacích vůně neuniká, česnek podle potřeby odebírám a je beze změny jak čerstvý.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Česnek a citron čistič cév

Další recepty z česneku

Zdroj: Česnek kuchyňský

Poradna

V naší poradně s názvem ČESNEK A CITRON ČISTIČ CÉV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

60% vodku koupím kde?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Vodka se 60% alkoholu se dá koupit v každém větším supermarketu. Například Pelíškovka nebo Jelcinovy slzy.

Zdroj: diskuze Česnek a citron čistič cév

Citrón

Citrón je jednou z mála potravin na světě, která má zvláštní strukturu. Citrón produkuje množství elektromagnetické energie. Tato energie je velmi účinná při léčení, čištění. Citrón pomáhá aktivovat a zvýšit účinnost jater. Zároveň je bohatý na draslík, vápník, fosfor a hořčík. Dalo by se říci, že se jedná o zázračnou potravinu, která je vhodná při léčbě nachlazení, chřipky, bolesti v krku a při problémech s játry.

Zdroj: Česnek, citrón a med

Česnek a citron na zvápenatělé tepny

Česnek a citron se používají proti zvápenatění věnčitých tepen srdce. K těmto účelům je vhodná tinktura z česneku a citronu.

Zde je článek, kde se dozvíte více informací o receptu na tinkturu z česneku a citronu.

Zdroj: Zvápenatělé tepny

Diskuze

V diskuzi CITRON A ČESNEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna L..

Dobrý den,
mohu dostat kontakt na doktorku Vránovou? Děkuji.S pozdravem Anna L.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Citron a česnek

Postup výroby tinktury citron - česnek:

Česnek oloupejte, citrony umyjte a neoloupané rozkrájejte na malé kousky. Pak to celé dobře rozmixujte. Vzniklou kaši přelijte jedním litrem horké vody a přiveďte to k varu. Jakmile to varem jednou probublá, tak to hned odstavte! Tekutinu scedíme přes nekovové sítko do lahve, přidáme vodku a uložíme v chladu a temnu.

Zdroj: Česnek a citrón, k čemu to slouží

Diskuze

V diskuzi ČESNEK A CITRON ČISTIČ CÉV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

60% vodku koupím kde?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Luďka.

Chtěla bych na lačno citrónovou vodu (beru na lačno letrox 75)
Mám rada cesnek (mam leta nízký tlak) nedoporučuje se mi ho jist často.

Zdroj: diskuze Česnek a citron čistič cév

Recept na čaj s medem

Budete potřebovat 8 až 12 stroužků drceného česneku. Česnek by se měl vařit po dobu 10 minut. Posléze by se měla přidat šťáva z čerstvě vymačkaného citrónu a na ochucení se dodává med. Med by se měl přidat podle chuti.

Zdroj: Česnek, citrón a med

Diskuze

V diskuzi CITRON A ANTIKONCEPCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nika.

Citron se jako antikoncepce používal už ve starém Egyptě. Casanova u svých milenek praktikoval jen metodu, kterou převzal ze starých pramenů. Půl citronu se vymačkalo a zasunulo do pochvy.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nostradame.

ano šťáva z citronu je opravdu zázrak pro ženy mám to již vyskoušeno u dvou mých bývalých žen a opravdu je to přírodní antikoncepce a nejen to pomáhá ženám proti jejich různým neduhům,proto 100procentně doporučuji a ať ženy nemají vůbec obavy a používají šťávu z citronu a ne nějaké chemikálie které jim škodí ne jen citron ale i mnoho dalšího ovoce pomáhá dokonce existuje ovoce které léčí rakovinu 1000x účinnější než antibiotika.Lidstvo by se mělo zamyslet vše už tady bylo jen moderní člověk hledá nahrážky aby získal finanční výhody , jak seříká lékař léčí ale přiríroda uzdravuje.!!!

Zdroj: diskuze Citron a antikoncepce

Recept na sirup s cibulí

K výrobě silného přírodního sirupu proti kašli potřebujete česnek, dobromysl, med, cibuli a citron.

Ingredience

  • ½ hrnku medu,
  • 2 stroužky česneku,
  • ½ hrnku cibule,
  • 1 citron,
  • 2 snítky čerstvého oregana nebo jednu polévkovou lžíci sušeného oregana.

Postup

Rozdíl ve výrobě tohoto sirupu proti kašli je, že se nechává louhovat přes noc bez vaření. Do sklenice na dno dejte oregano, pak nasekaný česnek, pak na kolečka nakrájený citron a na kolečka nakrájenou cibuli. Ingredience přelijte medem a vodou a ujistěte se, že voda zcela pokryje všechny přísady. Nasaďte na sklenici víko, aby byla vzduchotěsná, a nechte přes noc louhovat. Druhý den ráno tekutinu sceďte a pijte pouze tekutinu.

Uchovávat lze v chladničce po dobu jednoho týdne.

Tento sirup proti kašli je silnější, protože česnek a cibule mají více léčivých vlastností, pokud nejsou vařené.

Zdroj: Dobromysl sirup recept

Poradna

V naší poradně s názvem ČESNEK, CITRÓN A MED se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František Janku.

Dobrý den pane Vinš,výborné informace velké díky za takové super rady. V dnešní době jsou velice potřebné,chemické léky mají spoustu vedlejších učinku,není nad přírodní léčení samozřejmě pokud to jde.Ještě bych se zeptal na rady na snižování cholesterolu LDL přírodní cestou.Velké díkyJankuFrantišek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zde je 8 doporučení, která mohou snížit cholesterol přírodní cestou a zlepšit zdraví srdce:
1. Snižte nasycené tuky. Nasycené tuky, které se nacházejí především v červeném mase a plnotučných mléčných výrobcích, zvyšují váš celkový cholesterol. Snížení spotřeby nasycených tuků může snížit váš cholesterol s nízkou hustotou lipoproteinů (LDL) – „špatný“ cholesterol.
2. Odstraňte trans-tuky. Trans-tuky, někdy uváděné na etiketách potravin jako „částečně hydrogenovaný rostlinný olej“, se často používají v margarínech, sušenkách a koláčích z obchodu. Trans-tuky zvyšují celkovou hladinu cholesterolu.
3. Jezte potraviny bohaté na omega-3 mastné kyseliny. Omega-3 mastné kyseliny neovlivňují LDL cholesterol. Ale mají další přínosy pro zdraví srdce, včetně snížení krevního tlaku. Mezi potraviny s omega-3 mastnými kyselinami patří losos, makrela, sleď, vlašské ořechy a lněná semínka.
4. Zvyšte rozpustnou vlákninu. Rozpustná vláknina může snížit vstřebávání cholesterolu do vašeho krevního oběhu. Rozpustná vláknina se nachází v takových potravinách, jako jsou ovesné vločky, fazole, růžičková kapusta, jablka a hrušky.
5. Přidejte syrovátkový protein. Syrovátkový protein, který se nachází v mléčných výrobcích, může být odpovědný za mnoho zdravotních výhod připisovaných mléčným výrobkům. Studie ukázaly, že syrovátkový protein podávaný jako doplněk snižuje jak LDL cholesterol, tak celkový cholesterol a také krevní tlak.
6. Cvičte většinu dní v týdnu a zvyšte svou fyzickou aktivitu.
7. Přestaňte kouřit.
8. Zhubněte.
Pokud tyto změny nepovedou ve výsledku ke snížení cholesterolu, tak budou na řadě léky, které dokáží účinně normalizovat hladiny cholesterolu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Česnek, citrón a med

Jak se tinktura citron - česnek užívá?

Na odvápnění krevního řečiště a vyčištění kloubů od solí a vápenatých usazenin se užívají dvě polévkové lžíce po hlavním jídle - po obědě. Již po třech týdnech denního užívání pocitíte na svém těle příjemné omlazení! Zvápenatění a jeho vedlejší příznaky, jako jsou zhoršené vidění či slyšení se zmenšují a postupně odcházejí.
Po třech týdnech se užívání přeruší na jeden týden a pak se zase pokračuje další tři týdny. Právě v druhé fázi se dostaví nejlepší účinky této ozdravné kůry. Léčebný cyklus by se měl opakovat 2x do roka. Nic to nestojí a je to velmi prospěšné na krevní oběh a na klouby.

foto: André Karwath aka

Zdroj: Česnek a citrón, k čemu to slouží

Diskuze

V diskuzi TINKTURA ČESNEK-CITRON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Siffer.

dobry den. ma se uzivat po jidle nebo pred, v kazdem navodu se pse jinak

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tinktura česnek-citron

Nutriční hodnoty citronu

Na 100 g citronu připadá až 58 mg vitaminu C. Citron obsahuje také vitamin B6, toho je v něm ale podstatně méně (0,11 mg/100 g). Pro citron je specifická kyselá chuť, kterou způsobuje kyselina citronová. Velmi důležité jsou i flavonoidy, které mají antioxidační účinky.

Další látky obsažené ve 100 g citronu:

  • voda: 86 g
  • bílkoviny: 1,0 g
  • tuky: 0,3 g
  • cukry: 3,2 g
  • energie: 79 kJ
  • Na: 5 mg
  • K: 150 mg
  • Ca: 85 mg
  • Mg: 12 mg
  • P: 18 mg
  • karoten: 0,018 mg

Zdroj: Citron a cukrovka

Výhody citronu pro osoby s cukrovkou

Citrony jsou bohaté na vlákninu a vitamín C. Citron o hmotnosti 65 gramů obsahuje více než 34 miligramů vitamínu C a téměř 2 g vlákniny. Ze zkušeností víme, že jak vláknina, tak vitamín C mohou být přínosem pro lidi s cukrovkou.

Zdroj: Citron na snížení cukru

Česnek

Česnek pro většinu lidí neznamená víc než aromatické jídlo, potažmo zapáchající dech. Přesto může pár drobných stroužků poskytnout o mnoho víc – například ochranu proti hmyzu, či dokonce vylepšení sexuálního života.

Univerzální lék

Výhody česneku jsou ohromující. Jeden stroužek česneku obsahuje 12 tisíc miligramů alicinu – tedy stejné množství, jaké je v jedné dávce penicilinu! Pomáhá regulovat krevní cukry, zlepšuje srážlivost krve a snižuje krevní tlak. Je to také antioxidant podporující dlouhodobou imunitu. Množství lidí potvrdilo rozdíly již při užívání dvou stroužků česneku či šálku česnekového čaje denně.

Zdroj: Česnek, citrón a med

Citronová šťáva při dně

Citron patří k tradiční medicíně mnoha zemí, a to i při léčbě nemocí pohybového aparátu. Jeho šťáva pomáhá bojovat proti artritidě, revmatismu a artróze. Citron je nasycený vitaminy A, B1 a B2, P a C, jakož i kyselinou citronovou. Tyto komponenty mají posilující a protizánětlivé vlastnosti. Zbavit se nemoci pouze použitím citronu není sice možné, ale může sloužit jako vynikající podpora. Doporučuje se použít citronovou šťávu nebo tinkturu z citronové kůry: rozřízněte si jeden citron a vymačkejte z něho šťávu. Potírejte s ní klouby 2x denně a nehýbejte se, dokud zcela nevyschne. V případě, že nemáte čas na tinkturu, připravte si z citronové kůry čaj: nalijte do hrnce 1 litr vody a přidejte šťávu a kůru ze 2 citronů. Vařte 15 minut, když čaj trochu vychladne, oslaďte ho medem a pijte.

Zdroj: Dna a citron

Může se citron při cukrovce?

Třebaže citrony mají spoustu zdravotních výhod, je třeba mít na paměti několik věcí:

  • Citronová šťáva je kyselá a může narušit zubní sklovinu.
  • Citron může vyvolat pálení žáhy.
  • Citron je přírodní diuretikum.
  • Citronová kůra obsahuje oxaláty, které mohou vést k tvorbě ledvinových kamenů oxalátu vápenatého.
  • Pokud trpíte mírnými negativními vedlejšími účinky, omezte nebo se vyhněte konzumaci citronů a citronové šťávy a poraďte se se svým lékařem, zda nemáte například ledvinové kameny.
  • Užívání 1 000 miligramů vitaminu C po dobu šesti týdnů může pomoci snížit riziko komplikací diabetu typu 2 snížením hladiny cukru v krvi a hladin lipidů.
  • U lidí s diabetem může být potřeba suplementace vitaminem C vyšší.
  • Příjem vitaminu C v potravě může hrát ochrannou roli při vývoji diabetu 2. typu.

Zdroj: Citron a cukrovka

Potraviny s nízkým glykemickým indexem

Mezi potraviny s nízkým glykemickým indexem patří chřest, rajčata, okurky, paprika, celer, houby, pórek, sója, zelí, všechny druhy hlávkových salátů, avokádo, brokolice, syrová mrkev, špenát, hrášek, ředkvičky, ředkev, česnek, cibule, olivy, ořechy, semínka, citrony, jablka, hrušky, pomeranče, grapefruity, kiwi, broskve, nektarinky, meruňky, mandarinky, třešně, višně, jahody, švestky, maliny, tmavá hořká čokoláda, sýry typu žervé, neslazený sójový jogurt, naklíčená čočka.

Zdroj: Citron a cukrovka

Česnek a citron

Nejdůležitější léčivou složkou česneku je allicin, díky kterému má česnek antivirové, antibakteriální, antimykotické a antioxidační vlastnosti. Citrony mají různé výživné prvky, jako je vitamin C, vitamin B, bílkoviny, fosfor, uhlohydráty, flavonoidy, díky nimž je citron doslova zázračným lékem na různé nemoci. Citronová kůra obsahuje rutin, který může posílit stěny krevních cév.

Recept

Postup: Vezměte asi 20–30 stroužků česneku, odstraňte z nich slupku a řádně je omyjte. Vezměte 4–5 bio citronů, nejlépe s tenkou kůrou, a důkladně je omyjte. Nakrájejte citrony i s kůrou na malé kousky. Nasekejte také česnek. Nyní vložte kousky česneku a citronu do mixéru, abyste vytvořili pyré. Poté vše smíchejte s litrem vody a vařte. Nechte vychladnout a obsah nalejte do skleněné láhve přes plátno. Lahvičku uzavřete a uchovávejte ji v lednici.

Způsob konzumace: Pijte půl šálku tohoto nápoje jednu nebo dvě hodiny před nebo po hlavním jídle. Před použitím vždy láhev dobře protřepejte. Pokračujte takto tři po sobě jdoucí týdny. Poté si udělejte týdenní přestávku a léčebnou kúru opakujte s novou směsí.

Výsledek: Všimnete si regenerace celého těla. Nápoj pomáhá nejen při odstraňování ucpání tepen a snižování cholesterolu, ale také jako prevence kalcifikace, špatného sluchu a špatného zraku.

Zdroj: Nápoj na pročištění cév


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP