Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

ČÍM NAHRADIT ROZTOK PRO AKRYLOVÉ NEHTY

OBSAH

Jarischova voda se skládá z borové vody, která hojí, a glycerinu, který pokožku zvláčňuje. Jarischova voda je určena na mastnou, problematickou a citlivou pleť se sklonem k akné. Prodává se v balení 0,5l nebo 1l. Do dvou měsíců po otevření se musí obsah roztoku spotřebovat. Jarischova voda může působit zklidňujícím účinkem na většinu populace, ale přibližně u 5 % populace jsou známy opačné příznaky, například hnisavé a bolestivé vyrážky. Proto před prvním užitím vždy otestujte aplikaci Jarischovy vody jen na malém kousku pleti.

Zdroj: Na co se používá Jarischova voda

Diskuze

V diskuzi SADA NA AKRYLOVÉ NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobré jsou také sady na akrylové nehty www.i-nehty.cz/sada-…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Sada na akrylové nehty

Fotogalerie

Zde můžete vidět, jak vypadají akrylové nehty.

Zdroj: Akrylové nehty

Poradna

V naší poradně s názvem KOLIK STOJÍ ROZTOK BATRAFEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel BrezikovaPatricie@seznam.cz.

Dobrý den, můj syn má placaté nehty ale nejsou zažloutlé vypadá to jako by mu chyběl nějaký vitamín .Pomohl by roztok batrafen?A kolik stojí děkuji Březíková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vážená paní Březíková, Batrafen je v tomto případě neúčinný. Zkuste stav synovo nehtů zkonzultovat s dětským lékařem. Pro správné stanovení diagnózy je nezbytné projevy na jeho nehtech vidět.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kolik stojí roztok batrafen

Akrylové nehty versus nehty gelové

Nechcete-li při modeláži nehtů využívat UV lampu, nemusíte. Gelové nehty nejsou jedinou variantou umělých nehtů. Vyberte si raději akrylové nehty. Pro modelování akrylových nehtů potřebujete pouze akrylový pudr a tvrdidlo. Tvrdidlo neboli liquid je čirá tekutina, ve které se akrylový pudr rozpustí a vytvoří tak hmotu vhodnou pro modeláž vašich dokonalých nehtů. Výsledkem jsou pak tenké akrylové nehty, které jsou velmi pevné a odolné.

Zdroj: Akrylové nehty

Poradna

V naší poradně s názvem PODÉLNĚ VROUBKATÉ NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Schmiedová.

Dobrý den chtěla jsem se zeptat,jak léčit podélně vroubkaté nehty,vroubky jsou od nehtového lůžka až po konec nehtu jemně hmatatelné a tako i viditelné.Můžete mi prosím poradit.Třeb mi chybí jen nějaký vitamín Děkuji Schmiedová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Když máš podélně vroubkované nehty, tak ti nechybí žádný vitamín, ale je to věkem. Takto vroubkované nehty se začínají objevovat po třicítce a vroubkování se zvýrazňuje každým rokem navíc. Tady je článek o tom, co znamenají hrbolaté nehty: www.ceskenemoci.cz/c…

Zdroj: diskuze Podélně vroubkaté nehty

Akrylové nehty

Pro modelování akrylových nehtů se používá akrylový pudr a tvrdidlo. Tvrdidlo neboli liquid je čirá tekutina, ve které se akrylový pudr rozpustí a vytvoří tak hmotu vhodnou pro modeláž dokonalých akrylových nehtů. Výsledné akrylové nehty jsou tenké, velmi pevné a odolné. Na akrylové nehty není zapotřebí UV lampy.

Zdroj: Nehty

Diskuze

V diskuzi NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

na péči o nehty doporučuju sadu od Nevo Dead Sea Spa, používám ji už dlouho a konečně mám krásné, pevné, zdravé nehty a nádherně jemné ruce (nevo-spa.com/cs/obch…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nehty

Akrylové versus gelové

Akrylové nehty jsou dodnes nejžádanějším typem umělých nehtů díky skvělé trvanlivosti a svému přírodnímu vzhledu. Akrylové nehty se modelují pomocí směsi akrylového prášku a tekutiny (liquidu), která vytvrdne bez použití UV lampy. Akrylové nehty jsou velmi odolné, vyznačují se výraznou tvrdostí. Díky akrylovým nehtům budete moci i s umělými nehty pracovat, aniž byste si je výrazně poničila či zlomila. Akrylové nehty jsou hodně pevné, hodí se pro ty, kdo často manuálně pracují. Jsou odolnější vůči čisticím prostředkům, lépe přilnou k nehtům, což prodlužuje jejich životnost.

Zdroj: Gelové nehty

Poradna

V naší poradně s názvem K ČEMU SE POUŽÍVÁ HOŘKÁ SŮL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Glauberova hořká sůl se dá koupit v lékárně jako síran sodný a nebo na internetu například zde: www.alternamedica.cz…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Muze ji nahradit epsomska sůl? Dekuji

Zdroj: diskuze K čemu se používá hořká sůl

Sada na akrylové nehty

Sada na akrylové nehty obsahuje vše, co potřebujete pro modeláž nehtů akrylem:

  • Akrylový prášek 30 g – čirý
  • Akrylový prášek 5 g – bílý
  • Akryl Liquid 100 ml
  • Štětec na akryl č. 6 – Kolinsky
  • Pilník blok fialový – hrubý 80/80
  • Pilník blok bílý – 180/100
  • Pilník na nehty rovný 100/180 – bílý
  • Pilník na nehty rovný 80/80 – černý
  • Pilník leštící v pouzdru
  • Tipy French přírodní – sada 100 ks v boxu
  • Gilotina – kleště na umělé tipy
  • Lepidlo na umělé nehty 3 g
  • Čistič – odstraňovač gelu 100 ml
  • Čisticí papírové polštářky 500 ks
  • Primer 15 ml
  • Nehtový olejíček 15 ml – Freesia
  • Zdobení na nehty
  • Skleněná mistička
  • Pomerančové dřívko, krátké
  • Kopýtko – zatlačovač nehtové kůžičky

Zdroj: Akrylové nehty

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dietmar.

Dobrý den, před několika měsíci se mi udelalo na nehtu viz.foto
Prosím o radu
moc děkuji

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Udělala se vám plíseň pod nehtem. Léčba nehtové plísně bude dlouhá. Můžete si koupit v lékárně Lamisil a nebo Loceryl a postupovat podle přiložených pokynů. Nebo můžete navštívit kožního lékaře, od kterého můžete dostat předpis na léčivý roztok Batrafen, který může být rychlejší. Pokud to nebudete léčit, bude se to dále rozšiřovat a může to infikovat další nehty, buď vaše a nebo členú vaší rodiny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Akrylové nehty jsou vedle gelových nehtů velmi populární formou umělých nehtů, a jsou dokonce starší než nehty gelové. Můžete si je nechat vytvořit v salónu, nebo si je udělat samy doma. Akrylové nehty jsou velmi hezké a ve světě již dlouho velmi populární, protože dávají ženě šanci na dlouhotrvající krásnou manikúru. Mohou být různě dekorovány, a tak každou chvíli můžete změnit svůj styl. Stále se objevují nové dekorace a trendy. Poslední dobou je v módě piercing, kamínky a další 3D a 2D zdobení, Nail Art. Pokud jste již vyřešily dilema, zda mít akrylové nebo gelové nehty, můžete konečně zajít do studia anebo si koupit sadu na modelování nehtů doma. Pravidelné doplňování je zapotřebí jednou za 3–4 týdny.

Zdroj: Akrylové nehty

Poradna

V naší poradně s názvem KOLIK STOJÍ ROZTOK BATRAFEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Šárová.

Je v současné době koupit na recept v lékárnách Batrafen roztok na nehtovou plíseň?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Výdej léčivého přípravku Batrafen je v současné době možný. Jeho výdej je vázán na lékařský předpis a je běžné k dispozici v celé síti lékáren.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kolik stojí roztok batrafen

Co to jsou akrylové nehty

Pro modelování akrylových nehtů potřebujete akrylový pudr a tvrdidlo. Tvrdidlo neboli liquid je čirá tekutina, ve které se akrylový pudr rozpustí a vytvoří tak hmotu vhodnou pro modeláž vašich dokonalých nehtů – akryl. Výsledné akrylové nehty jsou tenké, velmi pevné a odolné. Pro modeláž akrylových nehtů budete potřebovat větší množství malých mističek, ve kterých budete míchat akryl, a také speciální kulatý štětec se špičkou, určený speciálně pro nabírání akrylu a modelování akrylových nehtů. Akryl tvrdne samovolně na vzduchu, proto je třeba pro kvalitní modeláž více zkušeností. Protože se při práci s akrylem vypařuje tvrdidlo, doporučujeme používat roušku.

Zdroj: Akrylové nehty

Poradna

V naší poradně s názvem CLOTRIMAZOL - KOŽNÍ SPREJ NA PLÍSEŇ NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alice.

Chci se zeptat jestli se musi nechty pilovat pred pouzitim clotrimazolem spray.Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nehty se nemusí pilovat proto, aby se roztok s Clotrimazolem dostal všude i pod nehet. Je to díky tomu, že v tomto léčivém přípravku je účinná látka clotrimazolum smíchána s třemi rozpouštědly, a to polyethylenglykol, isopropylalkohol a propylenglykol. Tato směs má výraznou schopnost vzlínavosti, a dohromady vytváří tekutinu, která má schopnost vsáknout se všude, kde je místo. Takže pro správnou léčbu Clotrimazolem stačí čistit prostor pod nehtem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Videonávod s postupem

Zde najdete video, které ukazuje postup při modeláži akrylových nehtů.

Zdroj: Akrylové nehty

Poradna

V naší poradně s názvem ONEMOCNĚNÍ NEHTY ŽLUTÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

chodila jsem si dělat gelové nehty...pak jsem přestala nebyl čas. Týden na to mi nehty zežloutly a konce nehtů mám uplně žluté až do oranžova....prosím nevíte co s tím mám dělat?...docela mě to děsí už.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Co na zničené nehty po dlouhodobém přelepování gelovými náhražkami? Nechat odrůst, což bude trvat přibližně půl roku a po tuto dobu nepěkný vzhled obnažených nehtů maskovat vhodným lakem na nehty. A nebo stále pokračovat v aplikaci gelových náhradních nehtů a vzhledový problém s nehty překrývat. Nehty takto rozruší a zbarví lepení náhradních nehtů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Onemocnění nehty žluté

Frézky na nehty

Péče o nehty vyžaduje řadu pomocníků. Zejména pokud pečujete o gelové či akrylové nehty. V případě umělých nehtů se setkáváme i s takzvanými frézkami na nehty, které napomáhají k jejich pozdějšímu odstranění. Frézky na nehty mohou být profesionální anebo určené pro domácí použití. Profesionální frézky mají větší výkon, vyšší paletu funkcí a převážně také množství doplňujících nástrojů. Frézky pro domácí účely mají výkon nižší, což se odráží i na jejich životnosti. Nejsou určeny k náročnému a častému užívání. Toto je také jeden z důvodů jejich nižší pořizovací ceny. Pokud se zabýváte manikúrou a modeláží nehtů na profesionální úrovni, pořiďte si určitě kvalitní a dražší frézky. Frézky na nehty slouží například ke snižování tlustých nehtů, ke snižování vrchních vrstev gelů a dají se použít i k odstranění hrubé kůže na chodidlech a patách. Hodí se pro každou práci a ošeření na kůži a nehtech. Sterilizace a dezinfekce je nutná u všech nástrojů a nástavců. Frézky se na našem trhu prodávají v různých barevných provedeních a v různých kvalitách.

Zdroj: Bruska na nehty

Poradna

V naší poradně s názvem PROSTŘEDEK NA PLÍSEŇ NA NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela Kolajova.

Dobrý den jak odstranit žluté nehty na nohou?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Podle posledních průzkumů má nejlepší účinky na žluté nehty na nohou Clotrimazol spray. Tento lék zničí příčinu, která má na svědomí žluté nehty do několika dnů až týdnů. Urychlit se to dá koupáním nohou v chlorové lázni. Chlorová lázeň se připraví z 5 litrů vlažné vody, do které se přidá Savo - 2 lžíce. V této lázni pak kartáčkem na zuby se nehty důkladně masírují, jak z venku, tak i ze spodní části, kde je obnažené nehtové lůžko. Toto určitě pomůže a žluté nehty do několika dnů krásně vybělí a za několik měsíců se zcela uzdraví a žloutnutí se již nebude dále objevovat. Po každé chlorové lázni je nutné nohy promazat olivovým nebo rýžovým olejem, hlavně nehty.

Zdroj: diskuze Prostředek na plíseň na nehty

Na co máme nehty

Nehty chrání špičky prstů a umožňují přenos hmatu. Kdybychom neměli nehty, náš hmat by se výrazně zhoršil. Hmat je jedním ze smyslů, které nám pomáhají zorientovat se v okolním prostředí, proto jsou pro nás nehty důležité.

Zdroj: Nehty

Nehty fotogalerie

Zde můžete vidět nehty.

Zdroj: Nehty

Jarischův roztok na akné

Jarischův roztok se používá k léčbě akné a jizev po akné. Jarischův roztok má antibakteriální vlastnosti, takže pomáhá se snížením baktérií nacházejících se na kůži a uvnitř akné. Jarischův roztok snižuje množství jizevnaté tkáně.

Zdroj: Jarischův roztok a jeho účinky na pleť

Bruska na nehty – videonávod

Zde můžete vidět video s návodem na použití brusky na nehty.

Zdroj: Bruska na nehty

Bruska na nehty JD 500

Bruska na nehty JD 500 s nástavci, 30 000 ot. Bruska na nehty se používá pro urychlení vaší práce. Je vhodná jak při doplňování nehtů, tak i při nové modelaci. S bruskou na nehty bude vaše práce o polovinu času rychlejší.

Funkce: přepínání levé a pravé rotace, ruční ovládání otáček, navolení libovolné rychlosti.

Příslušenství: nožní pedál, sada 4 nástavců + 1 brusný kotouček, stolní držák brusky.

Pro urychlení a zkvalitnění práce doporučujeme zakoupit tvrdokovové frézy.

Zdroj: Bruska na nehty


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP