Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

DERIVAČNÍ KOUPELE

OBSAH

Dobré doplňky derivační koupele

Doplňky zde rozumíme vše, co posiluje, podporuje a někdy i urychluje účinky derivační koupele. Nejlepšími doplňky derivační koupele je slunce a bahno. V létě je to slunění (ale ne žádné "grilování" na pláži), což je vynikající prostředek, jak vrátit funkce organismu do rovnováhy. Zkuste to, udělá vám to tak dobře, že budete chtít začít znovu.
Používání bahna, bud' kompletní bahenní lázně nebo podle místních podmínek s tím, že si ji umíte udělat, zesílí očistný účinek derivační koupele na organismus. Pro tyto účely používejte jen bahno které léčí, například od Raymonda Dextreita, Editions Vivre en Harmonie.

Zdroj: Derivační koupel, co o ní víme?

Poradna

V naší poradně s názvem JSOU VHODNE UHLICITE KOUPELE PO KYRETÁŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislava Schusterova.

Prosim chtela jsem se zeptat ,mam objednane Podebrady a mam tam i uhlicite koupele.
Kyretaz mi byla provedena 16.2. a do Podebrad mam odjizdet 11.3. jestli to neni kratka doba,jelikoz nyni mam mit klidovy rezim 14 dni a potom jdu na kontrolu.
Dekuji Schusterova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Není to krátká doba, nebojte. Klidně do lázní jeďte a využijte všeho, co vám bude nabídnuto. V lázních budete pod dohledem lékaře a odborných zkušených pracovníků, kteří vám neudělají nic, co by vám ublížilo. Hezky si to užijte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jsou vhodne uhlicite koupele po kyretáži


Hlavní pozitivní znaky a přínosy derivační koupele:

  • Derivační koupel pomáhá poznat sám/sama sebe.
  • Derivační koupel je ztracené starobylé umění.
  • Derivační koupel pomáhá na akné a na pupínky na tváři.
  • Derivační koupel pomáhá na astma.
  • Derivační koupel omezuje tvorbu bílých vlasů.
  • Derivační koupel omezuje bolesti hlavy.
  • Derivační koupel pomáhá při bolesti v krku.
  • Derivační koupel pomáhá na bradavice na ploskách nohou a na výrůstky na kůži.
  • Derivační koupel pomáhá při drogové závislosti.
  • Derivační koupel léčí ekzémy a lišej v obličeji a někdy i lupénku.
  • Derivační koupel pomáhá při inkontinenci moči.
  • Derivační koupel pomáhá při nespavosti.
  • Derivační koupel pomáhá v těhotenství a při porodu.
  • Derivační koupel účině snižuje váhu.
  • Derivační koupel pomáhá proti zácpě.
  • Derivační koupel pomáhá na záda a krk, řeší jejich ztuhlost a bolest.
  • Derivační koupel pomáhá na závislost na tabáku, na závislost na alkoholu, a na závislost na kávě.
  • Derivační koupel pomáhá při bolesti zubů.
  • Derivační koupel posiluje miminka a děti.

Zdroj: Derivační koupel, co o ní víme?

Diskuze

V diskuzi PLÍSEŇ POD GELOVÝM NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hela.

zkušenost-savo ve vlažné vodě, provádět koupele nehtů.funguje

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Prosím,jakou značku Sáva a jaké množství vody a Sáva.dekuji vám.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Plíseň pod gelovým nehtem

Jak by měla být voda teplá na správnou derivační koupel?

K dosažení blahodárných účinků derivační koupele musí být koupelová voda studená, ale ne ledová! Když do ní ponoříme ruku, tak by nás v ní neměly zábst prsty. Přesná teplota studené vody je kolem 10*C. V létě za velkých veder, když se vám voda z vodovodu bude zdát vlažná, do ní můžete bud' přidat led, nebo prodloužit dobu derivační koupele.

Zdroj: Derivační koupel, co o ní víme?

Diskuze

V diskuzi DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel EVA Škaroupková.

DAJÍ SE DĚLAT KOUPELE NOHOU MLETOU SÍROU A V JAKÉM POMĚRU
DĚKUJI

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dotaz

Vyruší se výsledky derivační koupele, když přestanu příliš brzy?

Ne, nevyruší a právě to způsobuje při derivačních koupelích naši nedbalost. Nejen že efekt nezmizí, ale ještě se prodlouží proces vylučování, zvlášť když jste si už dělali derivační koupele alespoň dva měsíce. Určitě nezačnete hned přibírat jako předtím! Ale za několik měsíců budete muset znova začít.

Zdroj: Derivační koupel, co o ní víme?

Poradna

V naší poradně s názvem LUPÉNKA (PSORIÁZA) A LÉČBA POMOCÍ PŘÍRODNÍCH LÁTEK. NOVÉ VĚDECKÉ ZJIŠTĚNÍ. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarkamanky@seznam.cz.

prosím jaké bylinky jsou na léčbu lupénky?poradíte děkuji Jarka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kupříkladu měsíček lékařský je vhodný na koupele lupénkou postižených oblastí.

Zdroj: diskuze Re: Lupénka (psoriáza) a léčba pomocí přírodních látek. Nové vědecké zjištění.

Jaké rozdíly jsou v porovnání derivační koupele se sedací lázní?

Při sedací lázni si máčíme hýždě ve vodě. Nejde tedy o osvěžování výhradně pohlaví. Derivační koupel se snáze realizuje. Cílem derivační koupele je osvěžit si jen pohlaví a vyhnout se jakékoli jiné reakci jinde na těle. Sedací lázeň je určitě dobrá praktika, ale je to jiná praktika s poněkud odlišným efektem. Porovnejte si je sami, tělo vám samo odpoví.

Zdroj: Derivační koupel, co o ní víme?

Poradna

V naší poradně s názvem GLAUBEROVA SŮL OČISTA TĚLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel VLASTA.

Mám plíseň na nehtách u nohou i šlapkách a prstech. Slyšela jsem, že jsou dobré koupele nohou s Glauberovou solí! Je to pravda ?Děkuji Vlasta

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Glauberova sůl vám na plíseň moc nepomůže. Podle vašeho popisu to vypadá, že máte rozsáhlejší infekci kožní plísně a tady pomůže už jen lék z lékárny. Nejdříve zkuste použít Clotrimazol ve spreji a když to po měsíci každodenního používání nepomůže, tak požádejte kožního lékaře o předpis na Prokanazol.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Glauberova sůl očista těla

Zdravotní účinky derivační koupele

Je založena na hydroterapii, která je známá pro své úžasné léčebné účinky od počátků civilizace. Hydroterapie využívá vodu k úlevě od bolesti, zvýšení pohyblivosti, zmírnění příznaků a všeobecně ke zlepšení celkového fungování organismu. Hlavní funkcí derivační koupele je pomoci tělu díky vnitřní termální reakci eliminovat toxiny a přebytečný tuk. Představuje ideální domácí prostředek pro ty, co hledají jednoduchý způsob, jak dosáhnout optimálního zdraví a udržet si ho.

Zdroj: Derivační koupel

Diskuze

V diskuzi HEMOROIDY LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Dobrý den, koupele a vše ostatní jsou faaaajn, a hojivé ovšem nezabírají tak, jak bychom si všichni představovali. Na to zabere ANUREX, který objednáte na anurex.cz. Ty investované penízky do vašeho zdraví se určitě vyplatí

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hemoroidy léčba

Délka účinků derivačních koupelí.

Jestliže jste opravdu dosáhli kýženého výsledku, poněvadž jste jednak zbavili tělo určitého množství balastu a na druhé straně obnovili jeho funkce, poněvadž jste mu usnadnili práci, potrvá výsledek opravdu dlouho. Dost dlouho na to, abyste zapomněli, jak jste ho dosáhli, a na udržování úplně zapomněli. Obecně to však může trvat dva až tři roky, aniž byste museli pro své tělo vyvíjet příliš velké úsilí, než vám začne vadit nový balast. Pro udržení těchto účinků je nezbytné provádět udržovací koupele pravidelně! Pokud je cílem derivační koupele ztráta na váze, pak na rozdíl od diety, po jejímž skončení obvykle zase přiberete, pak u derivační koupele její ukončení k žádnému okamžitému přibírání nevede.

Zdroj: Derivační koupel, co o ní víme?

Diskuze

V diskuzi BOLESTI ZAD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pája Zikova.

Dobrý den, chtela bych se zeptat můžu používat olej 31 bylin do koupele když jsem těhotná. Jsem 17+3 abych neublížila miminka mám bolesti zad.Dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Daniela.

Dobrý den, taky jsem si kladla podobnou otázku, ale osobně si myslím, že by to problém být neměl.. Já na doporučení používám tento olej www.alchymystique.cz… který pomáhá celkově na bolest svalů, nervů a tak..

Zdroj: diskuze BOLESTI ZAD

Derivační koupel pomáhá všem!

Derivační koupel je to dobrá a aktivně pomáhá od narození do smrti kromě osob, které ztratily veškerou svou životní energii, osob mimořádně zeslabených vážnou nemocí, patologickou hubeností, jež jim brání normálně chodit a žít. Pokud vám nedělá potíže chodit, pokud nejste příliš vyhublé, mohou vám derivační koupele jen prospět.
Jestliže jste naopak u konce svých sil, derivační koupel vyvolá naprostou ochablost, budete se cítit najednou vyčerpaní a hned po první koupeli přestanete. Normálně se vám to přihodit nemůže. Pokud jste vyčerpaní, nebudete mít sílu si derivační koupel udělat. Stát se to může jen tehdy, jestliže někdo z vašich blízkých vám bude chtít mylně prospět a přinutí vás, abyste to zkusili proti své vůli. Máme velmi dobrý instinkt, jen ho musíte respektovat.
Musíte také rozlišovat mezi stavem vyčerpání přirozených sil v případě pokročilé rakoviny a pocitem úplného vyčerpání, jaké zakoušíte momentálně třeba při akutní chřipce. To s tím nemá co dělat. V případě chřipky, pokud jste mladí a normálně aktivní, vám derivační koupel jedině prospěje, i když vám první koupele musí připravit vaše okolí.

Zdroj: Derivační koupel, co o ní víme?

Diskuze

V diskuzi POCENÍ NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alka.

Pocení nohou mě trápilo dlouho. Koupele, bylinky, spreje ani mastičky nikdy na dlouho nepomohly. Antipe byla pro mě malý zázrak. od doby, co ji používám, je pocení pryč.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pocení nohou

Je vám při derivační kupeli na zvracení?

Pokud je vám při derivační koupeli na zvracení, tak vaše derivační koupel byla započata moc brzy po jídle. Udělejte si ji bud' půl hodiny před jídlem, nebo hodinu a půl po jídle.

Zdroj: Derivační koupel, co o ní víme?

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOCI NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Kasalová.

Už jsem vyzkoušela kde co, ale nehty mám roztřepené pořád. Jedla jsem zinek, křemík, Capimin, vitamíny, používala jsem olejové koupele a nic. Všelijaké kúry na nehty jsou pouhým vyhazováním peněz. Vše pomohlo na chvíli.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mě na nehty prospívá užívání multivitamínu Calibrum a jako zevní péče je účinný krém na ruce Garnier růžový nebo i ten červený, přičemž oba stojí jen kolem 60 Kč. Díky multivitamínu mi úplně zmizely bílé měsíčky pod nehty a díky Garnier - Ochranný krém na ruce proti vysušování se mi nehty znatelně zpevnily. Je třeba být ale trpělivý, protože nehet na rukou se vymění až za 6 měsíců, takže toto je minimální doba, po kterou by měla být péče nehtům věnována než se objeví první úspěchy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemoci nehtů

Při derivační koupeli je důležité nenastydnout!

Při derivační koupeli používejte žínku nebo savou tkaninu z bavlny, což je nejčastější způsob. Nedávejte ruku do žínky, protože jinak ji zahřejete a nebudete moci dosáhnout blahodárných účinků derivační koupele. Vezměte žínku do ruky a držte ji jen prsty. Dobré je také vzít kousek froté látky natočit ji na vařečku nebo dřevěnou lžíci a podobně, aby se neochlazovala ruka, která má být také v teple. Takže raději žínku namotejte na vařečku. Pak ponořte žínku do vody a nechte ji klouzat s mírným tlakem shora dolů.

  • Pro ženy: ženy derivační koupel provádějí od stydké kosti dolů přes velké pysky, jedním pohybem shora dolů, aniž byste se samy sebe ptaly "které části se žínkou dotknu".
  • Pro muže: muži svou derivační koupel provádějí na penisu, od jeho kořene až vrcholku žaludu, ze všech stran, aniž byste se starali, zda je pokryt celý žalud.

Opakovaně ponořujte žínku do studené vody a ihned začněte omývat v uvedené oblasti své pohlaví. Bez přerušení v tomto pokračujte po celou dobu koupele, která je pro dospělé deset, patnáct nebo i dvacet minut, jak je komu příjemné.

Zdroj: Derivační koupel, co o ní víme?

Poradna

V naší poradně s názvem KOUPELE V HYPERMANGANU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David.

Právě, že jsem to užil zatím dvakrát, takže výsledek nemohu potvrdit, ale doporučila mi to mamka s tím, že když jsem byl batole, tak mě v tom koupala. Divný ale je, že to v tříslech necítím, že by se tam něco desinfikovalo.
A co takový Sudocrem, jaký na něj máte názor, doporučila mi jej obvoďačka a s tím se léčím 2 měsíce a jen to mění strukturu, nic víc.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Sudocrem je na opruzeniny skvělý, a většinou je vyléčí za pár dní. U Vás je doba léčby již dva měsíce a to znamená, že tento lék u Vás nezabírá. Určitě budete potřebovat jiný druh léčby. Nejlépe uděláte, když půjdete na kožní a tam je požádáte o pomoc s léčbou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Koupele v hypermanganu

Derivační koupel a antikoncepce.

Když berete antikoncepční prostředky, tak derivační koupel můžete provozovat i během takzvané "emocionální menstruace". Na vaši vnitřní teplotu to nebude mít vliv.

Zdroj: Derivační koupel, co o ní víme?

Derivační koupel - kolikrát týdně, kolikrát za měsíc, kolikrát za rok?

Když chcete ubrat nebo přidat na váze, vrátit vlasům přirozenou barvu, pak provádějte derivační koupel každý den, dokud nedosáhnete kýžených výsledků.

Když chcete už jen udržovací kůru, tak provádějte derivační koupel čtyřikrát nebo třikrát do týdne, ale pravidelně. Minimální frekvence pro derivační koupel dvakrát do týdne. Velice důležitá je pravidelnost.

Zdroj: Derivační koupel, co o ní víme?

Jak provést derivační koupel?

Podstatou derivační lázně je osvěžování pohlaví studenou (ne však ledovou) vodou, a to velmi jemným třením (připomínajícím drsný jazyk kočky) pomocí kousku látky nebo žínkou. Žínku ponoříte do vody a okamžitě začnete pohybem shora dolů. Poté žínku ihned znovu namočíte a pokračujete bez přerušení po celou dobu koupele. Tření má být jemné. Nesmí bolet ani dráždit. Zbytek těla však musí být v suchu a teple. Po koupeli je nezbytné se dobře zahřát, nejlépe se schovat pod peřinu nebo si sednout na sluníčko. Koupel by se nikdy neměla provádět po jídle a během menstruace.

Délka koupele závisí na hmotnosti. Do váhy 70 kg stačí 10 minut na jednu koupel. Lidé vážící nad 70 kg potřebují 15–20 minut. Chcete-li se zbavit velké zátěže, nebo spěcháte-li s výsledkem, můžete ji provádět dvakrát denně, avšak pro běžné používání stačí jednou za den. Doporučená udržovací kůra je čtyřikrát či třikrát týdně. Nejdůležitější je pravidelnost.

Zdroj: Derivační koupel

Derivační koupel a sexuální stimulace.

Derivační koupel není žádné intimní mazlení! A těm, kdo se bojí, že ochladnou, se nemají čeho bát, spíše naopak. Derivační koupel dynamizuje sexuální funkci u žen i u mužů. Ženy, které měly děti nebo kterým již povolila vagína, se pomalu vrátí k původnímu tonusu.

Zdroj: Derivační koupel, co o ní víme?

Derivační koupel a menstruace.

Během menstruace si derivační koupel nedělejte. Jednak by to nebylo pohodlné a potom je lepší teplotu ve spodní části břicha během menstruace nenarušovat.

Zdroj: Derivační koupel, co o ní víme?

Jakou vodu použít pro správnou derivační koupel?

Na derivační koupel použijte vodu z vodovodu. Můžete použít i vodu ze studně, z řeky, ze studánky, z jezera a dokonce i mořskou vodu.

Zdroj: Derivační koupel, co o ní víme?


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP