Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

DESETIDENNÍ DETOXIKACE JAVOROVÝM SIRUPEM

OBSAH

V čem spočívá desetidenní očistná kůra?

Desetidenní očistná kůra se začíná již v nultém dni, tedy již večer před prvním dnem desetidenní očistné kůry. Podstatou této desetidenní očistné kůry je cílené propláchnutí organismu s důrazem na zachování základních výživových příjmů. Při této desetidenní očistné kůře nebudete trpět podvýživou a vaše tělo zůstane stále silné, i když organizmus doslova vymácháte vodou. Tímto se dosáhne energeticky bezztrátové ale přesto velice účinné detoxikace těla. Veškerý energetický příjem během této detoxikační kůry je totiž zajištěn chutnou a výživnou domácí citronádou, která nahradí veškeré jídlo během desetidenní očistné kůry.

Zdroj: Desetidenní očista těla

Diskuze

V diskuzi PAMPELIŠKOVÝ KOŘEN PROTI RAKOVINĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla Benešová.

Dobrý večer,ráda bych se zeptala jestli se dá kořen pampelišky kombinovat i s jinými bylinkami jako např soda s javorovým sirupem a nebo aloe vera jedna se o rakovinu tlustého střeva.děkuji za pomoc a moc věřím v dobré učinky Benešová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pampeliškový kořen proti rakovině

Pozor, toto není žádná hubnoucí dieta!

Desetidenní očistná kůra není žádná hubnoucí rychlodieta, ale detoxikační dieta. Je to skutečná očista organismu a měli byste ji provádět s plným vědomím účinků takových tělesných očist. Desetidenní očistná kůra je léčebný postup, při kterém se tělo zbavuje nashromážděných jedů a to tím, že se dostávána samou hranici výživových limitů, nezbytných pro přežití!

Zdroj: Desetidenní očista těla

Poradna

V naší poradně s názvem VANILKOVÝ LUSK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Zmeškalová.

Dobrý den,nedávno jsem se dozvěděla něco o složení vanilkových cůkrů,koupila jsem si tedy vanilkový lusk,protože peču občas a jsem slabá cukrovkářka,sladím medem,javorovým sirupem,někdy třtinovým cukrem,chtěla jsem se zeptat,jestli mohu vanilkový lusk vložit do javorového sirupu,tím ho ucovat a získat vanilkovou příchut ?,děkuji za odpověd. Zmeškalová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Cukr je obecně dobrý konzervant, takže i javorový sirup bude dobrý na uchování vanilky. Éterické silice z vanilky můžete přenést do javorového sirupu za pomoci zvýšené teploty kolem 60°C na dvě hodky. Je dobré vanilkový lusk před zahříváním co nejvíce rozmnělnit.

Zdroj: diskuze Vanilkový lusk

Seznam surovin, které budete na desetidenní očistnou kůru potřebovat:

  • 40 litrů čisté pitné vody bez bublin, bez chlóru bez cukru a bez příchutě.
  • 250 g mořské soli bez přidaného jódu.
  • 60 šťavnatých a velkých citrónů, při výběru dbejte, aby měly hodně šťávy.
  • 2,5 litru pravého kanadského javorového sirupu.
  • 70 g mletého kayenského pepře.
  • 1 balení projímavého čaje Megafyt-R.

Těšíme na vaše zkušenosti s touto desetidenní očistnou kůrou. Výsledky svých půstů nám můžete napsat prostřednictvím diskuse pod tímto článkem.
 

Autor fotografie: W.J.Pilsak z de.wikipedia.org

Zdroj: Desetidenní očista těla

Poradna

V naší poradně s názvem DETOXIKACE JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

je možné po dobu detoxikace konzumovat se štávami také psylium???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Psylium je dietní vláknina, která zkracuje dobu pohybu stravy v trávicím traktu. Z tohoto pohledu je užívání Psylia během detoxikační kůry nevhodné, protože během detoxikace se zpravidla omezují energetické potraviny a pokud by se ještě takto urychlilo trávení, tak by mohla hrozit podvýživa.
Psylium je ale nesmírně vhodné užívat okamžitě po skončení detoxikace, kdy obohatí stravu o zdravou vlákninu. Psylium a hemerojdy - psylium pomáhá také proti vzniku a rozvoji hemorojdů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Detoxikace jater

Význam detoxikace

Detoxikace je očistný ozdravný proces, během něhož se tělo zbavuje jedovatých zplodin. Díky detoxikaci se zbavíme nadbytku solí a usazenin, zmenšíme tukové zásoby, pročistíme krev a posílíme takzvané detoxikační orgány (játra, plíce, střevo, ledviny a kůži). Rovněž pročistíme lymfatický, kapilární a cévní systém v těle. Detoxikaci je vhodné provádět v březnu nebo dubnu, kdy je síla jater nejsilnější.

Zdroj: Důkladná detoxikace jater na 3 dny

Diskuze

V diskuzi MANČINGOVÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzi.

Nikdo jste nezkoušel desetidenní očistnou kúru?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mančingová

Podrobný rozpis, jak postupovat při desetidenní očistné kůře.

Pravidla desetidenní očistné kůry každý den ráno:

Každý den ráno mějte u postele od večera připravenou láhev s čistou vodou, ve které jste rozmíchali dvě čajové lžičky mořské soli bez přidaného jódu. Potom každé ráno, hned co se probudíte, tak tuto odstátou slanou tekutinu co nejrychleji vypijte. Za půl hodiny až za hodinu od vypití ranní vody by se u vás měly objevit vyprazdňovací pocity. Vyprazdňování se obvykle nezvládne najednou, ale budete ho muset opakovat několikrát až do úplného vyprázdnění tlustého střeva. Slaná voda doplní tekutiny spotřebované projímavým čajem a vypláchne vše, co v trávicím traktu po projímadlu zbude. Navíc slaná voda pomáhá rozpustit střevní hlen. Pokud vám vypití ranní slané vody činí potíže a nedokážete to, tak místo slané vody si hned ráno po probuzení udělejte znovu další projímavý čaj a napijte se co největšího množství čisté vody.

Pravidla desetidenní očistné kůry během každého dne

Během každého dne je třeba vypít šest až dvanáct trojkových sklenic citronády. Citronáda díky enzymům z citronové šťávy dokáže rozpouštět staré usazeniny ve střevech a pomáhá neutralizovat kyselé toxiny v těle. Protože citronáda je zásadotvorná.  Dále kanadský javorový sirup, který se do citronády přidává, dokáže tělu dodat kromě energie také všechny potřebné vitamíny a minerály. Kayenský pepř, který je také součástí domácí citronády zase rozpouští šlem na stěnách zažívacího traktu a rozšiřuje cévy, tím urychluje detoxikační proces a všechny metabolické pochody v těle během detoxikace. Mimo citronády se během dne může vypít libovolné množství čisté vody bez chlóru, kterou si můžete občas zpestřit a nahradit ji neslazeným mátovým čajem. Mimo toto se během této desetidenní očistné kůry nic víc nejí ani nepije.
 

Domácí citronáda recept

Na přípravu jedné trojkové sklenice domácí citronády budete potřebovat 3 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy, 3 lžíce kanadského javorového sirupu, špetku kayenského pepře a 1/4 litru pramenité vody bez chlóru. Když toto všechno důkladně promícháte, tak vám vznikne chutná a výživná domácí citronáda.
 

Pravidla desetidenní očistné kůry každý den večer:

V naší desetidenní očistné kůře se pije každý večer těsně před spaním projímavý čaj. Přičemž jeden hrnek čaje si dáme už i večer než zahájíme desetidenní očistnou kůru.
 

Projímavý čaj – návod na přípravu

Na přípravu projímavého čaje je potřeba 750 g Sennového listu (Sennae folium), 300 mg nati máty peprné (Menthae piperitae herba ), 150 mg rozemletý fenyklový plod (Foeniculi fructus), 150 mg lékořicového kořene (Liquiritiae radix), 150 mg řebříčkové neti (Millefolii herba). Všechny tyto suroviny je třeba rozmělnit na kousky velké do 1 cm. Pak se směs surovin přelije 1/4 l vroucí vody a nechá se v přikryté nádobě vyluhovat 10-15 minut. Tento typ čaje se nesmí vařit!!! Po uplynutí doby luhování čaj přecedíme a ihned ho vlažný vypijeme. Před každým pitím tohoto čaje si ho vždy připravíme čerstvý, nikdy ne z hromadné vyluhovačky na několik dní! Účinky projímavého čaje se projeví za 6-8 hodin, proto je dobré ho pít těsně před spaním. Kdybyste nechtěli shánět a rozvažovat ingredience na projímavý čaj, tak již hotová směs v nálevových sáčcích je v internetových obchodech k dispozici pod názvem projímavá čajová směs 20x1,5g, od firmy Megafyt-R, s.r.o.

Zdroj: Desetidenní očista těla

Diskuze

V diskuzi RAKOVINA JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Leoš.

Zdravím všechny, mám metastáze na játrech, byl jsem na chemo, tam jsem jim zkolabovat a další chemo nenastoupil. Snažím se léčit alternativní medicínou, různé doplňky stravy, curcuma, hylandia, graviola a jiné.Také beru meruňková jádra, sodu s javorovým sirupem a používám dýchcí přístroj na lepší okysličování krve. Začal jsem asi měsíc jíst jen zeleninu a ovoce, vyřadil jsem mléčné výrobky, maso, smažené věci a veškeré sladké věci. Ráno na lačno vypiji červenou řepu, po půl hod. si dám lžičku ostropestřecové pasty a za další půlhodinu posnídám třeba kaši s vloček s ovocem. Zatím nemám žádné výsledky, snad po čase. Pokud by měl někdo návrh co můžu pro sebe udělat víc, prosím poraďte! Nejlépe, kdo měl stejný problém a podařilo se mu jej vyřešit, nebo měl nějaký úspěch, třeba i částečný! Moc děkuji za radu a pomoc! L.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rakovina jater

Rizika detoxikace

Detoxikační diety mohou být nutričně nedostatečné, což vede k časté stolici. Špatná výživa může vést ke svalové ztrátě, únavě a podrážděnosti.

Zdroj: Detoxikační plán jak očistit tělo od toxinů

Diskuze

V diskuzi JEDLÁ SODA A JEJÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Ahojky pane Vlasak, poslala jsem vam email a moc vas prosim o odpoved, DEKUJI! Mejte se moc krasne!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav.

Dobry den zacal jsem lecit nador varlete uzivam trikrat dene jedlou sodu z javorovim sirupem .A zacali mne bolet zada v oblasti ledvin az do brychs na bocich muze to myt pricina ta soda ze sirupem?.Dekuji Jaroslav

Zdroj: diskuze Jedlá soda a její účinky

Jak se na detoxikaci připravit

Podívejte se do diáře a označte si týden, kde nemáte události, které by mohly vykolejit detoxikační plán, jedná se o svatby, narozeniny nebo zvláštní příležitosti. Někteří lidé mohou zažít silné čistící reakce v prvních dnech detoxikace, mohou mít bolesti hlavy nebo řídkou stolici, což je způsobeno náhlým vysazením některých potravin, nebo stimulací orgánů. Tyto příznaky by měly odeznít do 24 až 48 hodin od začátku detoxikace, ale potřeba s nimi v plánování počítat. Proto raději začněte detoxikovat v pátek.

Zdroj: Sedmidenní detoxikační plán

Poradna

V naší poradně s názvem DESETIDENNÍ OČISTA JAVOROVÝ SIRUP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel PEPAN.

jAK SE JMENUJE KNIHA O 10-TI DENNÍ OČISTĚ A KDE JE MOŽNO JÍ ZAKOUPIT?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kniha se jmenuje Desetidenní očista těla a jejím autorem je Peter Glickman. Prodává se v ČR a tady je její cena a seznam prodejen, kde ji mají: www.zbozi.cz/vyrobek…
Jinak kniha Desetidenní očista je věnovaná výhradně jen této desetidenní očistě, metodě vyvinuté a publikované Stanley Burroughsem již v roce 1976 pod názvem Master Cleanse. Kniha popisuje Desetidenní očistu jeko neuvěřitelně jednoduchý způsob, jak zhubnout a získat znovu ztracenou energii a radost ze života. Kniha nabádá svého čtenáře, aby udělal něco skvělého pro sebe a své tělo. Dále kniha naučí jak zhubnout a být zdravější, šťastnější a vitálnější podle programu Master Cleanse.

Zdroj: diskuze Desetidenní očista javorový sirup

Kdy neprovádět detoxikaci

Nedoporučuje se používání detoxikace, pokud jste těhotné, kojíte, jste starší, máte vysoký krevní tlak, trpíte podváhou nebo pokud vám to váš praktický lékař nedoporučí.

Zdroj: Sedmidenní detoxikační plán

Detoxikační citronová kúra

Tato kúra je výborným přírodním prostředkem na vyčištění organismu.

Potřebujeme 3 dl čisté neperlivé vody a 1 lžíci čerstvé citronové šťávy (nejlépe v bio kvalitě).

Postup: obě ingredience smícháme, nápoj popíjíme 3x denně po douškách po dobu 14 dní.

Zdroj: Detoxikace citronem

Význam detoxikace

Pokud začínáte s hubnutím a změnou životního stylu, správně zvolená detoxikace vám může usnadnit spalování tuků. Proč? Protože pročištěný organismus se s hubnutím vypořádává o mnoho lépe než organismus zhuntovaný nezdravými pokrmy, alkoholem či kouřením. Očista může metabolismus doslova nakopnout a tuky tak budou mizet rychleji. Je třeba však podotknout, že očista hubnutí pouze podporuje, jeho základem stále zůstává dodržování zásad zdravé stravy a pravidelný pohyb. Než začnete s detoxikací, měli byste se ujistit, že vám to váš zdravotní stav dovoluje. Jakoukoli detoxikační kúru byste tedy měli konzultovat se svým lékařem.

Zdroj: Detoxikační čaj

Poradna

V naší poradně s názvem DESETIDENNÍ OČISTA TĚLA JAVOROVÝ SIRUP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Tady je cena a seznam obchodů, kde mají javorový sirup Grade B: www.zbozi.cz/?q=javo…
Pravý javorový sirup je speciální druh přírodních cukrů a není dobré ho čímkoliv nahrazovat, protože náhrada nikdy nebude jako pravý javorový sirup.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marky.

Já javorový sirup kupuji zde - e-sunfood.cz/citadel… a za mě spokojenost :) Myslím, že je lepší, než nějaká napodobenina ze supermarketu.

Zdroj: diskuze Desetidenní očista těla javorový sirup

Co jíst během sedmidenní detoxikace

Během detoxikace se musí jíst jen:

  • Ovoce,
  • Zelenina,
  • Půl šálku neslazeného jogurtu s aktivními bakteriemi acidophilus, každý den.
  • Ryby – čerstvé, konzervované ve vodě nebo v olivovém oleji.
  • Libové čerstvé maso, kuře (bez kůže), omezeno na dva kusy týdně.
  • Luštěniny – sušené, konzervované, fazole, hrách a čočka.
  • Vejce,
  • Olivový olej (nejlépe extra panenský), kokosový olej (nezpracovaný).
  • Ořechy – syrové nesolené mandle, vlašské ořechy, kešu ořechy.
  • Semena – syrový nesolený sezam, dýňová a slunečnicová semínka.
  • Zelený čaj, bílý čaj, slabý černý čaj (bez kofeinu).
  • Voda – 1 až 3 litry vody denně.

Zdroj: Sedmidenní detoxikační plán

Účinky detoxikace

Účelem každého detoxikačního plánu je, aby se ulevilo orgánům, jako jsou játra, ledviny a střeva, protože cílem detoxu je podpora a zlepšení jejich výkonu. Krátká sedmidenní detoxikační kůra lze realizovat podle následujícího detoxikačního plánu.

Zdroj: Sedmidenní detoxikační plán

Co nejíst

Během detoxikace se nesmí:

  • Alkohol,
  • Cigarety,
  • Mléko a mléčné výrobky, s výjimkou ½ šálku neslazeného jogurtu s aktivními bakteriemi acidophilus, každý den.
  • Cukr, med, javorový sirup a umělá sladidla.
  • Káva,
  • Pšeničné zrno (chléb, sušenky, koláče, těstoviny), žito, ječmen, oves a rýže.

Zdroj: Sedmidenní detoxikační plán

Na podzim jsou důležitá probiotika

Probiotický doplněk, jako acidophilus nebo bifidophilus, je důležitý pro obnovu přátelských bakterií ve střevním traktu. Zdravé množství přátelských bakterií je zásadní podmínka pro očistu těla a zdravý imunitní systém.

Zdroj: Podzimní detoxikace omlazuje tělo i mysl

Recept proti parazitům ve střevě (škrkavky, tasemnice, roupy)

Pokud je podezření, že se ve střevě vyskytují paraziti, tak se pije čaj vyrobený z černých slupek vlašských ořechů a dále se přidává pelyněk a hřebíček. Tento nápoj vyčistí tlusté střevo od parazitů, když se užívá denně po dobu tří měsíců a funguje i jako domácí léčba roupů.

Zdroj: Podzimní detoxikace omlazuje tělo i mysl

Co dělat když skončí desetidenní půst?

Po skončení této desetidenního očistného půstu nás čeká návrat k běžné stravě. Tento proces je třeba dobře rozvrhnout, abyste přechod dobře a bez ztráty energie zvládli. Pokud jste normálně zvyklí jíst maso, mléčné výrobky a vařená jídla, tak první den po skončení půstu pijte pouze čerstvě vymačkaný pomerančový džus. Dávky pomerančové šťávy si dávkujte přesně podle toho, jak se vám bude ozývat hlad – když přijde kručení, tak hned tam hoďte jeden pomeranč.  Mimo pomerančů můžete ještě také použít grepy. K tomu je možné během dne vypít libovolné množství čisté vody bez chlóru. Druhý den ráno si dejte znovu pomerančovou šťávu, dejte si jí tolik, kolik zvládnete. K obědu si můžete dát voňavou zeleninovou polévku například osmahnutou nakrouhanou mrkev zalitou vodou s bujónem. K večeři pak zkuste česnečku. Zatím ještě nejste žádné pečivo. Třetí den si k snídani dejte čerstvě vymačkaný pomerančový džus. K obědu domácí zeleninovou polévku a zelený salát. K večeři oblíbené syrové ovoce nebo zeleninu. V další dny si již můžete zkusit dát jídla, na která jste normálně zvyklí.
Pokud jste ovšem vegetariáni nebo vitariáni, tak následujte tento přechodový program. První a druhý den si dejte pouze čerstvě vymačkaný pomerančový džus a libovolné množství čisté vody bez chlóru. Stejné pravidlo, když se objeví hlad, tak hned si dejte pomerančovou šťávu a vodu. Třetí den ráno a dopoledne si dejte opět čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávu a zapijte ji vodou. K obědu si dejte oblíbené čerstvé ovoce a k večeři zeleninový salát. V další dny pak můžete začít jíst normálně, jak jste byli zvyklí.

Zdroj: Desetidenní očista těla


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP