Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

DETOXIKACE POMOCÍ JAVOROVÉHO SIRUPU A KAYENSKÉHO PEPŘE

OBSAH

Detoxikací rozumíme proces, jímž se tělo zbavuje jedovatých látek. Samotná detoxikace má pomoci organismu zbavit se toxických látek dříve než začnou v organizmu narušovat probíhající fyziologické procesy. Centrum dění tohoto procesu je náš trávicí systém, jehož správné fungování je pro organizmus zásadní.

Zdroj: Detoxikace organismu a imunita

Poradna

V naší poradně s názvem VANILKOVÝ LUSK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Zmeškalová.

Dobrý den,nedávno jsem se dozvěděla něco o složení vanilkových cůkrů,koupila jsem si tedy vanilkový lusk,protože peču občas a jsem slabá cukrovkářka,sladím medem,javorovým sirupem,někdy třtinovým cukrem,chtěla jsem se zeptat,jestli mohu vanilkový lusk vložit do javorového sirupu,tím ho ucovat a získat vanilkovou příchut ?,děkuji za odpověd. Zmeškalová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Cukr je obecně dobrý konzervant, takže i javorový sirup bude dobrý na uchování vanilky. Éterické silice z vanilky můžete přenést do javorového sirupu za pomoci zvýšené teploty kolem 60°C na dvě hodky. Je dobré vanilkový lusk před zahříváním co nejvíce rozmnělnit.

Zdroj: diskuze Vanilkový lusk

Recepty na detoxikaci pomocí citronové limonády

Očistěte tělo od nežádoucích toxinů a restartujte svůj metabolismus. Ve Spojených státech v poslední době získává na oblibě Lemon Detox Diet, neboli citronová detoxikační dieta. A vy si ji můžete vyzkoušet také. Připravte si nápoj na detoxikaci organismu, který osvěžuje a zároveň dodává tělu důležité látky. A pomáhá při hubnutí. V hlavní roli – citron.

Potřebné věci:

  • sklenice ledové vody
  • šťávu ze středního až velkého čerstvě vymačkaného citronu
  • 2 lžíce 100% čistého javorového sirupu¨
  • špetka kajenského pepře nebo mletého zázvoru
  • lžíce

Příprava:

  • Vezměte si čistou sklenici a z poloviny ji naplňte studenou vodou z kohoutku. Můžete použít také čistou balenou vodu, neperlivou.
  • Připravíme si čerstvý citron. Řádně jej omyjeme v teplé vodě. Rozkrojíme na dvě půlky a obě vymačkáme do sklenice s vodou. Dáme pozor, aby nám do sklenice nespadla semínka.
  • Přidáme dvě lžíce čistého javorového sirupu. Ten se produkuje v Severní Americe a má blahodárné účinky na náš organismus.
  • Přidáme špetku kajenského pepře nebo mletého zázvoru. Kajenský pepř se označuje jako Cayenne (podle oblasti ve Francii), koření Guinea, nebo volně přeloženo – pepř kravského rohu. Je to druh chilli papričky, která se používá k dochucování jídel a pro lékařské účely. Obsahuje vysoké množství vitamínů a své uplatnění našla i jako přísada do jídel a nápojů.
  • Vezměte lžíci a zamíchejte. Dolijte sklenici vodou a opět promíchejte.
  • Pijte 6 až 8 sklenic denně po dobu sedmi až čtrnácti dnů pro maximální výsledky hubnutí.

Varování

V prvních dnech můžete mít pocit pomalosti a slabosti. V tuto chvíli vaše tělo uvolňuje toxiny a zbavuje se tuků. Před zahájením tohoto nebo jiného programu hubnutí se vždy poraďte se svým lékařem. Pokud začnete mít závratě, sedněte si a požádejte o lékařskou pomoc. Nepoužívejte imitace citronu v podobě citronové šťávy, pro detoxikaci těla je výhodnější čistá citronová šťáva. Během této diety se obvykle nejí pevná strava. Nepoužívejte nic jiného než čistý javorový sirup. Přidané cukry a konzervační látky u jiných výrobků by mohly zastavit vaše hubnutí. Poraďte se se svým lékařem.

Zdroj: Detoxikace citronem

Diskuze

V diskuzi AGAVE SIRUP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michala.

Jdu do desetidenni ocisty a misto javoroveho sirupu mam agave sirup. Pry je i hodnotnejsi.
Projimadlo je super kura z krusiny, nedela takovy krece jako senna
drzte mi palce
jdu si varit prvni caj :-)
kdyby chtel nekdo se mnou sdilet pocity , budu rada diky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ali.

Tak já jdu dnes také na to. Byla bych moc rád, kdyby mi někdo napsat jak zvládal deset dní jen pít citronádu. Jakékoliv komente jsou vítány.

Zdroj: diskuze Agave sirup

Význam detoxikace

Detoxikace je očistný ozdravný proces, během něhož se tělo zbavuje jedovatých zplodin. Díky detoxikaci se zbavíme nadbytku solí a usazenin, zmenšíme tukové zásoby, pročistíme krev a posílíme takzvané detoxikační orgány (játra, plíce, střevo, ledviny a kůži). Rovněž pročistíme lymfatický, kapilární a cévní systém v těle. Detoxikaci je vhodné provádět v březnu nebo dubnu, kdy je síla jater nejsilnější.

Zdroj: Důkladná detoxikace jater na 3 dny

Jak vytvořit česnekovou tinkturu?

Smícháte 50 ml jemného alkoholu z lékárny s 50 gramy drcených stroužků česneku. Tyto drcené stroužky česneku přidáte do alkoholu a necháte láhev nebo sklenici pootevřenou na chladném místě po dobu 10 dní. Pak se česnekové stroužky oddělí a můžete je vymačkat. Česnekovou směs necháte další 2 až 3 dny odležet a pak můžete zahájit léčbu.

Zdroj: Detoxikace a čištění pomocí česnekové tinktury

Poradna

V naší poradně s názvem DETOXIKACE JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

je možné po dobu detoxikace konzumovat se štávami také psylium???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Psylium je dietní vláknina, která zkracuje dobu pohybu stravy v trávicím traktu. Z tohoto pohledu je užívání Psylia během detoxikační kůry nevhodné, protože během detoxikace se zpravidla omezují energetické potraviny a pokud by se ještě takto urychlilo trávení, tak by mohla hrozit podvýživa.
Psylium je ale nesmírně vhodné užívat okamžitě po skončení detoxikace, kdy obohatí stravu o zdravou vlákninu. Psylium a hemerojdy - psylium pomáhá také proti vzniku a rozvoji hemorojdů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Detoxikace jater

Využití česnekové tinktury ve vaření

Pokud máte stále ještě zbytek česnekové tinktury, tak ji nevyhazujte, protože se dá uschovat v lednici ještě minimálně půl roku. Česneková tinktura se také používá k vaření, protože jde o dobré koření. Pokud chcete uschovat česnekovou tinkturu v kovových nebo plastových lahvích, tak to nedělejte, doporučuje se uschovat česnekovou tinkturu pouze ve skleněné lahvi. Nejlepší je skleněná 50 ml lahev s kapátkem.

Zdroj: Detoxikace a čištění pomocí česnekové tinktury

Diskuze

V diskuzi AGAVE SIRUP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michala.

Jdu do desetidenni ocisty a misto javoroveho sirupu mam agave sirup. Pry je i hodnotnejsi.
Projimadlo je super kura z krusiny, nedela takovy krece jako senna
drzte mi palce
jdu si varit prvni caj :-)
kdyby chtel nekdo se mnou sdilet pocity , budu rada diky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavel.

pozor na tak velké množství soli..! nedoporučoval bych to.. a místo takového množství soli by se spíše hodilo nahradit 150ti gramy Kayenského pepře

Zdroj: diskuze Agave sirup

Detoxikační citronová kúra

Tato kúra je výborným přírodním prostředkem na vyčištění organismu.

Potřebujeme 3 dl čisté neperlivé vody a 1 lžíci čerstvé citronové šťávy (nejlépe v bio kvalitě).

Postup: obě ingredience smícháme, nápoj popíjíme 3x denně po douškách po dobu 14 dní.

Zdroj: Detoxikace citronem

Diskuze

V diskuzi JAK UŽÍVAT KAJENSKÝ PEPŘ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Dostálová.

Dobrý den,mám vysoký krevní tlak a nechci užívat léky,můžete mi prosím poradit jak dávkovat kajenský pepř a který je nejúčinnější a nezdravější? Spolknout jen tak 1 kl kajenského pepře i když v čaji atp.přece musí hrozně pálit v ústech.Dále bych se ještě chtěla zeptat na směsi bylinek které snižují krevní tlak.Děkuji předem za Vaše rady,s pozdravem a přáním hezkého dne Marie Dostálová.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav Tůma.

Je vhodne uzivani kayenskeho pepre pri potizich s dvanacternikem? Dekuji za radu.

Zdroj: diskuze Jak užívat kajenský pepř

Na podzim jsou důležitá probiotika

Probiotický doplněk, jako acidophilus nebo bifidophilus, je důležitý pro obnovu přátelských bakterií ve střevním traktu. Zdravé množství přátelských bakterií je zásadní podmínka pro očistu těla a zdravý imunitní systém.

Zdroj: Podzimní detoxikace omlazuje tělo i mysl

Diskuze

V diskuzi RÝMOVNÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vaclav.

Pěstuji tři druhy Rymovníku, který je pro výrobu sirupu nejvhodnější.Citronový ,Fialovo zelený,Panašovaný -žlutý.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zlata.

Dobrý den, prosím mohla bych si od Vás koupit všechny tři druhy Rymovniku? Předem děkuji za odpověď

Zdroj: diskuze Rýmovník pěstování

Očista těla

Například sedmidenní očista těla, kdy se pije jen šťáva z oblíbeného ovoce nebo zeleniny, je v časném podzimu prospěšná pro revitalizaci celého zažívacího systému. Čerstvé ovoce a zelenina by měly být konzumovány jako čerstvý džus, který si zachovává přirozené enzymy a živiny. Několikadenní půst umožňuje tělu, aby si odpočinulo od zátěže při trávení a neustálého vynakládání energie na vyčištění životně důležitých orgánů a krve od nahromaděných toxinů. K tomu můžou pomoci i klystýry nebo výplachy střev – colonoterapie, které uvolní nahromaděné odpady ze střeva. Také pití kávy ve spojení s klystýrem je zvláště účinné při vypuzování usazeného hlenu a stimuluje také tok žluči. Klystýry mohou také snížit horečku tím, že odstraní - odplaví patogeny, které má horečka zneškodnit.

Zdroj: Podzimní detoxikace omlazuje tělo i mysl

Recept proti parazitům ve střevě (škrkavky, tasemnice, roupy)

Pokud je podezření, že se ve střevě vyskytují paraziti, tak se pije čaj vyrobený z černých slupek vlašských ořechů a dále se přidává pelyněk a hřebíček. Tento nápoj vyčistí tlusté střevo od parazitů, když se užívá denně po dobu tří měsíců a funguje i jako domácí léčba roupů.

Zdroj: Podzimní detoxikace omlazuje tělo i mysl

Poradna

V naší poradně s názvem ZLUTA RIDKA STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomas.

Dobry den,
Rad bych se zeptal, jestli muze mit nejaky vliv na stolici cisteni strev soli. Nevim, kdy presne me problemy zacali ale zhruba pred tremi tydny jsem si precetl clanek, jak si procistit organismus, tak sem to zkusil. Popravde nevim o tom, ze bych se nasledne snazil dostat nejake probioticke kultury. Blbost. To si rikam dneska taky ale v te dobe mi to nedoslo. A v poslednich tydnech,dnech mam zlutou a ridkou stolici. Bolesti zadne. Mozna lehce na prave strane u slepeho streva ale sam nevim, jestli to neni spis nafouknutim. Mozna z meho prohmatavani a stresovani. Mensi nabeh na karcinofobii by tu byl :) a stresovani v posedni dobe bylo az moc. Mel jsem dovolenou poslednich 14 dni a musim priznat, ze jsem kazdy den pil alkohol. ne moc ale vetsinou min. pivo sklenicku vina atd. Pred par (dny cca 4dny) jsem prestal pit uplne, zacal jsem pouzivat makrobiotika a od vcerejska jim tmavou cokoladu. Pomalu se to zlepsuje ale protoze jsem v Anglii novy a sveho obvodniho lekare muzu navstivit az za tri tydny, tak nevim, jestli nejit radsi na pohotovost a zadat o vysetreni. Cekat, cist clanky plne strasaku o rakovine slinivky nebo byt v klidu a cekat na zlepseni a vysetreni za tri tydny? Je mi jasne, ze dotaz je asi jeden z nejdivnejsich, co tu kdy bude ale jsem uprimny. Predem moc dekuji a kdyby byla moznost Vam zavolat, tak to rad udelam. Diky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Průjem nebo u vás řídká žlutá stolice je častým průvodním jevem detoxikace a slouží tělu k rychlému vypuzení škodlivin z těla. Obvykle po skončení detoxikační kůry končí i průjem a vše se vrací k normálu. Začněte znovu normálně jíst a pít a stolice by se měla vrátit do normálu. Pomoci si můžete přípravkem Smecta, který se dá koupit i v Anglii. Kdyby průjem přetrval, tak se obraťte na svého lékaře po návratu do ČR.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zluta ridka stolice

Detoxikace a aloe vera

Denně se nám do organismu, ať už prostřednictvím jídla, vzduchu, či prostředí, ve kterém se pohybujeme, dostává mnoho škodlivých látek. Části z nich se lidský organismus dokáže zbavit sám, ale část z nich v našem těle zůstává a hromadí se v kůži, žaludku a ve střevech. To, že si tělo pravidelně myjeme, je samozřejmostí. Stejnou samozřejmostí by měla být i vnitřní očista organizmu, tak zvaná detoxikace. Zbavit se škodlivých látek nám pomůže právě Aloe vera i díky saponinům, což jsou přírodní čistící prostředky. Před používáním Aloe vera, se dá lidský organizmus přirovnat k městskému smetišti, ale po očistné kúře s Aloe vera, k rozkvetlé louce. Doporučená dávka při detoxikaci je 30 mililitrů aloe vera šťávy denně po dobu tří měsíců s opakováním alespoň dvakrát ročně. Blahodárné účinky pocítíte nejen ve vašem nitru, ale i navenek.

Na začátku užívání Aloe Vera můžete pozorovat přechodné mírné zhoršení trávicích problémů, bolesti hlavy, kloubů, zhoršení pokožky, mykózy a pod., Je to způsobeno nastartováním detoxikace organismu. Obvykle to trvá 3 až 4 dny, pak tyto příznaky odezní a nastartuje se ozdravování organismu. Během tohoto období nepřestávejte v pití Aloe Vera, můžete však snížit dávku na 1 odměrku denně.


Zdroj: Aloe vera jako nejlepší domácí lékař

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluše Hofmanová.

Dobrý den,mám doma Chlorellu japan forte a už jsem jí užívala dříve ale nedobrala.žádné vedlejší účinky jsem neměla.chtěla jsem jí dobrat,ale dnes už po třetí co jsem si před jídlem chlorellu vzala přišla náhlá nevolnost,plynatost a okamžité nafouknutí břicha.chci se zeptat jestli nedošlo k náhlé reakci na chlorellu.předem děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

To je možné, protože takové příznaky bývají u lidí při začátku detoxikace chlorellou. Zkuste snížit dávku a opatrně pokračujte.

Zdroj: diskuze Chlorella nežádoucí účinky

4. až 7. den

Čtvrtý den se tělo již dostatečně zotavilo z očisty střev. Od čtvrtého dne v našem plánu přibyde dostatek pohybu. Věnujte v každém dalším dni 60 minut lehkému až středně těžkému cvičení. Ideální je zejména jóga, kdy cvičení nejen zpevní tělo, ale pomůže i vypnout a uvolnit se. Ve čtvrtém dni a ve všech dalších konzumujte jídlo podle předpisů z třetího dne a dodržujte pitný režim ze druhého dne.

Příklady lekcí jógy:

Zdroj: Plán sedmidenní detoxikace

Vitiligo – obrázky

Vitiligo proslavilo modelku, která ze své nevýhody udělala výhodu, posuďte sami jakou.

Vitiligo postihuje i naše známé osobnosti, příkladem je sportovní moderátor Robert Záruba, který má toto onemocnění. Zde můžete vidět, jak se u něj projevuje.

Vitiligo se bohužel vyskytuje i u dětí, zde můžete vidět, jak se projevuje.

Více o této problematice naleznete zde.

Zdroj: Vitiligo detoxikace – novinka

Citrusové plody na detoxikaci

Citrusové plody pomáhají tělu při odplavování toxinů. Také pomáhají trávicímu traktu s enzymatickými procesy. Mezi citrusové plody patří citron, pomeranč a limetka. Citronová šťáva pomáhá játrům v čisticím procesu. Jestli chcete zvýšit detoxikaci, tak se doporučuje každé ráno sklenice teplé citronové vody. Pamatujte si, že vitamín C je jedním z nejlepších detoxikačních vitamínů. Vitamín C přeměňuje toxiny do stravitelného materiálu.

Zdroj: Detoxikace citronem

Léčivé účinky citronové kůry

Kůra tohoto plodu pomáhá odvádět z organismu kyselinu močovou, proto je velmi vhodným prostředkem proti revmatismu, artróze, dně. Dále pomáhá snižovat krevní tlak, zabraňuje vzniku sraženin, kornatění tepen, posiluje játra a žlučník.

Vnitřní citronová kůra – albeno – je bohatá na rostlinný antioxidant (bioflavonoid), který účinně posiluje a snižuje bolestivost stěn žil a vlásečnic. Může být tedy účinnou pomocí i prevencí křečových žil. V kůře je také obsažena látka limonen, ta vykazuje jisté působení proti růstu nádorů. Vědci se zaměřili především na výzkum využití limonenu při prevenci a léčbě nádorových onemocnění, zejména prsu. Zjistili, že tato látka výrazně potlačuje růst nádorů. Zajímavé bylo i zjištění, že v organismu vyvolává rozpad estrogenu na slabší formu. Zvýšená hladina tohoto hormonu je spojována právě s vyšším ohrožením rakovinou prsu. Limonen rovněž posiluje jaterní činnost.

Zdroj: Detoxikace citronem


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP