Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

DEXAMETHASON AMBIDERMAN

OBSAH

Mast Ambiderman cena

Mast Ambiderman se dá koupit na internetu, ale jen velké balení 5 kg, což pro běžného spotřebitele není moc praktické. Kolik toto velké balení masti Ambiderman stojí zjistíte zde: Ambiderman cena na internetu. Tato mast je ale základním materiálem pro výrobu léčivých mastí na předpis a je proto k dispozici ve většině lékáren. V lékárně vám tuto mast nejčastěji prodají v kelímku po 100 g. Cenu si určuje každá lékárna individuálně a v rozumné míře rabatu by se měla pohybovat někde okolo 130 Kč za 100 gramů masti.

Zdroj: Mast Ambiderman příbalový leták

Poradna

V naší poradně s názvem OBJEDNAT MAST AMBIDERMAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Rádlová.

Prosím o dodání těto masti.ZHOŘELECKÁ 2516,470 06 ČESKÁ LÍPA

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mast Ambiderman je při objednání přes internet k dispozici pouze ve velkém balení 5 kg a stojí více než 5 tisíc korun. Její aktuální cenu můžete vidět zde: www.zbozi.cz/hledej/…
Tuto mast ale má téměř každá lékárna a může vám ji prodat v kelímku po 100 gramech. Takový kelímek by pak měl stát někde okolo 130 korun. Zeptejte se ve své nejbližší lékárně, jestli ji tam pro vás mají. Nebo si obvolejte pár lékáren v okolí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Objednat mast ambiderman

Použití masti Ambiderman

Příbalový leták říká, že mast Ambiderman je bez dalších účinných látek vhodná zejména na suchou, ztvrdlou a popraskanou pokožku. Zejména se používá pro přípravu léčivých nebo kosmetických mastí.

Tato mast slouží jako základ a dovoluje mísení s řadou různých účinných přísad, takže je možné vytvořit mnoho kombinací od přípravků léčebných až po přípravky kosmetické. Podmínkou samozřejmě je to, aby jednotlivé složky navzájem na sebe nepříznivě nepůsobily a/nebo nezhoršovaly vlastnosti konečného přípravku.

Zejména vhodná je tato mast pro aplikaci lokálně používaných kortikoidů, jako je například acetát hydrokortizonu, acetát dexamethazonu, prednisolon, valerát betamethazonu, acetonid triamcinolonu nebo fluocinolonu, pivalát flumethazonu aj.

V následujících příkladech je uvedeno několik možností použití masti Ambiderman pro přípravu domácích mastí.

Zdroj: Mast Ambiderman příbalový leták

Léčba středního ucha pomocí injekcí

Léky se aplikují pomocí injekce do středního ucha, absorbují se do vnitřního ucha a zlepšují příznaky závratě.

  • Gentamycin, antibiotikum, které je toxické pro vnitřní ucho, snižuje vyrovnávací funkci ucha, čímž druhé ucho přebírá rovnovážnou zodpovědnost. Zavádění tohoto léku se provádí během lokální anestezie v ordinaci lékaře a snižuje četnost a závažnost příznaků závratě. Ale vzniká zde riziko dalšího ohluchnutí.
  • Steroidy (dexamethason) – pomáhají proti příznakům závratí u některých lidí. Aplikace tohoto léku se provádí v lokální anestezii. Dexamethason je o něco méně účinný než gentamycin, ale dexamethason nezpůsobuje ztrátu sluchu.

Zdroj: Jak léčit Menierovu chorobu?

Diskuze

V diskuzi JAK SE VYLÉČIT ZE ZÁKOŽKY SVRABOVÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan nový.

dobrý den může mi někdo poradit kožní lékařka mi zjistila že mám svrab předepsala mi infectoscab tak jsem se namazal dle návodu ale stále mě všechno svědí a ještě se mám mazat 2 krát denně beloderm cr.+ambiderman.je to hrozný kdo mi poradí.díky

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak se vyléčit ze zákožky svrabové

Složení

Sirná mast obsahuje ambiderman, síru a olivový olej. V plastovém kelímku se šroubovacím uzávěrem se dodává 50 ml masti.

Zdroj: Sirná mast

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA JAZYKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aneta.

dobrý den,
asi před týdnem jsemsi všimla na boku koreni jazyka zvláštních útvarů. přikládám foto. mám na této straně uz delší do u zub s ostrejsi hranou. za necele tri tydny jsem objednana k zubari tak chci aby mi to zkontroloval, bojim se ale zda by se nemohlo jednat o rakovinu. vice jak tri roky nekourim a nepiji. jsem na materske a kojim dvě děti. Předem děkuji moc za odpověď co ná to mohlo byti a zda-li nemám jít okamžitě k lékaři.
dekuji

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na fotografii je vidět zduřelá listová papila (papillae foliatae). Nejčastější příčiny takového zduření bývá právě mechanické podráždění ostrým výčnělkem na zubech, což asi bude i váš případ. Mezi další příčiny zvetšení listových papil patří: spálený jazyk, malé lokální infekce v ústech, diabetická neuropatie, rakoviny ústní dutiny, výskyt vředů v ústech a leukoplakie (komplikace AIDS).
Listová papillitida se může objevit na jazyku i bez zjevného důvodu. I když to není lékařsky dokázáno, tak někteří lékaři se domnívají, že za tím může být alergická reakce na jídlo nebo léky nebo dehydratace, také orální sex nebo vedlejší účinky antibiotik.
Protože listové papily rozpoznávají kyselé příchutě, tak si můžete ověřit jejich stav rozpoznáním chuti citronu a octa.
U pacientů s listovou papillitidou se osvědčila bylina z čínské medicíny s názvem Shaduolika (tradiční čínská bylina) a dexamethason (pro úlevu od bolesti) oboje je bezpečné a účinné, ovšem ne během kojení. Je správné, že kontrolujete stav svého jazyka, a že jste objednána k zubnímu lékaři. Plánovaná kontrola u zubního lékaře do třech týdnů bude optimální. Není třeba se stresovat katastrofickými scénáři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

Dexamethasonová suprese (potlačení)

V případě zvýšené produkce kortizolu provede lékař dexamethasonový supresní test, aby určil, zda to zapříčiňuje zvýšená produkce ACTH (adrenokortikotropní hormon) v podvěsku mozkovém. Tento test je založen na ústním podání dexamethasonu (syntetický glukokortikoid) a následném změření hladiny kortizolu v krvi a v moči. Jestliže je příčina zvýšené produkce kortizolu v podvěsku mozkovém, dexamethason potlačí tvorbu ACTH, a tak sníží tvorbu kortizolu.

Existují různá schémata dávkování, ale většinou se dexamethason podává každých 6 hodin během 2 či 4 dní před odběrem krve nebo moči. Odděleně se pak sbírají 24hodinové vzorky moči před podáním a v průběhu testu, potom se změří kortizol v krvi a moči a výsledky se vyhodnotí.

Zdroj: Hormon kortizol

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Nebojte se kortikoidů v masti. Když se mast používá podle návodu maximálně 10 dní, tak nehrozí žádné nebezpečí. Účinky kortikoidů na zklidnění pokožky jsou skvělé a určitě byste měla poslechnout svého lékaře a mast použít.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Doktor84.

Kortikoidy jsou uměle vyráběné steroidní hormony podobné těm, které se vytváří v kůře nadledvin. Tyto léky mají výrazné protizánětlivé a antialergické účinky a používají se například k léčbě astmatu nebo atopického ekzému. Mají ovšem také celou řadu poměrně častých nežádoucích účinků a pacienti by je měli užívat pouze po konzultaci s odborníkem.

Co jsou kortikoidy?
Kortikoidy jsou synteticky vyráběné chemické látky, jejichž struktura je podobná jako u hormonů z kůry nadledvin. Lidé by tedy měli důrazně rozlišovat mezi kortikoidy, které vznikají uměle, a kortikosteroidy, což jsou steroidní hormony přirozeně se vytvářející v kůře nadledvin. Co se týče přírodních hormonů, v lidském těle převládá především kortizol.

K čemu slouží kortikoidy?
Kortikoidy jsou známé především díky svému protizánětlivému, imunosupresivnímu a protialergickému působení. Jejich účinky jsou velmi široké, a proto mají tyto léky nezastupitelný význam při léčbě mnoha různých onemocnění. Různé formy kortikoidů neléčí vlastní příčinu nemocí, slouží však hlavně k tlumení imunitního systému a blokují silné alergické či autoimunitní reakce.

KTERÉ STAVY SE LÉČÍ POMOCÍ KORTIKOIDŮ?
Astma
Atopický ekzém
Anafylaktický šok
Lupénka
Různá zánětlivá onemocnění
Některé typy rakoviny
Revmatoidní artritida
Roztroušená skleróza
Stavy po transplantacích
Využití kortikoidů
Kortikoidy existují v mnoha různých formách. Pokud jde o lokální léčbu, využívají se látky, jako je například mast s kortikoidy, různé krémy a roztoky na kůži nebo také inhalační kortikoidy (prášky či roztoky). Co se týče systémové léčby, pacienti používají k léčbě kortikoidy injekce nebo tablety.

K lokální léčbě slouží například Budesonid, Flutikason, Betamethason nebo Mometason. Při celkové léčbě se naopak nejvíce uplatňují Dexamethason, Prednison či Hydrokortison.

Jaké mají kortikoidy nežádoucí účinky?
Podobně jako všechny léky mohou mít i kortikoidy nežádoucí účinky, kvůli často omílaným vedlejším účinkům se ovšem těchto léků spousta lidí bojí.

VEDLEJŠÍ ÚČINKY KORTIKOIDŮ JSOU NAPŘÍKLAD:
Vznik Cushingova syndromu
Snížená imunita
Migréna
Poruchy srdečního rytmu
Poruchy zubní skloviny
Zvýšená chuť k jídlu a obezita
Pankreatitida
Závrať
Ochablost svalů
Osteoporóza
Nekróza kostí
Pokles potence
Zvýšení krevního tlaku
Žaludeční krvácení
Vynechání menstruace
Podrážděnost, nespavost, deprese

Zdroj: diskuze Svrab

Mast

Bylinná Liliová homeopatická mast na karpální tunely obsahuje masťový základ (ambiderman, bílá vazelína, neoaquasorb), destilovanou vodu a lihový extrakt z lilie. Mast je balená v 50 ml PE kelímku se šroubovým uzávěrem a stojí 75 Kč.

Zdroj: Karpální tunel

Recepty na použití masti Ambiderman

Neutrální krém

Tento krém bezvadně promastí suchou ztvrdlou a rozpraskanou pokožku. Hodí se jak na ruce, tak na promaštění rozpraskaných pat. Pro jeho výrobu stačí k masti Ambiderman přidat pouze oblíbený parfém rozředěný v trošce ethanolu. Tato ingredience je pouze pro zlepšení senzorických vlastností, pokud nechcete, nemusíte ji přidávat.

Heřmánková mast

Heřmánek se v kosmetice používá díky svým výrazným aseptickým účinkům. Heřmánková mast se proto nejčastěji používá ke zklidnění a k regeneraci podrážděné pokožky. V glycerinu se rozpustí lžička heřmánkového oleje a spojí se se základní mastí Ambiderman.

Masážní mast

Tato masážní mast těží z léčivých účinků přírodní silice z kafru. Tento 100 % přírodní esenciální vonný olej je primárně určen pro aromaterapii a při zředění v nosné masti také pro masáže.

Osvěžující mast

Spojením síly kafru a mentolu se dosáhne výrazných osvěžujících účinků. K masti Ambiderm se přidá několik kapek 100% přírodní vonné silice z kafru a mentolu a důkladně se vše promíchá.

Léčivá mast

Panthenol je chemická látka získaná z kyseliny pantothenové neboli vitamínu B5, který se zcela přirozeně vyskytuje v těle lidí a zvířat. Panthenol v masti podporuje hojení kůže a sliznic, tj. poranění kůže jako odřeniny, popáleniny, opaření, aseptické operační rány, špatně se hojící kožní transplantáty, trhliny v kůži u málo elastické pokožky - fisúry, ragády (praskliny, trhliny). Léčivou mast získáte přidáním trochy panthenolu do masti Ambiderman a důkladným promícháním.

Zdroj: Mast Ambiderman příbalový leták

Mast

Na karpální tunel se doporučuje liliová mast.

Použití: Přiměřené množství masti jemně vetřete do pokožky. Mast je zpracována homeopaticky, a proto se nanáší jen množství, které se vstřebá do pokožky.

Složení: Ambiderman, neoaquasorb, vazelína, destilovaná voda, olejový extrakt z lilie bílé.

Balení: Plastový kelímek se šroubovým uzávěrem, uvnitř vložka z PP o objemu 50 ml.

Na potírání zápěstí je vhodná i rozmarýnová mast.

Zdroj: Co pomáhá na karpály

Svědění kůže na stehnech

Příčin svědění kůže na stehnech je velké množství, od suché kůže, alergické reakce, hormonálních vlivů až přes určitá vnitřní onemocnění. Škrábáním se svědění kůže zhoršuje, protože se uvolňují látky podporující pocit svědění. I zapocení svědění zhoršuje, proto je třeba intenzivnější v noci. Kůži zkuste promazávat například Ambiderman krémem (lze zakoupit v lékárně). Vylučte z potravy kořeněná jídla, citrusy, čokolády, ořechy, džusy a podobně. Pokud projevy přetrvávají, vyhledejte lékaře.

Zdroj: Svědění kůže na nohou

Kapky na zalehlé ucho

Gentadex jsou sice kapky do očí, ale když se použijí do ucha, tak vyléčí zánět zevního zvukovodu. Přípravek Gentadex obsahuje dvě léčivé látky: gentamicin a dexamethason. Gentamicin patří do skupiny (aminoglykosidových) antibiotik, které jsou účinné proti bakteriálním infekcím. Dexamethason je steroid (glukokortikoid), který má protizánětlivý a antialergický účinek. Přípravek Gentadex oční kapky se používá k léčbě citlivých zánětlivých bakteriálních infekcí v předních segmentech oka. Do ucha se kape u dospělých a dětí v dávce 1 kapka po 4–6 hodinách každý den. Pokuste se rozprostřít dávkování do pravidelných intervalů během dne.

Jak dlouho se přípravek Gentadex používá: Během léčby bude váš lékař pravidelně kontrolovat účinnost léčby v závislosti na závažnosti onemocnění. Váš lékař rozhodne o dalším pokračování nebo změně léčby. Pokud se známky a příznaky nezlepší do dvou dnů, poraďte se prosím se svým lékařem.

Jestliže jste použil(a) více přípravku Gentadex, než jste měl(a), nejsou zapotřebí žádná zvláštní opatření. Při náhodném požití přípravku dítětem nehrozí nebezpečí otravy. Gentadex je čirý, bezbarvý až slabě žlutý roztok. Jedno balení obsahuje 1 polyethylenovou lahvičku (10 ml) s polyethylenovou kapací vložkou a šroubovacím uzávěrem.

Zdroj: Zalehlé ucho

Indikace

Používá se k léčbě subakutních i chronických hyperkeratotických suchých dermatóz, které reagují na místní léčbu glukokortikoidy. Dexametazonem léčená kožní onemocnění jsou například atopická dermatitida, psoriáza, lichen ruber planus, různé druhy ekzémů (kontaktní, numulární, dishydrotický, ekzém rukou, ekzematoidní dermatitida), seboreická dermatitida, ichtyóza a jiné ichtyotické změny kůže.

Dexamethason-acetát a dexametazon tvoří bílý nebo téměř bílý krystalický prášek, prakticky nerozpustný ve vodě. Dexamethason-acetát je snadno rozpustný v acetonu a v 96% lihu. Dexametazon se rozpouští v 96% lihu těžce. Dexamethasoni natrii phosphas je velmi hygroskopický prášek, který je snadno rozpustný ve vodě.

Zdroj: Dexametazon mast

Co je Dexametazon

Dexamethason-acetát je fluorovaný kortikosteroidní derivát (9-fluor-11b,17,21-trihydroxy-16a-methylpregna-1,4-dien-3,20-dion), který má nevýrazný mineralokortikoidní účinek. Protizánětlivý účinek je dán inhibicí fosfolipázy A2, čímž se sníží syntéza prostaglandinů. Navíc také inhibuje chemotaktickou invazi neutrofilů v místě zánětu.

Lokální účinnost značně závisí na použité koncentraci. Při koncentraci 0,01 % se řadí ke slabě účinným lokálním kortikosteroidům a při koncentraci 0,025 % mezi středně silné lokální kortikosteroidy. Dexamethason-acetát působí antiflogisticky, antialergicky, antipruriginózně a antiexsudativně. Po aplikaci na kůži prostupuje do epidermis a tam se váže na specifické receptory. Perkutánní resorpce je poměrně nízká. Stupeň resorpce je ovlivněn mnoha faktory, a to zvláště stavem pokožky (stupeň integrity epidermálních bariérových systémů) a způsobem zpracování lékové formy (koncentrace účinných látek, jejich interakce a stupeň jejich disperzity).

Zdroj: Dexametazon mast

Svědění kůže po koupeli

Svědění kůže může být dáno její suchostí po koupeli, zkuste tedy tělo promazávat pravidelně po vykoupání, například Ambiderman krém, který se dá zakoupit v lékárně, nebo jiný příjemný přípravek. Pokud bude svědění kůže přetrvávat, navštivte kožního lékaře.

Svědění chodidel po koupeli

Svědění může být způsobeno narušením ochranné kožní bariéry, přesušením kůže, ale příčiny mohou být i celkové vnitřní, alergické či neurologické. Vynechte mýdlo a sprchové gely, promazávejte kůži vhodným krémem, eventuálně navštivte lékaře k dovyšetření.

Červené fleky na kůži po koupeli

Pokud se u vás na kůži po koupeli objeví červené fleky, může jít o kopřivku (tepelnou, aquagenní), případně o projev atopie, navštivte tedy kožního lékaře či alergologa.

Zdroj: Svědění kůže

Mast na svrab bez receptu

Bez receptu se na léčbu svrabu od nepaměti používá sírová mast. Sírová mast je „silná“, ale zároveň bezpečná, takže se nemusíte bát ji použít i u dětí, kojících matek a těhotných. Je citlivá k pokožce a je bez předpisu.

Použití:

  • Vykoupejte se, osušte a naneste mast rovnoměrně na kůži těla i na obličej, a to i u dětí.
  • Mast natírejte po celém těle po 3 dny a teprve 4. den se vykoupejte.
  • Po 3denní přestávce kúru opakujte až do úplného zmizení příznaků.
  • Použité spodní a ložní prádlo vyperte minimálně na 60 °C, vyžehlete a 3 dny nepoužívejte, ostatní prádlo či obuv nepoužívejte alespoň 5 dní (déle parazité svrabu mimo kůži nepřežijí).
  • Po přeléčení sirnou mastí může nějakou dobu přetrvávat svědění, ale nesmí se tvořit nové pupínky, příznaky do několika dní samy odezní. Kůži poté promazávejte běžnými tělovými mléky nebo přípravky na snížení pocitu svědění.
Složení:
  • ambiderman, síra (3,3 %), olivový olej.
Balení:
  • PS kelímek se šroubovým uzávěrem a vnitřní vložkou z PP. Objem 50 ml.

Zdroj: Léčba bez receptu

Příčiny

Příčinou tohoto svědění může být chlór, někdo má bohužel na chlór výrazně citlivější kůži a nedá se s tím nic dělat. Můžete zkusit před koupelí nějaké antihistaminikum (lék proti alergii). Kůži na nohou pravidelně promazávejte po sprchování, nepřesušujte ji například sprchovými gely a podobně.

Nebo můžete být alergičtí na sprchové gely, místo toho tedy zkuste speciální sprchové oleje (například Balneum Hermal plus). Můžete také užívat některé volně prodejné antihistaminikum (Zyrtec, Zodac, Claritine).

Svědění kůže bývá nejčastěji způsobeno její suchostí, ale také různými ekzémy. Kůži promazávejte několikrát denně například Ambiderman krémem, modrou Indulonou a podobně. Pokud se na kůži tvoří nějaké projevy a svědění neustupuje, tak navštivte kožního lékaře.

Za svědění může často psychika, ale i špatná funkce jater, případně hodně kyseliny močové. V tom případě se doporučuje užívat večer jaterní čaj nebo ostropestřec mariánský, hodně pít vodu, nebo ředěné 100% šťávy ovocné a zeleninové. Také se doporučuje vyšetření krve.

Zdroj: Svědění kůže na nohou

Sírová mast na svrab

Tuto domácí mast na svrab ze síry si můžete vyrobit velmi levně doma z práškové síry a kokosového oleje. Pokud neseženete kokosový olej, můžete použít lékárenskou mast Ambiderman, olivový olej a podobně, prostě něco, v čem rozmícháte práškovou síru, aby vám vznikla pasta (i Indulónu).

Pastu, která takto vznikne, nanesete na celé tělo a nechte působit po dobu 24 hodin. Toto celodenní natření domácí mastí proti svrabu opakujte každý den po dobu 3 dní. Sírovou mast proti svrabu z těla smyjte jednou denně mýdlem s obsahem síry.

Pokud neseženete práškovou síru, tak můžete použít široce dostupný Solfatan Pro Balneo 4x100 g. To je sirný přípravek do koupelí a zábalů používaný v lázeňství do koupelí při léčbě revmatismu, dnových obtíží, arthritických a neurotických obtíží. 40% jeho obsahu tvoří prášková síra.

Zdroj: Domácí léky proti svrabu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP