Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

DOMÁCÍ KŮRA NA SLABÉ VLASY

OBSAH

Domácí recept na šampón

Domácí šampon je dobrá volba pro správné domácí experimentátorky. Domácí šampon se dá vyrobit jak pro vlasy suché, tak i pro vlasy mastné. Suché vlasy se dobře myjí domácím šamponem z Castilie a mastné vlasy zase ze šampónu z jedlé sody. Recept, jak si připravit domácí šampon z jedlé sody a šampon z Castilie, je tady: recepty na domácí šampony.

Zdroj: Recept na domácí šampon

Poradna

V naší poradně s názvem RUST VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Kaiserova.

Dobry den,
Prosim o radu, memu synovi je 16 let. Ma velmi ridke a slabe vlasy. Nevedel by nekdo, jaky pripravek, nebo i domaci recept by mu mohl pomoci? Dekuji za odpovedi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Ostříhat na krátko a přestat se tím zabývat. Kluci s chmýřím na hlavě jsou atraktivní stejně jako ostatní. Soustřeďte se na to, aby váš syn aktivně sportoval. Díky tomu bude mít hezké tělo, které přehluší zdánlivé nedostatky s vlasy. Současná medicína a ani domácí recepty stále ještě nedokáží obnovit nebo posílit růst vlasů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rust vlasu

Princip olejové kúry po trvalé

Čtyřtýdenní kúra na vlasy, jejímž základem je horkým vlasový olej, se rovná zázračnému elixíru. S její pomocí dosáhnete úžasného efektu, který mnohonásobně převýší účinek běžného vlasového kondicionéru nebo masky na vlasy. Matné, drsné a cuchající se vlasy se promění ve vlasy lesklé, hladké, zdravé a na omak hedvábné, a to za pouhých 30 minut. Vlasová revitalizační maska z horkého oleje je určena především pro suché vlasy nebo vlasy chemicky ošetřené či poškozené tvarováním při vysoké teplotě (to jest fénováním, kulmováním, natáčením, žehlením a podobně). V takových případech může olejová regenerační kúra s hedvábím pomoci při napravování škod na vlasech, jež byly způsobeny uvedenými procesy.

Zdroj: Olejová kúra po trvalé

Diskuze

V diskuzi ZKOUŠKA Č. 1 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Dobrý den, po hledání na internetu a snaze najít co nejjednodušší recept na domácí šampon jsem se rozhodla vyzkoušet tuto variantu:
- 3 lžíce nastrouhaného 100% olivového mýdla
- hrst sušených kopřiv, hrst sušené meduňky a špetka dubové kůry

po rozvaření mýdla ve 200ml vody z kohoutku jsem přidala suroviny a cca 5min dohromady povařila. Nechala odstát a louhovat do druhého dne. Po umytí byly moje vlasy ještě mastnější než před tím a byly suché a zároveň mastné, jakoby křehčí a lámavé. Možná je to typem vlasů či použitím nevhodných ingrediencí, ale tento recept na domácí šampon totálně zklamal. V hodně receptech je základní surovina povařené mýdlo - nicméně po umytí vlasů pouze mýdlem (dětským) je to velmi podobné - vlasy suché a zároveň mastné, křehké a bez lesku. Přemýšlím jak to dělávaly naše pra pra pra babičky, kdy snad ještě nebyla žádná chemie. Buď měly nějakou speciální vychytávku a nebo si nezakládaly na vzdušných a perfektně umytých vlasech bez mazu...
Zde bych se ráda zeptala, co jsem mohla udělat špatně, či co v mém pokusu chybělo za ingredience? předem děkuji, a přeji všem experimentátorům hodně zdaru!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Herbateka.

Dobrý den,
možná po umytí ještě vlasy propláchnout. Obecně si myslím, že recept je určen spíše pro velmi suché a poškozené vlasy. Nevím, ale nesedí mi kombinace meduňka/dubová kůra.

Zdroj: diskuze Zkouška č. 1

Noční oživovací kůra na slabé chemlonové vlasy

Na tuto péči budete potřebovat kulatý modrý krém NIVEA, který se dá běžně koupit v kterékoliv drogérii. Tímto krémem před spaním důkladně promastíme všechny vlasy od kořínků až po konečky. Pak vlasy upravte do kompaktního stavu a překryjte je igelitovým sáčkem. Sáček vhodně zajistěte proti uvolnění, aby se vám ve spánku nesvlékl. Ráno pak igelit sundejte a vlasy nemyjte, jen opatrně pročešte a uvidíte ten bezvadný účinek, který popište v diskusi pod článkem. 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ ŠAMPON NA SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý deň,
mám dotaz k vajíčkovému šampónu pre lámavé vlasy. Koľko ide do zmesy tej minerálnej vody?
Ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Minerální voda je ve vajíčkovém šamponu pro doplnění iontů, které posilují vlasy přírodní cestou. Například Vincentka je bezvadná na hnědé a zrzavé vlasy. Poděbradka pak na plavé a blond vlasy. Množství vody je asi jako dvě vajíčka, takže tak dvě deci. Nejlepší je voda přímo ze vřídla.

Zdroj: diskuze Domácí šampon na suché vlasy

Chemlonové vlasy

Slabé chemlonové vlasy jsou typickým příznakem, když se vlasy barví neodborně nebo příliš často. V tomto případě již došlo k přeskládání kolagenové struktury vlasů, která již není rovná, jako dříve, ale různě kostrbatá. To pak vede k častému cuchání vlasů, také k lámání vlasů a k třepení konečků, což obecně identifikujeme jako chemlonové vlasy.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Diskuze

V diskuzi SLABÉ A LÁMAVÉ VLASY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erika.

Holky, dotaz... Co nějaké kapsle? Jako myslím doplňky stravy na posílení vlasů? Berete? Co se vám osvědčilo?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Slabé a lámavé vlasy diskuze

Péče o chemlonové vlasy

I chemlonové vlasy je třeba pěstit. Chemlonové vlasy jsou suché mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk. Takže hlavní péčí o chemlonové vlasy bude jejich pravidelné promašťování kokosovým olejem. Kokosový olej je na chemlonové vlasy vhodnější než olivový olej, protože nezanechává po sobě typický olivový zápach a zanechává vlasy jemně hydratované a nezplihlé.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ ŠAMPON NA SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Minerální voda je ve vajíčkovém šamponu pro doplnění iontů, které posilují vlasy přírodní cestou. Například Vincentka je bezvadná na hnědé a zrzavé vlasy. Poděbradka pak na plavé a blond vlasy. Množství vody je asi jako dvě vajíčka, takže tak dvě deci. Nejlepší je voda přímo ze vřídla.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Skvele, ďakujem za odpoveď,
pekný zvyšok večera :-)

Zdroj: diskuze Domácí šampon na suché vlasy

Keratinové kúry

Hydrolyzovaný keratin umí nádherně vyplnit vlas, aniž by vlasy ztěžkly. Keratinová kúra se většinou skládá z více přípravků: šampon, kondicionér, maska, spreje. Kúru je vhodné pravidelně opakovat. Ideální je, když se vám pravidelnou péčí podaří dospět do stavu, že vám bude stačit provést keratinovou kúru jedenkrát za měsíc až dva. Mezitím můžete používat běžné regenerační přípravky. Většina kadeřnických salónů dnes už keratinové procedury nabízí a můžete tudíž využít jejich služeb anebo si balení koupit na doma.

Zdroj: Domácí recepty na masky pro suché vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Chtěla bych se prosím zeptat jak se vyrábí taková domácí maska na vlasy z konopí? Koupené šampony atd. mi také nepomáhají, a vlasy stále padají...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Lucie, po konopí to nebude s padáním tvých vlasů lepší! Zajdi raději do nějakého vlasového centra, například HairCentrum Praha. Tam ti vlasy prohlédnou, prozkoumají také vlasovou pokožku a jen tak se dozvíš, proč ti padají vlasy. Držím palce!

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Recept na domácí olejovou kúru po trvalé

Lahvičku s vlasovým olejem dejte ohřát do teplé vody na 40 °C. Poté lahvičku otevřete a horký olej vetřete do vlhkých vlasů. Olej vtírejte do vlasů důkladně, aby mohl působit po celé jejich délce, tedy od kořínků až po konečky. Následně vlasy zabalte do sprchovací čepice nebo do vyhřátého ručníku a vlasový olej nechte působit přibližně 30 minut jako regenerační olejovou masku na vlasy. Nakonec olej spláchněte a vlasy umyjte šamponem pro suché nebo poškozené vlasy. Za týden použijte další lahvičku s olejem a olejovou kúru zopakujte. Horký olej aplikujte na vlasy po dobu nejméně 4 týdnů. Jestliže máte dlouhé vlasy nebo velmi suché vlasy, můžete použít obsah dvou lahviček oleje najednou. Po absolvování uvedené regenerační kúry by měly být vaše vlasy jako pravé hedvábí a měly by získat přirozený a zdravý lesk.

Zdroj: Olejová kúra po trvalé

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ VLASOVÉ ZÁBALY PRO POŠKOZENÉ VLAS DOMÁCÍ RECEPTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erika.

Ahoj...Mám úplně hrozné vlasy. Strašně husté, suché, polámané konečky, nepoddajné, trochu krepaté. Teď sháním nějaké dobré přírodní domácí recepty na vlasové zábaly. Tak se chci zeptat jaké jsou pro tyto vlasy nejlepší. Nemáte někdo zkušenosti třeba s medem???? Děkuji moc za reakce a odpovědi. ;-)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nejlepší vlasové zábaly pro poškozené vlas domácí recepty

Jak na chemlonové vlasy

Chemlonové vlasy se již opravit nedají. Pro úplné odstranění chemlonových vlasů je třeba počkat, až vlasy odrostou a budou nahrazeny novými. Tento proces můžete urychlit, když vlasy ostříháte hodně nakrátko. Pokud nechcete měnit svůj účes, tak je možné chemlonové vlasy maskovat, aby nebyly tak nápadné. Jde to udělat vhodným stylem účesu, při kterém se dají vlasy utáhnout gelem na vlasy, například sčesat dozadu nebo ulíznout gelem na patku a podobně. Žehlení vlasů, různá chemická narovnávání nebo trvalá jsou již marnou snahou a povedou jen ke zhoršení celkového stavu chemlonových vlasů.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Diskuze

V diskuzi DOMACI ZESVETLENI CHLOUPKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sara.

Dobry den, je mi 14 let a mam tmavou plet a mam male tmave chloupky - zada,ruce,bricho si delam depilacnim kremem chloupku, ale pak mam chloupky i na hrudniku stveme to a slysela jsem neco o zesvetlovan. Chci se zeptat jesti se da zesvetlit i normalnim zesvetlovacem na vlasy a jestli znate nejake metody. Predem dekuji za pozornost.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nina.

Chloupky se dají zesvětlit stejně jako vlasy, takže odbarvovač na vlasy se dá použít. Nejlepší je ale chloupky odstranit depilací. Buď krémem Opilca nebo depilační cukrovou pastou, voskem a nebo elektrickým depilátorem.

Zdroj: diskuze Domaci zesvetleni chloupku

Domácí recepty: vlasové zábaly a masky

Zdroj: Domácí masky pro vaše vlasy

Zábal z kiwi na křehké vlasy

  • 1 kiwi
  • šťáva z jednoho citronu

Kiwi oloupejte a pořádně rozmixujte do hladka. Poté přidejte šťávu z jednoho citronu. Pořádně smíchejte. Masku naneste na vlasy, zabalte igelitem a přes to ručníkem. Nechte působit alespoň jednu hodinu. Pak vlasy pořádně propláchněte.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Diskuze

V diskuzi VAJÍČKOVÁ KÚRA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie horáčková.

vše o této léčbě vlasů

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

co to meles jaka vajickova kura ?

Zdroj: diskuze Vajíčková kúra

Několik rad před použitím zábalů:

  • Zábal musíte mít na hlavě minimálně 20 až 25 minut, jinak postrádá smysl.
  • Vlasy zabalte do igelitu a poté ještě obalte ručníkem, aby byl zábal v teple a účinnější, pro urychlení ho můžete zahřát trošku fénem.
  • Vlasy musí být pořádně umyté a hlavně bez kondicionéru.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Zábal z vaječného žloutku pro suché a lámavé vlasy

  • 1 žloutek
  • 1/2 lžíce kokosového oleje
  • 1/2 nebo celá lžíce olivového oleje
  • 1–2 lžíce kávy

Vše společně smíchejte a naneste na vlasy. Nechte působit alespoň 20 až 25 minut. Poté vlasy pořádně opláchněte, ale pozor, jen vlažnou vodou, vajíčko by se mohlo srazit. Pokud by k tomu přece jen došlo, nechte ho zaschnout a poté vyčešte.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Zábal z banánu pro vlasy bez lesku

  • 1 banán
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička olivového oleje

Banán pořádně rozmixujete na kašičku. Důležité je, aby v ní nebyly kousky, protože ty se obtížně z vlasů vymývají. Poté přidejte lžíci medu a olivový olej. Vše pořádně promíchejte a naneste na vlasy. Nechte působit alespoň 20 minut.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Domácí přírodní recept proti roztřepeným konečkům

Domácí recept - přírodní medová maska na suché vlasy a konečky: Smíchejte 1 lžíci medu s 1 žloutkem a 1 lžíci olivového panenského oleje a naneste na vlasy, nechejte působit 15 minut, poté opláchněte. Tato domácí přírodní maska je vhodná jak na suché vlasy, tak i na roztřepené konečky.

Olivový olej je přírodním zdrojem důležitých vitaminů a minerálů. Je známé, že pokud každý den udržíte lžíci kvalitního oleje v puse alespoň 4 - 5 minut, zlepší se vám kvalita vlasů, budou pevnější, zdravější, získají lesk a nebudou vypadávat a to všechno přirozenou přírodní cestou.

Zdroj: Poškozené vlasy a roztřepené konečky

Arganový olej

Ve vlasové kosmetice se arganový olej používá pro své hydratační účinky a zároveň se o něm říká a píše, že je přírodním UV filtrem. Takže vlasy nebývají tak zatížené slunečním zářením. Arganový olej má ve své nabídce pečujících přípravků o vlasy snad každá kosmetická firma. Obvykle vlasy po arganu nebývají ztěžklé a pěkně si drží objem. S arganovým olejem zakoupíte už vše od šamponu přes kondicionér a masku až po olej, podobný tekutým krystalům.

Zdroj: Domácí recepty na masky pro suché vlasy

Jaké pivo na vlasy

Při experimentování s pivem na vlasech se doporučuje používat tradiční vařené pivo z chmele. Při výběru byste měli upřednostnit výrobky, kde jsou maximalizovány živiny a minimalizovány chemikálie a konzervanty. Například i nealkoholické pivo je na vlasy vhodné, protože neobsahuje alkohol, který vlasy příliš odmašťuje. O tom, které pivo u vás nejlépe účinkuje, můžete napsat v komentářích. Podělte se o své zkušenosti s touto pivní domácí péčí.

Zdroj: Šampon z piva pro silné a lesklé vlasy


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Gabriela Štummerová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP