Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

DOMÁCÍ LAK NA VLASY

OBSAH

Domácí recept na šampón

Domácí šampon je dobrá volba pro správné domácí experimentátorky. Domácí šampon se dá vyrobit jak pro vlasy suché, tak i pro vlasy mastné. Suché vlasy se dobře myjí domácím šamponem z Castilie a mastné vlasy zase ze šampónu z jedlé sody. Recept, jak si připravit domácí šampon z jedlé sody a šampon z Castilie, je tady: recepty na domácí šampony.

Zdroj: Recept na domácí šampon

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ ŠAMPON NA SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý deň,
mám dotaz k vajíčkovému šampónu pre lámavé vlasy. Koľko ide do zmesy tej minerálnej vody?
Ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Minerální voda je ve vajíčkovém šamponu pro doplnění iontů, které posilují vlasy přírodní cestou. Například Vincentka je bezvadná na hnědé a zrzavé vlasy. Poděbradka pak na plavé a blond vlasy. Množství vody je asi jako dvě vajíčka, takže tak dvě deci. Nejlepší je voda přímo ze vřídla.

Zdroj: diskuze Domácí šampon na suché vlasy

Domácí recepty: vlasové zábaly a masky

Zdroj: Domácí masky pro vaše vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ ŠAMPON NA SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Minerální voda je ve vajíčkovém šamponu pro doplnění iontů, které posilují vlasy přírodní cestou. Například Vincentka je bezvadná na hnědé a zrzavé vlasy. Poděbradka pak na plavé a blond vlasy. Množství vody je asi jako dvě vajíčka, takže tak dvě deci. Nejlepší je voda přímo ze vřídla.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Skvele, ďakujem za odpoveď,
pekný zvyšok večera :-)

Zdroj: diskuze Domácí šampon na suché vlasy

Zábal z kiwi na křehké vlasy

  • 1 kiwi
  • šťáva z jednoho citronu

Kiwi oloupejte a pořádně rozmixujte do hladka. Poté přidejte šťávu z jednoho citronu. Pořádně smíchejte. Masku naneste na vlasy, zabalte igelitem a přes to ručníkem. Nechte působit alespoň jednu hodinu. Pak vlasy pořádně propláchněte.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Chtěla bych se prosím zeptat jak se vyrábí taková domácí maska na vlasy z konopí? Koupené šampony atd. mi také nepomáhají, a vlasy stále padají...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Lucie, po konopí to nebude s padáním tvých vlasů lepší! Zajdi raději do nějakého vlasového centra, například HairCentrum Praha. Tam ti vlasy prohlédnou, prozkoumají také vlasovou pokožku a jen tak se dozvíš, proč ti padají vlasy. Držím palce!

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Použití domácího kondicionéru z lopuchu

Domácí kondicionér na vlasy si dáme do rozprašovače. Vlasy si nejdříve umyjeme oblíbeným šamponem a trochu je vysušíme ručníkem. Pak pomocí rozprašovače aplikujeme kondicionér k pokožce hlavy, ke kořínkům vlasů. Až to budeme mít hotové, tak postříkáme také všechny vlasy, řasy a obočí po celé jejich délce a jemně je promneme. Tento kondicionér zajistí pěkný a rychlý růst silných vlasů a řas a pomůže odstranit případné lupy ve vlasech nebo také uzdravuje mastné vlasy. Kondicionér z lopuchu používáme dvakrát týdně.

Zdroj: Domácí kondicionér

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ VLASOVÉ ZÁBALY PRO POŠKOZENÉ VLAS DOMÁCÍ RECEPTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erika.

Ahoj...Mám úplně hrozné vlasy. Strašně husté, suché, polámané konečky, nepoddajné, trochu krepaté. Teď sháním nějaké dobré přírodní domácí recepty na vlasové zábaly. Tak se chci zeptat jaké jsou pro tyto vlasy nejlepší. Nemáte někdo zkušenosti třeba s medem???? Děkuji moc za reakce a odpovědi. ;-)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nejlepší vlasové zábaly pro poškozené vlas domácí recepty

Několik rad před použitím zábalů:

  • Zábal musíte mít na hlavě minimálně 20 až 25 minut, jinak postrádá smysl.
  • Vlasy zabalte do igelitu a poté ještě obalte ručníkem, aby byl zábal v teple a účinnější, pro urychlení ho můžete zahřát trošku fénem.
  • Vlasy musí být pořádně umyté a hlavně bez kondicionéru.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Diskuze

V diskuzi DOMACI ZESVETLENI CHLOUPKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sara.

Dobry den, je mi 14 let a mam tmavou plet a mam male tmave chloupky - zada,ruce,bricho si delam depilacnim kremem chloupku, ale pak mam chloupky i na hrudniku stveme to a slysela jsem neco o zesvetlovan. Chci se zeptat jesti se da zesvetlit i normalnim zesvetlovacem na vlasy a jestli znate nejake metody. Predem dekuji za pozornost.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nina.

Chloupky se dají zesvětlit stejně jako vlasy, takže odbarvovač na vlasy se dá použít. Nejlepší je ale chloupky odstranit depilací. Buď krémem Opilca nebo depilační cukrovou pastou, voskem a nebo elektrickým depilátorem.

Zdroj: diskuze Domaci zesvetleni chloupku

Zábal z vaječného žloutku pro suché a lámavé vlasy

  • 1 žloutek
  • 1/2 lžíce kokosového oleje
  • 1/2 nebo celá lžíce olivového oleje
  • 1–2 lžíce kávy

Vše společně smíchejte a naneste na vlasy. Nechte působit alespoň 20 až 25 minut. Poté vlasy pořádně opláchněte, ale pozor, jen vlažnou vodou, vajíčko by se mohlo srazit. Pokud by k tomu přece jen došlo, nechte ho zaschnout a poté vyčešte.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Zábal z banánu pro vlasy bez lesku

  • 1 banán
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička olivového oleje

Banán pořádně rozmixujete na kašičku. Důležité je, aby v ní nebyly kousky, protože ty se obtížně z vlasů vymývají. Poté přidejte lžíci medu a olivový olej. Vše pořádně promíchejte a naneste na vlasy. Nechte působit alespoň 20 minut.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Diskuze

V diskuzi SPÁLENÁ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola.

Dobrý den, prosím Vás, co si mám dát na spálenou kůži? tak aby mi to co nejdříve zhnědlo, nejlépe zítra? :-) Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucasice.

Pro příště se hlavně snažit nespálit a vybrat opravdu dobrý opalovák, každopádně pokud už se stane tak jogurt je fajn.

Zdroj: diskuze Spálená kůže

Domácí přírodní recept proti roztřepeným konečkům

Domácí recept - přírodní medová maska na suché vlasy a konečky: Smíchejte 1 lžíci medu s 1 žloutkem a 1 lžíci olivového panenského oleje a naneste na vlasy, nechejte působit 15 minut, poté opláchněte. Tato domácí přírodní maska je vhodná jak na suché vlasy, tak i na roztřepené konečky.

Olivový olej je přírodním zdrojem důležitých vitaminů a minerálů. Je známé, že pokud každý den udržíte lžíci kvalitního oleje v puse alespoň 4 - 5 minut, zlepší se vám kvalita vlasů, budou pevnější, zdravější, získají lesk a nebudou vypadávat a to všechno přirozenou přírodní cestou.

Zdroj: Poškozené vlasy a roztřepené konečky

Diskuze

V diskuzi LUPY A SVĚDÍCÍ POKOŽKA HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

S lupy mám potíže už moc dlouho a nic na ně nepomáhá, ale poslední rok mě šíleně svědí pokožka hlavy - tak hrozně, že se i v noci budím bolestí rozdrápané pokožky hlavy....
Vyzkoušela jsem už spoustu šamponu proti lupům, i šampon od kožní i nějaké babské rady (oliv olej a vajíčko, acylpyrin do šamponu) ale nic nezabralo na delší dobu. Vše funguje tak týden dva a pak sjem na to stejně, ba ještě hůře. nyní je to opravdu hrozné!!! Nespím půl noci,protože se budím tím, jak si drápu hlavu. Poradí někdo něco, co mám doma a co půjde použít ihned, bez nákupu drahých prostředků? I tak jsem už v těch speicálních šamponech nechala hromadu peněz a ty nemám....

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel LucyB.

Já mám velice dobrou zkušenost s tuhým šamponém z alpiku. Dlouho jsem řešila problém se svěděním hlavy a toto mi moc pomohlo.

Zdroj: diskuze Lupy a svědící pokožka hlavy

Arganový olej

Ve vlasové kosmetice se arganový olej používá pro své hydratační účinky a zároveň se o něm říká a píše, že je přírodním UV filtrem. Takže vlasy nebývají tak zatížené slunečním zářením. Arganový olej má ve své nabídce pečujících přípravků o vlasy snad každá kosmetická firma. Obvykle vlasy po arganu nebývají ztěžklé a pěkně si drží objem. S arganovým olejem zakoupíte už vše od šamponu přes kondicionér a masku až po olej, podobný tekutým krystalům.

Zdroj: Domácí recepty na masky pro suché vlasy

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ LÉČBA SEBOROICKÉ DERMATITIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viera.

Mám aspoň dvanácť šamponov nenastalo zlepšenie mám svrbenie nánosy lupín
prosím poradte ako sa z tohoho dostáť bez chémie. Padajú mi vlasy.
ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marika.

Viem vám skúsiť na padanie vyrobiť vlasovú vodu nárastu aj vlasy kde vypadli pokiaľ sú cibuľky

Zdroj: diskuze Domácí léčba seboroické dermatitidy

Jaké pivo na vlasy

Při experimentování s pivem na vlasech se doporučuje používat tradiční vařené pivo z chmele. Při výběru byste měli upřednostnit výrobky, kde jsou maximalizovány živiny a minimalizovány chemikálie a konzervanty. Například i nealkoholické pivo je na vlasy vhodné, protože neobsahuje alkohol, který vlasy příliš odmašťuje. O tom, které pivo u vás nejlépe účinkuje, můžete napsat v komentářích. Podělte se o své zkušenosti s touto pivní domácí péčí.

Zdroj: Šampon z piva pro silné a lesklé vlasy

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ PŘÍRODNÍ BARVENÍ VLASŮ BAZALKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marika.

Bazalka, všichni ji známe jako voňavé zelené koření k nakrájeným rajčatům. Ale málokdo ví, že bazalka patří mezi domácí přírodní barvy na vlasy, a že dokáže ztmavit vlasy. Bazalka se nejlépe hodí pro tónování hnědých vlasů. Barvení se provádí večer, kdy umelete na kaši několik rostlin bazalky (stonky, řapíky i listy). Tuto kaši nanesete do suchých vlasů a pokryjete s ní celou hlavu. Vlasy musí být opravdu dobře ze všech stran pokryty balkovou kaší. Pak všechno zakryjete igelitem a necháte působit do rána. Ráno vlasy osprchujte. Pro lepší vyplavení zbytků bazalky můžete použít kondicionér. Vlasy po této kůře budou provoněné bazalkovou vůní a budou mít o jeden až dva odstíny tmavší barvu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí přírodní barvení vlasů bazalkou

Výtažky z hedvábí

Hedvábí má schopnost regenerovat a hydratovat vlasové vlákno. Můžete vyzkoušet přípravky ve formě šamponů, kondicionérů, masek i olejíčků s hedvábím. Vlasy budou pěkně hydratované, začnou se lépe rozčesávat a dozajista se i jemně promastí.

Zdroj: Domácí recepty na masky pro suché vlasy

Pivo není šampon

Pivo samo o sobě nikdy nebude fungovat jako šampon, takže není možné pivem šampon nahradit. Pivo však můžete použít jako součást pivního šampónu anebo k výrobě kondicionéru z piva. Pivo také bezvadně vlasy ztuží a může se tak použít jako přírodní domácí gel na vlasy.

Zdroj: Šampon z piva pro silné a lesklé vlasy

Zábal z bílého jogurtu na mastné vlasy

  • bílý jogurt
  • 1 lžička medu

Bílý jogurt smíchejte společně se lžičkou medu. Masku vetřete na vlasovou pokožku a nechte působit alespoň 20 minut. Jogurt výborně čistí pokožku a vyrovná pH. Dobře hydratuje.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Zábal z avokáda na suché vlasy

  • avokádo
  • 1 lžička olivového oleje
  • 2 lžičky medu

Zralé avokádo rozmixujte na kašičku, přidejte lžičku olivového oleje a 2 lžičky medu. Vše společně promíchejte, vetřete do vlasů a nechte působit alespoň 20 minut. Poté pořádně opláchněte.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Domácí kondicionér na vlasy – recept

Nechcete-li si pořizovat kondicionér v obchodě a chcete-li vždy přesně vědět, čím si své vlasy ošetřujete, pak si můžete připravit kondicionér z běžných surovin. Pro suché vlasy si můžete připravit kondicionér například z vody a piva v poměru 2 : 1. Pro lesklé vlasy si pak připravte kondicionér z jednoho litru vody a šťávy z poloviny citronu. Tento kondicionér již neoplachujte. Pro všechny typy vlasů pak můžete připravit kondicionér z jednoho vydlabaného a dohladka rozmixovaného avokáda a jedné lžíce medu. Tento kondicionér nechte chvíli působit a pak opláchněte vodou.

Zdroj: Kondicionér

Příčiny suchých vlasů

Vlasy lze poškodit velmi snadno, a to především nevhodnou permanentní barvou, odbarvením či zesvětlením, trvalou ondulací, nadměrným používáním tepla (žehlení vlasů, foukání vlasů), nedostatečnou péčí o vlasy, které byly vystaveny slunci a mořské soli, a také nevhodnou mechanickou manipulací, například spaní na natáčkách. Všechny tyto vlivy vlasy oslabují tak, že se začnou lámat, třepit, jsou více porézní, ztrácejí elasticitu a měkkost, na dotyk mohou být drsné a špatně se rozčesávají. Velmi zničené vlasy působí opticky jako chemlon.

Zdroj: Domácí recepty na masky pro suché vlasy


Autoři obsahu

Gabriela Štummerová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Nina Vinšová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP