Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

DOMACÍ OLEJ NA OPALOVÁNÍ OŘECHY

OBSAH

Domácí levandulový olej použítí

Takto vylisovaný domácí levandulový olej je naprosto úžasný právě do koupelí, kde stačí několik kapek k provonění ulevující olejové koupele. Domácí levandulový olej také skvěle zabírá na bolest hlavy, takzvaná migréna, kdy se nanese několik kapek oleje na prsty, kterými se pak masíruje krouživými pohyby obočí nad očima. Dále je možné, levandulový olej použít na masáže unavených svalů. K osvěžení vzduchu smíchejte jednu lžičku levandulového oleje s 50 ml silné vodky a 50 ml čisté vody. Promíchejte a nalijte do lahvičky s rozprašovačem. Získáte tak recept na přírodní bio osvěžovač vzduchu.

Zdroj: Domácí výroba levandulového oleje

Diskuze

V diskuzi OPALOVÁNÍ OLIVOVÝ OLEJ S CITRONEM DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila.

Chtěla bych vyzkoušet domácí krém nebo olej na opalování. Máte někdo zkušenosti se smíchaným olivovým olejem a citronovou šťávou? Má to nějaký ochranný faktor?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Opalování olivový olej s citronem diskuze

Pravý přírodní růžový olej je lepší koupit!

Nejlepší zdroje pro nákup pravého růžového oleje je bulharské město Kazanlak anebo ve francouzském městě Grasse. Zředěný růžový olej se dá koupit i u obchodníků v ČR, kde se jeho cena pohybuje již od 100 Kč za 100 ml při velmi velkém zředění až po 400 Kč, kdy je koncentrovaný olej prodáván v želatinových kapslích k vnitřnímu užití, jedna kapsle vychází asi na 14 Kč. Zde je uveden přehled nejlevnějších cen růžového oleje: růžový olej cena. Fotografie, na kterých je vidět růžový olej a růžové okvětní lístky jsou zde: růžový olej foto.

Zdroj: Růžový olej domácí výroba

Poradna

V naší poradně s názvem KOUPIM ORECHOVY KREM NA OPALOVANI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vera.

kde koupim orechovy olej na opalovani?Dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ořechový olej jde koupit například v obchodech Botanicus.

Zdroj: diskuze Koupim orechovy krem na opalovani

Lis na olej z bazaru

Lis na olej koupíte i v bazaru ve složce Prodám. Například na Aukru je v nabídce ruční lis Piteba. Ceny jsou ve srovnání o trochu nižší než u nových lisů, což je pochopitelné. Když budete trpělivě hledat, určitě domácí lis na olej najdete.

Zdroj: Domácí lis na oleje

Kritéria hodnocení dTestu

  • velmi dobře: 100–80 %
  • dobře: 79–60 %
  • uspokojivě: 59–40 %
  • dostatečně: 39–20 %
  • nedostatečně: 19–0 %

Zdroj: Nejlepší krémy na opalování

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ LIS NA OLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Danka.

Já koupila lis na olej tuším na www.lisnaolej.cz a nedám na něj dopustit. Lisuji kokosoý olej a z dýňového semínka.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí lis na olej

Hřebíčkový olej

Hřebíčkový olej nelze v podstatě dělat doma, protože se vyrábí z čerstvých plodů stromu, který roste nejblíže od nás na ostrovech v Indickém oceánu. Pravý a kvalitní olej z hřebíčku se dá koupit v lékárně za pár korun.

Zdroj: Hřebíčkový olej jako domácí lék proti svrabu

Diskuze

V diskuzi MRKVOVÝ OLEJ NA OPALOVÁNÍ DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucasice.

Mrkvový mi nebyl vůbec příjemný, já mám ráda opalovací oleje s vůní levandule.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mrkvový olej na opalování diskuze

Mrkvový olej použití

Domácí mrkvový olej se používá na jakékoliv suché skvrny na kůži, zaměřte se především na drsné oblasti, jako jsou kolena a chodidla. Mrkvový olej v sobě taktéž přináší důležitý přírodní beta-karoten, který regeneruje pokožku a mírně ji tónuje do bronzova. Mrkvový olej obarvuje do bronzova úplně vše, nejen pokožku, takže pozor, při styku mrkvového oleje s jakýmkoliv porézním materiálem po něm zůstávají neodstranitelné skvrny.

Zdroj: Mrkvový olej prodlouží letní opálení

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ SÉRA/OLEJE/MASKY NA ŘASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kris.

Dobrý den, neznáte nějaký domácí recept na sérum, olej či masku na prodloužení a zhuštění řas ? Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí séra/oleje/masky na řasy

Léčivé účinky hřebíčkového oleje na svrab

Použití hřebíčkového oleje pro léčbu svrabu je spojeno s řadou léčivých výhod.

  • Svrab je méně pravděpodobný při pravidelné aplikaci hřebíčkového oleje.
  • Hřebíčkový olej proniká do pokožky a inhibuje roztoče během několika minut.
  • Hřebíčkový olej je mnohem bezpečnější pro užívání u dětí.

Zdroj: Hřebíčkový olej jako domácí lék proti svrabu

Poradna

V naší poradně s názvem ORECHOVÝ OLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Debnarova.

Domáca výroba orechového oleja a jeho účinky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na výrobu domácího oleje z ořechů budete potřebovat velké množství zralých jader ořechů. Čím kratší doba od jejich sklizně, tím lépe. Ořechy umelte a drť dejte do vlažné vody na jeden den. Kontrolujte aby ořechy byly stále ponořené ve vodě a voda nevychladla. Pak směs zahřejte na 50 až 60 °C. Přeceďte zahřátý obsah přes jemný cedník. Pevnou hmotu, která zbude pak pomocí lisu ihned vylisujte. Lisování musí být důkladné a rychlé, dokud je vše teplé. Pevnou hmotu můžete znovu zalít teplou vodou a za hodinu postupného zahřívání můžete znovu lisovat. Získanou tekutinu nalijte do skleněné nádoby s úzkým průměrem a dejte vychladit na 2 až 4 °C. Po vyhlazení je možné sejmout pevnou vrchní vrstvu, kterou tvoří domácí ořechový olej. Ořechy obsahují olej, ale z pohledu extrakce, jen v malém množství. Takže na deci oleje budete potřebovat 2 až 3 kila ořechů.
Co se týče účinků, tak ořechový olej bude prospěšný pro pokožku a vlasy při jeho zevním použití. Prospěšný bude také na polykání, ale to raději doporučuji jíst ořechy v původním stavu.

Zdroj: diskuze Orechový olej

Jak vylisovat olej

Oleje se lisují za studena, horka anebo se extrahují rozpouštědly. Lis na výrobu oleje může být mechanický lis, jakýsi mlýnek, který lisuje za studena. Určité provozní teploty je ale třeba dosáhnout, aby se odloučil olej od sušiny. Jinak vám z mlýnku poleze pasta (třeba burákové máslo nebo sezamová pasta). Lisování za horka funguje na bázi vysokého zahřátí plodiny, kdy se tato rozemele a spaří horkou parou nebo opraží. Vysoká teplota tukové buňky otevře a olej vyteče. Ze zbytků (pokrutin) se dělá méně kvalitní stolní olej. Olej lisovaný za tepla není poživatelný přímo, protože páchne. Je potřeba ho ještě rafinovat. Naopak domácí lisování oleje zaručí, že je jedlý a voňavý ihned po vylisování. Samozřejmě že v něm jsou určité malé částečky a zbytky, pokud použijete olejnatá semena a ořechy, podobně jako třeba usazeniny z čerstvě lisovaných ovocných džusů. Jestli chcete mít olej absolutně čistý a prostý těchto zbytků, stačí ho nechat odstát jeden dva dny, usazeniny klesnou ke dnu a máte k dispozici čistý a voňavý olej pro přímou konzumaci.

Zdroj: Domácí lis na oleje

Poradna

V naší poradně s názvem LEVANDULOVÝ OLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Tady je alternativní recept na výrobu domácího levandulového oleje pomocí zahřívání. Je tam i video, kde je vidět domácí levandulový olej. Článek o levanduli je tady: www.ceskaordinace.cz…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Levandulový olej

Recept na domácí výrobu jasmínového oleje

Ingredience: 1 slunečnicový nebo olivový olej, 1 svazek čerstvých květů jasmínu nebo 200 g sušených květů.

Postup: Květy jasmínu vložíme do skleněné nádoby a zalijeme slunečnicovým nebo olivovým olejem tak, aby byly všechny květy ponořené. Olej necháme stát dva dny, pak láhev vzduchotěsně uzavřeme a uložíme na tmavé místo. Po dvou týdnech květy vyjmeme. Takto připravený olej vydrží celý rok.

Zdroj: Jasmínový olej a jeho výroba

Poradna

V naší poradně s názvem RŮŽOVÁ PITYRIÁZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata Majtnerova.

Dobry den.Mam takovy dotaz na vyse uvedenou kozni nemoc,kterou mi vcera potvrdila kozni lekarka.Pracuji v solarnim studiu a nikde jsem se nedocetla,zda-li se muze u teto nemoci opalovat.Moc dekuji za odpoved. Majtnerova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U růžové pityriázy je opalování možné. U některých typů pokožky může opalování pityriázu vyléčit a u jiných se tím flíčky ještě více zvýrazní. Zkuste, jak budete reagovat. Při opalování v soláriu je třeba mít na paměti, že pityriáza je kontaktní infekční onemocnění a je třeba po sobě vše vydezinfikovat, aby to nechytil někdo, kdo půjde po vás.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Růžová pityriáza

Prevence svrabu

Dbát o správnou hygienu, čistotu domova, výměnu ložního prádla a další.

Zdroj: Hřebíčkový olej jako domácí lék proti svrabu

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A PARA OŘECHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena Živnůstková.

Prosím, zda-li je možné k Warfarinu jíst třeba 1 para ořech denně, nebo ob den.
Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Para ořechy neboli plody stromu Juvie ztepilá mají vysoký obsah vitamínu E a výkyv v příjmu vitamínu E ovlivňuje účinky Warfarinu. Hodně vysoké denní dávky vitamínu E (nad 400 ie) zesilují účinky Warfarinu a hrozí zvýšené riziko krvácení. Mezi další potraviny bohaté na vitamín E patří: mandle, lískové oříšky, majonéza, piniové oříšky, arašídové máslo, slunečnicový olej, slunečnicová semena, olej z pšeničných klíčků. Pokud sníte para ořechy, tak v tom dni snižte příjem zde uvedených potravin. U Warfarinu je důležité nedělat náhlé výkyvy ve výživě. Jeden para ořech denně neublíží, ale nárazově velké množství už může přivodit komplikace.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a para ořechy

Rozmarýnový olej video

Video, na kterém je vidět několik různých způsobů domácí výroby rozmarýnového oleje, je zde: rozmarýn výroba video.

Zdroj: Recept na rozmarýnový olej

Rizikové faktory svrabu

Prvořadým rizikovým faktorem je kontakt s již nakaženou osobou, dále je to nízká úroveň hygieny v rodině, pobyt v zařízeních s větším počtem lidí a podobně.

Zdroj: Hřebíčkový olej jako domácí lék proti svrabu

Použití růžového oleje

Růžový olej lze v malém množství aplikovat přímo na lidskou pokožku při péči o pleť. Růžový olej má i další léčebné účinky zejména na sexualitu a používá se i jako antidepresivum. Růžový olej působí protizánětlivě, normalizuje v pokožce produkci mazových žláz, dále také likviduje otoky a pomáhá na ekzém a kožní alergie. Růžový olej také má výrazně tišící účinky na psychiku, proto je často používán při aromaterapii, kde pomáhá při nervozitě, neklidu, psychickém vyčerpání a při depresích. Růžový olej se může užívat i vnitřně, kde účinkuje například proti neplodnosti, při impotenci a proti frigiditě. Dále při vnitřním užití růžový olej pomáhá při potížích s játry, při artritidě, či při revmatismu. Růžový olej je jeden z nejluxusnějších a i nejdražších přírodních olejů používaných v kosmetice, neboť k jeho výrobě je potřebí velké množství okvětních lístků růží.

Zdroj: Růžový olej domácí výroba

K výrobě rozmarýnového oleje budeme potřebovat:

Čerstvý rozmarýn, skleničku s víčkem, nějaký přírodní rostlinný olej, například mandlový olej, olej z meruňkových jader, olej z hroznových semínek nebo olivový olej. Pokud budeme používat rozmarýnový olej na pokožku nebo do vlasů, tak je dobré zvolit olej z hroznových jader, protože je to velice lehký olej.
 

Zdroj: Recept na rozmarýnový olej

Lískové ořechy a Warfarin

Lískové ořechy ve 100g obsahují 60 mikrogramů vitamínu K. Tudíž se mohou při léčbě warfarinem konzumovat s obezřetností.

Zdroj: Warfarin a ořechy

Ořechy vlašské a Warfarin

Vlašské ořechy ve 100g obsahují 2 mikrogramy vitamínu K. Tudíž se mohou při léčbě warfarinem konzumovat.

Zdroj: Warfarin a ořechy


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP