Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

DOMÁCÍ VYMYTÍ BARVY

OBSAH

Není nic jednoduššího než si vychutnat skvostnou koupel doma ve vlastní vaně. Najděte si chvilku na přípravu vlastních bublinkových lázní a relaxujte. Vaše pokožka i mysl to ocení.

Zdroj: Domácí koupele a šampóny

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ PŘÍRODNÍ BARVENÍ VLASŮ BAZALKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marika.

Bazalka, všichni ji známe jako voňavé zelené koření k nakrájeným rajčatům. Ale málokdo ví, že bazalka patří mezi domácí přírodní barvy na vlasy, a že dokáže ztmavit vlasy. Bazalka se nejlépe hodí pro tónování hnědých vlasů. Barvení se provádí večer, kdy umelete na kaši několik rostlin bazalky (stonky, řapíky i listy). Tuto kaši nanesete do suchých vlasů a pokryjete s ní celou hlavu. Vlasy musí být opravdu dobře ze všech stran pokryty balkovou kaší. Pak všechno zakryjete igelitem a necháte působit do rána. Ráno vlasy osprchujte. Pro lepší vyplavení zbytků bazalky můžete použít kondicionér. Vlasy po této kůře budou provoněné bazalkovou vůní a budou mít o jeden až dva odstíny tmavší barvu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí přírodní barvení vlasů bazalkou

Rozdělení přípravků na změnu barvy vlasů

Permanentní barvy jsou trvalé, vydrží úplně nejdéle a neměly by se vymývat. Jsou to klasické barvy, které lze pořídit v obchodě, obsahují amoniak a peroxid vodíku. Tyto druhy barev se nedoporučují u oslabených a poničených vlasů.

Demipermanentní barvy jsou podobné permanentním barvám, ale neobsahují amoniak. Jsou šetrnější a vydrží i více než 25 umytí. Sem se řadí například henna a pěnové barvy, které se velmi jednoduše nanáší a nemají tak nepříjemný zápach.

Semipermanentní barvy jsou krátkodobé barvy, které jsou ideální pro domácí použití. K dostání jsou především ve formě šamponů a rychle se vymývají. Semipermanentní barvy se nedají použít k zesvětlování vlasů. Další variantou jsou barevné spreje nebo barevná pěnová tužidla.

Zdroj: Barvení vlasů nebo raději tónování

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÝ MASTIF ŠTĚŇATA CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Samajova.

hledam stene psa s papirama zlate barvy nas stary mastifek uz nas opustil

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tibetský mastif štěňata cena

Recept na domácí šunku video

Tady je názorný video recept, jak si lze připravit vařenou šunku v šunkovaru: domácí kuřecí šunka.

Zdroj: Recept na domácí vařenou šunku

Poradna

V naší poradně s názvem CIM ZALEVAT MODROU ORCHIDEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana cerna.

Dobry den, dostala jsem modrou orchidej a nevim cim ji zalevat aby rostla modre. Dekuji za odpovet.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Modré orchideje, které jsou dobarvované, po nějakém čase vyblednou a stane se s nich normální bílá orchidej. Producenti modrých orchidejí tají způsob, kterým dosáhnou toho, že orchidej zmodrá. Existuje ale i domácí způsob, jak docílit modré barvy. Stačí hlouběji seříznout kůru stonku v místě asi tak 4 až 5 cm od jeho začátku. K obnaženému místu se pak ukotví plastový trychtýř, do kterého se nalije tekutina do plnících per - inkoust. Ten si rostlina postupně nasává a tím se obarvují světlé části rostliny na modro. Jak se tento způsob provádí v praxi je vidět na následujícím videu: youtu.be/ygtvrhhZof8…

Zdroj: diskuze Cim zalevat modrou orchidej

Účinky

Domácí kávový peeling je laciná varianta pro vláčnou a hebkou pokožku. Její hlavní výhodou je vyhlazující účinek.

Zdroj: Domácí peeling z kávy

Poradna

V naší poradně s názvem DULEZITA OTAZKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katka.

dobrý den prosím vás mužu se pri tomto leku obarvit vlasy barvou na vlasy kdyz puzivam tenhle lek ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Můžete, ale postupujte podle návodu od výrobce a proveďte zkušební test před nanesením barvy na celou hlavu.

Zdroj: diskuze Dulezita otazka

Nejlepší domácí pekárna

Každý máme jiné potřeby a jiná očekávání, proto se těžko hodnotí, jaká pekárna je skutečně nejlepší, zkuste si opravdu projít bod po bodu a pomocí toho vybrat správný výrobek. Já osobně mám pekárnu velikosti XXL, která má funkce přípravy kynutého těsta, nekynutého těsta, pečení, marmelády – vše jsem vyzkoušela a dopadlo to výborně. Ale určitě se najde někdo s jiným názorem. Přikládám pro příklad pekárnu dvou různých značek.

Domácí pekárna Panasonic SD 2500

Panasonic SD 2500 je domácí pekárna s moderním designem, bílé barvy, s digitálním displejem, příkonem 550 W, o rozměru 37 x 28 cm a hmotnosti 6,4 kg. Má možnost odloženého startu, 10 různých režimů chleba, program na těsto, na džem a kompot, či bezlepkové pečení, 1 hnětač, 3 různé velikosti bochníku a možnost nastavení stupně opečení kůrky. Tato pekárna má také dávkovač droždí a dávkovač přísad na 150 g.

Domácí pekárna Eta Duplice Vaital 2147

Eta Duplia Vital 2147 je domácí pekárna s novým programem Vital a kvašení, můžete si v ní upéct chléb bez jakýchkoliv „éček“, zvládne i jogurty, přírodní sýry, kvásek a vše, co vyžaduje přesnou teplotu. Tato pekárna má stříbrnou barvu, digitální displej, příkon 815 W, rozměr 63,5 x 32,5 cm a hmotnost 7,5 kg. Umožní vám 13 různých programů s možností odloženého startu, možnost nastavení stupně opečení kůrky, 2 hnětače, 2 nádoby s nepřilnavým povrchem, 1 velký nebo 2 malé chleby a nástavce na bagety.

Zdroj: Domácí pekárna

Diskuze

V diskuzi VYVOJ SLIMÁKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva nováková.

marně se snažim najit jak vypadá a kde je nejvic kladeno vajičko slimáka a jak vypadá když se z vajička vylihne.Je to štihli hbity červík?Ty totiž mivám pod špaliky dřeva kde slimáky sbirám.Vajička také nevím jak vypadaji,nikdy jsem žádne nenašla.Jsem z nich na mrtvici.Děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věra.

Vajíčka slimáka jsou jako malé perličky,bílé barvy.Bývají v zemi pod květináči atd.

Zdroj: diskuze Vyvoj slimáka

Domácí majonéza II.

Suroviny:

  • 2 žloutky
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • olivový olej

Postup:

Uvedené suroviny šlehejte pár minut do zhoustnutí.

Zdroj: Postup a recepty na domácí tatarku

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ VÝROBA KOSMETIKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bára.

Začínající blog o vyzkoušených receptech na domácí výrobu kosmetiky! :-)
belnatura.blogspot.com/

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí výroba kosmetiky

Výběr barvy na vlasy podle fota

Zde je k dispozici webová služba, která umožňuje nahrát svoji vlastní fotografii, na které si pak odzkoušíte různé odstíny barev. Díky tomu můžete bezvadně vybrat správnou barvu a pak najisto si ji koupit v drogérii. Takže vzhůru do experimentování bez následků, zde je odkaz: výběr barvy na vlasy podle fota.

Zdroj: Barvení vlasů

Diskuze

V diskuzi ZMĚNA BARVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den. Koupila jsem si černou Betu a on mi asi tak cca za 4 měsíce změnil barvu na bílou. Posílám foto. Bohužel mi žere jen vločky a nic jiného nechce. Pomůže mi někdo poradit?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Změna barvy

Šalvěj

Šalvěj patří mezi nejstarší barviva používaná na černé a tmavě hnědé vlasy, dokáže překrýt i šediny. Listy šalvěje vařte po dobu 30 minut, aby vznikl silný extrakt, pro dosažení sytějších barev se šalvěj vaří ještě déle. Jakmile extrakt z šalvěje zchladne, můžete ho aplikovat na vlasy. Pro dosažení bezvadného výsledku by se tento proces měl opakovat jednou týdně, pro zachování barvy jednou měsíčně.

Zdroj: Barvy na vlasy z bylinek

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ KOKTEJL NA HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Koktejly na hubnutí – kdy opravdu pomáhají? A co naopak výrobci nechtějí přiznat? Na tato témata jsem našla článek, který objektivně pojednává o tom, zda-li se dá skutečně po nějakých koktejlech na hubnutí skutečně zhubnout. Zde je adresa článku na téma koktejl na hubnutí www.asistentka.cz/no…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel LussyB.

Nevím jak domácí ale mě osobně koktejl na hubnutí funguje, piju ho pravidelně, cvičím. Udělala jsem si z něj každodenní svačinu a ještě má úžasnou chuť.

Zdroj: diskuze Domácí koktejl na hubnutí

Aplikační techniky

Barvy na vlasy se používají kvůli změně vzhledu. Jedná se o moderní trend používající několik barev k tvorbě melírů nebo barevných přechodů. Aplikační techniky mají za úkol zvýrazňovat, zesvětlovat, vytvářet nové metody, jako je například ombre. Veškeré aplikační techniky mohou být použity s jakýmkoliv typem barvy. U světlých vlasů dochází pouze k zesvětlení.

Zdroj: Barvení vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem SKVRNY OD REPAREXU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pokoradi.

Chcem sa opytat,ako odstranit skvrny od reparexu na nabytku a dverach kupelne? Dakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tmavé skvrny od Reparexu někde na textilu nebo na nábytku půjdou odstranit peroxidem vodíku a to jejich zesvětlením. Reparex svým působením odebírá původní pigment a nahrazuje ho vlastním, takže i při zesvětlování peroxidem zesvětlujete pigment Reparexu, nikoliv původní barvy před potřísněním. Původní barvu Reparex zničí a nahradí ji vlastní. Pokud to jde, tak po zesvětlení je možné poškozené plošky natřít modelářskou barvou podobného odstínu, jako byla barva původní. Modelářské barvy jsou k dostání v široké paletě barev. Tu správnou barvu nejlépe určíte přiložením barevného vzorníku k původní barvě. Podle čísla barvy pak koupíte modelářskou barvu v malé lahvičce se štětečkem. Na závěr je dobré barvu zakrýt bezbarvým lakem, matným nebo lesklým.

Zdroj: diskuze Skvrny od reparexu

Typy barvení

Permanentní barvy (trvalé)

Obarvení vlasů dosahujeme oxidačními barvami s 50–100% krycí schopností, tedy dostatečnou až dokonalou schopností. Jejich předností je velký výběr barev, vysoká trvanlivost až 100% krytí. Obsahují 6–12 % peroxidu vodíku. Vlasy je potřeba při odrostech dobarvovat. Může dojít k podráždění pokožky. Permanentní barvy díky peroxidu narušují přirozené vlasové barvivo, a proto je změna trvalá. I při použití stahovače (který barvu více či méně odstraní) nezískáme původní barvu, protože již byla odstraněna barvou chemickou.

Dočasné zbarvení vlasů

Oxidačními přelivy a fyzikálními barvivy

Fyzikální barviva s keratinem nereagují a snadno se smývají. Patří sem smývatelné barvy – po několika umytích šamponem, avšak nikdy zcela nezmizí! Nabízí poměrně široký výběr barev. Stupeň intenzity krytí je 15–50%. Obsahují cca 1,9 % peroxidu vodíku, díky čemu vlasy méně poškozují. Může také dojít k podráždění pokožky.

Semipermanentní (krátkodobé) barvy

Jsou ideální pro domácí použití, neboť jejich aplikace je mnohem jednodušší a neosahují tak silné chemické látky. Patří sem barvy ve formě šamponů, které vlasy obarví pouze na několik umytí. Vlasy však můžeme pouze ztmavit, nikoli zesvětlit (blond tedy nedosáhneme). Jejich krycí schopnost není tak vysoká jako u chemických barev a pohybuje se v rozmezí 15–50 %. Jsou řešením pro ty, kteří rádi experimentují. Snadno se vymývají – už po jednom umytí šamponem. Nacházejí se ve formě barevných pěnových tužidel, řasenek a podobně. V nabídce je poměrně široká škála barev včetně extravagantních odstínů.

Zdroj: Barvení vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem OLEANDR ŠEDÉ LISTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Matyášová.

Letos poprvé mi na některých oleandrech začaly listy ztrácet zelenou barvu a zešedly. Začalo se to se to šířit i na další oleandry. Poradí mi někdo co s tím?
Předem děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Ztrátu zelené barvy na listech oleandru mohou zapříčinit roztoči. Ti žijí na listech a živí se na spodní části listů vysáváním buněčné tekutiny. To právě způsobuje ztrátu chlorofylu a změnu barvy listů ze zelené na šedou. Co s tím dělat? Existuje osvědčený recept na přípravu postřiku. Smíchejte dvě lžičky Jaru na nádobí, dvě lžičky řepkového oleje a jeden litr vody. Nalijte vše do postřikovače a dobře protřepejte. Pak s tímto postřikem každý den postříkejte celou rostlinu, hlavně spodní části listů. Jar umožní lepší přilnavost postřiku a olej zase obalí roztoče, kteří se pak díky tomu udusí. Bohužel již poškozené listy se nevrátí do původní barvy, ale ty nové, které teprve vyrostou již budou normálně zelené. Roztoči zemřou do několika dní při pravidelném stříkání.

Zdroj: diskuze Oleandr šedé listy

Jak si vyrobit doma svoji šunku?

Šunkovar je zařízení, které umožňuje vaření zdravé domácí šunky. Domácí šunka neobsahuje průmyslová plnidla a nezdravé chemické příměsi. Domácí šunka se musí sice rychle zkonzumovat, ale její domácí příprava a skvělá chuť za to opravdu stojí! K výrobě šunky se používá kvalitní libové vepřové maso nebo lze také použít králičí, či kuřecí. Vše se v šunkovaru zpracuje snadno a bez průmyslových plnidel a příměsí. V domácím šunkovaru budete mít okamžitě čerstvou a chutnou šunku, vhodnou i pro děti.

Zdroj: Recept na domácí vařenou šunku

Hena

Keř heny se používal v Egyptě po více než 5000 let jako zdroj barvy kaštanového odstínu na vlasy i vousy. Hena představuje bezpečné barvivo, neboť na vlasech vytváří jen slabou vrstvu. Dnes je k dispozici v práškové formě nebo jako pasta, která se aplikuje na vlasy. Tmavým vlasům dodává hena červenozlaté odstíny, na světlých vlasech mohou být odstíny červenooranžové. Hena by měla být ve směsích s jinými bylinami.

Zdroj: Barvy na vlasy z bylinek

Barvení vlasů

Dnešní nabídka barev na vlasy je skutečně nepřeberná, takže dopřát si vysněný odstín vlasů už není nic těžkého. Většina lidí si myslí, že barvení vlasy ničí, ale to není úplně pravda. Záleží totiž na druhu barvy, na aplikaci a také na tom, v jakém stavu jsou vlasy před barvením. Barvení má i své velké výhody, kromě dobrého pocitu zvětšuje objem, vlasy vypadají hustší a také pomáhá, když se vlasy nadměrně mastí. Domácí barvení vlasů se většinou nedoporučuje, protože barva může chytnout špatně nebo může vlasy poškodit. I když je to levnější a vše se děje v pohodlí domova. Někteří lidé mají problém s výběrem odstínu barvy, protože se podívají na krabičku, ale už ne na zadní stranu, kde jsou výsledné odstíny – samozřejmě ani to není stoprocentní, ale dá se podle nich orientovat. Před barvením si nikdy nemyjte vlasy, protože pokožka hlavy je chráněna alespoň přirozenou vrstvou tuku. V případě použití barvy je odstín stálý, ale je nutné nejméně za šest týdnů dobarvit odrosty. Máte-li vlasy již zesvětlené, tónovací přípravky používejte s rozvahou, protože odstín vstřebávají intenzivněji.

Pokud se chystáte měnit barvu opravdu výrazně, například z hnědé na červenou nebo z černé na blond, pak rozhodně zajděte ke kadeřníkovi. Barvení vlasů je v dnešní době bleskurychlé a jednoduché. O barvené vlasy se ale musíte náležitě starat, pokud chcete, aby vypadaly zdravě.

Zdroj: Barvení vlasů nebo raději tónování

Nejlepší barvy na vlasy

Mezi nejlepší barvy na vlasy patří bezpochyby henna.

Použití henny je docela snadné a přímočaré. Stačí rozpustit cihličku henny v misce s horkou vodou. I když rozpuštěná henna připomíná trochu bláto, je nejideálnější přírodní barvou na vlasy. Při aplikaci henny se doporučuje používání rukavic. Po nanesení henny na vlasy je vhodné překrýt vlasy koupací čepicí pro lepší výsledné zbarvení. Doba působení je rozdílná, závisí na vás, jak dlouho ji necháte působit, jestli to vydržíte dvě hodiny, nebo šest hodin.

Zdroj: Účesy pro krátké vlasy

Alternativní barvení vlasů

Neobvyklé barvy na vlasy zkoušejí hlavně přívrženci různých hudebních žánrů. Například mnozí punk-rockeři si rádi barví vlasy na zeleno a červeno. Také růžová a oranžová jsou celkem populární.

Zdroj: Barvení vlasů


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Jana Válková

Nina Vinšová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP