Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

DRAČÍ KREV NA BRADAVICE

OBSAH

Česnek na bradavice

Česnek je účinným prostředkem na posílení imunity, což je při výskytu bradavic nezbytné. Proto česnek nejen pokládejte na bradavice, ale rovněž jej užívejte vnitřně (nejlépe čerstvý).

Zdroj: Bradavice

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ LÉK NA BRADAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Mohl bych se zeptat kolik nocí je tak zhuba potřeba tento česnek přikládat? Po první noci se bradavice zvětšila 5x více než byla před touto léčbou tak nevím... děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Česnek se přikládá na bradavice obden do doby, než bradavice zmizí.

Zdroj: diskuze Domácí lék na bradavice

Co jsou plantární bradavice

Plantární bradavice jsou poddruhem pravých bradavic. Objevují se na ploskách nohou. Zde je velmi silná vrstva kůže, proto se jejich klinický obraz mírně liší. Vlivem tělesné hmotnosti nerostou bradavice na povrch, nýbrž se zanořují do hloubky zrohovatělé kůže. Tyto bradavice pak mohou být při chůzi velmi bolestivé.

Zdroj: Bradavice

Diskuze

V diskuzi DRACI KREV KAPKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel KarlaMenšíková.

Prosím mužů užívat dračí kapky když jsem měla zapal plic kvasinky plísně antibiotika.Děkuji za odpověd

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Draci krev kapky

Dračí krev Sangre de Drago

Spektrum použití dračí krve je velmi široké. Latex je sbírán za úsvitu poraněním stromu. Jelikož strom vylučuje mízu na svoji obranu a k hojení, je jasné, k čemu byla brzy po objevení tamějšími domorodci užívána. Pro naši civilizaci ji objevil španělský kněz Banebé Cobo kolem roku 1600. Popsal především její pozitivní vlastnosti s využitím v místním tradičním léčitelství. Dračí krev lze užívat zevně i vnitřně.

Pro své analgetické a antivirotické účinky je užitečná při různých druzích poranění. Urychluje podporu hojení a zacelení ran. Zároveň chrání před vniknutím infekcí. Velmi dobrá je odezva na potírání, vyplachování či kloktání při napadení mandlí či zanícení dutiny ústní, zubů a podobně. Dobré zkušenosti jsou i s reakcí na bradavice, které se potírají zevně. Dračí krev uleví i od bolestivého bodnutí hmyzem.

Použití

Vnitřní použití:

  • 15 kapek se rozpustí ve 100 ml vody a užívá se 3x denně.

Vnější:

  • Na výplach úst a kloktání použijte 30 kapek a kloktejte 3x až 5x denně.
  • Naneste na vatovou tyčinku a potírejte mandle při bolesti či zanícení.
  • Nasáklou náplastí přelepte bradavici a nechte plně vstřebat. Opakujte 1–3 dny. Bradavice by se měla sama vyloupnout.
  • Při řezných poraněních, škrábancích a při dalších kožních problémech aplikujte přímo na postižené místo.
  • Na rány a hnisavá místa je vhodnější dračí krev v prášku. Používejte ale nejdéle tři týdny.

Kontraindikace

Přípravek není vhodné užívat v době těhotenství a v období, kdy chtějí ženy otěhotnět.

Nevýhoda: Jedná se o roztok, a tak se na rány a hnisavá místa spíše doporučuje dračí krev v prášku.

Výhoda: 50ml obsah balení.

Složení: 100% míza ze stromu Croton lechleri, bez alkoholu či jiných aditiv.

Zde můžete vidět cenu produktu Sangre de Drago.

Zdroj: Dračí krev

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ LÉK NA BRADAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Česnek a ocet je účinný domácí lék proti bradavicím. Místo octa je možné použít i šťávu z citrónu. Léčba bradavic česnekem s citronem nebo octem se provádí tak, že česnek nakrájíme na tenké plátky a zalijeme octem nebo šťávou z citrónu. Tuto směs necháme uležet 7 dní v uzavřené lahvičce někde v temnu. Samotné ošetření pak provádíme tak, že vezmeme plátek macerovaného česneku, přiložíme ho na bradavici. Přes plátek česneku přiložíme vatičku namočenou v maceračním roztoku a zabalíme, aby z bradavice česnek nespadl. Takto ošetřenou bradavici necháme zrát přes noc do rána, kdy zábal na bradavici sundáme. Mám to odzkoušené a funguje to na 100%.

Je to opravdu 100 procentní.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena;.

Já používám na bradavice slupku od banánů. A jak se s banány léčí bradavice? Vždy po večerní koupeli svých nohou přiložte na bradavice vnitřek z banánové slupky a zafixujte obynadlem. Banán nechte na bradavici působit přes noc. Po týdnu bude bradavice měkčí a zmizí bolest, po dvou týdnech se bradavice viditelně scvrkne. Po šesti týdnech banánové kůry proti bradavicím bradavice zcela zmizí.

Zdroj: diskuze Domácí lék na bradavice

Dávkování dračí krve

Dávka 5 kapek, kterou doporučují čeští výrobci, není dostatečná. I v zahraničí se používá minimálně 10 kapek 2–3x denně. Špatně stanovené dávkování českých dodavatelů vychází z doporučení, které se vyskytuje na mnoha zahraničních serverech, kde je však popisován extrakt SP-303, který se na českém trhu nevyskytuje.

Zdroj: Dračí krev

Diskuze

V diskuzi BRADAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Míša .

Dobrý den. Udělala se mi bradavice těsně nad rohovkou na oku a začíná se pořád zvětšovat a bolet.. poradíte mi co mám udělat?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bradavice

Využití

Používá se zevně i vnitřně, především při různých druzích poranění na podporu hojení ran (potíráním na postižené místo) a pro normalizaci orgánů – žaludek, střeva. Dračí krev má i analgetický účinek, to znamená, že místo po zakapání přestává pálit, bolet.

Nepřekonatelná je dračí krev při stafylokokových infekcích krku a dutiny ústní. Zde vatovou tyčinkou namočenou v čisté dračí krvi vytíráme postižená místa v ústech a krku.

Další použití a podpora: posiluje imunitní systém, zastavuje krvácení, urychluje hojení, uzavírá rány, řezná poranění, škrábance, vnější jizvy, ošetření pupínků a dalších kožních problémů před infekcemi, na hemoroidy, podporuje správnou odezvu organismu při žaludečních zánětech, vředech a kolikách při střevních obtížích, podporuje správné vyprazdňování, posiluje plodnost, léčí úplavici, podporuje narušenou funkci kůže (akné, ekzémy, dráždivá hmyzí kousnutí), léčí záněty dásní, hrdla, ústní dutiny (k výplachům), účinná při různých virózách a nachlazení, stabilizuje krevní cukr, zevně se používá na bércové vředy.

Dračí krev je 100% čistý latex. Základní účinnou látkou v něm obsaženou je alkaloid taspin podporující hojení ran, a další alkaloidy jako indol aporfin, quinolein, tropany, antrakinony, triterpeny, proanthokyanidy (antioxidanty), nenasycené mastné kyseliny, třísloviny a také účinností velmi důležitý lignan dimetylcedrusin.

Jako u všech přírodních látek i u dračí krve může vzniknout alergická reakce, proto se doporučuje na maximální dávkování 15 kapek 3x denně přejít postupně a před užíváním si provést test snášenlivosti. 2 kapky dračí krve rozetřeme na zápěstí nebo loket, pokud místo nezačne svědět nebo se neobjeví jiná alergická reakce, můžeme bez obav užívat.

Dračí krev na akné

Dračí krev je v tekuté podobě vhodná pro ošetření suché, citlivé, problematické nebo znečištěné pokožky s akné. Neucpává póry, proto ho mohou používat i osoby s mastnou pletí. Přípravek zanechává pokožku po použití hebkou, vláčnou a přirozeně pružnou.

Dračí krev na bradavice

Velice dobré zkušenosti jsou s použitím na bradavice. Postižené místo se zalepí náplastí nasáklou dračí krví a nechá se působit cca 2 hodiny, než se dračí krev plně vstřebá. Znovu se toto opakuje ještě na noc. Stačí používat 1–3 dny. Použijte nejprve na největší bradavice, ostatní poté mohou zmizet samy. Po odborném odstranění kondylomat je možné použít dračí krev jako prevenci a defekty si pravidelně potírat.

Dračí krev při ulcerózní kolitidě

Dračí krev má kromě jiného antibakteriální, antivirový, antioxidační, antiseptický, hemostatický, hojivý, imunomodulační, protinádorový, protiplísňový, protiprůjmový a protizánětlivý účinek. Velice příznivě působí na regeneraci sliznic, což je pro postižený zažívací trakt velice příznivé.

Doporučuje se dávkování 3x denně 7 kapek do sklenice vody cca půl hodiny po jídle.

Zdroj: Dračí krev

Diskuze

V diskuzi BRADAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena Němcová.

Pejsek má již 3roky bradavice které se množí nepomáhá žádný krém z lékarny.Když se zdá že je na ústupu tak se objeví vedle druhá.Mladší pejsek začíná mít stejný problém.Bylo mi řečeno že jsou to stařecké bradavice.Prosím poraďte

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bradavice

Co způsobuje bradavice u psa

Bradavice u psa jsou způsobeny papilomaviry. Papilomy v oblasti ústní se vyskytují u zvířat do 2 let stáří a předpokládá se, že se vůči papilomaviru postupně objevuje odolnost.

Zdroj: Bradavice u psa

Diskuze

V diskuzi BRADAVICE AFTY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka.

Na bradavice jsem zkoušela hodně mastiček, taky babské rady a nic nepomohlo, můj problém byl u vnitř mě. Oslabená imunita. Takže mi na to pomohla jedině hlíva ústřičná 800mg, která mi imunitu podpořila, je mi líp celkově a hlavně žádné bradavice se už netvoří a staré mizí. Jsem moc štastná, že to tak je.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bradavice afty diskuze

Bradavice foto

Fotky, na kterých jsou vidět bradavice ve svých různých projevech na kůži a sliznicích, jsou zde: bradavice foto.

Zdroj: Odstranění bradavic

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVICE NA OČNÍM VÍČKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Horáčková.

Dobrý den mám bradavice na obou víčkách takové kulatší jsem diabetik beru na ředění krve warfarin

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě máte na mysli xantelasma. Zde jsou fotografie pro porovnání: www.google.cz/images…
Xanthelasma je malé ložisko tuku a cholesterolu, které se vyskytuje těsně pod povrchem kůže, zejména kolem očí. Je poměrně častý a postihuje především dospělé. Xantelasmata jsou často spojena s vysokou hladinou cholesterolu v krvi, aniž by byla nakažlivá. Existuje několik dalších kožních onemocnění, která se podobají xantelasmatu, a dermatolog je schopen stanovit správnou diagnózu a léčbu.
Xanthelasma obvykle nevykazuje žádné vážné příznaky. Protože však ovlivňují obličej, jsou příčinou rozpaků a estetického dopadu na pacienty. Jsou to obvykle malé, ploché, nažloutlé papuly umístěné na horních nebo dolních víčkách, blízko středu obličeje. Léze, pokud nejsou léčeny včas, rostou progresivně.
Xantelasmata lze léčit pomocí kožní chirurgie s odstraněním a sešitím v lokální anestezii; ale také destruktivními technikami, pomocí kyselin, laserem nebo elektrokoagulací. Všechna ošetření mohou zanechat malou stopu nebo jizvu. Velikost xanthelasmatu a jeho umístění jsou hlavními faktory, které určují riziko zjizvení. Proto je pro úspěch operace zásadní včasná identifikace a léčba.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bradavice na očním víčku

Příznaky bradavic

Bradavice mají širokou škálu tvarů a velikostí. Mohou se objevit s hrubým povrchem, nebo mohou být rovné a hladké. Vzhled ovlivňují i malé krevní cévy rostoucí do bradavice. U plantárních bradavic tyto cévy vypadají jako tmavé tečky objevující se uprostřed bradavice. Většina bradavic má deformovaný tvar a nezpůsobuje bolest. Naopak bradavice vyskytující se na spodní části nohy nebo mezi prsty bolest způsobovat mohou.

Zdroj: Bradavice

Poradna

V naší poradně s názvem GENITALNI BRADAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

U Mudr. Lacinové jsem byl a odstraňovala mi bradavice dusíkem. Jsem k ní zase objednán, ale bohužel má čas až v dubnu. Takže tato léčba je tedy nejúčinnější?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ano je nejúčinnější.

Zdroj: diskuze Genitalni bradavice

Šíření bradavic

Bradavice se šíří přímým kontaktem s lidským papilomavirem. K nákaze bradavic může dojít opětovně. Můžete se nakazit od jiné osoby, sdílením ručníku, holicího strojku nebo jiných osobních věcí. Po kontaktu s lidským papilomavirem trvá i několik měsíců, než se bradavice objeví.

Zdroj: Bradavice

Odstřižení bradavice

Bradavice na víčkách lze velice dobře a bezpečně odstranit pomocí přístroje Plexr. Po znecitlivění anestetickým krémem je možné malým paprskem přesně bradavičku nebo jiný nežádoucí útvar lehce odstranit. Stroupek se vyloupne asi za týden. Jizva po tomto zákroku není. Řasy jsou mimo zásah a nejsou poškozeny.

Zdroj: Bradavice na očním víčku

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVICE NA DASNI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Honza.

Mohlo by se jednat o bradavice? Mám strach (posílám foto)
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Žádné bradavice na fotce vidět nejsou. Doporučuji návštěvu zubaře a pak zubní hygieny. Tím se zbavíte problémů i svého strachu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bradavice na dasni

Genitální bradavice – Condylomata accuminata

Condylomata accuminata jsou virové bradavice přenosné pohlavním kontaktem. Vnímavost k HPV infekci je velmi individuální, výskyt v populaci je vysoký, jen u někoho se ale objeví kondylomata. Kondylomata patří do péče dermatovenerologa.

Zdroj: Pozor na genitální bradavice

Prevence bradavic

Vzhledem k přenosnosti bradavic na veřejných koupalištích a sprchách se doporučuje nechodit naboso, tedy používat koupací nebo sprchovací boty. Pokud možno, snažte se celkově vyhnout kontaktu s infikovanými jedinci (zvláště sdílení sprchy a podobně). Doporučuje se také hygiena a pravidelná dezinfekce obuvi a punčoch. Dodržování hygieny na veřejných koupalištích a bazénech by mělo být samozřejmostí, záleží bohužel jen na provozovateli. Pokud člověk bradavici sám má, neměl by do vyléčení navštěvovat veřejná koupaliště, aby dále virus neroznášel. Pokud je s již vytvořenými novotvary neodborně manipulováno, může infikovaná krev snadno nakazit své okolí a vytvořit tak další bradavice.

Zdroj: Bylinky na bradavice

Nebezpečí

Jediné nebezpečí, které může při této terapii vzniknout, je to, že si při špatné manipulaci můžete bradavice roznést na více míst. Proto pečlivě dodržujte bezpečnost a hygienu při odstraňovaní bradavic pomocí česneku.

Zdroj: Česnek na bradavice

Prevence

Prevencí stařeckých bradavic je chránit kůži před slunečním zářením. Jedná se bohužel o běžný jev na stárnoucí kůži, zejména v partiích v minulosti vystavovaných slunečnímu záření.

Zde můžete vidět, jak vypadají stařecké bradavice.

Zdroj: Stařecké bradavice

Genitální bradavice foto

Tady je několik fotografií, na kterých jsou vidět bradavičky na genitáliích.

Zdroj: Genitální bradavice

Bradavice na jazyku

Někdy se setkáváme s otázkami, jak odstranit bradavice na jazyku. V těchto místech, na sliznicích jazyka, se bradavice objevují jen velmi zřídka. Pokud se zde objeví, tak se nevypalují, ale odstraní se vyříznutím. Vždy tento zákrok musí odborně provést lékař. Lidé si často pletou bradavice na jazyku s afty. Afty jsou naopak na jazyku velmi časté a způsobují je alergické reakce, popřípadě také často předávkování vitamíny řady B a nebo naopak jejich nedostatek.


Zdroj: Odstranění bradavic


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP