Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

FORMULE RZS PROTI ARTROZE

OBSAH

Karvonenova formule

Tato metoda výpočtu cílových tréninkových zón při zátěži je označována jako jedna z nejúčinnějších. Pro většinu amatérských sportovců je tato metoda dostačující, nicméně chcete-li získat přesný údaj, měli byste absolvovat speciální laboratorní vyšetření.

Zjistěte si klidovou tepovou frekvenci (KTF) po probuzení. Předtím než vstanete z postele, si změřte tep, a to nejlépe na zapěstí, popřípadě na krční tepně. Měřte počet tepů během šedesáti sekund. Abyste vyrovnali náhodné výkyvy tepové frekvence, proveďte měření tři dny po sobě a spočítejte průměr.

Vzorec: 220 – věk = maximální tepová frekvence (MTF)

Podle tepové frekvence zjistíte, v jakém pásmu zatížení se pohybujete. Hodnoty jsou individuální a závisí na stupni vaší trénovanosti. Běží-li například dva rekreační běžci stejným tempem, pro jednoho je výkon středním (klidným) zatížením, druhý, méně trénovaný se už může dostávat do pásma vysokého zatížení.

Stupně intenzity zatížení:

  • nízký stupeň zatížení: 50–60 % (z maximální tep. frekvence MTF);
  • střední stupeň zatížení: 60–70 %;
  • vysoký stupeň zatížení: 75–85 %.

Zdroj: Tepová frekvence podle věku

Poradna

V naší poradně s názvem OTEC PLESKAČ LÉČBA SÍROU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše Svobodová.

dobrý den, zaslechla jsem v poradně "otce Pleskače" zmínku o léčbě sírou při artroze či artritidě, ale bohužel ne, jak aplikovat. Děkuji mnohokrát za návod. Svobodová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Síra se pro léčbu kloubů používá ve formě MSM – methylsulfonylmethan, což je látka obsahující organicky vázanou síru, která působí na zpevnění vazů a šlach, potlačení zánětu a bolesti a na regeneraci a relaxaci svalů. Dále vykazuje silné antioxidační a jiné pozitivní účinky a je jedinečným zdrojem sirných sloučenin, které v organismu pozitivně působí, a to zejména v poškozené kloubní chrupavce. Síra respektive MSM se užívá vnitřně po dobu několika měsíců nebo i trvale. Výrobků s MSM je celá řada, zakoupit je můžete zde: www.prozdravi.cz/ful…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otec pleskač léčba sírou

Kyselina hyaluronová tablety

Tablety s kyselinou hyaluronovou mohou zvýšit nízkou hladinu této kyseliny. Kyselina hyaluronová pomáhá zvláště při artróze kolen, přičemž její užívání vede ke zmenšení bolestivosti kloubů při pohybu. Kyselina hyaluronová ve formě tablet může rovněž účinně napomáhat proti ochablosti kůže.

Zdroj: Na co je dobrá kyselina hyaluronová

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ KONTAKT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Náplavová.

Vážený otče
mám na Vás prosbu o pomoc při odstranění vody v těle která se tvoří
mému 94 letému tatínkovi. Dle lékařů je to důsledkem srdce ,které již v jeho
věku tak dobře nepracuje. Na odvodnění mu předepsal pan doktor furon a
na ředění trombex . Tento lék dostal po lehké mozkové příhodě. Jinak je tatínek
zdráv a ráda bych mu nějak pomohla. Vařím mu čaj z kopřiva a přesličky ale
moc to nezabírá.
Moc Vám děkuji za radu .
Pán Bůh ať Vám žehná.
Marie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel O. Antoš.

Dobry den otče.
Moc Vas prosim o radu -navod - recept jak postupovat při artroze 3st.v kolenou a 2st v kyčli.Operace bych nezvladl.Dekuji a přeji pekny den.

Zdroj: diskuze Otec pleskač kontakt

Na co je chondroitin

Chondroitin je nejvíce zastoupený ve strukturách mezibuněčné hmoty chrupavky. Jde o polysacharid. Chondroitin sulfát patří mezi symptomaticky pomalu působící léky při osteoartróze. To znamená, že při dlouhodobém užívání (alespoň 2 měsíce) má příznivé účinky proti bolesti a zánětu při artróze kloubů. Na rozdíl od analgetik a nesteroidních antiflogistik je tento účinek opožděný, projeví se až po 4–6 týdnech pravidelného užívání. Po vysazení však tento účinek obvykle přetrvává nějakou dobu. Proto je možné po 2–3 měsících užívání udělat další asi 2–3měsíční přestávku. Chondroitin sulfát též zřejmě dokáže zastavit ztrátu kloubní chrupavky, ke které při artróze dochází. Doporučené dávkování chondroitin sulfátu je 800 až 1 200 mg denně po dobu aspoň dvou měsíců, přičemž zřejmě není rozdíl v účinnosti těchto dvou dávek. Chondroitin sulfát je možné podávat s přestávkami i dlouhodobě bez přestávek.

Zdroj: Ortho 3000

Poradna

V naší poradně s názvem KDE BOLÍ ARTRÓZA KYČLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena.

Dobrý den.
Od dětství mám levou nohu kratší,ortoped zjistil artrozu cvičím ale pravá kyčel bolí i v klidu.
Zajímalo by mně jaké cviky by pomohly
dekuji Božena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Všechny možné cviky při artróze můžete vidět tady: m.youtube.com/result…
Z potravních doplňků vyberte ty s obsahem glucosaminu, chondroitinu a MSM (síra). Pravidelně choďte na kontrolu k ortopedovi a mluvte s ním o lepší léčbě bolesti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kde bolí artróza kyčle

Význam glukosaminu

Glukosamin je součástí léčivých přípravků a doplňků stravy (takzvaných hraničních přípravků), které se užívají při artróze. Vzhledem k tomu, že jde o tělu vlastní látku, je často označován jako „kloubní výživa“. Podstata působení však spočívá v tom, že je schopen příznivě ovlivnit rovnováhu metabolických dějů probíhajících v chrupavce. Doporučená dávka glukosamin sulfátu je 1 500 mg denně po dobu nejméně 2 měsíců. Po této době je možné udělat přestávku, neboť účinek obvykle několik týdnů přetrvává. Přestávka v užívání však není nutná. Glukosamin sulfát má příznivé účinky proti bolesti a zánětu při artróze kloubů. Na rozdíl od analgetik a nesteroidních antiflogistik je tento účinek opožděný, projeví se až po 4–6 týdnech pravidelného užívání. Po vysazení však tento účinek obvykle přetrvává nějakou dobu.

Zdroj: Ortho 3000

Diskuze

V diskuzi MUŽE OTEKAT NOHA PŘI ARTROZE KOLENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Saxova vlasta.

dory den. manžel ma v koleni artrozu 4stupne o operaci nechce ani slyšet.cele koleno lytko nart až prsty ma otekle ani po ranu mu otok neustoupi. otok muže byt přičina artrozy nebo jiny duvod. lekař mu dal biofenac a řekl jedine operace.dekuji saxova.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Josef.

Asi před půl rokem mě začly bolesti v koleně a otekaji mě kotniky a narty nohou.Pohybu mám s pějskem asi 5km za den.Sedavám často s nohama ve vodorovné poloze.Pěstuji zeleninu adenně ji jim.Prosím oradu.

Zdroj: diskuze Muže otekat noha při artroze kolena

Předávkování

Neexistují údaje o předávkování u člověka. U potkanů nebyla prokázána akutní toxicita po orálním podání formule pro topické použití obsahující 0,75 % metronidazolu s konečnou dávkou maximálně do 5 g/kg tělesné hmotnosti. Tato dávka odpovídá 12 tubám po 30 g Rozex krému nebo více než 7 tubám po 50 g pro dospělého člověka vážícího 72 kg a 2 tubám pro dítě vážící 12 kg.

Recenze od respondentů jsou vesměs pozitivní.

Zdroj: Rozex

Heberdenova artróza

Heberdenovy uzly jsou zhrublé druhé mezičlánkové klouby prstů ruky DIP kostními výrůstky – osteofyty. Jedná se o druh kloubní deformace při artróze, mnohdy s dědičným výskytem. Postihuje ženy asi 10x častěji než muže. Někdy se výskyt Heberdenovy artrózy označuje jako Heberdenova polyartróza.

Zdroj: Artróza prstů na ruce

Diskuze

V diskuzi ARTHRONEO NEÚČINNÝ A PŘEDRAŽENÝ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bártů Vladimír.

Chtěl jsem pomoci manželce která trpí artrozou a tak jsem nalít na inzerci spreje ArthroNEO. Nejen že je tento preparát předražený ale také naprosto neúčinný.Bohužel jsem nenašel způsob jak jej vrátit. Snad je toto varování pro ostatní nemocné které trápí tato bolestivá nemoc a svědčí o neomalenosti a sprostotě prodejců.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věra Němcová.

Naprosto souhlasím s panem Bártů,který také podlehl vábivé reklamě na
ulehčení bolesti při artroze.Ani mě vůbec nepomohl a naopak se mi bolesti
znásobily a dodnes (i po vysazení přípravku) se toho nemohu zbavit - je to
podstatně horší než předtím.
Doufám,že se mi podaří dostat peníze zpátky - ostatně v reklamě zaručují
vrácení peněz,když výrobek nevyhovuje.
Tak jsem zvědavá,jestli najdu adresu,na které se toho dočkám.

Zdroj: diskuze Arthroneo adresa webové adresy

Citronová šťáva při dně

Citron patří k tradiční medicíně mnoha zemí, a to i při léčbě nemocí pohybového aparátu. Jeho šťáva pomáhá bojovat proti artritidě, revmatismu a artróze. Citron je nasycený vitaminy A, B1 a B2, P a C, jakož i kyselinou citronovou. Tyto komponenty mají posilující a protizánětlivé vlastnosti. Zbavit se nemoci pouze použitím citronu není sice možné, ale může sloužit jako vynikající podpora. Doporučuje se použít citronovou šťávu nebo tinkturu z citronové kůry: rozřízněte si jeden citron a vymačkejte z něho šťávu. Potírejte s ní klouby 2x denně a nehýbejte se, dokud zcela nevyschne. V případě, že nemáte čas na tinkturu, připravte si z citronové kůry čaj: nalijte do hrnce 1 litr vody a přidejte šťávu a kůru ze 2 citronů. Vařte 15 minut, když čaj trochu vychladne, oslaďte ho medem a pijte.

Zdroj: Dna a citron

Poradna

V naší poradně s názvem CONDROSULF 800 CENA DOPLATEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiříčková Lydie.

Já se ptám je vhodné na kyčelní klouby i jiné Děkuji Jiříčková Lydie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Condrosulf 800 obsahuje látku chondroitin sulfát. Chondroitin sulfát je chemická látka, která se nachází v lidské chrupavce. Běžně se užívá ústy s glukosaminem nebo jinými složkami při osteoartróze. Chondroitin sulfát je jedním ze stavebních kamenů chrupavky. Při artróze dochází k rozpadu chrupavky v kloubech. Užívání chondroitin sulfátu může zpomalit tento rozklad. Díky této vlastnosti je Condrosulf 800 vhodný pro všechny klouby, i ty kyčelní.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Condrosulf 800 cena doplatek

Léčivé účinky citronové kůry

Kůra tohoto plodu pomáhá odvádět z organismu kyselinu močovou, proto je velmi vhodným prostředkem proti revmatismu, artróze, dně. Dále pomáhá snižovat krevní tlak, zabraňuje vzniku sraženin, kornatění tepen, posiluje játra a žlučník.

Vnitřní citronová kůra – albeno – je bohatá na rostlinný antioxidant (bioflavonoid), který účinně posiluje a snižuje bolestivost stěn žil a vlásečnic. Může být tedy účinnou pomocí i prevencí křečových žil. V kůře je také obsažena látka limonen, ta vykazuje jisté působení proti růstu nádorů. Vědci se zaměřili především na výzkum využití limonenu při prevenci a léčbě nádorových onemocnění, zejména prsu. Zjistili, že tato látka výrazně potlačuje růst nádorů. Zajímavé bylo i zjištění, že v organismu vyvolává rozpad estrogenu na slabší formu. Zvýšená hladina tohoto hormonu je spojována právě s vyšším ohrožením rakovinou prsu. Limonen rovněž posiluje jaterní činnost.

Zdroj: Detoxikace citronem

Poradna

V naší poradně s názvem PŮLÍCÍ NEHTY NA RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den, na palcích na rukou se mi neustále půlí nehty, už nevím jak to řešit. Děkuji za odpověď. Petra

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Půlení nehtu jde někdy vyřešit pomocí jeho stržení. Nový nehet, který okamžitě žačne růst, pak může být bez této lomové linky. Pokud nechcete tento lékařský zákrok absolvovat, tak je možné podpořit sílu nehtů vhodnou výživou zevnitř. Číslo jedna jsou v tomto případě bílkoviny, především kolagen, který tvoří nehet. Další v řadě bude vápník, který je obsažen v mléčných výrobcích nebo je možné ho užívat jako doplněk stravy. Podle ohlasů se také jeví jako dobrá varianta léková formule Dona Nails nebo Skin Essence od firmy Neobotanics. Pokud po těchto přípravcích nehty zesílí, ale i přesto se nich bude vyskytovat lomová linka, tak je možné nehet jemně sbrousit a nanést na něj vhodný lak, který vytvoří jednolitý povrch a linku schová.

Zdroj: diskuze Půlící nehty na rukou

Hills Canine C/D

Hills Canine C/D pozitivně ovlivňuje zdravotní stav u psů s močovými kameny a diagnózou struvitové urolitiázy (prevence výskytu a rekurence), a to tak, že snižuje koncentraci struvitových složek v moči, znesnadňuje tvorbu a shlukování struvitových krystalů, redukuje oxidativní poškození buněk a tím pomáhá bojovat proti urolitiáze.

Hills Prescription Diet Canine c/d není určeno pro:

  • kočky;
  • štěňata;
  • březí nebo kojící feny;
  • psy, kterým jsou současně podávány acidifikátory moči;
  • psy s nestruvitovou urolitiázou, hyperlipidémií nebo pankreatitis (i v anamnéze nebo se zvýšeným rizikem pankreatitis).

Pozitivní účinky: Snižuje koncentraci struvitových složek v moči – hořčíku, amoniaku (z bílkovin) a fosfátu. Cílené pH moči (kyselost: pH 6,2–6,4) znesnadňuje tvorbu a shlukování struvitových krystalů. Speciální antioxidační formule (doplněna) redukuje oxidativní poškození buněk a tím pomáhá bojovat proti urolitiáze.

Složení konzervy: Hovězí maso, kuřecí maso, mletá rýže, mletá kukuřice, vepřová játra, rostlinná vláknina, rostlinný olej, síran vápenatý, chlorid draselný, jodizovaná sůl, vitamíny a stopové prvky.

Složení granulátu: Mletá kukuřice, kuřecí a krůtí moučka, živočišný tuk, ochucovadla, hrachová moučka, rostlinný olej, uhličitan vápenatý, lněné semínko, sůl, chlorid draselný, taurin, vitamíny a stopové prvky. Obsahuje antioxidanty schválené EU.

Zdroj: Močové kameny u psa

Diskuze

V diskuzi PRASKLÝ STEHENNÍ SVAL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květoslava Panošková.

Před půl rokem jsem se nešťastně ohnula a pocítila jsem palčivou bolest. Po půl hodině jsem při příjezdu domů už nemohla vystoupit z auta.Na druhý den jsem měla tak obrovskou modřinu--která se zvětšovala po celé noze. Do týdne jsem měla modrou celou nohu. Dnes mě zbyla bolest v sedací části sedím na půlce zadečku jinak nevydržím. Potřebovala bych vědět zda mohu nohu zatěžovat(třeba opatrně) nebo nepokoušet to. Lékař mě řekl že se jedná o prasklý sval ale že se s tím nedá nic dělat, že mě to bude bolet 2 až--3 měsíce. Mazala jsem si to Heparoidem---jinak nic.Bolest poloviny zadečku je velice nepříjemná. Předem děkuji za odpověď.Panoškova Květa
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mirek.

v roce 2010 jsem upadnul a natrhl si stehenní sval, na levé noze, vyšetření na ultrazvukovém pracovišti-není zřejmé prosáknutí, či porušení snopu svalových struktur, po 14 denní PN jsem nastoupil do zaměstnání, kde 8h denně stojím, po roce následovala ASK kol. kloubu. V roce 2014 následovalo natržení steheního svalu na pravé noze, vyšetření-stav po parciální ruptuře sval. úponu m.rectus fem. s menší tekut. kolekcí o vel. 20x4mm při dist. svalovém úponu, v roce 2017 následovala ASK kol. kloubu pravého.
Chci se zeptat, je možné, že díky tomu, že stehenní svaly nepracovaly jak měly, se tlak v kolenním kloubu zvýšil tak, že přispěl k artroze??
Díky za odpověd Mirek

Zdroj: diskuze Prasklý stehenní sval

Zkušenosti

Condrosulf 800 indikuje revmatolog či ortoped. U výrobků dle zkušeností uživatelů Proenzi, GS Condro a další potravinových doplňků není garantován léčebný účinek. Nejde o návykový lék, tudíž může být jeho použití dlouhodobé.

Condrosulf je balen v platech, jde o poměrně velké tobolky, které se však dají dobře polknout. Nutno pořádně zapít. Přípravek opravdu účinkuje a ulevuje od bolesti. Pomáhá při artróze. Je cenově dostupný.

SÚKL garantuje přítomnost i množství účinné látky. Potvrzena je mnohaletá dobrá zkušenost velkého počtu pacientů. Výhodou je možnost koupení velkého balení.

Zdroj: Condrosulf 800 - recenze

Vliv esenciálních mastných kyselin

Jsou nezbytné pro tvorbu ochranného hydrolipidového kožního pláště. Pokud organismus trpí jejich nedostatkem, například kvůli špatné dietě, má kůže sklon k dehydrataci, zánětům a tvorbě černých a bílých teček. Zdrojem esenciálních mastných kyselin jsou rybí tuky či lněný olej. Většinu těchto látek je možno získat ze zdravé a vyvážené stravy, popřípadě jejich vhodnou suplementací. Některé z těchto látek bývají i součástí krémů a sér. Minerály můžeme pleti dodávat i pravidelným omýváním minerální vodou. Velmi dobrým zdrojem živin pro pleť jsou sladkovodní řasy spirulina či chlorella nebo speciální formule pro zdravou pleť, nehty a vlasy.

Zdroj: Domácí vitamínové sérum na pokožku

Co znamenají zalehlé uši po probuzení

Další z častých příčin bolestí hlavy, migrén, ale také hučení v uších je přetížení žvýkacích svalů a omezená pohyblivost čelistního kloubu.

Ke zvýšenému napětí ve žvýkacích svalech či blokádě čelistního kloubu může dojít z několika různých příčin:

  • bruxismus (skřípání a cvakání zuby) – dochází při něm i k velkému opotřebení čelistního kloubu, které může vést až k artróze;
  • stres – při stresu člověk často „zatne zuby“;
  • problémy s osmičkami („moudráky“) či jejich nedávné odstranění – bolesti zubů způsobují zvýšené napětí ve žvýkacích svalech;
  • nesprávný skus – při žvýkání je zatěžována více jedna strana čelisti oproti druhé.

Zdroj: Zalehlé uši od krční páteře

Wobenzym jako prevence dny

Jako podpůrná léčba je Wobenzym vhodný při revmatoidní artritidě (zánětlivé onemocnění kloubů), při revmatismu měkkých tkání i artróze (degenerativní choroby kloubů).

Doporučené množství léčivého přípravku Wobenzym se určuje dle akutnosti onemocnění. Léčba a dávkování se většinou zahajuje dávkou 3x denně 5‒10 tablet. Pokud obtíže začnou ustupovat, je dobré dávku postupně snižovat až na udržovací dávku 3x denně 3 tablety.

Léčba (do úplného vymizení příznaků) obvykle trvá několik týdnů. Tablety se nekoušou ani jinak nedělí, je vhodné užívat je půl hodiny před jídlem a zapít dostatečným množstvím tekutiny (alespoň ¼ litru). Před užíváním Wobenzymu, nebo pokud ho užíváte déle než dva měsíce, je nutné poradit se s lékařem. Před použitím si také důkladně přečtěte příbalový leták.

Zdroj: Wobenzym a dna

Aminexil pro Dercos Vichy

Aminexil je inovativní farmaceutická molekula působící proti vypadávání vlasů, jež vzešla z 10letého výzkumu. Aminexil působí proti tuhnutí kolagenového pouzdra, uchovává vláčnost a elasticitu tkání, které obklopují vlasový kořínek, a tím pomáhá pevněji ukotvit vlas ve vlasové pokožce. Je vhodný pro ženy, které trpí lehkým až středně těžkým nebo sezónním vypadáváním vlasů.

Další aktivní látky: SP94 – působí na kvalitu vlasů, zásobuje vlasovou cibulku výživnými složkami nezbytnými pro její růst a napomáhá výstavbě silnějšího, tlustšího vlasového vlákna. Vitamíny PP a B6 vlasy revitalizují a zkrášlují.

Účinek posílen dvojí stimulací: Arginin stimuluje mikrocirkulaci a napomáhá přísunu živin nezbytných pro růst vlasové cibulky. Jemný masážní aplikátor s kulatou, ergonomicky tvarovanou špičkou z bílého bronzu vyhovuje všem typům vlasové pokožky, včetně té nejcitlivější. Je speciálně navržený pro cílenou aplikaci a lepší nanášení přímo na vlasovou pokožku a stimulaci mikrocirkulace.

Výhody výrobku: Posiluje vlasy, čímž obnovuje jejich hustotu. Produkt je bez parabenů, hypoalergenní formule je vhodná pro citlivou vlasovou pokožku. Účinnost prokázána pod dermatologickou kontrolou v nemocničním prostředí. Textura je nemastná, nelepivá.

Doporučená aplikace: Aplikujte 1 ampuli denně během intenzivní kúry, 3 ampule týdně během udržovací kúry po dobu 6 týdnů. Aplikátor uchopte vertikálně. Zašroubujte, dokud není pevně utažený. Pro nanesení séra stlačte plošku aplikátoru a nanášejte pěšinku po pěšince. Vmasírujte do pokožky hlavy. Nechejte působit a neoplachujte.

Zde můžete vidět cenu produktu Aminexil pro Dercos Vichy.

Zdroj: Aminexil

Co je botox na vlasy

Léčba, která stojí pouhých 370 Kč pro polodlouhé vlasy, údajně propůjčí vlasům novou sílu a tyto posilující účinky na vlasech vydrží až deset mytí. Botox na vlasy je navržený odborníky z L'Oreal Professionnel a tato kouzelná formule obsahuje molekuly, které vyhledávají a připojují se k místům, kde je poškozen keratin, což je protein, který tvoří vlasová vlákna. Podle vynálezců, tyto molekuly pronikají hluboko do vlasu a utěsňují mezery a omezují tak lámavost vlasů. Kromě botoxu mohou být do séra přidány také vitaminy a další posilující látky, takže se dosahují opravdu dlouhodobé posilující výsledky. Tento produkt s Botkem na vlasy je skutečně jiný, než jsme mohli kdy vidět, protože umožňuje vlasy skutečně opravovat. Molekula aktivní látky nalezne poškozená vlákna, kde je pak schopna měnit svoji strukturu a vytvořit síť a zacelit tak nerovnosti na povrchu vlasu a navrací vlasům zpět jejich přirozený lesk a sílu. Tyto aktivní molekuly, které mají ochrannou známku se jménem Cylane, jsou k dispozici pouze prostřednictvím kadeřnických salonů a na vlasy by je měli aplikovat pouze proškolení odborníci. Na vlasy se nejdříve nanáší speciální šampon, a pak po opláchnutí a vysušení ručníkem je pomocí takové injekční stříkačky aplikován botox v séru.
 

Zdroj: Botox na vlasy zahladí praskliny a roztřepené konečky vlasů


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP