Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

FURON VEDLEJŠÍ ÚČINKY

OBSAH

Otok zmizel, jak dlouho potom užívat Furon

Rozmezí mezi jednotlivými dávkami musí činit 6–8 hodin. O tom, kdy smíte nebo nesmíte užívat tablety Furon, by měl rozhodnout v první řadě ošetřující lékař.

Zdroj: Jak dlouho užívat lék Furon

Poradna

V naší poradně s názvem FURON LÉK NA ODVODNĚNÍ . se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dašena Moakkadehova .

lek furon 40mq uživám ráno.Mam užívat po jídle nebo před jídlem?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Ráno je dobré a jestli po nebo před jídlem není důležité.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Furon lék na odvodnění .

Jak dlouho působí?

Furon působí 6 až 8 hodin od poslední dávky. Tento čas může být prodloužen až na více než 9 hodin, a to u pacientů s dlouhými intervaly močení a nebo u pacientů s úplným zastavením močení. Furon se vylučuje z organismu hlavně prostřednictvím ledvin a pokud se v ledvinách netvoří moč, tak jeho vylučování zbývá jen na játrech. Přes játra se Furon vyloučí desetkrát pomaleji než přirozeně přes ledviny.

Zdroj: Jak dlouho působí Furon?

Diskuze

V diskuzi FURON LÉK NA ODVODNĚNÍ . se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dašena Moakkadehova .

lek furon 40mq uživám ráno.Mam užívat po jídle nebo před jídlem?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Semeráková.

Prosíme, kdy se má užívat furon zda před jídlem ráno nebo po jídle. Moc děkujeme

Zdroj: diskuze Furon lék na odvodnění .

Verospiron versus Furon

Při otázce, co na odvodnění, zda Furon či Verospiron, vám dá jednoznačnou odpověď pouze lékař. K silným kličkovým diuretikům se řadí furosemid (Furon, Furorese). Draslík v organismu šetří spironolakton (Verospiron), který často nachází uplatnění u srdečního selhávání.

Zdroj: Na odvodnění Furon nebo Verospiron

Diskuze

V diskuzi VEDLEJŠÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luk.

ty "vedlejší účinky" v podobě akné nejsou v podstatě žádné vedlejší účinky.... tělo se díky MSM zbavuje různých patogenů v těle a tedy ho čistí. Toto čištění je provedeno všemi různými způsoby, tedy i skrz kůži. Po pročištění tyto účinky zase vymizí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří Sema.

Otázka-je možné používat Tebokan 120mg současně s lékem Warfarin, jedná se mi o to zda může snižovat účinek Warfarinu jak třeba vitamin K obsažený v zelenině ? Děkuji.

Zdroj: diskuze Vedlejší účinky

Je Furon na předpis

Lék Furon 40 mg je pouze na lékařský předpis a prodej bez předpisu v lékárně není možný. Úhrada pojišťovny činí 63,70 Kč a maximální doplatek je 9,04 Kč.

Vyvarujte se těchto inzerátů: „Nabízím léky na srdce a odvodnění (Furon, Verospiron, Enap), nám už jsou k ničemu, ale vyhazovat je je blbost!“ Můžete si vážně poškodit zdraví při jejich koupi přes internet.

Zdroj: Na odvodnění Furon nebo Verospiron

Poradna

V naší poradně s názvem FURON LÉK NA ODVODNĚNÍ . se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek .

Ráno je dobré a jestli po nebo před jídlem není důležité.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Leona pham.

lza zaměnit furon za furoresse?

Zdroj: diskuze Furon lék na odvodnění .

Za jak dlouho se projeví první účinky

Furon se užívá obvykle při stavech spojených s otoky. Úvodní dávka je 1/2 až 2 tablety denně v jedné dávce, při vyšších dávkách se denní dávka rozdělí do dvou nebo více dávek, ale rozmezí mezi jednotlivými dávkami musí činit 6–8 hodin. Při dlouhodobé léčbě je někdy vhodné užívání přerušovat každý druhý nebo třetí den.

Při léčbě vysokého krevního tlaku užívají dospělí obvykle 1/2 až 1 tabletu samostatně nebo v kombinaci s dalšími léčivy podle doporučení lékaře.

Účinek léku Furon nastupuje za 30–60 minut a trvá asi 6 hodin.

Zdroj: Jak dlouho užívat lék Furon

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKY NA ODVODNĚNÍ NA PŘEDPIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šárka Čunátová.

Dobrý den.Chtěla bych se optat na furon na odvodnění,ale beru léky na deprese a mám astma,na něj beru také léky.Mohu brát tento lék ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Furon patří mezi nejúčinnější léky na odvodnění. Lék Furon zmírňuje otoky a může být také užíván při léčbě vysokého krevního tlaku. Jeho užívání ale sebou přináší mnoho rizik, která je třeba pravidelně kontrolovat. Proto je tento lék k dostání pouze na lékařský předpis, aby ošetřující lékař mohl sledovat účinky léku a zajistit vám bezpečnou léčbu. O tom, že užíváte lék Furon, musíte vyrozumět všechny své lékaře, na plicním i lékaře píšícího vám předpis na antidepresiva. Pokud jste jim o této léčbě neřekla, učiňte tak při další kontrole.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Furon lék na odvodnění .

Otok nezmizel, jak dlouho užívat Furon

Při vyšších dávkách se denní dávka rozdělí do dvou nebo více dávek. Rozmezí mezi jednotlivými dávkami musí činit 6 až 8 hodin. Pokud otok nemizí, je třeba Furon užívat dlouhodobě. Při dlouhodobé léčbě je někdy vhodné užívání přerušovat každý druhý nebo třetí den. Půl až celé dvě tablety, to je denní dávka, kterou vám předepíše lékař, pokud jde o stav spojený s otoky. Při léčení hypertenze (vysokého krevního tlaku) je maximem jedna tableta denně, ale obvykle se lék Furon kombinuje i s dalšími různými léčivy.

Zdroj: Jak dlouho užívat lék Furon

Diskuze

V diskuzi NA ODVODNĚNÍ FURON NEBO VEROSPIRON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tonda.

Z jakých důvodů je nové balení FURON 40 mg o 50 % větší (krabička). Kde je ekologie. Převáží i skladuje se vzduch. To nikomu nevadí? Horší pro pacienty je to, že nejdou tablety půlit i když mají dělící šáru.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Na odvodnění Furon nebo Verospiron

Za jak dlouho začne účinkovat?

Furon začne působit rychle, již během prvních 30 minut po spolknutí, přičemž k maximálnímu účinku dochází již hodinu po spolknutí. Může však trvat i několik týdnů, než se léčba Furonem plně projeví.

Pokud užíváte Furon na vysoký krevní tlak, nemusíte mít žádné příznaky toho, že lék začal účinkovat. V tomto případě se po započetí léčby ani necítíte jinak. To však neznamená, že lék nefunguje. Je důležité ho užívat dále podle pokynů svého lékaře.

Zdroj: Jak dlouho působí Furon?

Diskuze

V diskuzi LÉK PRENESSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.

Dobrý den,prosím o radu,zda je možné k léku Prenessa užívat současně lék Furon.Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav Roth.

Re
Dobrý den
Odpovídám na váš dotaz zda je možné používat lék Prenessa 4mg a lék Furon 40mg.
Ano lze současně užívat oba léky naráz bez problému.Roth.

Zdroj: diskuze Lék prenessa

Co když si zapomenete vzít dávku?

Zapomenutou dávku užijte, jakmile si vzpomenete, ale jen pokud to není po 16:00 odpoledne. V tomto případě vynechejte zapomenutou dávku a vezměte si další dávku v obvyklou dobu. Hlavně nezdvojujte následující dávku, abyste nahradili vynechanou dávku.

Pokud na Furon často zapomínáte, může si pomoci tím, že si nastavíte budík, který vám to připomene. Můžete také požádat svého lékárníka o pomoc s nalezením dalších způsobů, které vám pomohou nezapomenout na užívání léků.

Zdroj: Jak dlouho působí Furon?

Diskuze

V diskuzi FURON LÉK NA ODVODNĚNÍ . se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dašena Moakkadehova .

lek furon 40mq uživám ráno.Mam užívat po jídle nebo před jídlem?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav.

Dobrý den ,
lékař mě předepsal Furon / 1/2 - 1/2 - 0 / , při tom jsem diabetik / inzulin / a pozoruji značné zhoršení diabetu . Dále užívám na prostatu Finasterid Mylan a Omnic Tocas,
Mohu při této kombinaci léků užívat Furon , když v příbalovém letáku se užívání tohoto léku nedoporučuje ?
Děkuji za odpověď - Jaroslav

Zdroj: diskuze Furon lék na odvodnění .

Verospiron a alkohol

V žádném případě u tohoto léku nekonzumujte alkohol.

Zdroj: Na odvodnění Furon nebo Verospiron

Diskuze

V diskuzi FURON LÉK NA ODVODNĚNÍ . se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dašena Moakkadehova .

lek furon 40mq uživám ráno.Mam užívat po jídle nebo před jídlem?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie Jindrová.

Může prosím praktický lékař předepisovat lék Furon 40 m ?:

Zdroj: diskuze Furon lék na odvodnění .

Jak funguje Furon

Přípravek Furon obsahuje furosemid, který patří mezi kličková diuretika (močopudné látky) a brání zpětnému vstřebávání sodíku, draslíku a chloridů v ledvinách. Výsledkem je zvýšené vylučování těchto minerálů s vodou. Zvyšuje se rovněž vylučování hořčíku a vápníku. Furosemid patří mezi nejúčinnější diuretika.

Přípravek Furon se užívá k léčbě stavů spojených s otoky, které vyžadují rychlou léčebnou odpověď a které nereagují na mírněji účinná diuretika (například plicní edém, chronické srdeční selhávání, chronické selhávání ledvin, jaterní cirhóza). Přípravek Furon může být užíván při léčbě vysokého krevního tlaku v kombinaci s jinými léky užívanými k léčení této nemoci. Přípravek Furon mohou užívat dospělí i děti od 3 let. [1]

Furon nelze podávat u nemocných v jaterním kómatu, při selhání funkce ledvin a jater v důsledku poškození nefrotoxickými látkami, v těhotenství a při laktaci. Kontraindikací k podávání kličkových diuretik je porucha vodní a elektrolytové rovnováhy (dehydratace, hyponatrémie, hypokalémie, hypochloremická nebo hypokalemická alkalóza, hypokalcémie). Kontraindikací je dále porucha odtoku moči při obstrukci močových cest.

Zdroj: Jak dlouho užívat lék Furon

Co se stane po spolknutí léku

Furon se po spolknutí rychle absorbuje a z podané dávky se vstřebá 75 % účinné látky furosemid. Furon podléhá first-pass efektu. To znamená, že dochází ke snížení jeho účinku tím, že část dávky je před vstupem do systémové cirkulace nejdříve metabolizována v játrech.

Absolutní biologická dostupnost ústy podaného Furonu se pohybuje mezi 62-67 %. Účinek se dostavuje již za 30 minut, vrcholí za 1-2 hodiny a přetrvává 6-8 hodin. Maximální koncentrace léku v krvi po spolknutí 40 mg furosemidu je 250 µg/l a je jí dosaženo za 1 hodinu. Po první hodině se z organismu vyloučí polovina účinné látky. Při zpomaleném nebo úplně zastaveném močení je tento čas značně prodloužen, a to až na 9 hodin. U léku Furon je stanoven distribuční objem na 170 až 270 ml na kilogram váhy pacienta. Jde o objem tekutiny, ve které se má lék rozptýlit. Délka účinku je prodloužena díky vysoké vazbě na plazmatické bílkoviny, která u léku Furon je cca 98 % a prodlužuje účinek až na 8 hodin. Furosemid se vylučuje v nezměněné formě hlavně ledvinami glomerulární filtrací a aktivní tubulární sekrecí. Malá část ho odchází ve změněné formě jako glukuronid. Zbytek (asi 10 %) se vylučuje játry přes žluč do stolice.

Zdroj: Jak dlouho působí Furon?

Zkušenosti s Verospironem

Verospiron může u mužů způsobit zvětšení prsou, což se označuje jako gynekomastie. Kromě toho může Verospiron v kombinaci s jinými léky (například ACE-inhibitory) zvýšit příliš hladinu draslíku a vyvolat hyperkalémii. Riziko je vyšší u pacientů se selháváním ledvin.

Zdroj: Na odvodnění Furon nebo Verospiron

Lék Furon

Obsahuje furosemid, který patří mezi kličková diuretika (močopudné látky) a brání zpětnému vstřebávání sodíku, draslíku a chloridů v ledvinách. Výsledkem je zvýšené vylučování těchto minerálů s vodou. Zvyšuje se rovněž vylučování hořčíku a vápníku. Furosemid patří mezi nejúčinnější diuretika.

Indikační skupina Furonu

Furon patří do indikační skupiny diuretik.

Dávkování Furonu

Vždy užívejte přípravek přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jisti, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem. Obvykle se při stavech spojených s otoky užívá úvodní dávka ½–2 tablety denně v jedné dávce, při vyšších dávkách se denní dávka rozdělí do dvou nebo více dávek, ale rozmezí mezi jednotlivými dávkami musí činit 6–8 hodin. Při dlouhodobém léčení je někdy vhodné užívání přerušovaně každý druhý nebo třetí den.

Dětem starším 3 let se furosemid podává v dávce 1–3 mg/kg tělesné hmotnosti / den.

Při léčbě vysokého krevního tlaku užívají dospělí obvykle ½–1 tabletu samostatně nebo v kombinaci s dalšími léčivy podle doporučení lékaře.

Příbalový leták Furonu

Zde si můžete přečíst příbalový leták léku Furon.

Cena léku Furon 40 mg

Úhrada pojišťovny je 63,70 Kč a maximální doplatek je 9,04 Kč.

Zdroj: Tablety na odvodnění organismu

Léčba intoxikace

Léčba je pouze podpůrná a spočívá v náhradě tekutin a elektrolytových ztrát. Často musí být kontrolována hladina sérových elektrolytů, acidobazická rovnováha a krevní tlak. Rovněž musí být zajištěna adekvátní drenáž močového měchýře u pacientů s retencí moči u hypertrofie prostaty.

Hemodialýza neurychluje vylučování Furonu. Specifické antidotum k léčbě předávkování Furonem neexistuje.

Zdroj: Jak dlouho užívat lék Furon

Furon

Furon 40 mg obsahuje furosemid, který patří mezi kličková diuretika (močopudné látky) a brání zpětnému vstřebávání sodíku, draslíku a chloridů v ledvinách. Výsledkem je zvýšené vylučování těchto minerálů s vodou. Zvyšuje se rovněž vylučování hořčíku a vápníku. Furosemid patří mezi nejúčinnější diuretika.

Furon 40 mg se užívá k léčbě stavů spojených s otoky, které vyžadují rychlou terapeutickou odpověď a které nereagují na méně účinná diuretika (například plicní edém, chronické srdeční selhávání, chronické selhávání ledvin, jaterní cirhóza). Furon 40 mg může být užíván při léčbě vysokého krevního tlaku v kombinaci s jinými léky užívanými k léčení této nemoci.

V souvislosti s užíváním přípravku Furon 40 mg se mohou vyskytnout zažívací obtíže (nevolnost, zvracení či průjem). Následkem zvýšeného vylučování moči, zejména u starších nemocných na začátku léčby, může dojít k oběhovým poruchám. Tyto se projeví tlakem v hlavě, závratěmi, poruchami zraku. U pacientů s cukrovkou může dojít ke zhoršení této choroby. Může dojít i ke zvýšení hladiny kyseliny močové v séru až k dnavému záchvatu. Mohou se vyskytnout i alergické vyrážky, dále poruchy krvetvorby, zejména snížení počtu krevních destiček. Vzácné jsou poruchy sluchu. Při dlouhodobé léčbě furosemidem může dojít k poruchám vodního a elektrolytového hospodářství. Snížení hladiny draslíku v séru může být spojeno s poruchami srdečního rytmu, zejména je-li současně užíván digoxin. Nedostatek sodíku se projevuje křečemi v lýtkách, nechutenstvím, závratěmi, poruchami spánku, zmateností. Snížení hladiny vápníku v séru se může projevit tetanií (křečovým stavem).

Zde můžete vidět příbalový leták a cenu produktu Furon.

Zdroj: Léky na odvodnění na předpis

Jak funguje Furon

Furon obsahuje furosemid, který patří mezi diuretika (močopudné látky) a brání zpětnému vstřebávání sodíku, draslíku a chloridů v ledvinách. Výsledkem je zvýšené vylučování těchto minerálů s vodou. Zvyšuje se rovněž vylučování hořčíku a vápníku. Furosemid patří mezi nejznámější a nejpoužívanější diuretika.

Furon 40 mg se užívá k léčbě stavů spojených s otoky, které vyžadují rychlou terapeutickou odpověď a které nereagují na méně účinná diuretika (například plicní edém, chronické srdeční selhávání, chronické selhávání ledvin, jaterní cirhóza). Může být užíván při léčbě vysokého krevního tlaku v kombinaci s jinými léky užívanými k léčení této nemoci.

Při užívání léku Furon 40 mg se mohou vyskytnout zažívací obtíže (nevolnost, zvracení či průjem). Následkem zvýšeného vylučování moči, zejména u starších nemocných na začátku léčby, může dojít k oběhovým poruchám, které se projeví tlakem v hlavě, závratěmi, poruchami zraku. U pacientů s cukrovkou může dojít ke zhoršení této choroby. Může dojít i ke zvýšení hladiny kyseliny močové v séru až k dnavému záchvatu. Mohou se vyskytnout i alergické vyrážky, dále poruchy krvetvorby, především snížení počtu krevních destiček. Vzácné jsou poruchy sluchu. Při dlouhodobé léčbě furosemidem může dojít k poruchám vodního a elektrolytového hospodářství. Snížení hladiny draslíku v séru může být spojeno s poruchami srdečního rytmu, zvláště je-li současně užíván digoxin. Nedostatek sodíku se projevuje křečemi v lýtkách, nechutenstvím, závratěmi, poruchami spánku, zmateností. Snížení hladiny vápníku v séru se může projevit tetanií (křečovým stavem).

Zdroj: Na odvodnění Furon nebo Verospiron


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP