Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

GLYCERINOVÝ KLYSTÝR

OBSAH

Rádi byste použili jarišovu vodu, ale nevíte jak se připravuje a jak se používá. Zde přinášíme recept na přípravu jarischovy vody a také několik rad, na co si ji můžete dávat?

Zdroj: Jarišova voda a jak si ji připravit

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Macik.

Dobrý den. Protože léta trpím zácpou, zakoupila jsem colonix, abych se s tímto problémem touto cestou pokusila bojovat. Vím, že colonix neberu dlouho, teprve od minulého pondělka a dnes je úterý (od 22.6.). Ale dosud jsem se nevyprázdnila. Přiznám se, že dnes mi není už nejlépe. Cítím se unavená a ospalá a tlačí mi žaludek. V neděli jsem si vzala čípek a trochu jsem měla stolici. Ale čípek mi vždy nezabírá a nevím, zda tím neporušuji program. Můžete mi k tomu dát nějakou informaci?? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří.

Dobrý den. Já také trpím už delší dobu zácpou a glycerinové čípky mě moc nezbírají jsou slabé.Lepší je čípek Dulcolax ten zabere spolehlivě do 20minut nebo si musím udělat mýdlový klystýr který je spolehlivý a je za chvilku hotový a úleva od zácpy je velká.

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Účinky

Použití glycerinu se využívá převážně u mikroklyzmatu, což je klyzma s malým obsahem tekutiny. Klyzma je méně objemné, klient tekutinu déle udrží a snadněji se vyprázdní. Jedná se o projímavý druh klystýru.

Zdroj: Glycerinový klystýr

Diskuze

V diskuzi VELKÝ KLYSTÝR 3 LITRY VODY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Světlana.

Dobrý den, nechápu, proč většina návodů udává, že klystýr stačí dělat se 2 litry vody. Jám měřím jen 163 cm a vážím jen 49 kilogramů a zvládádm naprosto bez problému pojmouk při klystýru 3 litry vody. Jednou se mi dokonce podařilo přijmout 3,5 litru vody. Už doktor Kellogg doporučoval klystýry co největší, aby se střevo dobře vyčistilo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavlína.

Taky používám velkoobjemový klystýr, dávám si 3 až 3,5 litru vody.

Zdroj: diskuze Velký klystýr 3 litry vody

Pomůcky

Při glycerinovém klystýru je potřeba ricinový olej nebo glycerin; 100–200ml Janetova stříkačka; slabší rektální rourka nebo Nelatonův katétr; čtverce buničiny; jednorázová podložka; vazelína; dřevěná lopatka; gumové rukavice; emitní miska; toaletní papír; podložní mísa.

Zdroj: Glycerinový klystýr

Klystýr video

Zde můžete vidět, jak se provádí klystýr.

Zdroj: Jak správně provést klystýr

Diskuze

V diskuzi KLYSTÝR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Dobrý den,
mám jen jednu otázku.
Je možné si někde nechat ten klystýr udělat? Třeba někde v nemocnici?
Zatím jsem žádnou podobnou službu nenašel mimo hydrocolon terapie.
Žádná nemocnice to nenabízí a řekl bych, že se tomu i některé nemocnice vyhýbají i v případě, že pacient nemá možnost si tuto proceduru udělat sám. Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Klystýr

Postup

  1. Do stříkačky natáhneme ordinované množství oleje nebo glycerinu.
  2. Oblékneme si rukavice a rektální rourku natřeme vazelínou, zavedeme do konečníku.
  3. Stříkačku nasadíme na zavedenou rektální rourku a přípravek pomalu vstřikujeme.
  4. Jednou rukou vytahujeme rourku z konečníku, druhou ji současně otíráme.
  5. Požádáme klienta, aby v sobě tekutinu co nejdéle zadržel.
  6. Ležícímu klientovi podáváme podložní mísu.
  7. V průběhu celého výkonu s klientem neustále komunikujeme.
  8. Dotazem si ověříme, zda se klient vyprázdnil.
  9. Dekontaminujeme a uklidíme pomůcky.

Zdroj: Glycerinový klystýr

Diskuze

V diskuzi ČIŠTĚNÍ JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bunapo.

Ten klystýr mi připadá značně nepraktický.
Nemáte někdo radu jestli to nefunguje i bez něj?
Díky s pozdravem Hezký den Pavel

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Čištění jater

Klystýr video

Videonávody na to, jak správně provést klystýr doma.

Zdroj: Klystýr

Diskuze

V diskuzi KÁVOVÝ KLYSTÝR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanche.

Nenašla jsem nic o kavovém klystýru. Jak se dela kolik kávy, jakou atd. Prosím někoho kdo ví, ať dá vědět. Děkuji Blanche

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimir.

Googlite KAVOVY KLYSIR or GERSON COFFEE ENEMA
Je plno. Mam prvy za sebou. 3 stol lyzice mletej kavy kvalitnej. Vraj lepsie organic? Zovriat 1 L destil vody z lekarne ci z vodovodu ale odstat 5-8 hodin = chlor fuc.
Nerobit na noc lebo stimuluje energiu. Ocedit a chladit na 37-43 st C. Drzat v sebe 15 minut lebo pecen jatra kazde 3 minuty cisti krv. Detox, depresie, zlepsi krv od parazitov... Dr Ogulov: 13 dni po sebe a muz s plno lipomami sa ich plne zbavil. Budem robit 2x v tyzden.

Zdroj: diskuze Kávový klystýr

Za jak dlouho účinkuje glycerinový čípek

Účinek se dostaví nejpozději do 30 minut po použití.

Zdroj: Projímadlo čípky

Diskuze

V diskuzi VELKÝ KLYSTÝR 3 LITRY VODY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Světlana.

Dobrý den, nechápu, proč většina návodů udává, že klystýr stačí dělat se 2 litry vody. Jám měřím jen 163 cm a vážím jen 49 kilogramů a zvládádm naprosto bez problému pojmouk při klystýru 3 litry vody. Jednou se mi dokonce podařilo přijmout 3,5 litru vody. Už doktor Kellogg doporučoval klystýry co největší, aby se střevo dobře vyčistilo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jirka.

Jak casto se dělá klistyr a který irigator je něj jeden sem si koupil dejte vědět buď tel nebo mesenger 777584528

Zdroj: diskuze Velký klystýr 3 litry vody

Co je to klystýr

Klystýr je postup zavedení tekutiny do konečníku a tlustého střeva přes konečník. Zvyšující se objem kapaliny způsobuje rychlý rozvoj dolního trávicího traktu, což často vede k velmi nepříjemnému nadýmání, křečím, silné peristaltice, pocitům naléhavosti a kompletnímu vyprázdnění spodního střevního traktu. Klystýr je velmi rychlý a účinný, provádí se často u takových onemocnění, jako je zácpa, a je součástí některých alternativních zdravotních terapií.

Zdroj: Klystýr

Diskuze

V diskuzi JÍDELNÍČEK PŘI OČISTĚ ORGANISMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

bolí mě stále loket a u kyčle trochanter
chtěla bych se očistit ,abymě to nebolelo,když
mi řekla lékařka, že mám zánětto je v tom trochanteru,
Nechci tablety a tvrdé diety.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Thea.

Nemusíš žádnou tvrdou dietu. Stačí několikahodinový postup, vyplatí se najít si na něj jednou-dvakrát do roka čas. Buď kávový klystýr nebo očistu jater olivovým olejem a citronovou šťávou (www.detoxikuj.netstr…). Je i lepší zábava, ale stojí to za to. Určitě lepší, než pilulky nebo procedury ve špitále.

Zdroj: diskuze Jídelníček při očistě organismu

Příprava klienta – klientovi je nutné vysvětlit postup, účel klyzmatu; doporučíme mu, aby během výkonu zhluboka dýchal nosem, a ucítí-li nesnesitelné nutkání na stolici, aby to hlásil. Dále klienta upozorníme na to, že je potřeba na konci výkonu tekutinu v sobě zadržet co nejdéle (minimálně 10 minut). Uvedené pokyny klientovi opakujeme i během výkonu.

Klientovi pokud možno zajistíme soukromí. Chodící klienty vyzveme, aby přišli do koupelny, u klienta ležícího na pokoji vyzveme ostatní klienty, aby opustili na chvíli pokoj.

Polohování – pravý bok, kolenoprsní poloha, poloha na zádech s pokrčenými a oddálenými dolními končetinami (pod klienta se podkládá podložní mísa, jednorázová podložka).

Zdroj: Glycerinový klystýr

Poradna

V naší poradně s názvem HEMEROIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den jsem po operaci hemeroidu a v konečníku vznikla trhlina ,při vyprazdnování hrozně bolí.Použila jsem už mast dubovou kůru gel ,řapík lékařský ,kopřivovou mast ,home stop gel ,faktu gel i čípky a stále se nehojí .Prosím poradíte děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Musíte se obrátit na lékaře, který Vám odstraňoval hemoroidy, aby zrevidoval oblast a zjistil příčiny bolesti. Neodkládejte to, protože hrozí nebezpečí zánětu a ztráta funkce konečníku. Sama si v tomto případě nepomůžete, protože si tam nevidíte. Než se dostanete ke svému lékaři, tak si dělejte lehký klystýr sprchou ve vaně vlažnou vodou a nakonec na konečník použijte septonex.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hemeroidy

Fotografie klystýru

Zde je několik fotografií, na kterých je vidět klystýr.

Zdroj: Klystýr

Diskuze

V diskuzi ROUPY A KLYSTÝR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Menčíková.

Pěkný den, roupy resim u sveho 8-leteho syna již 4 roky. Stale se mu vraceji. Zkousel jsme jak vermox, tak homeopatika cina 200ch, tak frekvencni terapii, tinkturu z oresaku... A stale se mu to vraci. Deje se to od te doby, co mame stridavou peci. Prosím o radu. Děkuji Menčíková Jana

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Roupy a klystýr

Druhy klystýru

  • Klystýr mýdlovou vodou. Tento klystýr může být efektivnější při vyprazdňování střev u některých lidí. Vždy začínejte klystýr bez mýdla. Pokud chcete experimentovat, vybírejte si mýdla buď na rostlinné bázi, nebo na bázi živočišné. Zvolíte-li mýdlo se speciálními účinky, mohou zde existovat i další léčebné výhody použití mýdlového klystýru.
  • Klystýr s esenciálními oleji. Použití éterických olejů může být účinnější než použití mýdla. Velmi účinné jsou oleje z máty a levandule, protože stimulují a vyživují tlusté střevo.
  • Klystýr z mořské soli. Je důležité, aby bylo střevo živeno elektrolyty, proto do klystýru přidejte jednu lžičku mořské soli na půl litru vody.

Zdroj: Klystýr

Zdravotní účinky klystýru

Klystýr je vlastně vnitřní sprcha. Vypláchne zbytky jídel, které velmi často způsobují patologické změny střevní sliznice. Vyčistí zbytky nestrávené potravy a odstraní případné patogenní mikroorganismy.

Zdroj: Jak správně provést klystýr

Proč používat klystýr?

Náš moderní životní styl ničí stále rostoucí zdravotní poruchy, u kterých je diagnóza nejasná. Fyziologická onemocnění jako bolesti zad, poruchy trávení, nadýmání, kyselosti, chronická zácpa, syndrom dráždivého tračníku jsou na denním pořádku. Tyto poruchy jsou spojeny s nedostatečným čištěním tlustého střeva a se špatnou detoxikací organismu. Zkušenosti ukazují, že klystýr nejen značně pomáhá v těchto případech, ale také přispívá k udržování mladistvého vzhledu.

Zdroj: Klystýr

Glycin Soja Oil

Glycine Soja Oil je glycerinový olej, který zjemňuje pokožku, obohacuje ji o lecitin a vitamín E.

Zdroj: Lavera

Klystýr před operací

Pokud pacient nechce klasické klyzma, tak se dá v nemocnici za 100 Kč koupit přípravek Yal. Yal je velmi řídký gel v malé lahvičce s aplikátorem do konečníku. Používá se k výplachu před různými vyšetřeními a jedná se o příjemnější proceduru, než je klyzma. Klyzma se provádí u plánovaných operací střev, případně velkých gynekologických operací, nebo před určitými vyšetřeními střev (například při endoskopii).

Zdroj: Jak správně provést klystýr


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP