Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

JAK PROBÍHÁ POHLAVNÍ STYK VIDEO

OBSAH

Svědění přirození je velmi nepříjemné. Člověk, kterého tato nepříjemnost postihla, může svědění snášet dokonce hůře než bolest. Svědění se rovněž obtížněji léčí. Pokud se intenzivním škrábáním kůže přirození rozdrásá, škrábance se mohou zanítit, což ještě zhorší svědivý pocit. Svědění přirození může být projevem jak kožního, tak i jiného onemocnění.

Zdroj: Svědění přirození

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

muze muz mit pohlavni styk,kdyz ma phimosis,a je plodny?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Muž s fimózou samozřejmě mít pohlavní styk může. Má to ale svá úskalí. Tím, jak je žalud neustále zakrytý předkožkou, se těžko dosáhne vyvrcholení a pohlavní styk může tak trvat velmi dlouho. Pak je zde nebezpečí zanesení infekce do pochvy, protože není možné provést důkladnou hygienu žaludu. Pokud je fimóza v akutním stádiu, to znamená, že probíhá zánět na tkáních žaludu a předkožky, tak bych vůbec pohlavní styk nedoporučoval.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

Co je to gardnerella vaginalis

Gardnerella vaginalis patří mezi poměrně časté vaginální infekce s dominantně (nikoliv výhradně) sexuálním transferem. Gardnerella není vyloženě infekce, spíše jde o takzvanou dysmikrobii, často při současném nedostatku laktobacilů. Tato dysmikrobie se projevuje spíše zapáchajícím výtokem připomínajícím zápach rybiny. U problému je důležité upravit pH poševního prostředí a obnovit laktobacilovou populaci. Také je vhodné mít pohlavní styk s kondomem či přerušovaný styk, protože sperma má zásaditou povahu a negativně narušuje přirozené kyselé prostředí v pochvě.

Zdroj: Gardnerella vaginalis

Poradna

V naší poradně s názvem PO OPERACI KRCNICH MANDLI MUZEME MIT POHLAVNI STYK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobry den manzel je po operaci krčních mandli tyden a ted uz je doma chci se informovat zda je mozny pohlavní styk dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Týden po operaci krčních mandlí je stále sliznice krku velmi náchylná na různé infekce, které se mohou přenést při orálním sexu, který by manžel dělal vám. Klasická soulož je v této době již možná. Prostě a jednoduše, když při sexu vynecháte manželovo ústa, tak si klidně můžete užívat dle libosti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Po operaci krcnich mandli muzeme mit pohlavni styk

Jak se chránit před pohlavně přenosnými chorobami?

Zde jsou uvedeny některé kroky, které můžete podniknout, abyste se chránila před pohlavně přenosnými chorobami.

  • Omezte počet sexuálních partnerů. Čím více partnerů máte, tím větší je pravděpodobnost nákazy pohlavně přenosnými chorobami.
  • Používejte kondom při každém pohlavním styku.
  • Mějte pohlavní styk s jednou osobou.
  • Vybírejte si sexuální partnery s opatrností.
  • Měla byste znát příznaky pohlavních chorob.
  • Před pohlavním stykem neužívejte drogy ani alkohol, protože nemusí dojít k bezpečnému pohlavnímu styku.

Zdroj: Sex a menopauza

Poradna

V naší poradně s názvem VŠECHNY PŘÍZNAKY MENOPAUZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla Hirschfeldová.

chci se zeptat už 2 roky horko střídá zima nedostala jsem měsíčky minulý měsíc krvácení normální jako každý měsíc žádné zeslabení se všemi ženami co jsem mluvila měsíčky slábly až vymizely mám bolest v dolní části zad a kyčle pohlavní styk probíhá bez problému a bez bolesti touha je silnější než když mi bylo 20 let těhotenský test těhotenství neprokázal

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nepíšete kolik je Vám let. Střídání pocitu horka a zimy, takzvané návaly, nemusí být nutně jen projev menopauzy. Mohou ukazovat i na jiné hormonální nerovnováhy způsobené třeba štítnou žlázou nebo na nemocné ledviny, ale i na diabetes. Odhalilo by to zevrubné vyšetření, ke kterému by mohl dát podnět Váš gynekolog. S ním byste mohla probrat i důvod vynechání posledního cyklu. Ne u všech probíhá ukončení plodnosti stejně a nemusí to být vždy jak popisujete.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Všechny příznaky menopauzy

Jak zvýšit intimitu s partnerem během menopauzy?

Během menopauzy může dojít k poklesu vašeho sexuálního života, v tomto období vám může pomoci právě poradenství, které poskytuje „návody“, jak vytrvat s partnerem v intimním vztahu. Láska a náklonnost může být vyjádřena i bez pohlavního styku. Užívejte si společný čas s partnerem, doporučují se procházky, večeře při svíčkách.

Chcete-li zlepšit svou fyzickou intimitu, zkuste následující tipy:

  • Zjišťujte si informace nejen o tělesné anatomii, sexuálních funkcích, změnách, které jsou spojené se stárnutím, ale i o sexuálním chování a reakcích. To vám pomůže překonat obavy ze selhání.
  • Zvyšte stimulaci pomocí erotických materiálů (video nebo časopisy), masturbace a změn sexuální rutiny.
  • Rozptýlení a technika zvyšují relaxaci a odstraňují úzkost. Tyto přístupy zahrnují erotické a neerotické fantazie. Zejména se jedná o cvičení pomocí pohlavního styku, hudby, videa nebo televize.
  • Praxe nekoitálního chování jako smyslné masáže. Nekoitální chování stimuluje fyzickou činnost, která neobsahuje pohlavní styk. Tyto činnosti se užívají k podpoře jistoty a posilují komunikaci mezi partnery.
  • Minimalizaci bolesti lze většinou ovlivnit sexuální pozicí umožňující ovládání hloubky průniku. Velmi užitečná je teplá koupel s vaginálními mazivy, která pomáhají ke snížení bolesti během tření. Pro relaxaci postačí jen samotná teplá koupel.
  • Komunikujte se svým partnerem o tom, co je pohodlné a co ne.

Zdroj: Sex a menopauza

Diskuze

V diskuzi VAKCINA SILGARD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miranda.

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jestli můžu mít pohlavní styk, když mám naočkovanou už první dávku silgardu. Mohu nebo nemohu mít styk?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel :-).

Přidávám se k dotazu, tak co.Odpovíte?Můžem nebo nemůžem po první dávce??

Zdroj: diskuze Vakcina Silgard

Pohlavní choroby fotografie

Několik fotografií, na kterých jsou vidět pohlavně přenosné choroby, jsou tady: pohlavní choroby foto.

Zdroj: Sexuálně přenosné choroby

Diskuze

V diskuzi VAKCINA SILGARD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Dobrý den,jmenuji se Tereza a je mi 15 let.Moje máma mi chce nechat ,,píchnout´´ Silgard očkování proti rakovině děložního čípku,ale já jsem už měla pohlavní styk s mím přítelem.Myslíte že mi tato injekce může ještě pomoct?A že to má vůbec cenu si tu injekci koupit a nechat píchhnout?Nechci totiž mámě říkat že jsem už měla pohlavní styk a tak se bojím.Prosím napište mi na můj e-mail s pozdravem Tereza

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: vakcina Silgard

Reprodukční systém ženy

Reprodukční systém ženy patří do rozmnožovací soustavy, což je soustava orgánů, která slouží k rozmnožování. Jejím úkolem je zajištění vzniku pohlavních buněk (gamet) a přenosu jejich dědičné informace na potomky. Zpravidla rozlišujeme samičí rozmnožovací soustavu a samčí rozmnožovací soustavu, což je anatomie ženského těla v podobě ženských pohlavních orgánů.

Ženskou pohlavní soustavou se zabývá medicínský obor zvaný gynekologie. Ženské pohlavní orgány se dle místa uložení dělí na zevní a vnitřní.

Anatomie ženských orgánů:

  • vnitřní ženské pohlavní ústrojí (organa genitalia feminina interna): vaječník (ovarium) – párová pohlavní žláza, Skeneho žlázy, Bartholiniho žláza
  • vývodné cesty pohlavní: vejcovod (tuba uterina), děloha (uterus), děložní hrdlo, pochva (vagina)
  • vnější ženské pohlavní ústrojí (organa genitalia feminina externa) / zevní pohlavní orgány: vulva, malé pysky (labia minora), velké pysky (labia majora), poštěváček (clitoris)

Zdroj: Ženské pohlavní orgány

Diskuze

V diskuzi VAKCINA SILGARD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Míša.

Dobrý den, je prvada, že během vakcinace - t.j. 6 měsíců - dívka nemůže mít pohlavní styk? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kim.

ahoj miso, je to proto, aby si nahodou ten virus v behem vakcinace nechytla, to pak se ockujes zbytecne. takze odpoved ano - pouze s prezervativem :-)

Zdroj: diskuze Re: vakcina Silgard

Gardnerella vaginalis léčba

Po řadu let byla metodou volby perorální či vaginální léčba metronidazolem. Infekce Gardnerellou mohou být skutečně úporné, v některých případech pomáhá dlouhodobá léčba Entizolem perorálně v minimální dávce a dlouhodobé podávání vaginálních krémů s vitamínem C. Důsledná sexuální hygiena a pohlavní styk chráněný kondomem je dalším důležitým opatřením. Pomoci může i dlouhodobé podávání preparátů systémové enzymoterapie: Phlogenzym, Wobenzym. K léčbě Gardnerelly vaginalis se také užívá inovovaný preparát Klion D 100: vaginální tablety v dávce 1x1 tbl.; zavádějí se na noc. Preparát obsahuje 100 mg metronidazolu a 100 mg antimykotika mikonazolnitrátu v 1 vaginální tabletě. Tato ojedinělá kombinace se jeví pro léčbu vaginózy jako velmi výhodná. Nález se kultivačně ověřuje, a to i tehdy, pokud se zahajuje terapie na základě aminového testu, pH a nativního preparátu. Léčba tímto preparátem je dána výbornou snášenlivostí a rozpustností vaginální tablety, a také jednoduchou aplikací. Další předností je nízká cena produktu.

Zdroj: Gardnerella vaginalis

Diskuze

V diskuzi VAKCINA SILGARD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maruška.

Dobrý den.... mám za sebou první davku a ted někdy budu mít druhou... můžu mít se svym klukem pohlavní styk??? předem děkuju za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Naty.

já myslím že můžeš, ale když seš panna nevím jak to je! Pá

Zdroj: diskuze Re: vakcina Silgard


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP