Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

JAK SE ZBAVIT BRADAVIČEK NA OBLIČEJI POD KRKEM

OBSAH

Co způsobuje červené fleky v obličeji

Poruchy barvy kůže s projevem nachové nebo červené barvy jsou nejčastěji Névus flammeus nebo angiom. Někdy nazývané jako oheň v tváři, červerné fleky v obličeji nebo červené tváře.

  • Névus flammeus je cévní malformace patologicky charakterizována rozšířením povrchové dermální kapiláry.
  • Angioma arteriale racemosum (cirsoideum) cévní nezhoubný nádor tvořený konvolutem tepének, který připomíná klubko červů.

Zdroj: Červené fleky v obličeji

Diskuze

V diskuzi PODKOŽNÍ TUK NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Asus.

zdravim mam takovej problem udělaly semi asi dvje kuličky na obličeji jsou pohiblive a kdiš se pokoušim je vimačknout tak mi zních teče takova vodička nevim coto je a jak setoho zbavit čet jsem že napřovat z heřmankem pak to propichnout jehlou a vimačknou chtěl bych radu jak to udělat abych se toho mohl zbavit a jestly mi nezustane na obličeji nějaka ta durka nebo něco takoviho prej jsou to milie nebo jak se tomu spravně řika prosim napište mi do mejlu děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladka.

byla jsem na kosmetice, kde mi několik milií odstranily. U vnějšího koutku oka se mi druhý den po odstranění udělala bulka o velikosti hrášku, zprvu to bolelo nyní je to v klidu. Obávám se, že se to nevstřebá a budu muset navštívít chirurgi.

Zdroj: diskuze Podkožní tuk na obličeji

Boj proti akné jen na povrchu kůže? Nesmysl!

Ano, boj proti akné v dospělosti jen na povrchu kůže je marný boj. Tělo nám zde totiž dává najevo, že je něco v nepořádku. Když budeme pokožku postiženou akné léčit jen zevně, tak je to stejné, jako bychom zakrývali blikající blinkr u auta a mysleli si, že už nebliká. Zevní péče proti akné má smysl jen v kombinaci s výše zmíněnou očistou jater. Na prvním místě je zde čištění pleti pleťovou vodou a pak ošetření vhodným krémem. Pokusy proti akné, jak se zbavit, jako je med se skořicí proti akné nebo rgulace kyselosti povrchu kůže pomocí sody bikarbony, by měly přijít na řadu jen v ojedinělých případech, u takzvaných experimentátorek a experimentátorů. Podle našeho názoru na zbavení se beďarů, valného účinku mít nebudou.

Zdroj: Akné, proč ho máme a jak se ho zbavit?

Poradna

V naší poradně s názvem SKVRNY NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan pešta.

DOBRY DEN MAM SKVRNY NA OBLIČEJI VEDLE OČI A NEVIM JAK SE TOHO ZBAVIT

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zajděte na kožní. Tam Vám skvrny vyšetří a řeknou Vám co je to za typ kožního projevu. Podle toho Vám také doporučí možné způsoby odstranění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze SKVRNY NA OBLIČEJI

Příčiny nákazy

Růst a šíření plísní umožňuje překyselení organismu, naopak zásadité prostředí (alkalóza) pohyb kvasinek zpomaluje a způsobuje jejich setrvávání a hromadění na jednom místě, což může vést ke vzniku cyst nebo i zhoubných nádorů. Kvasinky se mohou snadno rozmnožit a zbavit se jich může být pak velice obtížné. Zejména při častém a mnohdy i zbytečném užívaní antibiotik můžete očekávat invazi kvasinek do vašeho organismu.

Zdroj: Jak se zbavit kvasinek

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT KŮŽE V OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.

Prosím o radu nebo zkušenost. Prodělala jsem pásový opar v obličeji. Je to už rok a od té doby mám stále vyrážky na čele v obočí a u kořene nosu. Nikdy předtím jsem na vyrážky jakéhokoliv druhu netrpěla. Nevím, jak se toho zbavit. Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tnt.

Pomuze hliva ustricna. Brat cca ctvrt roku

Zdroj: diskuze Zánět kůže v obličeji

Vyrážka na obličeji u starších dětí

  • kopřivka
  • plísňová infekce
  • atopická dermatitida
  • alergická dermatitida

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SE ZBAVIT PODKOŽNÍHO TUKU NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vasca.

Dobry den, mam na obliceji podkozni bulku o velikosti male boruvky asi 2cm nad pravym rtem. Muzete me poradit jak se toho muzu zbavit prirozenou cestou?
Dekuji predem
S Laskou Jezise
Vasca

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takové bulky na tváři se dají přirozeně odstranit pouze s pomocí chirurga. Ten nejdříve zjistí strukturu a druh objektu a potom provede buď odsátí injekční jehlou nebo bulku vyřízne kožní excizí. Ostatní pokusy o odstranění v domácích podmínkách často vedou k nepěkným ranám a jizvám na celý život. Normálně se obraťte na svého kožního lékaře a prokonzultujte sním své možnosti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak se zbavit podkožního tuku na obličeji

Doporučení

Na trhu existuje několik tradičních výrobků na léčbu akné, je tedy potřeba při léčbě vyzkoušet, které léky budou vyhovovat právě vašemu typu pleti, zjistit, který přípravek bude pro vás nejúčinnější.

Zdroj: Jak se zbavit akné na zádech

Diskuze

V diskuzi PÉČE O PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dobrý den. Potřebovala bych poradit, jak se mám zbavit černých teček a zarudlých pupínků na obličeji. Pak mám ještě problém se zády, také tam jsou černé tečky, ale spíše převládají "bílé pupínky". Předem děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Péče o pleť

5. Dermabraze dokáže pleť zbavit nedokonalostí i pigmentu

Podobně jako chemický peeling, tak i kosmetická procedura dermabraze odstraní povrchovou vrstvu kůže. Ale místo kyseliny zde působí rotační kartáč a písek, který odstraňuje pokožku. Dermabraze je mechanický peeling.
 

Zdroj: Jak dostat pigmentové skvrny z obličeje

Poradna

V naší poradně s názvem PIGMENTOVE SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlina Drozdova .

Prosim oradu nemužu se zbavit pigmentovych skvrn na obličeji mamje každy rok v letě použivam krem na běleni Kawar a krem na opalovani 50+diky za každou radu s pozdravem Pavlina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vyzkoušejte odstranění pigmentových skvrn pomocí lejzru. Je to bezpečné, efektivní a trvalé. Lejzrové odstraňování pigmentových skvrn se provádí ve větších městech v soukromých ordinacích korektivní medicíny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pigmentove skvrny

Vyrážka na obličeji ze stresu u dospělých

Na kůži se odráží aktuální stav našeho organismu. Tvoří hranici mezi vnitřním a vnějším. Na kůži se může odrazit nejen stav a fungování vnitřních orgánů, ale i naše emoční naladění. Při stresu, obavách a úzkostech se může zhoršit chronické kožní onemocnění, jak je viditelné například u atopického ekzému, nebo se může objevit nové kožní onemocnění, kde je možné jmenovat například kopřivku.

Zdroj: Vyrážka na obličeji

Poradna

V naší poradně s názvem JIZVIČKY PO AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta Drápelová.

Dobrý den, chtěla sem se zeptat co mám používat na jizvičky po akné.Na obličeji mám takový jakoby dírky po akné..myslíte že se dá toho zbavit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jizvy po akné na obličeji se dají odstranit jen z části. Jizva je trvalá změna v pokožce. U akné je typické, že tvoří na kůži krátery, které pak změní kožní reliéf. Mírně to jde narovnat pomocí lejzru a pomocí kolagenových injekcí, kterými se vyplní prohlubně. Tyto zákroky se provádějí na klinikách estetické medicíny ve větších městech. Pacient si tyto zákroky hradí sám a cena je úměrná rozsahu ošetřené plochy. V maximálních částkách to bývá až 30 000 Kč, obvykle tak 10 000 Kč.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jizvičky po akné

Léčba kvasinek v pochvě

Domácí samoléčitelství nebývá úspěšné, může způsobit i dlouhodobé vleklé potíže. Proto by žena měla neprodleně navštívit svého gynekologa, který provede odborné vyšetření, nechá vyšetřit stěry a předepíše konkrétní způsob léčby. Protože se zánět častokrát vrací, je více než vhodné dbát na lékařova slova a léčebný režim striktně dodržovat. A nezapomínat na zdravý životní styl!

Zdroj: Jak se zbavit kvasinek

Diskuze

V diskuzi JAK SE ZBAVIT NEŠTOVIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erik.

ahoj je mi 12 a předevčirem jsem dostal neštovice nevite ja nejrihlec se jih mužu zbavit.děkuju

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak se zbavit neštovic

Souhrn kroků vedoucích k odstranění akné nejen na zádech:

  1. Odstranit jedy a nezdravé látky na vstupu do organismu.
  2. Provést detoxikaci organizmu a očistu lymfatického systému pomocí Activ Aloe a řasy Chlorella.
  3. Vyrovnat hormony vysazením nebo změnou antikoncepce.
  4. Uklidnit se, vyrovnat svou psychiku a začít vnímat okolí pozitivně.

Zdroj: Akné, proč ho máme a jak se ho zbavit?

Diskuze

V diskuzi JAK SE ZBAVIT KYSELINY MOČOVÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zlatka.

Píše se tady že je dobré pít matonku,ale už tady není jestli perlivou nebo neperlivou. A ten řapíkatý celer se má jíst jen tak nebo se nějak upravuje.Pokud máte více rad jak se zbavit kyseliny močové tak sem s nimi, chtěla bych se tohoto problému zbavit pokud je to možné. Děkuji za odpověď a případné rady

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michal.

Bohužel zbavit se ji nedá jen zmírnit .

Zdroj: diskuze Jak se zbavit kyseliny močové

Příčiny pocení hlavy

Pocení hlavy není nemoc, spíše jen vsugerovaný jev. Na pocení hlavy má velký vliv počasí, zejména jeho časté změny. Proměnlivé počasí se nejčastěji vyskytuje na jaře a na podzim. Zvýšené podněty počasí způsobují bolesti hlavy, problémy s krevním oběhem, poruchy spánku, podrážděnost a snížený výkon. Tento stav je velmi nepříjemný zejména u lidí s dlouhými vlasy.

Zdroj: Jak se zbavit nadměrného pocení hlavy

Poradna

V naší poradně s názvem MASTNÁ PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Natálie.

Dobrý den už od 15 let mám akné,rozneslo se mi snad všude na obličeji,na dekoltu,na zádech.Mám i fleky,protože si nemůžu pomoct,ale vadí mi když mám černé pory nebo bílé velké akné,potřebuji poradit jak se mám zbavit těch fleků.Děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zbavte se v první řadě akné tím, že vyčistíte svůj organizmus změnou stravování a aktivním pohybem. Zde je seznam článků, kde se řeší souvislost akné a špatné životosprávy a několik typů na detoxikaci: www.zdravi-lecba.cz/…
Zničená kůže od akné a fleky po akné zůstávají na celý život. Stejně jako ostatní jizvy, je nelze nijak odstranit, jen se dají maskovat makeupem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mastná pleť

Stařecké skvrny

Tzv. stařecké skvrny (někdy lidé hovoří o jaterních skvrnách, odborně jde o aktinickou pigmentaci) jsou světlejší či sytě hnědé nepravidelné skvrny, nejčastěji v obličeji, na rukou a v dekoltu, také ale na krku a později i jinde po těle. Posouzení toho, zda jde o stařeckou skvrnu, ale nemusí být vždy jednoduché. Pokud máte tedy nějaké pochybnosti, je dobré se svěřit do rukou lékařů. Domácí či neodborné odstraňování projevů, u nichž si nositel není jistý jejich charakterem, není na místě.

Zdroj: Domácí triky na jaterní skvrny v obličeji

Jak odstranit červené fleky v obličeji

K odstranění červených fleků na obličeji se nejčastěji používá laser. Laser dokáže odstranit nejen červené fleky v obličeji, ale také jizvy po akné. Nejmodernější laserové systémy dnes dokáží tyto poruchy odstranit, aniž by zanechaly po sobě jizvy. U některých lidí se laserem dá oheň na kůži odstranit zcela, u některých jen z části. Léčba laserem spočívá v úzkém zaměření laserového paprsku, který reaguje na hemoglobin - červené barvivo a jeho působením se zataví cévní kapiláry, které se pak přirozeně po zákroku zahojí - tělo je vstřebá a nejsou pak tolik vidět. Trvání laserové léčby a počet ošetření závisí na typu a rozsahu vady kůže a může se u každého lišit. Často je nutné absolvovat více sezení k dosažení optimálních výsledků. Tyto zákroky jsou prováděny v rámci estetické mediciny a nejsou tedy hrazeny zdravotními pojišťovnami. Z finančního hlediska je třeba u tohoto zákroku počítat s jistými náklady, které pro odstranění těchto vad bude nezbytné obětovat. Bližší informace získáte v některém z laserových center, například zde http://www.asklepion.cz/problemy/metlicky-modre-zilky-cevni-zil.

Zdroj: Červené fleky v obličeji


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP