Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

JAK VYČISTIT CÉVY PŘÍRODNÍ CESTOU

OBSAH

Hloh

Hloh se v tradiční medicíně užívá k léčbě kardiovaskulárních chorob. Užívání 160–1 800 mg denně, rozdělených do dvou nebo tří dávek, může pomoci zabránit tvorbě plaku v tepnách, snížit vysoký cholesterol a snížit vysoký krevní tlak. Polyfenoly zvané rutin a quercetin obsažené v hlohu mají antioxidační vlastnosti, které mohou zlepšit kardiovaskulární zdraví a zastavit hromadění plaku, regulovat srdeční rytmus, rozšiřovat krevní cévy a snižovat periferní vaskulární odpor.

Zdroj: Čištění cév přírodní cestou

Diskuze

V diskuzi ČIŠTĚNÍ CÉV PŘÍRODNÍ CESTOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Uvitam radu cisteni prirodni cestou

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Čištění cév přírodní cestou

Zázvor

Užívání 10 g nebo 1 lžičky nastrouhaného kořene zázvoru denně může snížit „lepivost“ krevních destiček a pomoci vyčistit tepny od plaku. Užívání sušeného nebo čerstvého zázvoru má vliv na krevní destičky, ale dávky musí být tolik, aby obsahovala více než 12 antioxidantů, jen tak může pomoci snížit hladinu cholesterolu v séru, zlepšit krevní oběh a snížit riziko krevních sraženin.

Zdroj: Čištění cév přírodní cestou

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta.

dobrý den.
manžel měl před půl rokem mozkovou příhodu.
Může letět letadlem( jedná se o 1 hodinu a půl.Může letět letadlem aniž by navštívil lékaře , a bral nějaké pilulky.

Děkuji Mitrusová
Jilemnice, 945.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Po půl roce po IKTu je možné absolvovat cestu letadlem, ale je třeba před cestou navštívit lékaře a poradit se s ním o aktuálním zdravotním stavu. Během letu dochází k různým tlakovým anomáliím, které můžou uvolnit nové sraženiny, a ty můžou znovu ucpat cévy. Díky těmto tlakovým anomáliím hrozí u lidí, kteří prodělali mozkovou příhodu vážné komplikace během letu nebo i po něm. Proto nepodceňujte tuto záležitost a přesvěčte manžela, aby před cestou zašel ke svému nurologovi nebo alespoň k praktickému lékaři a svou cestu s ním prodiskutoval.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

Škornice

Škornice se historicky používá k léčbě ztuhnutí tepen nebo symptomů souvisejících s touto chorobou. Tato bylina tedy může zlepšit příznaky u lidí s postižením tepen.

Zdroj: Čištění cév přírodní cestou

Diskuze

V diskuzi OPERACE JE NEVRATNÝ PROCES se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pepa1.

Jen chci řict, že operace je nevratný proces a dá se dost řasto vyřešit přírodní cestou.
Pepa
poradcezdravi.blog.cz

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Operace je nevratný proces

Léčba

Konzervativní léčba většinou záleží na nás samých. Je v podstatě cestou tehdy, když onemocnění není natolik vážné, že by se muselo přistoupit k operaci, nebo je řešením pro ty, kteří na operaci nemohou nebo nechtějí.

Kompresní terapie: Spočívá v nošení punčoch, kompresních podkolenek a podobně.

Léky: Bez předpisu jsou k dostání například potahované tablety Ascorutin, chladivé gely, masti, krémy na křečové žíly a jako prevence je skvělý lék Wobenzym.

Radikální léčba: Znamená odstranění křečových žil chirurgickou cestou – dnes existuje mnoho metod.

Přírodní léčba: Zde zabírají různé přírodní gely, masti, krémy na křečové žíly na přírodní bázi a obklady. Ty mnohdy ulevují od bolesti, ale zároveň vyduté žíly stahují.

Zdroj: Ucpané žíly na nohách

Poradna

V naší poradně s názvem ČESNEK, CITRÓN A MED se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František Janku.

Dobrý den pane Vinš,výborné informace velké díky za takové super rady. V dnešní době jsou velice potřebné,chemické léky mají spoustu vedlejších učinku,není nad přírodní léčení samozřejmě pokud to jde.Ještě bych se zeptal na rady na snižování cholesterolu LDL přírodní cestou.Velké díkyJankuFrantišek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zde je 8 doporučení, která mohou snížit cholesterol přírodní cestou a zlepšit zdraví srdce:
1. Snižte nasycené tuky. Nasycené tuky, které se nacházejí především v červeném mase a plnotučných mléčných výrobcích, zvyšují váš celkový cholesterol. Snížení spotřeby nasycených tuků může snížit váš cholesterol s nízkou hustotou lipoproteinů (LDL) – „špatný“ cholesterol.
2. Odstraňte trans-tuky. Trans-tuky, někdy uváděné na etiketách potravin jako „částečně hydrogenovaný rostlinný olej“, se často používají v margarínech, sušenkách a koláčích z obchodu. Trans-tuky zvyšují celkovou hladinu cholesterolu.
3. Jezte potraviny bohaté na omega-3 mastné kyseliny. Omega-3 mastné kyseliny neovlivňují LDL cholesterol. Ale mají další přínosy pro zdraví srdce, včetně snížení krevního tlaku. Mezi potraviny s omega-3 mastnými kyselinami patří losos, makrela, sleď, vlašské ořechy a lněná semínka.
4. Zvyšte rozpustnou vlákninu. Rozpustná vláknina může snížit vstřebávání cholesterolu do vašeho krevního oběhu. Rozpustná vláknina se nachází v takových potravinách, jako jsou ovesné vločky, fazole, růžičková kapusta, jablka a hrušky.
5. Přidejte syrovátkový protein. Syrovátkový protein, který se nachází v mléčných výrobcích, může být odpovědný za mnoho zdravotních výhod připisovaných mléčným výrobkům. Studie ukázaly, že syrovátkový protein podávaný jako doplněk snižuje jak LDL cholesterol, tak celkový cholesterol a také krevní tlak.
6. Cvičte většinu dní v týdnu a zvyšte svou fyzickou aktivitu.
7. Přestaňte kouřit.
8. Zhubněte.
Pokud tyto změny nepovedou ve výsledku ke snížení cholesterolu, tak budou na řadě léky, které dokáží účinně normalizovat hladiny cholesterolu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Česnek, citrón a med

Borůvky

Podobně jako například kurkuma mohou i borůvky zabránit agregaci krevních destiček (tvorba sraženin a plaku). Borůvky mohou ovlivnit srdeční kontrakce, a tak zabránit nadměrné tvorbě krevních sraženin.

Zdroj: Čištění cév přírodní cestou

Diskuze

V diskuzi JAK POUŽÍVAT JABLEČNÝ OCET KVAŠENÝ NA JATERNÍ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslava Kobzáňová.

Na rukou a i někde na těle mám jaterní skvrny!!! Chtěla bych to odstranit přírodní cestou! Narozena 1950. Díky.K.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak používat jablečný ocet kvašený na jaterní skvrny

Jak vyčistit rošt trouby

Rošty a plechy umyjte ve vodě s odmašťovačem, vyčistěte houbičkou a opláchněte čistou vodou, a to po každém použití trouby.

Zdroj: Jak vyčistit troubu

Diskuze

V diskuzi UCPANÉ CÉVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

Dobrý den, jsem po operaci krkavice na levé straně. Prosím o radu, jak zabránit další operaci /50% na prvé straně. 15 let beru poctivě léky na vysoký tlak, cholesterol a přesto se cévy zacpávají. Momentálně mám předepsané tyto prášky.Purinol,Godasal,Nebilet,Verospiron,Sorvasta,Ezetrol ,Prestance,tak kde je chyba.Prosím o radu. Děkuji Bulka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anina.

prosím o radu. Mám na obou horních končetinách zužené cévy, cca 70%, s největší pravděpodobností mě čeká angioplastika a já mám fakt strach. Ani nevím jak vše probíhá.

Zdroj: diskuze Ucpané cévy

Kurkuma

Účinná látka v kurkumě – kurkumin – může zabránit koagulaci krevních destiček a pomoci zbavit tepny tvorby plaku. V tradiční čínské medicíně se kurkuma používá k pročištění krve. Silné antioxidační účinky mohou chránit LDL cholesterol před oxidací, čímž se snižuje cholesterol v krvi a zabraňuje hromadění plaku.

Zdroj: Čištění cév přírodní cestou

Poradna

V naší poradně s názvem SYNDROM KARPÁLNÍHO TUNELU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ZUZANA.

Mám bolesti a brnění prstů které mně budí v noci a necitlivost v rukou .Prosím o radu a léčbu přírodní cestou.Take doporučení cviků na uvolnění karpalního tunelu.DIKY ZUZKA

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takové brnění nemusí být jen syndrom karpálního tunelu. Brnění prstů a bolesti rukou při spaní se objevuje často u lidí, kteří spí na boku s rukou pod hlavou nebo pod polštářem. Vyřeší to trvalá změna ležení v ploze na zádech s rukama složenýma na břiše nebo volně podél těla.
Cviky na uvolnění karpálního tunelu jsou vidět zde: www.google.com/searc…

Zdroj: diskuze Syndrom karpálního tunelu

Ucpané cévy na nohou

Ucpané cévy vznikají nejčastěji v hlubokých žilách dolních končetin. Ucpání se projevuje otokem dolní končetiny a výraznou bolestivostí. Onemocnění je nebezpečné tím, že se krevní sraženina může z dolní končetiny utrhnout a dostat se až do plic za vzniku závažné a život ohrožující plicní embolie.

Pacient s diagnózou ucpané cévy dolních končetin pozoruje náhlý otok nohy, která bolí v klidu a zvláště při pohybu. Způsobuje to hromadění krve, která má ztížený odtok.

Je nutné zahájit co nejdříve protisrážlivou léčbu. Provádí se i katetrizační léčba. Ta spočívá v zavedení katétru, tedy tenké dlouhé hadičky, až ke krevní sraženině, která se tak mechanicky i chemicky rozruší.

Zdroj: Ucpané cévy

Diskuze

V diskuzi NADBYTEK ŽELEZA A ZELENINA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

prosím jak přírodní cestou nebo dietou,snížit nadbytek železa v krvi. Která zelenina či bylinky jsou vhodné a čeho seprosím vyvarovat? děkuji velmi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlasta.

dobrý den,manžel má zvýšený feritin 1500. hemoglobin jen 75. je onkologicky nemocný. je unavený, hodně zhubl.chodí na krevní konzervy ale hemoglobin se vždy zvedne jen malinko a za pár dní zase klesne zpět na stejnou hodnotu,která byla před konzervou.od března byl zatím na třech chemoter. zatím kvůli nízkému hemogl.se další chemoter.odkládá.Poradíte mě prosím jaké jsou pro něj nejvhodnější potraviny?Děkuji mnohokrát za odpověd.

Zdroj: diskuze Nadbytek železa a zelenina

Jak vyčistit cévy od usazenin

Cévy lze vyčistit od usazenin i pomocí léčivých nápojů, bylinek či čajů.

Nápoj na pročištění cév a tepen od cholesterolu

Jedná se o přírodní recept, u něhož byly zaznamenány extrémně příznivé účinky na pročištění cév od cholesterolu. Založený je na dvou složkách – česneku a citronu. Obě tyto potraviny pročišťují cévy a snižují LDL cholesterol (známý také jako špatný cholesterol). Kromě toho posilují stěny cév, redukují záněty a také snižují riziko vzniku vážných onemocnění, jako jsou arterioskleróza, či dokonce infarkt a mozková mrtvice. O česneku a citronu se často uvádí, že působí i proti mnoha dalším civilizačním onemocněním, například proti rakovině.

Ingredience:

  • 2 česneky (přibližně 20 stroužků)
  • 2 oloupané citrony
  • 1,5 litru převařené nebo destilované vody

Postup:

Převařte vodu a nechte ji vychladnout. Může být i mírně vlažná. Oloupejte česnek a citrony a nakrájejte je na kousky. Vložte citrony s česnekem do mixéru a zalijte je trochou vody. Následně celý obsah dobře rozmixujte. Po rozmixování dolijte zbytek vody, celý obsah přeceďte a přelijte do džbánu nebo láhve. Nápoj uchovávejte v lednici, kde vám vydrží maximálně 3 dny.

Užívání:

Užívat byste měli 50 ml nápoje před každým jídlem, tedy 3–5krát denně. Za celý den tak zkonzumujete 1,5 až 2,5 dl. 1,5 litru nápoje takto vystačí pro 2 osoby na 3 dny. Pokud ho budete užívat pouze sami, klidně si připravte i menší objem nápoje.

Na začátku užívání můžete začít s menším množstvím, například 1 až 2 polévkové lžíce před jídlem (15 až 30 ml). V případě, že nebudete pociťovat žádné nevolnosti z česneku, po pár dnech dávku zvyšte. Kúra by měla trvat přibližně 40 dní a je dobré ji zopakovat jednou ročně. Pro jistotu se ale před jejím zahájením poraďte s lékařem. Po skončení kúry bude výsledek poznatelný lepší cirkulací krve a odbouráním toxinů a tuku.

Zdroj: Ucpávání cév na nohou

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍRODNÍ LÉK NA SCHIZOFRENIE A DEPRESE A ÚNAVU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den, mamka je psychicky labilní člověk a na jaře a podzim trpí totální únavou a depresemi. Je schopná prospat celý den, nic ji nebaví, má řeči o sebevraždě atd, Sama se již léčí u své psychiatričky ( nějaký druh schizofrenie ) , avšak bych jí ráda pomohla přírodní cestou, jelikož její léky na tento druh depresí nepomáhají... Poradíte prosím nějaký účinný přípravek na deprese, nechuť k života a únavu? Moc děkuji. Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Existuje několik bylinek, které ovlivňují psychiku, jako například třezalka nebo meduňka, ale jejich kombinace se stávající léčbou je riziková. Mnohem lepší je kontaktovat lékaře psychiatra a informovat ho o zhoršení psychického stavu, protože je zde celá řada léků, které mohou být použity při těchto výkyvech. Nemyslete si, že alternativní medicína bude v tomto případě účinnější než léčivo z lékárny, nebude a navíc samovolná změna v léčbě přinese akorát tak zhoršení. Můžete zkusit poslat maminku na skupinovou terapii, kde jsou přítomni lidé se stejnými problémy a mezi sebou si vyměňují informace a zkušenosti za dohledu zkušeného mediárora. O konání takových skupinových terapií se dozvíte v ordinaci psychiatra. Zároveň je třeba dohlédnout, aby vaše maminka skutečně užívala předepsanou léčbu a nevynechávala.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Přírodní lék na schizofrenie a deprese a únavu

Psyllium

Užívání psyllia, rozpustné vlákniny, může také pomoci snížit hladinu cholesterolu, který je hlavní příčinou vzniku výše uvedeného plaku. Dle zjištěných údajů může užívání psyllia snížit nejen hladinu cholesterolu, ale i triglyceridů. Konzumace 10–30 g psyllia denně, rozdělených do samostatných dávek užívaných 30 minut až jednu hodinu po jídle, prokazatelně snižuje hladinu cholesterolu a cukru v krvi.

Zdroj: Čištění cév přírodní cestou

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ ŠAMPON NA SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý deň,
mám dotaz k vajíčkovému šampónu pre lámavé vlasy. Koľko ide do zmesy tej minerálnej vody?
Ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Minerální voda je ve vajíčkovém šamponu pro doplnění iontů, které posilují vlasy přírodní cestou. Například Vincentka je bezvadná na hnědé a zrzavé vlasy. Poděbradka pak na plavé a blond vlasy. Množství vody je asi jako dvě vajíčka, takže tak dvě deci. Nejlepší je voda přímo ze vřídla.

Zdroj: diskuze Domácí šampon na suché vlasy

Guggul

Užívání 3 až 6 g guggulu denně může pomoci snížit vysokou hladinu cholesterolu v krvi a tím snížit hromadění plaků v tepnách. Guggul (pryskyřice indického druhu myrhovníku) je dle vědeckého zjištění ovšem nejúčinnější při snižování cholesterolu v populaci lidí, kteří jedí tradičně nízkotučné diety, tedy ne u západních diet, které mají vysoký obsah tuku. Užívání guggulu tak může výrazně zlepšit hladinu cholesterolu a triglyceridů u lidí konzumujících nízkotučnou stravu.

Zdroj: Čištění cév přírodní cestou

Co je to plak

Plak je tvrdá látka, která se tvoří a roste uvnitř tepen a způsobuje ucpání a ztvrdnutí cév. Tvorba arteriálních plaků často vede k infarktu, mrtvici a postupnému přerušení přívodu krve do životně důležitých orgánů. Krevní sraženiny tvořené „lepkavými“ destičkami a plakem, který se uvolňuje od stěn tepny, mohou blokovat průtok krve a způsobit smrt. Arterioskleróza je nemoc, která zahrnuje nahromadění plaku v tepnách. Plak je tvořen tukem, cholesterolem, vápníkem a dalšími látkami v krvi.

Zdroj: Čištění cév přírodní cestou

Co na křečové žíly v těhotenství

Křečové žíly se objevují často u nastávajících maminek, jejichž organismus, zejména hormony a žilní systém si procházejí těžkou zkouškou. Velmi účinné jsou pro začátek kompresní punčochy nebo terapie pomocí bylin. Pokud ale hledáte účinnou pomoc, najdete ji ve své lékárně pod značkou Priessnitz®Mazání na žíly a cévy DE LUXE. Při výskytu křečových žil se poraďte se svým lékařem, který vám navrhne vhodnou léčbu (například předepíše Detralex a kompresivní punčochy).

Zdroj: Léky na žíly a cévy bez předpisu

Co rozšiřuje cévy

V potravě je třeba omezit příjem soli a jíst více zeleniny a ovoce. Samozřejmostí je nekouřit a pití alkoholu omezit na minimum. Důležitý je rovněž pravidelný pohyb – někteří odborníci uvádějí, že i takto dochází ke snižování LDL a zvyšování HDL cholesterolu. Můžete cvičit, ale stačí i chůze či rekreační plavání. To vše přispívá zároveň ke snížení nadváhy, která je také jedním z rizikových faktorů.

Jako doplněk celkové léčby je možné užívat i přírodní přípravky s obsahem lecitinu nebo některé vitaminy – vitamin C, vitamin B6 (pyridoxin) a vitamin B12 (cyanocobalamin).

Zdroj: Ucpávání cév na nohou

Česnek

Rovněž česnek může zabránit hromadění plaku v tepnách. Obvykle se užívá v kapslích, ale účinný je také čerstvý česnek. Konzumace čerstvého česneku nebo doplňků z česneku může snížit hladinu cholesterolu, zabránit krevním sraženinám a zničit plak. Česnek je vhodný pro ženy v prevenci a léčbě aterosklerózy. Jak hlavní aktivní složka česneku zvaná allicin, tak složka ajoen jsou odpovědné za prevenci krevních sraženin snížením „lepivosti“ krevních destiček, což může zabránit rozvoji aterosklerózy a hromadění plaku v tepnách. Doporučuje se užívat denně 900 mg česnekového prášku jako potravinového doplňku – je standardizován tak, aby obsahoval 0,6 procenta allicinu.

Zdroj: Čištění cév přírodní cestou

Lázeňský poplatek

Klient hradí za každý den pobytu v lázních lázeňský poplatek. Osvobozeni od poplatku jsou: držitelé průkazu ZTP-P a jejich průvodci; osoby mladší 18 let a starší 70 let; studenti po předložení potvrzení o studiu.

Zdroj: Lázně na cévy


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP