Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

JAK VYROBIT DOMACÍ VOSK NA DEPILACI NOHOU

OBSAH

Jak depilovat včelím voskem

Včelí vosk rozpustíte, nanesete špachtlí na pokožku po směru růstu chloupků, přiložíte papírovou pásku, kterou následně strhnete proti směru růstu chloupků. Před depilací by pokožka měla být čistá a suchá. Po depilaci odstraňte zbytky vosku z pokožky „podepilačním‟ olejem a pokožku zklidněte „podepilačním‟ gelem. Zpomalení růstu chloupků docílíte aplikací „podepilační‟ progresivní ampule nebo spreje.

Zdroj: Depilace včelím voskem

Z čeho se dá vyrobit škrob

Domácí škrob, který má podobu prášku bez chuti a vůně a jenž není rozpustný ve vodě, se dá vyrobit z brambor. Škrob se dále vyskytuje například v kukuřici a v obilí.

Zdroj: Jak vyrobit domácí škrob

Diskuze

V diskuzi LUPENKA A DEPILACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

ahoj poradi nekdo depilaci nohou pri rozsahle lupence?dik za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan Brendl.

Dobrý den.Na celém těle mám jediné místo,kde se mi vytvořila asi lupénka a zrovna na šourku.Svědí to jako svině a loupí se střední lupínky.Mažu to všemi možnými mastěmi a ty občas pomůžou a po té se to zase rozjede.Prosím někoho,kdo s tím má zkušenost,aby mi poradil.Moc děkuju.

Zdroj: diskuze Lupenka a depilace

Recept na domácí depilační prostředek

Ingredience: 500 g cukru krystal, 50 ml vody, 50 ml citrónové šťávy

Postup: Vše smíchejte v hlubokém hrnci a ohřejte na 120 °C, míchejte, než se vytvoří hmota, která připomíná hodně hustý tmavý med. Za tepla přelijte do žáruvzdorné nádoby, pozor vzniklá hmota pálí! Nechte zchladit. Studená cukrová pasta je tuhá, před depilací ji tedy vždy nahřejte ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě, aby se s ní dalo pracovat.

Zdroj: Jak vyrobit teplý vosk

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ ŠAMPON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobrý den, chtěl bych si vyrobit domácí šampon čistě BIO, ale nevím si rady s kondiciérovou složkou.
Můžete mi prosím poradit co by tam mohlo být ?
Předem děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí šampon

Cukrová pasta na depilaci

Recept na výrobu domácí cukrové pasty pro oholení nohou je tady: Cukrová pasta návod na její výrobu.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling

Poradna

V naší poradně s názvem KAŠTANY VÝROBA DOMÁCÍ MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květa.

Chtěla bych si udělat mast z kaštanů na bolavá kolena. Trpím artrozou.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jasně, na bolavá kolena to prý dobře zabírá. Tady je recept, jak si vyrobit kaštanovou mast: www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Kaštany výroba domácí masti

Videonávod na použití teplého vosku

Zde můžete vidět postup výroby teplého vosku a jeho použití.

Zdroj: Jak vyrobit teplý vosk

Diskuze

V diskuzi ŠKRÁBADLO PRO KOČKY DOMÁCÍ VÝROBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal.

zkoušel jsem vyrobit škrabadlo ale letělo to všechno do koše. Nakonec koupil tohle šplhadlo www.zooo.cz/skrabadl… a úplně té naší kočce stačí.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Škrábadlo pro kočky domácí výroba

Jak vyrobit vagínu – video

Na tomto videu je možné vidět výrobu domácí vagíny.

Zdroj: Jak vyrobit doma vagínu

Diskuze

V diskuzi DOMACI ZESVETLENI CHLOUPKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sara.

Dobry den, je mi 14 let a mam tmavou plet a mam male tmave chloupky - zada,ruce,bricho si delam depilacnim kremem chloupku, ale pak mam chloupky i na hrudniku stveme to a slysela jsem neco o zesvetlovan. Chci se zeptat jesti se da zesvetlit i normalnim zesvetlovacem na vlasy a jestli znate nejake metody. Predem dekuji za pozornost.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nina.

Chloupky se dají zesvětlit stejně jako vlasy, takže odbarvovač na vlasy se dá použít. Nejlepší je ale chloupky odstranit depilací. Buď krémem Opilca nebo depilační cukrovou pastou, voskem a nebo elektrickým depilátorem.

Zdroj: diskuze Domaci zesvetleni chloupku

Výhody depilace IPL

  • Některé přístroje dle výrobců fungují i na světlé a šedivé chloupky.
  • Ošetření je rychlejší než u laseru.
  • IPL je o něco levnější než laser.
  • Co se týče účinnosti, tak zastánci této metody propagují stejné účinky jako při depilaci laserem a předhánějí se v představování stále novějších a revolučnějších přístrojů IPL.

Zdroj: Metoda IPL na depilaci

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ VÝROBA PLEŤOVÉHO KRÉMU Z ALOE VERA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jesar Lehárová.

Dobrý den,
jsem úplný začátečník a tedy potřebuji poradit, kde prosím koupím : lanolin a vosk je z normální svíčky, kakaové máslo a mandlový olej koupím v supermarketu ? Kytku Aloe vera mám :-)



Děkuji za radu a hezký den

Lehárová Jesar

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Posílám ti odkazy, kde můžeš vidět konkrétní výrobky a jejich ceny. Buď to koupíš na internetu a nebo v lékárně a v potravinách.

Lanolin - www.zbozi.cz/hledej/…

Vosk - www.zbozi.cz/vyrobek…

Kakaové máslo - www.zbozi.cz/potravi…

Mandlový olej - www.zbozi.cz/potravi…

Zdroj: diskuze Domácí výroba pleťového krému z Aloe vera

Cena teplého vosku

Depilace voskem není nijak cenové náročná. Všechny varianty se pohybují kolem 200 Kč. Běžné depilační pásky na doma stojí do 200 Kč a jsou k dostání v každé drogerii. Tyto pásky nejsou ale vždy stoprocentně účinné a mnohdy neodstraní všechny silné chlupy. Za podobnou cenu seženete i 1 kg horkého vosku k rozehřátí či krabičku 400 ml depilačního vosku. V profesionálním studiu se vosková depilace nabízí za 100–300 Kč podle oblasti. Depilace celých intimních partií a genitálií ovšem vyjde až na 600 Kč.

Zdroj: Jak vyrobit teplý vosk

Diskuze

V diskuzi IPL DOMÁCÍ DEPILACE DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kaja.

Ja nevim, resim ted prave pred prazdninama jestli depilaci nebo to preziju normalne s holici penou, docela se te depilace bojim, ze to bude hodne bolet...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ipl domácí depilace diskuze

Dostupnost včelího vosku

Včelí vosk si můžete opatřit například zde.

Zdroj: Depilace včelím voskem

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ LÉČBA SEBOROICKÉ DERMATITIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viera.

Mám aspoň dvanácť šamponov nenastalo zlepšenie mám svrbenie nánosy lupín
prosím poradte ako sa z tohoho dostáť bez chémie. Padajú mi vlasy.
ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marika.

Viem vám skúsiť na padanie vyrobiť vlasovú vodu nárastu aj vlasy kde vypadli pokiaľ sú cibuľky

Zdroj: diskuze Domácí léčba seboroické dermatitidy

Jak si vyrobit doma svoji šunku?

Šunkovar je zařízení, které umožňuje vaření zdravé domácí šunky. Domácí šunka neobsahuje průmyslová plnidla a nezdravé chemické příměsi. Domácí šunka se musí sice rychle zkonzumovat, ale její domácí příprava a skvělá chuť za to opravdu stojí! K výrobě šunky se používá kvalitní libové vepřové maso nebo lze také použít králičí, či kuřecí. Vše se v šunkovaru zpracuje snadno a bez průmyslových plnidel a příměsí. V domácím šunkovaru budete mít okamžitě čerstvou a chutnou šunku, vhodnou i pro děti.

Zdroj: Recept na domácí vařenou šunku

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ ŠUNKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sidonie.

Dobrý den, mám dotaz zda se dá domácí šunka vyrobit také z mraženého/ rozmraženého masa...nemám možnost pokaždé dostat čerstvé maso ale v mrazáku ho mám dosti a také jakje to potom s vařením...mám schinkenfee ale nevím , zda z rozmraženého masa se musí vařit na ( jakou teplotu a jakou dobu )? Děkuji moc za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bla bla.

čerstvé je po úpravě šťavnatější při rozmrazení část tekutiny z masa vyteče lze dodat lákem a maso napíchat 4 procentním roztokem soli s cukrem nebo praganda teplota 75 stupňů čím méně bude kolísat tím lépe cca 2 hod - kuřecí šumku táhnout při 80 C

Zdroj: diskuze Domácí šunka

Depilace s teplým voskem

Odstraňovat chloupky pomocí vosku lze nejen na nohou, kde je to nejčastější, ale téměř na všech částech těla včetně obličeje, rukou a intimních partií. Nicméně nezkušeným se doporučuje depilaci oblastí s citlivou pokožkou podstoupit u odborníků, a nikoli doma. Depilace se neprovádí na podrážděné pokožce, pokožce zasažené ekzémem, akné, na popálených a jinak postižených místech. Depilaci je vhodné provádět před spaním, aby měla pokožka přes noc prostor k regeneraci.

Depilace voskem může být bolestivá. Vždy záleží na tom, jak máte citlivou pokožku a na jakých místech je depilace prováděna. První depilace bývá zpravidla nepříjemnější než následující, protože chloupky jsou pevnější. Při pravidelné depilaci však chloupky slábnou a rostou řidčeji, a proto se bolestivost procedury snižuje.

Výhodou odstranění chloupků i s kořínky je dlouhotrvající efekt. Jeho délka se sice u každé ženy liší, ale obecně lze říci, že hladká pokožka vydrží 2–3 týdny. Chloupky si před depilací musíte nechat narůst do délky 5–8 mm, aby bylo možně je všechny vytrhat. Kratší chloupky by se neodstranily, v případě delších chloupků by byla procedura bolestivější.

Na trhu existuje více druhů depilačních vosků:

  • vosky tekuté, které se musí před aplikací nahřát a nanášejí se špachtlí;
  • vosky studené, které se také nanášejí špachtlí a jsou vhodné na oblasti s křečovými žilami;
  • roll-on, tedy vosky v tubě, které se nahřejí v ohřívači a pomocí nástavce (hlavy) s roll-on systémem se pohodlně a jednoduše aplikují;
  • pevné vosky, které se před použitím rozehřejí, nanesou na pokožku a po ztuhnutí strhnou bez použití depilačního pásku.

K některým voskům v krabičce je třeba zakoupit i depilační pásky z jemné tkaniny, bez kterých by depilace nemohla proběhnout. Existují však i druhy vosků k aplikaci bez těchto pásků, které se strhávají přímo po zatuhnutí. O který druh se jedná, by mělo být uvedeno v popisu produktu. Dejte každopádně přednost přírodním voskům, protože ty na chemické bázi mohou dráždit pokožku či vyvolat alergické reakce. Mnoho nabízených vosků je určeno navíc pro citlivou pokožku. To je důležité, protože vosk má jednu negativní vlastnost a tou je, že přilne nejen na chlup, ale i na pokožku a tím ji dráždí, případně ji může poškodit. Touto vlastností se vosk odlišuje od cukrové pasty, která se na kůži nelepí.

Postup depilace:

  • Před depilací je třeba depilovanou oblast odmastit, a to nejlépe antiseptickým čističem, poté dobře osušit. Posypeme-li pokožku dětským pudrem, dojde k opravdu dokonalému vysušení a vosk k chloupkům lépe přilne.
  • Lahvičku s voskem nahřejeme podle návodu v ohřívači. Připravíme si depilační pásky.
  • Na pokožku naneseme slabou vrstvu vosku po směru růstu chloupků, pokožku co nejvíce napneme (napětí pokožky snižuje bolest a zaručuje kvalitnější depilaci), přiložíme depilační pásek, přitiskneme a rychle strhneme proti růstu chloupků.
  • Po dokončení depilace promasírujeme depilovanou pokožku speciálním olejem, který odstraní zbytky vosku.
  • Následně potřeme pokožku zklidňujícím gelem nebo krémem.
  • Aby nedocházelo k zarůstání chloupků, pokožku masírujeme lufou nebo používáme peeling.

Výhody depilace voskem:

  • vydrží 2-3 týdny;
  • lze ji na některých partiích provádět i doma;
  • ochlupení poté dorůstá zpravidla jemnější.

Nevýhody depilace voskem:

  • chloupky mohou zarůstat;
  • „brazilská depilace“ intimních partií by se neměla provádět doma, protože kůže musí být napnutá ve správném směru; pokud nejste zkušená, či vám nepomáhá zkušená kamarádka, hrozí poškození kůže;
  • vosky dostupné na trhu nejsou vždy zcela přírodního charakteru, a proto se může objevit alergie či podráždění kůže;
  • vosk není rozpustný vodou, proto jeho zbytky na kůži špiní a mastí a musí se odstranit speciálním olejem;
  • metoda je pro většinu z nás alespoň zpočátku dosti bolestivá;
  • chloupky před depilací musejí dorůst na 5–8 mm;
  • samozřejmostí je nutnost opakování přibližně každé 3 týdny, protože tato metoda není trvalá jako laserová depilace.

Zdroj: Jak vyrobit teplý vosk

Vápenný vosk

Konečná úprava vápenným voskem může vypadat velice atraktivně, především na dřevech s výraznou kresbou. Bílá pasta se totiž dostane mezi vlákna a krásně je zvýrazní.

Opět můžete nanést vrstvu napouštěcí látky (politura, mořidlo), ale nemusíte. Bílou pastu vápenného vosku naneste opět krouživými pohyby, a opět platí, čím více tlačíte, tím více se vosk dostane mezi vlákna. Poté pevnými tahy měkkým hadříkem vytřete přebytečný vosk. Postupujte napříč vlákny (nikdy ne podél). Vosk nechejte asi 4 hodiny zatvrdnout a vyleštěte do hladka.

Vápenný vosk se musí konzervovat. Nejlépe bezbarvým lakem, nebo můžete vytvořit hedvábný lesk další vrstvou, tentokrát bezbarvého vosku.

Zdroj: Vosk na dřevo

Použití domácího škrobu při vaření

Škrob je jednak zásobní látkou rostlin, jednak významnou složkou potravy živočichů, tudíž i člověka. V hojném množství se vyskytuje například v bramborách, z nichž ho můžeme izolovat a vyrobit tak zahušťovadlo do pokrmů. V kuchyni se škrob používá při přípravě moučníků a dezertů, k zahušťování krémů, polev, náplní, omáček a polévek. Škrob našel své využití kromě potravinářského průmyslu i v průmyslu kvasném, ve farmacii a podobně. Konkrétně se škrob používá k výrobě lepidel, nátěrů, apretur a škrobových derivátů.

Zdroj: Jak vyrobit domácí škrob

Účinky škrobu na zdraví

Škrobem se nejen škrobí prádlo, škrob se přidává též do zásypů a mastí, jelikož dokáže mírnit dráždění pokožky při svědivých zánětech. Škrob rovněž neutralizuje žaludeční kyseliny a snižuje pocit pálení žáhy a pomáhá při zácpě, vředech, močových kamenech, hemeroidech či cukrovce.

Zdroj: Jak vyrobit domácí škrob

Včelí vosk

Druhým nejvýznamnějším produktem včely medonosné je včelí vosk. Vosk tvoří estery kyselin, volné kyseliny a uhlovodíky. Bod tání nastává při ± 65 °C a vosk tuhne přibližně při 63 °C. 25 až 30 °C stačí na jeho tvárnost (letní teplota v úlu je 35 °C). Kolem 0 °C je vosk nejen křehký, ale jeho povrch je navíc pokryt šedým povlakem, který po ohřátí zmizí (nejedná se o plíseň, ale o změnu struktury).

Při tvorbě díla včela doslova potí vosk na voskových zrcátkách na spodní straně zadečku. Chitinová stěna zrcátek je perforovaná mikroskopickými otvory, jimiž po zvýšené námaze tryská sekret jako čerstvý vosk. Ten na vzduchu tuhne a ve formě šupinky přebírá anatomický tvar zrcátka. I když se šupinka odloupne, zůstává částečně zasunutá pod přečnívajícím okrajem sousedního článku zadečku.

Včelí vosk dobře izoluje teplo, elektřinu a odpuzuje vodu. Při síle 4 mm jej lze ohnout přes hranu stolu, aniž by se zlomil (oproti parafínové náhražce).

Zdroj: Vyvařování včelího vosku

Cena depilace IPL

Běžně zaplatíte za celé nohy od 8 000 do 10 000 Kč, za lýtka 4 000 Kč, za brazilskou depilaci (intimní partie s třísly) 3 200 až 4 500 Kč za první ošetření. Některé kosmetické salóny snížily ceny na polovinu. Ale je zde otázka, s jak kvalitní lampou pracují.

Na konečný výsledek IPL epilace má vliv mnoho faktorů jako barva pleti, věk osoby, hormonální rovnováha, výška použitého záření, barva chloupku a podobně. Proto vám ani vyškolený odborník nezaručí 100% úspěšnost odstranění chloupků a nedokáže přesně určit, kolik sezení budete potřebovat a zda bude epilace trvalá.

Zdroj: Metoda IPL na depilaci


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP