Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

JAK VYROBIT MÝDLOVÝ ZÁKLAD

OBSAH

Šípkový olej, označovaný také jako růžový olej, je královnou mezi oleji, podobně, jako je růže královnou mezi květinami. Šípkový olej se užívá jako součást té nejluxusnější kosmetiky a je určený především pro zralou pleť. V péči o pleť předává pokožce své vynikající pečující, vyhlazující a omlazující účinky. Při vnitřním užití posiluje libido a zmírňuje neplodnost. Jak se takový růžový olej vyrábí a jestli je možné si ho vyrobit doma, se podíváme v tomto článku.

Zdroj: Růžový olej domácí výroba

Diskuze

V diskuzi KOLAGEN DISKUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kola.

ano- kolagen je určitě základ našeho těla a zdraví: www.kolagen.wbs.cz

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kolagen diskuse

Mýdlový základ

Mýdla vyrobená doma jsou krásná, jedinečná, originální a určitě budou netradičním a voňavým dárkem pro milovanou osobu. Při výrobě mýdla se využívají vlastnosti rostlinných olejů, jejich přírodní síla a blahodárné účinky. Základem pro výrobu mýdel jsou rostlinné oleje – olivový, kokosový, palmový, a dále přísady jako přírodní cukr, vosk, glycerin či destilovaná voda. Mýdla jsou spojená s nádhernou vůní, protože bývají obohacená o kvalitní esenciální oleje. K výrobě domácího mýdla budete potřebovat: hmotu na výrobu mýdla, formičku, éterický olej či jiné aroma do mýdla, dekorace dle fantazie (bylinky, květy, kávová zrna, kukuřici, obrázky a jiné). Domácí výroba mýdla je jednoduchá. Mýdlovou hmotu zahřejte v kastrolku nebo ve vodní lázni na 50–80 °C a nechte ji řádně rozpustit na čirou tekutinu. Poté přimíchejte barvivo (nebo barviva, chcete-li si namíchat vlastní odstín) a přimíchejte éterický olej či aroma do mýdla. Tuto hotovou směs pak nalijte do formiček, dozdobte různými dekoracemi a nechte pořádně vychladnout. Nakonec vyloupněte hotové mýdlo z formičky a máte hotovo. Nemáte-li po ruce řádnou formičku, můžete použít například vykrajovátka na cukroví. Připravenou hmotu nalijte do rovné misky, dejte zchladnout a krátce před úplným ztvrdnutím vyklopte a vykrajujte požadované tvary mýdla. Sušené bylinky, květy levandule, nahrubo namletou kávu či zrnka soli... do mýdla lze zpracovat téměř všechno. Takto upravené mýdlo potom může sloužit jako mýdlo peelingové. Mýdlový základ můžete koupit v obchodě.

Zdroj: S cukrem omladíte svoji pleť

Diskuze

V diskuzi JAK VYROBIT RŮŽOVÝ OLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Juřinová Alena.

Prosím o návod

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce.

Zde je informace o výrobě růžového oleje: www.zdravi-lecba.cz/…

Zdroj: diskuze Jak vyrobit růžový olej

Jak vyrobit vagínu – video

Na tomto videu je možné vidět výrobu domácí vagíny.

Zdroj: Jak vyrobit doma vagínu

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Macik.

Dobrý den. Protože léta trpím zácpou, zakoupila jsem colonix, abych se s tímto problémem touto cestou pokusila bojovat. Vím, že colonix neberu dlouho, teprve od minulého pondělka a dnes je úterý (od 22.6.). Ale dosud jsem se nevyprázdnila. Přiznám se, že dnes mi není už nejlépe. Cítím se unavená a ospalá a tlačí mi žaludek. V neděli jsem si vzala čípek a trochu jsem měla stolici. Ale čípek mi vždy nezabírá a nevím, zda tím neporušuji program. Můžete mi k tomu dát nějakou informaci?? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří.

Dobrý den. Já také trpím už delší dobu zácpou a glycerinové čípky mě moc nezbírají jsou slabé.Lepší je čípek Dulcolax ten zabere spolehlivě do 20minut nebo si musím udělat mýdlový klystýr který je spolehlivý a je za chvilku hotový a úleva od zácpy je velká.

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Cukrové mýdlo na exfoliaci

Také některá přírodní mýdla mohou mít exfoliační účinky, například ta, která obsahují byliny (Citrus Woods, Scarborough Fair), dále mýdla s obsahem ovesných vloček (Avokádo Oves & Sheay) nebo jílu (Rhassoul, Mrtvé moře), který také pomáhá v odlupování odumřelé kožní pokožky. Přírodní mýdla obsahující cukr nebo mléčné výrobky (Bananas & Cream, kozí mléko Ovesné, mrkev & Honey) mají vysoký obsah přírodních kyselin, které pomáhají uvolnit látky držící kožní buňky a zároveň umožňují snadněji uvolnit mrtvé kožní buňky.

Cukrové mýdlo se dá vytvořit i doma. Potřebujete bambucké máslo, olej s vitamínem E, mandlový olej, kakaové máslo, emulgátor, bílý cukr, barvivo, éterický olej. Všechny přísady kromě barviva a cukru smíchejte v nádobě a dejte rozehřát do mikrovlnné trouby po dobu 2 minut. Pak každých 30 minut míchejte, dokud se ze směsi nestane kapalina. Nyní přidejte cukr a barvivo, rozmíchejte v tekuté směsi a ihned vlijte do formy. Naplněnou formu dejte do lednice. Po zatuhnutí můžete mýdlo použít. Jednodušší je zakoupit mýdlový základ a pak stejným postupem přidat cukr. Na trhu je již dostatek nabídek mýdlových základů.

Zdroj: S cukrem omladíte svoji pleť

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SE DÁ VYROBIT CHLOROFORM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Honza.

Nevíte někdo jak se dá doma vyrobit chloroform?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Chloroform se doma dá vyrobit tak zvanou haloformovou reakcí. Haloformová reakce vzniká při smísení acetonu, chlornanu a vody. Použít se dá normální aceton (ředidlo na barvy) a chlorové vápno nebo lépe chlorový prášek do bazenů. Při mísení je třeba chlorové vápno chladit v misce s ledovou tříští a jen pomalu se přikapává aceton. Poté se vzniklá tekutina předestiluje, aby se oddělil chloroform. Další možnost je místo chlorového vápna použít chlornan sodný, který se přítomen například v Savu. Po přidání acetonu se směs chlornanu a acetonu zakalí a začne se zahřívat, takže je také třeba během výroby chladit. Nakonec na dně nádoby zbyde surový cloroform, který je nutno předestilovat.
Chloroform je těkavá látka s jemně nasládlým zápachem. Chloroform se používá k uspávání lidí. Chloroform se také používá pro výrobu chemické zbraně - válečného plynu fosgen, který vzniká při smísení chloroformu a některého oxidačního činidla. Účinky chloroformu na lidský organizmus jsou fatální a je třeba při jeho výrobě řádně větrat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak se dá vyrobit chloroform

Výroba vlastního leporela

Základ leporela můžete koupit již hotový nebo si jej můžete vyrobit sami dle své fantazie (fotodárky).

Postup

Nejprve si z pevného kartonu vyřežte potřebný rozměr stránek, například 18,5 x 22,5 cm. Karton natřete bílou barvou (můžete použít Balakryl). Středy stránek moc nenatírejte, ty budou zakryty fotografiemi.

Stránky k sobě přilepte papírovým proužkem. Nejprve proužek v půlce přehněte, natřete lepidlem a nalepte z jedné i druhé strany.

Obrázky 13 x 18 cm podlepte oboustrannou lepenkou a následně přilepte na hotové leporelo.

Na úvodní stránku je vhodné použít menší formát obrázku, cca 9 x 13 cm, aby bylo možné přilepit i nápis. Nápis můžete vytvořit vyřezáním pomocí řezacího plotru do vinylové samolepicí fólie. Pokud tuto možnost nemáte, jednoduše nápis namalujte barvou či napište.

Tip

Obrázky můžete pro větší trvanlivost zalaminovat.

Tento postup lze použít i na výrobu leporela s fotografiemi a vznikne tak originální dárek.

Zdroj: Návod na výrobu leporela

Poradna

V naší poradně s názvem JAK VYROBIT TINKTURU Z DUBOVÉ KŮRY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Léčivé účinky má jen kúra z dubu bílého, který se v ČR pěstuje jako okrasný strom v pracích. Zde jsou vidět jeho listy: www.google.cz/images…
Ze stromu je potřeba ustřihnout mladé letorosty o průměru asi půl centimetru. Větývky zbavte listí a omyjte vodou. Pak z nich pomocí škrabky na brambory odstraňte kúru. Tím získáte mnoho hoblinek. Oloupejte jen zelenou kůru ne dřevo. Potom namočte všechny hoblinky do vodky 60% silné. Například vodka pelíškovka. Všechny hoblinky musí být ponořené. Nechte to v temném chladném místě po dobu minimálně 2 týdny, lépe však jeden měsíc. Poté tekutinu přefiltrujte a máte tinkturu z dubové kůry.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Slepa.

Použít jen kůru tohoto stromu mi přijde nesmysl, dubové kapky je možné vyrobit z kůry dubu letního a určitě i dubu zimního. V kůre jsou léčivé látky ve všech dubech, zejména důležité trisloviny se 20% s katechinovymi látkami a flavonoidy. Kromě tinktury se dub využívá i na masti a koupele

Zdroj: diskuze Jak vyrobit tinkturu z dubové kůry

Výroba domácí vagíny

Nemáte dostatek peněz a chtěli byste mít svou osobní umělou vagínu? Pak vám můžeme pomoct, návod je trošku složitější a je zapotřebí mít zručné ruce. Výsledkem však bude kvalitní pánský masturbátor, který vám zpříjemní intimní chvilky.

Zdroj: Jak vyrobit doma vagínu

Omáčka bešamel

Pod svým dnešním názvem se bešamel poprvé objevil ve slavné francouzské kuchařce Le Cuisinier François z roku 1651, napsané Françoisem Pierre La Varennem. Omáčka byla pojmenovaná na počest markýze Louise de Béchameila, finančníka a správce Bretaně, který je místy nesprávně označován za autora receptu. Za směrodatný je však dnes považován zejména recept Louise Saulniera z roku 1914, uveřejněný v knize Le Répertoire de la Cuisine.

Bešamel nebo béchamel je základ (bešamel je základ) pro světlou omáčku. Jde o tradiční specialitu zvláště francouzské kuchyně. Jak se dělá bešamel? Tato omáčka tvoří základ mnoha dalších omáček, například omáčky Mornay nebo hořčičné omáčky. Příprava omáčky je velice rychlá a jednoduchá: tmavou máslovou jíšku zalijeme mlékem, rozšleháme, provaříme a dochutíme muškátovým květem a cibulí. Omáčka se může podávat k masu, těstovinám nebo ji lze použít k přípravě dalších omáček, například s houbami nebo bílým vínem.

Zdroj: Bešamel

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SE DÁ VYROBIT CHLOROFORM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Chloroform se doma dá vyrobit tak zvanou haloformovou reakcí. Haloformová reakce vzniká při smísení acetonu, chlornanu a vody. Použít se dá normální aceton (ředidlo na barvy) a chlorové vápno nebo lépe chlorový prášek do bazenů. Při mísení je třeba chlorové vápno chladit v misce s ledovou tříští a jen pomalu se přikapává aceton. Poté se vzniklá tekutina předestiluje, aby se oddělil chloroform. Další možnost je místo chlorového vápna použít chlornan sodný, který se přítomen například v Savu. Po přidání acetonu se směs chlornanu a acetonu zakalí a začne se zahřívat, takže je také třeba během výroby chladit. Nakonec na dně nádoby zbyde surový cloroform, který je nutno předestilovat.
Chloroform je těkavá látka s jemně nasládlým zápachem. Chloroform se používá k uspávání lidí. Chloroform se také používá pro výrobu chemické zbraně - válečného plynu fosgen, který vzniká při smísení chloroformu a některého oxidačního činidla. Účinky chloroformu na lidský organizmus jsou fatální a je třeba při jeho výrobě řádně větrat.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milan.

Zdravím,mám jen dotaz,chtěl bych si vyrobit max.2dcl chloroformu na vylepšení světlometů u auta.mam k dispozici aceton,kyselinu sirovou i chlor,ten v tekutým stavu silný koncentrát co se používá ve velkých bazénech apd.tak mám dotaz zda z tohoto se dá vyrobit nebo musím mít ten chlorid v prášku nebo savo.pakliže to lze,chtěl bych poprosit zda je možné poslat nějaký postup a poměry??nemám absolutně žádnou zkušenost co se chemických věcí týče,a experimentovat s tímto si nedovolil risknout.predem děkuji.milan.m.

Zdroj: diskuze Jak se dá vyrobit chloroform

Éterický olej Geranium

Éterický olej Geranium se vyrábí průmyslově. Tento olej má antidepresivní, léčivé a deodorační účinky, používá se proti plísním, zaceluje rány, působí proti akné a dermatitidě, používá se rovněž na popáleniny a proti parazitům.

Zdroj: Jak vyrobit éterický olej

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT DÁSNĚ DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Já jako prevenci používám bylinnou zubní pastu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Aneta.

Nepodceňovat čištění zubů mezizubními kartáčky, to je asi zaklad. Nedávno jsem díky wobenzymu objevila pastu enzymel. Mají i gel, který působí báječně.

Zdroj: diskuze Zánět dásně diskuze

Tinktura z česneku

Postup: 50 g nakrájeného česneku zalijte 250 g 40% vodky. Často protřepávejte. Česnek se musí macerovat 10 dní. Poté výluh přefiltrujte a užívejte jako antiseptikum, na rozšíření cév, na snížení tepenného tlaku, na revmatické bolesti. Při astmatickém záchvatu nakapejte na kostku cukru 5 kapek tinktury a cucejte.

Zdroj: Jak vyrobit bylinnou tinkturu

Poradna

V naší poradně s názvem JAK VYROBIT TINKTURU Z DUBOVÉ KŮRY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava.

Prosím,kdo mě poradí jak vyrobit tinkturu z dubové kůry. Moc děkuji,Jaroslava.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Léčivé účinky má jen kúra z dubu bílého, který se v ČR pěstuje jako okrasný strom v pracích. Zde jsou vidět jeho listy: www.google.cz/images…
Ze stromu je potřeba ustřihnout mladé letorosty o průměru asi půl centimetru. Větývky zbavte listí a omyjte vodou. Pak z nich pomocí škrabky na brambory odstraňte kúru. Tím získáte mnoho hoblinek. Oloupejte jen zelenou kůru ne dřevo. Potom namočte všechny hoblinky do vodky 60% silné. Například vodka pelíškovka. Všechny hoblinky musí být ponořené. Nechte to v temném chladném místě po dobu minimálně 2 týdny, lépe však jeden měsíc. Poté tekutinu přefiltrujte a máte tinkturu z dubové kůry.

Zdroj: diskuze Jak vyrobit tinkturu z dubové kůry

Recept na výrobu domácí vagíny

Jak tedy vyrobit umělou vagínu a co k tomu budeme potřebovat: 50 mm širokou odpadní rouru, cyklistickou duši (vhodný ventilek si zvolíte sami) a samozřejmě nářadí. Umělou vagínu můžete vylepšit vložením pružného kroužku, který umístíte do roury, čímž vytvoříte užší, ale pružný prostor pro penis. Náročnější bude vytvořit jakési vakuum, díky němuž bude vznikající podtlak působit mnohem realističtější pocity masturbace. Takto zhotovenou vagínu můžete zdokonalit 12 V motorkem (ze stěrače, autíčka na ovládání) a to vše uložit do další odpadní roury, která bude o něco větší. Pokud se vám povede zhotovit umělou vagínu pomocí přiloženého videa, získáte tak vagínu, která dokáže pracovat zcela sama bez použití rukou.

Zdroj: Jak vyrobit doma vagínu

Diskuze

V diskuzi KAŠTAOVA MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tetyana.

Dobry den. SE da kaštanová mast z jara vyrobit i z květu kaštana , či jenom z listu ? Děkuji za odpověď

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kaštaova mast

Jak vyrobit prostorové leporelo

3D návrhů na výrobu leporela naleznete na internetu mnoho. Vyzkoušejte například tento inspirativní návod na obrázkové leporelo nebo tento a co říkáte na toto či toto.

Výsledné dílo opravdu záleží jen na vaší fantazii a šikovnosti. A jaké jsou vaše tipy a zajímavé nápady?

Zdroj: Návod na výrobu leporela

Leporelo z vlastních fotografií

Jak již bylo napsáno výše, leporelo je možné vyrobit i z vlastích fotografií. Takto vyrobené fotoleporelo je nejen vhodným dárkem, ale i vhodnou činností pro děti. Vždyť fotografie jsou nedílnou součástí našich vzpomínek a s nimi přichází nutnost pořizovat si stále nová a nová fotoalba, tak proč ne třeba fotoleporelo.

Zdroj: Návod na výrobu leporela

Our Moment

One Direction Our Moment je šumivá a šťavnatá dámská vůně tvořená šťávami čerstvého ovoce a sezonních květin s infuzí teplého pižma. V úvodu vůně se pomalu rozplývá ledový ovocný sorbet z růžového grapefruitu, lesního ovoce a červeného rybízu. V srdci rozkvétá frézie, frangipani a jasmín. Základ obsahuje dřevité tóny, svěží pačuli a sametové pižmo. Parfém vytváří lákavé a hravé tóny. Na trh byl uveden v roce 2013.

Zde můžete vidět cenu vůně Our Moment.

Zdroj: Nejoblíbenější parfémy pro ženy

Domácí tinktura proti klíšťatům

Příprava: 1 pytlík rozmarýnu, 1 lžíce bílého vinného octa, 1 l vody. Vodu přivedeme k varu. Odstavíme a vložíme rozmarýn, který louhujeme do úplného vychladnutí vody. Po vylouhování a vychladnutí přefiltrujeme a přidáme jednu lžící bílého vinného octa. Uchováváme v ledničce. Tinkturu naplníme do rozstřikovače (například po mycím prostředku). Před vycházkou do lesa nebo na zahradu či chatu si po těle, případně na oblečení, tinkturu rozstříkejte. Tento přípravek je prý naprosto 100% účinný, žádné klíště se na vás nepřichytne.

Zdroj: Jak vyrobit bylinnou tinkturu

Sirup z rýmovníku

Lístky rýmovníku pomáhají při léčbě rýmy, horečky, kašli, zánětu průdušek, nachlazení, zlepšují dýchání i astmatikům. Užívat rýmovník se doporučuje i při vysokém krevním tlaku, žaludečních křečích, jaterních poruchách, ledvinových a žlučníkových kamenech, střevních kolice, průjmu, otocích končetin. Výluh z listů je vhodný i na léčbu oděrek, spálenin i záděr.

Velkou výhodou rýmovníku je, že se velmi rychle rozrůstá, když se mu daří. Z jeho listů se pak lze rychle vyrobit sirup, ten se dá připravit dvěma způsoby. Suroviny jsou na přípravu stejné.

Zdroj: Sirup z rýmovníku


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Marie Svobodová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP