Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

JAKÝ MÁ BÝT TEP

OBSAH

Lidské tělo získává energii buď v aerobním režimu, kdy má dost kyslíku, nebo v anaerobním režimu, tedy bez kyslíku, při vysoké intenzitě, kdy fungujeme na takzvaný kyslíkový dluh. Platí, že při příliš vysoké intenzitě cvičení, kdy je současně vysoká tepová frekvence, se nespalují tuky, ale jen cukry. K tomu nejefektivnějšímu spalování tuků dochází v případě, že během cvičení nebo při jakékoliv jiné fyzické aktivitě je naše tepová frekvence na úrovni 60–75 % tepového maxima. V takové chvíli vaše tělo spotřebuje nejvíce tuků (vzhledem k zátěži).

Zdroj: Tepová frekvence podle věku

Diskuze

V diskuzi JAKÝ VLIV MÁ KUKUŘICE NA VÝKRM KRÁLÍKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ČMEJLA Miloš.

Může se králík krmit kukuřicí nebo ne. Jaký to má vliv na jeho zdraví?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš.

Kukuřice je pro králíka dobrým zdrojem sacharidů, podobně jako obilí. Králík si poradí jak s celým klasem, tak i s vyloupanými semínky nebo s kukuřičným šrotem. Králík může kukuřici konzumovat v kterékoli její vegetační fázi. Kukuřice by měla být ale jen jednou z několika dalších složek stravy králíka. V králičím jídelníčku společně s kukuřicí by měla být zastoupena kořenová zelenina nebo krmná řepa, seno nebo čerstvá tráva a tvrdý chléb.

Zdroj: diskuze Jaký vliv má kukuřice na výkrm králíků

Online nákup na Heureka.cz

Pro nákup vysavače popela na internetu je možné využít tento ověřený internetový obchod.

Zdroj: Jaký vysavač na popel si vybrat

Diskuze

V diskuzi JAKÝ ŠAMPÓN POUŽÍT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Magdaléna Monika.

Dobrý den, jaký prosím používat šampón po pásovém oparu, ještě ho léčím ale již potřebuji umít hlavu. Kdy tedy mohu umít hlavu a jaký nejlépe použít šampón děkuji Přesličková.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jaký šampón použít

Cena tújí

Cena tújí se liší podle toho, o jaký druh se jedná, nebo jak je rostlina velká.

Zdroj: Pěstování tújí

Diskuze

V diskuzi ČIŠTĚNÍ LEDVIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rudolf Klimeš.

Zajímalo by mne tedy, jaký obsah - kolik vody na svazek petržele a pak jaký obsah pohárku.

jeli možnost a má někdo s tím zkušenosti, prosil bych odpověď na e-mail: klimesrudolf@volny.cz

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Čištění ledvin

Warfarin a alkohol

Je povoleno pít jeden drink denně (0,5 l piva, nebo 2 dl vína, nebo 0,5 dl destilátu). Pozor, do tohoto množství zapadají i takové nápoje, jako je čaj s rumem či punčem.

Zdroj: Jaký čaj se smí při užívání Warfarinu

Diskuze

V diskuzi ČERNÁNÍ OŘECHŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Hofman.

Jaký poměr naředění by měl být postřik s Kuprikolem.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Černání ořechů

Warfarin a citrony

Předpokládá se, že warfarinizaci mohou ovlivnit i vitaminy ve vyšší dávce: dávky vitaminu C > 500 mg/den snižují antikoagulační aktivitu účinné látky warfarin zřejmě tím, že omezují její vstřebávání. Proto při používání citronů do čaje používejte selský rozum a dávku nepřežeňte.

Zdroj: Jaký čaj se smí při užívání Warfarinu

Poradna

V naší poradně s názvem JAKÝ ČAJ NA NADÝMÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lidka.

Dobrý večer ,prosím jaký čaj na nadýmání a bolesti břicha. Moc Děkuji Lidka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Proti nadýmání a na bolest břicha je dobrý čaj z máty peprné. Nesladit a mátu luhovat v horké vodě deset minut. Dobré je to střídat se silným černým čajem, který se nechá luhovat v horké vodě také deset minut. Časy luhování jsou důležité, aby to mělo zklidňující účinky na žaludek.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jaký čaj na nadýmání

Co nejlépe pít během léčby Warfarinem

Bylinné čaje pijte pouze výjimečně, a to v malém množství (1 šálek denně). Zelený čaj není povolen vůbec. Ovocné čaje lze pít bez omezení. Ostatní nealkoholické nápoje je rovněž možné pít bez omezení.

Zdroj: Jaký čaj se smí při užívání Warfarinu

Diskuze

V diskuzi RZIVOST TŮJÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Jaký přípravek použít na rzivost

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Libor.

Nejčastěji způsobuje rez na tújích houbová nákaza. Nejúčinnějším opatřením je postřik přípravkem Dithane DG NeoTec. Napadené větve je potřeba odstranit a preventivně provést postřik těch zdravých.

Zdroj: diskuze Rzivost tůjí

Tep při infarktu

Tepová frekvence u infarktu je rychlá či kolísavá v návaznosti na malátnost. Pokud se pacient dostává do šokového stavu, dochází ke zvýšení tepu a poklesu krevního tlaku. Ovšem i při infarktu může být tep nitkový, nepravidelný a těžko hmatatelný.

Zdroj: Jaký je tlak při infarktu

Diskuze

V diskuzi UŠI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel Baron.

Dobrý den, dříve jsem měl stejný problém a všichni mi poradili tabletky Alavis, které uši postaví v rozmezí mezi 7-30 dnů. Navíc je to dobré i na klouby, cena je kolem 500 kč, ale 100% vám to zajistí úspěch. :-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zuzana.

Mohu se prosím zeptat, jaký Alavis konkrétně?
Děkuji

Zdroj: diskuze Jak postavit francouzskému buldočkovi uši

Může být infarkt bez příznaků

U některých nemocných může naopak proběhnout infarkt zcela bez příznaků (zejména u diabetiků, kteří mívají obecně menší vnímání bolesti kvůli postižení periferních nervů), jindy jsou příznaky velmi mírné a rozpoznání infarktu je tak pro laika obtížné.

Zdroj: Jaký je tlak při infarktu

Diskuze

V diskuzi JAKÝ JE ROZDÍL MEZI LEXAURINEM PO 28 TABLETÁCH A LEXAURINEM PO 30 TABLETÁCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Konečný.

Dobrý den, jaký je prosím rozdíl mezi lexaurinem 1,5 x 28 tabl. a lexaurinem 1,5x30 tablet?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Homer Simpson.

2 tablety, vole?

Zdroj: diskuze Jaký je rozdíl mezi lexaurinem po 28 tabletách a lexaurinem po 30 tabletách

Jaký mám tvar obličeje?

Určit tvar obličeje není těžké. Stačí si stoupnout před zrcadlo a smývatelným fixem (rtěnka, tužka na oči) nakreslit obrysy obličeje. Ideální je začít s kreslením od brady. Základem je se příliš nehýbat a vlasy z obličeje sepnout dozadu. Mezi základní typy obličejů patří: kulatý, čtvercový, srdcovitý a oválný.

Zdroj: Účesy podle tvaru obličeje

Poradna

V naší poradně s názvem JAKÝ VYBRAT PRODUKT? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Dobrý den.Prosím o radu,jaký si mám vybrat produkt.Chci jej hlavně na pleť a nevím zda kolagen forte ,kolagen 2000 nebo snad colafit?Predem dekuji .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kolagen dokáže vylepšit stav pokožky jen když se užívá dlouhodobě - týdny i měsíce. Pokud se nemůžete rozhodnout pro ten či onen přípravek, tak klidně vyzkoušejte všechny postupně po sobě. Jeden doužíváte a začněte jiný. Kolagen je lehce dosažitelné přírodní pojivo a pro výrobce by nebylo přínosem, kdyby v jejich přípravku byl neúčinně nahrazen. Účinkovat budou všechny zmíněné produkty.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jaký vybrat produkt?

Jaký je normální tlak

Optimální tlak se pohybuje okolo hodnot 120/80. Hodnoty horního tlaku nad 140 a spodního nad 100 se povazují za vysoký krevní tlak. U všech rasových skupin se pohybuje ideální tlak člověka na přibližně stejné úrovni. Žádná rasa není vůči vysokému krevnímu tlaku imunní.

Zdroj: Vysoký spodní krevní tlak

Diskuze

V diskuzi JAKÝ ŠAMPON PRO PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Linduška.

Hodně k tomu přispívá špatný šampon.my používáme tenhle www.zooo.cz/gottlieb… spokojenost velká.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Gabriiella.

Tak pokud má pes nějaké kožní problémy, určitě bych sáhla po přírodních šamponech, třeba s olejem, nebo jsou vyloženě i proti svědění atd. Já kupuju Menforsan a ani nemusí být vyloženě na suchou kůži a nikdy se mi po nich psi nedrbali :) Asi už bych neměnila www.reedog.cz/sampon… :)

Zdroj: diskuze Jaký šampon pro psa

Warfarin a červená řepa

Konzumace červené řepy v podobě šťávy je povoleno. Ovšem kořenová zelenina, jako je mrkev, celer, petržel, ředkvičky, ředkev, rajčata, okurky, papriky, cuketa, brambory, houby, listová zelenina, se může pouze v nepatrném množství. Vojtěška, pampeliška, čekanka, rukola, polníček, kelp nejsou povoleny vůbec. Nejdůležitější však je přijímat zhruba stejné množství zeleniny denně.

Zdroj: Jaký čaj se smí při užívání Warfarinu

Vysavač na popel z OBI

Vysavač popela AS-18 je velice praktický pomocník k úklidu kotle a kotelny. Má dostatečný sací výkon. Je lehký a přitom výkonný. Vysavač je vybaven 18litrovou plechovou nádobou, motorem o výkonu 1 000 W a sací hadicí vyztuženou kovem. Nevýhodou je hlučnost a nepoddajná sací hadice. Cena vysavače se pohybuje kolem 490 korun.

Zdroj: Jaký vysavač na popel si vybrat

Vysavač popela

Vysavač popela slouží k odstraňování popela z kamen, krbu nebo grilu. Na trhu jsou různě výkonné separátory. Vysavač na popel by měl být vybaven nehořlavou sací hadicí, kovovou nádobou na sběr vysávaného odpadu a vnitřním filtrem. Měl by mít dostatečně dlouhou sací hadici a napájecí kabel.

Rozlišují se vysavače popela na horký nebo vychladnutý popel.

Zdroj: Jaký vysavač na popel si vybrat

Jaký parfém se ke mě hodí

Parfémy jsou příjemným doplňkem pro všechny denní situace, jejich výběr může být ale pro někoho složitý, obzvlášť když člověk chce vyzkoušet něco nového.

Při výběru parfému je důležité si určit, pro jaké situace bude parfém určený (pro sportovní aktivity, na večírek, do práce). To by mělo být jedno kritérium k výběru. Muži si také vybírají parfém podle barev, nebo někteří přizpůsobí svůj výběr parfému podle znamení v němž se narodili.

Zdroj: Parfém podle horoskopu pro muže

Vysavač popela od Lidlu

Vysavač popela Parkside PAS 500 D3 umožňuje pohodlné odsávání popela z grilu, kachlových kamen nebo krbu prostřednictvím 500wattového motoru. K vysavači není potřeba připojovat domácí či jiný vysavač. Odpad se shromažďuje v kovové nádobě o objemu 15 l. Odpad do ní putuje nehořlavou, kovovou sací hadicí a trubicí. Vysavač je vybaven praktickým úchytem na nošení, velkoplošným filtrem na jemný prach a mechanickou indikací při naplnění nádoby. Cena vysavače se pohybuje kolem 990 korun. Nevýhodou je hlučnost.

Zdroj: Jaký vysavač na popel si vybrat


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Jitka Konášová

Gabriela Štummerová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP