Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

LÁZNĚ NA RAKOVINU PROSTATY

OBSAH

Lázně po ozařování prostaty

Lázně po ozařování prostaty nejprve musí doporučit onkolog. Pokračujete u praktického lékaře, který vám na základě tohoto doporučení vystaví návrh na lázeňskou léčbu. Nakonec přichází na řadu revizní lékař pojišťovny, který musí pobyt schválit.

Zdroj: Rakovina prostaty lázně

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA PROSTATY LÁZNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Které lázně by jste mi doporučili po onkologické léčbě prostaty - protonové ozařování. děkuji Pavel

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zde je seznam lázní vhodných po onkologické léčbě:
- Františkovy Lázně
- Luhačovice
- Karlova Studánka
- Poděbrady
- Mariánské Lázně

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rakovina prostaty lázně

Mariánské Lázně

Město Mariánské Lázně dnes žije především z lázeňství a turistického ruchu. Městečko je obklopeno přírodou, a tak nabízí zejména čerstvý vzduch. Procedury v Mariánských Lázních se dělí na léčebné, wellness, inhalační, hydroterapeutické a cvičební.

Zdroj: Rakovina prostaty lázně

Poradna

V naší poradně s názvem JAKE LAZNE PO OPERACI MOCOVEHO MECHYRE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Hradecky.

Podstoupil jsem operaci moc.mechyre,prostaty a nasledne chemoterapii.Zatim nevim zda lazne,ktere atd.Sex je pro me tabu a zivot samozrejme slozitejsi i diky vyvodu(urostomii)diky za reakci.Hradecky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nejlepší lázně po operaci prostaty jsou jednoznačně lázně Slatinice. Specializují se zde mimo jiné i na pacienty po operaci močového měchýře a prostaty. Zde je k tomu bližší info: www.lazneslatinice.c…

Zdroj: diskuze Jake lazne po operaci mocoveho mechyre

Bolest nohou u mužů nepodceňovat!

Rakovina prostaty je jeden z nejběžnějších druhů rakoviny u mužů. Navzdory rutinnímu vyšetření na PSA u starších mužů, stále existují tisíce případů úmrtí ročně na rakovinu prostaty, z důvodu pozdní diagnózy. Bolest nohou může být důležitým signálem pro všechny lékaře, aby u takto postiženého člověka provedly testování na onkomarkery (onkomárkry) rakoviny prostaty, na přítomnost tak zvaného specifického antigenu prostaty – PSA.

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Diskuze

V diskuzi RAKOVINA PROSTATY LÁZNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Které lázně by jste mi doporučili po onkologické léčbě prostaty - protonové ozařování. děkuji Pavel

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavel.

Dobrý den chtěl bych se zeptat zda jsou lázně BĚLOHRAD též vhodné po onkologické léčbě prostaty děkuji Pavel

Zdroj: diskuze Rakovina prostaty lázně

Ne každá bolest nohou znamená rakovinu porstaty

Bolest nohou může být způsobena mnoha různými příčinami, například namožením svalstva dolních končetin anebo žilními problémy, typicky křečovými žílami. Obvykle o souvislosti karcinomu prostaty a bolesti nohou lidé nevědí. Průzkum ale prokázal, že až 40% nemocných mužů s karcinomem prostaty má bolest v noze.

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Diskuze

V diskuzi RAKOVINA PROSTATY LÁZNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Které lázně by jste mi doporučili po onkologické léčbě prostaty - protonové ozařování. děkuji Pavel

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavel.

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda lázně BĚLOHRAD jsou též dobré pro doléčení po onkologické léčbě prostaty děkuji Pavel.

Zdroj: diskuze Rakovina prostaty lázně

Nárok na lázně

Kladete si otázku, zda máte nárok na lázně po chemoterapii? Pokud máte za sebou chemoterapii, ozařování nebo vám nádor odstranili pouze operací, máte po ukončení léčby nárok na lázně. A to i tehdy, když ještě užíváte hormonální léky. Podmínkou ale je, aby byla vaše onkologická léčba úspěšná: na přešetření, které pacienti po ukončení léčby absolvují, nesmí být nalezen žádný nádor nebo metastáza. Do lázní musíte odjet do jednoho roku od ukončení léčby, pobyt trvá tři týdny a plně ho hradí pojišťovna.

Zdroj: Rakovina prostaty lázně

Diskuze

V diskuzi KOŘEN PAMPELIŠKY PROTI RAKOVINĚ A JEJI CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ploc miloslav.

ano mam rakovinu prostaty a kosti

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kořen pampelišky proti rakovině a jeji cena

Mariánské Lázně - co vás čeká

Diuretický účinek (močopudný) některých minerálních pramenů efektivně napomáhá k odvádění nadbytečných tekutin, stimuluje ledviny k rychlejší činnosti a pozitivně působí na peristaltiku střev. Léčba utlumuje projevy nemoci a napomáhá k regeneraci urologického ústrojí. Po ukončené onkologické léčbě následuje léčba, která tvoří vhodný doplněk následné péče. Fyzické i psychické přeladění následně působí u většiny klientů na subjektivní zlepšení průvodních potíží.

Zdroj: Rakovina prostaty lázně

Prevence

Riziko, že muži onemocní rakovinou prostaty, roste s přibývajícím věkem. Jestliže porovnáme počet nových případů za rok na 100 tisíc osob, tak ve věkové skupině 40–50 let je to 10 nových případů za rok, ale ve věkové skupině 60–70 let je to již 454 nových případů za rok.

Díky testu PSA je možné zachytit rakovinu prostaty již v časném stadiu, tedy v době, kdy ji nelze prokázat žádnou jinou metodou. Hlavní přínos spočívá v tom, že nádor zachycený včas se může úspěšně léčit a v mnoha případech zcela vyléčit. Test PSA odebraný po 40. roce věku umožňuje dokonce i předpovědět riziko, zda muž bude mít v budoucnu rakovinu prostaty.

Požádejte svého praktického lékaře nebo urologa o provedení testu PSA. PSA v krvi je hodnotu takzvaného prostatického specifického antigenu (zkratka PSA). Jestliže je hodnota PSA v krvi zvýšená, neznamená to, že máte rakovinu, ale váš lékař by měl tuto hodnotu sledovat a také nechat odebrat z prostaty vzorek (takzvanou biopsii), který přítomnost rakoviny potvrdí.

Stejně jako u jiných onkologických onemocnění je i u rakoviny prostaty klíčová prevence. Po padesátce by proto mělo být samozřejmostí, že si každý rok zajdete na vyšetření k urologovi. Ten, kdo má mezi pokrevními příbuznými někoho, kdo již onemocněl rakovinou prostaty, by měl prevenci věnovat ještě větší pozornost a raději se nechat vyšetřit již ve 40 letech.

Zdroj: Rakovina prostaty

Diskuze

V diskuzi VHODNÉ LÁZNĚ PO OZAŘOVÁNÍ RAKOVINY PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel čížek.

lázně vhodné po ozařování rakoviny prostaty. je mi 73let trpím kronovou nemocí a mám chopn.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeněk Javora.

Je mi 77 let a podstoupil jsem po biopsyi a magn.rezonanci léčení formou
ozařování v KNTB Zlín na onkologickém oddělení včetně probíhající hormonální
léčbou Eligart/mám aplikobvané zatím 4 injekce.Ozáření bylo 39x a končilo
31.12.2018.
22.3.2019 bylo provedeno vyhodnocení léčby s dobrou zprávou.
Činím dotaz:Které lázeňské zařízení je pro mne nejvhodnější?
Děkuji Vám za informaci.
S přáním krásného jarního dne Zdeněk Javora.

Zdroj: diskuze Vhodné lázně po ozařování rakoviny prostaty

Lázně po ukončení onkologické léčby

Po rakovině a po ukončení onkologické léčby vám pomůže cvičení v bazénu nebo plavání, venkovní skupinové aktivity, jako například dechové cvičení a nordic walking. Absolvovat můžete i relaxační koupele, masáže a další procedury. Nabízena je i možnost psychoterapie nebo nácviku relaxace pomocí autogenního tréninku. Cílem celého programu je pomoci pacientovi, aby se jak po fyzické, tak po psychické stránce vyrovnal s onemocněním a léčbou, kterou absolvoval.

Zdroj: Rakovina prostaty lázně

Poradna

V naší poradně s názvem JAK DLOUHO SE MŮŽE PÍT KOPŘIVOVÝ ČAJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jirák jaroslav.

prosím jak je myšleno že se nedoporučuje při rakovině měl jsem před 12 lety rakovinu prostaty kterou mi odstranili týká se to mě děkuji předem za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U bylinných přípravků nejde s jistotou říct, jestli vám to pomůže nebo ublíží. Pokud jste již měl zhoubný nádor, tak byste měl alespoň jednou za rok absolvovat celotělové CT. Tím si ověříte, že vaše dosavadní domácí léčba byla správná. Žádanku na vyšetření můžete dostat od praktického lékaře a nebo od svého onkologa.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak dlouho se může pít kopřivový čaj

Co je operace rakoviny prostaty?

Při operaci rakoviny prostaty chirurg odstraní celou žlázu prostaty. Název této operace je radikální prostatektomie. Tato operace se provádí v případě, když si lékař myslí, že rakovina prostaty se nerozšířila do dalších částí těla.

Zdroj: Jak se připravit na operaci prostaty

Poradna

V naší poradně s názvem MUZ PO OPERACI RAKOVINY PROSTATY MUZE MIT DETI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Val.

Dobry den chci se zeptat muj muj ma rakovinu prostaty je po operaci muze mit deti ja jsem snim.mela pohlavni styk prosim odepiste dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Záleží jak radikální operace prostaty byla. Pokud je prostata odstraněna celá, tak společně s ní byly odstraněny i semenné váčky a je také znemožněn vstup chámovodů do močové trubice, proto nemůže dojít k oplodnění. Pokud je ale zásah na prostatě jen mírný a jsou zachovány vstupy chámovodů a prostata funguje jak má, tak je možné bezproblémové sexuální vyvrcholení i s možným oplodněním.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Muz po operaci rakoviny prostaty muze mit deti?

Kdy si dát na rakovinu prostaty pozor?

Rakovina prostaty je jako každá jiná rakovina nevyzpytatelná. Typickou ohroženou skupinou jsou muži ve věku od 50 let a se zvyšujícím se věkem se riziko onemocnění zvyšuje. Největším problémem, na který si lékaři stěžují, je fakt, že postižení přicházejí k lékaři pozdě. Díky tomu pak většina z nich přežívá svou operaci jen o několik málo let. „Muži se často stydí hovořit s lékařem o problémech s bolestivou prostatou při ejakulaci nebo při močení a snaží se problém bagatelizovat a raději se ho naučí ignorovat, než aby se svěřili a nechali se léčit.“, říkají oslovení lékaři. Je tedy nezbytné, aby každý muž po padesátce měl svého urologa a jednou do roka si od něho nechal udělat vyšetření prostaty, ať je bolestivá či nikoliv.

Zdroj: Léčba rakoviny prostaty

Diskuze

V diskuzi JEDLÁ SODA A JEJÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie .

Dobrý den,dočetla jsem se,že soda léčí i rakovinu prostaty.Jestli můžete,pošlete mi o tomto uzdravení něco nového.Děkuji Marie

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jedlá soda a její účinky

Protonová léčba

Pokud vám byla diagnostikována rakovina prostaty, máte na rozdíl od zahraničních pacientů výhodu – můžete si při výběru léčebné metody zvolit protonovou terapii. V ČR je protonová léčba k dispozici v moderním a světově respektovaném Protonovém centru.

Celková šance na vyléčení rakoviny prostaty závisí především na tom, v jakém stadiu bylo onemocnění zjištěno. Jestliže se rakovinu prostaty podaří odhalit brzy, tedy již v časném stadiu, umožňuje protonová terapie vyléčit až 99 % pacientů. Protonová léčba je ambulantní, není potřeba hospitalizace jako v případě operace, a navíc jsou minimalizována rizika vzniku nežádoucích účinků léčby.

Protonová léčba trvá pouhých 5 dní u časného stadia (na ozařování se dochází obden) nebo 21 pracovních dní u pokročilého stadia.

Zdroj: Rakovina prostaty

Lázeňská lékárna

Lázeňská lékárna se nachází v srdci Poděbrad v ulici Divadelní. Nabízí léky na předpis i bez předpisu.

Kontakt na lázně Poděbrady

Lázně Poděbrady, a.s.

Jiřího náměstí 39/I

290 33 Poděbrady

Tel.: +420 325 606 500

ck@lazne-podebrady.cz

www.lazne-podebrady.cz

Zdroj: Lázně Poděbrady hrazené pojišťovnou

Seznam lázní na cévy

Lázeňská léčba jako nezbytná součást potřebné zdravotní péče je hrazena buď plně (komplexní lázeňská péče – KLP), nebo částečně (příspěvková lázeňská péče – PLP) zdravotní pojišťovnou. 6. ledna 2015 vstoupila v platnost novela zákona č. 48/1997, o veřejném zdravotním pojištění, jehož součástí je také novelizovaný indikační seznam pro lázeňskou péči.

Seznam lázní:

  • Františkovy Lázně
  • Hodonín
  • Jáchymov
  • Janské Lázně
  • Jeseník
  • Karlova Studánka
  • Karlovy Vary
  • Klimkovice
  • Konstantinovy Lázně
  • Lázně Bělohrad
  • Lázně Darkov
  • Lázně Kundratice
  • Lázně Kynžvart
  • Lázně Lednice
  • Lázně Libverda
  • Lázně Toušeň
  • Luhačovice
  • Mariánské Lázně
  • Mšené-lázně
  • Ostrožská Nová Ves
  • Poděbrady
  • Slatinice
  • Teplice
  • Třeboň
  • Velké Losiny
  • Vráž
  • Velichovky
  • Bechyně
  • Lipová-lázně
  • Bludov

Zdroj: Lázně na cévy

Bolest nohou ne vždy ukazuje jen na začátek rakoviny prostaty!

Bolest nohou může být příznakem teprve počínající rakoviny prostaty, ale může být i důsledkem již rozvinuté rakoviny prostaty, kdy již dochází k šíření metastáz do dolních končetin. A to může způsobovat značnou bolest dolních končetin.

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Tvaroh na rakovinu

Nepomůže každému, ale některým lidem může pomoci v jejich boji proti rakovině.

Zdroj: Tvaroh je jednoduchý a přírodní lék na rakovinu

Operace prostaty robotem versus klasický řez

Celosvětová tendence v poměru odoperovaných karcinomů prostaty roboticky nebo klasicky je ve prospěch robotických operací. Dá se říci, že klasické operace karcinomu prostaty provádějí již jen starší generace lékařů, kteří to s robotem neumějí. Ti mladší se adaptovali a využívají výhradně robotické léčby. Robotická operace karcinomu prostaty vyjde v České republice v dnešní době na 130.000 Kč a zatím je v plné výši hrazena ze zdravotního pojištění.

Zdroj: Léčba rakoviny prostaty


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP