Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

LIŠEJ OKOLO ÚST

OBSAH

Vrásky od určitého věku dělají společnost nám všem, ženám i mužům. Tyto jevy můžeme rozdělit na vrásky kolem očí, vrásky pod očima, vrásky na čele, vrásky kolem úst, vrásky mezi obočím, vrásky na krku a vrásky okolo očí. U mužů se vrásky donedávna neřešily, ale v dnešní době se jim začíná věnovat stejná pozornost jako u žen. A kde se ty ošklivé rýhy berou, jak vznikají a lze je zmírnit popř. jim předcházet?

Zdroj: Rady proti vráskám

Poradna

V naší poradně s názvem VYRÁŽKA OKOLO ÚST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Děkuji,může to být třeba alergie z některých potravin nebo přísady co se dávají do jídel?
Petra

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Přesnou příčinu vám sdělí lékař po vyšetření.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vyrážka okolo úst

Plíseň

Lišej kroužkový je infekce postihující kštici nebo kůži. Šíří se přímým kontaktem s infikovanou osobou či zvířetem, sdílením pokrývek hlavy nebo kartáčů a hřebenů s nakaženým dítětem.

Příznaky

Toto plísňové onemocnění napadá kořínky vlasů na hlavě a na těle a způsobuje vypadávání vlasů. Na kůži se v postižených místech tvoří kulaté červené skvrny a objevuje se také svědění.

Co s tím dělat

Lišej kroužkový je nutné léčit okamžitě, než se vyrážka rozšíří po celém těle a dítě jí nakazí druhé. Používá se protiplísňový lék griseofulvin po dobu 6 až 8 týdnů. Po dobu, kdy dítě užívá lék, by nemělo navštěvovat školu nebo mateřskou školu. Má-li dítě lišej i na jiných místech na těle, předepíše lékař protiplísňový roztok, jímž budete dítěti postižená místa potírat, dokud vyrážka úplně nezmizí.

Obrázky

Takto vypadá lišej kroužkový u dětí.

Zdroj: Dětské pupínky

Poradna

V naší poradně s názvem VYRÁŽKA OKOLO ÚST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den, mám dotaz co to může být když dcera sní jakékoliv jídlo hned si neumyje ústa když jí zůstane jídlo okolo úst tak se jí objeví vyrážka spíš mi to připadne jako nějaký ekzém.Nechci s tím hned běžet za dětskou doktorkou tak tahle zjištuji co by to mohlo být.Děkuji za názory

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Za dětskou lékařkou byste se svou dcerou jít měla, protože tyhle vyrážky kolem její pusinky můžou mít mnoho příčin a některé zanechávají i jizvy na pleti. A to byste určitě pro svou holčičku nechtěla. Je zapotřebí to vyšetřit, případně odebrat stěry z úst a z pupínků a podle výsledků určit další léčbu. Ta obvykle bývá účinná a do dvou týdnů to zmizí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vyrážka okolo úst

Vnější použití měsíčku

Měsíček je velmi ceněný pro své dezinfekční, antibiotickéantiseptické účinky. Díky vysokému obsahu účinných látek (fytoncidů a rostlinných antibiotik) úspěšně léčí plísňová onemocnění kůže, ekzémy, lupénku, lišej a další kožní defekty, na které klasická medicína mnohdy nestačí. Léčba klasickými medikamenty bývá obtížná a často je léčbu potřeba opakovat. Naopak po použití měsíčku dochází ke zlepšení velice rychle.

Měsíčková mast

Měsíčková mast je nejznámějším přípravkem s obsahem měsíčku.Měsíčková mast vykazuje hojivé účinky, a proto se používá na kožní záněty, menší poranění kůže, špatně se hojící jizvy, popáleniny, omrzliny, plísně na nohou, kožní plísně, opruzeniny, bércové vředy, křečové žíly, lišej a při léčbě akné. Likviduje škodlivé mikroorganismy a současně podporuje tvorbu nové tkáně. Zde je recept na domácí výrobu měsíčkové masti

Čaj a nálev z měsíčku lékařského

Pro externí použití je vhodný také nálev z květů nebo lístků. Koupel z měsíčku úspěšně potlačuje i nepříjemné kvasinkové onemocnění reprodukčních orgánů (vaginální mykóza). Jako obklad poslouží při léčbě akné. 

Recept na čaj a nálev: 2-3 květy na hrnek horké vody. Teplý čaj pijeme 2 krát denně. Nálev používáme na obklady, jako kloktadlo nebo lázeň.

 

Zdroj: Léčivý měsíček lékařský

Svědění konečníku po antibiotikách

V důsledku podávání antibiotik dochází k poruše mikroflóry a k výskytu mykózy, která způsobuje svědění okolo konečníku a zevních rodidel.

Zdroj: Svědění konečníku u dospělých

Diskuze

V diskuzi KRVÁCENÍ Z PŘIROZENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

muj německý ovčak ma 7 let auž asi 5dní mu kape krev z přrození ale normálně čura a je veselej těd už to ma mín ale nevím hárají se tu okolo..dík

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krvácení z přirození


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP