Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

MALÉ BRADAVIČKY PO TĚLE

OBSAH

Jedním z varování mohou být nezvyklé výrůstky či zabarvení kůže kolem očí. Světlé výrůstky v oblasti očí neboli xantelasmata ukazují na možné problémy se srdcem. Podle dánské studie, která probíhala třicet let, se při jejich vytvoření zvyšuje riziko kardiovaskulárních chorob až dvojnásobně. Také fibromy způsobují svému hostiteli nepříjemné pocity například při mrkání nebo mohou způsobit zhoršené vidění.

Zdroj: Bradavice kolem očí

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVIČKY NA GENITÁLIÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luděk.

Dobrý den,

chci se zeptat - udělaly se mi u kořene penisu malé svědivé pupínky.
Mohly by to být bradavičky???
Jsem své nynější přítelkyni věrný takže nechápu jak a kde jsem k nim přišel....:(

Díky za odpověď.
Luděk

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To co popisuješ, tak určitě nejsou genitální bradavičky. To je dobře! Na svědění pomůže tekutý pudr se zinkem. Natři to s tím a nech to zahojit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bradavičky na genitáliích

Jak poznat nadbytek soli v těle

Denní spotřeba soli by neměla přesáhnout 5 gramů, tedy přibližně dvě malé lžičky. Nadbytek soli se na našem těle podepíše ve formě vysokého krevního tlaku, otoků, nemocí oběhového systému, srdce i ledvin. Ledviny totiž ve snaze odbourat zvýšené množství soli ztrácí více draslíku, než by měly. To může být problém především u dětí, které draslík potřebují ke zdravému růstu. Proto dětem nepodávejte příliš slaná jídla a solte velice střídmě.

Zdroj: Nedostatek soli

Poradna

V naší poradně s názvem MALÉ BRADAVIČKY POD PRSY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Vargova.

Dobry den,
pred par dnam som zistila, ze vyrastok, ktory sa nachadza tesne pod mojim pravym prsnikom (v oblasti, kde sa tela dotyka kostica podprsenky) je trocha citlivy a vytvorila sa cierna oblast na jeho konci. Chcela by som teda vediet, ci je dovod sa obavat, alebo by to mohlo byt neskodne a dala by som si to pripadne odstranit.
Dakujem
S pozdravom
Janka

P.S.: Pripajam fotografiu. Nie je kvalitna, ale hadam postavujuca.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Musíte ke kožnímu lékaři, aby vám toto znaménko vyšetřil dermatoscopem. Jen tak se dozvíte, jestli je to neškodné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Malé bradavičky pod prsy

Uložení orgánů v těle – obrázek

Kde přesně se slinivka v lidském těle nachází? Na tomto obrázku můžete vidět uložení slinivky v našem organismu.

Umístění slinivky v těle

Zdroj: Umístění slinivky břišní

Diskuze

V diskuzi ČERVENÉ TEČKY PO TĚLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Emilie Bártová.

Dobrý den, prosím o odpověď. Občas se mě kdekoliv na těle objeví malé červené tečky jako špendlíková hlavička, někdy o něco větší. Předtím mě to místo zasvědí, poté už ne. Časem se ztratí. Někdy se ale zvětší na hnědý flíček, který tam již zůstává. Co může být příčinou? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeňka.

Dobrý den, také mám problémy s červenými tečkami.
Proč se ale dělají nevím. Poradíte mi? Děkuji

Zdroj: diskuze Krvavé skvrny pod kůží na paži

Příčiny

Lidský papillomavirus je virus, jehož některé typy způsobují jen genitální bradavice, jiné mohou způsobit abnormální změny v buňkách a vést tak k rakovině děložního čípku. Lidské papillomaviry a genitální bradavice se šíří pohlavním stykem s někým, kdo již virus má.

Zdroj: Kondylomata aneb genitální bradavičky

Poradna

V naší poradně s názvem CO ZNAČÍ BRADAVIČKY NA JAZYKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Marešová.

Mám bradavičky v zadní části . Jinak se cítím dobře

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U kořene jazyka jsou takové výrůstky podobné bradavičkám a pomáhají při polykání. Někdy se stane, že je něco vyprovokuje a některé z nich se zduří. Pak máme pocit, jako by vzadu na jazyku ulpělo nějaké jídlo. Obvykle se to samo vrátí do normálu během jednoho týdne. Když ne, tak bude třeba provést vyšetření krku u lékaře ORL. Ten podle zjištění zvolí další postup léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co značí bradavičky na jazyku

Mast Aldara na genitální bradavičky

Imiquimod je na trhu k dostání pod názvem ALDARA. Tato mast je v České republice zaregistrovaná od roku 1999 a je dostupná pouze na lékařský předpis, ošetření provádí sám pacient. Pokud je Aldara určena k léčbě kondylomat, tak si ji pacient musí hradit celou sám, což je cca 1 800–2 000 Kč na 1 balení (dle lékárny). Léčbu lze provádět nanejvýš 16 týdnů. Průměrná doba léčení do vymizení je u žen 8 týdnů a u mužů 12 týdnů. Krém se nanáší 3x týdně na postižená místa.

Zdroj: Léčba kondylomat

Diskuze

V diskuzi OLEANDR NEMOCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Kunková.

Dobrý den,na oleandru mám na listech červené tečky velikosti špendlíkové hlavičky,listy nelepí ale chřadnou.Je možné,že je to puklice? Znám puklici ale to jsou černé takové malé bradavičky ale tohle je něco jiného.
Děkuji za radu.
S pozdravem Marie

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Oleandr nemoci

Příznaky nedostatku

Důsledkem nedostatku soli v těle bývá silná žízeň, pocity únavy, bolesti hlavy, někdy i deprese, křeče svalů lýtek a prstů na nohou. Dostavuje se oslabení, ztráta chuti k jídlu, mdloby a zvracení, neschopnost jasně myslet a v létě nebezpečí úpalu.

Zdroj: Nedostatek sodíku v těle

Diskuze

V diskuzi TUKOVÉ BOULE NA ZADECH 10-TI DENNIHO STENATKS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Zdravim,chtela jsem se zeptat zda mi nekdo neporadi..Stenatko je nejmensi z vrhu..vcera se mu za hlavickou objevila boulicka.Ma tam i stroupek.Nevim jak se mam v teto situaci chovat..zda vzit maleho na veterinu..ma jen 10dni..prosim porad te dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karamel.

Dobrý den, máme doma malé štěňátko ( 9 týdnu) na stěnátku jsme našli dvě boule v oblasti páteře a žeber, nedávno bylo na očkování ( primodog, nobivac). Boule ho nějak nebolí když sáhnu na bouli tak se pohybuje. Nevíte co to může být předem děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Tukové boule na zadech 10-ti denniho stenatks

Kvasinky u mužů

U mužů je průběh onemocnění kvasinkami skrytější, zato horší. Při masivní invazi kvasinek mohou skončit na oddělení ARO s těžkými příznaky selhání organismu bez správné diagnózy. Candida je kvasinka, která běžně žije v našem těle od narození. A žije zde v harmonii s ostatními kvasinkami. Ovšem různé životní situace způsobí, že se přemnoží a začne škodit. Může škodit i dvacet let, aniž byste správně diagnostikovali příčinu. Někdy je nenápadná a tajně škodí, jindy je nápadná až moc. Má ji v dnešní době většina populace a stojí i za roztroušenou sklerózou a rakovinou. Kvasinky jsou všude: ve střevech, v plicích, v kloubech, v ústech, v žaludku, na kůži, zkrátka všude v těle, kde jsou sliznice a kde je jim teplo a mají výživu.

Jeden z toxinů se podobá hormonům a napadá hormonální systém, a tak také dochází ke snížení sexuální touhy. Nejprve se jedná o malé, bezvýznamné problémy. Později se připojují nevratné změny v organismu. Tělo je prostoupeno toxiny, jedy a selhává na všech frontách. Mrtvé kvasinky jsou stejně nebezpečné jako živé. Vytvářejí totiž toxiny, na něž tělo těžce reaguje. Může dokonce nastat porucha jater.

Zdroj: Jak se zbavit kvasinek

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVI V LIDSKÉM TĚLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Dobrý den,
zajímalo by mě, jak se odčervovali naši předci, když Wurm-Ex neexistoval. Mě spíš zajímá přírodní cesta k odčervení.
Děkuji
Ivana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na přírodní odčervení funguje syrový česnek. Používá se jeden velký oloupaný stroužek česneku, který se podélně rozkrojí a z prostředka se vyndá malé úzké srdíčko, které se vyhodí. Zbytek česneku se rozkouše a spolkne. Toto se provádí každý den, po dobu jednoho měsíce.

Zdroj: diskuze Červi v lidském těle

Co je lidský papillomavirus (HPV)

Lidský papillomavirus je jedna z nejčastějších sexuálně přenosných nemocí. Jedná se o virus, který může být šířen přes kůži (při kontaktu s pokožkou). Existuje mnoho různých typů lidského papillomaviru. Některé způsobují genitální bradavice a jsou nazývány nízkorizikové, některé mohou vést k rakovině děložního čípku, jsou tedy vysoce rizikové. Neexistuje žádný známý lék na lidský papillomavirus, ale k dispozici je vakcína, která může chránit před některými typy viru.

Zdroj: Kondylomata aneb genitální bradavičky

Poradna

V naší poradně s názvem PUCHÝŘKY PO CELÉM TĚLE-SVĚDIVÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radmila Lőrinczová.

Prosím o radu kamarádčina maminka má malé puchýřky skoro po celém těle a je z toho nanervy. Trvá to už dlouho a každý pohyb či dotek trička nebo i kalhotky na těle ji šíleně svědí a pořád jen brečí a brečí. Bohužel jsem to nevyděla tak to nemohu blíže popsat. Byla i na alergologii kde ji vzali vzorek kůže a nic nebylo zjištěno. Kdysi měla rakovinu a ted´jí někdo postrašil že to může být příznak že se to vrací. Prosím zkuste poradit je mi ji hrozně líto je strašně hodná. Děkuji Radmila.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tento stav, kdy dochází k výsevu puchýřků po celém těle, může mít mnoho příčin. Jestli je vám paní skutečně líto, tak ji doprovoďte na kožní, protože to je opravdu to nejlepší, co pro ni můžete udělat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Puchýřky po celém těle-svědivé

Diagnostika

Lékař zjistí, zda máte genitální bradavice, při pohledu zblízka na genitálie nebo anální oblast. Dále se vás bude ptát na vyskytující se příznaky a možné rizikové faktory (rizikové faktory jsou věci, které způsobují větší riziko onemocnění). Někdy vám lékař kvůli další testům odebere vzorek tkáně z bradavice. Pokud se u žen vyskytne abnormální Pap test, může lékař provést test na HPV, který je určen pro vysoce rizikové typy viru.

Zdroj: Kondylomata aneb genitální bradavičky

Poradna

V naší poradně s názvem PARAZITÉ NA TĚLĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Beránková.

Dobrý den,

maminka plela zahradu a od té doby má ve vlasech jakési černé nebo hnědé malé broučky, kteří jsou aktivní především večer a v noci, lezou a štípou. Ve vlasech nejsou hnidy, jen štípance. Také prý tyto malé broučky lze jen těžko rozmáčknout. Hledala jsem informace na internetu, volala jsem různým lékařům, ale nikdo neví o co se jedná? Na internetu je pouze zmínka o vších. Šampón proti vším vůbec nezabírá, prosím o radu co máme dělat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejspíše to bude čmelík kuří (D. gallinae). U lidí je napadení čmelíkem známé jako gamasoidóza nebo dermanyssóza. Ačkoliv roztoči nejsou primárně orientováni na parazitování na člověku, jsou schopni trávit a rozmnožovat se výhradně v lidské krvi, takže zamoření lidí může být trvalé. Vzhledem k nočním stravovacím návykům čmelíků mohou infikovaní lidé pociťovat svědění a zaznamenat kousnutí, když se ráno probudí. Závažnost příznaků se liší, běžná je dermatitida, pruritus a papulární kopřivka.
Prevence zamoření v lidských obydlích spočívá v eliminaci potenciálních přenašečů, jako je ničení holubích a vrabčích hnízd a ošetřování zamořené dvorkové drůbeže.
Eliminace zamoření v lidském obydlí se nejlépe dosáhne kombinací následujícího:
- eliminace potenciálních přenašečů (hnízdících holubů, dvorkové drůbeže atd.);
- odstranění potenciálních úkrytů (koberce, nepořádek);
- rozumné používání pesticidů například Biolit vystříkaný do prostoru uzavřené místnosti;
- důsledné používání odvlhčovačů pro udržení prostředí s nízkou vlhkostí;
- udržování nízké teploty v prostředí;
- časté důkladné čištění;
- minimalizace množství času stráveného v domácnosti;
- dodržování dokonalé hygieny.
Čmelík kuří může přežít až 10 měsíců v prázdném prostoru bez hostitele. Teploty vyšší než 45 °C a nižší než -20 °C jsou pro čmelíka smrtelné.
Pokud chcete rychlé a účinné řešení, doporučuji využít služeb deratizátora, který má k dispozici ruzné jedy, kterými na pár hodin zamoří obydlí a vše živé zahubí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Parazité na tělě

Příznaky

Většina lidí nakažených HPV nemá žádné příznaky, nebo se objeví, ale mohou být tak slabé, že ani nevíte, že jste nakaženi. Zjevné příznaky zahrnují bolest, svědění, krvácení nebo se mohou vytvořit viditelné genitální bradavice. Symptomy se projevují dva až tři měsíce po infikování, ale existují i případy, kdy se objevily již ve třetím týdnu, nebo naopak až po několika letech od nakažení. Viditelné genitální bradavice se objevují pouze během aktivní infekce. Ale je možné šíření viru, i když nejsou tyto bradavice viditelné. Jak bradavice na genitáliích vypadají je vidět tady: kondylomata foto.

Zdroj: Kondylomata aneb genitální bradavičky

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDÍ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Svědění kůže na celém těle může upozorňovat na dlouhodobé problémy s hladinou krevního cukru. Příznaky svědění po celém těle jsou typické pro onemocnění diabetes mellitus. Při takovém svědění doporučuji zajít za obvodním lékařem a nechat si udělat krevní odběr, kde se zjistí aktuální hladina krevního cukru. Pak je možné zahájit léčbu a svědění zmírnit.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karel David.

Mám cukrovku píchám inzulin humalog r.32 v pol..16 več. 42 svědí mě nohy a po těle se tvoří stařecké útvary také v tříslech a malé výrustky, také na kloubech ruky mám jako lupenku v průměru 1 cent. Poraďte co s tím mám dělat pomůže mě moře? Děkuji za radu, a jak to mám léčit jestli existují nějaké masti . děkuji za zprávu

Zdroj: diskuze Svědí kůže

Obrázek slinivky břišní

Zde můžete vidět, jak vypadá slinivka břišní.

Zdroj: Slinivka a její umístění v těle


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP