Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

ODSTRANĚNÍ VÁPENATÝCH USAZENIN Z TĚLA ČESNEKEM A CITRONEM

OBSAH

Na zvápenatělé věnčité tepny

Česnek a citron se s úspěchem používá proti zvápenatění věnčitých tepen srdce a k vyčištění kloubů od solí a vápenatých usazenin. K těmto účelům se užívá tinktura z česneku a citrónu. Zde je návod na její přípravu.

Zdroj: Česnek a citrón, k čemu to slouží

Poradna

V naší poradně s názvem ODSTRANĚNÍ ŠKODLIVÝCH LÁTEK Z TĚLA PŘI UŽÍVÁNÍ LÉKŮ POMOCÍ ČAJE Z DUBOVÉ KŮRY. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Děkuji za odpověď. Ale poradíte mi, kde seženu gel z aloe vera?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Gel z rostliny aloe vera je běžně k dostání. Přehled o internetových obchodech, kde je gel z aloe vera k dostání, je k dispozici tady: www.zbozi.cz/zdravi/…

Zdroj: diskuze Odstranění škodlivých látek z těla při užívání léků pomocí čaje z dubové kůry.

Jak se tinktura citron - česnek užívá?

Na odvápnění krevního řečiště a vyčištění kloubů od solí a vápenatých usazenin se užívají dvě polévkové lžíce po hlavním jídle - po obědě. Již po třech týdnech denního užívání pocitíte na svém těle příjemné omlazení! Zvápenatění a jeho vedlejší příznaky, jako jsou zhoršené vidění či slyšení se zmenšují a postupně odcházejí.
Po třech týdnech se užívání přeruší na jeden týden a pak se zase pokračuje další tři týdny. Právě v druhé fázi se dostaví nejlepší účinky této ozdravné kůry. Léčebný cyklus by se měl opakovat 2x do roka. Nic to nestojí a je to velmi prospěšné na krevní oběh a na klouby.

foto: André Karwath aka

Zdroj: Česnek a citrón, k čemu to slouží

Poradna

V naší poradně s názvem ODSTRANĚNÍ ŠKODLIVÝCH LÁTEK Z TĚLA PŘI UŽÍVÁNÍ LÉKŮ POMOCÍ ČAJE Z DUBOVÉ KŮRY. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana .

Je možné při užívání léků odstranit škodlivé látky z těla pomocí čaje z dubové kůry? Objevila jsem článek, který doporučoval vypít 1x týdně čaj, tj. svařit 1/2l vody a 1 lžíci dubové kůry.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Tento způsob očisty pomocí dubové kůry je samozřejmě možný. Jako pomocníka si můžete ještě přibrat i gel z rostliny aloe vera.

Zdroj: diskuze Odstranění škodlivých látek z těla při užívání léků pomocí čaje z dubové kůry.

Rané stádium vápenatých usazenin

Když se začnou vápenaté usazeniny množit, jsou měkké. Rané stádium vápenatých usazenin má podobu zubní pasty. Ze začátku jsou tedy vápenaté usazeniny poddajné a měkké, postupem času se stávají méně poddajnými a ztrácí měkkost, kterou měly.

Zdroj: Vznik vápenatých usazenin

Diskuze

V diskuzi STŘEVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katty.

Dobrý den, a kde mám vzít kajenský pepř sůl bez jodu, všude ji prodávaj s jodem. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anett.

Ahoj, vse jsem koupila v DM a sul ve zdrave výživě. Ale myslim ze ji v DM maj taky. Idealni je očistu začít v den úplňku, protoze když měsíc couvá, snáze se zbavuje toxinu a usazenin, jsem ted v 8. dni a stále mam bily plak na jazyku, coz znamena čištění tela. Ocistu držím kvuli atopickemu exemu ktery se mi pred pul rokem poprvé objevil a nikdy předtím jsem ho neměla. Drzim vam vsem, co se pro sebe rozhodnete neco dobrého udělat palce. Kazdou nemoc kterou jsme si v sobe vytvořili umime vyléčit, jde jen o to, zda skutecne chceme a co jsme tomu schopni objetovat. Prekazka = cesta k naší duši.

Zdroj: diskuze Střeva

Léčba vápenatých usazenin

Prognóza a léčba vápenatých usazenin je nezbytná, a to především u dětí. Prozatím neexistuje žádný specifický lék přímo na vápenaté usazeniny, ale úspěšně se používají bisfosfonáty, což jsou léky na léčbu osteoporózy. K léčbě vápenatých usazenin se dá také používat Diltiazem, ten však může vyvolat nežádoucí vedlejší účinky. Děti, u nichž se objevily vápenaté usazeniny, mohou být léčeny pomocí fyzikální terapie a rozsáhlého pohybového cvičení, které je určeno pro slabé a bolavé svaly.

Zdroj: Vápenaté usazeniny u dětí

Diskuze

V diskuzi PARAZITÉ V LIDSKÉM TĚLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila.

Dobrý den,

vyloučila jsem z těla parazita dlouhého asi 10 cm. Nevím, co to je?
Jaká je prosím léčba k odstranění nežádoucích parazitů?.

Děkuji, Bernátková Ludmila

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Parazité v lidském těle

Tvorba vápenatých usazenin

Vápenaté usazeniny jsou z počátku malými krystaly, které se hromadí v jedné, nebo více oblastech těla. Vápenaté usazeniny se obvykle objevují na lokti, rameni, patě nebo kyčli. S menší pravděpodobností se tvoří na rovných kostech, jako je holenní kost nebo vřetenní kost. Také se minimálně tvoří na dlouhých rovných kostech nohou či paží.

Zdroj: Vznik vápenatých usazenin

Úvahy

Vápník sám nemůže za to, že se u vás objeví vápenaté usazeniny. Vápník je nejhojnější minerál v lidském těle, který je přirozeně uložen v kostech a zubech lidského těla. Vápník podporuje pevnost kostí a reguluje funkci nervů a svalů. Bez lékařského schválení tedy nesnižujte příjem vápníku ani ho nepřestávejte užívat.

Zdroj: Vznik vápenatých usazenin

Pokročilé stádium vápenatých usazenin

Vápenaté usazeniny se dále formují a tvrdnou, mohou začít vysychat a drolit se, ale i tak jsou velmi pevné. Pokud vápenaté usazeniny narůstají stále na stejném místě, může se stát, že začnou tvrdnout a promění se ve zvápenatělou kost. V pokročilých stádiích může lékař vápenaté usazeniny odebrat, ale hlavně musí snížit vápníkovou zásobu, což pomáhá omezit bolest zejména v případě, kdy se usazenina vyskytuje na patě nebo rameni.

Zdroj: Vznik vápenatých usazenin

Diskuze

V diskuzi ČIŠTĚNÍ LEDVIN PETRŽELÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Ahoj, máte někdo zkušenosti s použitím petrželky na čištění ledvin? Vím, že jsou v petrželi silné bioflavonoidy, které by měly napomoci při úklidu usazenin v ledvinách, ale nevím jestli se používá i nať nebo jen kořen. A také nevím v jaké formě se to užívá, jestli jen tak nastrouhané a nebo jako nějaká tinktura z petržele. Budu ráda za každou radu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Čištění ledvin petrželí

Příčiny a účinky

Příčina vápenatých usazenin u dětí s dermatomyozitidou není známa, tyto děti však často trpí omezeným pohybem svalů a bolestí usazenin. Nedostatečná léčba vápenatých usazenin může způsobit také rozvoj vnitřní infekce. Pokud je vápenatá usazenina poškozena zvenku, je nezbytné, aby byla důkladně omyta mýdlem a vodou, následně by měla být vyhledána lékařská péče. Rovněž v případě, kdy usazenina praskne, jsou často předepsána antibiotika. Pokud je pokožka kolem vápenaté usazeniny zarudlá, doporučujeme také vyhledat lékařskou pomoc, protože to může signalizovat poruchu metabolismu vápníku v těle.

Zdroj: Vápenaté usazeniny u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem ODSTRANĚNÍ NEHTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobrý den na konci roku 2015 mi byl odstraněný celý nehet,,palec u nohy jelikož se mi pod nehtem dělal hnis který jsem pak po zmáčknutí nehtu vymáčkla a vytekl.Nehet odstranili a zjistili že jsem tam měla plísen.Nehet léčím.Doktor mi napsal nějakou vodičku Batrafen a na nehet si to kapu.Je duben 2016 a nepřipadá mi že by mi rost nový nehet kousíček tam mám ale od spodu pod tím nehtem opět něco je.Za chvilku bude léto a budu nosit žabky,pantofle a opravdu se budu stydět za ten nehet.Jak pokračovat v léčbě a nebo čím to v létě zamaskovat.Jedeme k moři tak se budu stydět.Díky za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Batrafen je účinný lék proti plísni. Nehet na palci u nohy roste pomaleji než na ruce, takže budete muset vydržet rok, než se celá ploténka potáhne novým nehtem. Nemaskujte to ničím a nechte prsty co nejvíce větrat, aby se plíseň nevrátila. Nehet na palci je jen malá část vašeho těla, která bude trochu nedokonalá. Zbytek svého těla budete mít v pořádku, takže se soustřeďte, ať zaujmete pozornost jinou částí než je palec na noze a nikdo to pak nepostřehne.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odstranění nehtu

Instrukce k odstranění vápenatých usazenin

  • Navštivte svého lékaře. Nejprve je nutné zjistit, zda se opravdu jedná o kalcinózu, a nikoliv o jiné onemocnění projevující se lézí na kůži. Rovněž je důležité vápenaté usazeniny správně diagnostikovat.
  • Ošetřete onemocnění. Lékař může zjistit, že vaše kalcinóza je způsobena takovými činiteli, jako je hypertyreóza nebo sklerodermie. Pak je léčba těchto nemocí nejlepším způsobem, jak zbavit tělo vápenatých usazenin, protože zastavením nemoci také končí nadměrná produkce vápníku v měkkých tkáních.
  • Někdy bývá kalcinóza zhoršena zánětem. Léčbou zánětu se zpomaluje hromadění nadbytku vápníku v tkáních, což by v některých případech následně mohlo vést k zastavení podráždění způsobeného kalcinózou.
  • Když zjistíte způsob, jak zánět snížit, můžete se symptomů zbavit natrvalo. Lékař chirurgicky odstraní vrstvu pomocí malého řezu v kůži. Jakmile je vrstva odstraněna, už se nedá vrátit. To však neplatí pro všechna onemocnění, v případě zjištění sklerodermie jsou vklady vráceny.
  • Promluvte si se svým lékařem o experimentálních možnostech léčby (léky pro chronické případy). Léky jako Warfarin a Minocyklin jsou ve fázi testování, v současnosti se k léčbě užívá Calcinosis. Váš ošetřující lékař by měl být schopen vám doporučit a představit léčbu tímto přípravkem. Bohužel nejde o stoprocentně účinný lék, mnohé případy velkých vápenatých usazenin na kůži nereagují na experimentální farmakoterapii.

Zdroj: Jak se zbavit vápenatých usazenin na kůži?

Poradna

V naší poradně s názvem OLEJ S CITRONEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Něco takového se prodává v Tunisku a nemá to chybu.Faktor to žádný nemá

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Oleje, které se používají v kuchyni, jako například olivový olej, rýžový olej, slunečnicový olej, mají přirozený ochranný UV faktor 2 až 4, podle druhu oleje. Navíc tyto oleje mají i přírodní vitamín E, který předávají pokožce a tím ji omlazují. Přidáme-li k oleji ještě několik kapek citronové šťávy (maximálně 1/2 lžičky na 1 deci oleje), tak z takového oleje získáme bezvadnou přírodní hydratující směs - emulzi.

Zdroj: diskuze Olej s citronem

Rozpoznání vápenatých usazenin

Děti, které již mají dětskou dermatomyozitidu, nebo ty, u nichž nahmatáte hrbolky ve svalech, by měly absolvovat návštěvu u odborného lékaře. Pomocí x-ray paprsků mohou být rozpoznány velké vápenaté usazeniny, tomograf dokáže odhalit hlubší a menší vápenaté usazeniny.

Zdroj: Vápenaté usazeniny u dětí

Diskuze

V diskuzi CALTRATE VEDLEJŠÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivan.

Mám to taky tak jako Vy, tak sem začal brát každé ráno Maku 2 lžíčky + voda s citronem.
Výsledek +5 Procent nárust kostní hmoty.Vřele doporučuji Ivan

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jolana.

Maku 2 lžičky- tím jste měl na mysli “mák”?
Pokud ano, tak mletý? Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Caltrate vedlejší účinky

Popis vápenatých usazenin

Vápenaté usazeniny se objevují v mnoha velikostech, mohou být malé, o velikosti centimetru, nebo velké, o velikosti kusu ovoce. Velké vápenaté usazeniny jsou viditelné pouhým zrakem. Malé vápenaté usazeniny jsou uloženy v tukové tkáni a lze je identifikovat pomocí lékařského vybavení. Usazeniny jsou tvrdé a hrbolaté, mohou být citlivé nebo bolestivé na dotek. S postupem času mohou měnit svou velikost a tvar. Vápenaté usazeniny se u dětí objevují zejména na prstech rukou a nohou, čímž jsou nepříjemné například při procházce nebo i při samotné manipulaci s hračkami.

Zdroj: Vápenaté usazeniny u dětí

Jak použít česnek s citrónem

Citrónovo-česnekový zázrak

Suroviny:

  • 5 celých citrónů
  • 30 stroužků českého česneku
  • 1 litr vody

Postup:

  • Citróny umyjeme v horké vodě a nakrájíme je na malé kousky.
  • Česnek oloupeme a nakrájíme na půlky. Všechno dohromady umixujeme na kaši.
  • Směs nalijeme do vody a necháme projít varem. Hned pak odstavíme. Přecedíme (propasírujeme) přes sítko a nalijeme do láhve. Skladujeme na chladném místě, nejlépe v ledničce.

Poznámka:

  • Pijeme denně 2 cl před jídlem (to je 1 malá štamprle), a to buď ráno před snídaní, nebo před obědem.
  • Tuto lacinou a neškodnou léčivou kúru by měl člověk zopakovat každý rok.
  • Zápach česneku není vůbec cítit. Účinek citrónu s česnekem se projeví naplno.
  • Odstraňuje to vápník a tuk usazený v těle a cévách. Posiluje srdce, upravuje tlak. Po 3 týdnech pití pocítíte v těle příjemné omlazení.
  • Zvápenatění a vedlejší příznaky, jako je zhoršený zrak nebo sluchové potíže, se postupně zmenšují a odcházejí. Po 3 týdnech užívání by měl člověk kúru na 8 dní přerušit a potom zase 3 týdny pokračovat. Brzy se dostaví pronikavý úspěch.
  • Člověk může zase dobře spát a nemusí v noci běhat na záchod. Vápník se rozpustil.
  • Užívá se jako prevence proti rakovině štítné žlázy. Výsledky jsou vynikající. Lék se také osvědčil při vypadávaní zubů – paradontóze.

Citrón a česnek

Česnek a citrón se s úspěchem používají proti zvápenatění věnčitých tepen srdce a k vyčištění kloubů od solí a vápenatých usazenin. K těmto účelům se užívá právě tinktura z česneku a citrónu. Zde je návod na její přípravu.

Pro přípravu tinktury citrón-česnek budete potřebovat:

  • 30 stroužků česneku,
  • 5 středních citrónů,
  • 100 ml slivovice nebo vodky.

Postup výroby tinktury citrón–česnek:

Česnek oloupejte, citróny umyjte a neoloupané rozkrájejte na malé kousky. Pak to celé dobře rozmixujte. Vzniklou kaši přelijte jedním litrem horké vody a přiveďte k varu. Jakmile to varem jednou probublá, tak hned odstavte! Tekutinu sceďte do láhve přes nekovové sítko, přidejte alkohol a uložte v chladu a temnu.

Jak se tinktura citron-česnek užívá?

Na odvápnění krevního řečiště a vyčištění kloubů od solí a vápenatých usazenin se užívají dvě polévkové lžíce po hlavním jídle – po obědě. Již po třech týdnech denního užívání pocítíte na svém těle příjemné omlazení! Zvápenatění a jeho vedlejší příznaky, jako jsou zhoršené vidění či slyšení, se zmenšují a postupně odcházejí. Po třech týdnech se užívání přeruší na jeden týden a pak se zase pokračuje další tři týdny. Právě ve druhé fázi se dostaví nejlepší účinky této ozdravné kúry. Léčebný cyklus by se měl opakovat 2x do roka. Téměř nic vás to nestojí a je to velmi prospěšné na krevní oběh a na klouby.

Zdroj: Česnek, citrón a med

Bělení kůže citronem

Citron je účinný zesvětlovací prostředek. Použití citronové šťávy na bělení kůže představuje opravdu bezpečnou metodu. Skvrny by se měly potírat denně neředěnou citronovou šťávou, například pomocí jemného štětečku. Výsledek by se měl dostavit během tří měsíců.

Zdroj: Bělení kůže

Odstranění silikonu acetonem

Aceton je také účinným prostředkem k odstranění silikonu, ale vyžaduje speciální opatření včetně ochrany rukou a vyplatí se nejprve ověřit účinek acetonu na malé ploše. Poté na starý silikon naneste aceton, počkejte pár minut a zkuste starý silikon odstranit. V případě potřeby opakujte.

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Odstranění silikonu odborníkem

Když nejsme schopni odstranit sanitární silikon sami, vyplatí se využít služby odborníka, k čemuž vás vyzýváme!

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Jak odstranit silikon z oblečení

Na odstranění nevytvrzeného i vytvrzeného silikonu z oblečení je vhodný okamžitě použitelný pastový prostředek určený k odstranění silikonu.

Zdroj: Jak odstranit silikon


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jiří Dvořák

Mgr. Marie Svobodová

Nina Vinšová

Mgr. Světluše Vinšová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP