Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

OLEJOVÉ ZABALY NA VLASY

OBSAH

Účinky olejů na vlasy

Pro navrácení zdravého vzhledu suchých vlasů je zapotřebí udělat dva důležité kroky – obnovit chybějící hydrolipidní film a vyrovnat povrchovou strukturu vlasů. K tomu nám skvěle poslouží oleje, nejlépe za studena lisované. Velkou oblibu si získávají BIO oleje, které pocházejí z ekologického zemědělství. Zakoupíte je v každé prodejně zdravé výživy.

Zdroj: Olejové zábaly na vlasy

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ VLASOVÉ ZÁBALY PRO POŠKOZENÉ VLAS DOMÁCÍ RECEPTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erika.

Ahoj...Mám úplně hrozné vlasy. Strašně husté, suché, polámané konečky, nepoddajné, trochu krepaté. Teď sháním nějaké dobré přírodní domácí recepty na vlasové zábaly. Tak se chci zeptat jaké jsou pro tyto vlasy nejlepší. Nemáte někdo zkušenosti třeba s medem???? Děkuji moc za reakce a odpovědi. ;-)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nejlepší vlasové zábaly pro poškozené vlas domácí recepty

Příprava olejových zábalů:

Přiměřené množství oleje mírně zahřejeme v nádobě s teplou vodou (pro tento účel se hodí i menší uzavíratelný igelitový sáček) a aplikujeme na vlasovou pokožku a do délek vlasů. V případě mastnější vlasové pokožky olej nanášíme jen do délek vlasů a na roztřepené konečky. Do všech olejových zábalů můžeme přidat 5 - 7 kapek rozmarýnového esenciálního oleje, jehož vlastnosti jsou zcela výjimečné. Hydratuje pokožku vlasů a vlasové vlákno a současně reguluje produkci seba v pokožce, působí proti lupům a vypadávání vlasů.

Z hotových přípravků vám můžeme doporučit výrobky na olejové bázi, které si zakoupíte již hotové a připravené k použití:

  • Qeen Helene Placenta HOT oil - vysoko regenerační olej z placenty pro tepelné použití jako kúra (před umytím vlasů). Tento teplý placentový olej je lepší než placentové ampulky. Teplý placentový olej regeneruje a posiluje vlasové vlákno. Olej z placenty od královny Heleny obsahuje panthenol, pro-vitamin B5 a další látky, které příznivě ovlivňují funkce vlasové pokožky.
  • Redken Smooth Down Heat Glide - přípravek ve spreji s makadamiovým olejem pro velmi suché a poškozené vlasy. Používá se během dne anebo jako ochrana při tepelné úpravě (žehlení vlasů, fénování), neoplachuje se.
  • Kléral Orchid Oil - luxusní péče exaktů z orchidejí, která se aplikuje jako regenerační kúra před umytím vlasů.
  • Kléral Almond Milk Oil – mandlový olej pro výjimečnou regeneraci a lesk velmi suchých vlasů.

Autor: JK pro www.vlasy.cz

Zdroj: Olejové zábaly na vlasy

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erika.

Tak já bych určitě zkusila nějaké přírodní zábaly (pro suché vlasy asi nějaké oleje, medy, žloutky atd...) ale určitě bych nešla do nějakých drogerkových šuntůů. Mám taky takové vlasy, ale tyto přípravkdy moje vlasy spíše ještě ničí nežli by jim pomáhaly.. Takže zkoušej, na netu je plno receptů..... anebo zajít ke kadeřnici kde ti poradí, ale tam si myslím, že ti dají nějaké drahé přípravky a já na tyto věci moc nejsem.mnohem radši si něco vyrobím a napatlám si to na vlasy a myslím, že to býá často účinnější než ty kosmetické chemikálie na vlasy. Mnoho štěstí :-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie Haisová.

Mám velmi dobré zkušenosti s Hennou, přírodním barvivem, která se prodává i jako regenerační, bezbarvý zábal. Působí na vlasy jako "hnojivo" na rostliny.

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

Zábal z kiwi na křehké vlasy

  • 1 kiwi
  • šťáva z jednoho citronu

Kiwi oloupejte a pořádně rozmixujte do hladka. Poté přidejte šťávu z jednoho citronu. Pořádně smíchejte. Masku naneste na vlasy, zabalte igelitem a přes to ručníkem. Nechte působit alespoň jednu hodinu. Pak vlasy pořádně propláchněte.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁBALY Z KOPŘIV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva T..

Dobrý den,
Můj muž trpí záchvaty dny v kotníku,kdy už ho má delší dobu oteklý z obou stran,tak jsem hledala,jak bych mohla vyrobit po domácku kopřivový zábal z čerstvých mladých kopřiv.Děkuji a zdravím.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejdříve je potřeba vyléčit dnu a tím zmizí i otok kotníku. Zábaly v tomto případě nic nevyřeší. Dna se vyléčí dodržováním diety a užíváním léků na dnu na předpis od lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zábaly z kopřiv

Několik rad před použitím zábalů:

  • Zábal musíte mít na hlavě minimálně 20 až 25 minut, jinak postrádá smysl.
  • Vlasy zabalte do igelitu a poté ještě obalte ručníkem, aby byl zábal v teple a účinnější, pro urychlení ho můžete zahřát trošku fénem.
  • Vlasy musí být pořádně umyté a hlavně bez kondicionéru.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Diskuze

V diskuzi VYPADÁVÁNÍ VLASŮ U ŽEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karin.

Ano, důvody k padání vlasů jsou rozmanité třeba stres, životospráva nebo špatná péče o vlasy a vlasovou pokožku, tohle jsem se dozvěděla u doktorky. Změnila jsem kvůli vlasům životosprávu s výživovým doplňkem Wecare hair, docházela do kadeřnictví na zábaly a masáže hlavy. Byl to dlouhodobý proces, ale vyplatil se, vlasy nepadají a přirůstají nové. Při domácí péči vlasy netřu ručníkem, ale jen lehce vymačkám. Foukání jsem taky na nějakou dobu vyřadila a používání laků a jiných stylingových produktů mi kadeřnice doporučila taky vynechat.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vypadávání vlasů u žen

Zábal z banánu pro vlasy bez lesku

  • 1 banán
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička olivového oleje

Banán pořádně rozmixujete na kašičku. Důležité je, aby v ní nebyly kousky, protože ty se obtížně z vlasů vymývají. Poté přidejte lžíci medu a olivový olej. Vše pořádně promíchejte a naneste na vlasy. Nechte působit alespoň 20 minut.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOCI NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Kasalová.

Už jsem vyzkoušela kde co, ale nehty mám roztřepené pořád. Jedla jsem zinek, křemík, Capimin, vitamíny, používala jsem olejové koupele a nic. Všelijaké kúry na nehty jsou pouhým vyhazováním peněz. Vše pomohlo na chvíli.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mě na nehty prospívá užívání multivitamínu Calibrum a jako zevní péče je účinný krém na ruce Garnier růžový nebo i ten červený, přičemž oba stojí jen kolem 60 Kč. Díky multivitamínu mi úplně zmizely bílé měsíčky pod nehty a díky Garnier - Ochranný krém na ruce proti vysušování se mi nehty znatelně zpevnily. Je třeba být ale trpělivý, protože nehet na rukou se vymění až za 6 měsíců, takže toto je minimální doba, po kterou by měla být péče nehtům věnována než se objeví první úspěchy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemoci nehtů

Zábal z vaječného žloutku pro suché a lámavé vlasy

  • 1 žloutek
  • 1/2 lžíce kokosového oleje
  • 1/2 nebo celá lžíce olivového oleje
  • 1–2 lžíce kávy

Vše společně smíchejte a naneste na vlasy. Nechte působit alespoň 20 až 25 minut. Poté vlasy pořádně opláchněte, ale pozor, jen vlažnou vodou, vajíčko by se mohlo srazit. Pokud by k tomu přece jen došlo, nechte ho zaschnout a poté vyčešte.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Diskuze

V diskuzi SKOŘICOVÝ KRÉM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mat.

Souhlasím, na celulitidu je třeba jít komplexně, je třeba upravit celou životosprávu, ale jsou prostředky, které proti celulitidě mohou pomoci. Já doporučuji skořicový olej, resp. skořicový krém pro skořicové zábaly a lymfodrenáž. Skořicový krém zakoupíte např. zde: www.siladoteku.cz/si… Je vhodný i pro domácí použití, seženete tam i balení, které vystačí na celou kúru, vyjde podstatně levněji než skořicové zábaly v salónech a efekt je stejný.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Skořicový krém

Zábal z bílého jogurtu na mastné vlasy

  • bílý jogurt
  • 1 lžička medu

Bílý jogurt smíchejte společně se lžičkou medu. Masku vetřete na vlasovou pokožku a nechte působit alespoň 20 minut. Jogurt výborně čistí pokožku a vyrovná pH. Dobře hydratuje.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rita.

Clip in znám.Objednávám si je u vlasy-levne. Mají kvalitní materiál z pravých lidských vlasů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vika.

Zjistila jsem,že vlasy prodlužují přímo na pobočce vlasy-levne.

Zdroj: diskuze Vlasy

Zábal z avokáda na suché vlasy

  • avokádo
  • 1 lžička olivového oleje
  • 2 lžičky medu

Zralé avokádo rozmixujte na kašičku, přidejte lžičku olivového oleje a 2 lžičky medu. Vše společně promíchejte, vetřete do vlasů a nechte působit alespoň 20 minut. Poté pořádně opláchněte.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Diskuze

V diskuzi PÉČE O KRÁTKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobrý večer, mám mikádo, ale mám jemné vlasy a nevím si rady i když používám kvalitní šampon, tužidlo, lak, masku, stejně mi vydrží vlasy hodinu pěkně a pak splihnou a udělám culík. Prosim o radu jak zvětšit objem vlasů. Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tea.

Ahoj, na zplihlé vlasy je vážně skvělá tahle objemová pěna od Aloxxi - eshop.aloxxi.cz/styl… Vlasy krásně pozvedne :) Já mám teda vlasy dlouhé, takže těžší a drží perfektně :)

Zdroj: diskuze Péče o krátké vlasy

Zábal z majonézy

  • 3 lžíce majonézy
  • 1 lžíce olivového oleje

Umíchejte majonézu spolu s olivovým olejem na hladkou kašičku. Poté vetřete do vlasů a nechte působit alespoň 30 minut. Pro lepší působení přikryjte igelitem a na něj ještě přidejte ručník. Krásně se vám zábal zahřeje a vlasy budou nádherně lesklé a zdravě vypadající.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lidka.

pěkný den,
mám strašně zničené vlasy, šíleně suché lámavé a roztřepené, vlasy mám horší než nějaky chemlon.
Poradte mi prosím co stím dělat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Erika.

Tak já bych určitě zkusila nějaké přírodní zábaly (pro suché vlasy asi nějaké oleje, medy, žloutky atd...) ale určitě bych nešla do nějakých drogerkových šuntůů. Mám taky takové vlasy, ale tyto přípravkdy moje vlasy spíše ještě ničí nežli by jim pomáhaly.. Takže zkoušej, na netu je plno receptů..... anebo zajít ke kadeřnici kde ti poradí, ale tam si myslím, že ti dají nějaké drahé přípravky a já na tyto věci moc nejsem.mnohem radši si něco vyrobím a napatlám si to na vlasy a myslím, že to býá často účinnější než ty kosmetické chemikálie na vlasy. Mnoho štěstí :-)

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

Zábal z kávy a tvarohu

  • turecká káva
  • tvaroh
  • olivový olej

Tvaroh smíchejte společně s troškou olivového oleje. K takto připravené směsi přilijte hotovou kávu. Stačí tolik, aby vám vznikla dobře se vtírající kašička. Pokud máte v masce kávová zrníčka, vůbec to nevadí. Vetřete je přímo ke kořínkům vlasů. Kofein z kávy má dobrý vliv na růst vlasů a káva jako taková dobře barví, proto se nedoporučuje používat na světlé vlasy. Masku nechte na vlasech působit minimálně 30 minut.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem OCTOVÝ ZÁBAL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jozef Klacansky.

Za jak dlouho bude vidět výsledek octového zabalu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Záleží na co chcete octový obklad použít. Například na léčbu křečových žil konzervativní terapií to trvá až 30 dní každodenního používání octového obkladu. Octový obklad na celulitidu bude mít efekt také nejméně za 30 dní. Okamžité účinky octového zábalu se dostaví při horečce nebo u zábalů na vlasy. Octový zábal na otoky bude efektivní u každého jinak, protože bude záležet na příčině otoků.

Zábaly z jablečného octa jsou známé po staletí a mají mnoho různých variací. Například přidáním skořice, mořské soli, medu nebo modrého jílu dostává octový obklad nové schopnosti. Vše je levné, bezpečné a běžně k dispozici, takže nic nebrání experimentování.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Octový zábal

Olejové zábaly pro suché vlasy

Avokádový olej

Plný vitamínů a významných regeneračních složek. Vyniká hydratačními vlastnostmi. Hodí se pro citlivou vlasovou pokožku, jemné a suché vlasy.

Olej z orchidejí

Považuje se za velmi ceněný anti-aging prostředek. Nejlépe působí jako zábal na suché vlasy před jejich umytím. Vlasy regeneruje, dodává jim výživu a výjimečný lesk.

Jojobový olej

Pro své vlastnosti je velmi dobře známý ve všech světadílech. Zklidňuje vlasovou pokožku a regeneruje poškozený vlas. Je vhodný pro rychle se mastící vlasovou pokožku a suché dlouhé vlasy.

Kokosový olej

V Asii (především v Barmě, Indii a na Srí Lance) je velmi ceněn a používá se proti lámání vlasů, třepení konečků a rovněž i proti vypadávání vlasů. Na vlasy se nanáší teplý. V létě chrání vlasy před UV zářením.

Mandlový olej

Bohatý na minerální látky s vysokou regenerační schopností. Je nedráždivý, a proto ho lze použít i u citlivé vlasové pokožky. Pomáhá na velmi suché vlasy a třepící se konečky.

Makadamiový olej

Vzácný olej, který se přidává do exkluzivních přípravků. Má výjimečné zvláčňující a hydratační schopnosti. Používá se pro drsné, hrubé, nepoddajné vlasy s tendencí k nadměrnému vysušování.

Meruňkový olej

Bohatý na nenasycené mastné kyseliny a další látky, které působí jako anti-aging faktor. Při pravidelném používání reguluje vypadávání vlasů, dodává jim lesk a změkčuje vlasovou pokožku.

Nimbový olej

Léčivé účinky tohoto oleje nelze pominout. Uplatňuje se pro svědivou, podrážděnou, ale i ekzematickou vlasovou pokožku se sklonem k vysušování. Hodí se pro regeneraci a hydrataci všech typů vlasů.

Olivový olej

Obsahuje spektrum výživných a regeneračních látek, které příznivě ovlivňují funkci vlasové pokožky. Uhlazuje kutikulu vlasového vlákna a působí hydratačně.

Pupalkový olej

Tento olej je vhodný především pro vnitřní užívání, podobně jako olej z černého rybízu a brutnáku lékařského. Obsahuje množství vitamínů (hlavně vitamín E) a esenciální mastné kyseliny (mimo jiné gama-linoleovou). Užívá se 1 lžička 2krát denně.

Zdroj: Olejový zábal na vlasy

Účinky octového zábalu

Ocet snižuje horkost a působí protizánětlivě. Octové zábaly se dávají na končetiny přímo na postižené oteklé místo. Zábaly uleví od horkosti a částečně působí jako dezinfekce. Používají se jako obklad na kotník, koleno nebo na otok kdekoli jinde (na opuch). Mají chladivý efekt, který postiženému uleví.

Zdroj: Octový zábal

Octové ponožky

Octové ponožky jsou účinné na vysoké horečky u dětí (39 °C a více). Octové zábaly se mohou použít i při medikaci.

Návod na přípravu

Vlněné ponožky namočte do studeného octového roztoku (šest lžic octa na půl litru vody). Ponožky vyždímejte a oblékněte si je. Přes ně si natáhněte suché ponožky a jděte si lehnout. Asi po dvaceti minutách zábal vyměňte. Ponožky jsou výborné i pro malé děti, u kterých se moc nedoporučují zábaly.

Na zábaly lze použít obyčejný ocet nebo jablečný 5% ocet. Vhodný je také bezinkový ocet: Utrhnete 2 –4 kusy bezinkových květů, dáte je do 1 litru jablečného 5% octa a pevně zavřete. Necháte „uzrát“ na sluníčku asi 14 dní.

Jak dlouho ponožky nosit

Po 20 minutách působení zábal vyměňte.

Efekt

Snížení horečky o jeden stupeň.

Zdroj: Zábaly proti horečce

Oleje a jejich použití

Mezi nejkvalitnější oleje se považují ty za studena lisované. Své výjimečné vlastnosti si uchovávají pouze ve studeném stavu a při tepelných úpravách ztrácejí mnoho důležitých látek, vitaminů, aminokyselin atd. Pro přípravu masky na vlasy je nutné oleje jemně ohřát v nádobě s teplou vodou ( max. 40 C ). Nikdy nenanášejte horký olej!

  • Avokádový olej: Plný vitaminů a významných regeneračních složek. Vyniká hydratačními vlastnostmi. Hodí se pro citlivou vlasovou pokožku, jemné a suché vlasy.
  • Olej z orchidejí: Považuje se za velmi ceněný anti-aging prostředek. Nejlépe působí jako zábal na suché vlasy před jejich umytím. Vlasy regeneruje, dodává výživu a výjimečný lesk.
  • Jojobový olej: Pro své vlastnosti je velmi dobře známý ve všech světadílech. Zklidňuje vlasovou pokožku a regeneruje poškozený vlas. Je vhodný pro mastnou vlasovou pokožku a suché délky vlasů.
  • Kokosový olej: V Asii (především v Barmě, Indii a na Srí Lance) je velmi ceněn a používá se proti lámání vlasů a konečků a rovněž i proti vypadávání vlasů. Na vlasy se nanáší teplý. V létě chrání vlasy před UV zářením.
  • Mandlový olej: Bohatý na minerální látky s vysokou regenerační schopností. Je nedráždivý a proto ho lze použít i u citlivé vlasové pokožky. Pomáhá na velmi suché vlasy a třepící se konečky.
  • Makadamiový olej: Vzácný olej, který se přidává do exkluzivních přípravků. Má výjimečné zvláčňující a hydratační schopnosti. Používá se pro drsné, hrubé, nepoddajné vlasy s tendencí k nadměrnému vysušování.
  • Meruňkový olej: Bohatý na nenasycené mastné kyseliny a další látky, které působí jako anti-aging faktor. Při pravidelném používání reguluje vypadávání vlasů, dodává lesk a změkčuje vlasovou pokožku.
  • Nimbový olej: Léčivé účinky tohoto oleje nelze pominout. Uplatňuje se pro svědivou, podrážděnou, ale i ekzematickou vlasovou pokožku se sklonem k vysušování. Hodí se pro regeneraci a hydrataci všech typů vlasů.
  • Olivový olej: Obsahuje spektrum výživných a regeneračních látek, které příznivě ovlivňují funkci vlasové pokožky. Uhlazuje kutikulu vlasového vlákna a působí hydratačně.
  • Pupalkový olej: Tento olej je vhodný především pro vnitřní užívání, podobně jako olej z černého rybízu a brutnáku lékařského. Obsahuje množství vitaminů (hlavně vitamin E) a esenciální mastné kyseliny (mj. gama linoleovou). Užívá se lžička 2 krát denně.

Zdroj: Olejové zábaly na vlasy

Vlasové zábaly

Zábal z jojobového oleje

Jojobový olej je naprosto úžasným přípravkem pro vlasy. Dokáže vnější vrstvou pokožky proniknout přes vlasové folikuly a následně se hromadit pod keratinovou vrstvou. Takovou schopnost vnitřně vyživit vlasy nemá žádný jiný prostředek. Při pravidelných zábalech s tímto rostlinným olejem docílíte již brzy opravdového zázraku.

Ingredience: jojobový olej, odvar z bylinek na oplach

Postup: Olej naneseme do vlasů, necháme 2 hodiny působit. Po uplynutí této doby vlasy dobře umyjeme, a na poslední opláchnutí použijeme bylinkový odvar.

Olejový zábal na suché vlasy

Suchým vlasům velmi prospívá zábal z kokosového oleje.

Ingredience: kokosový olej, odvar z bylinek na oplach

Postup: Olej naneseme do vlasů, vlasy zabalíme potravinářskou fólií a necháme 2 a více hodin působit. Po uplynutí této doby vlasy dobře umyjeme a na poslední opláchnutí použijeme bylinkový odvar.

Výživný žloutkový zábal

Jedná se o osvědčený recept, který již používaly naše babičky.

Ingredience: 1 žloutek, 4 kapky citronové šťávy a 1 lžíce olivového oleje. Můžeme rovněž použít i jiný rostlinný olej, například mandlový, sezamový, jojobový, dýňový.

Postup: Směs naneseme na vlasy, vše přikryjeme potravinářskou fólií, zabalíme do ručníku a necháme 2 hodiny působit. Po uplynutí této doby vlasy jemně umyjeme.

Zdroj: Jak zlepšit hustotu a kvalitu vlasů

Péče o chemlonové vlasy

I chemlonové vlasy je třeba pěstit. Chemlonové vlasy jsou suché mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk. Takže hlavní péčí o chemlonové vlasy bude jejich pravidelné promašťování kokosovým olejem. Kokosový olej je na chemlonové vlasy vhodnější než olivový olej, protože nezanechává po sobě typický olivový zápach a zanechává vlasy jemně hydratované a nezplihlé.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy


Autoři obsahu

Gabriela Štummerová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP