Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

OPALOVÁNÍ DO HNĚDA OŘECHOVÝ OLEJ

OBSAH

Omlazení pokožky po slunění

Pokožka po vystavení na slunci potřebuje regeneraci, abychom se vyhnuli pigmentovým skvrnám, vráskám a dalším nehezkým projevům.

  • Exfoliační očista pokožky je důležitá. Dejte však přednost jemnějším přípravkům na přírodní bázi, které pokožku nepodráždí, jako například s obsahem cukru, drobných kousků pecek nebo ovesné vločky.
  • Hydratujte denně. Přírodní prostředky jsou opět vhodnější a měly by obsahovat bambucké máslo, ořechový olej, aloe vera.
  • Kontrolujte ingredience a nevěřte všemu, kde je napsáno „anti-aging“. Mezi funkční přírodní látky proti stárnutí patří vitamin E, koenzym Q10, černý a zelený čaj, niacinamin, granátová semínka.

Autor: JK pro DZ

Zdroj: www.alive.com, www.ew.org

Zdroj: Nejlepší kosmetika s UV ochranou

Poradna

V naší poradně s názvem KOUPIM ORECHOVY KREM NA OPALOVANI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vera.

kde koupim orechovy olej na opalovani?Dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ořechový olej jde koupit například v obchodech Botanicus.

Zdroj: diskuze Koupim orechovy krem na opalovani

Pravý přírodní růžový olej je lepší koupit!

Nejlepší zdroje pro nákup pravého růžového oleje je bulharské město Kazanlak anebo ve francouzském městě Grasse. Zředěný růžový olej se dá koupit i u obchodníků v ČR, kde se jeho cena pohybuje již od 100 Kč za 100 ml při velmi velkém zředění až po 400 Kč, kdy je koncentrovaný olej prodáván v želatinových kapslích k vnitřnímu užití, jedna kapsle vychází asi na 14 Kč. Zde je uveden přehled nejlevnějších cen růžového oleje: růžový olej cena. Fotografie, na kterých je vidět růžový olej a růžové okvětní lístky jsou zde: růžový olej foto.

Zdroj: Růžový olej domácí výroba

Diskuze

V diskuzi OPALOVÁNÍ OLIVOVÝ OLEJ S CITRONEM DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila.

Chtěla bych vyzkoušet domácí krém nebo olej na opalování. Máte někdo zkušenosti se smíchaným olivovým olejem a citronovou šťávou? Má to nějaký ochranný faktor?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Opalování olivový olej s citronem diskuze

Kritéria hodnocení dTestu

  • velmi dobře: 100–80 %
  • dobře: 79–60 %
  • uspokojivě: 59–40 %
  • dostatečně: 39–20 %
  • nedostatečně: 19–0 %

Zdroj: Nejlepší krémy na opalování

Betakaroten a opalování

Betakaroten působí jako ochrana před fotooxidací, protože potlačuje negativní vliv volných kyslíkových radikálů, které vznikají v kůži důsledkem UV záření a které mohou indukovat prekancerogenní změny v buňkách. V neposlední řadě má betakaroten stimulační efekt na imunitní systém a spolu s vitaminem E a selenem potlačuje vývoj zánětů oka.

Zdroj: Betakaroten

Diskuze

V diskuzi MRKVOVÝ OLEJ NA OPALOVÁNÍ DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucasice.

Mrkvový mi nebyl vůbec příjemný, já mám ráda opalovací oleje s vůní levandule.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mrkvový olej na opalování diskuze

Dostupnost ricinového oleje

Ricinový olej se dá běžně zakoupit jako ředěný přípravek k zevnímu užití. Tady lze ricínový olej koupit ricinový olej cena.

Zdroj: Ricinový olej na pokožku

Poradna

V naší poradně s názvem RŮŽOVÁ PITYRIÁZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata Majtnerova.

Dobry den.Mam takovy dotaz na vyse uvedenou kozni nemoc,kterou mi vcera potvrdila kozni lekarka.Pracuji v solarnim studiu a nikde jsem se nedocetla,zda-li se muze u teto nemoci opalovat.Moc dekuji za odpoved. Majtnerova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U růžové pityriázy je opalování možné. U některých typů pokožky může opalování pityriázu vyléčit a u jiných se tím flíčky ještě více zvýrazní. Zkuste, jak budete reagovat. Při opalování v soláriu je třeba mít na paměti, že pityriáza je kontaktní infekční onemocnění a je třeba po sobě vše vydezinfikovat, aby to nechytil někdo, kdo půjde po vás.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Růžová pityriáza

Arganový olej cena

Organický arganový olej není levná záležitost, díky tomu že patří mezi nejlepší oleje a je hodnocena jako číslo 1. Tedy je přehled nejlevnějších cen, za které se dá arganový olej koupit: arganový olej cena.
 

Zdroj: Organický arganový olej

Poradna

V naší poradně s názvem ORECHOVÝ OLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Debnarova.

Domáca výroba orechového oleja a jeho účinky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na výrobu domácího oleje z ořechů budete potřebovat velké množství zralých jader ořechů. Čím kratší doba od jejich sklizně, tím lépe. Ořechy umelte a drť dejte do vlažné vody na jeden den. Kontrolujte aby ořechy byly stále ponořené ve vodě a voda nevychladla. Pak směs zahřejte na 50 až 60 °C. Přeceďte zahřátý obsah přes jemný cedník. Pevnou hmotu, která zbude pak pomocí lisu ihned vylisujte. Lisování musí být důkladné a rychlé, dokud je vše teplé. Pevnou hmotu můžete znovu zalít teplou vodou a za hodinu postupného zahřívání můžete znovu lisovat. Získanou tekutinu nalijte do skleněné nádoby s úzkým průměrem a dejte vychladit na 2 až 4 °C. Po vyhlazení je možné sejmout pevnou vrchní vrstvu, kterou tvoří domácí ořechový olej. Ořechy obsahují olej, ale z pohledu extrakce, jen v malém množství. Takže na deci oleje budete potřebovat 2 až 3 kila ořechů.
Co se týče účinků, tak ořechový olej bude prospěšný pro pokožku a vlasy při jeho zevním použití. Prospěšný bude také na polykání, ale to raději doporučuji jíst ořechy v původním stavu.

Zdroj: diskuze Orechový olej

Olej z krillu versus rybí tuk

Existuje mnoho ověřených předností, které činí olej z krillu účinnějším než rybí tuk.

  1. Olej z krillu je silnějším zdrojem omega-3 mastných kyselin, než rybí tuk.
  2. Antioxidační účinky oleje z krillu můžou lépe chránit před poškozením volných radikálů.
  3. Olej z krillu je absorbován rychleji než rybí tuk.
  4. Olej z krillu snižuje riziko onemocnění srdce.
  5. 1000 mg oleje z krillu má stejný účinek jako 3000 mg rybího tuku.

Zdroj: Olej z krillu je účinnější než rybí tuk

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ KRÉM NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRČA.

Můžete mi doporučit nějaký dobrý krém na opalování při rozšířených žilkách na obličej? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Krém na opalování závisí na tvém fototypu a intenzitě slunce. Když jsi světlý fototyp a snadno se spálíš, tak je při jasném počasí vhodný krém 50 a výše. Když reaguješ na slunce zhnědnutím, tak stačí 16 a více. Žilky při výběru krému na opalování nehrají důležitou roli. Spíše se lépe zamaskují při opálené pleti.

Zdroj: diskuze Nejlepší krém na rozšířené žilky obličej

Olej z krillu cena

Zde je uveden seznam prodejen, kde se dá olej z krillu koupit: olej z krillu cena.

Zdroj: Olej z krillu je účinnější než rybí tuk

Diskuze

V diskuzi HŘEBÍČKOVÝ OLEJ NA SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gábina.

Prosím o radumjak použít hřebířkový olej a Teatree olej na svrab děkují

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Maja.

Čítala som, že Tea tree oil 1 PL zmiešať s 2 dcl kokosový olej a natrieť celé telo 3-4 x. Nemám odskúšané, ale vraj toto zabralo.

Zdroj: diskuze Hřebíčkový olej na svrab

Bílé fleky na kůži po opalování

Mírná expozice UVB záření pomáhá vytvářet přirozenou bariéru pokožky (obranný mechanismus kůže), která chrání tělo před nadměrným UV zářením. UVB záření stimuluje tvorbu melaninu, který jako „čepička“ obklopí jádro buňky a tím chrání její DNA (pigmentace) a zároveň působí na vytváření takzvané sluneční mozolnatosti – zesílení pokožky. Jestliže se vytvoří optimálně obě vlastní kožní ochranná opatření (pigmentace a zesílení), lze dosáhnout dvojnásobného až čtyřnásobného zvýšení ochranné kapacity pokožky. Při umělém ozařování v soláriu probíhají tytéž procesy jako u přírodního slunění. Pokud není tato přirozená ochrana vytvořená a nepoužívají se vhodné ochranné opalovací krémy, může dojít ke spálení kůže a zničení DNA v buňkách pokožky.

Příčiny

Pokud není tato přirozená ochrana vytvořená a nepoužíváme vhodný ochranný opalovací krém, může dojí k poškození kůže a zničení DNA v buňkách pokožky, která může následně reagovat výskytem bílých fleků na kůži po opalování.

Obrázky

Takto vypadají bílé fleky na kůži po slunění.

Zdroj: Ztráta pigmentu, bílé fleky

Éterický olej Geranium

Éterický olej Geranium se vyrábí průmyslově. Tento olej má antidepresivní, léčivé a deodorační účinky, používá se proti plísním, zaceluje rány, působí proti akné a dermatitidě, používá se rovněž na popáleniny a proti parazitům.

Zdroj: Jak vyrobit éterický olej

Poradna

V naší poradně s názvem KAŠTANOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Drah. přichystalova.

Chtěla bych se zeptat, zda se má hnědá slupka z kaštanů oloupat,a potom použít na mast děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kaštany se použijí nejdříve na výrobu kaštanové tinktury. Kaštanová tinktura se dělá z nasekaných hnědých kaštanů i s hnědou slupkou. Tato kaštanová drť se pak zalije alkoholem a nechá se macerovat. K finální výrobě kaštanové masti se dále postupuje podle níže uvedeného receptu. Kaštany se tedy neloupají.

Zdroj: diskuze Kaštanová mast

Účinky mátového oleje

Mátový olej zmírňuje příznaky divertikulitidy a syndromu dráždivého tračníku; pomáhá rozpouštět žlučové kameny, osvěžuje dech. Mátový olej také utišuje svalové bolesti, zmírňuje kašel a slizniční městnání způsobené nachlazením nebo alergií.

Zdroj: Mátový olej

Organický arganový olej na pleť 

Kromě toho, že arganový olej je dobrý na vlasy, tak je také prospěšný na kůži, protože je zdrojem vitaminu E - tokoferolu, který je obsažen v regeneračních produktech na péči o pleť. Arganový olej hydratuje pokožku a tím je ideální pro lidi, kteří mají suchou nebo šupinatou pokožku. Arganový olej také zabraňuje vzniku akné a udržuje pleť, aby nebyla mastná. Kromě akné, je také arganový olej dobrý na jizvy a různé skvrny na pleti. Arganový olej také pomáhá snížit výskyt těhotenských známek, jako jsou strie.
 

Zdroj: Organický arganový olej

Ricinový olej na pigmentové skvrny

Ricinový olej kůži nebělí, ale opravuje její poškození sluncem pomocí lepšího prokrvení. Ricinovým olejem se takto úspěšně léčí melasma, akné a jizvy po akné. Ricinový olej pomáhá snižovat množství nadměrného melaninu a pomáhá k rovnoměrné distribuci melaninu v kůži.

Zdroj: Ricinový olej

Použití Emu oleje

Emu olej má protizánětlivé účinky, které zmírňují bolest, svalové potíže a bolesti kloubů s otoky. Emu olej je široce používán ve sportovní medicíně, stejně jako pro fitness nadšence, kteří mají bolesti kloubů a svalů. Tento olej může snížit bolest, otoky a ztuhlost a může být aplikován na kůži na rukou, nohou, kolenou a loktech.

Zdroj: Emu olej

Jaký olej z krillu koupit?

Dávejte pozor, abyste nekoupili sporné výrobky, jelikož ne všechny výrobky s olejem z krillu si jsou rovny. Pravý olej z antarktického krillu není levná záležitost, takže když uvidíte olej z krillu, který bude levný, tak bude velká pravděpodobnost toho, že se nejedná o 100% čistý olej z Antarktidy. Levný olej „z krillu“ zároveň nemusí obsahovat ani správnou rovnováhu omega 3 mastných kyselin a ani základní vitamíny jako je vitamín E.
 

Zdroj: Olej z krillu je účinnější než rybí tuk

Krémy na opalování

Ladival sprej na ochranu proti slunci pro normální až citlivou kůži (SPF 25)

Ladival sprej na ochranu proti slunci pro normální až citlivou kůži (SPF 25) má výbornou konzistence i roztíratelnost, nezanechává bílé skvrny, rychle se vstřebává, voní. Má zvýšenou lepivost, po aplikaci navozuje průměrný pocit. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (73 %).

Zde můžete vidět cenu Ladival sprej na ochranu proti slunci pro normální až citlivou kůži (SPF 25).

Nivea Sun protect & bronze Sun Lotion (SPF 20)

Nivea Sun protect & bronze Sun Lotion (SPF 20) je opalovací přípravek v lahvi, který má výborný celkový dojem, dobrou konzistenci, výborně se roztírá, nezanechává bílé skvrny, nelepí, velmi rychle se vstřebává, krásně voní, navozuje příjemný pocit po aplikaci. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (71 %).

Zde můžete vidět cenu Nivea Sun protect & bronze Sun Lotion (SPF 20).

Vichy Capital Soleil Spray Skin cell sun protection (SPF 30)

Vichy Capital Soleil Spray Skin cell sun protection (SPF 30) je opalovací přípravek aplikovaný ve spreji. Působí dobrým celkovým dojmem, má výbornou konzistenci, dobře se roztírá, nezanechává bílé skvrny, velmi rychle se vstřebává, voní, navozuje příjemný pocit po aplikaci. Lepí se jen mírně. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (71 %).

Zde můžete vidět cenu Vichy Capital Soleil Spray Skin cell sun protection (SPF 30).

Daylong regular, Lipozomální sluneční ochrana (SPF 15)

Daylong regular, Lipozomální sluneční ochrana (SPF 15) je opalovací přípravek v tubě. Navozuje dobrý celkový dojem, má dobrou konzistenci, výborně se roztírá, nezanechává bílé skvrny, rychle se vstřebává, navozuje příjemný pocit po aplikaci. Lepí se jen mírně, voní průměrně. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (70 %).

Zde můžete vidět cenu Daylong regular, Lipozomální sluneční ochrana (SPF 15).

Dermacol Voděodolné zvláčňující mléko na opalování (SPF 20)

Dermacol Voděodolné zvláčňující mléko na opalování (SPF 20) je opalovací přípravek aplikovaný ve spreji. Působí dobrým celkovým dojmem. Má dobrou konzistenci, výborně se roztírá, nezanechává bílé skvrny, nelepí, velmi rychle se vstřebává, krásně voní, navozuje příjemný pocit po aplikaci. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (69 %).

Zde můžete vidět cenu přípravku Dermacol Voděodolné zvláčňující mléko na opalování (SPF 20).

dm Sundance / Schutz & Bräune Sonnenmilch (SPF 20)

Produkt dm Sundance / Schutz & Bräune Sonnenmilch (SPF 20) je opalovací přípravek v lahvi. Působí výborným celkovým dojmem. Má výbornou konzistenci i roztíratelnost, nezanechává bílé skvrny, nelepí, rychle se vstřebává, voní. Navozuje příjemný pocit po aplikaci. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (70 %).

Přípravek dm Sundance / Schutz & Bräune Sonnenmilch je k dostání cca za 100 Kč.

La Roche-Posay Anthelios Easy application spray (SPF 30)

La Roche-Posay Anthelios Easy application spray (SPF 30) je opalovací přípravek aplikovaný ve spreji. Působí dobrým celkovým dojmem. Má výbornou konzistenci i roztíratelnost, nezanechává bílé skvrny, velmi rychle se vstřebává, voní, navozuje příjemný pocit po aplikaci, lepí se jen mírně. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (70 %).

Zde můžete vidět cenu La Roche-Posay Anthelios Easy application spray (SPF 30).

Lavera Sun Sensitiv Family

Lavera Sun Sensitiv Family Sun Spray (SPF 15) je opalovací přípravek aplikovaný ve spreji. Působí dobrým celkovým dojmem. Má výbornou konzistenci, dobře se roztírá, nezanechává bílé skvrny, nelepí, rychle se vstřebává, voní. Navozuje příjemný pocit po aplikaci. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (67 %).

Zde můžete vidět cenu Lavera Sun Sensitiv Family.

Biotherm Lait Solaire melting milk with citrus fragrance (SPF 15)

Biotherm Lait Solaire melting milk with citrus fragrance (SPF 15) je opalovací přípravek v lahvi. Navozuje dobrý celkový dojem. Má výbornou konzistenci i roztíratelnost, nezanechává bílé skvrny, rychle se vstřebává, voní, navozuje příjemný pocit po aplikaci, lepí se jen mírně. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (66 %).

Zde můžete vidět cenu Biotherm Lait Solaire melting milk with citrus fragrance (SPF 15).

Piz Buin In Sun moisturising sun lotion (SPF 20)

Piz Buin In Sun moisturising sun lotion (SPF 20) je opalovací přípravek v lahvi. Působí dobrým celkovým dojmem. Má výbornou konzistenci i roztíratelnost, nezanechává bílé skvrny, lepí se jen mírně, velmi rychle se vstřebává, voní. Navozuje příjemný pocit po aplikaci. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (66 %).

Zde můžete vidět cenu Piz Buin In Sun moisturising sun lotion (SPF 20).

Avène Eau Thermale Spray For sensitive skin (SPF 30)

Avène Eau Thermale Spray For sensitive skin (SPF 30) je opalovací přípravek aplikovaný ve spreji. Má dobrou konzistenci; výborně se roztírá, bílé skvrny zanechává minimálně, lepí se jen mírně, rychle se vstřebává, voní, navozuje příjemný pocit po aplikaci. Působí průměrným celkovým dojmem. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (65 %).

Zde můžete vidět cenu Avène Eau Thermale Spray For sensitive skin (SPF 30).

Lidl Cien Sun / Transparentní sprej na opalování (SPF 20)

Lidl Cien Sun / Transparentní sprej na opalování (SPF 20) je opalovací přípravek ve formě oleje, aplikovaný ve spreji. Celkový dojem je dobrý, olej má výbornou konzistenci i roztíratelnost, nezanechává bílé skvrny, lepí se jen mírně, velmi rychle se vstřebává, navozuje příjemný pocit po aplikaci. Voní průměrně. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (64 %).

Přípravek Lidl Cien Sun / Transparentní sprej na opalování (SPF 20) je k dostání cca za 130 Kč.

Garnier Ambre Solaire Golden Protect (SPF 20)

Garnier Ambre Solaire Golden Protect (SPF 20) je opalovací přípravek v lahvi. Působí výborným celkovým dojmem, má dobrou konzistenci, výborně se roztírá, nezanechává bílé skvrny, nelepí, rychle se vstřebává, voní. Navozuje velmi příjemný pocit po aplikaci. Hodnocení kvality dle dTestu: dobře (62 %).

Zde můžete vidět cenu Garnier Ambre Solaire Golden Protect (SPF 20).

Rossmann Sun ozon / Sonnenmilch classic (SPF 20)

Rossmann Sun ozon / Sonnenmilch classic (SPF 20) je opalovací přípravek v lahvi. Působí dobrým celkovým dojmem. Má dobrou konzistenci, dobře se roztírá, bílé skvrny zanechává minimálně, nelepí, rychle se vstřebává, voní, po aplikaci navozuje příjemný pocit. Hodnocení kvality dle dTestu: uspokojivě (59 %).

Přípravek Rossmann Sun ozon / Sonnenmilch classic (SPF 20) je k dostání cca za 100 Kč.

Clarins Spray Solaire Lait-Fluide Douceur (SPF 20)

Clarins Spray Solaire Lait-Fluide Douceur (SPF 20) je opalovací přípravek aplikovaný ve spreji. Celkový dojem je dobrý, přípravek má výbornou konzistenci i roztíratelnost, nezanechává bílé skvrny, lepí se jen mírně, velmi rychle se vstřebává, voní, navozuje příjemný pocit po aplikaci. Hodnocení kvality dle dTestu: uspokojivě (54 %).

Zde můžete vidět cenu Clarins Spray Solaire Lait-Fluide Douceur (SPF 20).

Eucerin Sonnen Allergie Schutz Creme-Gel (SPF 25)

Eucerin Sonnen Allergie Schutz Creme-Gel (SPF 25) je opalovací přípravek v lahvi. Navozuje dobrý celkový dojem, má výbornou konzistenci i roztíratelnost, nezanechává bílé skvrny, nelepí, velmi rychle se vstřebává, pocit po aplikaci je velmi příjemný. Voní průměrně. Hodnocení kvality dle dTestu: uspokojivě (53 %).

Zde můžete vidět cenu Eucerin Sonnen Allergie Schutz Creme-Gel (SPF 25).

Astrid mléko na opalování (SPF 20)

Astrid mléko na opalování (SPF 20) je opalovací přípravek v lahvi. Působí dobrým celkovým dojmem, má dobrou konzistenci, bílé skvrny zanechává minimálně, lepí se jen mírně, rychle se vstřebává, voní, navozuje příjemný pocit po aplikaci. Má průměrnou roztíratelnost. Hodnocení kvality dle dTestu: dostatečně (29 %).

Zde můžete vidět cenu Astrid mléko na opalování (SPF 20).

Sephora SPF 15-30-50 Adjustable sunscreen

Sephora SPF 15-30-50 Adjustable sunscreen je opalovací přípravek v lahvi s pumpičkou. Výrobek obsahuje dvě lahvičky s opalovacím přípravkem s ochranným faktorem 15 a 50, které lze vzájemně míchat a vytvořit si tak patřičnou ochranu. Jednotlivé vlastnosti se proto netestovaly. Hodnocení kvality dle dTestu: dostatečně (29 %).

Zdroj: Nejlepší krémy na opalování


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP