Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

OTEC PLESKAČ BYLINKOVÁ PORADNA

OBSAH

Otec Pleskač v Českém rozhlasu Brno

V pořadu Apetýt uváděným Českým rozhlasem Brno, byl hostem i otec Pleskač. Zde je k dispozici záznam k online poslechu tohoto rozhovu s otcem Pleskačem.

Pravidelné vystupování otce Pleskače v pořadu Apetýt si můžete poslechnout zde: Český rozhlas Brno otec Pleskač.

Zdroj: Otec Pleskač

Poradna

V naší poradně s názvem OTEC PLESKAČ BYLINKOVÁ PORADNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

U kozlíku lékařského je prokázáno, že způsobuje významné snížení hladiny zinku v mozku plodu. Proto není vhodné v průběhu těhotenství používat kozlík lékařský. Úplně nejlepší je během těhotenství prostě 9 měsíců vydržet beze všech léků i těch přírodních z bylinek.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ludmila Červenková.

Moc děkuji za radu!

Zdroj: diskuze Otec pleskač bylinková poradna

Kdo je otec Pleskač

Farnost Otrokovice byla zřízena apoštolským exarchátem roku 2009 pro občany, kteří se hlásí k řeckokatolické církvi v regionech Uherské Hradiště, Zlín, Kroměříž a Vyškov. Od jejího založení je jejím administrátorem Adolf Jiří Pleskač. Mgr. Ing. Adolf Jiří Pleskač neboli otec Pleskač vystupuje často proti mnoha praktikám alternativní medicíny, mezi něž řadí léčitelství a užívání homeopatik. Namísto toho propaguje jako rozumnou alternativu léčbu pomocí bylinek, protože právě bylinky jako Boží dar pomáhají člověku mnohem více nežli různá chemická a jiná léčiva, která mnohdy lidem neprospívají, či jim dokonce škodí. Výrazně vystupuje proti současné duchovní dekadenci. Ozývá se mj. proti homosexualitě, již vnímá jako nástroj hříchu, který ďábel využívá ke zmatení především mladých lidí. Naposledy pak zpochybnil názor, že potrat je pro ženu svobodou volby. Podle něj totiž může u žen po potratu dojít k postabortivnímu syndromu, jenž je považován za specifickou formu posttraumatické stresové poruchy.

Zdroj: Otec Pleskač

Diskuze

V diskuzi BYLINKOVÁ PORADNA OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jose[ Křivánek.

můžu používat kořen kotivalu vnitřně děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ladislav Koubek.

Dobrý den.Poraďte mi prosím.Byl jsem v nemocnici na drcení ledvinových kamenů ale stále se v ledvině něco drží.Četl jsem,že jsou dobré čaje na odbourávání kamínků.Nevím jaký čaj je vhodný a kde ho případně v Brně koupím.Děkuji.

Zdroj: diskuze Bylinková poradna otec pleskač

Bylinková poradna otce Pleskače

Zde je archiv uložených přednášek otce Pleskače: https://hledani.rozhlas.cz/, do vyhledávače zadáte otec Pleskač a objeví se seznam rozhovorů s otcem Pleskačem, kde si vyberete téma, které vás zajímá.

Zdroj: Rady otce Pleskače

Poradna

V naší poradně s názvem ČESKÝ ROZHLAS BRNO APETÝT OTEC PLESKAČ BYLINKOVÁ PORADNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Blažková.

Dobrý den!
Prosím o radu,
jak léčit arthritidu sarkoidosis

Děkuji
Marie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud sarkoidóza postihuje pohybový aparát, tak se může projevovat podobně jako artritida. Při onemocnění tímto druhem sakoidozy je nejvhodnější navštívit ortopéda, aby zjistil míru a stádium nemoci a podle toho určil i nejvhodnější léčbu. Sama si můžete zkusit pomoci lékem Wobenzym užívaným v dávce 9 tablet tři krát denně. K tomu zkuste ještě Koenzym Q10. Účinky se dostaví pozvolna a léčba tímto způsobem bude trvat dlouho - až jeden rok.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Český rozhlas brno apetýt otec pleskač bylinková poradna

Rady otce Pleskače

Otec Pleskač je populární se svými radami ve vysílání Českého rozhlasu Brno, kde čas od času v pořadu Apetýt odpovídá na dotazy posluchačů a přináší mnoho zajímavých poznatků o použití bylinek. Apetýt patří mezi pořady brněnského rozhlasu k legendám a zájem posluchačů to jen potvrzuje. Každý pořad trvá 120 minut a vysílá se každý den od pondělí do pátku od 10:04. V některých jeho dílech je přítomen právě otec Pleskač. Český rozhlas archivuje odvysílané díla pořadu Apetýt. Díky tomu je možné poslechnout si otce Pleskače zpětně. Seznam archivovaných pořadů s otcem Pleskačem je zde: Otec Pleskač poradna.

Zdroj: Rady otce Pleskače

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ BYLINKOVÁ PORADNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Darina Mažgútová.

Dobrý den, trápí mě stále se opakujicí ganglinom na zápěstí. Je nějaká přírodní medicína, která by mi pomohla tento problém změnšit nejlépe úplně odstranit?Děkuji za rady.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Otec pleskač bylinková poradna

www stránky otce Pleskače

Zde jsou internetové stránky otce Pleskače.

Zdroj: Otec Pleskač

Poradna

V naší poradně s názvem OTEC PLESKAČ BYLINKOVÁ PORADNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Červenková.

Dobrý den!
Chci se zeptat, zda je vhodné užívat v těhotenství čaj z kozlíku lékařského, případně jakou jinou bylinku lze využít? Předem děkuji za odpověď!
Ludmila Červenková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U kozlíku lékařského je prokázáno, že způsobuje významné snížení hladiny zinku v mozku plodu. Proto není vhodné v průběhu těhotenství používat kozlík lékařský. Úplně nejlepší je během těhotenství prostě 9 měsíců vydržet beze všech léků i těch přírodních z bylinek.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otec pleskač bylinková poradna

Doporučujeme Echinaceu podle Pleskače

Echinacea zlepšuje ochranu organismu. Kapky jsou výborným prostředkem pro prevenci v období chřipek a pomáhají i při nemocech z nachlazení.

Dávkování: 3x denně 40 kapek

Složení: 40% líh, kořen třapatky

Balení: 50 ml

Zdroj: Otec Pleskač

Diskuze

V diskuzi BYLINKOVÁ PORADNA OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jose[ Křivánek.

můžu používat kořen kotivalu vnitřně děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarmila Planková.

Dobrý den, ráda bych se pana Pleskače zeptala na to, jak dlouho se může užívat čaj na ledviny "TRUBKOVEC" a jestli nemá vedlejší účinky. Hodně často jsem cítila bolest v oblasti levé ledviny, nyní po týdnu pití, se to dalo do pořádku. Děkuji za odpověď.
J.Planková

Zdroj: diskuze Bylinková poradna otec pleskač

Poradna Aqua vitae

Poradna Aqua vitae se věnuje pomoci těhotným ženám v tísni, ženám trpícím neplodností, radí při hledání léčby neplodnosti či snahách o adopci a pomáhá obětem postabortivního syndromu. Provozuje bezplatné internetové poradenství (poradna@linkapomoci.cz), telefonické (800 108 000) i terapeutické poradenství.

Otevřena byla 23. března 2006, sídlí v Praze a personálně i náplní své práce je úzce propojena s Hnutím Pro život ČR. V roce 2014 jí časopis Duše a hvězdy udělil na základě hlasování čtenářů v pátém ročníku pro-life ankety Rytíři života Cenu rytířstva 2014.

Zdroj: Postabortivní syndrom

Kontakt na otce Pleskače

Otec Pleskač působí na řeckokatolické farnosti v Otrokovicích. Farnost Otrokovice byla zřízena apoštolským exarchátem roku 2009 pro občany, kteří se hlásí k řeckokatolické církvi v regionech Uherské Hradiště, Zlín, Kroměříž a Vyškov. Od jejího založení je jejím administrátorem P. Adolf Jiří Pleskač. Bohoslužby v Otrokovicích jsou vykonávány v tamním barokním původně římskokatolickém kostele, jehož současná podoba je po rekonstrukci z poloviny 19. století. Bohoslužby se tam nejdříve konaly dvakrát měsíčně v neděli. Od září 2011 se zde konají pravidelně každý týden v neděli v devět hodin.

Další místo, kde je možné vidět otce Pleskače je filiální obec Velehrad, kde se Svatá liturgie koná v bazilice Panny Marie a sv. Cyrila a Metoděje a v blízkém kostele sv. Cyrila (tzv. Cyrilka). Bohoslužby se zde konají každou 2. neděli v měsíci v 15 hodin.

Otce pleskače můžete kontaktovat obvyklými způsoby - poštou, telefonem, emailem.

Korespondenční adresa

Mgr. Ing. Adolf Jiří Pleskač
Palackého 392
679 06 Jedovnice

Mobilní telefon

+420 604 927 678

E-mail

a.pleskac@tiscali.cz

Webové stránky

Zdroj: Rady otce Pleskače

Diskuze

V diskuzi ČESKÝ ROZHLAS BRNO APETÝT OTEC PLESKAČ BYLINKOVÁ PORADNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Blažková.

Dobrý den!
Prosím o radu,
jak léčit arthritidu sarkoidosis

Děkuji
Marie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Smolarova.

Dobrý den,prosím Vás o radu.V ustech mi zjistili Lichen ruben planus,už to mám i na hraně jazyka,bolí to,měla jsem žaludeční vředy,takže mě často pobolívá žaludek a jsem po 2.artroskopii L.kolene a problémy mám stále.Nemužu pořádně chodit ,mám bolesti při chuzi,stále výpotek a otok.Jsem už bezradná.Děkuji Vám Chvála kristu Milena

Zdroj: diskuze Český rozhlas brno apetýt otec pleskač bylinková poradna

Otec Pleskač

Často vystupuje proti mnoha praktikám alternativní medicíny, mezi které se řadí léčitelství, užívání homeopatik. Namísto toho propaguje léčbu pomocí bylinek jako rozumnou alternativu, protože právě bylinky jako Boží dar člověku pomáhají daleko více nežli různá chemická a jiná léčiva, která podle něj mnohdy lidem neprospívají, ba naopak jim škodí.

Otec Pleskač výrazně vystupuje proti současné duchovní dekadenci. Aktivně se ozývá proti homosexualitě jako nástroje hříchu, který ďábel užívá ke zmatení především mladých lidí. V roce 2011 se v pořadu Apetýt, přesně 6. září 2011, se ozval proti mylnému názoru, že potrat je pro ženu svobodou volby a dodal, že z farmaceuticko-lékařského hlediska u mnoha žen po potratu může dojít k postabortivnímu syndromu.

Postabortivní syndrom (PAS) je kontroverzní teorie, kterou zastávají odpůrci potratů, o souboru příznaků a obtíží, které by se dle této teorie měly dostavit po prodělaném potratu u části žen, ať už po potratu samovolném či uměle vyvolaném. Vědecky není existence postabortivního syndromu doložena, není uznán jako psychiatrická diagnóza.

Zdroj: Rady otce Pleskače

Zarůstání nehtů podle Pleskače

Rady jsou jednoduché a všeobecně známé. Za prvé: nejdůležitější je správná bota s širokou kulatou špičkou ve správné velikosti. Za druhé: stříhání ne do kulata, ale rovně. Pomohou i koupele, které změkčí kožní val u nehtů.

Bylinné koupele nohou ve směsi: anýz + fenykl + klanopraška + lišejník islandský (bylinky v poměru 2 : 1 : 1 : ½). Příprava: 4 čajové lžičky směsi vařit 7 minut v 1,5 litru vody, potom odstavit a 2 minuty louhovat. Odvar, který má přiměřenou teplotu, nalijete do lavoru nebo jiné vhodné nádoby a budete si v něm koupat nohy vždy 10 minut. Koupel provádějte odpoledne po 16. hodině po dobu 14 dní.

Zdroj: Otec Pleskač

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ BYLINKOVÁ PORADNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Koubek.

Dobrý den.Děkuji za radu ohledně ledvinových kamenů.CHanta Piedra opravdu zabrala.Teď mám už jen nízké PSA.Nyní se chci poradit s problémem hlavy.Občas mám pocit jako by mě bzučelo v hlavě.pomáhá mi jen homeopatie Rhus Toxicodendron.CT bylo v pořádku.Možná je na vině krční páteř mám totiž díky astmatu vadné držení těla-beru Symbicort 200.Na vysoký tlak beru Amesos.Na žaludek beru Helicid a doplňuji ho úspěšně AlfouAlfou.Vypadá to,že toho beru docela dost ale snažím se v maximální míře léky omezovat.Proto píši i vám.
S pozdravem L.Koubek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdena.

Dobrý den pane doktore chtěla bych se zeptat na radu pro babičku bolí ju klouby a poslouchala vás v rádiu radilste tam něco ze sírou do ponožek prosím o postup a přípravek který bych ji mohla koupit děkuji Kučerová

Zdroj: diskuze Otec pleskač bylinková poradna

Kdo je to otec Pleskač

Adolf Jiří Pleskač, narozený v roce 1955, je moravský řeckokatolický duchovní, exorcista, fytoterapeut a podnikatel. Patří mezi vyhledávané zpovědníky. Velmi populárním se stalo jeho vystupování v Bylinkové poradně pořadu Apetýt, který vysílá Český rozhlas Brno. Od roku 2011 je administrátorem řeckokatolické farnosti Otrokovice. Často vystupuje proti mnoha praktikám alternativní medicíny, mezi které se řadí léčitelství a užívání homeopatik. Namísto toho propaguje léčbu pomocí bylinek jako rozumnou alternativu, protože právě bylinky jako boží dar člověku pomáhají daleko více než různá chemická a jiná léčiva, která mnohdy lidem neprospívají, ba jim naopak škodí. Výrazně vystupuje proti současné duchovní dekadenci. Aktivně se staví proti homosexualitě jako nástroji hříchu, kterého ďábel užívá především ke zmatení mladých lidí. Také se ozval proti mylnému názoru, že potrat je pro ženu svobodou volby, jelikož z farmaceuticko-lékařského hlediska u mnoha žen po potratu může dojít k postabortivnímu syndromu.

Zdroj: Rady otce Pleskače

Kdo je otec Pleskač

Adolf Jiří Pleskač, narozený v roce 1955, je moravský řeckokatolický duchovní, fytoterapeut a podnikatel. Patří mezi vyhledávané zpovědníky. Velmi populárním se stalo jeho vystupování v Bylinkové poradně pořadu Apetýt, vysílaném Českým rozhlasem Brno. Od roku 2011 je administrátorem řeckokatolické farnosti Otrokovice.

Často vystupuje proti mnoha praktikám „alternativní medicíny“, mezi které řadí léčitelství či užívání homeopatik. Namísto toho propaguje léčbu pomocí bylinek jako rozumnou alternativu, protože právě bylinky jako Boží dar člověku pomáhají daleko více než různá chemická a jiná léčiva, která mnohdy lidem neprospívají, ba jim naopak škodí.

Výrazně vystupuje proti současné duchovní dekadenci. Aktivně se ozývá proti homosexualitě jako nástroji hříchu, který ďábel užívá ke zmatení především mladých lidí. V posledním příspěvku (Apetýt 6. září 2011) se také ozval proti mylnému názoru, že potrat je pro ženu „svobodou volby“, a dodal, že z farmaceuticko-lékařského hlediska u mnoha žen po potratu může dojít k postabortivnímu syndromu.

Zdroj: Rady otce Pleskače

Jak na plíseň nehtů podle Pleskače

Pijte směs z bylinek: medvědice + krušina + třezalka + lišejník islandský + máta (bylinky v poměru 1 : 1 : 1 : 1 : 1). Příprava: 1 čajovou lžičku směsi vařit 2 minuty v 1/4 litru vody, odstavit a poté 7 minut louhovat. Bylinky pijte vždy v 8, 10 a 12 hodin dopoledne po dobu 3 týdnů. K přípravě bylinek nepoužívejte umělohmotné ani kovové nádobí.

Bylinné koupele nohou ve směsi: anýz + fenykl + klanopraška + lišejník islandský (bylinky v poměru 2 : 1 : 1: 1/2). Příprava: 4 čajové lžičky směsi vařit 7 minut v 1,5 litru vody, potom odstavit a 2 minuty louhovat. Odvar, který má přiměřenou teplotu, nalijete do lavoru nebo jiné vhodné nádoby a budete si v něm koupat nohy vždy 10 minut. Koupel provádějte odpoledne po 16. hodině po dobu 14 dní.

Zdroj: Otec Pleskač

Léčba vypadávání vlasů u žen podle Pleskače

Lichořeřišnice větší je nízká rostlinka s vejčitými listy a křiklavě žlutými či oranžovými květy. Běžně roste na zahrádkách a málokdo tuší, jaká síla se v ní ukrývá. Využívají se především její semena, ze kterých se připravuje tinktura, jež se používá k léčbě angín, zánětů v krku a zánětů močových cest.

Je účinná také při vypadávání vlasů. Lze využít téměř kteroukoli část rostliny a zajímavé je, že ji můžete konzumovat i v syrovém stavu. Například příjemně štiplavě chutnající listy můžete s klidem použít do salátu místo ředkviček.

Lichořeřišnice větší má výrazné antibiotické účinky, hubí obrovské množství nejrůznějších streptokoků a stafylokoků, E. coli, salmonelu, Proteus vulgaris a řadu dalších baterií. Z tohoto důvodu se užívání lichořeřišnice doporučuje v případě jakékoli bakteriální infekce.

Zdroj: Otec Pleskač

Co je to postabortivní syndrom

Postabortivní syndrom je soubor příznaků a obtíží, které se u části žen dostavují po prodělaném potratu, ať už samovolném, či uměle vyvolaném. Jako samostatná diagnóza není medicínou uznáván, je považován za specifickou formu posttraumatické stresové poruchy. V České republice se pomocí obětem postabortivního syndromu zabývá především poradna Aqua vitae.

Zdroj: Postabortivní syndrom

Bylinková zahrádka na balkoně

Pro bylinkovou zahrádku na balkoně můžete použít komerčně vyráběný set, je jen na vás, jaký si vyberete. Pokud máte doma šikovného kutila, může vám set pro bylinkovou zahrádku vyrobit vlastnoručně z přírodního materiálu. Podstatou bylinkové zahrádky na balkoně je základová deska s bočními podpěrami. Každý truhlík má vespod pevnou misku na vodu. Misky mají dobře přístupné otvory pro zálivkovou vodu a každá pojme až 3 l vody. Velmi pevné truhlíky s miskami jsou pevně uloženy na základně, takže nedojde k jejich posunutí či pádu. Prohýbání nenastane ani po několika letech užívání na přímém slunci. Pro pěstování na balkonech či terasách jsou čerstvé bylinky vždy po ruce. Vypěstované čerstvé bylinky chutnají v jídle daleko lépe než sušené, navíc bylinková zahrádka lahodí oku a provoní celý byt. V zadní části bylinkové zahrádky je úložný prostor pro odložení malých pomůcek k zahradničení a konve k zalévání. Výška opěrné tyče je 80 cm. Každý truhlík samostatně pojme až 3 l vody, čímž máte postaráno o zálivku na delší dobu. Set je dodáván v rozloženém stavu s montážním návodem.

Parametry bylinkové zahrádky – příklad celkového rozměru bylinkové zahrádky na balkoně: 80 x 74 x 73 cm.

Zdroj: Bylinková zahrádka


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP