Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

POROVNAT MODURETIC A LORADUR

OBSAH

Seznam léků na odvodnění

  • Kličková diuretika – Furosemid, Furon, Furorese, kyselina etakrynová, Torasemid, Piretanid.
  • Thiazidová diuretika – Hydrochlorothiazid: Accuzide, Amprilan H, Apo-Amilzide (amilorid a hydrochlorothiazid), Apo-Combilos, Arionex Combi, Berlipril H, Blessin, Cancombino, Carzap HCT, Cazacombi, Combiso, Diroton Plus H, Enap-H, Giovax Plus, Hartil-H, Ifirmacombi, Kylotan Plus H, Lodoz, Loradur, Lorista, Losagen Combi, Lozap, Medoram, MicardisPlus, Miril Plus H, Moduretic, Monace Combi, Nebilet Plus, Ramipril H, Rasilez HCT, Kylotan Plus H, Rasilez HCT, Rhefluin, Sangona, Sarten Plus H, Stadapress, Tritazide, Valsacombi, Valzap Combi, Xaleec Combi.
  • Indapamid: Apo-Perindo, Gleperil Combi, Indap, Perinalon, Perinpa, Prenewel, Prestarium Neo Combi, Pricoron Combi.
  • Klopamid, Xipamid.
  • Draslík šetřící diuretika – Amilorid, často v kombinaci s hydrochlorothiazidem: Amicloton, Apo-Amilzide, Loradur, Moduretic, Rhefluin.
  • Blokátory aldosteronu – Eplerenon: Inspra, Kalium-kanreonát: Aldactone, Spironolakton: Verospiron.
  • Inhibitory karboanhydrázy – Acetazolamid: Diluran, Brinzolamid: Azarga, Azopt, Dorzolamid: Cosopt, Dorzogen Combi, Dorzolamid, Dozotima, Oftidor, Trusopt.
  • Osmotická diuretika
  • Aquaretika
  • Xantiny

Zdroj: Tablety na odvodnění organismu

Diskuze

V diskuzi PROČ NENÍ DOSTUPNÝ MODURETIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antala.

Lékař mi předepsal lék Moduretic a v lékárnách ho nemají prý z výpadku výroby.
Chci se proto optat co je na tom pravdy a pokud ano, kdy bude tento lék opět dostupný.
Díky za info.
S pozdravem

Dušan Antala

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Blažena Mašková.

Kdy bude lék Moduretic zase v lékárnách?




Prosím o odpověď.

Zdroj: diskuze Proč není dostupný moduretic

Ceny křemíku

Zde můžete porovnat ceny křemíku v potravinových doplňcích.

Zdroj: Křemík nejen pro krásné nehty

Vitamín C 1 000 mg – cena

Zde můžete porovnat ceny vitamínu C 1 000 mg.

Zdroj: Vitamín C

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN - LORADUR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Samková.

Mám vysoký tlak. Dostala jsem léky "loradur a tezeo 80 mg". Teď mám problém s arytmii srdce, tak že jsem dostala warfarin 5mg. Chtěla bych znát vzájemné působení těchto léků. Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na to se musíte zeptat lékaře, který vám předepsal Warfarin. Lékař může zkontrolovat srážlivost krve a rovněž může rozhodnout, zda-li tato kombinace je ve vašem případě vhodná. Musíte informovat lékaře předepisujícího Warfarin o všech lécích, čajích, bylinkách a doplňcích stravy, které často užíváte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin - loradur

Prodej otrub – cena

Zde můžete porovnat cenu otrub.

Zdroj: Otruby

Diskuze

V diskuzi PROČ NENÍ DOSTUPNÝ MODURETIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antala.

Lékař mi předepsal lék Moduretic a v lékárnách ho nemají prý z výpadku výroby.
Chci se proto optat co je na tom pravdy a pokud ano, kdy bude tento lék opět dostupný.
Díky za info.
S pozdravem

Dušan Antala

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radik.

To by mě taky zajímalo!!!!!!!!!!Nejde sehnat!!!!! Moje mamka jej má předepsaný a nabídli jí místo toho nějaké tablety,které byly v platíčkách rozbité!

Zdroj: diskuze Proč není dostupný moduretic

Detoxikační náplasti cena

Zde můžete porovnat ceny různých druhů detoxikačních náplastí.

Zdroj: Detoxikační náplasti

Vitamín C v prášku – cena

Zde můžete porovnat ceny vitamínu C v prášku.

Zdroj: Vitamín C

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobry den, cena 3 - 4 000 Kč mi pripada trochu nehorazna a take na tech strankach nikde nejsou uvedene informace, co obsahuje. Psala jsem jim na stranky a nic... pekna firma. Ti, co to zkouseli, muzete mi poskytnou vice informaci? Dekuji. Hana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vili.

K tomu stačí trvalé pití zásadité (živé)vody. Cenově se nedá s ničím porovnat, je téměř zdarma. O vodě se dozvíte více na webu : www.mrtva-ziva-voda.…



Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Vitamín C tablety – cena

Zde můžete porovnat ceny vitamínu C v tabletách.

Zdroj: Vitamín C

Diskuze

V diskuzi VYSOKÝ TLAK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Danuše.

Dobrý den, nemohu najít vhodný lék na vysoký tlak. V období cca 1 roku mám čtvrté. Problém je, že otýkám v obličeji. Horní víčka mám nateklá a jakoby plné vody, zároveň se mi dělají pytle pod očima. Pomalu se stydím chodit mezi lidi.Jediný lék na tlak, po kterém jsem neotekla byl Moduretic ale zase mě strašně bolel žaludek. Musela jsem se vrátit opět k lékům otýkacím. Samozřejmě vše po konzultaci s pí doktorkou. Ta nějak neví co s tím.Paní doktorkou mě bylo doporučeno ať jdu na plastiku, že je to rodové, to byl blábol dne. Sháním informace kde se dá, snažím se si poradit sama, protože naše paní doktorka je řekla bych laxní nebo jí moc pacienti nezajímají.
předem děkuji za odpověď
Danuše

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pinchas Schweindreck.

Moduretic je lék přímo odvodňující, proto po něm neotékáte. Pokud vám stačí na srovnání tlaku, buďte spíš ráda, že to máte tak jednoduché a řešte žaludek, nenadávejte rovnou na lékaře. Bez Modureticu patrně otečete při jakékoliv jiné medikaci, protože vy zjevně to odvodnění potřebujete.

Zdroj: diskuze Vysoký tlak

Cena Nioxinu v eshopu

Zde můžete porovnat cenu výrobků Nioxin.

Zdroj: Nioxin na posílení hustoty vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem MELANOM KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka.

Mohl by to byt melanom? Všimla jsem si ho teď když jsem ho rozškrábla.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, může jít o melanom. Zajděte s tím na kožní, kde vám to vyšetří dermatoskopem a přesně vám řeknou, co to je. Zároveň budete mít snímek do budoucna, aby se dalo porovnat, jestli se to zvětšuje nebo mění barvu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Melanom kůže

Višněvského balzám – cena

Zde můžete porovnat ceny Višněvského balzámu.

Zdroj: Višněvského balzám

Diskuze

V diskuzi JAK SNÍŽIT CUKR V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Terka.

tento přípravek neznám, také používám glukorizin na doporučení známé a jsem spokojená, odvedl svou práci, taky by si zasloužil reklamu, s tímto přípravkem ale zkušenost nemám, tak nemohu porovnat a soudit

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak snížit cukr v krvi

Cena kyseliny hyaluronové

Zde můžete porovnat ceny kyseliny hyaluronové.

Zdroj: Na co je dobrá kyselina hyaluronová

Diskuze

V diskuzi KREVNÍ TLAK A HODNOTY PODLE VĚKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jirka.

3roky jsem pořád chodil po lékařích s vys.tlakem,pocity zvracení,bolesti hlavy atd.Několkrát jsem musel být hosp.v nemocnici tlak jsem měl i 240/130 ale vždy za 2 dny mi ho srazili léky a injekcemi na 150/90 a hybaj domů a jen se navyšovali léky.Při poslední hospitalizaci se opakovalo to samé,ale při propuštění mi lékařka přidala na zkoušku půl tablety Moduretic prý mě to trochu možná sníží tlak.Druhý den večer-doma-mě bylo opět špatně,tak jsem si změřil tlak a měl jsem 90/60 tak jsem volal obvodní lék.a ta mi řekla at vysadím Tezeo 80 a Agen 5 a dle potřeby ho zase nasadím.Zatím užívám již 4 měsíce pouze půl tabl.Moduretic a tlak mám dopoledne 130/75 a večer jako třeba ted 120/68.Koupil sem si v lékárně měřič tlaku Veroval a zkouším si ho několikrát denně-nepravidelně,jemi 62let a nemohu pochopit co se stalo že 3roky pořád špatně a po nemocnicích tolik léků skonzumovaných a nakonec půlka tablety mi změnila chut do života.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krevní tlak a hodnoty podle věku

Jaterní testy - normální hodnoty

Normální rozsah jaterních testů se může občas lišit mezi různými laboratořemi, takže není vždy možné porovnat výsledky přímo, pokud byly přijaty na různých místech. Také běžné rozsahy hodnot pro jaterní testy jsou často odlišné pro muže a ženy.

Zdroj: Jaterní testy

Prášky na odvodnění

Je-li zavodnění způsobeno nemocí, lékař předepíše pacientovi diuretika ve formě léků. Ale existují i přírodní prostředky, které pomohou organismus odvodnit. S většinou otoků si zdravý organismus sám poradí, pokud se však jedná o anasarku neboli těžká formu povšechného otoku, pak nejde o banální a podcenění hodnou záležitost. Jestliže vás tedy trápí kumulace vody dlouhodobě, je zapotřebí hledat příčinu nejlépe s lékařem. Zvažte užívání hormonální antikoncepce, kortikoidů (Medrol, Prednison) nebo protizánětlivých analgetických léčiv (Ibalgin, Acylpyrin, Nalgesin, Aulin, Movalis) či antihypertenzivních blokátorů vápníkového kanálu (Zorem, Presid, Lusopress, Kapidin, Lomir). Vznik otoků může mít ledvinný podklad (proteinurie), jaterní (nízká tvorba albuminu – redukovaný onkotický tlak), srdeční (nízká ejekční frakce), embolický (venostáza), metabolický (malaabsorbce, diabetes mellitus, hypotyreóza), gynekologický (premenstruační hormonální oscilace) a jistě by se našly i další. Jestliže příčina nespadá do výše jmenovaných, potom lze doporučit diuretické čajové směsi (z přesličky, petržele, břízy, kopřivy, truskavce, jalovce, čajovou směs Diuret tea Dr.Popov, Ledviny, močové cesty LEROS NATUR, Ledviny a moč. cesty Megafyt Bylinková lékárna, Čaj čisticí ledvinový HERBEX) případně zmíněné bylinky v podobě tablet (Forfemina či KNEIPP 3 bylinky na odvodnění) a vyvarovat se solení.

Volně prodejné léky

Seznam léků na odvodnění bez předpisu:

  • Kneipp 3 bylinky na odvodnění 60 tob. je přípravek obsahující 3 bylinky na odvodnění, a to jalovec, kopřivu a petržel. Užívá se 2–4x denně 1 tableta s hlavním jídlem.
  • Přírodní produkt H2Out je kombinací přírodních látek obohacených kofeinem pro odvodnění organismu. Vyladěná kombinace zelené kávy, kopřivy dvoudomé, bambusu, jírovce a fenyklu dovoluje organismu zbavit se tekutiny a ovlivnit tak třeba krevní tlak. Užívají se 2 tobolky během dne, nejlépe ráno a odpoledne, vždy po jídle. Užívejte nejpozději 4 hodiny před spaním.
  • Forfemina přípravek na odvodnění těla 30 tbl. brání zadržování vody v těle a zároveň zamezuje vzniku otoků. Užívá se jedna tableta denně.

Jestliže dodržujete režimová opatření, jako je dávání nohou do zvýšené polohy, cvičení, sprchování chladnou vodou, využití kompresivní punčoch, masáž, skotské střiky, tak z lokálních preparátů lze ještě použít kaštanové extrakty (koňská mast či balzám, Priessnitz, Venosan, Diosven, Sněhurka), oblíbenější deriváty heparinu (Lioton, Hirudoid, Heparoid, receptový Thrombocid). Pozitivní reference má rovněž účinek konopí (Venosil, Herbavera). Jestliže však nepřizpůsobíte námahu možnostem dolních končetin, půjde i s přispěním sebelepšího přípravku o velmi pozvolný proces nápravy.

Léky na předpis

Seznam diuretik na předpis:

  • Kličková diuretika – Furosemid, Furon, Furorese, kyselina etakrynová, Torasemid, Piretanid
  • Thiazidová diuretika – Hydrochlorothiazid: Accuzide, Amprilan H, Apo-Amilzide (amilorid a hydrochlorothiazid), Apo-Combilos, Arionex Combi, Berlipril H, Blessin, Cancombino, Carzap HCT, Cazacombi, Combiso, Diroton Plus H, Enap-H, Giovax Plus, Hartil-H, Ifirmacombi, Kylotan Plus H, Lodoz, Loradur, Lorista, Losagen Combi, Lozap, Medoram, MicardisPlus, Miril Plus H, Moduretic, Monace Combi, Nebilet Plus, Ramipril H, Rasilez HCT, Kylotan Plus H, Rasilez HCT, Rhefluin, Sangona, Sarten Plus H, Stadapress, Tritazide, Valsacombi, Valzap Combi, Xaleec Combi
  • Indapamid: Apo-Perindo, Gleperil Combi, Indap, Perinalon, Perinpa, Prenewel, Prestarium Neo Combi, Pricoron Combi
  • Klopamid, Xipamid
  • Draslík šetřící diuretika – Amilorid, často v kombinaci s hydrochlorothiazidem: Amicloton, Apo-Amilzide, Loradur, Moduretic, Rhefluin
  • Blokátory aldosteronu – Eplerenon: Inspra, Kalium-kanreonát: Aldactone, Spironolakton: Verospiron
  • Inhibitory karboanhydrázy – Acetazolamid: Diluran, Brinzolamid: Azarga, Azopt, Dorzolamid: Cosopt, Dorzogen Combi, Dorzolamid, Dozotima, Oftidor, Trusopt
  • Osmotická diuretika
  • Aquaretika
  • Xantiny

Zdroj: Jak odvodnit nohy

Moduretic

Jedna tableta přípravku MODURETIC obsahuje 5,68 mg účinné látky amiloridi hydrochloridum dihydricum, což odpovídá 5,0 mg amiloridum a 50 mg hydrochlorothiazidum.

Moduretic snižuje krevní tlak, zabraňuje nadměrné ztrátě draslíku u pacientů užívajících lék delší dobu. Otoky kardiálního původu: Pozitivní účinek přípravku Moduretic na draslíkovou bilanci může být obzvláště důležitý u pacientů se srdečním onemocněním užívajících digitalis. Cirhóza jater s ascitem a otoky: Moduretic obvykle zajišťuje dostatečnou diurézu se sníženým úbytkem draslíku a se sníženým rizikem metabolické alkalózy při vyváženější struktuře elektrolytů v séru.

Moduretic je obvykle dobře snášen.

Mezi nežádoucí účinky, které byly popisovány v souvislosti s užíváním přípravku Moduretic, obecně patří ty, o nichž je známo, že se vyskytují při diuréze, terapii thiazidy nebo při léčbě základního onemocnění. Klinické studie neprokázaly, že by kombinace amiloridu a hydrochlorothiazidu zvyšovala riziko nežádoucích účinků ve srovnání s podáváním uvedených léků samostatně.

  • Poruchy imunitního systému: anafylaktická reakce
  • Poruchy metabolismu a výživy: anorexie, změny chuti, dehydratace, elektrolytová nerovnováha, dna, hyponatrémie, symptomatická hyponatrémie
  • Psychiatrické poruchy: deprese, nespavost, duševní zmatenost, nervozita, ospalost
  • Poruchy nervového systému: pachuť, závratě, bolesti hlavy, parestezie, ztrnulost, synkopa
  • Poruchy funkce zraku: poruchy vidění
  • Poruchy funkce sluchu a labyrintu: vertigo
  • Poruchy funkce srdce: angina pectoris, arytmie, tachykardie
  • Poruchy funkce cévního systému: návaly horka, ortostatická hypotenze
  • Poruchy dechové funkce, funkce orgánů v oblasti hrudi a mediastinadyspnoe, nazální kongesce
  • Poruchy funkce gastrointestinálního traktu: pocit plnosti v břiše, bolesti břicha, zácpa, průjem, flatulence, krvácení do GI traktu, škytavka, nauzea, zvracení
  • Poruchy funkce kůže a podkožní tkáně: diaforéza, pruritus, vyrážka
  • Poruchy funkce muskuloskeletální pojivové tkáně a kostí: bolesti zad, bolesti kloubů, bolesti dolních končetin, svalové křeče
  • Poruchy funkce ledvin a močových cest: dysurie, inkontinence, nokturie, dysfunkce ledvin včetně renálního selhání
  • Poruchy funkce reprodukčního systému a prsů: impotence
  • Celkové stavy a postižení v místě aplikace: bolesti na prsou, únava, malátnost, žízeň, slabost
  • Testy: zvýšené koncentrace draslíku v séru (> 5,5 mmol/l)
  • Poranění a otrava: digitalisová toxicita
  • Poruchy funkce krve a lymfatického systému: aplastická anémie, neutropenie
  • Psychiatrické poruchy: snížené libido
  • Poruchy funkce nervového systému: encefalopatie, ospalost, třes
  • Poruchy funkce sluchu a labyrintu: tinitus
  • Poruchy funkce srdce: u jednoho pacienta s částečnou srdeční blokádou došlo k rozvoji úplné srdeční blokády, palpitace. Poruchy dechové funkce, orgánů v oblasti hrudi a mediastina: kašel
  • Poruchy funkce gastrointestinálního traktu: aktivace pravděpodobně již přítomného peptického vředu, sucho v ústech, dyspepsie
  • Poruchy hepatobiliární funkce: žloutenka
  • Poruchy funkce kůže a podkožní tkáně: alopecie
  • Poruchy funkce muskuloskeletální pojivové tkáně a kostí: bolesti šíje/krku/ramen, bolesti končetin
  • Poruchy funkce ledvin a močových cest: křeče močového měchýře, polyurie, častost močení
  • Testy: abnormální funkce jater, zvýšený nitrooční tlak
  • Infekce a infestace: sialoadenitida
  • Poruchy funkce krve a lymfatického systému: agranulocytóza, aplastická anémie, hemolytická anémie, leukopénii, purpura, trombocytopenie
  • Poruchy metabolismu a výživy: hyperglykémie, hyperurikémie, hypokalémie
  • Psychiatrické poruchy: neklid
  • Poruchy funkce zraku: přechodné rozostřené vidění, xanthopsie
  • Poruchy funkce cévního systému: nekrotizující angiitida (vaskulitida, kutánní vaskulitida)
  • Poruchy dechové funkce, funkce orgánů v oblasti hrudi a mediastina:respirační tíseň včetně pneumonitidy a otoku plic
  • Poruchy funkce gastrointestinálního traktu: křeče, podráždění žaludku, pankreatitida
  • Hepatobiliární poruchy: intrahepatální cholestatická žloutenka
  • Poruchy funkce kůže a podkožní tkáně: fotosenzitivita, toxická epidermální nekrolýza, urtikárie
  • Poruchy funkce ledvin a močových cest: glykosurie, intersticiální nefritida

Zde můžete vidět příbalový leták a cenu produktu Moduretic.

Zdroj: Léky na odvodnění na předpis

Kyselý pot a strava

Kyselý tělesný pach může být také výsledkem trávení některých potravin. Mezi časté viníky smradlavého potu patří česnek, cibule a kofeinové nápoje. Ale nemusí se jednat jen o tyto potraviny, protože časem zjistíte, že třeba u vás tyto problémy můžou způsobovat i jiná jídla a potraviny, které jsou problematické jen pro vás a zhoršují váš tělesný pach. Jestli chcete zjistit, co způsobuje kyselý tělesný zápach při spánku, tak si veďte potravinový deník a pak můžete porovnat vůni těla s tím, co jste předchozí den snědli. Tato metoda pak pomůže lépe identifikovat příčiny kyselého potu ve stravě.

Zdroj: Kyselý zápach těla po probuzení

Tipy

Způsob dávkovaní závisí na tom, jaký druh pracího prostředku používáte. Univerzální prací prostředky se dělí podle konzistence na sypké, tekuté a předdávkované (tablety, gelové kapsle).

Sypké prací prostředky – doporučenou prací dávku dávkujeme přímo do přihrádky v pračce.

Tekuté prací prostředky – doporučená prací dávka se ponechává v odměrce a vkládá se přímo do bubnu na prádlo nebo se lije do přihrádky u pračky.

Předdávkované prací prostředky – požadovaný počet gelových kapslí se vkládá pod prádlo přímo do bubnu pračky; práškové tablety se vkládají přímo do přihrádky pračky.

Jak si co nejtransparentněji porovnat ceny a tak zjistit, který prací prostředek je nejlevnější? Stačí, když si cenu pracího prostředku vydělíte počtem pracích dávek. A máte to! V mnoha obchodech již najdete uvedený přepočet ceny za 1 prací dávku. Nezapomínejte, jedna prací dávka je standardně stanovená, a tudíž pro všechny výrobce stejná.

Zdroj: Kam nalít tekutý prací prášek

Royal Jelly mateří kašička

Doplněk stravy Royal Jelly (mateří včelí kašička) obsahuje vitamíny A, C, D, E a všechny vitamíny skupiny B, dále množství aminokyselin, minerálních látek, sacharidů, nukleových kyselin a další biologicky významné látky. Normalizuje funkce imunitního systému a udržuje normální hladinu cholesterolu. Látky obsažené v mateří kašičce ovlivňují normalizaci metabolismu, zlepšují dýchání tkání, stimulují krevní oběh a dodávají energii a vitalitu, což se projeví zejména při stresovém zatížení organismu. Mateří kašička dodává tělu nejenom výživné, ale i regenerační látky, posiluje celkovou imunitu, odolnost proti stresu, podporuje kardiovaskulární systém, stimuluje mentální kapacitu a zvyšuje adaptaci v nepříznivých životních podmínkách. Je vhodná při zotavování. Mateří kašička má nezanedbatelný vliv na pokožku těla. Tento doplněk stravy posiluje imunitní systém, regeneruje organismus, posiluje mentální zdraví, udržuje správnou hladinu cholesterolu. Přípravek se užívá jednou až dvakrát denně během jídla.

Ceny dostupné na internetových portálech je možné porovnat zde.

Zdroj: Včelí mateří kašička


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP