Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

PŘÍRODNÍ PRODUKTY NA ODVODNÉNÍ PŘI VYSOKÉM TLAKU

OBSAH

Diuretika – léky na odvodnění

Diuretika jsou látky, které zvyšují vylučování moči, tedy snižují množství vody v těle.

Princip účinku

V ledvinách proběhne filtrace krve, tím však zázrak očišťování krve nekončí. Ve zfiltrované moči je řada hodnotných látek, které se následně vstřebávají zpět do krve. Právě tyto kroky zpětného vstřebávání blokují diuretika, čímž zabraňují zpětnému vstřebávání nejen minerálů, ale i vody.

Vliv na tlak

Úbytek vody způsobuje snížení krevního tlaku, čímž můžeme diuretika řadit mezi antihypertenziva. Krevní tlak ovlivňují přes ledviny (přesněji přes hormon aldosteron) též látky ze skupiny inhibitorů systému renin-angiotenzin-aldosteron. Při vysokém krevním tlaku má odvodnění organismu jiný smysl než zvýšenou tvorbu moči a mělo by být vždy řízené lékařem.

Zdroj: Tablety na odvodnění organismu

Poradna

V naší poradně s názvem MŮŽE SE POUŽÍVAT ZÁZVOR PŘI VYSOKÉM KREVNÍM TLAKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava.

může se používat zázvor při vysokém krevním tlaku

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud máte vysoký krevní tlak a jste léčena léky, jako jsou antikoagulancia (warfarin) a blokátory kalciových kanálů, neberte zázvor bez porady s lékařem. Existují jiné a bezpečnější doplňkové terapie na vysoký krevní tlak, které si můžete vyzkoušet. Jde o diety na vysoký krevní tlak zde: www.ceskaordinace.cz… nebo DASH dieta, která má nízký obsah soli, tuku a rafinovaných sacharidů a upřednostňuje ovoce, zeleninu, celozrnné výrobky, ryby, libové maso a nízko-mléčné potraviny. Zde je návod na dietu DASH www.ceskenemoci.cz/d…
Také byste měla pravidelně cvičit po většinu dní v týdnu poté, co jste k tomu dostala svolení od svého lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Může se používat zázvor při vysokém krevním tlaku

Kdy je tlak vysoký

Krevní tlak je síla, kterou působí krev na cévní stěny. Podle nejnovějších doporučení Světové zdravotnické organizace má normální krevní tlak hodnoty pod 130/85 mm Hg, za optimální se považují hodnoty mírně pod 120/80 mm Hg. O vysokém krevním tlaku lze hovořit tehdy, když lékař nejméně při dvou oddělených měřeních zjistí hodnoty vyšší než 140/90 mm Hg.

Zdroj: Jak rychle snížit vysoký krevní tlak

Poradna

V naší poradně s názvem KREVNÍ TLAK PODLE VĚKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluše Petříčková.

Je možné užívat zázvor při vysokém krevním tlaku?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když zkonzumujete méně než 4 gramy zázvoru denně, tak se nemusíte bát žádných jeho účinků. Nad 4 gramy se dostaví první účinky, mezi které patří i snížení krevního tlaku. U každého je tento pokles tlaku jiný. Zázvor navíc v množství větším než 4 gramy zpomaluje srážlivost krve, dráždí žaludek a způsobuje pálení žáhy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nepříznivé účinky zázvoru - vysoký tlak

Bylinky na odvodnění v DM

Bylinky na odvodnění v DM jsou dostupné kdykoli a recenze jsou veskrze pozitivní. Čaj na odvodnění v tomto řetězci není dostupný. Zde tedy můžete vidět produkty na odvodnění dostupné v DM v podobě tobolek.

Zdroj: Bylinky na odvodnění organismu

Poradna

V naší poradně s názvem SMÍ SE JÍST RAJČATA PŘI VYSOKÉM TLAKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blažena Mašková.

Prosím o odpověď,zda se smí jíst rajčata,když se bere Varfarin?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když berete Warfarin, tak je důležité udržovat příjem vitamínu K ve stravě na stabilní úrovni (90 mikrogramů na den). Rajčata v sobě obsahují vitamín K. V jednom větším rajčeti je asi 7 mikrogramů vitamínu K. Když račata nárazově zařadíte do svého menu, tak v ten den budete muset omezit jinou potravinu obsahující vitamín K, například papriky nebo směs ořechů. Když víte, že máte rajčat dostatek a budete je konzumovat delší dobu každý den, tak začněte a hned druhý nebo třetí den si nechte změřit INR (quickův test srážlivosti).

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Smí se jíst rajčata při vysokém tlaku

Nebezpečí

Produkt Forfemina se nedoporučuje při vysokém tlaku. Forfemina může naopak i přechodně snížit krevní tlak. Dále může být příčinou nevolnosti, která může být způsobená nedostatkem tekutin v těle, protože Forfemina působí močopudně.

Zdroj: Forfemina - recenze

Poradna

V naší poradně s názvem MŮŽE SE POUŽÍVAT ZÁZVOR PŘI VYSOKÉM KREVNÍM TLAKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Novotný.

Neškodí zázvor když beru prášky na vysoký tlak, prášky se jmenují BETAMED Děkuji Novotná

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zatím není žádná studie, která by zkoumala vzájemné působení zázvoru a Betamedu. Je známo, že zázvor může pomoci snížit krevní tlak. Působení zázvoru se projeví, až když ho zkonzumujete mnohem více než doporučené 4 gramy denně. Jak velké je to účinné množství, tak na to je potřeba přijít pečlivým sledováním krevního tlaku, protože zázvor působí u každého člověka jinak silně a jinak dlouho.
Obvyklá konzumace je prostřednictvím čaje. Čaj se dělá z čerstvého nadrobno nastrouhaného zázvoru, který se přelije vroucí vodou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Může se používat zázvor při vysokém krevním tlaku

Přírodní diuretika na hubnutí

Přírodní diuretika vám nepomohou s odstraněním ošklivého tělesného tuku, ale pomohou vám s odstraněním přebytečné vody nebo tekutin z těla. Přírodní diuretika jsou přírodní potraviny a byliny, které umožňují větší průtok moči a tím pomáhají s odstraněním tekutin z těla.

Zdroj: Potraviny na odvodnění

Diskuze

V diskuzi FORFEMINA SLIM RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sasa.

Koupila jsem si Forfeminu Slim a dočetla jsem se že to není vhodné brát při vysokém krevním tlaku.Léčím se už spoustu let a mám vše v normě.Nyní mi otýkají kotníky tak mi v lekárně poradili Forfeminu.Mohu vyskoušet?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Forfemina slim recenze

Bylinky na odvodnění Liftea

Liftea je doplněk stravy obsahující jedinečnou směs bylinek, které přispívají k odvodnění organismu. Dle recenze produkt zmenšuje otoky končetin, detoxikuje tělo a snižuje pocity vyčerpání a únavy. Účinné složení obsahuje extrakt z jalovce, břízy, kopřivy, petržele.

Zdroj: Bylinky na odvodnění organismu

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ PŘÍRODNÍ KOSMETIKA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mery.

A to je na pleti opravdu tak poznat? Vždyť to nemůže být takový rozdíl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Veronika.

Samozřejmě to jde poznat, chemie neudělá s pletí to co příroda. A co si budeme je to pro pleť přírozenější přírodní produkty.

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Čaj na odvodnění organismu

Při odvodnění jsou hojně využívané také bylinné čaje a výtažky z bylin. Rostliny, které se nejčastěji využívají k odvodňování, jsou kopřiva dvoudomá, bříza bradavičnatá, smetanka lékařská, přeslička rolní, pýr plazivý, ale také černý rybíz, černý bez nebo brusinka obecná. Čaje z těchto bylin koupíte v každé lékárně.

Zdroj: Léky na odvodnění bez předpisu

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ PŘÍRODNÍ KOSMETIKA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Samozřejmě to jde poznat, chemie neudělá s pletí to co příroda. A co si budeme je to pro pleť přírozenější přírodní produkty.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Nápoje na odvodnění

Každý nápoj, který obsahuje kofein, působí jako diuretikum, to znamená čaj, káva, cola, energetické nápoje, alkohol a další.

Zdroj: Potraviny na odvodnění

Diskuze

V diskuzi TABLETY NA ODVODNĚNÍ ORGANISMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena šejvlová.

vhodný přípravek na odvodnění organismu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tablety na odvodnění organismu

Náhlý pokles krevního tlaku

Ortostatický kolaps nebo ortostatický šok může vzniknout i u jinak zdravých lidí, tak zvaných vagotoniků. U těchto lidí se obvykle objevuje při náhlé změně polohy nebo při vysokém strachu či stresu, kdy se natolik rozšíří cévy v rukou a nohou, že nastane ortostatický kolaps. 

Náhlý pokles krevního tlaku také může nastat i u lidí s poruchou sympatického nervového systému, například tam, kde je alkoholická nebo diabetická neuropatie, skleróza multiplex, nebo při léčbě beta-blokátory.

Zdroj: Tipy a triky jak zvýšit nízký krevní tlak

Co na odvodnění organismu nabízí lékárna

Na odvodnění organismu pomohou podpůrné prostředky, které obsahují výtažky z bylin, jež pomáhají vodu odvádět z těla. Tyto doplňky stravy lze běžně sehnat v lékárně bez lékařského předpisu. K dostání jsou ve formě tablet, bylinných čajů nebo sirupů. Pomoci vám mohou také kapky s výtažkem z kakostu smrdutého, který příznivě působí na celou vylučovací soustavu.

Forfemina přípravek na odvodnění těla tbl. 30 brání zadržování vody v těle a zároveň zamezuje vzniku otoků. Aplikuje se jedna tableta denně. Forfemina cena.

KNEIPP 3 bylinky na odvodnění tob. 60 je přípravek obsahující 3 bylinky na odvodnění, a to jalovec, kopřivu a petržel. Podává se 2–4x denně 1 tableta s hlavním jídlem.

Přírodní produkt H2Out přináší kombinaci přírodních látek obohacenou kofeinem pro odvodnění organismu. Vyladěná kombinace zelené kávy, kopřivy dvoudomé, bambusu, jírovce a fenyklu dovolují organismu zbavit se tekutiny a ovlivnit tak třeba krevní tlak. Zde je možné koupit H2Out.

Zdroj: Léky na odvodnění bez předpisu

Diskuze

V diskuzi VYSOKÝ TLAK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Danuše.

Dobrý den, nemohu najít vhodný lék na vysoký tlak. V období cca 1 roku mám čtvrté. Problém je, že otýkám v obličeji. Horní víčka mám nateklá a jakoby plné vody, zároveň se mi dělají pytle pod očima. Pomalu se stydím chodit mezi lidi.Jediný lék na tlak, po kterém jsem neotekla byl Moduretic ale zase mě strašně bolel žaludek. Musela jsem se vrátit opět k lékům otýkacím. Samozřejmě vše po konzultaci s pí doktorkou. Ta nějak neví co s tím.Paní doktorkou mě bylo doporučeno ať jdu na plastiku, že je to rodové, to byl blábol dne. Sháním informace kde se dá, snažím se si poradit sama, protože naše paní doktorka je řekla bych laxní nebo jí moc pacienti nezajímají.
předem děkuji za odpověď
Danuše

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pinchas Schweindreck.

Moduretic je lék přímo odvodňující, proto po něm neotékáte. Pokud vám stačí na srovnání tlaku, buďte spíš ráda, že to máte tak jednoduché a řešte žaludek, nenadávejte rovnou na lékaře. Bez Modureticu patrně otečete při jakékoliv jiné medikaci, protože vy zjevně to odvodnění potřebujete.

Zdroj: diskuze Vysoký tlak

Verospiron versus Furon

Při otázce, co na odvodnění, zda Furon či Verospiron, vám dá jednoznačnou odpověď pouze lékař. K silným kličkovým diuretikům se řadí furosemid (Furon, Furorese). Draslík v organismu šetří spironolakton (Verospiron), který často nachází uplatnění u srdečního selhávání.

Zdroj: Na odvodnění Furon nebo Verospiron

Bylinky na odvodnění v těhotenství

Těhotná žena by se v každém případě měla poradit s lékařem ohledně odvodnění. Proč je vůbec potřeba se odvodňovat v těhotenství? Pokud se objeví otoky a zadržování vody v tomto období, patří tento problém do rukou lékaře a není zde prostor na babské rady.

Vždy se samozřejmě doporučuje poznat prapůvodní příčinu tohoto stavu – může jí být slabý výkon srdce, ledvin i jater nebo narušení lymfatické či hormonální soustavy.

Zdroj: Bylinky na odvodnění organismu

Cena

Zde můžete vidět cenu přípravku Forfemina.

Zdroj: Forfemina přípravek na odvodnění

Je Furon na předpis

Lék Furon 40 mg je pouze na lékařský předpis a prodej bez předpisu v lékárně není možný. Úhrada pojišťovny činí 63,70 Kč a maximální doplatek je 9,04 Kč.

Vyvarujte se těchto inzerátů: „Nabízím léky na srdce a odvodnění (Furon, Verospiron, Enap), nám už jsou k ničemu, ale vyhazovat je je blbost!“ Můžete si vážně poškodit zdraví při jejich koupi přes internet.

Zdroj: Na odvodnění Furon nebo Verospiron

Jak odvodnit nohy

K odvodnění nohou jsou hojně využívány také bylinné čaje a výtažky z bylin. Rostliny, které se využívají k odvodňování nejčastěji, jsou kopřiva dvoudomá, bříza bradavičnatá, smetanka lékařská, přeslička rolní, pýr plazivý, ale také černý rybíz, černý bez nebo brusinka obecná. Čaje z těchto bylin koupíte v každé lékárně.

Zdroj: Bylinky na odvodnění organismu

Co je to diuretikum?

Diuretika zvyšují vylučování vody a různých škodlivin močí. Používají se při potížích s vysokým tlakem, některých otravách a také na různé nepříjemné otoky. Patří mezi často předepisované léky, ale určitě stojí za to se poradit se svým lékařem, jestli v tom či onom konkrétním případě by nebylo pro tělo šetrnější použití nějaké přírodní alternativy.

Zdroj: Potraviny na odvodnění


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP