Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

PROČIŠTĚNÍ CÉV

OBSAH

Kurkuma

Účinná látka v kurkumě – kurkumin – může zabránit koagulaci krevních destiček a pomoci zbavit tepny tvorby plaku. V tradiční čínské medicíně se kurkuma používá k pročištění krve. Silné antioxidační účinky mohou chránit LDL cholesterol před oxidací, čímž se snižuje cholesterol v krvi a zabraňuje hromadění plaku.

Zdroj: Čištění cév přírodní cestou

Diskuze

V diskuzi ZVÁPENATĚLÉ VĚNČITÉ TEPNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lisková.

pročištění organismu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Warfarin a nedostatek vitaminu K mám kovovou chlopen a ted anginu pectoris a co dál vše je od warfarinu mám zřejmě poškozené věnčity cévy a jak se to dá léčit a ještě budu mit infarkt bolí mě hlava,To není jedna nemoc vše je vinna doktorů neumí léči jen předepisovat léky,aby měli práci ,ale i na ně dojde ,někteří jsou na h**no už,abych to měla za sebou katra

Zdroj: diskuze Zvápenatělé věnčité tepny

Brokolice

Brokolice je plná vlákniny, která je prospěšná pro celkové zdraví srdce. Ukázalo se, že zelenina jako brokolice, květák a zelí pomáhá předcházet ucpávání tepen a chrání před vaskulárními chorobami. Přidejte si proto i vy brokolici do svého jídelníčku. Recepty na přípravu naleznete na internetu.

Zdroj: Potraviny na pročištění tepen a cév

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlína.

Dobrý den, teď jsem si prohlížela stránky drnatura a musím říct že to mají vyvedený naprosto skvostně a přesvědčivě..málem jsem si hned objednala. Ale je to za děsný peníze..potřebovala bych slyšet nějakou zkušenost od někoho, kdo to skutečně užívá, jak to dopadlo, projevily se opravdu ty zázračný očistný účinky? (ještě i jinak, než třeba nakonec jenom nevolností a průjmem?) Moc děkuju, jestli se se mnou máte chuť podělit o svoje zkušenosti.



p.spicova@seznam. cz



Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel 1antonia.

právě dobírám 3.balení Colonix a necítím na sobě sebemenší zlepšení.Dokonce se mi hodnoty ECP o mnoho zvýšily. Myslela jsem si, že mi pročištění pomůže od neustálé kopřivky.Opal je pravdou. Jen jsem utratila spoustu peněz a myslím , že tu samou službu by poskytlo i psylium a senesový čaj, což by stálo o mnoho méně.Takže já jsem velice zklamaná.antonie

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Vnitřní užití

Vnitřní použití ricinového oleje slouží k pročištění střevního traktu a detoxikaci. Pomáhá jako projímadlo při zácpě a žaludečních potížích. Má však silné projímavé účinky, proto je třeba dbát na přesné dávkování. Ricinový koktejl na vyvolání porodu se používá po vypočítaném termínu porodu jako stimulace.

Zdroj: Účinky ricinového oleje

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Boženka.

Pokud chceš složení Colonixu, tak mi napiš na e-mail, mám ho a pošlu Ti ho.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlasta.

dobrý den,také bych ráda věděla složení Colonixu,nikde není podrobnější popis,vypadá to,jak když ho výrobce tají.



díky

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Recepty na domácí dietu k očistě střev

Jablečný mošt

Čerstvá jablečná šťáva je jedním z nejlepších domácích léků na pročištění tlustého střeva. Pravidelná konzumace jablečné šťávy povzbuzuje pohyb střev, odbourává toxiny a zlepšuje zdraví jater.

Citronová šťáva

Citrony mají antioxidační vlastnosti a vysoký obsah vitamínu C, který je velmi účinný na trávicí systém.

Voda

Pro pročištění tlustého střeva je nejlepší konzumace čisté vody. Důležité je vypít alespoň deset až dvanáct sklenic vody za den. Pravidelná konzumace vody dodává tělu tekutiny a odplavuje škodlivé toxiny a další odpad z těla.

Jogurt

Konzumace čerstvého jogurtu udržuje zdravé tlusté střevo. Jogurt dodává tělu probiotické bakterie a zbavuje tělo špatných bakterií. Zároveň obsahuje dostatečné množství vápníku.

Aloe vera

Aloe vera je známo pro své detoxikační schopnosti a působí i jako projímadlo, proto je považováno za efektivní prostředek pro očistu střev.

Zázvor

Zázvor může přispět ke snížení nadýmání, stimuluje funkci tlustého střeva.

Zdroj: Očista střev

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aljoša.

Colonix koupíš na www.drnatura.eu :armati3:

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana.

Dobry den, cena 3 - 4 000 Kč mi pripada trochu nehorazna a take na tech strankach nikde nejsou uvedene informace, co obsahuje. Psala jsem jim na stranky a nic... pekna firma. Ti, co to zkouseli, muzete mi poskytnou vice informaci? Dekuji. Hana

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Babské rady na domácí projímadla

  • Ricinový olej je nejznámějším přírodním projímadlem vůbec.
  • Smíchejte čajovou lžičku medu ve sklenici teplé vody a vypijte. Používání tohoto nápoje dvakrát denně vám určitě uleví od zácpy.
  • Smíchejte půl hrnku pomerančového džusu s půl šálkem olivového oleje. Tato směs by měla být konzumována dvakrát denně.
  • Pijte šťávu z aloe vera dvakrát denně (ráno a večer). Aloe má projímavé účinky.
  • Z poloviny citronu vymačkejte šťávu do sklenice teplé vody a vypijte.
  • Vytvořte směs z kukuřičného sirupu a vody. Jedná se o vhodný přípravek k pročištění tlustého střeva.
  • Ranní šálek čaje nebo kávy může fungovat pro některé lidi rovněž jako dobré projímadlo. Pokud je na to člověk zvyklý, nefunguje to.
  • Lžička medu nebo ricinového oleje by měla být užívána se lžičkou citronové šťávy nalačno.
  • Datle, banány, jablka, avokádo a fíky jsou ovoce, které je vhodné konzumovat ve formě džusu. Tyto potraviny mají dobré projímavé účinky.
  • Hrušková šťáva je vhodným projímadlem a zároveň má dobrý účinek k pročištění tlustého střeva.
  • Jogurt smíchaný s cukrem zvyšuje projímavé účinky.

Zdroj: Domácí projímadlo

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel DANA.

Ahoj koupila jsem si detoxikační program colonix, po prním týdnu jsem se zbavila zácpy věčného nadýmání i po vodě a i s váhou jdu dolů, je to úžasná věc. mohu všem jen doporučit. Vyzkoušela jsem toho už dost, ale jen colonix mě mých problémů zbavil, děkuji Dana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jitka.

hehe, další dealerka? :-DDD

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Proč mám červené pupínky na zadku

Červené pupínky na zadku se vytvářejí především při používání syntetického spodního prádla. Na potírání pupínků na zadku je dobrý éterický olej z australského čajovníku (Tea tree oil) nebo levandulový éterický olej. Také pomáhá celkové pročištění organismu, především tlustého střeva (pomocí juky nebo výplachů střev). A na sprchování a ke koupelím používejte pouze přírodní kosmetické přípravky – výborný je například levandulový sprchový olej.

Zdroj: Pupínky na hýždích

Olivový olej

Mononenasycená kyselina olejová, která se nachází v olivovém oleji, chrání srdce a významně snižuje riziko kardiovaskulárních chorob a cévní mozkové příhody. Přidávejte tedy olivový olej pravidelně do svého jídelníčku. Pokapejte s ním saláty a používejte jej i při vaření, ale ujistěte se, že používáte správný typ. Chcete-li získat všechny antioxidační a protizánětlivé účinky tohoto oleje, kupte si 100% extra panenský olivový olej (pokud možno organický).

Zdroj: Potraviny na pročištění tepen a cév

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Wanda.

Složení Colonixu, jak je napsáno na stránkách amerického distributora: Psyllium (lusky), Lněné semínko, Fenykl (semeno), Lékořice (kořen), Papája (plod), Grapefruit (pektin), Jilm plavý (kůra), Proskurník (kořen), Reveň (kořen), „Guar Gum“ (přírodní látka získaná z rostliny Guar), Vojtěška, Máta (list), Medvědice (list), Aloe vera. Plus: 100% přírodní výtažek ze stévie, banánová příchuť.

Wanda

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Zázvor

Byla provedena studie pod názvem Ochranné účinky extraktu zázvoru (Zingiber officinale) proti diabetem vyvolané srdeční abnormalitě u potkanů.

Závěr: Zjištění ukázala, že extrakt zázvoru významně snižuje abnormality srdeční struktury u diabetických potkanů a že tyto účinky mohou být spojeny se zlepšením hladiny apo, leptinu, katepsinu G a homocysteinu v séru s antioxidačními vlastnostmi extraktu zázvoru. [2]

Zdroj: Nápoj na pročištění cév

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Macelka:o).

:-D :-D :-( no nïc moc to co potřebuju stejně tady nenajdůůůů...!! :fire:

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Zelený čaj

Zelený čaj má při arterioskleróze příznivé účinky, obsahuje totiž flavonoidy a katechiny, což jsou silné antioxidanty. Zelený čaj obsahuje rovněž aminokyselinu L-theanin, která má pozitivní vliv na ředění krve – zabraňuje oxidaci cholesterolu. Pravidelná konzumace zeleného čaje tak pomáhá předcházet tvorbě krevních sraženin a vede ke zdravým tkáním.

Doporučuje se vypít šálek zeleného čaje dvakrát nebo třikrát denně jako prevence ucpávání tepen.

Zdroj: Nápoj na pročištění cév

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Boženka.

Pokud chceš složení Colonixu, tak mi napiš na e-mail, mám ho a pošlu Ti ho.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kiky.

Dobrý den,

můžete mi poslat info o Colonixu a Vaše zkušenosti s tímto přípravkem.



Děkuji

Naďa

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Ořechy

Oříšky jsou bohaté na nenasycené tuky, vitaminy a vlákninu, takže jde určitě o dobrou volbu. Vyzkoušejte mandle, kešu nebo para ořechy, ty mají velmi vysoký obsah hořčíku. Hořčík brání hromadění a ukládání cholesterolového plaku v tepnách, což pomáhá předcházet ucpávání tepen. Přidejte si tedy také ořechy do svého jídelníčku. Pro optimální zdraví srdce a tepen se doporučuje tři až pět porcí ořechů týdně. Je jen na vás, jaký mix ořechů zvolíte.

Zdroj: Potraviny na pročištění tepen a cév

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MIRKA.

Dpobry den,chtela jsem se zeptat,za kolik se da COLONIX sehnat.Rada bych si jedno baleni poridila..Dekuji HAVRANKOVA

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva455.

otvorte si stranku drnatura.cz

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Káva

A teď jedna dobrá zpráva pro milovníky kávy! Káva pomáhá udržovat tepny průchodné. Pití tří šálků denně údajně výrazně snižuje riziko vzniku aterosklerózy nebo ucpaných tepen. Přidejte si tedy kávu do svého jídelníčku. Pijete tři šálky denně, žádný problém! Ale je důležité vyhýbat se přidávání cukrů nebo jiných ingrediencí do kávy, jen tak bude vaše káva zdravá a prospěšná. A nezoufejte ani v případě, že káva zrovna není váš „šálek čaje“ – zelený čaj se také ukázal jako prospěšný pro kardiovaskulární zdraví.

Zdroj: Potraviny na pročištění tepen a cév

Šťáva z granátového jablka

Granátové jablko je velmi prospěšné při prevenci kardiovaskulárních chorob. Je bohaté na vitamin C. Jednou z hlavních příčin ucpaných tepen a kardiovaskulárních chorob je právě nedostatek vitaminu C. Granátové jablko obsahuje ve velké míře také polyfenoly, díky čemuž má antioxidační a protizánětlivé vlastnosti působící na snížení krevního tlaku.

Každý den vypijte sklenici šťávy z granátového jablka. Nepijte připravené džusy. Místo toho si raději připravte čerstvou šťávu doma a pijte ji ihned. Vhodnou alternativou je jedno granátové jablko denně.

Zdroj: Nápoj na pročištění cév

Granátové jablko

Chcete-li mít zdravé srdce, pak pijte šťávu z granátového jablka. Granátové jablko čistí ucpané tepny a zlepšuje průtok krve. Může za to vysoká hladina antioxidantů, které bojují proti volným radikálům a stimulují tvorbu oxidu dusnatého v krvi. Přidejte si tedy granátové jablko do svého jídelníčku. Kupte si 100% čistou šťávu z granátového jablka bez přidaného cukru a konzumujte ji jako svačinu. Šťávu z čerstvého granátového jablka můžete přidat do koktejlů, semena zas budou skvělým doplňkem ranní ovesné kaše.

Zdroj: Potraviny na pročištění tepen a cév

Tučné ryby

Ryby jsou plné zdravých tuků, známých také jako nenasycené tuky. Vyšší konzumace ryb je evidentně spojena s menším počtem infarktů. Bylo prokázáno, že jejich omega-3 mastné kyseliny snižují hladiny triglyceridů a zabraňují riziku srdeční smrti. Přidejte si proto i ryby do své stravy. Jezte lososovité typy ryb nebo jiné oblíbené mastné ryby, jako je tuňák nebo makrela, a to jednou až čtyřikrát týdně, abyste mohli těžit z jejich výhod. Doplňování rybího tuku se považuje za nejlepší prostředek pro udržení zdraví srdce.

Zdroj: Potraviny na pročištění tepen a cév

Čaj na pročištění organismu

Nemáte čas nebo náladu si doma chystat pročišťovací čaj? Pak můžete využít širokou nabídku čajů na trhu, které bývají 100% přírodní a cenově dostupné, a nápoje si připravit okamžitě. Ne všechny čaje jsou ale vhodné k detoxikaci a hubnutí (například běžné sáčkové čaje nemají s rostlinou čajovníkem příliš společného). Mezi pročišťovací čaje patří tyto: zelený, kopřivový, mátový, pampeliškový, zázvorový. S pitím zmíněných čajů to však nepřehánějte, vypijte maximálně 3−5 menších šálků denně. Rovněž není vhodné pít tyto čaje před spaním, poněvadž mohou mít podobné účinky jako káva.

Zdroj: Detoxikační čaj

Avokádo

Rovněž avokáda jsou dobrou volbou pro tepny – toto zdravé ovoce zvyšuje „dobrý“ cholesterol a zároveň snižuje ten „špatný“. Avokádo je plné draslíku, obsahuje ho dokonce více než banán. Ukázalo se, že draslík pomáhá předcházet kardiovaskulárním onemocněním a vaskulární kalcifikaci v tepnách, proto si i vy přidejte avokádo do jídelníčku. Nahraďte máslo avokádem, použijte jej v sendvičích, kuřecím či tuňákovém salátu. Nebo jste milovníkem smoothie? Pak vypijte svou denní dávku draslíku přidáním avokáda do oblíbeného míchaného nápoje, jako bonus získáte smoothie extra krémové.

Zdroj: Potraviny na pročištění tepen a cév


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP