RECEPT NA PROČIŠTĚNÍ CÉV Z ČESNEKU CITRONU A VODKY
Obsah
Česnek a citron
Nejdůležitější léčivou složkou česneku je allicin, díky kterému má česnek antivirové, antibakteriální, antimykotické a antioxidační vlastnosti. Citrony mají různé výživné prvky, jako je vitamin C, vitamin B, bílkoviny, fosfor, uhlohydráty, flavonoidy, díky nimž je citron doslova zázračným lékem na různé nemoci. Citronová kůra obsahuje rutin, který může posílit stěny krevních cév.
Recept
Postup: Vezměte asi 20–30 stroužků česneku, odstraňte z nich slupku a řádně je omyjte. Vezměte 4–5 bio citronů, nejlépe s tenkou kůrou, a důkladně je omyjte. Nakrájejte citrony i s kůrou na malé kousky. Nasekejte také česnek. Nyní vložte kousky česneku a citronu do mixéru, abyste vytvořili pyré. Poté vše smíchejte s litrem vody a vařte. Nechte vychladnout a obsah nalejte do skleněné láhve přes plátno. Lahvičku uzavřete a uchovávejte ji v lednici.
Způsob konzumace: Pijte půl šálku tohoto nápoje jednu nebo dvě hodiny před nebo po hlavním jídle. Před použitím vždy láhev dobře protřepejte. Pokračujte takto tři po sobě jdoucí týdny. Poté si udělejte týdenní přestávku a léčebnou kúru opakujte s novou směsí.
Výsledek: Všimnete si regenerace celého těla. Nápoj pomáhá nejen při odstraňování ucpání tepen a snižování cholesterolu, ale také jako prevence kalcifikace, špatného sluchu a špatného zraku.
Na domácí výrobu česnekové tinktury můžete použít čerstvý nebo sušený česnek. Česnek musí být jemně nasekán nebo můžete k jeho rozmělnění použít struhadlo nebo ho roztlouci paličkou v hmoždíři. Pro správné extrahování léčivých látek z česneku umístěte nasekaný česnek ve skleněné nádobě. Do sklenice dejte dvojnásobek množství vodky nebo octa, než je množství česneku. Například, pokud jste použili 1 šálek česneku, dejte 2 šálky vodky nebo octa. Je-li česnek sušený, tak použijte vodku nebo ocet v poměru 5 krát větší než je množství česneku. Sušený česnek potřebuje více tekutiny, protože ji musí nejdříve absorbovat a potom teprve z něho půjde extrahovat ven obohacena o léčivé látky. Česnek by měl být kompletně pokryt kapalinou během procesu výroby tinktury. Po zalití česneku pevně našroubujte víčko na sklenici a důkladně protřepejte. Nechte česnekovou tinkturu ve sklenici odpočinout po dobu 2 týdnů a během této doby ji denně protřepejte. Užitečné je označit sklenici, nápisem "česneková tinktura" a přidat datum přípravy, takže víte, kdy přesně uplynou 2 týdny. Po 2 týdnech propasírujte směs přes cedník, sítko, nebo přes pevný bavlněný hadřík, který umotáte a stisknete mezi dvě prkénka. Pak dejte česnekovou tinkturu do tmavých barevných skleněných lahví s kapátkem. Označte je nápisem "česneková tinktura" a znovu také na lahvičku napište datum přípravy. Tinktura se může používat několik let, pokud se skladuje v chladném, tmavém místě.
V naší poradně s názvem CITRÓN S ČESNEKEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta.
To myslíte vážně, přidávat k citrónu a česneku Alpu? Je to sice bylinný roztok, ale určený k masážím a ne k pití! Jiné podobné recepty Alpu neuvádějí...
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Marto, pro vnitřní užívání bude vhodnější nahradit Alpu vodkou. Tato přísada je použita především jako macerační činidlo (navazuje na sebe léčivé látky) a také jako konzervant celé směsi, aby byla déle stabilní. Díky za Vaši připomínku.
Česnek, med a citron jsou výbornou prevencí proti usazování nánosů v cévním systému. Zde je recept na přípravu očistného roztoku:
Ingredience: 5 celých citronů, 30 stroužků českého česneku, 1 litr vody, 5 lžic medu
Postup: Citrony umyjeme v horké vodě a nakrájíme je na malé kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na půlky. Všechno dohromady umixujeme na kaši. Vzniklou směs nalijeme do vody a necháme projít varem. Hned pak odstavíme. Přecedíme (propasírujeme) přes sítko, po zchladnutí přidáme 5 lžic medu, dobře promícháme a nalijeme do láhve. Skladujeme na chladném místě, nejlépe v ledničce.
V naší poradně s názvem DOMÁCÍ LÉK NA BRADAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.
Česnek a ocet je účinný domácí lék proti bradavicím. Místo octa je možné použít i šťávu z citrónu. Léčba bradavic česnekem s citronem nebo octem se provádí tak, že česnek nakrájíme na tenké plátky a zalijeme octem nebo šťávou z citrónu. Tuto směs necháme uležet 7 dní v uzavřené lahvičce někde v temnu. Samotné ošetření pak provádíme tak, že vezmeme plátek macerovaného česneku, přiložíme ho na bradavici. Přes plátek česneku přiložíme vatičku namočenou v maceračním roztoku a zabalíme, aby z bradavice česnek nespadl. Takto ošetřenou bradavici necháme zrát přes noc do rána, kdy zábal na bradavici sundáme. Mám to odzkoušené a funguje to na 100%.
Je to opravdu 100 procentní.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a bude moci vložit svůj komentář.
Uvaříme si do měkka 200 gramů sojových bobů, do kterých pak přidáme 5 oloupaných stroužků utřeného česneku, který jsme nechali po utření 20 minut odpořinout. Pak k tomu přidáme ještě lžíci slunečnicového oleje, trochu mletého kmínu, a trochu soli a vše dobře promixujeme. Tuto dietní a léčivou česnekovou pomazánku natíráme na celozrnný chleba a jeho povrch ozdobíme lístky celeru, petržele nebo libečku.
Česneková tinktura
Výroba tinktury z česneku vyžaduje dobře nakrájený a 20 minut odpočinutý česnek. Můžeme použít čerstvý anebo i sušený česnek. Česnek musí být jemně nasekán úplně nejlepší je, když je česnek umletý a pak nechaný 20 minut na vzduchu. Nakrájený česnek umístíme do sklenice a k němu přidáme dvojnásobné množství vodky nebo octa. Například, pokud jste použili 1 šálek namletého česneku, tak dejte 2 šálky vodky nebo octa. Pokud použijeme česnek sušený, tak do sklenice dáme vodky nebo octa v poměru 5 krát množství suchého česneku. Česnek musí být všechen pokryt kapalinou v průběhu celého procesu výroby tinktury. Pak našroubujte víčko na sklenici a dobře s ní a protřepejte. Česnekovou tinkturu nechte ve sklenici odpočívat po dobu dvou týdnů a denně s ní dobře zatřeste. Dobré je označit si sklenici s tinkturou cedulkou s datem, takže pak přesně víte, kdy uplynou 2 týdny. Po dvou týdnech oddělíme tuhé kousky česneku od kapaliny. To lze provést pomocí cedníku a sítka nebo přes bavlněný hadřík. Kapalinu, kterou přecezením dostaneme, dáme do tmavé skleněné lahvičky s uzávěrem a označíme ji štítkem "česneková tinktura" a znovu napíšeme i datum výroby, protože česnekovou tinkturu můžeme použít i za několik let, pokud ji budeme uchovávat na chladném a tmavém místě.
Česneková tinktura - použití a dávkování
Česneková tinktura může být použita zevně k léčbě kožních virových, bakteriálních i plísňových infekcí. Typicky na onemocnění nohou – na rány, na vředy nebo na plíseň na nohou. Česneková tinktura může být také použita vnitřně, jako přírodní lék proti chřipce a nachlazení, na červy, také jako domácí léčba roupů, na léčbu respiračních onemocnění, na léčbu vysokého krevního tlaku, na problémy s ledvinami a močovým měchýřem. Dospělí mohou orálně užívat až 5 kapek 4 krát denně.
V diskuzi LEKY NA VYSOKY TLAK A CITRONY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.
Dobry den,prosimvas uzivam na vysoky tlak prestarium neo combi a nasla jsem si recept na procisteni cev ze 6 citronu a 30 strouzku cesneku s litrem vody.Denne se uziva 50ml.Muzu to pit pri tech lecich?Dekuji
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdena.
Taky úžívám Prestarium Neo a občas si tuhle očitnou kůru na cévy dám taky a nic mi to nedělá.
Králičí stehna omyjte pod studenou vodou, poté je osušte papírovou utěrkou a zbavte blan. Ostrým nožem udělejte do masa zářezy a vsuňte do nich plátky slaniny. Maso protkněte snítkami rozmarýnu a uložte ho do pekáčku. Tymián a rozmarýn smíchejte v misce s olejem a dijonskou hořčicí a vzniklou marinádou přelijte králíka. Maso přikryjte mikrotenovou fólií a nechte ho odležet v lednici, nejlépe přes noc.
Rozpalte gril. Rošt okartáčujte a naolejujte. Nejprve pečte maso ve střední části grilu, poté ho přesuňte blíž ke kraji. Často ho otáčejte kleštěmi a potírejte zbylou marinádou, dokud nebude dobře propečené, což bude trvat asi tak 20 minut. Hotové porce dejte na talíře, osolte je, přikryjte a nechte 5–10 minut stát. Grilovaného králíka podávejte s bílým pečivem a zeleninovým salátem.
Kúra trvá dva týdny. První den před snídaní se vypije šťáva z jednoho citronu, zředěná studenou vodou. Každý další den se použije o jeden citron víc až do celkového počtu sedmi. Pak se zase opačně jejich množství snižuje a poslední den se pije opět jen šťáva z jednoho citronu.
Kúra není vhodná pro děti a starší osoby a také pro jedince s nemocnými ledvinami, malým množstvím červených krvinek a vápníku. Citrony mohou mít i nežádoucí toxické účinky, ale v podstatě jen tehdy, kdy je jejich konzumace, případně zevní použití neředěné šťávy, nadměrné. V takových případech může dojít k podráždění žaludku nebo dásní.
Toto ovoce je bohatým zdrojem látek posilujících imunitu, cévy, napomáhajících uzdravení kůže a také bránících některým buněčným změnám vedoucím například k rakovině. Vitamín C je silným antioxidantem, snižuje hladinu volných radikálů a pomáhá i posilovat srdce. Citrony obsahují kyselinu citronovou, sloučeninu snižující vylučování vápníku. Dva a půl litru vody s příměsí šťávy z jednoho většího citronu zajistí stejný účinek jako citrátové léky. Citrony rovněž pomáhají odkyselovat organismus.
V diskuzi BĚLENÍ ZUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.
Dobrý den chtěla jsem se zeptat jaké množství soli a citronu je potřeba na vytvoření pasty pro bílé zuby.děkuji za odpověd
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Veronika.
Já to dělám tak, že si vymačkám šťávu z jednoho citronu a v ní pak namočím suchý zubní kartáček, který pak vložím do soli. Sůl se na vlhký kartáček nalepí a s ním si pak čistím zuby. Namočení v citrónu a obalení v soli pak během čištění několikrát opakuji.
Technologický postup: Kuře omyjeme, osušíme a naporcujeme na čtvrtky. Ze všech stran ho osolíme a rozložíme do pekáčku. V misce smícháme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, olivový olej, oregano a přelijeme přes porce kuřete. Obalíme je v marinádě, pekáč přikryjeme a marinujeme v chladu alespoň 1 hodinu nebo přes noc. Předehřejeme troubu na 250 °C, pekáč s porcemi kuřete otočenými kůží nahoru vložíme do trouby a zprudka zapečeme. Snížíme teplotu na 180 až 200 °C, podlijeme trochou vody, přikryjeme a pečeme pod poklicí doměkka. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme teplou vodou. Nakonec sundáme poklici a dopečeme kůrčičku dozlatova. Podáváme s dílky citronu, zelenou petrželkou a rýží nebo vařenými brambory a salátem z čerstvé zeleniny.
V diskuzi PRAVDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nostradame.
ano šťáva z citronu je opravdu zázrak pro ženy mám to již vyskoušeno u dvou mých bývalých žen a opravdu je to přírodní antikoncepce a nejen to pomáhá ženám proti jejich různým neduhům,proto 100procentně doporučuji a ať ženy nemají vůbec obavy a používají šťávu z citronu a ne nějaké chemikálie které jim škodí ne jen citron ale i mnoho dalšího ovoce pomáhá dokonce existuje ovoce které léčí rakovinu 1000x účinnější než antibiotika.Lidstvo by se mělo zamyslet vše už tady bylo jen moderní člověk hledá nahrážky aby získal finanční výhody , jak seříká lékař léčí ale přiríroda uzdravuje.!!!
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Peťan.
Ano je to pravda moje žena měla takové ty ženské problémy ,kvasinky,svědění a díky šťávě z citronu je dnes v pohodě,jsem pro a ženy by si měly uvědomit zda drahé chemické prostředky,Já dávám šťávě z citronu zelenou a doporučuji. P
Technologický postup: Maso rozložte do pekáčku, zastříkněte citronovou šťávou a půlky citronu položte mezi maso. Zakapejte olejem a medem, zalijte vínem, přidejte česnek a tymián, vše dobře promíchejte a překryté fólií nechte nejlépe do druhého dne odpočívat v chladu. Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí maso srovnejte v pekáči kůží nahoru, vložte do trouby a pečte, dokud nebude maso křehké a kůžička dozlatova vypečená. Osolte a okořeňte a ihned podávejte, nejlépe s novými bramborami a zeleninovým salátem.
V diskuzi VÝROBA RAKYTNÍKOVÁ TINKTURA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana.
Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem. Plody rakytníku jsem nakládala do vodky, bez použití cukru. Nechala odležet při pokojové teplotě v zašpuntovaných lahvičkách po dobu cca 4 měs. Je možné, aby byl zkažený? Děkuji předem ze odpověď.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Truth33.
Citron posiluje imunitní systém a obranyschopnost, pomáhá při zažívání, zabraňuje krvácení z dásní, posiluje tepny, posiluje vlasy, nehty a pokožku, zvyšuje výkonnost, působí preventivně proti křečovým žilám.
V diskuzi ČEVABČIČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janak.
Chtěla bych pravý recept , ten je bez česneku a cibule , tyhle recepty jsou na karbanátky , a obaluje se to v mouce .
to nejní přesný
děkuju
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jurko.
Ano, naprostá pravda. Tady se , nejenom tyto stránky, kašle na pravý recept. Tady si každý dělá co chce, ale propůjčuje si název jídla. Dle ČSN (15418) patří do čevabčiči směs hovězího a vepřového masa 500g - 500g umletého s 150g cibule osoleného, přidána mletá paprika 5g, pepř 1g. Vše smícháme a vytvoříme 30 dílků masa které rozválíme na tenké válečky a ty pak v sádle opečeme do zlatova. Podáváme s najemno nakrájenou cibulkou a hořčicí. K tomu chléb, nebo brambor. Toť vše.
PS. je mi líto, že se na základní jídla nepoužívají normy. Pak si člověk někde dá něco a přinesou mu úplně něco jiného než čekal. Ještě že Svíčkovou musí vařit alespoň přibližně. Protože třeba guláš pod určitým názvem je všude jiný
Pěkný den
Ingredience: 500 g kuřecího masa, 2 stonky celeru, 1 cibule, 2 mrkve, šťáva ze 2 citronů, špetka cukru krupice, 30 ml margarínu, 30 ml olivového oleje, 1 lžíce bazalky, 1 bobkový list, pepř, kůra ze 2 citronů, sůl
Technologický postup: Kuře opečeme ze všech stran (na oleji a margarínu) a dáme stranou. Do šťávy přidáme na tenké plátky nakrájenou zeleninu a asi 3 minuty ji smažíme tak, aby změkla, ale nezhnědla. Přidáme bazalku, bobkový list, citronovou šťávu a kůru, 150 ml vody, sůl a pepř. Povaříme asi 2 minuty, občas promícháme. Kuře vrátíme do pánve, přivedeme k varu, přiklopíme a dusíme asi 40 minut. Před podáváním vyndáme bobkový list.
Správný čas pro sklízení česneku je na přelomu léta a podzimu. Natě česneku bývají už zčásti zaschlé a uvadlé, dokud se ale na nati neobjeví plíseň, nemusíte mít o svůj česnek strach. Česnek sklízejte za pomoci rýče tak, že jeho hlavičku nadzvednete, odlehčíte od země a opatrně vytáhnete. Při vyrývání dávejte pozor, abyste hlavičku česneku neporušili, docházelo by k brzkému uhnívání.
Ingredience: česnek, olivový olej nebo extra slunečnicový olej lisovaný za studena, sůl, skleničky
Postup: Česnek oloupeme a umeleme na strojku nebo jej rozdrtíme v lisu na česnek. Ve skleničkách promícháme olivový olej, lisovaný česnek, sůl (soli tolik, kolik máte rádi). Důležité je nedávat plné skleničky, obsah nabobtná a olej pak vytéká ven. Takto konzervovaný česnek uchováváme v chladu, například ve spíži, protože velmi snadno kvasí. Při dobrém skladování vydrží rok i déle, jen trochu změní barvu.
Pozor! Při nakládání česneku do oleje je nutné dodržet recepturu i způsob skladování! Česnek ponořený v oleji je krásné anaerobní místečko pro množení klostridií. Česnek v oleji kvasí! Tomu se dá zamezit nakládáním v octu a skladováním lahvičky v chladu. Když ale nedodržíte recept, nebo naložený česnek uchováváte v teple, můžete se snadno přiotrávit.
Tip: Česnek po sklizení očistíme a stonek seřízneme na 15 cm a dáme natí do vázy – takto vydrží přes zimu.
A jaký návod na uskladnění česneku máte vy? Podělte se o své recepty.
Česneková tinktura má opravdovou vůni česneku. Jedna z hlavních účinných složek, která dává česneku zdravotní vlastnosti je známá jako acillin, který také dává česneku charakteristickou silnou vůni. Tato sloučenina je nejvíce účinná látka v česneku, co se týče zdraví. Je nutné, aby byla ponechána v tinktuře pro její zdravotní výhody. Acillin obsahuje síru, která dává česneku charakteristickou ostrou vůni. Česneková tinktura má česnekovou vůni.