Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

RECEPT NA SAMPON Z KONOPI

OBSAH

Domácí recept na šampón

Domácí šampon je dobrá volba pro správné domácí experimentátorky. Domácí šampon se dá vyrobit jak pro vlasy suché, tak i pro vlasy mastné. Suché vlasy se dobře myjí domácím šamponem z Castilie a mastné vlasy zase ze šampónu z jedlé sody. Recept, jak si připravit domácí šampon z jedlé sody a šampon z Castilie, je tady: recepty na domácí šampony.

Zdroj: Recept na domácí šampon

Diskuze

V diskuzi WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

Obdobný problém jsme řešili se švagrovou. Po asi 1,5 měsíčním používání šamponu s doma vyrobeným extraktem z konopí má už asi 2 cm podrůsty nových vlasů. Nic jiného jí nezabíralo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vaclav.

zdravim mohl bych poprosit o recept na domaci sampon z konopi? dekuji

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Využití konopí v kosmetice

Konopný olej bývá součástí pleťových a regeneračních krémů, avšak bývá kombinován s dalšímu účinnými složkami jako je Koenzym Q10 nebo kyselina hyaluronová. Pronikají hlouběji do pokožky, vyhlazují vrásky a zlepšují celkový tonus pleti, ale pomáhá i s opary nebo suchou a popraskanou kůží.

Zdroj: Kosmetika z konopí a její léčivé účinky

Poradna

V naší poradně s názvem WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

Trochu mě zaráží Vaše naprostá nedůvěra. Samozřejmě je dobré si obejít všechny lékaře. Důvod pro padání vlasů může být prostý, ale i zcela nejasný. Neříkám, že to pomůže každému, ale mé švagrové to stoprocentně pomohlo. Ona sama si obešla všemožné lékaře, i podstoupila všechny Vámi zmiňované testy a i navazující léčby a nic ji nepomohlo. To už nehovořím o vydaných penězích na rádoby zázračné léky pro padání vlasů. Netvrdím to také o každém výrobku z konopí. My máme zkušenosti z vlastní výroby. Pokud už není jiné východisko, jiné možnosti případné léčby, nevidím důvod, proč to nezkusit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Dobře Mirku, tak sem napište Lucii recept, jak jste si připravil váš šampon s domácím extraktem z konopí, ať si to může vyzkoušet a ušetřit zmíněná martiria u vlasových odborníků.

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Vzácný olej z bio konopí

Lisováním ze semen konopí se získává vzácný konopný olej. Obsahuje esenciální mastné kyseliny, které jsou pro naše tělo nezbytné, protože si je samo neumí vyrobit. Jsou to především omega 3 a omega 6 mastné kyseliny, cenné aminokyseliny, vitamíny A, B1, B2, B6, C a E a řada dalších minerálních látek. Konopný olej bývá hlavní účinnou složkou konopné kosmetiky. Má léčivé účinky, hojí, hydratuje, skvěle působí i na problematickou pleť a ceněné jsou i jeho antibakteriální účinky. Výborně se však uplatňuje i ve vlasové péči, resp. při potížích s vlasovou pokožkou, například padání vlasů, lupy, ekzémy.

Zdroj: Kosmetika z konopí a její léčivé účinky

Poradna

V naší poradně s názvem KOPRIVOVÝ SAMPON RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel GITA JUHANAKOVA.

Dobrý den,jakou zivotnost ma koprivový sampon.Jak poznam,ze uz je prosli,kdyz si jich v lete udelam vice do zasoby na zimu?Dekuju za info :-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Starý Kopřivový šampon se zakalí a změní svojí vůni.

Zdroj: diskuze Koprivový sampon recept

Těžké a unavené nohy

I s tak nepříjemným problémem jako jsou těžké a unavené nohy dokáže olej z bio konopí pomoci. Díky svému spojení s panthenolem, koenzymem Q10 a koloidním stříbrem se z něj stává téměř zázračný krém Varicann. Skvěle pomůže při dlouhodobých potížích i akutním problému, a navíc má schopnost osvěžit a ulevit na ošetřeném místě. Konopný olej tak skutečně využije každý bez ohledu na věk i pohlaví. Ideálním dárkem, který potěší, zkrášlí i pomůže od bolesti se tak může stát jakýkoli produkt konopné kosmetiky.

Zdroj: Kosmetika z konopí a její léčivé účinky

Domácí šampon uspoří peníze

Stejně jako u většiny věcí, které si uděláme domácí výrobou, tak i domácí šampon je mnohem levnější než komerční šampony, které můžeme koupit v obchodě. Zvlášť pokud máte větší rodinu, tak vlastní domácí šampon vám ušetří peníze, které můžete použít jinde.

Zdroj: Domácí šampon

Diskuze

V diskuzi WARFARIN A KONOPI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Balonova.

Mohu pouzivat při Warfarinu mast z konopí ? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Josef Medřický.

Prosím o sdělení, zda mohu používat mast z konopí na bolest kolena, užívám-li Warfarin. Děkuji

Zdroj: diskuze Warfarin a konopi

Domácí šampon lépe myje

Toto bude velmi subjektivní pocit. Někteří lidé tvrdí, že jejich domácí šampon funguje mnohem lépe než komerční značky. Další lidé říkají, že si raději každý den koupí komerční šampon. Jak dobře bude váš domácí šampon mýt, bude záviset na receptu, který použijete k výrobě, a zároveň také na typu vašich vlasů.

Zdroj: Domácí šampon

Diskuze

V diskuzi VÝROBA A POUŽITÍ MASTI A OBKLADŮ Z KONOPÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Molinová.

Dobrý den prosím o popis výroby a použivání mastí a obkladů z konopí na bércové vředy.Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Výroba a použití masti a obkladů z konopí

Pivo není šampon

Pivo samo o sobě nikdy nebude fungovat jako šampon, takže není možné pivem šampon nahradit. Pivo však můžete použít jako součást pivního šampónu anebo k výrobě kondicionéru z piva. Pivo také bezvadně vlasy ztuží a může se tak použít jako přírodní domácí gel na vlasy.

Zdroj: Šampon z piva pro silné a lesklé vlasy

Diskuze

V diskuzi PORADTĚ PADÁNÍ VLASU PŘI MENOPAUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Poradte mi prosím je mi 50.azačly mě řídnout vlasy na temeni hlavy.Jsem z toho nešťastná.Kamarádka mi radila šampon z konopí,sice nevím jaký.Já jsem četla o šamponu Plantur39.Děkuji za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

Dobrý den, vypadá to jako hormonální problém - příliš testosteronu, asi byste měla zajít za gynekologem, svým lékařem a dermatologem, ať Vám poradí, aby Vám vlasy zbytečně nezřídly na temeni.A zkuste ještě vnitřní detoxikaci bylinami a posílení imunity bylinnou tinkturou.Po zadání do vyhledávače v internetu objevíte stránky paní doktorky bylinářky.Pomáhá to na všechny problémy.

Zdroj: diskuze Poradtě padání vlasu při menopauze

Recept na přírodní kopřivový šampon

Ingredience: 60 ml koncentrovaného mýdla, 170 ml silného kopřivového čaje, 20 ml solného roztoku, 20 kapek éterického oleje Levandule, 20 kapek éterického oleje Rozmarýna, 50 kapek Cosgardu

Postup: Ze všeho nejdříve je třeba připravit silný čaj z kopřivy, na který potřebujeme 2 nebo 3 lžíce sušené či čerstvé kopřivy a cca 220 ml vody (něco nasáknou kopřivy a něco poté samotný filtr, proto se dává více vody, než je ve skutečnosti třeba). Kopřivy zalijeme vroucí vodou a necháme louhovat do vychladnutí. Následně čaj přefiltrujeme. Do misky poté dáme koncentrované mýdlo, do kterého pomalu zamícháme esenciální oleje, které způsobí mírné zmléčnění. Následně přidáme čaj a opatrně mícháme, abychom směs moc nenapěnili. Šampon je v tuto chvíli docela tekutý. Poté si připravíme solný roztok, a to rozpuštěním jedné vrchovaté čajové lžičky obyčejné kuchyňské soli v jedné polévkové lžíci vody (15 ml). Je lepší směs zahřát, sůl se rozpustí rychleji. Solný roztok vlijeme do šamponu a opět pomalu mícháme. Směs začne houstnout. Nakonec přidáme konzervant. Hotový šampon má pH 7,0, což sice není pro šampony optimální (měly by být kyselejší, hlavně pro masné vlasy). Pokud byste se však rozhodli, že šampon dokyselíte, zřídne vám. Recept je na 250 ml šamponu.

Zdroj: Kopřivový šampon

Diskuze

V diskuzi ŠAMPON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Julie Vaculikova.

S konopím mám skvělou zkušenost v podobě šamponu, mám doma capillus s kofeinem a díky tomu že je přírodní a obsahuje krome konopi kofein a dalsi bylinky mi přestaly tolik padat vlasy k tomu krásně pění.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Šampon

Domácí šampon podle typu vlasů

Doma si můžete vyrobit pochopitelně i jiný šampon než jen kopřivový. Bylinky ale vybírejte s ohledem na typ svých vlasů. Světlovlásky by měly sáhnout po heřmánku, pro lámavé vlasy se zase hodí rozmarýn. Suché vlasy budou vděčné za kostival nebo šalvěj. Podrážděnou vlasovou pokožku uklidní šampon vyrobený z měsíčku lékařského. Výroba vlastního domácího šamponu je sice trochu pracnější, ale vyplatí se, a to nejen po ekonomické stránce. Za přírodní šampon vám poděkují především vaše vlasy.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Diskuze

V diskuzi MUCHOVNÍK MARMELÁDA RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anežka Kuchařová.

recept na povidla z muchovníku

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Muchovník marmeláda recept

Recepty na domácí šampóny

Nyní se dostáváme k meritu věci a sice, jak si můžete vytvořit svůj vlastní domácí šampon? Naštěstí jsou známy tuny různých domácích receptur na výrobu šamponů. Zde jsou dva, které se mi líbí.

Domácí šampon Castilie

Tento recept používá přírodní tekuté kastilské mýdlo (Castilie) a přírodní látku Xanthanovou gumu. Tekuté kastilské mýdlo se prodává v plastových litrových lahvích za 270 Kč a nejběžněji je k dostání v zahraničí, v obchodě Amazon, který dodává i do ČR (tekuté mýdlo Castilia cena). Tekuté mýdlo Castilie je zcela přírodní produkt, který obsahuje směs různých známých olejů, které při smíchání bezvadně myjí. Zde je podrobné a kompletní složení tekutého mýdla Castilio: voda, bio kokosový olej, bio olivový olej, bio glycerin, bio olej ze semen Cannabis sativa (Konopí), organický olej ze semen Simmondsia chinensis (Jojoba), organický bio olej z Citrus Aurantium Dulcis (pomeranč), organický bio olej z Citrus Medica limonum (Citrón), organický bio olej z Citrus aurantifolia (Limetka), kyselina citronová a tokoferol, což je Vitamín E. Většina látek je navíc certifikována jako Fair Trade IMO. Kastilské mýdlo se velice dobře uplatní u lidí, které trápí cukrovka. Kastilské mýdlo totiž u některých lidí nemocných s cukrovkou pomůže lépe zvládnout pocit svědění kůže, který diabetes mellitus doprovází.

Další neobvyklou složkou domácího šamponu je xanthanová guma. Xanthan je označen jako E 415 a je to neutrální bílý prášek vyrobený z přírodního škrobu. Xanthan se používá jako želírovací a zahušťovací přípravek. Xanthan je také dobrý stabilizátor právě emulzí a různých pěn. Xanthan je možné koupit tady: Xanthanová guma cena.

K výrobě tohoto domácího šamponu budete potřebovat 1/4 šálku tekutého mýdla Castilie. Dále budete potřebovat: 1/4 šálku vody, 1/2 lžičky oleje (například jojobový olej, olivový olej, nebo olej z hroznových semen) a 1/4 lžičky přírodní xanthanové gumy. Smíchejte všechny tyto ingredience v plastové nebo skleněné láhvi, a máte vlastní domácí šampon. Co se týče mycích výsledků u uživatelů tohoto receptu, tak je to půl na půl. Někteří lidé milují tuto kombinaci, jiní tvrdí, že zanechává matný film na jejich vlasech. Opět platí, že bude hodně záležet na typu vašich vlasů a také na tvrdosti vaší vody, protože se zdá, že u tohoto šamponu tvrdá voda zanechává větší film. U lidí, kterým se zdají být jejich vlasy po tomto šamponu moc mastné, tak ho mohou doplnit o 1/4 lžičky jedlé sody.

Zdroj: Domácí šampon

Domácí šampon je lepší pro životní prostředí

Při použití přírodního šampon, co se dostane do kanalizace? Zase jen přírodní suroviny. Kupované šampony a kondicionéry obsahují tuny syntetických chemikálií, které jdou přímo do vodního systému (zejména pokud je vaše čistička odpadních vod nefiltruje). Takže, domácí přírodní šampony jsou ohleduplnější k životnímu prostředí.

Zdroj: Domácí šampon

Pozor na jedlou sodu

Důležité je nezapomenout na to, že při mytí vlasů jedlou sodou bikarbonou nesmí trvat moc dlouho a vlasy se od sody musí oplachovat octem! Každé domácí experimentování s výrobou přípravků pro péči o tělo jsou spojena i rizika z možných různých alergických reakcí, proto nejdříve každý svůj výtvor opatrně otestujte.

Zdroj: Recept na domácí šampon

Tradiční konopná mast

Ingredience: sádlo a sušené konopí v poměru 1 : 1

Postup: Jako masťový základ se doporučuje tradiční vepřové sádlo, které má podobné složení jako lidský podkožní tuk. Sádlo z bylinek vytahuje jejich účinné látky a tyto látky v sobě uchovává a přenáší je do kůže. Běžně dostupné vepřové sádlo je tepelně upraveno škvařením. Účinnou látku můžete získat buď ze sušené konopné nati (technické konopí je běžně dostupné jako konopný čaj v lékárnách nebo prodejnách bylin), silnějšího účinku dosáhnete použitím čerstvé či sušené nati nebo samotných šištic samičích rostlin konopí indického. Připravte si stejné díly masťového základu a sušené byliny (použít můžete například hrnečky). Masťový základ rozehřejte ve vodní lázni, jakmile je tekutý, vsypejte do něj konopí. Nechte pár minut zahřívat, promíchejte a nechte volně zchladnout při pokojové teplotě. Vychladlou hmotu uložte na několik dní (ideálně týden) do tmavé místnosti. V průběhu této doby je možné mast několikrát znovu ohřát, promíchat a nechat zchladnout – získáte tak z konopí ještě více účinných látek. Nakonec hmotu opět rozehřejte a tekutou přeceďte přes síto s plenou. Takto přečištěnou mast můžete ještě za tepla nalít do připravených čistých skleněných nebo keramických (případně i plastových) kelímků, které po dokonalém zchladnutí dobře uzavřete. Hotovou mastičku uchovávejte v suchu, chladu a temnu. Vydrží tak bez problémů přibližně rok.

Použití: Mast má protizánětlivé, hojivé, analgetické a uvolňující účinky. Vepřové sádlo taje cca při 55 °C a výborně absorbuje látky rozpustné v tucích, které se pak svrchní vrstvou kůže dostávají do těla. Nevýhodou je jeho krátká trvanlivost, žlukne a musí se skladovat v lednici. Spoustě lidem také vadí typické živočišné aroma.

Zdroj: Domácí výroba konopné masti ze sádla

Značka Cannaderm

Konopná kosmetika Cannaderm je absolutní jedničkou v oblasti péče o velmi citlivou pokožku, kterou trápí atopický ekzém, lupénka, akné či jiná kožní choroba. Kosmetika Cannaderm obsahuje vysoce kvalitní konopný olej lisovaný za studena, který se získává ze schválených odrůd konopí setého. Díky ideálnímu poměru vzácných nenasycených mastných kyselin dokáže konopný olej harmonizovat stav kožních buněk, vyrovnávat optimální pH pokožky, obnovovat její přirozený mikrofilm a zvyšovat odolnost vůči okolním vlivům. Vzhledem k tomu, že je kosmetika Cannaderm hypoalergenní a neobsahuje konzervační látky ani parfemace, je také ideální pro péči o citlivou dětskou pokožku. Konopná kosmetika Cannaderm má v ČR naprosté prvenství ve využití konopného oleje v oblasti kosmetických produktů a za dobu své existence výrazně přispěla ke změně společenského vnímání konopí. S kosmetikou Cannnaderm jste se mohli poprvé setkat již v roce 2002, kdy ji na český trh zavedla firma CANNABIS Pharma-derm, s.r.o. Od roku 2014 patří značka Cannaderm pod společnost Simply You Pharmaceuticals a.s. Sortiment kosmetiky Cannaderm je velice široký a umožňuje vybrat si produkty přesně podle typu pokožky i jejích obtíží. Vedle tělové kosmetiky a přípravků pro koupel či sprchování v nabídce naleznete také přípravky pro péči o vlasy, zuby nebo speciální řadu přípravků na opalování. Obsah léčivého konopí v každém produktu garantuje speciální pečeť zobrazená na obalu.

Zdroj: Seborea

Recept na kopřivový odvar na vlasy

Ingredience: 1 hrnek sušené nebo čerstvé kopřivy (listy), 1 litr vody, hrnec, sítko

Postup: Sušené nebo čerstvé kopřivy vložte do hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu. Kopřivy vařte jednu minutu na mírném ohni a po vypnutí zdroje nechte čaj louhovat a přirozeně vychladnout. Když je odvar vlažný, tak ho přes sítko přeceďte a můžete si jím oplachovat vlasy vždy po umytí

Zdroj: Kopřivový šampon

Domácí šampon je lepší pro váš domov

Přírodní látky jsou mnohem šetrnější pro vaše odpadní potrubí. Silné chemikálie obsažené v komerčních šamponech mohou způsobit velké škody na vašem odpadním potrubí, jehož oprava pak bude v konečném důsledku stát mnoho úsilí a peněz.

Zdroj: Domácí šampon


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Bc. Jakub Vinš


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP