Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

RŮŽOVKA V OBLIČEJI FOTOGALERIE

OBSAH

Projevy

Prasklé žilky v obličeji se vyskytují jednotlivě nebo ve shlucích a tvoří nehezké mapy v obličeji. Můžete však zmírnit jejich viditelnost, když se vyvarujete kouření, pití alkoholu, nezdravého životního stylu a vystavování pleti UV záření nebo mrazu bez ochrany pleti. Rovněž není vhodné navštěvovat sauny a solária.

Zde se můžete podívat, jak vypadají popraskané žilky v obličeji.

Zdroj: Rady babiček na popraskané žilky na nose

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ RADÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alois Dočkal.

Vážený pane,
manželka má osteroporozu na Vaši radu si v lékárně koupila
kostival kořen který je prodáván v sáčku,ale není tam návod.
Poraďte prosím jak se to má užívat.Předem Vám děkujeme.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Rostislav Januš.

Dobrý den
V rádiii jsem zaslechl vaši radu na rúžovku v obličeji ale nestihl jsem si to zapsat.
Prosím o radu a jak používat a hlavně jsem přeslechl jaký čaj používat

dĚKUJI za radu Januš

Zdroj: diskuze Otec pleskač radí

Co způsobuje červené fleky v obličeji

Poruchy barvy kůže s projevem nachové nebo červené barvy jsou nejčastěji Névus flammeus nebo angiom. Někdy nazývané jako oheň v tváři, červerné fleky v obličeji nebo červené tváře.

  • Névus flammeus je cévní malformace patologicky charakterizována rozšířením povrchové dermální kapiláry.
  • Angioma arteriale racemosum (cirsoideum) cévní nezhoubný nádor tvořený konvolutem tepének, který připomíná klubko červů.

Zdroj: Červené fleky v obličeji

Diskuze

V diskuzi FUNGUJÍCÍ LÉK NA RŮŽOVKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel Fojtík.

Chci se zeptat,jestli někdo již tuto nrmoc vyléčil a pokud ano jak?Nebo jestli někdo byl k vůli této nemoci na plastice a popř. jak mu to dopadlo.Díky moc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lubomíra.

prosím o napsání(jestli se to někomu podařilo)
jak vyléčit růžovku, moc děkuji L.

Zdroj: diskuze Fungující lék na růžovku

Jak vypadá akné na obličeji

Zdroj: Uhry na obličeji

Diskuze

V diskuzi FUNGUJÍCÍ LÉK NA RŮŽOVKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel Fojtík.

Chci se zeptat,jestli někdo již tuto nrmoc vyléčil a pokud ano jak?Nebo jestli někdo byl k vůli této nemoci na plastice a popř. jak mu to dopadlo.Díky moc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lubomíra.

Prosím o radu, jak vyléčit růžovku.děluji L.

Zdroj: diskuze Fungující lék na růžovku

Vyrážka na obličeji u starších dětí

  • kopřivka
  • plísňová infekce
  • atopická dermatitida
  • alergická dermatitida

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem SKVRNY NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan pešta.

DOBRY DEN MAM SKVRNY NA OBLIČEJI VEDLE OČI A NEVIM JAK SE TOHO ZBAVIT

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zajděte na kožní. Tam Vám skvrny vyšetří a řeknou Vám co je to za typ kožního projevu. Podle toho Vám také doporučí možné způsoby odstranění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze SKVRNY NA OBLIČEJI

Zkušenosti

Rozex nebo Rosalox jsou krémy určené k léčbě rosacey (růžovky). Rozex je pouze na lékařský předpis. Dle zkušeností je krém účinný na léčbu růžovky. Průměrná doba léčby je 3 až 4 měsíce. Růžovka je dermatitida, která vypadá jako akné, ale objevuje se až ve středním věku. Častěji jí trpí ženy, ale u mužů má horší průběh. Vyskytuje se především v obličeji a zasahuje nos, tváře, čelo i bradu. Projevuje se nejprve zčervenáním kůže a poté se zarudlá a napjatá pokožka pokryje otoky a hnisavými puchýřky. Vyskytuje se ve střední a severní Evropě u 10 % pacientů keltského typu. Jde o světlovlasé až rusovlasé ženy, s jemnou světlou kůží, modrýma očima, fototypem I–II a ve věku okolo 40 let. Rozex gel není v České republice zaregistrovaný.

Zdroj: Rozex

Poradna

V naší poradně s názvem PRASKÁNÍ ŽILEK V OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

dobrý den, potřebovala bych poradi je mi 51let a začínají mi praskat žilky v obličeji.Myslím si ,že to v rodině nemame.Prosím poraďte mi děkuji mnohokrát Marie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Proti praskání žilek je potřeba vyléčit propouštění krve zkrz slabou žilní stěnu. Toho lze dosáhnout zhoustuním krve, pomocí vitamínu K, který je obsažen ve všech zelených zeleninách a nebo také v řase chlorela. Hustá krev se nebude tolik rozlévat v okolí vlásečnicových žilek a omezí se tak tvorba metliček. A dále se postarat o to, aby zesílila cévní stěna. K tomu účelu slouží lék Ascorutin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Praskání žilek v obličeji

Trudník mazový – příznaky

Co se týče příznaků a vlivu na lidskou pokožku, může se u některých lidí kvůli trudníkům objevit takzvaná růžovka. Jedná se o nemoc podobnou akné, projevující se začervenalými skvrnami ve tváři či pocity pálení. Lidé, kteří touto nemocí trpí, mají na obličeji více roztočů, než je běžné.

Trudníci toto onemocnění přímo nezpůsobují, jsou jen jeho součástí. Nemoc souvisí spíše se změnami kůže vlivem stárnutí a dalších faktorů. Když roztoči zemřou, vypustí všechen obsah, který za svůj život v těle natrávili. Ten často obsahuje mnoho bakterií a toxinů, které mohou způsobit podráždění obličeje. Tito roztoči se ve větší míře vyskytují také u lidí s oslabeným imunitním systémem, kteří trpí například rakovinou nebo nemocí AIDS.

Podle jedné teorie nám však trudníci mohou být i prospěšní. Dokážou vyčistit pokožku od odumřelé kůže nebo škodlivých kožních bakterií. Přesto by se jich lidé raději chtěli zbavit, neboť představa těchto nepěkných tvorů žijících v našem obličeji není zejména ženám úplně příjemná. Pro ty z vás, kteří už plánují, jak s roztoči ve svém obličeji zatočí, však máme špatnou zprávu – trudníků se nikdy zcela nezbavíte. I když se vám je podaří pro jednou zlikvidovat, stejně se na váš obličej dostanou odjinud (třeba od někoho jiného). Jsou všudypřítomní a člověk je pro ně ideálním hostitelem.

Kde se vůbec v lidském obličeji berou? Bylo zjištěno, že cesta těchto roztočů na nového hostitele může vést přes mateřské mléko, nebo dokonce již během porodu. Trudníky mají i psi, i když se jedná o trochu jiný druh. Může to však dokazovat, že právě od psů se trudníci kdysi dostali k člověku. To podporuje rovněž myšlenku, že by psi mohli být lidskými společníky už po dlouhých 20 tisíc let.

Zdroj: Trudník tukový

Diskuze

V diskuzi JAK NA BRADAVICE NA OBLIČEJÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

kdo my poradí jak na bradavice na obličeji.děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak na bradavice na obličejí

Laser při léčbě rosacey

Rozšířené žilky lze řešit diatermokoagulací či laserem. Zbytnělou tkáň je možné odstranit laserem či zákrokem plastického chirurga. Správně vedená léčba nabízí výraznou pomoc, jak rosaceu udržet pod kontrolou a jak zabránit vývoji v pokročilejší stadia. Podstatné je zahájit léčbu a prevenci včas.

Zdroj: Jak se léčí rosacea neboli růžovka

Diskuze

V diskuzi PÁSOVÝ OPAR VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena Maršíková.

Mám pásový opar na obličeji, v oku a ve vlasech. Po 9 dnech na kapačkách v nemocnici jsem byla propuštěna domů a zajímalo by mě, kdy bych si mohla umýt vlasy. Puchýřky ve vlasech i na obličeji mám již zaschlé, ale ještě ne všechny vyloupané. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Majka.

Umej to hned. Když je to zaschlý, tak nehrozí žádnej problém. Nedrbej to, jen lehce konečky prstů zavrť ve vlasech a spláchni to.

Zdroj: diskuze Pásový opar ve vlasech

Vyrážka na obličeji ze stresu u dospělých

Na kůži se odráží aktuální stav našeho organismu. Tvoří hranici mezi vnitřním a vnějším. Na kůži se může odrazit nejen stav a fungování vnitřních orgánů, ale i naše emoční naladění. Při stresu, obavách a úzkostech se může zhoršit chronické kožní onemocnění, jak je viditelné například u atopického ekzému, nebo se může objevit nové kožní onemocnění, kde je možné jmenovat například kopřivku.

Zdroj: Vyrážka na obličeji

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT KŮŽE V OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.

Prosím o radu nebo zkušenost. Prodělala jsem pásový opar v obličeji. Je to už rok a od té doby mám stále vyrážky na čele v obočí a u kořene nosu. Nikdy předtím jsem na vyrážky jakéhokoliv druhu netrpěla. Nevím, jak se toho zbavit. Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tnt.

Pomuze hliva ustricna. Brat cca ctvrt roku

Zdroj: diskuze Zánět kůže v obličeji

Svědění obličeje a krku

Příčin svědění v obličeji a na krku je mnoho – vnitřní, alergické, imunologické, nevhodná péče o kůži, nekvalitní voda, alergie na antikoncepci.

Doporučuje se imunologické vyšetření, aby došlo k vyloučení některých autoimunitních onemocnění, kde svědění bývá příznakem. Z léků je možné zkusit amitriptilin, který se sice používá v psychiatrii, ale jedna z indikací je svědění. Při cholinergní kopřivce někomu nestačí dávkování antihistaminik pouze 1x denně, takže můžete zkusit Aerius až 2-0-2 tablety denně.

Zdroj: Svědění kůže na obličeji

Diskuze

V diskuzi PODKOŽNÍ TUK NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Asus.

zdravim mam takovej problem udělaly semi asi dvje kuličky na obličeji jsou pohiblive a kdiš se pokoušim je vimačknout tak mi zních teče takova vodička nevim coto je a jak setoho zbavit čet jsem že napřovat z heřmankem pak to propichnout jehlou a vimačknou chtěl bych radu jak to udělat abych se toho mohl zbavit a jestly mi nezustane na obličeji nějaka ta durka nebo něco takoviho prej jsou to milie nebo jak se tomu spravně řika prosim napište mi do mejlu děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladka.

byla jsem na kosmetice, kde mi několik milií odstranily. U vnějšího koutku oka se mi druhý den po odstranění udělala bulka o velikosti hrášku, zprvu to bolelo nyní je to v klidu. Obávám se, že se to nevstřebá a budu muset navštívít chirurgi.

Zdroj: diskuze Podkožní tuk na obličeji

Stařecké skvrny

Tzv. stařecké skvrny (někdy lidé hovoří o jaterních skvrnách, odborně jde o aktinickou pigmentaci) jsou světlejší či sytě hnědé nepravidelné skvrny, nejčastěji v obličeji, na rukou a v dekoltu, také ale na krku a později i jinde po těle. Posouzení toho, zda jde o stařeckou skvrnu, ale nemusí být vždy jednoduché. Pokud máte tedy nějaké pochybnosti, je dobré se svěřit do rukou lékařů. Domácí či neodborné odstraňování projevů, u nichž si nositel není jistý jejich charakterem, není na místě.

Zdroj: Domácí triky na jaterní skvrny v obličeji

Diskuze

V diskuzi PIGMENTOVÉ SKVRNY NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel LENKA 75.

Dobrý den, mám posldních pár let problém s pigmentovými skvrnami hnědé barvy na obličeji a opravdu to záleží na délce opalování.
Jednou mi kamarád doporučil 7% pantenol krém od firmy OMEGA a kapsle a opravdu musím říci, že mi to pomohlo a to jsem vyzkoušela snad skoro všechno od krémů k tomuto určených drahých i levných a nic, vyhozené peníze. Doporučuji každému kdo má tyto problémy určitě vyzkoušet a cena je také v pohodě.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Katka.

Já mám tytéž problémy.Letos v létě u moře mi to udělalo poprvé.Velké skvrny-mapy na celém obličeji nejvíce pod nosem a celé čelo,jinak na těle nic.Píšete tady o krému-dá se koupit klasicky v lékárně?a nejaké kapsle-ty jsou k vnitřnímu užití?a jak se presně jmenují?děkuji za odpověď.Katka.

Zdroj: diskuze Pigmentové skvrny na obličeji

Jak odstranit červené fleky v obličeji

K odstranění červených fleků na obličeji se nejčastěji používá laser. Laser dokáže odstranit nejen červené fleky v obličeji, ale také jizvy po akné. Nejmodernější laserové systémy dnes dokáží tyto poruchy odstranit, aniž by zanechaly po sobě jizvy. U některých lidí se laserem dá oheň na kůži odstranit zcela, u některých jen z části. Léčba laserem spočívá v úzkém zaměření laserového paprsku, který reaguje na hemoglobin - červené barvivo a jeho působením se zataví cévní kapiláry, které se pak přirozeně po zákroku zahojí - tělo je vstřebá a nejsou pak tolik vidět. Trvání laserové léčby a počet ošetření závisí na typu a rozsahu vady kůže a může se u každého lišit. Často je nutné absolvovat více sezení k dosažení optimálních výsledků. Tyto zákroky jsou prováděny v rámci estetické mediciny a nejsou tedy hrazeny zdravotními pojišťovnami. Z finančního hlediska je třeba u tohoto zákroku počítat s jistými náklady, které pro odstranění těchto vad bude nezbytné obětovat. Bližší informace získáte v některém z laserových center, například zde http://www.asklepion.cz/problemy/metlicky-modre-zilky-cevni-zil.

Zdroj: Červené fleky v obličeji

Léčba

Obecně se doporučuje při výskytu svědivých červených fleků v obličeji používat přírodní kosmetické výrobky. S výběrem kosmetiky byste měli být opatrní, jelikož i tyto výrobky mohou obsahovat chemické látky, které mohou vyvolat tyto obtíže. Pokožka potřebuje dostatek výživných látek, proto dbejte na zdravou stravu, která obsahuje vyváženou část čerstvé zeleniny a ovoce. Vyhýbat byste se měli kořeněným jídlům, sladkostem a sušenkám. Dostatečnou hydrataci pleti zajistíte příjmem čisté vody v přiměřeném množství.

Zdroj: Svědivé červené loupající se fleky na obličeji

Proč to svědí

Citlivá pokožka se vyznačuje přecitlivělostí především na kosmetické prostředky s obsahem chemických látek. Pokud se jedná o náhlý problém a na pokožce se objeví červené flíčky nebo svědění, zkuste se nejdříve zamyslet a sami zapátrat po příčině. Zhoršení stavu pokožky může způsobit i stres či velké vypětí, změna kosmetiky, návštěva kosmetického studia, sauny, ale i chlorovaná voda v bazénu či solárium. Alergenem může být například i jídlo nebo hormonální změna (antikoncepce).

Červené loupající se fleky na obličeji – foto.

Zdroj: Svědivé červené loupající se fleky na obličeji

Červená vyrážka na obličeji

Pokud se na vaší pokožce občas objeví svědící suchá červená vyrážka, mohlo by se jednat o virový exantém pityriasis rosea, který se nemusí léčit, neboť spontánně odezní. Jiným důvodem může být akutní stadium ekzému či lupénky. Tato onemocnění vždy musí posoudit kožní lékař.

Červená vyrážka z mrazu se nazývá oznobeniny (perniones), nejde vyloženě o omrzliny, ale o poškození kůže vlivem povětrnostních podmínek, přičemž následky mohou být i trvalé. Musíte pokožku maximálně chránit před výkyvy teplot, promazávejte ji například Bepanthenem, chraňte ji i před sluníčkem. Víc proto udělat nemůžete.

Červená suchá vyrážka na obličeji se šupinkami bývá charakteristická pro periorální dermatitidu (lidově perorální dermatitida). U tohoto onemocnění je důležité vysadit veškeré krémy, make-up – právě tato pravidelná a dlouhodobá hydratace pleti je totiž hlavní příčinou tohoto stavu. Určitě je důležitá návštěva kožního lékaře, který nasadí celkovou léčbu.

Zde můžete vidět, jak vypadá červená vyrážka na obličeji.

Červená vyrážka v obličeji může mít více příčin:

  • Zvýšená cévní reaktivita, která vede při psychické zátěži nebo výkyvech teplot k většímu prokrvení a tím k zarudnutí. S tímto jevem se nedá nic dělat.
  • Může jít také o projevy ekzému (ten svědí). V tomto případě kožní lékař předepíše vhodný krém, po kterém tyto problémy zmizí.
  • Zarudnutí v obličeji je typické také pro růžovku. Zde je opět nejlepší navštívit lékaře a nechat si předepsat vhodný preparát.

Zdroj: Vyrážka na obličeji

Babské rady

Večer si umyjte obličej, vezměte si sírové mýdlo, které trochu pokropte vodou, a namažte si jím tváře, čelo a nos, nechte působit přes noc a ráno si obličej omyjte teplou vodou a pak použijte krém na růžovku Rozex.

Růžovka souvisí i se životním stylem. Změňte stravovací návyky, omezte sůl a koření. Doporučuje se pít čaje na pročištění a úplně vyřadit bílou mouku v jakékoli podobě i sladkosti.

Dále zkuste:

  • gel z aloe vera;
  • čaje roibos s citronem;
  • mýdla se sírou;
  • masti s ichtamolem.

Zdroj: Babské rady na červený nos

Rosacea a její moderní léčba

Základní léčbu představují krémy a gely s obsahem metronidazolu nebo antibiotik. Při výraznějším zánětu se někdy používají pasty s obsahem ichtamolu. V těžších případech se nasazuje celková léčba, tedy tablety s metronidazolem nebo tetracyklinová antibiotika. Ve velmi těžkých případech se podává isotretinoin (derivát vitamínu A). Rozšířené žilky se řeší diatermokoagulací či laserem. Zbytnělou tkáň lze odstranit laserem či plastickochirurgicky. Správně vedená léčba nabízí výraznou pomoc, jak rosaceu udržet pod kontrolou a jak zabránit vývoji v pokročilejší stadia. Podstatné je zahájit léčbu a prevenci včas. První efekt se obvykle začne projevovat po 2–4 týdnech léčby. Větší zlepšení se dostavuje po 2–3 měsících pravidelné léčby, samozřejmě za dodržování prevence a odpovídající péče o pleť. Kortikosteroidy by se u rosacey neměly vůbec používat. Vedou sice zprvu ke zmírnění začervenání, ale později stav zhoršují tvorbou rozšířených žilek a jinými nežádoucími účinky.

V počátečních fázích onemocnění se využívá diatermokoagulace. Diatermokoagulace se používá při odstraňování rozšířených cévek v obličeji. Zákrok se provádí pomocí přístroje (elektrokauteru), který má na konci držáku drobnou jehlu. Tato jehla se zavede do cévky a elektrickým výbojem přesně nastavené intenzity se cévka spálí. Jde o zákrok poměrně nebolestivý, pouze elektrický výboj jemně štípne. Jizvy nevznikají.

Zdroj: Jak se léčí rosacea neboli růžovka


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jitka Konášová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP