Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

SKORICOVA MAST VYROBA

OBSAH

Skořicová mast - návod

Na skořicovou mast budete potřebovat:

  • 6 trubiček skořice
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 sáček želatiny agar
  • 2 kapsle vitamínu E 400 mg
  • 1 lžička čerstvé citonové šťávy

Zdroj: Skořicová mast - návod na výrobu

Poradna

V naší poradně s názvem KAŠTANY VÝROBA DOMÁCÍ MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pepa.

Píšete v návodu 3 sáčky želatiny Agar Agar (jeden sáček 10g). To znamená 1 sáček 1litr vody, celkem 3 litry vody? A do toho 150 ml kaštanové tinktury? 3 litry vody není trochu moc? U běžně koupené želatiny (Natura) 20g do 150 ml vody. Je to opravdu 3litry vody? Děkuji za odpověď. Růžička

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Já používám jen jeden pytlíček želatiny, aby byla mast dostatečně koncentrovaná.

Zdroj: diskuze Kaštany výroba domácí masti

Skořicová mast - účinky

V místech aplikace skořicové masti se podpoří krevní oběh a tím i rychlejší prohřátí zevní tkáně. Výborná je pro revmatiky. Může pomoci při lokální desinfekci pokožky svými antibakteriálními a desinfekčními účinky.

Podobným způsobem se dá vyrobit i rozmarýnová mast, kde rozmarýn působí také jako desinfekce a čistící činidlo. Místo skořice použijte rozmarýn.

Zdroj: Skořicová mast - návod na výrobu

Poradna

V naší poradně s názvem KAŠTANY VÝROBA DOMÁCÍ MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květa.

Chtěla bych si udělat mast z kaštanů na bolavá kolena. Trpím artrozou.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jasně, na bolavá kolena to prý dobře zabírá. Tady je recept, jak si vyrobit kaštanovou mast: www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Kaštany výroba domácí masti

Kostivalová mast a jak si připravit kostivalovou mast doma

Domácí výroba mastí je pro vás určitě populární téma, proto zde přinášíme návod na výrobu kostivalové masti. Pravá kostivalová mast obsahuje čerstvý kořen kostivalu. Ten se sbírá na jaře nebo na podzim.

Zdroj: Návod na přípravu kostivalové masti

Mast z dubové kůry po porodu

Mast z dubové kůry je jemná, takže je mimo jiné určená pro miminkovskou atopicky ekzémovitou, extra citlivou a suchou pleť. Tato mast má vyšší podíl řepíku, vosku a glycerinu a nižší podíl silic, syndermanu a dubu.

Pokožka se potírá tence, aby mohla dýchat. Jemnou dubovou mast lze také (na rozdíl od ostatních mastí) používat kolem očí, kde blokuje nadměrný odpar vody ve prospěch kapilárního toku. Také je ideální na příliš suchou a tvrdnoucí pokožku a na velmi citlivou pleť.

Po porodu je vhodná mast z dubové kůry u maminek s výskytem poporodních hemoroidů a prasklinek v oblasti konečníku.

Zdroj: Výroba dubové masti

Diskuze

V diskuzi VÝROBA A DISTRIBUCE FRAMYKOINU (MAST NEBO KRÉM) se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan Škutek.

Prosím,kdy bude v lékarnach framykoin,nebo čím ho lze nahradit(u 6letého chlapce při operaci zúžené předkožky)V záři ma jít do školy.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Výroba a distribuce framykoinu (mast nebo krém)

Tymián, koření i lék

Tymián patří mezi přírodní léčiva, která mají široké využití. Můžeme se jím léčit během nachlazení, ale doporučuje se i při různých revmatických obtížích, problémech s trávením, nechutenstvím a také ho můžeme aplikovat jako užitečný uklidňující prostředek. Výroba v domácích podmínkách je relativně jednoduchá.

Příjemně voňavá mast obsahuje tymián ve směsi s esenciálními oleji a je určena k aplikaci na hrudník. Obsažené aktivní látky blahodárně působí na dýchání, uvolňují špatně průchodné dýchací cesty, přinášejí úlevu a osvěžení. Mast je velmi vhodná pro podporu dýchacího systému dětí.

Zdroj: Tymiánová mast

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ VÝROBA MASTÍ Z ALOE VERA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristyna .

Prosím kdo poradí jakpřipravyt mast z aloe vera na popraskane dlane ani lekar si nevi rady hrozi ozařovani a to se mi moc nelíby. Předem dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Aloe Vera Veritas - forum.

Dobrý den,

s výrobou Vám zřejmě nepomohu, ale s léčbou bych nejspíše mohl...

Co je příčinou Vaší popraskané pokožky? Trpíte nějakým kožním onemocněním? Co jste doposud užívala za léky či mastí?

Mohu Vám zajistit odbornou radu od zdravotního lékaře, se kterým jsem v úzkém kontaktu a je specialistou na účinky Aloe Vera pro lidský organismus.

Můžete psát na luckylukhk@gmail.com

Pěkný den a mnoho zdraví!

Zdroj: diskuze Domácí výroba mastí z aloe vera

Skořice

Skořice je aromatická kůra skořicovníků, stálezelených tropických stromů. Je léčivá a vyrábí se z ní silice, tinktury, olej a z něj pak i masti. Má kořeněně nasládlou chuť a příjemnou vůni, kterou jí dává zejména sloučenina cinnamaldehyd.

Zdroj: Skořicová mast - návod na výrobu

Diskuze

V diskuzi VYROBA KAŠTANOVE MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ANINA.

HLADAM AKO SA VYRABA GAŠTANOVA MASŤ ´DAKUJEM

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vyroba kaštanove masti

Příprava kostivalové masti

Domácí výroba mastí je populární téma, proto zde přinášíme i návod na výrobu kostivalové masti. Pravá kostivalová mast obsahuje čerstvý kořen kostivalu. Ten se sbírá na jaře nebo na podzim, jak jsme se již zmínili výše.

Důležité upozornění:

  • Účinné látky kostivalu můžete zničit stykem s kovem! Takže při sběru a čištění používejte keramický nůž a keramickou škrabku.

Zdroj: Léčivé účinky kostivalu

Poradna

V naší poradně s názvem VÝROBA ARNIKOVÉ MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimír Rulc.

Prosím o konkrétní zaslání receptu na domácí výrobu arnikové masti,arniku květ mám

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Mast z arniky se doma udělá tak, že smícháme arnikovou tinkturu s čištěnou lékařskou vazelínou v poměru 20 ml tinkrury na 150 g vazelíny. Vše se dobře promíchá a uloží na temné a chladné místo. Arnika v této masti se dá ještě obohatit o léčivou mast Dermazulen a mast Heparoidi - oboje se dá koupit v lékárně. Takto zkombinované léčivé účinky arniky a azulenu jsou výborné na modřiny, podlitiny, bolavé svaly a naraženiny, ale také na popáleniny. Mast vydrží stabilní několik týdnů. Zde je recept na výrobu tinkrury z arniky www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Výroba arnikové masti

Skořicová mast postup výroby

Nejprve si uděláme ze skořice výtažek, tak že skořici necháme macerovat v oleji po dobu 1 dne. Po tuto dobu udržujeme olejovou lázeň teplou do 80*C. Skořice se nesmí v oleji spálit. Pro lepší výsledek můžeme skořici hrubě umlít. Po uplynutí doby macerace přeceďte olej a nechte ho vychladit. Podle návodu připravte želatinu agar a také ji nechte zchladit na stejnou teplotu jako je zchlazen skořicový olej. Pak si připravte hnětací misku, do které dejte želatinu, skořicový olej a k tomu vyprázdněte dvě kapsle vitamínu E a přidejte lžičku citronové šťávy. Vše pak metličkovým mixérem promixujte na nejvyšší rychlost, až vznikne hladká krémová emulze. Tu pak používejte jako běžný mastný krém na svou pokožku. Zbytek masti uzavřete do vhodné nádoby a nechte v temnu a chladnu nejlépe v lednici. Takto emluze vydrží být stabilní až jeden měsíc.

Pozor! Lidé s nemocnými ledvinami vědí, že se mají skořici vyhýbat, proto tato mast není určena pro takto nemocné lidi.

Zdroj: Skořicová mast - návod na výrobu

Diskuze

V diskuzi KOSTIVAL VYROBA MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel Pánek.

Dnes jsem poslouchal vysílání v rozhlase kde se zmíňovali o kostivalu, že se dá připravovat jako špenát kvůli obsahu vápníku. Navíc, že obsahuje vitamín B12, který je označován jako jen živočišného původu. Na konec poznamenali, že kostival obsahuje sirné sloučeniny, které jsou vhodné na léčení pásového oparu. Neřekli však zda užívat jako čaj nebo mast.
Mohu Vás požádat o nějaké doporučení léčby ?
Děkuji za laskavost, Karel Pánek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kostival vyroba masti

Pikantní skořicová limonáda

S nádechem skořice, hřebíčku a nového koření je tato limonáda chutnou letní pochoutkou, kterou si oblíbí celá rodina. Tuto pikantní limonádu mají rádi i vybíraví jedlíci!

Zdroj: Skořicová limonáda

Diskuze

V diskuzi VÝROBA KOSTIVALOVÉ MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Musil.

Jakým poměrem mohu smíchat kostivalovou mast ma kaštanovou a konopnou mastí.
Používám sádlo a včelůí vosk.
Děkuji.
Jiří Musil

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Výroba kostivalové masti

Cibulová mast - domácí výroba

Ingredience: cibule, křída, leukoplast

Postup: Nastrouhat úplně najemno cibuli a obyčejnou bílou křídu, obojí smíchat, aby se vytvořila kašička, která nestéká. Poté se vezme leukoplast a vystřihne se v ní otvor na bradavici. Leukoplast se nalepí kolem bradavice, aby kůže byla chráněná, a na bradavici se navrství kašička, která se přelepí leukoplastí tak, aby nanesená směs nikde nevytékala. Takto se nechá na bradavici 3 dny. Ošetřené místo se nesmí po tu dobu namočit. Za tři dny náplast sundat, postižené místo řádně umýt. Bradavice by měla být mrtvá – zasažená kůže by se měla postupně odrolit. Proces se dá urychlit „vydrbáním“ žínkou.

Zdroj: Cibulová mast

Diskuze

V diskuzi VIŠŇOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Hrozová.

Nikde nemůžu sehnat višňovou mast samé balzámy a hovadiny

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamil Veselý.

Mast je běžně v každé lékárně pod názvem Višněvského balzám

Zdroj: diskuze Višňová mast

Mast z dubové kůry na hemoroidy

Mast s extraktem z dubové kůry je vhodná k péči o pokožku se sklonem k zevním hemoroidům. Receptura masti je obohacena o extrakt z vilínu, panthenol a allantoin, látky napomáhající pokožku zklidnit, zjemnit a usnadnit její regeneraci.

Aplikace: 2 až 3x denně jemně vetřít na postižené místo. Určeno pouze k zevnímu použití.

Složení: Petrolatum, Aqua, Sorbitan Oleate (and) Polysorbate 80 (and) Caprylic/Capric Triglyceride,Cetearyl Alcohol, Panthenol, Phenoxyethanol (and) Methylparaben (and) Butylparaben (and)Ethylparaben (and) Propylparaben (and) Isobutylparaben, Quercus Robur Bark Extract, Allantoin, Hamamelis Virginia Leaf Extract, Caramel

Zdroj: Výroba dubové masti

Koňská mast versus kaštanová mast

Koňská mast se nejmenuje proto, že by byla vyrobena z koně, ale právě proto, že je vyrobena z extraktu kaštanu koňského – jírovce. Koňská mast je kaštanová mast.

Zdroj: Kaštanová mast

Kde koupit krušinovou mast

Krušinovou mast lze koupit zde.

Zdroj: Krušinová mast

Recept

Skořicová voda

Postup: Vhoďte jeden svitek (tyčinku) skořice do karafy s vodou a nechte přes noc v chladničce. Doporučuje se pít tři, maximálně čtyři šálky denně.

Skořicový čaj na hubnutí

Ingredience: 1 šálek horké vody, 1/2 lžičky mleté skořice, 1 lžička kvalitního medu (nemusí být)

Postup: Smíchejte skořici a med v horké vodě. Nechte chvíli odstát a vypijte.

Skořicový čaj na nachlazení a chřipku

Ingredience: 1 skořicová tyčinka, vařící voda, bylinný čaj (zelený čaj)

Postup: Vhoďte skořici do vroucí vody a nechte ji tam dvě minuty. Když voda trochu vychladne, vytáhněte ji. Pak nalijte do skořicové vody bylinný čaj, který pomůže snížit příznaky nachlazení a chřipky.

Zdroj: Skořicová voda

Kaštany a nebezpečí

Plody kaštanů jsou pro člověka jedovaté, proto ani mast a ani takto vyrobenou kaštanovou tinkturu nikdy nekonzumujeme!

Zdroj: Kaštanová mast

Dubová kůra mast v těhotenství

Hlavička miminka v těhotenství tlačí na střeva a ty tak často reagují výskytem hemoroidů. Aplikace dubové kůry v těhotenství nepoškodí plod ani placentu, neboť se tyto přípravky používají pouze zevně. Může se používat po celou dobu těhotenství.

Dubová kůra v těhotenství je vhodná k ošetření hemoroidů. Působí velmi hojivě. Má stahující účinky, které jsou známy již od pradávna, působí protizánětlivě a pozitivně posiluje sliznice těla. K dostání je buď gelový přípravek, nebo sušené rostlinky pro přípravu sedacích koupelí. Použít se samozřejmě může i čerstvá kůra dubu.

Zdroj: Výroba dubové masti


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jiří Dvořák


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP