Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

SPÁLENÉ VLASY PO TRVALÉ ONDULACI

OBSAH

Princip olejové kúry po trvalé

Čtyřtýdenní kúra na vlasy, jejímž základem je horkým vlasový olej, se rovná zázračnému elixíru. S její pomocí dosáhnete úžasného efektu, který mnohonásobně převýší účinek běžného vlasového kondicionéru nebo masky na vlasy. Matné, drsné a cuchající se vlasy se promění ve vlasy lesklé, hladké, zdravé a na omak hedvábné, a to za pouhých 30 minut. Vlasová revitalizační maska z horkého oleje je určena především pro suché vlasy nebo vlasy chemicky ošetřené či poškozené tvarováním při vysoké teplotě (to jest fénováním, kulmováním, natáčením, žehlením a podobně). V takových případech může olejová regenerační kúra s hedvábím pomoci při napravování škod na vlasech, jež byly způsobeny uvedenými procesy.

Zdroj: Olejová kúra po trvalé

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁPACH VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Elen.

Dobrý den,
mám vlasy po trvalé ondulaci, bohužel se nedokážu zbavit zápachu na vlasech. Mokré vlasy smrdí jak stuchlé ponožky!
Prosím o radu.
Děkuji Elen

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Po trvalé ondulaci někdy ve vlasech zůstanou malé škvírky, ve kterých se pak hromadí kožní tuk, zbytky chemikálií po trvalé a úlomky vlasového stvolu. Tento substrát po navlhčení ožije a začne se tvořit zápach. Zkuste vlasy umýt jedlou soudou rozmíchanou v malém množství vody a po opláchnutí aplikujte kvalitní balzám na vlasy, který už neoplachujte.

Zdroj: diskuze Zápach vlasů

Recept na domácí olejovou kúru po trvalé

Lahvičku s vlasovým olejem dejte ohřát do teplé vody na 40 °C. Poté lahvičku otevřete a horký olej vetřete do vlhkých vlasů. Olej vtírejte do vlasů důkladně, aby mohl působit po celé jejich délce, tedy od kořínků až po konečky. Následně vlasy zabalte do sprchovací čepice nebo do vyhřátého ručníku a vlasový olej nechte působit přibližně 30 minut jako regenerační olejovou masku na vlasy. Nakonec olej spláchněte a vlasy umyjte šamponem pro suché nebo poškozené vlasy. Za týden použijte další lahvičku s olejem a olejovou kúru zopakujte. Horký olej aplikujte na vlasy po dobu nejméně 4 týdnů. Jestliže máte dlouhé vlasy nebo velmi suché vlasy, můžete použít obsah dvou lahviček oleje najednou. Po absolvování uvedené regenerační kúry by měly být vaše vlasy jako pravé hedvábí a měly by získat přirozený a zdravý lesk.

Zdroj: Olejová kúra po trvalé

Příznaky

Spálené rty od sluníčka se projevují citlivostí, otokem a bolestí. Většinou do druhého dne dojde ke sloupnutí spálené kůže. Jako komplikace spáleného rtu může vzniknout hnisavý vřed, který vyžaduje odborné ošetření lékařem.

Zdroj: Rty spálené sluncem

Poradna

V naší poradně s názvem SPÁLENÉ VLASY OD BARVENÍ, CHYTNE NA TO BARVA ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simiska.

Zdravím :) mám takový problém, stahovala jsem černou barvu z vlasů a vlasy jsou teď úplně spálené, při mytí jsou gumové a natahují se jako žvýkačka... Když jsem po té dala na vlasy barvu jsou strakaté, jelikož někde peroxid působil více, někde méně... Jsou to 3 týdny co se mi tohle stalo a zajímalo by mě, co se stane když si vlasy znovu nabarvím na tmavě hnědou... Jestli mi barva chytne i na ty spálené vlasy a zda mi neupadají, prosím o rady nemůžu chodit s flekatou hlavou... Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Dalším barvením se vlasy zničí ještě více. Ve stavu, který popisujete se vám vlasy stejně postupně ulámou, takže než nové barvení, bych raději volila krátký sestřih a barvu doladit přelivem. Barvení vlasů je lepší nechat na odborníkovi, kdy pak nemusíte řešit tyhle katastrofy s vlasy. To teď určitě už sama víte. Držím vám palce, ať vám to co nejrychleji doroste.

Zdroj: diskuze Spálené vlasy od barvení, chytne na to barva ?

Rychlá pomoc

Okamžitě použijte ledové kostky a zchlaďte si spálené rty, dobrým pomocníkem jsou i nachlazené použité čajové sáčky, které si přikládejte na rty. Samozřejmě takto postiženou část těla nevystavujte slunci.

Zdroj: Rty spálené sluncem

Doba hojení

Doba hojení je individuální, vždy záleží na rozsahu poškození jemné kůže rtů a na tom, zda nedošlo k bakteriální infekci. Pokožka potřebuje dostatečně dlouhou dobu na svou regeneraci.

Zdroj: Rty spálené sluncem

Poradna

V naší poradně s názvem SLABÁ TRVALA NA VLNITÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav.

Dobrý den, Chtěl jsem se zeptat, jestli je možné si dát jemnou trvalou na vlnité vlasy jelikoš je mám hřitčí,tak bych je chtěl objěmově zvětčit. Dělá se mi také malá pleš,ale používám Alpecin šampon a Toniku a docela mi to pomáha. Tak jsem se chtěl jen zeptat jestli je ta trvala možná v mém případě, předem Děkuji s pozdravem. Míra
p.s. dělal jsem si byt zhruba před 3 měsíci.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zkus to a uvidíš. Když se to nepovede, tak za chvíli ti vlasy narostou nový. Máš pěkně vlnité vlasy i bez trvalé. Jsi moc hezký sympatický klučina.

Zdroj: diskuze Slabá trvala na vlnité vlasy

Léčba

Při spálení rtu je nutné vyhýbat se přímému sluníčku. Rty ošetřete stejně, jako si ošetřujete sluncem spálenou kůži. Při bakteriální infekci bude nutné přidat antibiotickou mast, třeba Framykoin, který obsahuje neomycin a bacitracin.

Zdroj: Rty spálené sluncem

Diskuze

V diskuzi PROSIM O POMOC A RADU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Niki.

dobry den,prosim vas o nejaku dobru radu masky alebo zabalu na velmi poskodene spalene vlasy a zaroven aj mihalnice povypadavane.....dakujem prosim odpiste mi

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Prosim o pomoc a radu

Péče o chemlonové vlasy

I chemlonové vlasy je třeba pěstit. Chemlonové vlasy jsou suché mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk. Takže hlavní péčí o chemlonové vlasy bude jejich pravidelné promašťování kokosovým olejem. Kokosový olej je na chemlonové vlasy vhodnější než olivový olej, protože nezanechává po sobě typický olivový zápach a zanechává vlasy jemně hydratované a nezplihlé.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem BUKSUS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maruška.

Máme na zahrádce asi 8 buksusů. Je jim asi 15 let, manžel se o ně stará, stříhá je do tvaru koule. Problém je v tom, že nám je za tuto zimu všechny občůral náš pes, který si jich do teď nevšímal. Obrazí, když ty spálené větvičky ostříhám? Děkuji za odpověď. Maruška

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Spálené větvičky buksusu je třeba ostříhat a počkat až znovu obroste. Pokud bude řez hluboký, tak dorůstánì bude zdlouhavé a bude potřeba zřejmě změnit i tvar rostlin. Růst můžete trochu podpořit dusíkatými hnojivy.

Zdroj: diskuze Buksus

Šampon pro jemné vlasy – cena

Zde je seznam cen šamponů na jemné vlasy.

Zdroj: Jemné vlasy

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rita.

Clip in znám.Objednávám si je u vlasy-levne. Mají kvalitní materiál z pravých lidských vlasů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vika.

Zjistila jsem,že vlasy prodlužují přímo na pobočce vlasy-levne.

Zdroj: diskuze Vlasy

Co dělat se zničenými vlasy

  1. Zodpovědná kadeřnice odmítne odbarvit zničené vlasy s tím, že by mohly odpadnout. Toho se držte a sami neexperimentujte.
  2. Mezi trvalou ondulací a permanentní barvou dodržujte vždy minimálně 3týdenní odstup.
  3. Nežehlete a nefoukejte si vlasy bez ochranných přípravků proti teplu.
  4. U moře vždy používejte vhodnou vlasovou kosmetiku s ochranou proti UV záření a se schopností šetrně vymýt mořskou sůl z vlasů. Večer vlasům dopřejte hydratační kúru.
  5. Neodstraňujte barvu z nabarvených vlasů pomocí melírovacího prášku. Vždy si připlaťte za odbarvovač (stahovač) barvy. Ten nepoškozuje vlasy a zároveň umožňuje změnit barvu vlasů na původní bez narušení pigmentu.
  6. Smiřte se s tím, že pokud máte od přírody tmavé vlasy, nikdy nebudete platinová blondýna se zdravými vlasy.
  7. Používejte jen kvalitní kartáče a hřebeny, které „netrhají‟ vlasy. Jestliže používáte kartáč s kuličkami, pak by měl být takový, jenž byl s kuličkami přímo vyroben (kuličky jsou součástí bodlinek už v době výroby). Pokud se budete česat kartáčem, u kterého byla kulička na bodlinku nasazena dodatečně, je více než jisté, že se vlas bude při česání trhat právě ve spoji mezi kuličkou a bodlinkou. Jinak nezáleží na tom, zda zvolíte kovový, plastový či přírodní s rozčesávačem.
  8. Nespěte v natáčkách.
  9. Extrémně nalakované vlasyvlasy s přemírou stylingových přípravků rovnou umývejte, nesnažte se je silou rozčesávat.
  10. Používejte kvalitní barvy na vlasy. Mnoho profesionálních barev totiž obsahuje regenerační složky, různé rostlinné výtažky a nižší obsah amoniaku. V případě, že nemáte šedivé vlasy, požádejte svoji kadeřnici o barvu zcela bez amoniaku.
  11. Pokud se odbarvujete doma, snažte se používat krémové peroxidy s nižší objemovou hodnotou peroxidu. Současné kvalitní odbarvovací prášky zvládnou zesvětlit vlasy i se 6% peroxidem. Sice to bude déle trvat (zdaleka ne jen 20 minut), ale odměnou budou zdravější vlasy a bělejší odstín. Samozřejmostí by měly být i emulzní peroxidy, které mají rovněž mnoho regeneračních a ochranných složek (mimo jiné výtažek z máty, kokosový olej, mateří kašičku).

Zdroj: Vlasy zničené barvením

Diskuze

V diskuzi PÉČE O KRÁTKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobrý večer, mám mikádo, ale mám jemné vlasy a nevím si rady i když používám kvalitní šampon, tužidlo, lak, masku, stejně mi vydrží vlasy hodinu pěkně a pak splihnou a udělám culík. Prosim o radu jak zvětšit objem vlasů. Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tea.

Ahoj, na zplihlé vlasy je vážně skvělá tahle objemová pěna od Aloxxi - eshop.aloxxi.cz/styl… Vlasy krásně pozvedne :) Já mám teda vlasy dlouhé, takže těžší a drží perfektně :)

Zdroj: diskuze Péče o krátké vlasy

Chemlonové vlasy

Slabé chemlonové vlasy jsou typickým příznakem, když se vlasy barví neodborně nebo příliš často. V tomto případě již došlo k přeskládání kolagenové struktury vlasů, která již není rovná, jako dříve, ale různě kostrbatá. To pak vede k častému cuchání vlasů, také k lámání vlasů a k třepení konečků, což obecně identifikujeme jako chemlonové vlasy.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem LZE UZIVAT CHLORELLU TRVALE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květoslava Mazancová.

Dobrý den chtěla bych vědět zda mohu chlorellu užívat trvale děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U lidí ve věku do 40 let se Chlorella dá užívat trvale v dávkách stanovených výrobcem. U starších lidí je zde nebezpečí, že Chlorella může v rámci očisty organizmu uvolnit zvápenatělé či zkornatělé kousky z cév. Tím vznikne tak zvaný tromb a ten pak putuje krevním řečištěm a může někde ucpat úzkou cévku a zastavit v tom místě průtok krve. To pak vede k náhlé mozkové příhodě IKT (mrtvice) a nebo k infarktu myokardu. Proto u starších lidí je vhodné Chlorellu užívat v cyklech, při kterých je nutná zvýšená opatrnost a vnímavost na příznaky infarktu nebo mrtvice.

Zdraví Cempírek

Zdroj: diskuze Lze uzivat chlorellu trvale

Jak se používá botox na vlasy?

Aplikace botoxu na vlasy by měla být provedena proškoleným odborníkem a jedna taková aplikace botoxu na vlasy stojí kolem 350 Kč za jednu aplikaci. Účinky omlazení vlasů vydrží po botoxu až deset umytí. Více informací o tom, jak botox na vlasy funguje, jaká je jeho cena a video s postupem aplikace naleznete tady: Informace o botoxu na vlasy.

Zdroj: Botox pro vlasy opraví dlouhodobě odbarvované, foukané, narovnávané nebo

Jemné vlasy

Jde o vlas, jehož průměr na řezu je mnohem menší než u vlasu průměrného, běžného či chcete-li normálního (existuje-li takový). Díky této tenkosti jsou jemné vlasy mnohem křehčí a náchylnější k lámavosti, vysušování, trhání či třepení. Je to také důvod, proč vlasy plihnou a culík za gumičkou místo ladného oblouku mrtvě visí – vlasy postrádají hmotu působící jako „výztuha“.

Zdroj: Jemné vlasy

Babské rady na krepaté vlasy

Mytím vlasů jedlou sodou se údajně stav krepatých vlasů výrazně zlepší. Vysoká zásaditost jedlé sody napomáhá otevírat kutikulu vlasu. Vlasy se vzpřímenými šupinkami kutikuly působí krepatým, suchým a křehkým dojmem. Vlasy se také zacuchávají a jsou náchylnější na mechanické poškození. K neutralizaci jedlé sody a k uzavření kutikuly vlasu se vlasy následně musí opláchnout jablečným octem na kyselé bázi. Po umytí vlasů jedlou sodou jsou vlasy měkké, poddajné a snadno upravitelné. Vlivem vysoké zásaditosti dochází ke změně vnitřní struktury. Dlouhodobé a okamžité výkyvy kyselého a zásaditého prostředí oslabují vlasy a činí je trvale zranitelnými. Extrémně zásadité roztoky způsobují rozklad disulfidových vazeb keratinu. Po čase dochází k úplnému rozpadu proteinů. Proto se doporučuje tuto kúru používat pouze nárazově za účelem odstranění nahromaděných stylingových přípravků a k revitalizaci velmi mastných vlasů. Jedlá soda je výborná pro svou abrazivitu a přirozený peeling vlasů a vlasové pokožky. Čas od času není na škodu řádně a důkladně vlasy a vlasovou pokožku umýt a odstranit veškeré zbytky odumřelých buněk a nečistot. Jedlá soda mimo účinných mycích účinků však také absorbuje přirozenou vlhkost z vlasu a může je tak nadměrně vysušovat.

Více informací, jak zregenerovat suché a krepaté vlasy, naleznete zde.

Zdroj: Suché a krepaté vlasy

Botox na vlasy postup video

Video, na kterém je vidět postup aplikace botoxu na vlasy, je vidět tady: video botox na vlasy
 

Zdroj: Botox na vlasy zahladí praskliny a roztřepené konečky vlasů

Botox na vlasy

Botox, stejně tak, jako vyhlazuje vrásky, tak i krásně zaceluje poškozené vlasy, které jsou pak silnější a nemají na koncích roztřepené konečky. Více informací o botoxu na vlasy, jeho ceně a kde ho koupit, se dozvíte tady: Botox na vlasy informace.

Autor: JK pro www.vlasy.cz

Zdroj: Poškozené vlasy a roztřepené konečky

Botox na vlasy cena

V domácích podmínkách je možné použít sérum Loreal serie Expert Fiberceutic sérum, což je intenzivně posilující sérum na vlasy, které ovlivňuje přímo struktury vlasových aminokyselin a obsahuje 15 ampulí s 15ml botoxového séra. Cena za domácí botox na vlasy je zde: Botox na vlasy doma cena.

Zdroj: Botox na vlasy zahladí praskliny a roztřepené konečky vlasů


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP