Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

TABLETY NA ODVODNĚNÍ VOLNĚ PRODEJNÉ

OBSAH

Použití diuretik na hubnutí

K odvodňování organismu se někdy zcela nerozumně uchylují ženy, které chtějí rychle snížit svou hmotnost. Odvést tekutiny z těla a domnívat se, že jste zhubla, je pošetilé. Při užívání diuretik na hubnutí zpočátku dojde ke krátkodobému odvodnění, takže se na přechodnou dobu dvou až tří dnů může váha snížit. Pak se tekutiny vracejí zpět, ale nárůst hmotnosti je mnohdy vyšší, než byla původní hodnota.

Zdroj: Tablety na odvodnění organismu

Diskuze

V diskuzi TABLETY NA ODVODNĚNÍ ORGANISMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena šejvlová.

vhodný přípravek na odvodnění organismu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tablety na odvodnění organismu

Diuretika bez předpisu

Volně prodejná diuretika jsou pouze přípravky, které obsahují bylinky, jež působí močopudně – DR. POPOV Edemin čaj 50 g, Megafyt čaj KOPŘIVA 20 × 1.5 g. Další možností jsou KNEIPP 3 bylinky na odvodnění cps 60. Silnější diuretika předepisuje pouze lékař.

  • Bylinný čaj Edemin Dr. Popov 50 g MEKKA při otocích a vodnatelnosti. Podporuje vylučování tekutin močí. Doporučení: nepít minerální vody s obsahem sodíku (Na+) nad 100 mg/litr. Zcela vyloučit alkohol. Zde se můžete podívat, jaké jsou ceny čaje Edemin Dr. Popov 50 g MEKKA.
  • Megafyt čaj KOPŘIVA 20 × 1.5 g je čaj v nálevových sáčcích – porcovaný. Má mírný močopudný účinek, podporuje příznivě metabolismus. Tento čaj je kontraindikován u nedostatečné činnosti srdce a ledvin, provázené otoky. Zde se můžete podívat na ceny Megafyt čaj KOPŘIVA.
  • KNEIPP 3 BYLINKY NA ODVODNĚNÍ CPS 60 je speciálně vyvinutá kombinace přírodních látek ze tří rostlin, které jsou známé diuretickými (močopudnými) účinky odpradávna: nať kopřivy a petržele, plody jalovce. Biotin přispívá k normálnímu energetickému metabolismu. Kyselina listová přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání. Ve spojení s vyváženou stravou, dostatečným příjmem tekutin a pohybem se budete cítit mnohem lépe. Vhodné pro ty, kdo trpí otoky nohou, nebo ve spojení se zavodněním organismu způsobeným některými léky. A zde se můžete podívat na ceny KNEIPP 3 BYLINKY NA ODVODNENI CPS 60.

Zdroj: Tablety na odvodnění organismu

Poradna

V naší poradně s názvem ELIQUIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Jaké léky se mohou brát na bolest společně s lékem eliquis? Děkuji!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

K léku Eliquis můžete na bolest použít pouze Paracetamol (Paralen), přičemž maximální dávka činí 2 tablety po 4 hodinách. Ostatní léky proti bolesti, které jsou volně prodejné zvyšují riziko krvácení. Pokud Paracetamol nestačí, tak pak již jedině lze použít léky na bolest, které jsou na lékařský předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lék eliquis

Bylinky na odvodnění v DM

Bylinky na odvodnění v DM jsou dostupné kdykoli a recenze jsou veskrze pozitivní. Čaj na odvodnění v tomto řetězci není dostupný. Zde tedy můžete vidět produkty na odvodnění dostupné v DM v podobě tobolek.

Zdroj: Bylinky na odvodnění organismu

Poradna

V naší poradně s názvem NÍZKÝ HEMOGLOBIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alice.

Dobry den , mohu se Vás zeptat na vysvětlení mých krevních výsledku ?? Posílám foto v příloze
Dekuji mnohokrát

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Máte hemolýzu. Nedostatek železa v těle. To může být způsobeno krvácením, například když odběr krve byl proveden během menstruace nebo krátce po ní. Nedostatek železa může vzniknout špatnou stravou. Na rychlé doplnění železa jsou k dispozici volně prodejné tablety. Zároveň je třeba nalézt příčinu nedostatku železa a odstranit ji.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Bylinky na odvodnění Liftea

Liftea je doplněk stravy obsahující jedinečnou směs bylinek, které přispívají k odvodnění organismu. Dle recenze produkt zmenšuje otoky končetin, detoxikuje tělo a snižuje pocity vyčerpání a únavy. Účinné složení obsahuje extrakt z jalovce, břízy, kopřivy, petržele.

Zdroj: Bylinky na odvodnění organismu

Poradna

V naší poradně s názvem PLÍSEŇ KŮŽE PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

Dobrý den,
má někdo zkušenost čím vyléčit kožní plíseň u psa ?
Předem děkuji
TH

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Clotrimazol spray. Je to volně prodejné léčivo pro lidi, ale bude fungovat i u psa, tedy pokud jde skutečně o kožní plíseň a ne třeba o herpes.

Zdroj: diskuze Plíseň kůže psa

Zavodněný organismus

Aby nedocházelo k přílišnému zavodnění organismu, je důležité vyhýbat se nadměrnému solení, omezit příjem cukrů, jíst dostatek potravin s obsahem draslíku a dostatečně pít. Rychlé odvodnění organismu s sebou nese jistá rizika, proto by mělo být prováděno pouze na doporučení lékaře a pod lékařským dohledem. A to nejen při odvodňování pomocí léků. Měli byste se poradit i o užívání volně dostupných bylinných produktů, které slouží k odvodnění organismu. Odvodnění by rozhodně nemělo sloužit jako prostředek pro rychlé zhubnutí. Nejenže svoji hmotnost získáte během pár týdnů nazpět, ale ještě nějaká kila navíc naberete. Při odvodnění organismu je důležitý pravidelný pitný režim. Na nedostatek přijímaných tekutin totiž tělo reaguje zadržováním vody, kdy si tvoří zásoby na horší časy. Proto je vhodné pít dostatek neperlivých vod.

Zdroj: Potraviny podporující odvodnění těla

Poradna

V naší poradně s názvem KARDIOSTIMULÁTOR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kadeřávková Alena.

Mám kardistimulátor a pužívámp Xarelto na ředění krve a jaště Rytmonorm,teď jsem nachlazená,mám rýmu, kašel a zvýšenou teplotu , co můžu užívat na bolest hlavy a snížení teploty . Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bez obav můžete použít paracetamol - lék na snížení horečky a na tlumení bolesti. Přípravky s paracetamolem jsou volné prodejné a zcela bezpečné pro pacienty užívající Xarelto.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lék na ředění krve xarelto

Čaj na odvodnění organismu

Při odvodnění jsou hojně využívané také bylinné čaje a výtažky z bylin. Rostliny, které se nejčastěji využívají k odvodňování, jsou kopřiva dvoudomá, bříza bradavičnatá, smetanka lékařská, přeslička rolní, pýr plazivý, ale také černý rybíz, černý bez nebo brusinka obecná. Čaje z těchto bylin koupíte v každé lékárně.

Zdroj: Léky na odvodnění bez předpisu

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKY NA ŽÍLY A CÉVY BEZ PŘEDPISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sarka szlaurova.

Dobry den.Beru detralex na zily dlouho.Mam povrchove krec.zily.Jsem mimo domov na dovolene a dosel mi detralex.Beru dve tabl.denne.Je mozne něco koupit v lekarne bez lek.predpisu.Ale aby to mělo aspoň trosku stejny ucinek jako detralex.Dekuji.Szlaurova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Ptejte se v lékárně na diosminol micronized. Některé varianty jsou volně prodejné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léky na žíly a cévy bez předpisu

Diuretika – léky na odvodnění

Diuretika jsou látky, které zvyšují vylučování moči, tedy snižují množství vody v těle.

Princip účinku

V ledvinách proběhne filtrace krve, tím však zázrak očišťování krve nekončí. Ve zfiltrované moči je řada hodnotných látek, které se následně vstřebávají zpět do krve. Právě tyto kroky zpětného vstřebávání blokují diuretika, čímž zabraňují zpětnému vstřebávání nejen minerálů, ale i vody.

Vliv na tlak

Úbytek vody způsobuje snížení krevního tlaku, čímž můžeme diuretika řadit mezi antihypertenziva. Krevní tlak ovlivňují přes ledviny (přesněji přes hormon aldosteron) též látky ze skupiny inhibitorů systému renin-angiotenzin-aldosteron. Při vysokém krevním tlaku má odvodnění organismu jiný smysl než zvýšenou tvorbu moči a mělo by být vždy řízené lékařem.

Zdroj: Tablety na odvodnění organismu

Poradna

V naší poradně s názvem XARELTO A LÉKY PROTI BOLESTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloslava Ilčáková.

Prosím, kté léky proti bolesti se mohou kombinovat s Xareltem? V nemocnici mi podávali
paralen, po kterém jsem se jen potila, ale bolest zůstala.Jsem alesgická na Tramal, tak jsem
proti bolesti po operaci nic nedostala, prý mám smůlu. Přece musí něco být ke xareltu nebo k fraxiparinu /ten mi píchali 4 dny / pak zase užívat xarelto. Musím užívat koagulant, protože
mám Laudenskou mutaci a 4x jsem měla trombózu.
Musím vydržet bolest? Ilčáková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Během užívání Xarelta můžete proti bolesti užívat volně prodejný paracetamol a nebo léky na bolest, které jsou na předpis.

Neužívejte žádné jiné volně prodejné léky proti bolesti jako je aspirin, naproxen nebo ibuprofen, když užíváte Xarelto, pokud lékař neřekl, že je to v pořádku. Zvyšují možnost krvácení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Xarelto a léky proti bolesti

Nápoje na odvodnění

Každý nápoj, který obsahuje kofein, působí jako diuretikum, to znamená čaj, káva, cola, energetické nápoje, alkohol a další.

Zdroj: Potraviny na odvodnění

Poradna

V naší poradně s názvem JAK DLOUHO SE MAJÍ TYTO TABLETY UŽÍVAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kopecká Naďa.

zdravím,chtěla bych vědět,jak dlouho se mají tablety na odvodnění užívat.Jestli musí být mezi jednotlivými dávkami nějaká prodleva a jak je vhodné tyto tablety dlouho užívat.
Děkuji Kopecká N.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Světluše Vinšová.

Dobrý den,
Doporučené dávkování jsou 2 tobolky během dne, nejlépe ráno a odpoledne, vždy po jídle. Užívejte nejpozději 4 hodiny před spaním! Není určeno dětem a těhotným ženám. Jedná se o přírodní potravinový doplněk stravy. Jako všechny tyto produkty nejsou určeny pro stálé užívání.

Zdroj: diskuze Jak dlouho se mají tyto tablety užívat

Sírová mast bez předpisu

Sírová mast 50 ml je nejstarším prostředkem léčby svrabu.

Používá se na kůži se silně zánětlivými, ekzémovými projevy. Je možné ji použít i u těhotných, kojících matek a dětí. Sírová mast je přes svou „sílu“ citlivá k pokožce.

Použití: Mast se aplikuje na postižená místa po koupeli rovnoměrně do suché kůže těla, i na obličeji, a to i u dětí.

Zdroj: Volně prodejné léky na svrab

Poradna

V naší poradně s názvem XSARETO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vaclav.

Dobrý den když užívám xsareto co můžu za léky na bolesti zubu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud užíváte Xarelto, tak na zmírnění bolesti z volně prodejných přípravků, můžete použít jedině paracetamol. Nejdostupnější forma jsou tablety s názvem Paralen 500. Můžete užít dvě tablety na ráz, ale za den nesmíte překročit množství 8 tablet. Účinky trvají 4 až 5 hodin a nastupují 30 minut po spolknutí. Ostatní léky na bolest, které neovlivňují lék Xarelto, jsou jen na lékařský předpis a nejsou volně v prodeji.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léky na ředění krve xarelto

Algifen bez předpisu

Algifen není volně prodejný a jeho výdej je vázán na lékařský předpis, mohl by být totiž zneužit jako droga.

Z pohledu návykovosti je možné Algifen nahradit léky Nimed, Aulin nebo Nimesil (vše účinná látka nimesulid), které nejsou návykové a jsou účinnější i v menší dávce: 2-3 tablety denně. Co se týče volného prodeje, tak ani tyto léky proti bolesti nejde volně koupit a je třeba mít předpis od lékaře.

Zdroj: Je Algifen volně prodejný?

Poradna

V naší poradně s názvem KOPŘIVKA FOTOGRAFIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viola.

pisi vam proto ze mam problem s koprivkou cele telo mam jak jeden puchyr a hrozne to svedi as stipe a v noci nemohu spat nevim cim to je ,posledni dobou to mivam casto svedeni mam kolem bricha nohou a na slabynach ,nevim co mam delat a jak si mam pomoc . dekuji za radu kterou mi date prosim porate mi co mam delat .dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Violo, zkus tento svůj problém s kopřivkou na celém těle řešit pomocí léku Claritine. Claritine jsou tablety a jsou volně prodejné v lékárně. Lék Claritine je tak zvané antihistaminikum, což znamená, že mírní alergické reakce a snižuje svědění, což může pomoci i na kopřivku po celém těle. Claritine není akutní lék, takže neúčinkuje ihned, ale až za jeden týden od začátku pravidelného užívání, přičemž stačí užívat jednu tabletu denně. Jako vhodný doplněk by k tomu ještě pomohl Fenistil gel, který se zase maže, tam kde se objevila kopřivka, takže na svědivá nebo začervenalá místa. Napiš jak ti to pomohlo.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kopřivka fotografie

Jak se rychle zbavit svrabu

Nejlepší cestou, jak se zbavit svrabu, je navštívit lékaře, který předepíše léky (léky na svrab) dle individuální potřeby.

Účinné látky na svrab používané v naší republice:

  • permethrin 5% se používá po dobu 8–12 hodin;
  • lindan (γ-benzen- hexachlorid) 1% na 8 hodin;
  • síra 2–20% v masti, pastě, tekutém pudru se natírá na kůži po dobu 3 dnů;
  • krotamiton 10%;
  • benzoylbenzoát 10% a 25%;
  • sulfiram 25%;
  • malathion 0,5%.

Zdroj: Volně prodejné léky na svrab

Bylinky na odvodnění v těhotenství

Těhotná žena by se v každém případě měla poradit s lékařem ohledně odvodnění. Proč je vůbec potřeba se odvodňovat v těhotenství? Pokud se objeví otoky a zadržování vody v tomto období, patří tento problém do rukou lékaře a není zde prostor na babské rady.

Vždy se samozřejmě doporučuje poznat prapůvodní příčinu tohoto stavu – může jí být slabý výkon srdce, ledvin i jater nebo narušení lymfatické či hormonální soustavy.

Zdroj: Bylinky na odvodnění organismu

Prášky na odvodnění

Léky na odvodnění organismu obsahují látky působící přímo na ledviny. Jedná se o léky na odvodnění na předpis. Dále je možné použít volně prodejné léky. Jedná se o přípravky, které obsahují bylinky, jež působí močopudně: DR. POPOV Edemin čaj 50 g, Megafyt čaj KOPŘIVA 20 × 1,5 g. Další možností jsou KNEIPP 3 bylinky na odvodnění cps 60. Silnější diuretika předepisuje pouze lékař. Dle recenzí se na odvodnění osvědčil produkt H2Out. Recenze ke každému léku je možná na internetových stránkách, popřípadě v příbalovém letáku. Zkušenosti s těmito léky jsou samozřejmě individuální, jelikož na každého člověka má odlišný vliv.

H2Out je doplněk stravy, který obsahuje kombinaci pěti přírodních rostlinných látek obohacenou kofeinem. Extrakt kopřivy dvoudomé přispívá k normální činnosti ledvin, tedy k vylučování vody z organismu. Fenyklová silice podporuje vylučování moči čili detoxikaci. Kromě toho přispívá obsažený extrakt kaštanu ke snížení pocitu těžkých nohou, neboť se špatnou cirkulací v žilách a cévních vlásečnicích se zadržuje voda v tkáních. Extrakt zelené kávy je pak významným antioxidantem a obrovským pomocníkem v boji s nadváhou. Bambusová vláknina a extrakt ze semene kaštanu příznivě ovlivňují trávení a metabolismus.

Dávkování

Užívejte 2 tobolky během dne, nejlépe ráno a odpoledne, a to vždy po jídle, nejpozději však 4 hodiny před spaním! Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Doplňky stravy nejsou náhradou pestré stravy. Přípravek není určen dětem a těhotným ženám. Kúra by se měla opakovat vždy 1x za 3 měsíce. Osobám s hmotností nad 70 kg se doporučuje zdvojnásobit dávkování (2 tobolky dopoledne a 2 tobolky odpoledne).

Odvodnění podpoříte také změnou stravovacích návyků. Omezte příjem soli a cukru, do jídelníčku naopak můžete zařadit takzvané diuretické potraviny, mezi něž patří třeba okurky, celer nebo meloun. Také nezapomínejte hodně pít, protože snadněji vyplavíte sodík z těla i s přebytečnou vodou. Někdy je zadržování vody v těle způsobeno hormonální antikoncepcí, požádejte tedy svého lékaře o změnu přípravku.

Zdroj: Potraviny podporující odvodnění těla

Cena

Zde můžete vidět cenu přípravku Forfemina.

Zdroj: Forfemina přípravek na odvodnění

Hloh

Hloh se dá koupit v lékárně a lze ho kombinovat i s léky na tlak, které se tak mohu brát v nižších dávkách, čímž se šetří organismus, zejména ledviny a játra. Nejlepší kombinací je hloh, srdečník a meduňka. Hloh má blahodárný vliv na komory. Srdečník má vliv na osrdí síně, aortu a chlopně. Meduňka zklidňuje nervový tonus srdce.

Zde je cena přípravků s hlohem.

Zdroj: Volně prodejné léky na vysoký krevní tlak

Jak odvodnit nohy

K odvodnění nohou jsou hojně využívány také bylinné čaje a výtažky z bylin. Rostliny, které se využívají k odvodňování nejčastěji, jsou kopřiva dvoudomá, bříza bradavičnatá, smetanka lékařská, přeslička rolní, pýr plazivý, ale také černý rybíz, černý bez nebo brusinka obecná. Čaje z těchto bylin koupíte v každé lékárně.

Zdroj: Bylinky na odvodnění organismu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP