Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

TEKUTÝ DUSÍK VE SPREJI

OBSAH

Většinou každý člověk se s bradavicemi v životě setkal, někdo osobně, jiný je viděl u druhých lidí. Bradavice představují kožní onemocnění, které trápí spoustu lidí. Jedná se o nezhoubné (benigní) novotvary, které jsou způsobeny viry. Bradavice mohou mít různý tvar, velikost i barvu (podle typu). Objevují se převážně na kůži, zřídka na sliznici.

Zdroj: Bradavice

Diskuze

V diskuzi TEKUTÝ DUSÍK VE SPREJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamil.

Nevíte náhodou někdo, kde se dá koupit tekutý dusík ve spreji?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tekutý dusík ve spreji

Punčochy ve spreji cena

Zde naleznete ceny punčoch ve spreji.

Zdroj: Punčochy ve spreji

Poradna

V naší poradně s názvem KDE KOUPÍM TEKUTÝ DUSÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Naďa.

Prosím o kontakt na koupi tekutého dusíku. V lékárně mi řekli, že jej neprodávají. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Sehnat tekutý dusík není problém, když jste továrna nebo ordinace, ale když potřebujete pár litrů, tak to je problém. U dusíku je jeho prodej v malém množství komplikován jeho možnými nebezpečími z popálení mrazem a taktéž i jeho přeprava vyžaduje speciální izolační nádoby. V ČR je v malém množství tekutý dusík k dostání jen v Praze, jako gastronomická ingredience. Zde najdete bližší informace i cenu: www.molekularnikuchy…

Zdroj: diskuze Kde koupím tekutý dusík

Silonky ve spreji v DM

Zde naleznete silonky ve spreji v DM.

Zdroj: Punčochy ve spreji

Diskuze

V diskuzi KDE KOUPÍM TEKUTÝ DUSÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika Dvořáková.

Dobrý den. Velice mi padají vlasy i s kousky holé lebky. Prosím pěkně, pomozte mi dusíkem, slyšela jsem o tom, jak pomáhá růstu vlasů. Děkuji Monika Dvořáková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Stanja.

Dobrý den milá Moniko

chci se zeptat, zdali jste sehnala tekutý dusík, mám problém jako Vy. Také se chci zeptat zdali sněžení pomohlo. Moc děkuji a přeji Vám zdraví!!! Stanja z Lysic

Zdroj: diskuze Kde koupím tekutý dusík

Nádobka na tekutý prací prostředek

Nádobka na tekutý prací prostředek je ve většině případů vrchní víčko, které slouží k dávkování přípravku.

Zdroj: Kam nalít tekutý prací prášek

Kam se leje tekutý prací prášek

Doma byste měli mít tři základní typy pracích gelů: na bílé, tmavé a barevné prádlo. Poslední dva jsou šetrnější k barvám. Prací gely jsou obecně šetrnější k prádlu na rozdíl od sypkých prášků. Prací gel je navíc vhodný i pro ruční praní.

Kam se dává tekutý prací prostředek? Gel se lije do dávkovací nádržky u automatické pračky pomocí nádobky na tekutý přípravek. Gel se pomocí proudu vody dopraví k znečištěnému prádlu, které se nachází v bubnu pračky.

Zdroj: Kam nalít tekutý prací prášek

Aloe vera – recepty na vlasy

Zábal z aloe vera na suché a lámavé vlasy

Po umytí vlasů si udělejte zábal z aloe vera. Množství použitého gelu závisí na délce a hustotě vlasů, pro střední délku vlasů si připravte 100–200 ml gelu. Pokrájený gel umixujte a vetřete do vlasů. Zabalte do igelitu a ručníku. Gel nechejte asi půl hodiny působit a potom opláchněte. Vlasy budou už po třech zábalech pevnější. Aloe je dobrý kondicionér, protože proniká až do hloubky vlasů a rovněž obsahuje keratin – základní protein, který omlazuje vlasy svými živinami, dává jim větší pružnost a zabraňuje jejich lámání.

Aloe vera – vlasová kúra ve spreji

Jemná vlasová kúra ve spreji, která vlasy ošetřuje, dodává jim vlhkost a ulehčuje česání, aniž by vlasy zatěžovala. Obsahuje 60 % aloe vera a tekutý mátový extrakt. Tato kúra je zvláště vhodná pro vysušené a barvené vlasy, kterým propůjčuje lesk a zaručuje jejich pevnost.

Aloe vera a péče o vlasy

Vlasová kosmetika z aloe má schopnost regenerovat vlasy a pokožku, a to především v raném stadiu, kdy vlasy teprve začínají vypadávat. Alopecie neboli vypadávání vlasů může mít vícero příčin, ale často jde o problém řešitelný. Určitě tedy vypadávání vlasů nenechávejte bez povšimnutí a začněte s alopecií bojovat co nejdříve.

Zdroj: Aloe vera na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem TEKUTÝ NEBO KAPSLE? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,
mohu vás požádat o radu, zda vybrat spíše kartnitin v tekuté podobě nebo v kapslích? Která z nich je účinnější?

Vybrala jsem si tento (fitkram.cz/reflex-nu… ale nevím zda před tréninkem nebude vhodnější pro rychlé vstřebání právě spíše to tekuté.

Díky, Lenka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tekutý je lepší.

Zdroj: diskuze Tekutý nebo kapsle?

Co jsou tekuté punčochy?

Punčochy ve spreji chrání nohy před prachem, škodlivými bakteriemi, alergeny a jinými negativními faktory životního prostředí, ale nebrání přirozenému dýchání pokožky. Tekuté punčochy nanášejte na čistou, suchou a depilovanou pokožku. Intenzivně protřepejte nádobku a aplikujte postupně ze vzdálenosti 20 cm na požadovanou plochu. Rovnoměrně rozetřete, aby se vytvořil jednotný odstín a nechte zaschnout. Na odstranění použijte vodu a mýdlo.

Zdroj: Punčochy ve spreji

Poradna

V naší poradně s názvem NA BRADAVIČKY NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobry den ..udelali se mi bradavičky na penisu muzete mi poradit mastičku ktera by mě pomohla sbavit se toho . Děkuji za radu
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bradavičky na obrázku nejsou kondylomata, můžete být klidný. Dokonce tyto útvary nejsou ani nakažlivé. Pokud byste se toho chtěl zbavit, tak jedině mechanicky - odříznout to cutterem a nebo lejzrem, popřípadě použít tekutý dusík. Ani jeden postup však nebude možné provést v domácích podmínkách a budete se muset svěřit do rukou odborníka. Předejdete tak vzniku nepěkných jizev a komplikací z neodborného zásahu. Blíže vám pomůžou v ordinaci kožního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Na bradavičky na penisu

Ověřená léčba xantelasmat

Léčba xantelasmat, která je zcela odstraní je zaměřena pouze na jejich chirurgické odstranění různými metodami. Neexistuje žádný lék, který by se spolkl a odstranil by xantelasmata zevnitř. Pokud xantelasma již vzniklo, tak se dá odstranit těmito způsoby:

  • Chirurgické odstranění (excize);
  • Kauterizace;
  • Tekutý dusík;
  • Odstraněni laserem;
  • Radioterapie.

Každá možnost léčby má své výhody a nevýhody. Xantelasmata se běžně opakují v přibližně 40 % případů po prvním ošetření a v 60 % případů po druhém ošetření. Právě prevence může pomoci, aby se xantelasmata neopakovala a zde nachází své uplatnění česnek se svojí schopností snižovat cholesterol až o 10 %, je-li spolknut syrový každý den. Také změny životního stylu a léky na cholesterol mají svůj přínos proti vzniku a opakování xantelasmat.

Zdroj: Babské rady na xantelasmata

Diskuze

V diskuzi MOŘSKA VODA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

dobry den chtela bych se zeptat mam deseti měsičny dvojcata a maji rymu a použivam mořskou vodu ve spreji ..kolikrat se ma použivat děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mořska voda

Na co se používají punčochy ve spreji?

Používáním punčoch ve spreji se Vám nohy nemohou nikdy zapařit a také nejsou zbytečně stahovány. Výrobky obsahují UV filtr, jsou voděodolné, zvlhčující a obsahují zpevňující složky. Velmi praktické je používat je na nohy v otevřených botách, vyniknou vaše nalakované nehty.

Odstíny:

  • Bronze: Vyniknou křivky nohou. Vykreslí stín po stranách, což dodá nohám dojem pevnosti a pružnosti.
  • Terracotta: Nohy vypadají zdravěji, budou hedvábné a svěží jako po opalování.
  • Natural: Dodá nohám průhledný perleťový odstín. Vynikne jejich přirozená krása.
  • Coco: Teplý zlatohnědý odstín přidá na bohatosti a jemnosti.

Zdroj: Punčochy ve spreji

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOCI KUZE NA CHODIDLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nat.

na chodidflech se mi objevili bile dirky, jsou to takove tecky odlupujici kuze s dirkou uprostred,nohy si pravidelne oskrabuji ale tecky zustavaji.-

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Malé bílé dírky s odlupující se kůží kolem na ploskách nohou - to jsou bradavice. A jak na bradavice? Je třeba co nejdříve koupit v lekárně lak na bradavice a měsíc ho denně používat. V praxi máme vzykoušené dva, DUOFILM LIQ 1X15ML a Phyteneo Kolodium forte 10 ml. Oba fungují bezvadně a po měsíci pravidelného užívání je po bradavicích. Jejich funkce je založena na destrukci svrchní vrstvy kůže, podobně, jako to dělá tekutý dusík. Aplikace laku nebolí, ale je třeba ho nanést výlučně jen na místo s bradavicí. Oba přípravky jsou volně prodejné a stojí kolem 100 Kč.
Nepodceňujte léčení bradavic, protože čím dříve začnete, tím rychleji se jich zbavíte. Navíc jde o virové onemocnění kůže, které se velmi dobře dále šíří a to jak na samotném nositeli, tak i po kontaktu na druhé osoby. Takže co nejrychleji zahajte léčbu!

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemoci kuze na chodidlech

Dávkovač na prací gel

Na trhu jsou dostupné i praktické nádoby pro dávkování pracích prostředků přímo do bubnu pračky. Odměrka na prací gel se vyrábí v několika variantách a tvarech.

Klasická odměrka na tekuté prací prostředky i prací prášek má objem 150 mililitrů. Díky kulovitému tvaru do odměrky pohodlně nalijete tekutý prací prostředek a rovnou ho vložíte do bubnu pračky.

Zdroj: Kam nalít tekutý prací prášek

Diskuze

V diskuzi LÉČBA SPALNIČEK U DOSPĚLÝCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel KoczkaMatěj.

Jsem dospělý a mám asi spalničky,podle všech příznaků.Je dobrý tekutý pudr? děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Léčba spalniček u dospělých

Tekutý extrakt ze zeleného čaje

Denně užívejte standardizovaný tekutý extrakt zeleného čaje k léčbě kožních vyrážek. Jedna dávka tohoto extraktu ze zeleného čaje představuje 250 až 500 mg. Extrakt ze zeleného čaje je koncentrovaná forma látky snižující zánětlivost a zvyšující imunitní reakce systému na alergeny. Pokud vám dělá problémy konzumace čistého extraktu, je dobré jej smíchat s vodou nebo džusem.

Zdroj: Zmírnění kopřivky pomocí zeleného čaje

Formil detergent koncentrát tekutý

  • aktivní pro zářivě bílé nebo barevné prádlo;
  • účinný proti skvrnám při nízkých teplotách;
  • prášek vhodný pro 20 praní.

Zdroj: Prací prostředky Formil

Tekutý nebo v kapslích

Tekutý rybí tuk je v poslední době špatně sehnatelný, místo něj si je však možné zakoupit rybí tuk v kapslích. Výroba tekutého rybího tuku zvyšuje totiž výrobcům náklady na výrobu a navíc kvůli nutnému zahušťování ztrácí přirozené antioxidanty, které je nutno nahrazovat syntetickými.

Rybí tuk v kapslích slouží jako doplněk stravy pro děti od 12 let a dospělé. Bývá podáván ve formě želatinových tobolek, které se snadno polykají. Kapsle bývají zbaveny rybího zápachu a obsahují zhruba 35 % omega-3 mastných kyselin a 0,5 až 1 g rybího oleje.

Zdroj: Rybí tuk

Výška brambor

Vysoká nať rostlin brambor je základním faktorem, který zaviní její zlomení. Bramborové rostliny mohou vyrůst příliš vysoko, když jim bylo podáno příliš mnoho hnojiva, zvláště když je bohaté na dusík. Dusík může povzbudit rostliny brambor, aby se vyvíjely více než obvykle, a to je patrné na přerůstání jejich vysokých zelených výhonků nad zemí.

Krásná bohatá tmavě zelená nať se může zdát ideální, přehnojování bramborových rostlin hnojivy ale může odradit růst brambor pod zemí. Bujné olistění nad zemí spotřebovává energii rostlin brambor a povede k nízké sklizni, pokud tato situace nebude rychle napravena.

Zdroj: Vysoká nať u brambor

Formil speciální prací prostředek tekutý

Bílý Formil:

  • ochrana proti předčasnému blednutí;
  • optimální péče o bílé nebo světle barevné prádlo;
  • přípravek vhodný pro 41 praní.

Černý Formil:

  • jemná péče a ochrana černého oblečení;
  • optimální péče o černé nebo tmavé prádlo;
  • přípravek vhodný pro 41 praní.

Zdroj: Prací prostředky Formil


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jiří Dvořák

Mgr. Marie Svobodová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP