Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

TRIAMCINOLON E LÉČIVA MAST CENA

OBSAH

Holtova mast u dětí

Holtovu mast lze u malých dětí použít na potničky. Holtova mast připravená v lékárně slouží také na ošetření ekzému u dětí.

Zdroj: Co je to Holtova mast

Poradna

V naší poradně s názvem K ČEMU JE TRIANCINOLON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Prosím vás je tahle mast na mykozu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Triamcinolon je na záněty a ne na mykózu! Při mykóze ho lze použít, když při ní dojde k infikování zduřelé mykózní kůže nějakou bakteriální nákazou, tak zde dokáže Triamcinolon zmírnit zánětlivé zarudnutí, ale mykózu samostatně nikdy nevyléčí. Léčivá látka v léku Triamcinolon triamcinolonacetonid je kortikosteroidní hormon, který působí pouze silně protizánětlivě. Tlumí též nepřiměřeně silnou, přecitlivělostní reakci při alergii na určitou látku (tak zvaný anafylaktický šok), třeba na barvu na vlasy, když po barvení vlasů alergicky zarudne pokožka. Účinek je však namířen jen proti příznakům zánětu, nikoliv proti příčině nemoci, tedy ani proti mykóze! Zánětlivé příznaky - jako zarudnutí, otok a hromadění zánětlivých buněk i působků v zanícené kůži, tvorba puchýřků až puchýřů a mokvání, svědění, pálení a pocit nepříjemného napětí nebo bolest - v několika hodinách po použití masti Triamcinolon ustupují. Ke skutečnému zhojení však může dojít, jen když se současně vyloučí původce nebo příčina onemocnění. Léčivý účinek masti Triamcinolon E je velmi rychlý a je patrný již v prvních hodinách po použití a trvá až 36 hodin. Kromě kortikosteroidního hormonu obsahuje Triamcinolon E Léčiva další léčivou látku cloroxin, jejíž léčebný účinek je založený na antiseptickém a dezinfekčním působení (ničí choroboplodné zárodky).
Triamcinolon cena: mast Triamcinolon E Léčiva - 20gm je k dostání jen na lékařský předpis. Triamcinolon stojí celkem 55 Kč, přičemž pacient při vydání doplácí jen 37 Kč.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze K čemu je triancinolon

Kalciová mastcena

Kalciová mast je volně prodejná. Zde je uvedena cena, za kterou lze kalciovou mast koupit na internetu: kalciová mast cena.

Zdroj: Jak působí kalciová mast

Poradna

V naší poradně s názvem PIMAFUCORT KRÉM NA HEMOROIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin Pelikán.

Dobrý den kolik bych musel dát za plnou cenu te masti
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při výdeji masti PIMAFUCORT se hradí vždy plná cena. Zdravotní pojišťovna na tuto mast nepřiplácí vůbec nic. Zároveň neexistuje žádná jiná mast se stejným složením. Cena za 15 gramů masti PIMAFUCORT je na konci roku 2021 236 Kč. Cena není regulována a každá lékárna ji má jinou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pimafucort krém na hemoroidy

Cena

Černou mast je možné koupit v lékárně, stojí cca 30 Kč.

Černá mast

Zde můžete vidět cenu černé masti.

Ichtyolová mast

Zde můžete vidět cenu Ichtoxylu.

Višňák

Zde můžete vidět cenu Višněvského balzámu.

Zdroj: Černá mast na záněty

Diskuze

V diskuzi HEMATOM V UCHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Janku.

Zdravím, naš pes má hematom v uchu. Veterinář mu to při slabé narkoze, vždy rozřízne a vyčistí, ale za dva dny je ucho opět hodně nateklé, takže jsme u veterináře 2krát do týdne už to trvá třetí týden. Domluvili jsme se že vždy když mu ucho trochu nateče, mohu mu tekutinu sama vymačkat. Tak 3krát až 4krát denně, mu ucho vymačkávám. Chci se zeptat, zahojí se ucho někdy? Je možné mu podat nějaké léky, nebo mast, aby hematom zmizel? Děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kajka.

Dobrý den
Na toto onemocnění nám doktor doporučil mast: Hidrocortison léčiva
tato mast není na předpist zakoupíte v lékarně...Tato mast mé fence velmi pomohla
Doporučuji moc

Zdroj: diskuze Hematom v uchu

Holtova mastcena

Zde je vidět cena Holtovy masti: Holtova mast cena.

Zdroj: Holtova mast

Poradna

V naší poradně s názvem NA KONCI PŘEDKOŽKY MAM ČERVENÝ PRSTYNEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Veselý.

Dobrý den na konci předkožky mám červeny prstýnek,který pálí svědí.Pokud ho mažu trimancenolomem E pár dnů je to dobré ,přestanu a je to zpět.Hygienu mám dobrou,dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Přípravek Triamcinolon E je kortikosteroidní mast, která působí silně protizánětlivě. To se zjevně uplatňuje i ve vašem případě. Ovšem účinek této masti je však namířen jen proti příznakům zánětu, nikoliv proti příčině nemoci. Proto se s touto mastí nemůžete vyléčit. Mast má vážně nežádoucí účinky a je proto dostupná jen na lékařský předpis. Budete se tedy muset obrátit na lékaře, který vám dal tento lék a dohodnout se na jiné léčbě. Kontaktujte kožního lékaře, který vyšetřením zjistí příčinu a poskytne vám účinnou léčbu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění penisu

Hydrocortison na fimózu

Fimóza neboli zúžení předkožky je stav, který brání jejímu přetažení přes glans penis a vyskytuje se jak v dětském, tak v dospělém věku. O fyziologické či vrozené fimóze hovoříme do 2 let věku dítěte. V dospělosti jde pak především o fimózy získané. Projevy fimózy mohou být různé, od recidivujících balanopostitid až po parafimózu. Terapeutickým řešením je semicirkumcize či cirkumcize neboli obřízka. Nezjizvené fimózy a teoreticky i krátké uzdičky lze zkusit léčit kortikoidními mastmi: Hydrocortison, Triamcinolon. Pokud při fimóze nezabere Hydrokortison, je nutné chirurgické řešení. Při fimóze nepomůže obkroužení sondičkou, to se dělá pouze u přilepené předkožky, což je rychlý ambulantní zákrok.

Zdroj: Kortikoidová mast Hydrocortison

Poradna

V naší poradně s názvem BOLAVÉ NOHY PO CHEMOTERAPIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Můj příbuzný prodělal chemoterapii a nyní se mu rozbolavěli nohy - lýtka. Nohy má oteklé, dělají se mu otvory do lýtek, neustále mu z těchto ran něco teče a ničím se to nedá zahojit.Nohy mu stále ošetřujeme, přebalujeme, mažeme ruznými mastmi a k ničemu to nevede. Velmi prosím o radu, co by bylo dobré použít k ošetření.
Děkuji moc.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Je potřeba, abyste tyto problémy konzultovali s onkologem, který vedl chemoterapii vašeho příbuzného. Otevřené nohy mohou být následkem rozkolísané hladiny krevního cukru, ale také následkem chemoterapie. Než konzultaci s onkologem provedete, tak nohy pečlivě převazujte a udržujte bez zánětu. Proti zánětu otevřených nohou je dobrá mast na záněty - Triamcinolon.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolavé nohy po chemoterapie

Jak se černá mast prodává

Mast hnědočerné barvy, konzistence vazelíny, charakteristického zápachu po ichtamolu se prodává v hliníkové tubě s plastovým šroubovacím uzávěrem. Ichtoxyl je dostupný volně v lékárnách v balení po 30 g. Výdej černé masti není vázán na lékařský předpis. Tady je několik míst, kde lze černou mast nejlevněji koupit a je zde vidět i její aktuální cena: Ichtoxylová mast cena.

Zdroj: Použití černé masti s ichtyolem

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladislava.

prosím o sdělení zda se ještě vyrábí triamcinolon tinktura. Protože můj obvodní lékař ho již delší dobu nemá. Bylo mně řečeno , že se asi nevyrábí .Je to lék který mi jako jediný pomáhá . Nevím čím bych ho měla nahradit. Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Triamcinolon k zevnímu použití je dlouhodobě k dostání jen jako mast nebo jako emulze. Tinktuře se nejvíce blíží kožní emulze, což je hustá bělavá emulze, příjemné vůně, mísitelná s vodou. Používá se na akutní i vysoce svědivé alergické záněty kůže neinfekčního původu, pokud nejsou ve stádiu mokvání nebo tvorby krust. Dále se používá na akutní fáze některých druhů ekzémů, dermatitidy, zánětlivé kožní projevy ve vlasaté části hlavy nebo na ochlupených místech těla. Emulze triamcinolonu taktéž pomáhá na zánět zevního zvukovodu při neporušeném ušním bubínku. Kožní emulze triamcinolon je běžně k dostání v lékárně na lékařský předpis a je bez doplatku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze K čemu je triancinolon

Kalciová mast cena

Zde můžete vidět cenu kalciové masti

Zdroj: Kalciová mast

Poradna

V naší poradně s názvem SOOLANTRA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Několik let se potýkám s růžovkou kůže, teď jsem se tady dozvěděla že mast Soolantra mi může pomoc na růžovku. Můžu ji normálně koupit? A jaká je její cena?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Krém Soolantra se nedá koupit, jeho výdej je vázán na lékařský předpis. Je to proto, že obsahuje nebezpečný jed ivermektin. Mast Soolantra je drahá, její plná cena je 770 Kč za 30 gramů krému. V některých případech může být hrazena ze zdravotního pojištění a pak se doplácí jen 70 Kč. Musí být splněny tyto podmínky:
- předepsat ji může jen lékař se specializací v oboru dermatovenerologie, dětská dermatovenerologie nebo korektivní dermatologie.
- pacient musí být dospělý se středně těžkou a těžkou papulopustulózní rosaceou.
V případě, že nedojde ke zlepšení po 3 měsících, léčba není dále hrazena. Mast může bez omezení předepsat kterýkoli lékař, ale při jejím výdeji bude muset být uhrazena plná cena.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Soolantra diskuze

Cena

Ichtoxyl je dostupný volně v lékárnách v balení po 30 g. Výdej černé masti není vázán na lékařský předpis. Například v lékárně Dr.Max je ichtyolová mast běžně dostupná a můžete ji koupit zde.

Zdroj: Ichtyolová mast

Diskuze

V diskuzi VIŠŇOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Hrozová.

Nikde nemůžu sehnat višňovou mast samé balzámy a hovadiny

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamil Veselý.

Mast je běžně v každé lékárně pod názvem Višněvského balzám

Zdroj: diskuze Višňová mast

Cena

Višněvského balzám je ve většině případů dostupný v kamenných lékárnách. Například lékárna Dr. Max jej má volně prodejný. Cena se pohybuje okolo 140 Kč.

Zdroj: Višněvského mast

Diskuze

V diskuzi CO HUBÍ PLÍSEŇ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Krrálíčková Emilie.

Mám lichen, dostávám na něj už 20 let Triamcinolon, který mi ale nepomáhá, lichen se pořád pomalu šíří po celém těle, nejvíc na nohou a teď i na rukou . Neexistuje už něco jiného? Děkuji Králíčková.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co hubí plíseň

Cena

Zde je uvedena cena zinkové masti.

Zdroj: Zinková mast pro psa

Cena Hydrocortisonu

Zde můžete vidět cenu Hydrocortisonu.

Zdroj: Kortikoidová mast Hydrocortison

Co léčí Hydrocortison

Hydrocortison mast se používá při místních zánětlivých a alergických kožních onemocněních neinfekčního původu, například při ekzémech, při podráždění kůže kosmetickými a čisticími prostředky, při bodnutí hmyzem, malých spáleninách 1. a 2. stupně, při kožních zánětech po slunění, ozáření a podobně. U malých dětí lze použít přípravek Hydrocortison Léčiva jen pod dohledem odborného lékaře. Hydrokortizonová mast se vtírá do postiženého místa v malém množství 1–2x denně.

Zdroj: Kortikoidová mast Hydrocortison

Co je to kalciová mast

Kalciová mast je multifunkční mast určená na problematickou suchou pleť. Kalciová mast se používá na drobná poranění pokožky, na nehnisavá zranění, praskliny, popáleniny a jejich ošetření. Výborně pokožku promašťuje a regeneruje a má hojivé účinky.

Zdroj: Kalciová mast

Příbalový leták

Zde můžete vidět příbalový leták přípravku Hydrocortison Léčiva.

Zdroj: Kortikoidová mast Hydrocortison

Cena

Zde naleznete cenu masti.

Zdroj: Octanová mast otoky


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP