Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

TRVALÁ NA JEMNÉ VLASY FOTO

OBSAH

Kérastase VolumorphoseVOLUMORPHOSE - posílení vlasu zvenku i zevnitř vlasu

Přípravek VOLUMORPHOSE pracuje s technologií INTRA-CYLANE™, která pro proniknutí do nitra vlasového vlákna vytvoří pevnou trojrozměrnou strukturu a tím i novou vlasovou hmotu. Minerální část této molekuly plní stavební funkci a organická část má schopnost se vázat na keratin (látka přirozeně obsažena ve vlasu). VOLUMORPHOSE se aplikuje na suché vlasy a pečlivě vetře do délek vlasů. Po aktivaci vodou se molekuly VOLUMORPHOSE spojí a vytvoří trojrozměrnou vyplňující strukturu. Tato struktura je schopna zvětšit průměr jemného vlasu, podpořit jeho objem a rovněž i vlasy posílit.

Pro koho je vhodný? VOLUMORPHOSE je určen pro ženy i muže s jemnými a choulostivými vlasy. Je vhodný pro přírodní vlasy, ale i pro vlasy barvené a nebo po preparaci (trvalá ondulace). Výsledek působení přípravku je okamžitý. Vlasy získají objem a pevnost a zároveň zůstávají krásně lesklé a hebké na dotek. Aplikuje se v kadeřnickém salonu, kde se značkou Kérastase pracují.

Zdroj: Revoluční novinka pro jemné vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem TRVALÁ ONDULACE – STUDENÁ VLNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na které natáčky se natáčí tzv. volná trvalá?? Děkuji moc, s pozdravem Voňková Monika

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jestli máš jemné vlasy a chceš to pro objem, aby nebyly splihlé, tak je nejlepší to dát na velké natáčky 7 cm v průměru. Při vysušení použít tužidlo a difuzér.

Zdroj: diskuze Trvalá ondulace – studená vlna

Trvalá ondulace

Dříve se pro dodání objemu doporučovala trvalá ondulace. Ta ovšem vlasy poměrně zatíží a naruší. Hlavně při odrostech jsou pak vlasy zplihlé u kořínků a celkový efekt nepůsobí příjemně.

Zdroj: Střihy pro jemné vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem SLABÁ TRVALA NA VLNITÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav.

Dobrý den, Chtěl jsem se zeptat, jestli je možné si dát jemnou trvalou na vlnité vlasy jelikoš je mám hřitčí,tak bych je chtěl objěmově zvětčit. Dělá se mi také malá pleš,ale používám Alpecin šampon a Toniku a docela mi to pomáha. Tak jsem se chtěl jen zeptat jestli je ta trvala možná v mém případě, předem Děkuji s pozdravem. Míra
p.s. dělal jsem si byt zhruba před 3 měsíci.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zkus to a uvidíš. Když se to nepovede, tak za chvíli ti vlasy narostou nový. Máš pěkně vlnité vlasy i bez trvalé. Jsi moc hezký sympatický klučina.

Zdroj: diskuze Slabá trvala na vlnité vlasy

Trvalá ondulace Schwarzkopf

Trvalá ondulace Schwarzkopf je tvarovací roztok s recepturou Hydrowave, která má s pomocí hydrolyzovaného keratinu vlasy mimo jiné hydratovat. Nejen díky němu vytváří Natural Styling Classic dokonale tvarované, dlouhotrvající kadeře a vlny a vlasy jemné na dotek až po dobu 12 týdnů. Hydrolyzovaný keratin obsahuje kratší stavební bloky vlasového keratinu, a proto ho vlasy velmi dobře přijímají. Menší částice jsou schopny proniknout do vlasů, poskytnout jim potřebnou regeneraci a posílit je. Používejte s neutralizérem Schwarzkopf Natural Styling Neutraliser, který se prodává zvlášť.

Zdroj: Trvalá ondulace

Diskuze

V diskuzi PÉČE O KRÁTKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobrý večer, mám mikádo, ale mám jemné vlasy a nevím si rady i když používám kvalitní šampon, tužidlo, lak, masku, stejně mi vydrží vlasy hodinu pěkně a pak splihnou a udělám culík. Prosim o radu jak zvětšit objem vlasů. Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tea.

Ahoj, na zplihlé vlasy je vážně skvělá tahle objemová pěna od Aloxxi - eshop.aloxxi.cz/styl… Vlasy krásně pozvedne :) Já mám teda vlasy dlouhé, takže těžší a drží perfektně :)

Zdroj: diskuze Péče o krátké vlasy

Šampon pro jemné vlasy – cena

Zde je seznam cen šamponů na jemné vlasy.

Zdroj: Jemné vlasy

Co je to gelová trvalá

Gelové trvalé jsou jemné, některé obsahují rostlinné extrakty, jako jsou třeba výtažky z pšeničných klíčků, a vlasy po takové trvalé získají na viditelném zdraví. Jsou potom lesklé a dobře se rozčesávají. Jsou to však trvalé jemné, vymývají se tedy asi za tři měsíce, u někoho dříve, u jiného později, a vlasy pouze lehce provzdušní. Pomocí těchto přípravků se také docílí dotrvalení odrostů. Mají hodně společného s headlines a některé kadeřnice je ani nerozlišují.

Zdroj: Ondulace vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem SLABÁ TRVALA NA VLNITÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Zkus to a uvidíš. Když se to nepovede, tak za chvíli ti vlasy narostou nový. Máš pěkně vlnité vlasy i bez trvalé. Jsi moc hezký sympatický klučina.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miroslav.

Moc děkuji za komliment. Tak asi zůstanu u klasických nátáček. :-)

Přeji hezkej den, Míra

Zdroj: diskuze Slabá trvala na vlnité vlasy

Muži s jemnými vlasy

Důležitý je střih. Delší vlasy mohou jemné vlasy zatížit, takže ideální volbou je kratší střih vlasů. Kratší střih poskytuje vlasům možnost získat větší objem. Muži mohou používat například zahušťovací šampony nebo kondicionéry, které dodávají jemným vlasům větší hustotu a podporu. Naopak největší chybou, kterou můžete udělat, je používání stylingových přípravků. Stylingové produkty se nedoporučují proto, že přidávají vlasům na váze a vlasy vypadají zplihle. Jemné vlasy mají mnoho problémů, ale se správným účesem a stylingovými výrobky můžete dosáhnout plnějšího, silnějšího a zdravějšího vzhledu.

Muži s jemnými vlasyfoto

Zde jsou fotografie, na kterých jsou vidět muži s jemnými vlasy.

Zdroj: Jemné vlasy

Diskuze

V diskuzi PÉČE O KRÁTKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobrý večer, mám mikádo, ale mám jemné vlasy a nevím si rady i když používám kvalitní šampon, tužidlo, lak, masku, stejně mi vydrží vlasy hodinu pěkně a pak splihnou a udělám culík. Prosim o radu jak zvětšit objem vlasů. Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eurona by cerny.

Ahoj. Kupuju si šampony od Eurona by Cerny - protože mi přijde, že když si s nim umyju vlasy, tak jsou moje vlasy bohatší, jemné a hrozně lesklé. Jde navíc o ekologickou kosmetiku, takže nezatěžuje životní prostředí. www.katalogdrogerie.cz a www.r-club.webnode.cz

Zdroj: diskuze Péče o krátké vlasy

Jemné vlasy

Jde o vlas, jehož průměr na řezu je mnohem menší než u vlasu průměrného, běžného či chcete-li normálního (existuje-li takový). Díky této tenkosti jsou jemné vlasy mnohem křehčí a náchylnější k lámavosti, vysušování, trhání či třepení. Je to také důvod, proč vlasy plihnou a culík za gumičkou místo ladného oblouku mrtvě visí – vlasy postrádají hmotu působící jako „výztuha“.

Zdroj: Jemné vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem RADA NA MYTI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ondra.

jak mam umejit hlavu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Normálně si namoč vlasy pod tekoucí vodou nejlépe pomocí sprchy. Pak si dej do dlaně šampon, který rozetři do vlasů. Až vznikne pěna, tak postupně konečky prstů promasíruj celou pokožku hlavy. Máš li dlouhé vlasy, tak je ještě po celé jejich délce protahuj skrz přivřenou dlaň od hlavy ke konečkům. Až tě to přestane bavit, tak vlasy dobře spláchni, zas nejlépe pomocí sprchy. Vlasy po chvíli sprchování přestanou klouzat a to znamená, že všechen šampon je pryč. Vlasy nech okapat a jemně je vysuš ručníkem. Vlhké vlasy nechej doschnout volně na vzduchu. Jestli chceš mít vlasy jemné a lesklé, tak do nich rozetři trochu kokosového oleje.

Zdroj: diskuze Rada na myti vlasu

Krátké účesy a střihy pro jemné vlasy

Zde jsou vidět fotografie s účesy a střihy pro jemné vlasy.

Zdroj: Jemné vlasy

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lidka.

pěkný den,
mám strašně zničené vlasy, šíleně suché lámavé a roztřepené, vlasy mám horší než nějaky chemlon.
Poradte mi prosím co stím dělat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

Ahoj. Mám stejný problém jako ty. Hlavně jsem zjistila, že nesmím po umytí vlasy vyfoukat, protože pak vypadám, jako kdybych sahla do elektriky. Kupuji si šampon od Dove, masku od Dove, kterou nechám působit hooodně dlouho, po spláchnutí jemně vysuším ručníkem, hlavně si vlasy ručníkem nedrť. Nastříkem na vlhké vlasy neoplachující kondicioner s olejem od Dove. Vůbec je nečeš, jen je trochu narovnej prsty. Až ti vlasy proschnou, narovnej si je žehličkou. Nedávej žádná tužidla ani laky. Vlasy se tím vysuší a jsou o dost tvrdší. Jen to zkus, mě to pomohlo i když o pár procent, ale přece je to lepší.

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

Řídké vlasyfoto

Tady je možné vidět fotografie řídkých vlasů.

Zdroj: Řídké vlasy

Diskuze

V diskuzi BARVENÍ VLASŮ KAKAKO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Já zas používám kakaový odvar 60°C teplý (voda, kakao ocet), ve kterém si máchám všechny vlasy co nejblíže k hlavě - pálí to. Zbylé vlasy, které nemůžu ponořit, si potírám houbičkou namočenou v odvaru, čímž ho také neustále promíchávám, aby se neusazoval hnědý pigment dole. To celé dělám než odvar vystydne. Pak vlasy jemně a krátce osprchuju studenou vodou a zabalím do hnědého ručníku. Až to z nich trochu nasaje tak dám do vlasů balzám na barvené vlasy a upravím je fénem. Barva vydrží do příštího mytí.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Barvení vlasů kakako

Péče o chemlonové vlasy

I chemlonové vlasy je třeba pěstit. Chemlonové vlasy jsou suché mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk. Takže hlavní péčí o chemlonové vlasy bude jejich pravidelné promašťování kokosovým olejem. Kokosový olej je na chemlonové vlasy vhodnější než olivový olej, protože nezanechává po sobě typický olivový zápach a zanechává vlasy jemně hydratované a nezplihlé.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDÍ MĚ POKOŽKA NA HLAVĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blažková Olga.

Již 2 roky mě svědí pokožka na hlavě a píchá celé tělo. Je to takové bodání na tom nebo onom místě. Padají vlasy a nové rostou jemnější.Vyšetřena jsem snad na vše a žádná změna. Prosím poradte. Prášky na vlasy zapůsobily tím, že mám chlupatější atmavší ruce až k loktum. Hlava stále svědí až jemně pokožka na dotek bolí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den paní Blažková, zkuste ve svém jídelníčku omezit cukry, a to jak přímé (cukr, sladké pití, cukrovinky), tak i cukry nepřímé - sacharidy (mouka, pečivo, rýže, knedlíky, atd.) Na místo toho si dejte každý den pytlíček dýňových semen a ráno berte B-komplex podle návodu. Dále přidejte ještě Lecithin s obsahem 70% phosphaditylcholinu v dávkování 2 mg na každých 10 kg hmotnosti, minimální dávka 8-10 mg za den. A k tomu užívejte rybí tuk v kapslích, zož jsou omega 3 a 6 mastné kyseliny, v dávkování 2 - 4 g těchto mastných kyselin denně (podle tělesné váhy a návodu). Na vlasy si často dělejte odvar z měsíčku lékařského. A na tělo používejte přírodní glycerinové mýdlo obsahující bylinné extrakty, čisté přírodní silice a termální vodu z vřídla Podhájska. Pak si celé tělo promastěte kokosovým olejem.
Do svého životního stylu zařaďte nějakou vhodnou aktivitu, která Vás bude bavit a zároveň trochu zrychlí Váš krevní oběh, například delší procházky svižnou chůzí (musíte se při tom zadýchat a také i spotit).
Toto praktikujte celý měsíc a pak zde spolu zhodnotíme Vaše výsledky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědí mě pokožka na hlavě

Cena

  • Vodová ondulace − krátké vlasy: cca 60 Kč.
  • Vodová ondulace − dlouhé vlasy: cca 90 Kč.

Zdroj: Trvalá ondulace

Druhy vln u trvalé ondulace

Headlines: Je jemná trvalá na vlasy. Jde vlastně jen o jemné, přirozené zvlnění. Deklarovaná doba, po kterou vám vydrží na vlasech, je asi 8 týdnů. Zkušenosti uživatelů však ukazují, že na kratších či polodlouhých vlasech vydrží podstatně déle, někdy dokonce až do úplného odrostu a odstříhání. Kratší dobu vydrží samozřejmě na vlasech dlouhých, protože vlas je těžký.

Gelová, vymývací trvalá: To jsou další dva pojmy, se kterými se můžete setkat. Gelové trvalé jsou jemné, některé obsahují rostlinné extrakty, jako jsou třeba výtažky z pšeničných klíčků, a vlasy tak po této trvalé získají na viditelném zdraví. Budou lesklé, budou se dobře rozčesávat. Jde však o jemné trvalé, takže se vymývají asi za 3 měsíce, u někoho dříve, u jiného později, a vlasy pouze lehce provzdušní. Těmito přípravky se také provádí takzvané dotrvalení odrostů. Mají hodně společného s „Headlines“, a tak je některé kadeřnice ani nerozlišují. Jejich cena se pohybuje okolo 700 Kč, záleží na ceníku každého salonu.

Trvalá ondulace: U klasické trvalé existuje ještě jedna možnost, jak získat vlasy, které nebudou kudrnaté, ale pouze provzdušněné. Kadeřnice vám může vlasy natočit stylem „jeden pramen natočíme, jeden necháme volný“.

Je úplně jedno, zda zvolíte normální trvalou, či gelovou, nebo jemnou, či nejjemnější. Stále se jedná o chemický prostředek, který vlas ovlivní. Naruší jeho strukturu a změní jeho vlastnosti. Nepreparované vlasy jsou vždy sušší, takže vyžadují speciální péči. Někteří tvrdí, že výhodou trvalé ondulace je, že udělá z mastných vlasů konečně normální vlasy, což však není úplná pravda. Pokud péči o suché a přesušené vlasy zanedbáte, budete mít brzy na hlavě suchý, nevzhledný porost.

Zdroj: Trvalá ondulace – studená vlna

Účesy pro jemné vlasy

Jestliže se marně snažíte vytvořit nadýchaný účes a vaše několikahodinová snaha vyústí nanejvýš v bublinu, která splaskne při prvním doteku kapky deště nebo vinou něžného vánku z klimatizace, pak máte velmi jemné, oslabené až zcitlivělé vlasy. Povadlé, unavené a bez života vypadající vlasy rozhodně nejsou vhodnou výbavou osobitého stylu. Dojem z pečlivě vybraného modelu může být snadno narušen nevhodně zvoleným účesem či zplihlými vlasy, které ani přes veškerou snahu nelze vytvarovat.

Zdroj: Střihy pro jemné vlasy

Jak na chemlonové vlasy

Chemlonové vlasy se již opravit nedají. Pro úplné odstranění chemlonových vlasů je třeba počkat, až vlasy odrostou a budou nahrazeny novými. Tento proces můžete urychlit, když vlasy ostříháte hodně nakrátko. Pokud nechcete měnit svůj účes, tak je možné chemlonové vlasy maskovat, aby nebyly tak nápadné. Jde to udělat vhodným stylem účesu, při kterém se dají vlasy utáhnout gelem na vlasy, například sčesat dozadu nebo ulíznout gelem na patku a podobně. Žehlení vlasů, různá chemická narovnávání nebo trvalá jsou již marnou snahou a povedou jen ke zhoršení celkového stavu chemlonových vlasů.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Vlasy zničené barvením − foto

Zde můžete vidět vlasy zničené barvením.

Zdroj: Vlasy zničené barvením


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP