Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

VIGANTOL NA VYPADAVANI VLASU

OBSAH

Co dělat proti vypadávání vlasů?

Při vypadávání vlasů je jednak vhodné ošetřovat vlasovou pokožku vhodnými prostředky, ale také doporučujeme i užívání doplňku stravy, který příznivě ovlivňuje funkce vlasové pokožky. Novinkou na trhu jsou perleťové kapsle Neobotanics Hair Essence, intenzivní výživa vlasové pokožky. Kapsle jsou výborným zdrojem celého spektra účinných látek.

Zdroj: Sérum proti vypadávání vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA VYPADAVÁNÍ VLASŮ LEJZREM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radomír.

Na tuto svou otázku jsem nenašel odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Odpověď jste nenašel asi proto, že žádná léčba vypadávání vlasů pomocí lejzru není dostatečně účinná, aby mohla být veřejně zdokumentována. Vypadávání vlasů je záležitost chemických procesů uvnitř těla a zatím nebyla objevena žádná metoda, která by vypadávání zastavila a nebo dokonce obnovila růst vlasů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba vypadavání vlasů lejzrem

Genetiku nezměníme

Genetika je významným faktorem způsobujícím vypadávání vlasů a ovlivňuje zhruba 10% všech případů (u mužů je to však podstatně více). Ostatní případy souvisí primárně se stresem, nemocemi, hormonální nestabilitou, životním stylem atd. Genetika ovlivňuje nejen to, kdy vlas vypadne (tj. fázi růstu vlasů), ale i počet vlasových folikulů, jejichž počet je nám dán už při narození.

Zdroj: Co se dá ovlivnit při vypadávání vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem VYPADÁVÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Dobrý.den chtěla bych poradit.Pálí mě pokožka na hlavě jak kdybyhc měla. Nějaké vředy ale nic nemám mam jenom zarudlou kuží hodně mi vypadávají vlasy i z kořínky. přišla sem ho hodně vlasů. Moje sestra je na tom stejně. Prosím. O radu děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Vyhledejte ve svém okolí trichologickou poradnu a tam si nechte vlasovou pokožku vyšetřit. Tak nejrychleji zjistíte co je příčinou vypadávání vlasů a pálení pokožky. Podobnou pomoc můžete nalézt také v ordinaci kožního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vypadávání vlasů

Kapky Vigantol

Vigantol kapky obsahují vitamín D, který je určen k léčbě pro děti i dospělé.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D

Diskuze

V diskuzi PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Já na vypadávání vlasů vyzkoušela snad všechno, nic nepomohlo. Dneska si vlasy zahušťuju, používám Mane, abych se cítila líp. Funguje to dobře, na vypadávání to sice nemá efekt, ale aspoň se cítím líp, že mám na hlavě zase vlasy. Můžu doporučit vyzkoušet.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Padani vlasu

Příbalový leták

Zde můžete vidět příbalový leták léku Vigantol.

Zdroj: Vigantol - nežádoucí účinky

Poradna

V naší poradně s názvem VYPADAVANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

Chtěla bych se zeptat. Vypadávají mi vlasy vůbec je jinak nenamáhám nežehlím je ani nestahuju do gumyčky a ani nedržím žádne diety ani nebarvím ale před rokem a půl jsem měl velký stres ale mslím si že od toho je to už dlouhá doba může to být stále od too ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vypadávání vlasů a stres jsou dva nerozluční přátelé. Proces vypadávání vlasů trvá nějakou dobu od svého počátku a u tebe to může být právě doba půl roku. Recept proti tvému vypadávání vlasů tedy bude, vyvarovat se opakování podobných stresových situací, zařadit do své stravy některý z moderních doplňků na podporu růstu vlasů, například tento: www.neobotanics.cz/h… Také začni jíst hodně bílkovin, nejlepší na skvělý růst vlasů je dát si před spaním proteinový koktejl z hydrolizované sysrovátky každý večer. Tímto postupem se dostanou tvoje vlasy do normálu za podobnou dobu, jako došlo k jejich vypadávání, tedy do půli roku. Když tak napiš, jaké máš pokroky a výsledky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vypadavani vlasu

Dostupnost

Olejové kapky Vigantol jsou registrovaným léčivým přípravkem pouze na lékařský předpis.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D

Diskuze

V diskuzi ŘEBŘÍČEK NA VYPADÁVÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sára.

Tak zrovna rebříček mám doma docela ve velkém a používám ho na více různých neduh. Ale že pomáhá i proti vypadávání vlasů, to je pro mě novinka a mám z toho velikou radost. Ještě dneska zkusím ten oplach vlasů. U mě to tedy už zašli tak daleko, že jsem si nechala alespoň opticky takhle doplnit vlasy tam, kde už chyběly ar-aesthetics.cz/tri… Ale nejlepší bude vyřešit tu příčinu padání.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sára.

Pardon, tady snad funkční odkaz www.ar-aesthetics.cz… pro představu.

Zdroj: diskuze Řebříček na vypadávání vlasů

Rady a tipy

Používání kvalitních barev na vlasy nebo trvalá ondulace nemají žádný vliv na vypadávání vlasů. Ale příliš horké sušení a kartáčování vlasů může na vlasové kořínky působit nepříznivě, takže se tomu raději vyhněte. Doporučuje se pečlivé mytí vlasů. Nedoporučuje se příliš agresivní sušení vlasů, ale jen jemné mačkání rukama. Obzvláště se nedoporučuje vázání copánků, dredy a Rasta účesy.

Zdroj: Vypadávání vlasů u žen

Varování

Přípravek Vigantol nesmí být používán po uplynutí doby použitelnosti vyznačené na obalu. Přípravek musí být uchováván mimo dosah dětí.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D

Poradna

V naší poradně s názvem ÚČESY PRO PADESÁTILETÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA HOMOLKOVÁ.

prosím o pomoc a radu.jak se zbavit padání vlasů.už mně bude 55.a vlsy řídnou.mám vlasy už rovné.mírně prošedivělé.ale hodně zeřidly.čím to je.dříve v dětství jsem mněla dlouhé po zadek a nyní je mám na mikádo.asi 3x za rok je barvím.větčinou u kadeřnice.ale nyní nestačím po sobě vlasy sbírat.oblčení a mo mytí v koupelně je plná vana.už nevím co s tím.brala jsem jen békomplex.dříe mně pomáhal,i na nehty,ale na vlasy to nefunguje.prosím o pomoc.zatím naschladanou.JANA.H.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Účinná látka, která zbrzdí vypadávání vlasů u žen i mužů je Minoxidil. Koupíte ho běžně v lékárně i na internetu. Jde o roztok, který se vmasíruje do vlasů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Účesy pro padesátileté

Jak se rozhodnout

Kvalitní tupé může pomoci zamaskovat řídnoucí vlasy nebo pleš na temeni, a to vše při zachování přesvědčivého přirozeného vzhledu.

I když nošení tupé nabízí určité výhody, nejedná se o léčbu vypadávání vlasů. I když to zakryje skutečnost, že jste plešatí, nošení tupé ve skutečnosti nezpůsobí opětovné dorůstání vlasů ani nezabrání budoucímu zhoršení vypadávání vlasů.

Pokud byste chtěli proti vypadávání vlasů skutečně zasáhnout, můžete si promluvit s licencovaným lékařem a získat přístup k osvědčeným, vědecky podloženým lékům, jako je Finasterid a Minoxidil.

Zdroj: Tupé z pravých vlasů

Diskuze

V diskuzi METHIONIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Klára.

Dobrý den, jaká je prosím max. DD Methioninu pro 3 měs. kůru. Užívání z důvodu post-covidového vypadávání vlasů. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Methionin

Recept proti vypadávání vlasů

Nejdříve první 2 týdny kombinujte kefírovou terapii s některou oblíbenou vyživující maskou na vlasy. Jeden den kefírová terapie a druhý den vyživující maska. To vám pomůže omezit vypadávání vlasů. Po dvou týdnech nahraďte výživnou masku na vlasy řepíkem. Koupel vlasů v řepíkovém odvaru podpoří stimulaci růstu vlasů. Tuto péči dělejte pravidelně 5 až šest dnů v týdnu po dobu 3 týdnů. Celý tento recept proti vypadávání vlasů tedy vyžaduje celkem 5 týdnů zvýšené péče, kdy by již výsledky měly být patrné. Pak si dejte několik dní pauzu a celé to opakujte, dokud nebudete spokojeni s výsledkem.
 

Zdroj: Kefír proti vypadávání vlasů

Diskuze

V diskuzi PŘÍRODNÍ RECEPTURY PROTI VYPADÁVÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

super pomohlo mitoooooooooooooo

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Přírodní receptury proti vypadávání vlasů

Cibule a rum proti padání vlasů

Zde je několik rad z alternativní medicíny proti vypadávání vlasů: Cibule a rum proti padání vlasů.

Zdroj: Sérum proti vypadávání vlasů

Diskuze

V diskuzi VIGANTOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana N..

Kapičky vigantol nám vyhovují. Snadno se podávají a vždy s nima bylo vše bez problémů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Iva.

Taky dáváme vigantol a všechno v pořádku. Malý ho snáší velice dobře,.

Zdroj: diskuze Vigantol

Upozornění

Při léčbě olejem Vigantol je nežádoucí doplňovat léčbu přípravky obsahujícími vitamín D2, D3, kalcitriol a dihydrotachysterol. V těhotenství je možné užívat olejové kapky Vigantol pouze se souhlasem lékaře. Při předávkování nebo náhodném požití přípravku dítětem se poraďte s lékařem. V průběhu léčby budou u vás podle doporučení lékaře pravidelně vyšetřovány hladiny vápníku, fosfátů, hořčíku, cholesterolu a enzymu alkalické fosfatázy v krvi.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D

Kam pro pomoc?

Každý vlas ležící na polštáři nemusí znamenat problém. Ten nastává, když pozorujete zvýšené vypadávání vlasů po dobu delší než 3 – 4 měsíce. Cyklus růstu vlasů je u každého člověka jiný a proto i problém vypadávání se musí řešit u každého jedince individuálně. Různé kožní onemocnění řeší lékař - dermatolog. V České republice však existují centra, které se zaměřují výhradně na problematiku vlasů. Hair Centrum Praha provádí osobní i online konzultace hlavně pro klienty, kteří nemůžou cestovat do Prahy. Více o tomto vlasovém centru se dozvíte na stránkách www.vypadavani.vlasu.cz.

Zdroj: Co se dá ovlivnit při vypadávání vlasů

Způsob použití léku

Kojencům a malým dětem se olejové kapky Vigantol podávají na lžíci mléka nebo kaše. Nedoporučuje se přidávat kapky do dětské lahve nebo do většího množství kaše, neboť tak není zaručeno podání plné dávky.

Starší děti a dospělí užívají olejové kapky Vigantol pomocí polévkové lžíce s tekutinou. Při kapání je nutno držet lahvičku ve svislé poloze. Délku podávání určí lékař.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D

Kontraindikace

Vigantol kapky nesmí být užívány při známé přecitlivělosti na složky přípravku, při zvýšených hladinách vápníku v krvi nebo moči a při současném podávání některých močopudných léků (například thiazidových diuretik). Zvláštní pozornost je třeba při ateroskleróze, poruchách srdečních funkcí, poruchách funkce ledvin.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D

Použití léku

Vigantol kapky slouží k prevenci a léčbě stavů s náchylností ke křečím, způsobených sníženou hladinou vápníku v krvi (hypokalcémie), křivice (rachitis), měknutí kostí (osteomalácie), poruchy funkce příštítných tělísek (hypo- a pseudohypoparatyreózy). Lék je určen pro dospělé i pro děti.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D

Jiné formy vypadávání vlasů

Alopecie areata je další forma vypadávání vlasů. Objevuje se na několika místech a způsobuje holé oblasti. V některých případech vede i ke ztrátě chlupů na těle. Někdy může vypadávání vlasů stimulovat autoimunitní onemocnění – buňky imunitního systému ničí identifikaci vlastních buněk a vlasových kořínků. Ztrátu vlasů mohou opět způsobovat psychologické faktory, jako je stres a úzkost.

Další formou je takzvaná difúzní alopecie, která je charakteristická celkovým vypadáváním vlasů. Má velmi rozmanité příčiny, například hormonální poruchy (funkce štítné žlázy, těhotenství, menopauza), ale i infekční choroby, alergie na léky nebo nedostatky ve výživě.

Někdy může vypadávání vlasů způsobit nošení pokrývek hlavy (čepice, kšiltovky, klobouky, přilby a podobně). K vyřešení tohoto problému pak většinou stačí uvolnit vlasové folikuly.

Zdroj: Vypadávání vlasů u žen


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP