Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

VLASOVÁ VODA NA ZHOUSTNUTÍ VLASŮ

OBSAH

Několik tipů proti vypadávání vlasů:

  • Používejte pouze bylinné šampony, které neobsahují dráždivé složky. Pokožka by měla být po umytí čistá a svěží. asatex-serum
  • Pravidelně provádějte masáž vlasové pokožky, a to až 2krát denně zhruba 3 minuty. Tím se vlasová pokožka prokrví a stimuluje růst vlasů. K masáži můžeme vřele doporučit bylinné sérum Vitadermin, Kléral Dermin-Plus nebo novinku na bázi melatoninu, gingko biloba a biotinu - sérum Asatex.
  • Na závěr vždy používejte bylinné odvary, které mají na vlasovou pokožku výborné stimulační účinky a současně ji účinně desinfikují.
  • Hlídejte si jídelníček. Pamatujte, že diety vlasům neprospívají. Vlasy potřebují hodně bílkovin, vitaminů, minerálů a mnoho dalších důležitých látek. Jezte hodně listové a kořenové zeleniny.
  • Naučte se odpočívat a odbourávat stres.
  • Nekartáčujte vlasy, pokud jsou mokré. Vlasy se češou pouze v suchém stavu.

Zdroj: Přírodní receptury proti vypadávání vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem RICINOVÝ OLEJ DISKUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Divoká hříva.

Zkoušela jsem ricinák na zhoustnutí vlasů,ale po měsící mi ještě víc vypadly,čí je to?Už na něj nevěřím.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud se Vám po aplikaci ricínového oleje zhošilo vypadávání vlasů, tak to nejspíše svědčí o tom, že máte dostatečně promaštěnou pokožku a přidaní dalších tuků Vám patrně ucpalo povrch kůže, který pak reagoval uvolněním vlasovývh vláken z fotikul. Zkuste chvíli používat péči pro normální až mastné vlasy a uvidíte, že se ve Vašem případě stav s vypadáváním vlasů určitě zlepší.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ricinový olej diskuse

Lopuchová voda na růst vlasů

Lopuchová voda působí proti vypadávání vlasů a snižuje tvorbu lupů. Ale nepodporuje růst vlasů! Lopuchová voda se vyrábí z lopuchového kořene, který je bohatý zejména na sliz, třísloviny a minerální látky. Extrakt z těchto látek se používá právě pro výrobu lopuchové vody. Vlasová voda se nanáší na vlhkou nebo suchou pokožku. Masáž se provádí po dobu cca 3 minut.

Lopuchová voda je účinná v tom, že zabraňuje vypadávání vlasů a mírní projevy výskytu lupů. Po měsíci používání po každém mytí vlasů (3–4x týdně) lupy vymizí úplně a padání vlasů se o 70 % sníží. Jako bonus při pravidelném používání získáte na pohled lesklejší vlasy. Lopuchová voda vlasy nemastí a ani nevysušuje pokožku. Dobře se vsakuje a také roztírá, krásně voní a po jejím použití se dostaví svěží pocit na pokožce hlavy.

Při používání lopuchové vody berte na vědomí fakt, že lopuchová voda zamezuje vypadávaní vlasů a tvorbě lupů! Nikde není řečeno, že lopuchová voda podporuje či vyvolává růst vlasů!

Zdroj: Lopuchová vlasová voda na zhoustnutí vlasů

Diskuze

V diskuzi PADÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina.

Z vlastní zkušenosti můžu doporučit vlasovou výživu Reneval neo, kterou mi doporučila moje kadeřnice. Užívá se jedna tobolka denně a už po dvou týdnech je vidět zlepšení. Sama jsem byla překvapená jak rychle mi vlasy přestaly padat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.

Zdravím, myslím, že jak docílit kvalitnějších vlasů je spousty a především se jedná o jejich kombinaci. Základem by měla být zdravá životospráva, správná vlasová kosmetika, masky, olejíčky atd. a pak pro lepší kvalitu vlasů, aby měly lesk a vypadaly svěže, je skvělá kyselina hyaluronová. Jak funguje si můžete přečíst např. tady: www.reparexshop.cz/b…

Zdroj: diskuze Padání vlasů

Vlasová voda Luna

Lopuchová voda od Luny má obsah 120 ml a je určena pro slabé vlasy s tendencí vypadávat. Rovněž má pozitivní vliv na pokožku hlavy a zabraňuje tvorbě lupů. Po 3minutovém vmasírování do pokožky hlavy zanechává příjemný pocit s lehkým nádechem přírodní vůně.

Nevýhodou tohoto produktu je, že jakmile se balení otevře, nedá se zavřít, a tudíž ani přepravovat. U tohoto výrobku se totiž odstřihuje špička protáhlého uzávěru. Výhodou tohoto balení ale je, že se lopuchová voda díky protáhlé špičce dobře aplikuje přímo na kořínky vlasů. Vlasová voda Luna se nanáší na vlhkou nebo suchou pokožku. Masáž se provádí po dobu cca 3 minut. Zde můžete koupit vlasovou vodu Luna od značky Alpa.

Značka ALPA, a především Francovka této značky, je již více než 100 let zcela přirozenou součástí našeho života. Historie společnosti ALPA je historií stabilní a prosperující společnosti. Obliba značky ALPA přetrvala dlouhá desetiletí. Po předválečné etapě výroby v Brně se závod v roce 1948 přestěhoval do Velkého Meziříčí. V roce 1994 proběhla privatizace a společnost ALPA je dnes moderním a perspektivním podnikem. Vlastnictví tradiční české značky a přes 100 let trvající spokojenost zákazníků je nejcennějším klenotem, který zdobí značku ALPA.

Zdroj: Lopuchová vlasová voda na zhoustnutí vlasů

Diskuze

V diskuzi WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie .

Prosim o radu.Mam hole mista okolo usi v miste kde se davaji bryle a vmiste spanku. Mam hormonalni poruchu. Vlasy mne zacinaji ridnout. Nevim jaka vlasova kosmetika by mne pomohla.Prosim poradte.Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mirek.

Obdobný problém jsme řešili se švagrovou. Po asi 1,5 měsíčním používání šamponu s doma vyrobeným extraktem z konopí má už asi 2 cm podrůsty nových vlasů. Nic jiného jí nezabíralo.

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Jak na hustotu vlasů

Existují metody, které zaručují zhoustnutí vlasů, ale takové nelze řadit mezi metody přírodní. Věnujme se tedy některým přirozenějším postupům, které přesto mohou (ale nemusí) významně přispět ke zlepšení stavu.

Zdroj: Jak zlepšit hustotu a kvalitu vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem ÚČINKY BRAMBORY NA RŮST ŘAS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milka.

Máte někdo zkušenosti s bramborem na růst vlasů a řas? Někde jsem slyšela, že je dobré si vlasy opláchnout vodou z vařených brambor.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Samotná brambora přímo na vlasy ani na řasy neúčinkuje. Brambora v sobě však obsahuje minerální látky, například draslík a chrom, které příznivě mohou ovlivnit kvalitu vlasů a řas. Takže chceme-li podpořit kvalitní růst vlasů, mohlo by pomoci jedení brambor.
Co se týče vody z vařených brambor, tak je dobrá na oplachy vlasů po mytí šampónem a na koupel vysušených a rozpraskaných rukou. Voda z vařených brambor nesmí být osolená ani jinak okořeněná a musí být vychladlá. Voda z vařených brambor vlasům dodá hezký lesklý vzhled. Na ruce působí voda z brambor hydratačně, zjemní je a odstraní jejich vysušení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Účinky brambory na růst řas

Další možnosti barvení vlasů potravinami

Červená řepa jako barva na vlasy

Pro světlé odstíny vlasů se používá kompot z červené řepy, ze kterého je k barvení vhodný jeho lák. Postup je jednoduchý světlé vlasy nejdříve umyjeme a necháme proschnout. Pak na požadované prameny naneseme lák pomocí rozprašovače tak, aby byla celá vlasová vlákna postříkána lákem z červené řepy. Pak vlasy zabalíme do igelitu - mikroténu a necháme asi tak hodku působit. Po této době budou vlasy mít růžový tón, který na nich vydrží 10 až 15 dní. Jde o přírodní barvení vlasů potravinami, takže účinek bude u každého individuální, ale rozhodně tento postup vlasy neničí a šetří životní prostředí.

Zdroj: Barvení vlasů kakaem nebo červenou řepou

Diskuze

V diskuzi VYPADÁVÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Dobrý.den chtěla bych poradit.Pálí mě pokožka na hlavě jak kdybyhc měla. Nějaké vředy ale nic nemám mam jenom zarudlou kuží hodně mi vypadávají vlasy i z kořínky. přišla sem ho hodně vlasů. Moje sestra je na tom stejně. Prosím. O radu děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alabud.

Dobrý den, určitě bych zvážila změnu šamponu, nějakou přírodnější variantu - kopřivový nebo konopný šampon. To by vám mohlo pomoci. Spousta šamponů obsahuje spoustu parabenů a silikonů - je možné, že na to můžete mít alergii. Takže určitě změna kosmetiky. A co se týče vypadávání - může to být v důsledku stresu, případně i špatnou pokožkou, jak píšete. Vyzkoušela bych doplňky stravy na podporu kvality vlasů - to se mi osvědčila vždycky dobře kyselina hyaluronová a k posílení vlasových folikul - asi bych zkusila vlasovou vodičku do vlasů, kterou vmasírujete vždy. Ta vlasová vodička posiluje folikuly, takže vlasy nevypadávají, vysvětleno zde: www.reparexshop.cz/b… . Jinak pokud to máte v nějaké akutní fázi, určitě bych okamžitě navštívila odborníka, který vám pomůže.

Zdroj: diskuze Vypadávání vlasů

Vlasová voda na zhoustnutí vlasů

Proteinový kondicionér

Ingredience: 1 čerstvý bílek, půl šálku horké vody, 5 kapek citronové šťávy

Postup: Bílek rozšleháme ve vodě a přidáme citronovou šťávu. Po umytí tento přípravek pečlivě vetřeme do vlasů, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme 30 minut působit. Po uplynutí této doby vlasy pečlivě umyjeme a na závěr přelijeme bylinkovým odvarem...

Vlasový stimulátor z lichořeřišnice

Ingredience: 2 hrsti listů a květů lichořeřišnice, 0,5 litru vody

Postup: Bylinu vložíme do studené vody a pomalu přivedeme k varu, vaříme pak 10 minut. Po vychladnutí dobře přecedíme, nalijeme do sklenice a uložíme v lednici. Po dobu jednoho měsíce si tímto roztokem denně masírujeme vlasovou část hlavy.

Tonikum proti vypadávání vlasů

Ingredience: 2 lžíce květů a listů lichořeřišnice, 1 lžíce kopřivového kořene, 3 dl 60% lihu, 2 dl destilované vody

Postup: Byliny zalijeme lihem a vše necháme 14 dní na teplém místě louhovat. Po uplynutí této doby dobře přecedíme, přidáme destilovanou vodu, nalijeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme. Tonikem si denně, po dobu 3–4 měsíců, masírujeme vlasovou pokožku.

Extrakt na posílení vlasů

Ingredience: 1 lžíce kořene kopřivy, 1 lžíce kořene lopuchu, 1 lžíce květu měsíčku lékařského, 2 lžíce lichořeřišnice, 4 dl 60% lihu

Postup: Všechny uvedené drogy zalijeme lihem a necháme 14 dní na teplém místě louhovat. Po uplynutí této doby přecedíme, přidáme destilovanou vodu a nalijeme do skleněné lahve. Tímto tonikem si vždy po umytí jemně namasírujeme vlasovou pokožku.

Bylinné odvary

Bylinkové odvary jsou pro naše vlasy úžasnými pomocníky. Celkově je regenerují a viditelně zvyšují jejich celkovou kvalitu.

Postup: Jednu hrst bylinky přelijeme 2 litry vroucí vody a necháme 30 minut louhovat. Po uplynutí této doby přecedíme a použijeme na poslední opláchnutí a mírnou masáž vlasové pokožky. Pak již neoplachujeme.

Vhodné byliny:

  • bazalka – podporuje růst vlasů a usnadňuje jejich rozčesávání,
  • bříza – omezuje tvorbu mazu a lupů, brání nadměrnému vypadávání vlasů,
  • heřmánek – zvyšuje lesk a pružnost vlasů. Rovněž omezuje tvorbu mazu,
  • kopřiva – podporuje růst vlasů a jejich pružnost a lesk. Zároveň je posiluje a zamezuje vypadávání,
  • levandule – celkově regeneruje vlasovou část hlavy a zmírňuje také svědivost pokožky,
  • máta – dezinfikuje vlasovou pokožku a zabraňuje tvorbě lupů,
  • měsíček – ošetřuje a zvláčňuje citlivou pokožku hlavy, hlavně u dětí.

Zdroj: Jak zlepšit hustotu a kvalitu vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

dobrý den, budu se léčit sirnou mastí od lékaře, patří k ošetření (natírání)
i hlava - vlasová část, a části obličeje ?

děkuji předem za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Před aplikací sirné masti omyjte celé tělo mýdlem a vodou a důkladně osušte.
Před spaním aplikujte dostatečné množství masti na pokrytí celého těla od krku dolů a jemně vetřete. Nechte lék na těle po dobu 24 hodin.
Po uplynutí 24 hodin, před opětovnou aplikací léku, si znovu umyjte celé tělo a vysušte. Naneste sirnou mast a nechte znovu účinkovat 24 hodin. Poté celý postup naposledy opakujte. Celkem mast proti svrabu nanášejte 3 krát (3 dny léčby).
Hlava ani obličej se neošetřují. Zvlášť důležité je vyvarovat se kontaktu s očima, například kontaminovanými prsty.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab ve vlasech

Přírodní zhoustnutí vlasů

Sedativní masáž hlavy a obličeje slouží spíše k uvolnění organismu než zvýšení hustoty a zlepšení kvality vlasů. Nabízí ji mnoho masážních salonů. Navíc uvolňuje krční páteř a ramena a „otevírá“ hrudník. Na obličeji a hlavě se touto masáží účinně stimulují akupresurní body vnitřních orgánů, provádí se při ní tzv. šamponování vlasové části pokožky (tj. krouživé uvolňující pohyby) a jiné speciální hmaty. „Šamponováním“ pokožky se uvolní kůže, zvyšuje se průtok krve cévami a rozproudí se lymfatický systém. K mozku se tak lépe dostává potřebná výživa a rychleji jsou z něj odváděny toxiny. Obličej i vlasy se krásně prokrví, proteplí, a člověk se vnitřně zklidní. Z těla se uvolní stres.

Doporučuje se používání bylinek, jako je čaj z kopřiv, nebo používání cibule, která obsahuje síru. Další možností je trojkombinace kalcium-magnezium-zinek k dlouhodobému užívání. Potravinové doplňky je vhodné konzultovat se svým lékařem.

Dají se také použít šampony z lékárny, např. Alpecin, nebo vodička Biohar. Tyto výrobky by měly vyživovat vlasy. Dále se doporučují oleje – a to kokosový, olivový, nebo speciální olejíčky. Nezapomínejte také pravidelně zastřihovat konečky vlasů.

Zdroj: Jak zlepšit hustotu a kvalitu vlasů

Diskuze

V diskuzi CHI VLASOVÁ KOSMETIKA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka cermakova.

A znáte sérum s kaviárem na profesionální ošetření pleti? Má to výživné a regenerační účinky! Více na zapakatel.cz

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Chi vlasová kosmetika diskuze

Jak urychlit růst vlasů – babské rady

  • Dodávejte svému tělu více bílkovin z masa, ryb, vajec, ořechů a fazolí. Protože proteiny poskytují stavební kameny pro růst nových vlasů a nedostatek bílkovin vede k ochabnutí růstu.
  • Vtírejte do svých vlasů přírodní oleje, které pomáhají stimulovat růst vlasů a zlepšují zdraví vlasů v mnoha ohledech. Dále pomáhají odstranit špínu a nečistoty a odblokovávají vlasové folikuly, dodávají vlhkost a posilují vlasy. Oleje pomáhají dodávat živiny a vitamíny přímo do vlasů a vlasové pokožky. Patří mezi ně: olivový olej, kokosový olej, levandulový olej, ricinový olej, jojobový olej, mandlový olej, rozmarýnový olej, rybí tuk, olej Emu, Tea tree olej, Arganový olej, olej z hroznových jader, hořčičný olej a avokádový olej.
  • Jedním z důvodů pro nedostatečný růst vlasů může být poškození vlasů z nadměrného používání drsných stylingových přípravků, chemicky laděných šamponů a tepelných stylingových zařízení. Masky pro vlasy pomáhají opravovat škody, které mohou znemožnit vlasům růst rychleji a zdravěji. Doporučuje se například tato vlasová maska: Smíchejte lžíci medu, majonézy, rostlinného oleje a brandy s jedním žloutkem a pak tuto směs naneste na nemyté vlasy. Nechte půl hodiny, poté umyjte přírodním šamponem.
  • Smíchejte jednu lžičku vodky, 5 kapek levandulového oleje a 3 kapky oleje rozmarýnu a přidejte jednu polévkovou lžíci destilované vody. Ponořte prsty do směsi a jemně ji vmasírujte do pokožky hlavy. Směs zabijí bakterie, odstraňuje nečistoty a otevírá vlasové folikuly, aby mohly nové vlasy rychleji růst.
  • Provádějte si často masáž vlasové pokožky, protože tím zvýšíte krevní oběh. To pomáhá dodávat kyslík a základní živiny do vlasových folikulů, aby byl podpořen zdravý růst vlasů. S pomocí jednoho z výše uvedených olejů bude masáž ještě účinnější.

Zdroj: Podpora růstu vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem VODA NA PLICÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina Horáčková.

Jakým vyšetřením se pozná voda na plicích?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pleurální výpotek, někdy označovaný jako „voda na plicích“, je nahromadění přebytečné tekutiny mezi vrstvami pleury mimo plíce.
Voda na plicích nemusí mít žádné příznaky a často se zjistí až z rentgenového snímku. U některých pacientů ale byly hlášeny příznaky jako bolest na hrudi, suchý, neproduktivní kašel, dušnost nebo obtížné, namáhavé dýchání, ortopnoe (neschopnost snadno dýchat, pokud osoba nesedí vzpřímeně nebo nestojí vzpřímeně).
Jak se diagnostikuje pleurální výpotek?
Mezi testy, které se nejčastěji používají k diagnostice a hodnocení pleurálního výpotku, patří:
- Rentgen hrudníku,
- Počítačová tomografie (CT) skenování hrudníku,
- Ultrazvuk hrudníku,
- Thoracentéza (jehla zasunutá mezi žebra pro získání biopsie nebo vzorku tekutiny),
- Analýza pleurální tekutiny (vyšetření tekutiny odebrané z pleurálního prostoru).
Pokud pleurální výpotek zůstal nediagnostikován navzdory předchozím, méně invazivním testům, lze provést torakoskopii. Torakoskopie je minimálně invazivní technika, při které se využívá malé kamerky zasunuté do pleurálního prostoru. Provádí se v celkové anestezii. Tato metoda umožňuje nejen vizuální hodnocení pohrudnice, ale často umožní i léčebný zásah.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Voda na plicích

Co je to cyklická výměna vlasů

V průběhu života se vlasy několikrát vymění. Tento proces začíná již v průběhu embryonálního vývoje. Všechny typy vlasů určitou dobu rostou, poté vypadávají a jsou nahrazeny další vlasovou generací. Takzvaná cyklická výměna vlasů probíhá ve třech fázích. Během života je ve kštici zhruba 80–90 % vlasů v aktivní fázi růstu, v takzvaném anagenu, 1 % ve fázi odpočinku, tedy v takzvaném karagenu, a 10–20 % ve fázi zániku, v takzvaném telogenu. Složení vlasu společně s jeho výměnou však podléhá přirozenému stárnutí a poměr vlasů anagenních a telogenních se postupně mění. Samotný vlas je díky své přirozené struktuře značně odolný. Tvoří jej z 60–90 % keratin (nerozpustná bílkovina tvořící ochranný obal, 30 % voda dodávající vlasům pružnost, 2 % barvivo melanin, 9 % lipidy, dále aminokyseliny podporující pevnost a lesk vlasů a stopové prvky zinek, měď, síra, selen...). Dědičnost tedy ovlivnit nemůžeme, zevní podmínky, mezi něž patří znečištěné životní prostředí, počasí se změnami teploty a vlhkosti však ano! Pokud tyto nepříznivé vlivy působí dlouhodobě a pravidelně, mohou přirozený proces stárnutí vlasu výrazně urychlit.

Zdroj: Podpora růstu vlasů

Diskuze

V diskuzi MYTI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ondra.

jak mam umejit hlavu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ondra.

jak sem připravit na miti vlasu co ajak

Zdroj: diskuze Myti vlasu

Rady a tipy

Používání kvalitních barev na vlasy nebo trvalá ondulace nemají žádný vliv na vypadávání vlasů. Ale příliš horké sušení a kartáčování vlasů může na vlasové kořínky působit nepříznivě, takže se tomu raději vyhněte. Doporučuje se pečlivé mytí vlasů. Nedoporučuje se příliš agresivní sušení vlasů, ale jen jemné mačkání rukama. Obzvláště se nedoporučuje vázání copánků, dredy a Rasta účesy.

Zdroj: Vypadávání vlasů u žen

Diskuze

V diskuzi BARVENÍ VLASŮ KAKAKO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Já zas používám kakaový odvar 60°C teplý (voda, kakao ocet), ve kterém si máchám všechny vlasy co nejblíže k hlavě - pálí to. Zbylé vlasy, které nemůžu ponořit, si potírám houbičkou namočenou v odvaru, čímž ho také neustále promíchávám, aby se neusazoval hnědý pigment dole. To celé dělám než odvar vystydne. Pak vlasy jemně a krátce osprchuju studenou vodou a zabalím do hnědého ručníku. Až to z nich trochu nasaje tak dám do vlasů balzám na barvené vlasy a upravím je fénem. Barva vydrží do příštího mytí.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Barvení vlasů kakako

Řídnutí vlasů u žen – foto

Zde jsou fotografie, na kterých je vidět řídnutí a vypadávání vlasů u žen.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Řídnutí vlasů u žen při špatné dietě

Mnoho žen si rádo naordinuje diety na rychlé hubnutí, při kterých omezí vyváženou stravu. Při špatném stravování potom může dojít k nedostatku proteinů přijímaných stravou. Proteiny (bílkoviny) jsou základním stavebním kamenem pro tvorbu vlasů. Z toho vyplývá, že špatná strava = málo vlasů.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Med na zesvětlení vlasů

Med má v sobě přírodní peroxid vodíku, který dokáže odbarvit barvu ve vlasech. Med se na zesvětlení vlasů používá zředěný destilovanou vodou v poměru 1:6. Použití destilované vody je důležité, protože voda z kohoutku obsahuje různé minerály, které slabý peroxid v medu neutralizují. Po rozředění medu se tato medová pasta okamžitě aplikuje na vlhké čisté vlasy, nejlépe štětečkem nebo kartáčkem a nechá se působit 1 hodinu. Zesvětlovací účinek se může podpořit nasazením koupací igelitové čepice. Během působení medového odbarvovače udržujte vlasy chladné, protože teplo ničí přírodní peroxid v medu. Nejlepší je aplikovat medový odbarvovač v zimě a celou hodinu udržet hlavu na venkovním studeném vzduchu. Po tomto zesvětlení je třeba vlasy dobře opláchnout a aplikovat výživnou masku na vlasy z avokáda.

Zdroj: Přírodní zesvětlení vlasů

Mytí vlasů s kondicionérem

Používání kondicionéru by při mytí vlasů mělo být stejnou samozřejmostí, jako je používání šamponu. Při mytí šamponem se vlas otevře, aby se mohl umýt, a kondicionér ho uzavře zpět, aby byl chráněn a zacelen. Kondicionér na rozdíl od šamponu nenanášejte od hlavy, ale spíše do délek a konečků vlasů, aby vám pak účes lépe a déle držel. Vlasy ošetřené kondicionérem se navíc většinou lépe rozčesávají. Kondicionér naneste na umyté, mírně prosušené vlasy a na závěr ho důkladně z vlasů vypláchněte.

Zdroj: Jak na mytí vlasů

Řídnutí vlasů z duchovního hlediska

Psychika hraje v našem těle významnou roli. Prožíváme-li stres nebo úzkost, tak často při tom měníme k horšímu způsob a kvalitu stravování, a to dohromady tvoří podmínky pro zánik vlasových cibulek a následné strátě vlasů.

Zdroj: Padání vlasů u mužů


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP