Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

VYBĚLENÍ KŮŽE

OBSAH

Jak na bělení kůže

Při léčbě zesvětlení kůže byl v minulosti velmi oblíben hydrochinon. Až do nedávna bylo použití hydrochinonu považováno za nejbezpečnější a nejefektivnější léčbu nejen hyperpigmentace, ale i pigmentových a stařeckých skvrn, melasma a podobného zabarvení kůže. Dnes ale nový výzkum naznačuje, že tato léčba může mít vážné nežádoucí účinky spojené s dlouhodobým užíváním syntetického hydrochinonu. Proto se výrobci zesvětlovačů kůže od této látky odklánějí a hledají inspiraci v přírodních látkách, jako například citronová šťáva, výtažek z lékořice a nebo japonská kyselina Kojic. Účinek spojení citronové šťávy a skořice pro bělení kůže není znám, ale existuje několik účinných a bezpečných látek, které mohou kůži vybělit. Více se o nich dočtete zde: Nové trendy v bělení kůže.

Zdroj: Jak vybělit kůži?

Poradna

V naší poradně s názvem KOSMETYKA UPLNE VYBELENI PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga .

mam zajem o vas pridukt na vybeleni pleti jak si je mam objednat. dekuji P horvathova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Bělící krémy se dají objednat tady: www.krasa.cz/pigment…

Zdroj: diskuze Kosmetyka uplne vybeleni pleti

Chirurgické vybělení bělma

Bílá část oka je pokryta tenkou membránou. Tato membrána je místem, kde se nacházejí červené žilky. Chirurgické vybělení bělma zahrnuje odstranění membrány v konkrétním místě. Chirurgické odstranění membrány bývá správnou volbou pro léčbu červených očí. Při této operaci se používají anestetika, je tedy bezbolestná. Samotná operace trvá 15 až 20 minut. Po zákroku se používá speciální prostředek, který napomáhá oku ve znovuobnovení membrány.

Podstoupit tuto operaci může téměř kdokoliv, ale musí mít v dobrém stavu povrchové cévy očí. Operaci nemohou podstoupit pacienti se žloutenkou, glaukomem, infekcí a zánětlivým onemocněním oka, revmatoidní artritidou, chudokrevností nebo pacienti s tenkým očním bělmem.

Stejně jako u každé operace i zde jsou určitá rizika. Pacientům jsou po operaci nasazeny antibiotické oční kapky, aby se zabránilo infekci. Zároveň se během procesu hojení může objevit zbarvení oka. K tomuto stavu dochází kvůli zvýšenému výskytu cév nebo jejich zvětšení.

Červené žilky v očích jsou nežádoucí, i když nejsou závažným zdravotním problémem. Jejich odstranění je spíše kosmetickou úpravou. Chirurgické vybělení způsobuje mladší a jasnější vzhled. Jde o bezpečný zákrok, který neovlivní zrak. Rizika jsou mírná, operace je bezbolestná a následná péče je minimální. Pokud opravdu toužíte mít bílé a světlé oči, chirurgické bělení očí může být pro vás ideálním řešením.

Zdroj: Domácí léčba červených žilek v očích

Diskuze

V diskuzi KRÉMY NA BĚLENÍ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukáš.

Dobrá den, chci se zeptat jestli je to opravdu odzkoušené a zda zuby něco neutrpí jako třeba drolení, vypadávání atd pří častém bělení, a za jak dlouho uvidím výsledky ? uvidím je opravdu hned po vybělení ? děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krémy na bělení kůže

Bolest při rakovině kůže

V raných stadiích onemocnění se rakovina kůže neprojevuje žádnou bolestí. Většinou dochází ke změně tvaru znamének, která v dalších stadiích metastazují a způsobují problémy v postižených orgánech. Nejčastěji rakovina kůže ve vlasech postihuje starší ženy.

Zdroj: Rakovina kůže ve vlasech

Více informací o melanomu kůže

Zde je několik informačních zdrojů, které blíže rozebírají problematiku melanomu: 

Zdroj: Zhoubný melanom kůže je daň za opálenou kůži

Poradna

V naší poradně s názvem KOTVALD :P se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

Zdravím,prosím a kde se to dá udělat? To vybělení bělma? :O zní to zajímavě a lákavě..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Chirurgické bělení bělma se zatím v ČR neprovádí, protože není schválen postup bělení. Normálně se tento postup používá ve Spojených státech, kde je mnoho soukromých ordinací s touto nabídkou. Tato metoda bělení není zcela bez rizika. Při chirurgickém bělení očního bělma se používají silné chemikálie a objevují se zprávy o komplikacích po operaci. Tyto komplikace s hojením již vedly k úplnému rozleptání bulvy a následné destrukci oka. Pro příklad výsledku když se to povede je zde odkaz na operační centrum v USA: www.eyesbyklein.com/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kotvald :P

Příznaky rakoviny kůže ve vlasech

Rakovina kůže se může objevit na pokožce hlavy, a to zejména v oblastech, které nejsou dobře pokryté vlasy. Může dojít ke zničení kožní buňky a tkáně a v některých případech i k metastázím do jiných částí těla. Rakovina kůže se může projevit například změnami mateřských znamének, a to na základě změny jejich růstu nebo tvorby nových pigmentových znamének, dále výskytem vředu, který se nehojí, nebo může dojít k dlouhodobému podráždění kůže. Mezi tři nejčastější typy rakoviny kůže patří bazální karcinom kůže, spinocelulární karcinom kůže a melanom.

Zdroj: Rakovina kůže ve vlasech

Diskuze

V diskuzi CHIRURGICKÉ VYBĚLENÍ BĚLMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Prosím o radu.. Kde se provádí tento zákrok? Na koho se obrátit? Děkuji!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Chirurgické vybělení bělma

Kůže

Kůže je nejrozsáhlejším orgánem na lidském těle. Latinský název tohoto orgánu je cutis, derma. Kůže má u některých zvířat podobu kožichu. Úkolem kůže je oddělovat vnitřní prostředí těla od vnějšího prostředí. Většina savců (včetně lidí) je pokryta ochlupením (zvířata srstí). U dospělého člověka plocha kůže dosahuje 1,6 až 1,8 m2, její hmotnost se pohybuje kolem 7 % z celkové hmotnosti jedince. Nejvíce kůže na lidském těle je na dolních končetinách (36 %), na trupu (30 %), horních končetinách (23 %) a nejméně kůže je na hlavě a krku (11 %). Přestože kůže některých lidí působí, že je silná zhruba jako papír, tak její tloušťka se pohybuje od 0,4 mm do 4 mm. Kůže je nejsilnější na zádech, naopak nejslabší je na očních víčkách, na části hlavy, kde rostou vlasy a u mužů na penisu.

Zdroj: Vše o pokožce

Diskuze

V diskuzi JAKÉ MÁTE ZKUŠENOSTI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karol.

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s přípravkem White Pearls, a také by mne zajímalo, jak moc jste zuby měli zažloutlé? Jelikož já mám velice ŽLUTÉ ZUBY a už mě nebaví, když se mi každý směje ( za to já se ani smát nemůžu) ... Moc mne to mrzí, protože např. na fotkách se všichni smějí dokořán, ale já se jen tak pousmívám ... Jinak dík za info. :-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zaneta.

Ahojky Karol,

White pearls je vyborny prostredek na vybeleni zubuJja sama ho pouzivam pravidelne 3x do roka a vzdy je vysledek vyborny.Je dobre ho pouzivat tyden i vice v kuse aby byl vysledek viditelny.Ja mela zuby velmi zazloutle a nyni jsou tak o 4-6 stupne belejsi,kazdy mi chvali barvu. Sice te budou zuby po oplikaci bolet ale po dvou dnech te to prejde.Ma kamaradka byla nedavno na vybeleni u lekare a nema takovy efekt jako ja:) takze to urcite vyzkousej.

S pozdravem
Zanet

Zdroj: diskuze Jaké máte zkušenosti?

Kůže jako produkt (surovina)

Pokud se mluví o zpracovávání kůže, myslí se tím kůže zvířecí (jen některé přírodní národy výjimečně zpracovávají kůži lidskou), využívá se na výrobu oděvů, obuvi, doplňků, hudebních nástrojů a nejrůznějších artefaktů,

Zdroj: Vše o pokožce

Diskuze

V diskuzi PIGMENTACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Janíková.

Jediná pomoc při odstraňování, vybělení různých pigmentových skvrnek je gel od Biodermy White Objective. Já jej používám již několik let...a už budu muset stále......přírodní bělení nedoporučuji nikomu, nepomáhá a ještě hrozí poškození pleti. Je také dobrý chemický peeling, také jsem vyzkoušela....je potřeba si připravit finanční prostředky.... Nejlepší ze všeho je se s pihami a skvrnkami smířit......a preventivně se chránit.....

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pigmentace

Obrázky rakoviny kůže ve vlasech

Zde můžete vidět, jak vypadá rakovina kůže ve vlasech.

Zdroj: Rakovina kůže ve vlasech

Diskuze

V diskuzi BĚLENÍ KONEČÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel EMkeee.

Dobrý den, doufám, že svým dotazem nikoho nepohorším. Již dlouho plánuji ambulantní vybělení konečníku. Tento zákrok ale provádí pouze jedna klinika v české republice a tu mám poměrně z ruky. Speciální bělící prostředky pro tento účel nemohu na českém trhu najít.. Myslíte tedy, že nebude zdravotně závadné zkusit aplikovat přípravek Medik8 White Balance na citlivou anální oblast?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zuzana.

Ahoj,chtela jsem se jenom zeptat,jestli sis objednala Medik8 White Balance na citlivou anální oblast,a jestli ti pomohl,budu rada kdyz mi napises at vim jestli si ho mam koupit a nebo ne diky moc :)

Zdroj: diskuze Bělení konečíku

Smažená vepřová kůže

Ingredience: 400 g vepřových kůží, sůl, pepř, olej

Technologický postup: Vepřové kůže očistíme a zbavíme zbývajících štětin, omyjeme, osušíme, osolíme a můžeme je i opepřit. Takto připravené kůže zavěsíme do chladné místnosti, kde proudí vzduch, a necháme je zde takto sušit týden. Vysušené kůže si nakrájíme na menší kousky a smažíme je v rozpáleném oleji. Kůže nám během smažení nabobtná a chutná skvěle. Podáváme společně s okurkou. Kůže se dá smažit jen v rozpáleném oleji a jen když je dostatečně suchá a křupavá.

Další tip je ten, že kůži před smažením nastrouháme a pak do ní cokoliv obalíme jako trojobal – místo strouhanky použijeme kůži. Nakonec pokrm standardně usmažíme.

Zdroj: Vepřové kůže

Diskuze

V diskuzi BĚLENÍ ZUBŮ, ZOOM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alice .

Když si pročítám článek...zjišťuji, že jsem vyzkoušela na bělení zubů už snad vše. Někde jsem četla, že soda na bělení zubů nemá skoro žádný účinek, jen ničí sklovinu a dásně, ale to podle mě není pravda, protože po bělení sodou jsem viděla rozdíly už po první aplikaci. Dále jsem si nechávala bělit zuby i pomocí systému ZOOM a s tím mám taky dobré zkušenosti. Zařizovala jsem si to zde www.schwarzdent.cz/n… Vybělení zubů bylo intenzivní, nečekala jsem, že je budu mít až tak běloučké, byla jsem překvapená :-)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bělení zubů, ZOOM

Svědění kůže na předloktí

Svědění kůže na předloktí může být alergického či psychogenního původu, pokud by nestačilo promazávání, kupte v lékárně některé volně prodejné antihistaminikum. Pokud by se obtíže stupňovaly nebo se objevila vyrážka, navštivte lékaře.

Zdroj: Svědění kůže na rukou

Poradna

V naší poradně s názvem ZESVĚTLENÍ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobrý den,je mi 14 let a za 20 dní odlétám do Japonska.Poradíte mi prosím Vás jak vybělit kůži.Děkuji za odpověď.Lea

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na rychlé vybělení pleti (během dvou týdnů) bezvadně funguje mýdlo s kyselinou Kojic, které se bohužel v ČR neprodává, ale půjde koupit v Japonsku, odkud tato kyselina pochází. Do ČR zasílá mýdlo s kyselinou Kojic tento obchod: www.amazon.com/s/ref…
Před cestou do Japonska pomůže kůži vybělit speciální sérum s Alfa Arbutinem, které se jmenuje Medik8 white balance. Je trochu dražší, ale mohlo by během dvaceti dnů skutečně kůži zesvětlit. Aplikuje se kapátkem buď přímo na pigmentové skvrny a nebo plošně na kůži, kde se pigmentace vyskytuje. Důležité je při této léčbě chránit kůži krémy s vysokým SPF ochranným faktorem, ihned po nanesení tohoto bělícího séra.
Medik8 White Balance se dá koupit v ČR. Zde je seznam obchodů, kde sérum Medik8 White Balance mají, a je zde také vidět i nejlevnější cena: www.zbozi.cz/?q=medi…

Napiš pak jak ti to dopadlo, jestli se nějaké bělící účinky povedly.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zesvětlení kůže

Svědění kůže na zádech

Za svědění kůže na zádech mohou různé příčiny.

Možné příčiny

Za svěděním kůže na zádech může být kopřivka. Kopřivka se neobjevuje pouze v dětském věku, ale také u dospělých osob. Kopřivka je vlastně místní alergická reakce. Přítomné jsou při ní obvykle červené pupínky. Při větších problémech je třeba vždy vyhledat odborného lékaře.

Svědění kůže na zádech mohou způsobovat také rozmnožené plísně. Jedná se obvykle o kvasinku Candida albicans.

Dále může jít o alergické reakce, pocení, akné, Dermatitis pratensis (ta vzniká při kontaktu kůže s rostlinami).

Léčba

Léčba vždy souvisí s primárním onemocněním, které diagnostikuje lékař.

Zdroj: Jak si poradit se svěděním kůže

Jak vzniká husí kůže?

Jak jste si možná všimli, husí kůže má tendenci se tvořit, když je vám zima. Tvoří se také, když zažíváte silné emocionální pocity, jako je extrémní strach, smutek, radost a sexuální vzrušení.

Husí kůže se může objevit také během fyzické námahy, a to i při malých činnostech, jako když právě kakáte na záchodě. Je to proto, že fyzická námaha aktivuje váš sympatický nebo instinktivní nervový systém. Někdy se může stát, že naskočí husí kůže bez důvodu například jen na jedné noze.

Mnoho zvířat také zažívá to, co by se dalo kategorizovat jako husí kůže, včetně dikobrazů a psů. V těchto případech je husí kůže tělesnou reakcí na situace, kdy je výhodné vypadat větší a silnější, například během konfrontace nebo námluv.

U lidí se odborníci domnívají, že husí kůže je produktem evoluce fungující podobným způsobem, jako je tomu u jiných savců.

Zdroj: Husí kůže, je to normální, když se objeví třeba jen na jedné noze?

Plíseň

Svědění kůže (pruritus) je nejtypičtějším příznakem některých kožních plísní. Při svědění kůže je vhodná nedráždivá dieta, zásada nemýt pokožku příliš často mýdlem (vyjma speciálních mýdel vhodných při svědění, jako je například rašelinové mýdlo). Nenoste dráždivé prádlo a šaty a eliminujte provokační faktory, jako je prach, pocení, tření. Osvědčuje se používání rašelinové kosmetiky nebo konopné kosmetiky, která výrazně zklidňuje a snižuje svědění kůže. Úlevu přinášejí teplé koupele, vhodné jsou koupele v medicinálních olejích.

Zdroj: Příčiny svědění kůže

Barva kůže

Barvu kůže ovlivňují barviva: melanin, karoten a hemoglobin. Melanin má červenohnědou až černou barvu. Pokud má tedy člověk tmavší kůži je to způsobeno tím, že má více melaninu. Karoten je oranžové barvivo a hemoglobin má růžový nádech.

Zdroj: Vše o pokožce

Choroby kůže

Nejčastější chorobou kůže je akné, jedná se o ucpání mazových žláz mazem z infikovaných mazových žláz, což způsobuje zánětlivé vřídky na povrchu kůže. Další choroba člověka viditelně odlišuje od ostatních, jedná se o albinismus, což je dědičná vada, kdy člověk nemá dostatek melaninu, takže jeho kůže a vlasy jsou velmi světlé. I s další chorobou se setkala většina lidí, jedná se o bradavice, což jsou nezhoubné výrůstky na kůži. Člověka může omezovat i dermatitida, neboli zánět kůže často způsobený alergií. Kůže může trpět i na ekzémy, tedy záněty kůže provázené svěděním a puchýři. Alergie na potraviny může způsobit kopřivku, tedy svědící zanícené skvrny. Mezi kožní onemocnění patří i lupénka, jedná se o nemoc, při které se zanítí kůže a potáhne se stříbrnými šupinkami. Některé lidi může trápit i mateřské znaménko, což je pigmentová skvrna na kůži různých velikostí. Kůži může zasáhnout i přehřátí, které se projeví červenými skvrnami a pocením. Kůže je velmi citlivá na spálení sluncem, navíc při častém slunění se zvyšuje riziko rakoviny kůže (melanom). V neposlední řadě lidi s tmavší kůží může zasáhnout vitiligo, což je ztráta barvy kůže.

Zdroj: Vše o pokožce


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš

Bc. Jakub Vinš


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP